Subject: Ruotsin suurmetsäpalo oikeuteen/ suomalaisyhtiö ei kommentoi

Posted on: 07/13/16 16:20
By: Darth Vader

Ruotsin jättimäinen metsäpalo tänä keväänä on menossa käräjille . Paikallisten vakuutusyhtiöiden mukaan korvauksia haetaan suoraan Stora Ensolta, jonka työmaalla työskennellyt metsäkone ilmeisesti on aiheuttanut työskennellessään kipinöitä maastoon.

Varsin mielenkiintoinen yhtälö sikäli, että vakuutusyhtiöt vievät siis Stora Enson suoraan oikeuteen,koska katsovat että samalla syntyi siihen suuntaan vahingonkorvausvelvoite ympäristövahingosta , jonka palo aiheutti.
Syttymissyy on edelleen tutkinnan alla, mutta vakuutusyhtiöt ovat jo maksaneet 277 miljoonaa kruunua eli n. 29 miljoonaa EUR korvauksia palon vahingoista.

Luulisi että tuon kokoisella yrityksellä on ihan omat vastuurahastot joista noita korvauksia voi hakea ihan ilman käräjiä, mutta advokater Pelle Svensson ja Palle Ramsteth tai jotain sinne päin ovat tehtailleet pikavauhtia jenkkityyliin kunnon haasteen, ja nyt lähdetään pojat käräjille...!

Stora Enso ei luonnollisesti kommentoi millään tavalla asiaa, vaan tekee omia selvityksiään. Juttu jatkunee seuraavan kerran loppuvuodesta.

Alkuperäinen SVTn uutinen på svenska:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/stora-enso-stams-for-skogsbranden-i-vastmanland

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=16991