Subject: Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 17:25
By: SilentSoul

Nyt roihahti. Jaksamattomille sama tässä quotattuna:
VR:n makasiineilla Helsingin Töölössä riehuu raju tulipalo. Tulipalo syttyi illalla puoli kahdeksan aikoihin, ja se eteni nopeasti kymmenessä minuutissa koko rakennukseen. Liekit nousivat jopa 30 metrin korkeudelle. Makasiinien eteläpuoleinen siipi oli ilmiliekeissä jo ennen kahdeksaa. Hetken päästä osia siitä romahti. Ikkunat paukkuivat rikki. Palo levisi myös viereiseen Ekokauppa Ruohonjuureen. Paikalla on parhaillaan viisi ambulanssia ja kolme poliisiautoa. Palomiehet valmistautuvat makasiinien edustalla rauhallisin mielin sammutustöihin. Kenenkään ei tiedetty tai nähty olleen rakennuksessa sisällä. Tulipalo on kerännyt viereiselle nurmialueelle ja eduskuntatalon portaille kymmeniä uteliaita katsojia.
Nyt konsultaatiota, onko tilanne hallinnassa Kehä III sisäpuolen kriteerien mukaisesti? Btw: 5 ambulanssia ja 3 poliisin yksikköä? Missäs brankkarit on? Vai onko tehty "Porit" jolloin palopuoli on tullut ambulansseilla kohteeseen perjantaikeikoilta ja vapaavuoro ajaa autot paikalle?

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 17:27
By: Clint Eastwood

Näinpä. http://www.rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=5838 Mitenhän tuo HS:n video liittyy asiaan? Angstia? Ei se ihan rauhallista ole KU-maallakaan. Siellä täällä kokon poikasta, mutta makasiineilla pantiin taas paremmaksi.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 17:41
By: maxx-

Liekö ensimmäinen kerta kun purku-uhan alla oleva pytinki palaa puoliksi vahingossa. Maksumiehenä toimiva virasto salettiin sai pullolla jonkun ekoaktivistin asialle.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 17:48
By: maxx-


Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 17:50
By: Clint Eastwood

Voiiko tästä varoituksesta päätellä viranomaisten tiedustelutoiminnan pettäneen jälleen? Itä-Uudellamaalla kannattaa olla myös varuillaan. Ovatko kohteena Porvoon ranta-aitat?

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 17:57
By: maxx-

Quote by: Clint Eastwood

Voiiko tästä varoituksesta päätellä viranomaisten tiedustelutoiminnan pettäneen jälleen?

Eiköhän asia liene näin kuvasta päätellen että tiedustelutoiminta toimii moitteetta mutta kukaan vastaavassa asemassa oleva hlö ei osaa lukea tahi tulkita värikuvaa. Sinänsä harmi, menee siinä sivu suun lupaava pesti lasten kuvakirjojen toimittajana. "Tässä Aktivisti Anne leikkii tulitikuilla prokariaatti-aatteensa nimissä. Vieressä Porvari Pekka vahtii vesiämpärin kanssa globalisaation etuasemaa. Muistattehan lapset että jos leikitte tulitikuilla, ei saa käyttää naamaria että teidät voidaan mahdollisesti jälkikäteen tunnistaa kuvista."

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 18:00
By: SilentSoul

Clintin aikaisempaan kysymykseen kameroiden saatavuudesta vastaan oman epäilykseni: Kamerat oli veity työpäivän jälkeem lukkojen taakse säilöön ja ainoa avain oli talonmiehellä joka piti kuljetaa taksilla Kalliosta tukevassa myötälaitaisessa avaamaan ovia. Kenellekään ei tietenkään tullut mieleen käyttää omia kameroita..

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 18:25
By: SilentSoul

Ovat saaneet sivulle lisää kuvia (kameroita varastosta?). Linkki sama kuin ensimmäisessäkin viestissä.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 19:43
By: Clint Eastwood

Pari linkkiä http://www.vanamo.net/Muu/Makasiini/ http://www.kommandiitti.com http://img333.imageshack.us/my.php?image=pic0001co.jpg http://vyznev.net/makasiinit/ Nyysseissä myös kuvia. http://www.ytv.fi/FIN/ilmanlaatu/mittausymparistot/mannerheimintie_5/etusivu.htm Peak havaittavissa.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/05/06 20:32
By: quasimodo

Kyllä nyt muutamasta makasiinista jaksetaan tapella. Tai jaksettiiin.... Toivottavasti eivät suojele kivijalkaa. Mutta missä oli silloin kaikki aktivistit ja ketut vapaaksi intoilijat kun hki-vantaan lentoasemalta purettiin Veljekset Karhumäen hieno puuhangaari joka oli osa ilmailu historiaa....

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 15:54
By: Ron

Uusi muoti-ilmiö? Perjantaina palaa makasiinit, lauantaina hyvinkäällä ja helsingissä yritettiin matkia ja nyt tällä hetkellä sunnuntaina Vaasan ravirata palaa kutosella, APP-tekniikka varmaan jo käytössä.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 15:59
By: Darth Vader

Juu,sitä tässä on pikku hiljaa pohdittu. Veikkaisin että turvajärjestelyistä vastaavat eivät nuku puoleen vuoteen,kun Suomen EU-puheenjohtajuus alkaa heinäkuussa. Pirullisinta on että hyvillä yhteyksillä voi nykyään tulla aamulla kaupunkiin, ja illalla pois ,ja välillä voi puuhailla vaikka mitä myös kyseenalaista. Ja noita muita pienempiä oli ainakin Keski-Uudellamaalla vielä tuon Hyvinkään lisäksi viisi -kuusi muuta pienempää,lisäksi kaikki muut klopalisaation ystävät ja vastustajat ovat vuorotellen puuhailleet omiaan. Taitaa olla parempi kun alkaa perjantaisin klo 16.02 ottaa tanakkaa humalaa koko kesän, on paljon paremmassa turvassa. Juovuspäissään kun ei tuu lähdettyä kotiovesta ulos...

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 16:04
By: Darth Vader

MTV3 uutiset, sisäministeri kommentoi että syyllisillä voi olla yhteyksiä muihinkin järjestöihin. Poliisi on varma että tekijä/tekijät saadaan kiinni.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 18:34
By: Tiikeri Puinen

Miettikääpä muuten kuinka paljon (ilmaista) julkisuutta kaikenmaailman Prekariaattisuhinanarinaperustuloruohonjuurikirpparivaatebeatlestukka-porukka sai näiden makasiinihärdellien ansiosta. Ennestään heitä ei normaali työtä tekevä ja veroja maksava (joo kyllä niitä meidän kulmilla muutama asuu) tuntenut alkuunkaan, mutta nyt kaikki tietää että joillain on periaatteita....

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 19:28
By: Clint Eastwood

Helsingin Sanomat uutisoi: HS: Tutkija: Tuhopolttaja järjesti tarkkaan harkitun mediaspektaakkelin Tilanteen ennakoinnissa ja seurannassa, puhumattakaan hallinnasta on suuria ongelmia. Ilmeisesti ollaan tuudittauduttu lintukotoon, jossa mitään ei satu ja pojjaaat vähän uhittelee. Pelastusalalla tämä sama voidaan tiivistää toisessa viestiketjussa mainittuihin asioihin. Voin omasta puolestani vakuuttaa, että tulemme jatkuvasti investoimaan ja kehittämään omaa osaamistamme ja teknologiaamme entistä paremman ennakoinnin ja kokonaisvaltaisen tiedonhallinnan kehittämiseksi yhteisen turvallisuutemme eteen. Erityiset terveiset Tikkakoskelle ja Hansan kassavastaavalle Pitäisiköhän perustaa työryhmä miettimään miten mediaspektaakkeleissa siirryttäisiin 1-2 johtoon?

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 20:03
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

Ja noita muita pienempiä oli ainakin Keski-Uudellamaalla vielä tuon Hyvinkään lisäksi viisi -kuusi muuta pienempää,lisäksi kaikki muut klopalisaation ystävät ja vastustajat ovat vuorotellen puuhailleet omiaan.

Lehdessä lausuntoa antaa vanha tuttumme: Linkki HS Verkkoliitteeseen BTW, makasiineilla oli "varman tiedon" mukaan 42 poliisipartiota seuraamassa sammutustöitä. Ehkä poliisijohto halusi paikata vapun alimiehitystä?

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 20:07
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Erityiset terveiset Tikkakoskelle ja Hansan kassavastaavalle Pitäisiköhän perustaa työryhmä miettimään miten mediaspektaakkeleissa siirryttäisiin 1-2 johtoon?

Pakko todeta, että vaikka emme tekisi mitään, siirrymme mediasodankäynnissä 1-3 johtoon. Ehkä pitäisi perustaa työryhmä miettimään, miten joku voisi olla edes kerran oikeassa ennen meitä. Terveisiä!

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/07/06 22:14
By: Clint Eastwood

Ja sitten seuraava: MTV3: Vanhan sahan rakennukset palavat Loimaalla Eli kaikki autiotalot ja sahat yms ovat "jäljittelijöiden" kohteena. Ja tämäkin on maikkarin mukaan lähellä asutusta.

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/08/06 20:40
By: quasimodo

Poliisi tutkii tuhotyönä: Entinen VR:n talo paloi Imatralla 08.05.2006 21:12 Rikosylikomisario Tuomo Välimaan mukaan palo on syttynyt räjähdyksenomaisesti ja se tuhosi täysin aiemmin VR:n käytössä olleen puutalon. Aiemmin VR:n käytössä ollut iso puinen talo tuhoutui tulipalossa tänään illalla Imatralla. Poliisi tutkii paloa tuhotyönä. Yksikerroksinen talo oli ollut aiemmin VR:n omistuksessa asuinkäytössä, mutta sen jälkeen useampia vuosia tyhjillään, kertoi palomestari Arto Suomalainen Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista silminnäkijähavainnoista Imatran poliisiin puhelinnumeroon 05 7323602. Hälytys palosta tuli kello 18.40:n aikaan. - Noin kello18:n aikaan rakennuksesta oli kuultu jonkinlainen pamahdus, kertoo Etelä-Karjalan päällystöpäivystäjä rikosylikomisario Tuomo Välimaa. Asemakadulla sijainnut noin 30 metriä pitkä ja 10 metriä leveä rakennus oli suhteellisen iso; siinä oli neljä savupiippua. -Palo on syttynyt aika räjähdyksenomaisesti: palokunnalla oli matkaa kohteeseen suoraan asemalta vajaat kaksi kilometriä, ja rakennus oli paikalle tultaessa täyden palamisen vaiheessa. Lähitalon asukkaat tekivät hälytyksen, ja sammuttajien tehtäväksi jäi lähinnä varmistaa, ettei palo levinnyt muualle. Jälkisammutus- ja vartiointi jatkui yöhön. Palon takia katkaistiin sähkön tulo lähellä oleviin rautatien ajolankoihin varmuuden vuoksi puolen tunnin ajaksi. Sammutustöissä oli seitsemän yksikköä. (MTV3-STT) VR palaa joka paikassa....

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/08/06 21:08
By: Clint Eastwood

Aiheeseen soveltuva linkki http://prokariaatti.evvk.com/

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/09/06 06:15
By: Darth Vader

Tässä alkaa toteutua kaikki median ja onnettomuusuutisoinnin perusoletukset: Kun yksi tekee jotain, ja media alkaa rummuttaa sitä tarpeeksi,totta kai,koska he elävät sillä, tulee seuraava joka haluaa myös otsikoihin, ja tekee uuden "jutun arvoisen" teon" Ja koska media ,iltapäivälehtien johdolla, on haaskalla nopeammin kuin kukaan muu, tehdään taas uusi juttu, ja taas uusi juttu, ja taas... Sitten ihmetellään isoilla otsikoilla kun "maailman meno on mennyt hurjaksi" ,vaikka todellisuudessa lehtitaloissa odotetaan jo seuraavaa jutun aihetta housut kosteina, piittaamatta yhtään ,palaako kaksi vai kuusi taloa,kunhan kuvat on hyviä. Sopivasti väritettyinä niistä saa hyvä levikin lisää, ja taas konsernilla menee hyvin. Kun on lukenut vuosien varrella onnettomuusuutisia keikoista,joissa on itse ollut mukana,on usein joutunut kysymään onko kyse samasta tilanteesta jossa on ollut paikalla,niin paljon juttu on viety täysin haluttuun suntaan ilman että tosiasiat juurikaan merkitsevät mitään. Hyvinä esimerkkeinä tästä Vantaan Sanomat ja jutut pelastustoimesta parin viikon takaa, tai Espoon räjähdysonnettomuus, jossa kolmessa eri lehdessä oli jokaisessa eri ihmisen kuva ja haastattelu, ja kaikissa oli teksti "... hän oli ensimmäisenä vetämässä kuljettajaa turvaan palavasta autosta...lue silminnäkijähaastattelu vain meillä..." Toimittajan tärkein koulutuspohja on ilmeisesti välttävä numero puukäsitöissä, ja lisäksi pitää osata kysyä suhteellisen sujuvasti "...mitä sä näit.."

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/09/06 11:59
By: SilentSoul

Dartille tiedoksi että itsekin joitain kertoja PaikallisPravdassa itsekin olleena, voin sanoa, että pyydä ensi kerralla juttu oikoluettavaksi. Täten saa aika hyvin korjattua mahdolliset asiavirheet. Itsekin pari vuotta takaperin tein koulumme lehteä. Kyseessä oli "Harrastusextra" -tyyppinen numero sinä vuonna ja haastattelin siihen useampaakin henkilöä, erästä tuttua hevostyttöäkin sitten haastattelin. Lupasin laittaa raakaversion s-postiin oikoluettavaksi. Menee aikaa eikä vastausta kuulu, lehti menee eräänä päivänä painoon; tämä ohjaava opettaja tulee siihen ja toteaa, että lehti on nyt painettavana, ylihuomenna pitäisi tulla tänne. Heti välittömästi kun tämä opettaja on kadonnut opettajanhuoneeseen kahville (huom: ei pahvimuki, keramiikkaa.), tulee tämä tuttu luokse ja toteaa jutussa olevan pari asiavirhettä, voisiko juttua korjata? Kyllä risoi ja riepoi kun materiaali oli jo painossa ja asiavirheitä tekstissä (minä pöhelö luotin lehtiöön, kynään ja hataraan muistiini, olisi pitänyt hakea nauhuri. Toisaalta tämä henkilö ei ollut päässyt sähköpostiaan lukemaan kuin edeltävänä päivänä, niin siksi asia venyi). Pahoittelin muutaman kerran ja varmuuden vuoksi pahoittelin vielä kertaalleen. Ja mikä oli asian pointti? Kyllä se jutun tekijää riepoo ja rassaa jos teksit ovat päin mäntyä (jos siis toimittaja ottaa työnsä vähänkään vakavasti).

Makasiinit tulessa

Posted on: 05/09/06 19:34
By: Darth Vader

Kokeiltu on, luettu juttuja ees sun taas pariin kertaan,korjattu ja lopulta dead line tulee vastaan, ja mikä on lopputulos...se alkuperäinen korjaamaton on lehdessä. Lisäksi ne muut pikku uutiset tehdään yleensä n. 20 sekunnin puhelinhaastattelun perusteella,jolloin loppukaneetti on yleensä,joo mä löydäkin tästä sit loput itse... Ja taas on herkullisia otsikoita. Ne kaikkein karmeimmat esimerkit eivät ole tässä julkaisukelpoisia, mutta olen ollut todistamassa tien päällä turhan usein miten lehtijutuista on syntynyt uutta , vastaavaa todellista onnettomuustarinaa täysin turhaan. Lehdistöä ei saa arvostella,mutta se saa sanoa sananvapauden varjolla mitä tahansa. Saan tästä todennäköisesti haasteen journalistiliitosta sananvapauden loukkaamisesta.

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=5902