Subject: Ahventa sipulipedillä

Posted on: 07/29/05 20:46
By: Clint Eastwood

Illan ruokavinkki:

250 g ahvenfileitä
voita
2-3 sipulia, tuoretta
suolaa
yrttejä
valkoviiniä

Suolaa ahvenfileet kevyesti ja mausta yrteillä. Laita perunat kiehumaan odotellessa.

Pilko sipulia parhaaksi katsomasi määrä. Laita paistinpannu tulille ja reilusti voita. Kypsennä sipulit ja perunoiden kypsyttyä heitä voisulan keskelle ahvenfileet ja kypsennä. Juuri ennen tarjoilua luraus valkoviiniä sekaan.

Suolan määrä maun mukaan.

Ahventa sipulipedillä

Posted on: 07/30/05 16:44
By: Darth Vader

Ruokajuomaksi sitten näin:

Valkoinen Sangria
Pullollinen (75 cl) kuivaa tai puolikuivaa valkoviiniä
5-10 cl sitruslikööriä
20-30 cl kivennäisvettä
omenamehua maun mukaan,n 30 - 50 cl
puolikas sitruuna ohuina viipaleina
15-20 kpl vihreitä viinirypäleitä
jääpaloja

Laita jäät ,sitruunasiivut ja rypäleet jotka on halkaistu ja kivet poistettu, n.1,5 litran kannuun.
Kaada juomat joukkoon ,sekoita hyvin,jäähdytä kunnolla ja tarjoile kylmänä.


Ahventa sipulipedillä

Posted on: 08/01/05 05:55
By: kekkonen

Kesäinen savupiippu-kilju.

Tehdään normaali kilju.Käymisastia pitää olla pitkulainen tai kuitenkin sellainen,joka mahtuu savuhormiin.(sovita ennen töihin ryhtymistä)
Lasketaan köyden varassa vähintään metrin syvyyteen hormissa ja annetaan käydä pariviikkoa.

Lisää makua saat pitämällä pientä tulta tulisijassa esim hanskoista saat täyteläistä makua antavaa savua.
Kahden viikon päästä voit sitten kertoa muijalle alkavasi tarkistaa piipunpellityksen saumojen vesitiiviyttä.Tässä vaiheessa vesilukon voi korvata pitkällä pillillä.

Ahventa sipulipedillä

Posted on: 09/04/05 19:24
By: Clint Eastwood

Löysin sattumalta varsin originaalilta vaikuttavan reseptin.

Lapinmiesten salainen resepti

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=2863