Subject: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/21/06 05:54
By: Darth Vader

21.4.2006 6.15 Liikenteessä: Perävaunut 6.48 VPK osaksi maanpuolustusta? 7.18 Perjantaipörssi: Nokian tulos 7.45 Prisma Studio - tulevaisuuden auto 7.50 EU:n kauppakomissaari Peter Mandelson ja maailman kaupan vapauttaminen 8.15 Tähtihetki, uutuuselokuvat puntarissa 8.25 Lastenohjelma: Kuvat liikkuvat 8.45 Jälkiviisaat Ylen Aamu-Tv klo 6.48 käsitteli aihetta ,jota olemme täällä jo sivunneet; http://www.rescue.fi/forum/viewtopic.php?forum=8&showtopic=5399&mode=&onlytopic=&show=5 VPK-toimintaa ollaan suunnittelemassa liitettäväksi osaksi maanpuolustustoimintaa. Mietimme tätä jo jonkin aikaa sitten,kun 20000 vapaaehtoisen joukko tuntui aluksi suurelta.mutta mutta... Onkohon kukaan miettinyt mitä tämä taas käytännössä merkitsee? Jo muutenkin pienen tekijäjoukon aikaa ollaan jakamassa pelastustoimen ja maanpuolustustyön kesken. VPKt ovat itsenäisiä vapaa-ajan yhdistyksiä, ja en usko että yhdenkään palokunnan säännöissä lukee, että toimii osana maanpuolustusjärjestön organisaatiota. Se mitä palokunnat muuten tekee,on jo määritelty sammutussopimuksissa ja säännöissä , ja palokunnat on jo nyt määritelty osaksi tietynlaista kriisiorganisaatiota sellaisenaan,ja sen laajentaminen vielä maanpuolustukselliseen tehtävään vie homman kokonaan uusiin mittoihin. Miten tekijäjoukon aika sitten todellisuudessa jakautuisi ja kumpi tehtäväkenttä olisi etusijalla? Olisiko ns.kriisitehtävä etusijalla, vai käydäänkö sammuttamassa mummon mökki, ja tullaan sitten takaisin naamioverkon alle? Molempiin ei väki riitä yhtaikaa. Erittäin tärkeää asiaa ,maanpuolustustyötä,ollaan viemässä nyt epämääräisillä suunnitelmilla ja julkisuuteen tulleilla jutuilla täysin vääriin uomiin.Jos kuviteltiin että joku toinen vapaaehtoisorganisaatio on automaattisesti osa omaa toimintaa ,on siinä tehty paha virhearvio. Jokainen saa ilman muuta toimia niin monessa järjestössä kuin haluaa ja ehtii,mutta sen pitää perustua omaan tahtoon eikä siihen että kuulumalla johonkin järjestöön/yhdistykseen kuuluu automaattisesti myös johonkin toiseen. Se että joku kuuluu vpkhon ei saa automaattisesti merkitä kuulumista myös johonkin maanpuolustusorganisaatioon, mikään kattojärjestön jyrääminen toisen yli ei saa olla tässä itsetarkoitus, niin kuin nyt näyttää olevan.Maanpuolustustoimintaa ollaan käynnistämässä keinolla millä hyvänsä. Neuvostovallan aikainen järjestelmä,jossa kuulumalla pioneereihin olit etusijalla puolueen jäseneksi ei kai sentään enää ole tätä päivää. Kun palokuntajärjestöt ovat tehneet töitä oman jäsenhankintansa eteen, se ei saa tarkoittaa sitä että toinen organisaatio korjaa potin. Saas nähdä miten käy, ja ottaako kukaan yhteyttä, vai jaetaanko aluelaitoksille vain ohjeet maanpuolustustoiminnan organisaatioiden perustamisesta alueille ja ilmoitusluontoisena asiana sopimuksiin liitetään kohta muut tehtävät; VPKn toiminta maanpuolustusjärjestössä

VPKt liitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/21/06 12:42
By: watti

Ai AI ! Rehvakka hieroo jo käsiään ja hymisee tyytyväisenä sillä tuollainen organisaation muutos olisi hänelle mieluinen ? Palotaistelijoiden Vs.päälliköstä pataljoonan komentajaksi ?? Aikamoinen ylennys ??

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/21/06 16:28
By: Darth Vader

Tässä olisi aamu-TVn video aiheesta,Pekka Majuri ja Isto Kujala suhteellisen tulehtuneessa väittelyssä;kannattaa kuunnella loppuun astihttp://www.yle.fi/yle24/videosali/index.php?a=10&t=1&q=10 Tässä mies joka on ajamassa vpkoita maanpuolustusjoukkoihin syliin;Pekka Majuri suoraan taistelukentältä.http://www.speakersforum.fi/bdh_filearea/Nyhetsbrev/2003/pekka_m_feb2003.pdf Ja tämä on hauskin juttu,katsokaapa mitkä kuvat on järjestön etusivulla; huomaa palomiehen maastopuvun housut http://www.mpkry.fi/ Taitaa olla niin että ei tartte enää seuraavaa sopimusneuvottelukierrosta käydä, homma on nimittäin silloin jo ohi.... Tässä herran yhteystiedot, sähköpostiin voisi laittaa linkin vaikka tästä keskustelusta... TOIMINNANJOHTAJA Pekka Majuri puh.t. 0207 56 9011 gsm 040 755 8554Sähköposti: pekka.majuri@mpkry.fi

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/21/06 19:27
By: Clint Eastwood

Onhan video. Perjantai-illan ratoksi. Kujalan ääni väpättää aika pahasti, mutta jo sanat "mikään ei muutu" Majurin sanomana kuvaa tilannetta "jota pyritään vain selkiyttämään". Sillai, MPK ry haluaa julkisoikeudellisen aseman eli viranomaiset antavat koulutukset ja hallintotehtävät tuonne jolloin ALEPAT ulkoistavat koulutuksen, jota omat liittomme eivät pysty hoitamaan tuonne ja vot. Mutta hei, soittakaa Silviolle, hänhän oman ilmoituksensa mukaan tulee ja hoitaa tilanteen jos on ongelmia! Majurin mainitsema epäsuora tuki on kiva käsite, ilmeisesti alepat antavat vuokrakiinteistöissä toimiville palokunnille tuota samaa "ei-suoranaista rahallista tukea", joka jotenkin ihmeellisesti näkyy tilinpäätöksissä. Mitähän Kilpailuvirasto tai Markkinatuomioistuin tähän sanoisi. Toisaalta toi Kujala sälyttää palokuntien imago- ja jäsenhankintaongelmia MPK:n niskaan. Kannattaisko nyt ottaa mitaleita rinnasta, kääriä hihat jne. Ja "parempi myöhään kun ei milloinkaan.... uskon, että lakiluonnos menee uudestaan valmisteltavaksi". Tulee eräs yksikkötunnushanke mieleen. Haloo pojjaat, oisko aika alkaa keskustelemaan virallisilla foorumeilla ja työryhmissä muustakin kuin hanskoista. Liitteenä Perjantaikuva: Vasemmalta oikealle: Venäjän armeijan sulkeisohjesääntö 1994 Neuvostoliiton aseohjesääntö 1950 Pioneeriohjesääntö 1964 Pimeäkoulutusopas 1966 Talvikoulutusopas 1965 Keskellä DDR kansanpoliisin käsivarsinauha ja NL:n ja DDR:n armeijan vyöt. Lisäksi hain pullon Pekulia.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/22/06 08:30
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

ALEPAT ulkoistavat koulutuksen, jota omat liittomme eivät pysty hoitamaan tuonne ja vot. Mutta hei, soittakaa Silviolle, hänhän oman ilmoituksensa mukaan tulee ja hoitaa tilanteen jos on ongelmia!

Ehkä liittojen tarttis anoa vähän avustuksia koulutukseenkin. Ja Silvion lääke tähän tilanteeseen voi olla vaikka Suomen sopimuspalokuntien liittojen liiton (SSPLL) perustaminen (sillä edellytyksellä, että hänet valitaan puheenjohtajaksi sekä kunniapuheenjohtajaksi ja perustamiskokouksessa hänelle luovutetaan hänen itse itselleen esittämä ja myöntämä mitali kiitokseksi liiton ja koko sopimuspalokunta-scenen eteen tekemästään ansiokkaasta työstä).
Quote by: Clint Eastwood

Haloo pojjaat, oisko aika alkaa keskustelemaan virallisilla foorumeilla ja työryhmissä muustakin kuin hanskoista.

Voisikohan olla jopa niin, että noiden jeesusten kapasiteetti ei riitä muuhun? Uskaltaakohan joku vielä joskus myöntää, että siellä on ihan väärät jätkät istumassa. Tosin missäpä tällä alalla ei olisi... Yksi paikka tuli näin alkuun mieleen.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 12:50
By: lips

Meidän VPK sai juuri ensimmäisen erän rynnäkkökiväärejä ja taistelusaappaita. Kenttätykit tulenevat ensi viikolla.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 13:33
By: Korson Jeesus

Quote by: lips

Meidän VPK sai juuri ensimmäisen erän rynnäkkökiväärejä ja taistelusaappaita. Kenttätykit tulenevat ensi viikolla.

Joko teille kuittautettiin paali-kimmon kaipaamat "Operatiivisen johtamisen kenttäohje I-V - Johtamisen teoria pelastusyksiköstä, -joukkueesta, -komppaniasta ja -yhtymästä" -opukset? Onhan se ihan loogista, että jos kohta ollaan kurkkusalaatit päällä harrastamassa, niin joka asiasta pitää olla joku perseenhajuinen opus. Kokouksia osataankin pitää jo, vielä kun löydetänn niihin monikansallinen elementti, niin päästään kokouksissakin uusii ulottuvuuksiin. Pending your questions, this concludes my briefing, Sir! No more points, Sir! BTW, koskahan palokunnissa otetaan käyttöön sotilasarvot? (Tähän liittyen täytyy kaivella arkistoja, jos vaikka löytyisi aiheeseen liittyviä kuvia.) Palvellaanko reservin arvolla vai erillisellä VPK-arvolla? Saako harjoituksista kertauspäiviä ja keikoista mitaleja? Entäs jos on reservin kessu ja on käynyt vaan sammutustyökurssin? Pitääkö toimia yksikönjohtajana vai tulipalosotamiehenä?

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 13:57
By: Tiikeri Puinen

Quote by: *censored*n Jeesus

BTW, koskahan palokunnissa otetaan käyttöön sotilasarvot? (Tähän liittyen täytyy kaivella arkistoja, jos vaikka löytyisi aiheeseen liittyviä kuvia.) Palvellaanko reservin arvolla vai erillisellä VPK-arvolla? Saako harjoituksista kertauspäiviä ja keikoista mitaleja? Entäs jos on reservin kessu ja on käynyt vaan sammutustyökurssin? Pitääkö toimia yksikönjohtajana vai tulipalosotamiehenä?

Jos tähän mennään, niin mielestäni olisi myös asiaankuuluvaa katkaista kaikki yhdyssanat ja kääntää ne nurinpäin Esim: -paali, heinä -tölkki, laina -koulu, ammatti -kilju, muurahais etc

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 14:28
By: Korson Jeesus

Quote by: Tiikeri Puinen

Jos tähän mennään, niin mielestäni olisi myös asiaankuuluvaa katkaista kaikki yhdyssanat ja kääntää ne nurinpäin Esim: -paali, heinä -tölkki, laina -koulu, ammatti -kilju, muurahais etc

-ilmoitus, hälytys- -palo, huoneisto- -yksikkö, pelastus- -idea, syntynyt, kuolleena Joo, toihan toimii hyvin. Vielä kun saadaan termeihin riittävät tarkenteet, esim. auto, säiliö-, punainen, volvo, m/87. "Herra palomestari, sammutusyksikkö KUSI-xxx järjestynyt tulipalon sammutusta varten, vahvuus 1+2, ilmoitti yksikönjohtaja nönnönnööö." Tulipalon sammutusta varten on oltava järjestyneenä ulkona 10 min ja sisällä 5 min ennen käskettyä aikaa. Kyllä tämä tästä. Luonnollisesti molemmista organisaatioista selvitetään konsultin avustuksella niiden huonot puolet ja yhdistetään ne uuteen ja uljaaseen organisaatioon.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 17:07
By: Tiikeri Puinen

Katsoiko muuten kukaan eilen (frigi)Digi-vastaanottimen kautta Ylen esittämää Tsornobyl-ohjelmaa. Kun Pripjatin kaupungissa haastateltiin kaupungin entistä asukasta ja voimalaitoksessa edelleen työskentelevää rouvaa, kritisoi tämä voimalaitoksen tulipalon sammutukseen haalittuja amatöörejä. Rouva myös mainitsi, että ammattilaiset eivät altistu säteilylle yhtä herkästi kuin amatöörit.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 17:25
By: Darth Vader

Taitaa olla sama rouva jota haasteteltiin Hesarissakin, se on selvä että ammattilainen hylkii säteilyä,onhan heidät siihen koulutettu. Tapasin joskus 6-7 vuotta sitten yhdessä tilausuudessa venäläisiä alan ihmisiä, ja illallispöydässä kavereille maistui viini. Tulkin avulla selvisi jo aiemmin että pari heistä oli oikeasti ollut puhaltamassa tuolla keikalla yhteen hiileen. Sain hetken tarinoida yhden kanssa,tais olla majuri evp.silloin, ja kaveri sanoi että jonkin verran on luuydin saanut kyytiä, uskoin sen illan mittaan,kun kolme pulloa Sangre de Toroa ja kotimaista kirkasta riittävästi näytti lähinnä täyttävän rakkoa.Ilmeisesti suonissa ei ollut enää mitään mihin viina olis imeytynyt... Mutta tulevaisuudessa mekin teemme osamme uudessa uljaassa maanpuolustusorganisaatiossa, ja olemme valmiina kun käsky käy lapioimaan hiekkaa hehkuvaan hiileen; laulun sanoin: Voiko täydellisyyttä olla olemassa missään muodossa Tottahan toki, muun muassa Olkiluodossa Ei mikään oo niin viisas kuin insinööri On täydellisiä Joka nippeli ja röörii Uraani halkeaa Ja tuottaa lamppuun valkeaa Mutta milläänn muilla mailla Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla On erehtymättömyyttä meillä melko valikoima On UKK, YYA sekä Imatran Voima...(Eppu Normaali,Suomi-ilmiö) PS.Herra palomestari, sammutusyksikkö KUSI-xxx järjestynyt tulipalon sammutusta varten, vahvuus 1+2, ilmoitti yksikönjohtaja nönnönnööö." Tulipalon sammutusta varten on oltava järjestyneenä ulkona 10 min ja sisällä 5 min ennen käskettyä aikaa Tää kuullosti hyvältä,otamme käyttöön uudet ilmoitusmenettelyt mahd.pian Olisi se tietty noloa,kun tulisi komento"KUSI-XXX,mikä maksaa,kuka tötöilee... KUSI-XXX,kalustohalliin poooistu Tai porukka käskettäisiin takaisin puuttellisen varustuksen takia ,kun joltain puuttuu hanska... Tuli mieleen,että kai kaikki naisvoimistelijatkin liitetään maanpuolustukseen,hehän ovat tärkeä osa vapaaehtoistyötä koko maassa, ja lottia tarvitaan aina.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 17:48
By: leinoti

Quote by: Darth Vader

Tai porukka käskettäisiin takaisin puuttellisen varustuksen takia ,kun joltain puuttuu hanska...

tai takin väri on väärä...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 17:53
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Taitaa olla sama rouva jota haasteteltiin Hesarissakin, se on selvä että ammattilainen hylkii säteilyä,onhan heidät siihen koulutettu.

Näin muuten kun sitä voimalan toimintaa (työasut on varmaan ostettu jonkun Saksalaisen leipomon konkurssihuutokaupasta) katsoi, niin ruvetkaapa siinä miettimään sitä neukkujen voimalaa, jonne hurrit ja suomalainen teollisuus haluavat vetää langan suomenlahden ali. On muuten aika lähellä ja kun sitä ruvetaan kuormittamaan niin ...helppohan se on hurreilla kun asuvat hiukka kauempana.
Tää kuullosti hyvältä,otamme käyttöön uudet ilmoitusmenettelyt mahd.pian Olisi se tietty noloa,kun tulisi komento"KUSI-XXX,mikä maksaa,kuka tötöilee... KUSI-XXX,kalustohalliin poooistu Tai porukka käskettäisiin takaisin puuttellisen varustuksen takia ,kun joltain puuttuu hanska...
Rupesin juuri pelonsekaisin tuntein odottelemaan ensimmäistä HKH:ta (Halli-,Kaappi- ja Hanskatarkastus) Kaappini muistuttaa Motonetin varastoa ja hanskoissa on reikiä eikä niitä ole aikoihin rasvattu. ...Ja kun ei oikein ylpeys kestä, että valitsisi hanskattoman palveluksen

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 18:17
By: Admin

Lienee turha puhua kaapista, tilanteenhallintapaikkani muistuttaa SER-romun- ja paperinkeräyspisteen yhdistelmää, pullonpalautuksen ulkoistin äsken. Koska Palosuojelun edistämissäätiö ei edes (kielteisestikään) vastannut yhdistyksemme avustushakemukseen vuosi sitten, olemme ostaneet käteisellä (kts ulkoistaminen yllä) kaiken sen mihin haimme tukea. Olemmehan ainoa verkkopalveluita alalla kehittävä organisaatio. Tuorein hankinta saapui Keravalta, eli mobiilin Kenttäverkkomme kehitysalustaksi tulee 2x2,4 GHz Intel Xeon prosessoreilla ja 2GB ECC muisteilla varustettu palvelin. Jatkoa seuraa.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/23/06 18:22
By: Darth Vader

Jos joku nyt sitten tekee oikeasti tälläisen omituisen asetuksen, niin minne saa valittaa,hoviin, Hansan kassaan, Haagin ihmisoikeustuomioistuimeen vai minne?? Tätä täytyy miettiä... Menen nyt viikkaamaan päiväpeitosta pinkkaa,kohta tulee PU tekemään tarkastusta.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/24/06 11:27
By: Vanilli

- Tätä täytyy miettiä... Menen nyt viikkaamaan päiväpeitosta pinkkaa,kohta tulee PU tekemään tarkastusta. - Taidat Dartti meita että PPU ( päivystäväpaloupseeri) tekee tarkastuksen.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/24/06 12:45
By: SilentSoul

Kyllä pyörivät Tsaarit Nikolai ja Aleksanteri haudoissaan kuin rulettipyörä, hehän alkujaan antoivat lupia VPK:den perustamiseen pelonsekaisin tuntein, josko palokunnat olisivat sotilaallisesti järjestäytyneitä (joita ne sitten eivät olleet. Eipä antanut Aleksanteri -poika enää paljoa lupia kun oli Venäjän-vastaisuutta Suomenmaassa). Olisivatkohan sanoneet "njet" jos olisivat toisin tienneet...?

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/24/06 17:47
By: kippari

Nyt tarvitaan tällekin sivulle uusi linkkinamiska josta päästään kivuttomasti "veljessivustolle": http://www.aamukampa.net

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/25/06 08:18
By: Nurkka

Quote by: SilentSoul

Kyllä pyörivät Tsaarit Nikolai ja Aleksanteri haudoissaan kuin rulettipyörä, hehän alkujaan antoivat lupia VPK:den perustamiseen pelonsekaisin tuntein, josko palokunnat olisivat sotilaallisesti järjestäytyneitä (joita ne sitten eivät olleet. Eipä antanut Aleksanteri -poika enää paljoa lupia kun oli Venäjän-vastaisuutta Suomenmaassa). Olisivatkohan sanoneet "njet" jos olisivat toisin tienneet...?

Taitaa olla muuten että palokunta on ollu aina ja on edelleenkin sotilaallisesti järjestäytynyt organisaatio. Ennen sotiahan puhuttiin vielä palosotilaista. Toisaalta myös esimerkiksi Partio on sotilaallisesti järjestäytynyt organisaatio. Tämähän kuvaa vain organisaation rakennetta ja toiminta tapoja ei sitä mitä ne varsinaisesti tekevät. Ise olen sekä kapiainen että vepari ja pidän mielelläni nämä kaksi asiaa myös erillään ja eroan VPK:sta jos se liitetään osaksi maanpuolustusta ihan vaan periaatteen vuoksi.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/25/06 09:47
By: Korson Jeesus

Tarviiskohan tehdä tutkintapyyntö poliisille? Perusteena vaikka rikoslaki 13 luku 4

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/26/06 13:20
By: SilentSoul

Quote by: Nurkka

Taitaa olla muuten että palokunta on ollu aina ja on edelleenkin sotilaallisesti järjestäytynyt organisaatio.

Tietystihän palokunnat sotilalliisia organisaatioita ovat, mutta hainkin nyt semmoista "aseiden kanssa heilumis"-näkökulmaa (vaikka olihan palokuntien henkilöstöllä ainakin Helsingissä tikareita (nähtävillä museossa) ja päälliköllä miekka..). Ei meillä asemalla ainakaan kiväärejä ole, vanha Remington löytyy vintiltä.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/29/06 11:12
By: Darth Vader

On päässyt nyt unohtumaan itse asia,eli tavallista suomalaista yhdistystä,joka on yhdistysrekisterissä ei kukaan voi liittää millään mahtikäskyllä toiseen organisaatioon tai muuten pitää kumota perustuslaki Perustuslaki 13

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 04/29/06 14:01
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

kun valmistelutyö on tehty kaikkea muuta kuin "sotilaallisen täsmällisesti"

Päinvastoin. Nythän asiaa on valmisteltu nimenomaan "firman tyylillä". Asiasta ei kysytä kentän mielipidettä ja asiat hoidetaan käskyllä. Ei tarvita keskusteluja eikä muutakaan kyselyä. Ei muuta kun käsky pöytään ja mars-merkki perään. Seuraava askel on, että toimintaa ei tehdäkään enää kansalaisten turvallisuuden vuoksi, vaan esikunnan vuoksi. Johtaja ei enää olekaan tilannejohtaja kentällä, vaan esikuntapäällikkö jossain prikaatitasolla. Kun keikka on ohi ja palo sammutettu kenttäorganisaation mielestä hyvin, totuus onkin, että "vituiks meni", koska esikunta ei saanut tilannepaikalta riittävästi tietoja päätöksiään varten. Näin toimitaan jo ihan elävässä elämässä, en tosin viitsi kertoa missä. Mutta samassa paikassa vaihdettiin maallikot hätäkeskuspäivystäjiksi, käskyasiana ja ilman minkäänlaista koulutusta, kuinkas muuten. Siitä organisaatiosta kannattaa ottaa mallia monessa muussakin asiassa, on nimittäin EU:n oman alansa suurin lafka...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/03/06 06:09
By: kippari

Infotilaisuus maakuntajoukoista Keravalla 4.5. Hyvä reserviläinen, Uudenmaan sotilaslääni ja Maanpuolustuskoulutus ry:n Keravan paikallisosasto järjestävät torstaina 4.5. klo 18 Keravan kirjaston (Paasikivenkatu 12) Pentinkulma-salissa tilaisuuden puolustusvoimien maakuntajoukoista. Infotilaisuus on tarkoitettu kaikille maakuntajoukoista kiinnostuneille keskiuusimaalaisille reserviläisille. Tilaisuudessa puhuvat mm. Keski-Uudenmaan sotilasalueen päällikkö, everstiluutnantti Markku Manninen ja perustettavan Keski-Uudenmaan maakuntakomppanian päällikkö, reservin kapteeni Matti Mustonen. Maakuntakomppanian tehtävä on turvata kotiseutua. Sotilaslääni toivookin aktiivisesta maanpuolustuksesta kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan maakuntakomppaniaan. Sinne tarvitaan hyväkuntoisia ja toiminnasta kiinnostuneita 30?45 -vuotiaita reserviläisiä. Erityisen tervetulleita ovat miehistökoulutuksen saaneet. Maakuntajoukot ovat puolustusvoimien sodanajan kokoonpanoon kuuluvia paikallispuolustuksen huippujoukkoja. Niiden erikoisuutena on, että maakuntajoukkoon ei reserviläisiä käsketä, vaan ne kootaan vapaaehtoisista reserviläisistä. Maakuntajoukkoja voidaan käyttää myös rauhan aikana muiden kuin sotilasviranomaisten tukemiseen esimerkiksi erilaisissa katastrofi- tai kriisitilanteissa. Virka-apua voivat pyytää mm. poliisi tai pelastusviranomaiset. Koska joukot on saatava tarvittaessa nopeasti toimintavalmiuteen, tullaan niihin sijoitetuille reserviläisille jakamaan kotona säilytettäväksi armeijan varusteet, mutta ei asetta. Maakuntakomppanian henkilöstön valinta tehdään vuoden 2007 loppuun mennessä. Lisätietoa maakuntajoukoista saa tulemalla infotilaisuuteen 4.5. Keravan kirjastoon sekä Uudenmaan sotilasläänin verkkosivuilta www.mil.fi/maavoimat/joukot/uudsle/mjk.dsp. Tietoa reserviläisille suunnatuista koulutuspalveluista löytyy Maanpuolustuskoulutus ry:n sivuilta osoitteesta www.mpkry.fi. Maanpuolustusterveisin Maanpuolustuskoulutus ry:n Keravan paikallisosasto Jukka Sippola

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/03/06 08:34
By: Tiikeri Puinen

Quote by: kippari

Erityisen tervetulleita ovat miehistökoulutuksen saaneet.

Tämä tarkoittanee sitä, että kaikenmaailman johtohahmoa löytyy kyllä omasta takaa, mutta käytännön ihmisiä ei juurikaan.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/03/06 17:12
By: Darth Vader

Armeijan varusteet mutta ei asetta,... Sukulaismies oli just viikko sitten jollain ilmavalvontasysteemissä vastaavassa tilaisuudessa, ja näytti sieltä saatuja esitteitä. Se oli saanut sellaisen käsityksen, että juttu on muuttumassa niin että maakuntajoukoille nimenomaan jaetaan aseet, kun tulee "tilanne". Esitys oli ollut kohtuullisen mahtipontinen, armeijajuttuja oli viljelty rutkasti, ja ilmoittautumisia syksyn kursseille, mm. EA, varautuminen kotioloissa, IV-jatkokurssi oli kovasti koetettu metsästää. Lisäksi PV harrastaa ikärasismia, ikää ei saa mainita sen enempää vapaaehtoisjutuissa, kuin työpaikkahakemuksissakaan... Kaikki 29 v ja alle sekä 45 v ja yli tekemään tutkintapyyntöä syrjinnästä. "Maakuntakomppanian henkilöstön valinta tehdään vuoden 2007 loppuun mennessä." Mielenkiintoinen lause, eikö kaikki vapaaehtoiset pääsekään mukaan , vai valitaanko vapaaehtoisista "ne Oikeat"?? Taas muistutuksena perustuslaki 13

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/05/06 04:29
By: Darth Vader

Tässä luettavaa aiheeseen liittyen, selvitystyön alkuhetkiltä; http://www.mil.fi/reservilainen/maakuntajoukot/pevmp2003_osa_2_muut_maat_selvitys.pdf Sinänsä mielenkiintoista, että mukaan on valittu mm.Sveitsi vertailumaaksi, olosuhteet ja ympäristö kun ovat kohtuullisen erialiset. On muuten kohtuu iso tiedosto.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/05/06 06:08
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Sinänsä mielenkiintoista, että mukaan on valittu mm.Sveitsi vertailumaaksi, olosuhteet ja ympäristö kun ovat kohtuullisen erialiset.

Mielestäni Suomella ja Sveitsillä on paljonkin yhteistä: Maantieteellinen sijainti ja maasto, EU-jäsenyys, pääomavirrat, naapurimaat ovat varsin samanlaiset ja maiden merivoimillakin on paljon yhteistä....Jea rait

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/05/06 12:01
By: kippari

Mielestäni Suomella ja Sveitsillä on paljonkin yhteistä: Maantieteellinen sijainti ja maasto, EU-jäsenyys, pääomavirrat, naapurimaat ovat varsin samanlaiset ja maiden merivoimillakin on paljon yhteistä....Jea rait Tuhannen turjakkeen tärskäys!!!! Nyt imet kyllä nyrkkiäs puutiikeri. Suomen suuriruhtinaskunnan keisarillinen laivasto päihittää mennen tullen muutaman himppasen verran isommankin maan vesivemputtimet. Meillä kun on nääs salainen ase, eikä se oikeastaan ole edes salainen kun sen voi havaita tarkkasilmäinen karttaa tuijottamalla ja vielä kun viitsii perehtyä syvyyskäyriin vaikkapa Tanskan salmissa, Kustaanmiekasta nyt puhumattakaan niin ymmärtää meripuolustuksemme ytimen. Se että vesialueillamme on hävitty muutama ratkaiseva meritaistelu (

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/05/06 12:20
By: watti

Puutiikeri on oikeassa !! Kaikki hänen mainitsemansa asiat ovat juuri päin vastoin Suomen ja Sveitsin kanssa paitsi että heillä ei ole laivastoa ollenkaan ja reserviläisillä aseet säilytetään kotona ! Olisi aika vaarallista jos samaa käytäntöä harrastettaisiin täällä härmässä, silloin joka viikonloppu jossain päin Suomea olisi ampumavälikohtaus. Ruumispusseja kuluisi kuin jätesäkkejä !

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/05/06 13:24
By: Tiikeri Puinen

Quote by: watti

joka viikonloppu jossain päin Suomea olisi ampumavälikohtaus. Ruumispusseja kuluisi kuin jätesäkkejä !

http://www.iltalehti.fi/2006/05/05/200605044471513_uu.shtml

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/15/06 16:45
By: Korson Jeesus

Nonni, nyt niillä on jo oma HÖÖKI! https://www.maanpuolustuskoulutus.fi/generation/course/course.asp?id=14231 P.S. Sisältää paraatin.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/16/06 18:25
By: Tiikeri Puinen

Jos nimensä osaa kirjoittaa, niin tämän verran voi aina tehdä maanpuolustustyötä. http://www.adressit.com/suomenmiinat

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/16/06 18:39
By: Darth Vader

Nimet kirjoihin heti Asiasta kukkaruukkuun; Pandakarhukerho WWF piti tänään harjoituksen Porvoon jalostamolla,jossa koulutettiin siviilipalvelusmiehiä öljyntorjuntaan. Vapaaehtoisissa öt-joukoissa on jo WWFn ilmoituksen mukaan 3600 jäsentä. Tarkoituksena on jatkossakin kouluttaa siviilipalvelusta suorittavia erilaisiin katastrofi-ja muihin poikkeustilanteisiin soveltuvin osin. Syövätkö pandakarhut nyt maanpuolustusjärjestöjen leipää Kuka on paras öljyn harjaaja Nauvon saaristossa, maanpuolustuskurssin käynyt, pandakurssin läpäissyt vai pikku palokuntalainen? Täytyykö tehdä testi puolueettomissa olosuhteissa, ja jos kaikki ovat samalla kivellä lapioimassa kuka johtaa joukkoa Saamani tiedon mukaan Rännimäen martat järjestää "tee se itse öt-matto"-kudontakurssin, ja kansalaisopistot järjestävät syksyllä koko kansan "Kokoa kokkareet kiviltä", 16 opintoviikkoa ,jossa tutustutaan öljytuotteiden saloihin keittiössä ja rantakallioilla. Kohta alkaa olla tekijöitä niin paljon eri joukoissa,että ilmoitetut jäsenmäärät yhdistämällä Suomen väkiluku taitaakin olla yli 15000000...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/17/06 05:51
By: kippari

"Pandakarhukerho" kävi kyllä opettelemassa öljynkaavintaa NTPK:n harjoittelualueen sepelikasasta ja kurssi oli jo toinen tämän kevään aikana Nesteen toimesta järjestettynä. Karlssonin Henkka alkaa kohta olla gurun maineessa pipertäjien keskuudessa, mutta hyvähän se vaan on. Nimittäin öljy-yhtiö Nesteen imagon kannalta. Neste pitää huolen ympäristöstään vaikka tuottaakin kaiken sotkevaa mustasta mönjästä valmistettavaa käymisnestettä, samalla kun itse harjoittelee niin jakaa tietoaan muille asiasta kiinnostuneille jolloin taas on ennakolta torjuttu muutama mielenosoitus. Fiksua eikö!? Sitäpaitsi ei meillä ole Suomessa kovin montaa paikkaa missä voi harjoitella ihan oikeasti öljytöhnän kaavintaa kivikosta ilman että varsinainen "oikea" luonto siitä kärsii. Muuten se että kyseisetä porukasta suurin osa näytti olevan naisia tarkoittaa kait sitten sitä että naisetkin pääsevät sivareiksi, vai olenko ymmärtänyt jotain taas perssielleen.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/17/06 17:47
By: Darth Vader

Täytyy pyytää Henkalta ensi viikolla Panda-stipendi , kun poikkean taas Kulloossa piippujen varjoissa. Sen verran on jo käännelty sen niemen kivenkoloja ,että kunniakirja autotallin seinällä olis komea juttu.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/21/06 10:57
By: Darth Vader

Lakiesitys maanpuolustustoiminnasta eli entisistä suojeluskunnista menee käsittelyyn näinä päivinä. Vaikka kautta linjan vapaaehtoisjärjestöt ovat vastustaneet epämääräisesti kuvattuja tehtäviä,joita maanpuolustustoiminnalle kaavaillaan, laki menee luultavasti läpi PVn haluamalla tavalla kohtuullisen helposti. Länsi-Suomen maaherra Rauno Saari, joka on selvitystyön ja valmistelun puh.joht. , ei laittanut vastakommenteille kovinkaan paljon painoa eilen radiohaastattelussa. Valmistautukaan hankkimaan loppuvuoden rahoilla salaattipukuja ja naamioverkkoja, eikä tartte enää miettiä onko punainen vai sininen puku. Päästään pian osaksi kriisien hallintaa, PVn eversti totesi omassa haastattelussaan , kun kysyttiin joukkojen tulevia käyttötarkoituksia, että esimerkiksi ASEMin kaltaisissa tilaisuuksissa olisi voitu käyttää maanpuolustusjärjestön resursseja mainiosti. Hienoa, täytyy siis hommata teleskooppipamppu ja kilpikin höökiin.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/21/06 11:57
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Hienoa, täytyy siis hommata teleskooppipamppu ja kilpikin höökiin.

Ja kaikista höökeistähän löytyy jo valmiiksi nippusiteitä...itsellä on jopa taskussa pari

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/21/06 12:09
By: SilentSoul

Quote by: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Hienoa, täytyy siis hommata teleskooppipamppu ja kilpikin höökiin.

Ja kaikista höökeistähän löytyy jo valmiiksi nippusiteitä...itsellä on jopa taskussa pari

Meiltä löytyy puolikas paketti kumihanskoja.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/21/06 19:52
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

esimerkiksi ASEMin kaltaisissa tilaisuuksissa olisi voitu käyttää maanpuolustusjärjestön resursseja mainiosti.

Aivan joo. Ei muuta ku yrjöpapat riviin ja liivit päälle. En liitä tähän liivikuvaa, ettei tarvitse taas tehdä tutkintapyyntöä. Ei minun eikä kenenkään muun.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/21/06 20:05
By: Clint Eastwood

Tuolla jokainen voi suorittaa tutkintaa Linkki liivikuviin

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 06:39
By: kippari

Ähhh, ei perkele sua Dartti joko sä taas aloitit tän keskustelun. Kai tää koko systeemi nyt on aivan selvä. Eli kun puolustusministeriöllä ei ole antaa puolustusvoimille tarpeeksi rahaa, jotta PV voisi ylläpitää sotilaallisia jne taitoja normaaleiden kertausharjoitusten muodossa eikä sisäministeriöllä ole sitäkään vähää rahaa erikseen työhön kutsuttavien komennuspoliisien kouluttamiseen, on kait itsestään selvää että kyseiset "voimaministeriöt" tekevät rivinväleihin hukkuvilla pikkusummilla sponsoriyhteistryötä MPK ry:n kanssa reserviläisten kouluttamisesta monitoimisiksi maakuntajoukoiksi, joita muualla maailmalla kutsutaan kansalliskaartiksi. Saatanan loogista jopa selvin päin ajateltunakin. Melkein kuin asekätkentä aikoinaan. Eikä kyseessä edes ole VPK ry. järjestelmän alasajo, koska myös niitä tarvitaan kun sisäministeriöllä ei edelleenkään ole sitä rahaa vakinaisten palosotamiesten riittävään ja koko valtakunnan kattavaan kouluttamiseen ja viranomaistamiseen. Jakamalla ropoja erinäisille yhdistyksille voidaan ministeriön karttahuoneen seinällä oikein monin eri värein osoittaa ulkovaltojen vieraille kuinka kaikenkattavasti Suomessa on pelastustoimi hoidettu, vaikka oikeasti maaseutujen pelastustoimesta pidetään huolta rekisteröityjen yhdistysten toimesta. Eli mitä helvetin tekoa enää on viranomaisilla? Maata puolustavat yhdistykset ja pelastuksestakin vastaavat yhdistykset, kohta terveydenhuollostakin vastaa sairaanhoitoyhdistys tms. Toinen vaihtoehtohan on tietenkin hankkia em. palvelut asiaa tuntevilta monikansallisilta pörssiyhtiöiltä...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 10:02
By: Darth Vader

Tilanne hallussa, meidän on syytä kokoontua pohtimaan asiaa yhteiseen SMASH LIDL LONG DRINK-kokoukseen, jossa yhteistuumin rutataan satoja tölkkeja Lidlin janojuomaa, kun ne on ensin tyhjennetty. Pörssiyhtiöpalokunta... Taidan laittaa alulle sääntömuutoksen syyskokouksessa...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 12:37
By: kuli

Quote by: Darth Vader

Tilanne hallussa, meidän on syytä kokoontua pohtimaan asiaa yhteiseen SMASH LIDL LONG DRINK-kokoukseen, jossa yhteistuumin rutataan satoja tölkkeja Lidlin janojuomaa, kun ne on ensin tyhjennetty. Pörssiyhtiöpalokunta... Taidan laittaa alulle sääntömuutoksen syyskokouksessa...

Minä olen kirjoittanut moneen kertaan, monella foorumilla ja monella eri nimimerkillä osakeyhtiömuotoisesta palokunnasta. Vaikka se toistaiseksi on vielä(kin) vain ajatus-asteella Suomenmaassa, en kerrassaan pysty näkemään mitään syytä, miksei pelastustoimintaa voisi laadukkaasti ja kannattavasti tuottaa myös osakeyhtiö. Pelkän yhdistyksen varainhankinnan yhtiöittäminen on perusteltua, jos varainhankinta on monimuotoista ja/tai sillä on kaupallisia piirteitä. PRH kun on perhanan tarkka siitä, minkälaista varainhankintaa saa sääntöjen mukaan harjoittaa ja laki taas rajaa toiminnan siihen mitä säännöissä on sanottu ellei kyseessä ole yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseksi tapahtuva toiminta tai taloudellisesti vähäarvoinen toiminta. Taloudellisesti vähäarvoinen toiminta määritellään tuloverolaissa ja sen tulkinnoissa. Verottajan näkemyksen mukaan TVL:n mukaan verovapaata (ja siten vähäarvoista) toimintaa on kannatustuotteiden, kuten korttien, viirien ja pinssien yms. myynti, joten esim. veden ajo kaivoihin maksua vastaan on jo vähintäänkin "harmaalla alueella" ellei yhdistyksen toiminnan tarkoitukseksi ole määritelty sellaista toimintaa, johon kuuluu veden kuljettaminen maksua vastaan. Ja mitä tulee noihin Lidlin tölkkeihin, niin tuloshakuisessa yhteisössä niitä ei rutata, vaan ne viedään takaisin Liiteriin. Tai jos ruttaamista on ihan pakko harjoittaa, niin tehdään siitä sitten video, jota myydään kovaan hintaan niille, jotka pitävät ruttaamisen katselemisesta.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 14:54
By: Tiikeri Puinen

Ei tuo firmatouhu nyt niin kaukana olisi, kun nykyäänkin jo tuon ALV:n kanssa touhutaan...ja toisinaan jopa jouduttu maksamaankin

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 14:57
By: Darth Vader

Quote by: kuli

Pelkän yhdistyksen varainhankinnan yhtiöittäminen on perusteltua, jos varainhankinta on monimuotoista ja/tai sillä on kaupallisia piirteitä. PRH kun on perhanan tarkka siitä, minkälaista varainhankintaa saa sääntöjen mukaan harjoittaa ja laki taas rajaa toiminnan siihen mitä säännöissä on sanottu ellei kyseessä ole yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseksi tapahtuva toiminta tai taloudellisesti vähäarvoinen toiminta. Taloudellisesti vähäarvoinen toiminta määritellään tuloverolaissa ja sen tulkinnoissa. Verottajan näkemyksen mukaan TVL:n mukaan verovapaata (ja siten vähäarvoista) toimintaa on kannatustuotteiden, kuten korttien, viirien ja pinssien yms. myynti, joten esim. veden ajo kaivoihin maksua vastaan on jo vähintäänkin "harmaalla alueella" ellei yhdistyksen toiminnan tarkoitukseksi ole määritelty sellaista toimintaa, johon kuuluu veden kuljettaminen maksua vastaan. Ja mitä tulee noihin Lidlin tölkkeihin, niin tuloshakuisessa yhteisössä niitä ei rutata, vaan ne viedään takaisin Liiteriin. Tai jos ruttaamista on ihan pakko harjoittaa, niin tehdään siitä sitten video, jota myydään kovaan hintaan niille, jotka pitävät ruttaamisen katselemisesta.

Juu,tiedossa on.Verottaja on lähestynyt myös meitä neljän vuoden tauon jälkeen, ja pyytänyt veroilmoitusta.Saman viestin on saanut myös muutama kymmenen tuhatta muuta yhdistystä, koska joidenkin kautta on pyöritetty kaikenlaista muuta, ei niin tarkoituksenmukaista rahoitusta. Itse vein kopion viime vuoden tilinpäätöksestä verotoimistoon, nidoin sen kiinni tyhjään veroilmoituskaavakkeeseen, ja vedin nimen alle.Lisäksi otin kopion 15 -sivuisesta toimintakertomuksesta työtehtävineen. Verottajatäti oli vilpittömästi hämmentynyt, ja sanoi vaan "tämähän on ihan hyvä,joo..." Vesikeikat ovat ok, kun laskuttaa vain pelkkää työtä.Vettähän me ei voida myydä, kun se ei ole meidän. Lisäksi on kysytty kantaa liikennelupakysymykseen, ja edelleen ns. vähäinen toiminta ei tee vesikeikoista ammatinharjoittamista. Homma muuttuu, jos se alkaa olla jokapäiväistä, ja se muodostaa pääosan tuloista. Tölkkejä riittää täällä rutattavaksi asti, jos vietäisiin kaikki kauppaan takas, tästä tulisi kannattavaa liiketoimintaa, josta tulisi maksaa tuloveroa... Ei osunu toi lainauskehys kohdalleen, mutta olkoon...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 15:03
By: Admin

Quote by: Darth Vader

Ei osunu toi lainauskehys kohdalleen, mutta olkoon...

Osuipas kun vähän autoin...

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 15:15
By: Darth Vader

Kiitos, kaihi alkaa näköjään vaivata tosissaan.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 15:21
By: kuli

Quote by: Darth Vader

Tölkkejä riittää täällä rutattavaksi asti, jos vietäisiin kaikki kauppaan takas, tästä tulisi kannattavaa liiketoimintaa, josta tulisi maksaa tuloveroa...

Jos tyhjien tölkkien palauttaminen katsottaisiin elinkeinotoiminnaksi, niin silloin pitää ottaa huomioon tölkkien hankinnasta aiheutuvat kustannukset. Lupaan tarjota pienen kahvin ilman maitoa ja pullaa sille, joka onnistuu toteuttamaan tölkkien hankinnan, omaan kurkkuun tyhjentämisen ja palauttamisen siten, että siitä jää verotettavaa tuloa. Keneltä muuten kysyitte sitä, tarvitseeko palokunta liikenneluvan, jos se kuljettaa autolla maksua vastaan jotakin? Minusta laki luvanvaraisesta tavaraliikenteestä tiellä koskee kaikkea korvausta vastaan suoritettavaa liikennettä lukuun ottamatta laissa erikseen määrättyjä poikkeuksia. Olisi perin vapauttavaa saada jonkun oikeudellisesti merkittävän tahon lausunto siitä, että en tee rikosta pyytäessäni kimppakyytiläistä osallistumaan matkakustannuksiin. (Sovellettava laki toki on eri, mutta tavaraliikenne- ja henkilöliikennelait ovat identtiset sen suhteen, että joku lupa pitää olla, jos rahaa pyydetään.)

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 15:24
By: SilentSoul

Meilläkin melkein mennyt OY-linjalle tänä vuonna kun muita kuin palonsammutus-tehtäviä on ollut ihan mukavasti ja rahnasta ei palvelujen ostajilla ole ollut pulaa. Kyllä nyt on asemalla uudet tulostimet, vetolaatikostot, lattiamatot ja vermeet. Punttisalillekin on ilmestynyt yllättävän nopeasti uusia välineitä, tosin painonnostopenkki on huhujen mukaan jonkun vanha, mutta uutta asemalla silti. Puutakin on tullut asemalle jotta sammutusasut saadaan uusiin hyllyihin jottei enää siellä nurkassa tarvitse tapella omista ja muidenkin kamoista keikan tullen. Myöskin hankittu uusi sykemittari (nyt niitä on kaksi, molemmat hankittu tänä vuonna) ja siihen jälkikäteen hankittava liitäntäportti tietokoneeseen. Repikääpä siitä huumoria. Rahaa on niin ettei paskalle taivu, voisi joku jopa sanoa. Mutta missä ovat kypärät?

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 17:02
By: Korson Jeesus

Quote by: kippari

Eli mitä helvetin tekoa enää on viranomaisilla?

Jos tänäpäivänä rahaa toimintaan palaa vuosi vuodelta enemmän ja kenttätasolle sitä jää vuosi vuodelta vähemmän, niin johonkin se raha on saatava palamaan. Ja siinä nuo mainitsemasi viranomaiset ovat asiantuntioita. Eli viranomaisia tarvitaan kuluttamaan rahaa.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/22/06 22:43
By: Tiikeri Puinen

Mitäs jos ei kuljeta vettä lainkaan...kun puhutaan vain veden pumppaamisesta

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/23/06 10:54
By: Darth Vader

Kysyttiin liikennelupa-asiaa silloisilta poliisi- ja lääninvirkamiehiltä, kun joku tuolla ratalinjalla asiaa kyseli. Tulkinta oli, että kun emme omistaneet kalustoa emmekä sitä varten olleet myöskään hankkineet mitään kalustoa, liikenne oli vähäistä ja epäsäännöllistä eikä ns.linjaliikennettä,emmekä laskuttaneet kun työtunteja, eikä esim. kaluston käyttökorvauksia ( koska kalusto oli pelastuslaitoksen), oli toiminta normaalia yleishyödyllisen yhdistyksen säännöissä mainittua toimintaa. Toki sitten verottaja on omasta puolestaan kiinnostunut, jos tietystä toiminnasta tulee valtaosa yhdistyksen tuloista. Eli veden ajo, pumppaus, tai what ever vastaava toiminta voi muuttua työtuloksi verottajan silmissä. Silloin toiminta voidaan katsoa elinkeinon harjoittamiseksi, ja tilikauden tulos menee verolle ansiotulona. Oman mausteensa tuo tietty alv-raja 8500,00, jonka ylitys vie toiminnan arvonlisäverovelvilliseksi. Muistettava on, että sammutussopimuskorvaus ei ole arvonlisäveron alaista tuloa koskaan, eikä siitä tule verollista summaa.Tästä olemme hakeneet verottajalta kirjallisen ohjauksen tänä vuonna. Toiminta-avustuksia siis kannattaa ottaa vastaan, sillä maanpuolustustoimintakin pyörii mukavasti, otetaan ensin valtion budjetista PVn osuus omaan kassaan ja sitten haetaan vielä toimintaan avustusta kunnallisista yleisavustuksista.

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 09/23/06 21:59
By: Korson Jeesus

Quote by: Tiikeri Puinen

Mitäs jos ei kuljeta vettä lainkaan...kun puhutaan vain veden pumppaamisesta

Lisää pumppaamista täällä: http://www.tigerpumping.com

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 09:24
By: Clint Eastwood

Quote by: Tiikeri Puinen

Katsoiko muuten kukaan eilen (frigi)Digi-vastaanottimen kautta Ylen esittämää Tsornobyl-ohjelmaa. Kun Pripjatin kaupungissa haastateltiin kaupungin entistä asukasta ja voimalaitoksessa edelleen työskentelevää rouvaa, kritisoi tämä voimalaitoksen tulipalon sammutukseen haalittuja amatöörejä. Rouva myös mainitsi, että ammattilaiset eivät altistu säteilylle yhtä herkästi kuin amatöörit.

Viime viikolla tuli myös joku Tsernobyl-dokumentti, jossa lapioitiin katolta ydinpolttoainetta tai kanniskeltiin sitä "hanskat" kädessä.

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 10:37
By: Darth Vader

Juu,siitä savotasta on kulunut just 21 vuotta.Oli muuten silloinkin MM-lätkä Moskovassa, ja koko kööri pelaili autaan tietämättömänä siitä että taivaanrannassa näkyvä valoilmiö ei olekaan yötön yö... Sinne pakattiin keikalle mukaan muutakin kuin paikallinen vpk, olen tavannut tuossa viime vuosikymmenen lopulla paikalla olleita neuvostoveteraaneja, joille punaviini maistui, se kun ei enää imeytynyt vereen eikä juuri vaikuttanut miehiin muutenkaan.Kun ei ollut enää noita punasoluja ihan hirveästi... Tuo on varmaan maanpuolustusyhdistyksenkin päämäärä, saadaan lisää miinanpolkijoita joukkoihin, kunhan vpkt saadaan mukaan toimintaan.

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 13:05
By: Tiikeri Puinen

Oli taas juu mielenkiintoinen dokumentti Neukkulan touhuista. Saivathan ne lapiomiehet sentään Neuvostoliiton sankareiden MITALLIT ja 100 ruplaa rahaa (joka muistaakseni dokumentissa mainittiin olevan yhtä kuin 100 taalaa ) Missäköhän vaiheessa menee sen saastuneen kaluston puhdistuslaitoksen perustamistyöt. Aikoinaan tuli dokkari samasta aiheesta, kun kävivät katsomassa sitä kenttää, jonne noissa talkoissa saastuneet ajoneuvot ja painovoimaa uhmanneet koneet oli taltioitu odottamaan puhdistuslaitosta. Aluetta vahtinut ukko uskoi (julkisesti) vielä 2000- luvulla, että kaikki vehkeet käyvät linjan läpi kunhan se valmistuu ...mutta koska tehdään retki tuonne Pripjattiin?

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 17:44
By: Darth Vader

Haluat siis loistaa pimeässä loppu ikäsi...? Haetaan rahastolta hilloa kansainvälisen tutkimusmatkan järjestämiseen, ja heti menoksi. Hyvä muistaa,etä mikään matkavakuutus ei luultavasti korvaa ydinlaskeuman pesukuluja matkatavaroista...

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 18:00
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth+Vader

Haluat siis loistaa pimeässä loppu ikäsi...?

Ei olis pahitteeksi...meikäläinen loistaa muutenkin senverta harvoin ...netissä on kyllä paljon mielenkiintoisia kuvia tuosta Pripjatin idyllisestä kaupungista

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 18:46
By: Clint Eastwood

http://elenafilatova.com/ josta löytyy linkkejä aiheesta. Vaikkapa http://www.nuclearflower.com/page.htm

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 05/01/07 18:50
By: Darth Vader

Nämä on varmaan vielä paikallista peruslähdön kalustoa... http://www.nuclearflower.com/82_82.htm http://www.nuclearflower.com/firetrucks_110.htm

Re: VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Posted on: 03/15/09 08:22
By: Darth Vader

No niin,odotamme milloin tämä lähtee taas hankkeena eteenpäin. Kun PV ei ole saanut haluamiaan vahvuuksia maakuntajoukkoihin, tullaan varmasti hakemaan jollain syyllä apuja muualta. Ja silloin perustetaan työryhmä,joka yllättäen toteaa että meillähän on jo valmis organisaatio olemassa... Sen jälkeen on jokaisen hyvä muistella onko liittynyt alun perin palokuntaan vai maanpuolustusjärjestöön. Molempia tarvitaan,mutta molempien on myös tehtävä itse rekrytointinsa ja ansaittava paikkansa ,toisen vapaaehtoistyön tontille jollain mahtipäätöksellä tuleminen ei varmasti ole "vapaaehtoisen" työn luonteen mukaista maassa, jossa ainakin tietääkseni on vielä yhdistymisen vapaus voimassa. Sinänsä on hämmästyttävää miten kauas todellisuudesta kaikki päätöksenteko-organisaatiot niin pelastusalalla, PVssä kuin muuallakin ovat hankkeissaan ajautuneet. Tavallinen kenttätyö ei kuulu ilmeisesti kenellekään, eihän johtoryhmä voi alentua tapaamaan kenttäväkeä,siitähän voi saada huonon maineen ja vaikka jonkun ihan uuden idean,jota voi joutua ihan työkseen miettimään.

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=5697