Subject: Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy...

Posted on: 06/13/06 13:35
By: Darth Vader

MTV3 uutisoi tänään: Medi-Helin kopteritoiminta päättymässä 13.06.2006 16:25 Medi-Helin lääkärihelikopteritoiminta on päättymässä huomisesta alkaen. Taustalla on lento-operaattorien välinen riita. Pääkaupunkiseudun ja *censored* lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavan Medi-Helin lentotoiminta päättynee huomisesta alkaen toistaiseksi. Medi-Heli on jäänyt keväästä alkaen ilman Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) tukimaksuja, mikä on ajanut yhdistyksen ahdinkoon. Toiminnanjohtaja Risto Mannisen mukaan koko toiminta ei kuitenkaan keskeydy, vaan Medi-Heli käyttää hälytystoiminnassa kopterien sijasta lääkäriautoja. Medi-Helin hallitus kokontuu myöhemmin tänään päättämään kopteritoiminnan lakkauttamisesta. -Jos tämä ei ole merkinnyt taloudellista katastrofia, niin ei sitten paljon muutakaan. Oletan, että hallitus tekee päätöksen kopteritoiminnan lakkauttamisesta, Manninen kertoo. Mannisen mukaan RAY:n tuki on aiemmin kattanut noin 65 prosenttia Medi-Helin menoista. (MTV3-STT) Näin se on mennyt kymmenen vuotta varoista koko ajan tapellessa, ja vaikka KU-PELA hankki omat pelit ja vehkeet pyörillä, lentotoiminnan jatkumiseen ei sentään varat riitä kunnissakaan. Pankkituet sun muut päätettiin aikanaan pikapäätöksillä, mutta tämä toiminta on koko ajan ollut "ei kenenkään maalla", ja nyt ei tunnu olevan kiinnostusta senkään vertaa millään taholla, onko toimintaa vai ei. Aika huimaa,että Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa ei ole saatu aikaiseksi kokonaisvastuuta kantavaa toimintaa, vaan kerjuulla on oltu vuodesta toiseen. Toivottavasti leijat kuitenkin lentävät, markkinatuomioistuimella ei ole kohta paljokaan asiaa mistä päättää, kilpailuttaminen koitui tällä kertaa homman tuhoksi.

Kopterit kyykkyyn???

Posted on: 06/13/06 14:00
By: Tiikeri Puinen

Kieltämättä mielenkiintoista, kuinka näinkin keskeinen asia (ihmishenkien pelastaminen) on näin epävarmaa ja hataralla pohjalla. Monessa sivistymättömämmässäkin maassa vastaava kopteritoiminta on varmaan itsestään selvää, eikä siihen tarvitse valtiota kauempaa rahoitusta hakea Suomessa nyt on aina julkisten varojen jako ollut epäolennaispainotteinen. Kunhan rastapäät saavat soittaa tamburiinia Kiasman kellarissa niin kaikki on hyvin. Katotaan sitten mitä muille jää

Kopterit kyykkyyn???

Posted on: 06/13/06 14:06
By: Darth Vader

Eduskunnan lisärakennuksen vessojen peilit ja kaakelit maksoi enemmän kun leijojen kulut pariksi vuodeksi,mutta se olikin tärkeä projekti, jotta maakunnan edustajat näkee kokovartalopeilistä kuinka nenä punottaa , ja bidee huuhtelee perskarvat lämpimällä vedellä. Kukaan poliitikko ei halua tehdä poliittista itsemurhaa, ja aja asiaa julkisesti, tärkeämpää on saada vaalipiiriin katuvalot, maitolaiturimuseo, tuulipussi kunnantalon katolle ja kahvia ja pullaa kesäteatterissa.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/13/06 18:18
By: Clint Eastwood

Eduskunnan lisärakennuksen kaakelit on varmaankin kilpailutettu oikein? Pelastusalalla tuntuu olevan vaikeuksia muuallakin, mutta palataan Sartovuo-Costiander -akselilta alkaneisiin kirjailuihin myöhemmin (Ilmoitusten vastaanotto maininnastani 09-87301, terveisiä Tikkakoskelle). MTV3: Medi-Helin kopteritoiminta päättyy toistaiseksi
Medi-Helin lääkärihelikopteritoiminta päättyy huomisesta alkaen. Taustalla on lento-operaattorien välinen riita.
Medi-Heli ry:n hallitus päätti lakkauttaa kopteritoiminnan toistaiseksi, sillä yhdistyksellä ei ole taloudellisia edellytyksiä kustantaa itse lentotoiminnasta aiheutuvia kuluja. Lentotoiminnan rahoitus on jo vuoden alusta ollut kokonaan yhdistyksen omalla vastuulla, ja se on joutunut turvautumaan lainaan.
Medi-Helin toiminnanjohtaja painottaa, että lakkauttamispäätökseen on vaikuttanut RAY:n johtokunnan päätös olla edelleen myöntämättä avustuksia yhdistyksen kopteritoimintaan.
RAY:n avustustoiminnasta vastaava johtaja Hannu Salokorpi kuitenkin huomauttaa, että Copterlinen ja ahvenanmaalaisen Skärg

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/13/06 18:41
By: Darth Vader

Tuossa flightforumin keskustelussa on mukana pari kaveria jotka ovat olleet mukana kopterissa hyvän aikaa. Pienet markkinat eli toiminta joka on ainutlaatuista on aina herättänyt intohimoja,mutta jos joku tuon toiminnan lopulta saa hoidettavakseen, ja 7 vuotta sopimusta syntyy oikeasti, kuka takaa että mikään taho haluaa enää olla mukana tukemassa toimintaa, joka on ollut otsikoissa pitkin vuotta riitaisana ja epävarmana. Sama pätee moniin muihinkin erikoistavaroihin,palveluihin yms, kilpailua pitää olla , mutta kun kilpailtava ala on Suomessa liian pieni muualta (lue ulkomailta) tuleville, jää omille aikaa tapella näistä , ja todellinen tarve unohtuu. Vain pari päivää sitten oli juttu , jossa markkinaoikeus valitteli että jutturuuhka kilpailutuksista on venyttänyt päätöksentekoa jo yli vuoden käsittelyaikoihin. Onko ruuhkassa ja juttujen määrän kasvussa kyse oikeasti huonosti valmistelluista päätöksistä, vai muuten kasvaneesta halusta valvoa intressejä eli suomalaiskansallisesta kateudesta ja kiusanteosta, voi vain arvailla. Tiedossa on molempia motiiveja,laidasta laitaan. Ja sehän meitä kaikkia hyödyttää kovasti...

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/13/06 20:38
By: Clint Eastwood

Tätä kirjoitettaessa Medi-Helin omat nettisivut eivät kerro mitään tilanteesta, joten mennään medioilla: HS: Medi-Helin kopterit lakkaavat toistaiseksi lentämästä lääkäriapua Pari lainausta:
Medi-Helin toiminnanjohtaja Risto Manninen kertoo, että RAY:n tuella on rahoitettu koko lentotoiminta. Lääkäriautotoimintaa Medi-Heli jatkaa. "Lensimme kevään kipurajoilla. Lennot on tehty erikseen kerätyillä varoilla ja velalla. Jos jatkamme lentotoimintaa, meillä ei ole edessä muita vaihtoehtoja kuin konkurssiin hakeutuminen", Manninen uskoo.
Asiaa markkinaoikeudessa käsittelevä varatuomari Pasi Yli-Ikkelä kertoo, että päätökset hakemuksista saadaan aikaisintaan kesän jälkeen. "Kaikki hakemukset käsitellään samassa yhteydessä, joten nopeaa päätöstä ei saada aikaan." Manninen kertoo, ettei Medi-Helissä uskottu toiminnan keskeyttämiseen kokonaan. "Ajattelimme kilpailutuksen jälkeen, että anomuksen jättäminen RAY:lle on läpihuutojuttu."
RAY:n osastopäällikkö Olli Paikkala on toista mieltä. "Emme ota lopettamiseen kantaa, mutta meillä ei ole edellytyksiä tehdä esityksiä, ennen kuin tilanne on laillisesti kunnossa. Pelisäännöt olivat selvillä, eikä asia voinut tulla heille yllätyksenä."

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/13/06 20:51
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Onko ruuhkassa ja juttujen määrän kasvussa kyse oikeasti huonosti valmistelluista päätöksistä, vai muuten kasvaneesta halusta valvoa intressejä eli suomalaiskansallisesta kateudesta ja kiusanteosta, voi vain arvailla. Tiedossa on molempia motiiveja,laidasta laitaan. Ja sehän meitä kaikkia hyödyttää kovasti...

Joukossa on varmasti syitä, joiden taustalla on in random order: 1, Huonosti valmisteltuja päätöksiä 2. Suunnattuja tarjouspyyntöjä 3. Kasvaneesta edunvalvonnan tarpeesta aiheutuvia valituksia vrt edellämainitut 4. Osaamattomuudesta myyjäpuolella aiheutuvia valituksia, käpertyminen 1950-luvun turvallisuuden tunteeseen "ei näin ennenkään" 5. Pelastusalalla toimivien yritysten ja vastuuhenkilöiden halusta rajoittaa avointa keskustelua ja viestintää aiheutuvia reaktioita 6. "Kateudesta ja kiusanteosta", yhdistettynä edellisiin Yritykset hakevat supistuvilla markkinoilla elintilaa ja pelastusalalle on ollut tunkua koko vuosituhannen alun mm. Hanselin toimesta. Kirjoitin loppuvuodesta 2000 artikkelisarjan Hanselin roolista ja hieman muustakin. Tuolloin kombinaatiissa päiviteltiin Eestin autokaupan ohimenoa, mutta kas nyt taas tulee kauppaa. Niin se maailma etenee. Asiaa selvitellään. Pyydän huomioimaan: Kuntalaisten tekemiä valituksia on aika minimaalisesti.... ;-)

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/14/06 07:28
By: Korson Jeesus

Olikos niin, että (Pro) Mediheli ry perustettiin jotta saadaan Stadin entisille lanssitohtoreille ja yhdelle helikopterivirmalle töitä? Ja rahat toimintaan avustuksina? Tai siis sitä kautta saadaan kierrätettyä avustusrahat omalle firmalle ja samalla mukava duuni itselle ja parille kaverille (toinen lähde). Ei paskempi pisinis, mutta sitten tuli kiistaa miten rahat jaetaan kopteri- ja lääkärifirman kanssa ja joku päätti "Noilta ei oteta koptereita enää ikinä!"? Niin tai näin, numero löytyy pari viestiä ylempää. Terveisiä!

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/14/06 18:41
By: Darth Vader

Päivän uutiset: Pääkaupunkiseudun lääkärihelikopteritoiminnasta vastannut Skärg

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/14/06 19:46
By: quasimodo

Kyllä joo kopteri oli ilmassa ja kävi jossain et lentotoimintaa näytti olevan ainaski tänään vielä.... Tai sit rahat pestiin lapojen pyörteissä....

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/15/06 18:14
By: Darth Vader

Yllätys yllätys... Uutiset tänään; Medi-Helille etsitään tilapäisrahaa. Hallituksella on valmiudet ottaa Medi-Helin rahoitus erilliskäsittelyyn,mikäli RAY ei pysty jatkamaan rahoitusta ratkaisemattomien valitusten takia. Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam korosti eduskunnan kyselytunnilla, että hallituksen on etsittävä RAYsta riippumaton ratkaisu. Muutkin poliitikot haluavat löytää tilapäisratkaisun rahoituspulmaan. Rahoituskiista johtuu ratkaisemattomasta valituksesta operaattorin valinnassa. No niin, ympäristöministerille tämä sitten kuuluu...? Taisi tosin vastata jonkin sijaisena, mutta hauskaa sinänsä, että valtionhallinto herää kun tilanne on ollut tiedossa vuosia, ja kun sitten homma on seis, ruvetaan miettimään miten tämä voisi hoitua ja kenelle se kuuluu. Saas nähdä jääkö eduskunta kesälomille ennen päätöksentekoa.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/15/06 18:18
By: leinoti

Johtuisko J-E:n aktiivisuus siitä, että saaristossa ja muualla M-H:n toiminta alueella taitaa asua jonnii verran puolueen kannattajakuntaa

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/15/06 19:54
By: Clint Eastwood

Vedetäänpä nippuun: - Kukaan ei kiistä toiminnan tarpeellisuutta - Rahoittaja (RAY) edellyttää sääntöjen ja määräysten noudattamista - Homma juuttuu tuomioistuimeen, koska "ei julkisesti reposteltavan asian" seurauksena Copterline ei kelpaa MediHeli ry:lle operaattoriksi? - Lainsäätäjä ja se joka vaatii RAY:tä noudattamaan sääntöjä on valmis heittämään rahaa "ohi" Jokohan olisi aika avata koko komposti? Viite: http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,51958.20.html PS: Konsultit paikalle. Piste.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/15/06 20:19
By: Darth Vader

Siellä Flightforumilla oli yksi mielenkiintoinen kommentti; eräs kommentoi, että eihän valtion tarvitse ottaa mitään kantaa koko kopterihin, kun pelastustoimi on pelastustoimilain mukaan kuntien vastuulla... Eli oletus on että pelastustoimi hoitaa aina sairaankuljetuksen ja myös siis kopteritoiminnan,joka kuuluisikin siis pelastustoimilain piiriin. Pelastustoimilaki ei määrittele yhtään mitään koptereista,eikä sos. ja terv. ministeriö varmaankaan allekirjoita tuota tulkintaa, tiedossa on miten tiukasti tuota puolta ohjataan.Vaikka kunnat ovat kopteria tukeneet , ei sekään perustu muuhun kuin vapaaehtoiseen päätökseen, ei lakisääteiseen velvollisuuteen.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/15/06 20:58
By: Clint Eastwood

Tilanne on jo politisoitu: MTV3: Medi-Helin rahoitukselle haetaan väliaikaisratkaisua Lienee selvää, että budjettirahoituksen piiriin siirryttäessä nykyisten operaattorien kanssa ennen tuomioistuimen päätöksiä pitää mielestäni organisaatioon toimittaa erityistilintarkastus ja vihanpidon ollessa syvää se tulee ulottaa riittävän kauas sekä vapauttaa yhdistyksen operatiivinen johto ja hallitus toistaiseksi ja asettaa ulkopuolinen hallinto hoitamaan tilapäisrahoituksen aikaisia toimenpiteitä poislukien lääkinnällinen ja lentotoiminta. Muuten tuossa on vielä pahempi soppa. Ai mutta sori, kyseessä ei ollutkaan se palvelu potilaalle, vaan hallinnon itsetarkoitus kuten alepassammekin. Kuka puuttuu joukosta:
Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (r.) korosti torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että hallituksen on syytä hakea RAY:stä riippumaton ratkaisu.
Myös sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) sekä kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä hallituksen on syytä arvioida tilannetta.
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.) sanoi ministeriönsä olevan riippuvainen niistä esityksistä, joita RAY tekee. Jos jotain muita ratkaisuja tehdään, siihen pitäisi olla erilliset budjettimäärärahat.
Kokoomuksen Ilkka Kanerva kummasteli hallituksen sitoutumista RAY:n aikatauluihin. Hänen mielestään Medi-Helin rahoitus voidaan hoitaa väliaikaisesti täysin budjettikehyksistä riippumatta.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/16/06 14:06
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

eräs kommentoi, että eihän valtion tarvitse ottaa mitään kantaa koko kopterihin, kun pelastustoimi on pelastustoimilain mukaan kuntien vastuulla... Eli oletus on että pelastustoimi hoitaa aina sairaankuljetuksen ja myös siis kopteritoiminnan,joka kuuluisikin siis pelastustoimilain piiriin. Pelastustoimilaki ei määrittele yhtään mitään koptereista,eikä sos. ja terv. ministeriö varmaankaan allekirjoita tuota tulkintaa, tiedossa on miten tiukasti tuota puolta ohjataan.Vaikka kunnat ovat kopteria tukeneet , ei sekään perustu muuhun kuin vapaaehtoiseen päätökseen, ei lakisääteiseen velvollisuuteen.

Joo, tuo riippuu aivan tulkinnasta, onko lääkärihelikopteritoiminta pelastustoimintaa vai sairaankuljetusta/-hoitoa. Molemmat kuuluvat kuitenkin nykyisellään kunnille, tosin eri lakien perusteella (pelastuslaki ja kansanterveyslaki). Ja sitten sopivasti tämä.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/16/06 16:48
By: SilentSoul

Quote by: Clint Eastwood

Kuka puuttuu joukosta:

"Tyhmä lehmä" aka Tanja Karpela? Siis Saarela? Hänhän voisi vaatia tekijänoikeuslakia kopteritoimintaan ettei kukaan muu vahingossakaan aloita samanlaista toimintaa?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/16/06 19:10
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Kuka puuttuu joukosta:

Seppo Kääriäinen (kesk). Lääkärihelikopteritoiminta liitetään osaksi maanpuolustustoimintaa ja tulevia maakuntajoukkoja. Samalla kaikki kopterien yhistysten tukijäsenet siirtyvät rahoittamaan maanpuolustustoimintaa.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/16/06 19:42
By: Clint Eastwood

Tähän voitaisiin kytkeä ulkoministeri Erkki Tuomioja ja idänsuhteiden hoito. Sepon osastolle voitaisiin perinteiden velvoittamana hankkia täältä multirole-kalustoa. Näin saataisiin pelastustoimi ja sosiaali- ja terveyssektori integroitua kalustollisesti maanpuolustukseen ja ulkosuhteet itäänpäin erinomaisiksi. Velkoja on vissiin kuittaamatta, joten Eero ja Ulla-Maj (muistakaa puhe SPEK:n mitalijuhlissa) pääsisivät myös prosessiin. Karpela voisikin sitten keskittyä siihen tekijänoikeuspuoleen ja säätää vaikka lain Suomen Tietoliikenteen Alueellisesta Siistimisestä Ilmateitse (=STASI). Näin päästäisiin takaisin sinne 1970-luvulle ja turvallisuus olisi kehittynyt valtavasti myös terrorismin torjunnan saralla. Lavetti olisi aina tilannepaikalla, jos joku erehtyy ottamaan kuvan ja liikuttamaan bittiä Fireimagesiin. Orwell here we come...

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/16/06 19:50
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Näin saataisiin pelastustoimi ja sosiaali- ja terveyssektori integroitua kalustollisesti maanpuolustukseen ja ulkosuhteet itäänpäin erinomaisiksi. Velkoja on vissiin kuittaamatta, joten Eero ja Ulla-Maj (muistakaa puhe SPEK:n mitalijuhlissa) pääsisivät myös prosessiin.

Älä unohda hankinnoissa saatavaa etua, kun hankinnat voidaan suorittaa suurempina kokonaisuuksina. Samalla organisaatioiden ammattitaito hankinnoissa lisääntyy, kuten pelastustoimen alueellistamisen yhteydessä on todettu. Tosin eräässä maamme viranomaisorganisaatiossa tämä hankinta-knowhow löytyy jo, yhdistettynä kansainvälisestikin vertaillen nopeaan hankintaprosessiin myös suurissa hankinnoissa. (Tai: Yli puoli vuotta sitten tilattiin, tänään saatiin ja just ite rälläköitiin sellaseks ku oli tilattu.)

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/17/06 19:20
By: Darth Vader

MTV3 uutisoi; Valtiosihteerit pohtimaan Medi-Helin rahoitusta 16.06.2006 18:51 Medi-Heli joutui rahoitusvaikeuksiin, kun Raha-automaattiyhdistys jäädytti rahoituksen keskeneräisten valitusten vuoksi. Medi-Helin toiminnan rahoittamiseksi aletaan sorvata väliaikaisratkaisua. Ryhmä valtiosihteereitä pohtii maanantaina erilaisia vaihtoehtoja, joilla Medi-Helin rahoitus voidaan järjestää. Vaihtoehdot on tarkoitus esitellä hallitukselle jo maanantaina. Hallitus käsittelee asiaa todennäköisesti keskiviikkona. Sosiaali- ja terveysministeriön valtiosihteeri Leila Kostiainen ei ennakoi erilaisia ratkaisumalleja, mutta pitää tavoitetta selvänä. -On tärkeää turvata riittävän nopea avunsaanti, jossa voidaan käyttää myös helikoptereita, Kostiainen sanoo. Selvitystyöhön ryhtyvät valtiosihteerit sosiaali- ja terveysministeriöstä, sisäministeriöstä, valtiovarainministeriöstä ja ympäristöministeriöstä. Erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisen antoi tehtäväksi sosiaalipoliittinen ministerityöryhmä. Medi-Heli joutui rahoitusvaikeuksiin, kun Raha-automaattiyhdistys jäädytti rahoituksen keskeneräisten valitusten vuoksi. Luulisi tuolla porukalla syntyvän, ei puutu kun eduskunnan lentopalloseuran edustus.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/17/06 21:28
By: Korson Jeesus

Mikä vitun kiire nyt on? Johan tota on jauhettu yli kymmenen vuotta ja vastaus on tähän asti ollut ei. Toistan edellisen kysymyksen: Mikä vitun kiire nyt on?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/17/06 21:48
By: Clint Eastwood

Perustunee eduskunnan suorittamaan riskianalyysiin, valtiosihteerit perustavat Sisäministeriön alaisuuten työryhmän, jossa on jäseniä myös Sosterista. Ryhmä luo "Ohjeen helikopteritoiminnasta pelastustoimessa" ja siihen liitteen "Pelastushelikopterien käyttö golf-tapaturmissa". Pyydetäänpä lausuntoja asiasta. Ketkä muuten ovat Medi-Heli ry:n jäseniä?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/19/06 17:56
By: Darth Vader

Päivän uutiset; Valtiosihteerien ryhmä ehdottaa Medi-Helin toiminnan turvaamiseksi ylimääräistä tilapäisrahoitusta. Ympäristöministeriön valtiosihteerin Stefan Wallinin mukaan esityksessä ehdotetaan että valtio maksaa kopterin toiminnan tämän vuoden loppuun saakka. Entäs sitten sen jälkeen...?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/21/06 09:32
By: Darth Vader

Kopterissa on kuski valmiina lähtöön , päätös rahoituksesta tehdään näillä hetkillä. Hallitukselle annetaan tänään hetkisen kuluttua esitys kopterin loppuvuoden rahoituksesta valtiosihteerien valmistelemana, ja mikäli päätös on myönteinen, toiminta jatkuu heti. Lennot ovat olleet pysähdyksissä viikon.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/22/06 11:23
By: Darth Vader

Kopterin lentotoiminta jatkuu tänään. Valtion myöntämään toiminta-avustukseen liittyvä byrokratia on hoidettu ja lennot alkavat tai ovat jo alkaneet näillä hetkillä. Valtion myöntämän avustuksen turvin lentoja on turvattu syyskuun loppuun , ja tänä aikana pyritään ratkaisemaan rahoituksesta ja operaattorista syntyneet kiistat.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/28/06 17:29
By: Darth Vader

Vajaan viikon sitä kesti... Kuka tän oikein saa hanskaan, vai saako kukaan... Medi-Heli ei saakaan rahaa hallitukselta 28.06.2006 19:35 Valtio ei pidäkään pelastushelikopteria ilmassa. Medi-Heli pystyy jatkamaan toimintaansa kesän ajan, mutta etsii rahoittajaa. Hälytyskopteri Medi-Heli on taas törmännyt rahoitusvaikeuksiin. Hallitus oli jo alustavasti luvannut toiminnalle väliaikaisen avustuksen syyskuun loppuun asti. Nyt valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on kuitenkin päättänyt, että valtio ei pystykään rahoittamaan lääkärihelikopterien toimintaa. Pelastushelikopterin lento ei kuitenkaan keskeydy kesäkuukausina, uskoo Medi-Heli ry:n toiminnanjohtaja Risto Manninen. Hänen mukaansa valtion raha on tämänpäiväisestä päätöksestä huolimatta tulossa. Kesäkuukausien toimintaan tarvittavat rahat saadaan todennäköisesti takautuvasti. - Päätöksentekojärjestelmä on sellainen, että rahoja ei saada juuri nyt liikkeelle. Lisämäärärahasta päätetään vasta syyskuussa, kun eduskunta käsittelee lisäbudjettia, Manninen sanoo. Juuri tällä hetkellä Medi-Helillä ei ole rahaa. Valtion lupaamaa väliaikaisrahoitusta odotellessa pitää hankkia toinen väliaikaisrahoitus. - Kesän ajaksi pitää saada rahaa jostakin. Toiminta ei kuitenkaan todennäköisesti keskeydy. Medi-Heli joutui rahoitusvaikeuksiin, kun Raha-automaattiyhdistys (RAY) lopetti sen rahoittamisen. Syynä on se, että kiista lennot hoitavasta yhtiöstä on kesken markkinaoikeudessa. (MTV3-STT) Valmistautukaa loppuliitoon...

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/28/06 18:55
By: Clint Eastwood

Päivän Ilta-Sanomissa on Copterline Oy:n toimitusjohtaja Kari Ljungbergin kirjoitus

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/28/06 19:11
By: Darth Vader

"Copterline on hankkinut kuusi kopteria varmana siitä , että Suomessa noudatetaan kilpailulakeja." Tervetuloa elävään elämään. Olkoon kuinka oikeassa tahansa, mutta tuomioistuinkäsittelyssä olevaa juttua ei hirveästi kannata julkisesti revitellä, jos vaikka juttu kääntyykin loppumetreillä toisin päin, mikään ei ole varmaa ennen kuin päätös on pöydässä ja valitukset käsitelty, se on nähty.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/28/06 19:22
By: Clint Eastwood

Tilanne lienee poikkeuksellinen markkinatuomioistuimessakin, koska ostajapuolella on kyse yhdistyksestä, jota on RAY:n toimesta avustettu ja palveluntarjoajina ovat yritykset. Koska Copterline tuntuu olevan "ISO ja PAHA", niin kertokaapa, joku nyt lopulta, mikä on se "syvän vihanpidon syy"? Tapahtuma-aika on varmaankin vuosituhannen vaihteessa tai jopa aiemmin. Muutenhan pitäisi olla aivan sama, kenen kopteriin lekuri hyppää ja kuka ylläpitää taukotilaa tuossa kentän reunalla. Se, että homma on viety oikeuteen on puhtaasti positiivinen asia ja toivottavasti käy vielä KHO:ssä, jotta tulee selkeä ennakkotapaus. Poliittista vastuutahan Suomessa ei kukaan kanna. Lähivuosina saattaa tulla lisää yhdistysten palveluntuotantoa ja niiden subventioita koskevia juttuja, joten linjanveto on syytä aloittaa. Ljungberg ei mielestäni Medi-Helin mediatoimintaan verrattuna juuri revittele, juttu on maltillinen verrattuna siihen mitä olisin itse kirjoittanut olemassaolevilla faktoilla, tarkistamattomista tiedoista puhumattakaan. Se, että näin pitkälle on menty on suurimmaksi osaksi yhden ry:n hallituksen ansiota. Siinä sen näkee, hallituksen roolin. Taloyhtiöissä toimineille tuttu tilanne.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/28/06 19:55
By: Darth Vader

Ensimmäinen kappale täyttää herjauksen tunnusmerkit. Oli toisella velkaa tai ei, oli toiminta katastrofi tai ei, sen tiedottaminen ei kuulu kenellekään muulle. Jos itse uskoo "oikeudenmukaisuuteen",voisi sitten noudattaa hyvää kauppatapaa eikä jakaa tuomioita ja valittaa omaa yrittäjäriskiään julkisesti. Se että homma on ryssitty on tosiasia,mutta tuomiot jaetaan toisaalla. Kaupankäynnissä toisen osapuolen kimppuun kävijä on aina heikoilla jäillä, oli oikeassa tai ei.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 06/28/06 20:01
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Ensimmäinen kappale täyttää herjauksen tunnusmerkit.

Ei täytä. Herjausta ei ole lainsäädännössä ja kunnianloukkauksen tunnusmerkistöä tuolla jutulla ei täytä paitsi tietyissä piireissä. Olen perehtynyt asiaan. Terveisiä. Mitä kaupankäyntiin tulee, olemme vasta harjoittelemassa amerikkalaistumista. Älkää peljätkö, kohta emme tee mitään ilman asianajajaa. Mediassakin on menty varsin rauhallisesti ja edelleenkin: Mikä siinä Copterlinessä on, ettei se kelpaa lentämään tismalleen saman merkkistä ja saman mallista kopteria kuin ahvenanmaan rikkaimman miehen yritys?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/03/06 16:19
By: Darth Vader

Kukahan seuravaksi... Medi-Helin hallituksen puh.joht. Heli Paasio on valmis siirtämään läkärihelikopteritoiminnan valtiolle. Uutislehti Demarin haastattelussa Paasio sanoo luottvansa valtion päätökseen olla mukana tukemassa toimintaa tänä vuonna. Valtionavustusta ei vielä ole jaettu.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/04/06 09:52
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

Kukahan seuravaksi... Medi-Helin hallituksen puh.joht. Heli Paasio on valmis siirtämään läkärihelikopteritoiminnan valtiolle. Uutislehti Demarin haastattelussa Paasio sanoo luottvansa valtion päätökseen olla mukana tukemassa toimintaa tänä vuonna. Valtionavustusta ei vielä ole jaettu.

Samainen Paasio oli sitä mieltä, että syynä avustusten lykkääntymiseen on "byrokratia". Aika suoraa puhetta demarilta. Jonkun mielestä syynä voisi olla Medihelin hallintokin, mutta joka tapauksessa vika löytyy myös Paasion peilistä.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/04/06 11:19
By: Clint Eastwood

Kopterit ja köyhät kyykkyyn: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Medi-Heli+lent%C3%A4%C3%A4+nyt+luotolla/1135220540917]Medi-Heli lentää nyt luotolla
"Meillä on sopimus toiminnasta lento-operaattorin kanssa, jolle maksamme avaimet käteen -periaatteella. He ovat toistaiseksi odottaneet maksusuorituksiaan siinä luottamuksessa ja uskossa kuin mekin, että rahat tulevat", kertoo Medi-Heli ry:n toiminnanjohtaja Risto Manninen.
Tulevatko lekurienkin palkat SHT:ltä vaikka medikaalioperaattori on ainakin Vantaalla ollut itse yhdistys? Tuossa Paasion kommentteja lukiessa tuli mieleen, että onko toiminta tarkoitus siirtä valtiolle velkoineen?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/05/06 17:15
By: Darth Vader

Ja seuraava kommentti tältä päivältä; Sisäministeri Kari Rajamäki aikoo ottaa keskusteluun elokuun budjettiriihessä kopterien rahoituksen , ja sen miten kopterien toiminta voitaisiin siirtää valtion rahoitettavaksi.Rajamäki toivoo, että asiaan palataan muutaman viikon päästä käytävissä budjetin kehysneuvotteluissa. Näin se homma etenee, tai sitten ei.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/06/06 12:03
By: Darth Vader

Asiasta on näköjään kyselty eduskunnassakin, ja kyselijä on yhteinen ystävämme, kaikkien palokuntalaisten kaveri,Antti Kaikkonen Kysymys ja vastaus kokonaisuudessaan; http://www.intermin.fi/suomi/vastaus050706 Lainaus loppulauseesta ministerin vastauksesta; "Etelä-Suomen lääkäri- ja pelastushelikopteritoimintojen akuuttien ongelmien johdosta pidän välttämättömänä kiirehtiä esitystä lääkäri- ja pelastushelikopteritoiminnan tulevasta hallinnosta siten, että se olisi käytettävissä jo hallituksen talousarvioneuvotteluissa elokuussa. Arvioitavana on samalla mahdollisuus edistää hallitusohjelman tavoitetta siirtää pelastushelikopteritoiminnan rahoitus raha-automaattiavustusten sijaan valtion talousarviosta tapahtuvaksi." Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2006 Sisäasiainministeri Kari Rajamäki

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/06/06 12:31
By: 209

Voihan JEESUS tätä vaalipropagandaa mitä nää kepuliveijarit kera sossutowerien nyt yrittää vääntää. Kun on löysät housussa on niin pahuksen nihkeää pidätellä enää. Toivottavasti jengi näkee tämän(kin) homman läpi.

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/06/06 12:40
By: Darth Vader

Jotenkin arvasin että Antti ei jätä kylmäksi ketään...

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 07/06/06 17:24
By: watti

Tää sama heppu (AK) oli Järvenpäässä mansikoita ja rintanappeja jakamassa puistobluesin takarivissä ! Näkyi niillä olevan oikein popcornikonekin ! Jonkun itä-blokin svetlanan kanssa jakelivat keskhusta nuorten nimissä vaalipropagandaa yleisölle joka oli enemmän tai vähemmän sekaisin, kuka mistäkin ? Eikä se AK:kaan selvinpäin ollut ? Vai olitko ?

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 11/11/06 12:25
By: Darth Vader

Päivän uutinen kertoo;
Medi_Heli jatkaa palveluidensa ostamista ahvenanmaalaiselta SHT:ltä.Sopimus on määrä tehdä kahdeksi vuodeksi eli 2007-2008.
Ilmeisesti aselevon paikka,jotta saadaan hanskattua muutama asia kuntoon, ja on taas kanttia neuvotella valtiovallan kanssa jatkosta ja rahoituksesta, kun sopimuskausi saadaan nyt hetkeksi vakiintumaan. Kuinkahan tuo homma muuten etenee jatkossa, Kanta-Häme ja ilmeisesti muutkin HUSin ulkopuolella olevat sairaanhoitopiirit, ja niiden sairaankuljetuspalveluita hoitavat kun saavat puhelukonsultaatiosta ja kopterikäynnistä laskun perään.Korjatkaa jos olen väärässä,näin oli ainakin vielä muutama viikko sitten. Käynti perillä on muutaman satasen, muistaakseni 400,00/krt. Ja kun soittaa kopterilääkärille, alkaa nauha pyöriä; " Tämän puhelun hinta on 50 euroa, jos haluat jatkaa , paina kaksi..." No,ei nyt sentään, mutta maksullinen homma se kuitenkin muille on, ja tietty kun tulosta ja rahaa toimintaan on saatava, homman toisaalta kyllä ymmärtää. Tätä taustaa vasten voisi kuvitella, että moni toivoisi valtiovallan jossain vaiheessa tulevan mukaan,jotta tuokin muuttuisi .

Re: Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 01/31/07 16:46
By: Darth Vader

Ja tähän ollaan tulossa...? Päivän uutisia;
Pelastushelikopterien toiminta halutaan valtiolle,kertoo päivän uutinen. Rahoitusta selvittänyt työryhmä on tiettävästi esittämässä, että valtio ottaisi hoitaakseen kuuden pelastushelikopterin vuosittaiset n. 10 miljoonan euron kulut. Järjestely tulisi voimaan viimeistään kolmen -neljän vuoden kuluessa, kun nykyiset rahoitus-ja palvelusopimukset umpeutuvat. Työryhmä luovuttaa esityksen perjantaina sisäministeri Rajamäelle. Suomessa toimivien kuuden pelastushelikopterin nykyiset kulut korvataan Raha-automaattiyhdistyksen, sisäministeriön ja sairaanhoitopiirien kesken.
Jokohan alkaisi näkyä jokin muu kuin tarrojen myyntiin perustuva rahoitus, ei silti,voi se ministeriökin kerätä tuon summan tarroilla ja t-paidoilla...

Re: Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 02/01/07 15:48
By: Darth Vader

Tämä vuosi mennään näin;
Medi-Helikin sai jälleen RAY-rahaa 01.02.2007 Viime vuonna avustuksetta jäänyt Medi-Heli saa jälleen tukea koska korkein hallinto-oikeus hylkäsi vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta. Raha-automaattiyhdistyksen tuotosta jaetaan tänä vuonna järjestöille avustuksia yhteensä 306 miljoonaa euroa. Lisäksi voittovaroista menee yli 100 miljoonaa sotainvalidien ja rintamaveteraanien hoitoon ja kuntoutukseen. Lääkäri- ja pelastushelikoptereille annetaan kymmenen miljoonaa euroa. Medi-Heli saa tänä vuonna avustusta 3,3 miljoonaa euroa. Viime vuonna se jäi avustuksetta hankinnoista tehtyjen valitusten vuoksi, vaikkakin valtio lopulta tuki kopteriyhdistystä 1,6 miljoonalla eurolla. Tukea voitiin nyt myöntää, koska korkein hallinto-oikeus hylkäsi joulukuussa vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta. Sisäministeriön työryhmä julkistaa huomenna ehdotuksensa lääkäri- ja pelastushelikopterien rahoituksesta. Toiminnan rahoittaminen valtion talousarviosta on kirjattu hallitusohjelmaan, mutta tavoite ei ole vielä toteutunut. RAY:n varoin tuetaan lisäksi vanhuksia suuntaamalla rahaa erityisesti dementian aiheuttamien ongelmien ehkäisyyn. Myös kotona asumista tuetaan avustamalla mm. omaishoitajien vertaisryhmä- ja leiritoimintaa sekä erilaisia kuntoutusjaksoja. Valtioneuvosto päätti avustuksista tänään valtaosin Raha-automaattiyhdistyksen joulukuussa esittämällä tavalla.

Re: Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy

Posted on: 11/18/11 15:28
By: Darth Vader

Viisi ja puoli vuotta sitten avattu keskustelu on edelleen ajankohtainen, mutta nyt kokonaan uudessa valossa, niin se aika rientää: Nyt sitten on saatu aikaiseksi päätös, joka toivottavasti antaa vähäksi aikaa taloudellisesti turvatun toimintaympäristön koptereille: Vantaan ja Turun Medi-Helit sekä Oulun kopterit jatkavat ennallaan, yksi nykyisistä koptereista siirtyy Kuopioon, yksi ehkä Sodankylästä Rovaniemelle, ja yllätys,yllätys; tulee yksi lisää eli Tampereen Pirkkalaan tulla tupsahtaa maan kuudes lääkärikopteri päivystämään. Valtio rahoittaa kokonaan lääkärihelikopterien toiminnan ensi vuoden alusta lähtien. Tähän asti noin joka toinen lento on rahoitettu tukiyhdistysten keräämillä lahjoitusvaroilla, ja loput kulut Raha-automaattiyhdistys on maksanut .Juuri tämä yhtälö on niin monet kerrat ollut katkaisemassa toimintaa, vuoroin tukiyhdistyksiltä on rahat loppu, vuoroin RAY on ollut laittamassa hanoja kiinni. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson ( se nätti ministeri musiikkikanavalta...) lupaa, että rahoitus toiminnan siirtämiseen löytyy budjetista. Valtion budjetoimalla 22 miljoonalla eurolla pyöritetään ensi vuonna kaikkia viittä nykyistä helikopteritukikohtaa sekä uusi kuudes tukikohta, joka perustetaan Tampereelle. Onnea ja menestystä koko hommaan,kerrankin ministeri keskittyi olennaiseen eikä hukkaa aikaa keskioluen laimantamiseen...

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=6162