Subject: Myrskyn jälkeen...

Posted on: 08/26/06 19:18
By: Darth Vader

Tälläisiä sai kanamunakuuro aikaiseksi, ja syksyn puhallukset on vasta tuloillaan; Pohjois-Karjalan raemyrskystä miljoonavahingot 26.08.2006 22:02 Vakuutusyhtiöt laskevat, että Pohjois-Karjalan heinäkuisesta raekuurosta johtuvat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa. Heinäkuussa Pohjois-Karjalaan iskenyt raekuuro aiheutti useiden miljoonien eurojen aineelliset vahingot. Rakeet turmelivat satoja autoja. Vakuutusyhtiöille on ilmoitettu yli 600 autovahinkoa, ja lähes saman verran on autoja, joissa ei ollut riittävää vakuutusta. Autojen korjaukset ovatkin ruuhkauttaneet alueen peltikorjaamot. Myös raemyrskyssä vaurioituneiden rakennusten korjaustöiden arvioidaan jatkuvan jopa ensi kevääseen saakka. Korjaustöitä viivästyttää pula työvoimasta, erityisesti kirvesmiehistä. Vakuutusyhtiöt arvioivat, että raekuuron aiheuttamat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa. Osa vahinkoarvioista on yhä tekemättä. Myrskyn aiheuttamat korvaukset merkitsevät suurinta laskua paikalliselle vakuutusyhtiölle. - Hiukan yli kolmen vuoden maksutulo menee tässä korvausrytäkässä. Suurimmat vahingonkorvaukset tulevat kattorakenteista ja rakennusten vahingoista. Ne ovat noin 1,4 miljoonaa, kertoo toimitusjohtaja Martti Karvinen Polvijärven Lähivakuutuksesta. (MTV3) Tuli myrskylle minuuttihinnaksi ihan kohtuullinen, alta tunnissa 5 miljoonaa + omavastuut päälle.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/26/06 20:04
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

Vakuutusyhtiöt arvioivat, että raekuuron aiheuttamat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa. Osa vahinkoarvioista on yhä tekemättä. Myrskyn aiheuttamat korvaukset merkitsevät suurinta laskua paikalliselle vakuutusyhtiölle. - Hiukan yli kolmen vuoden maksutulo menee tässä korvausrytäkässä. Suurimmat vahingonkorvaukset tulevat kattorakenteista ja rakennusten vahingoista. Ne ovat noin 1,4 miljoonaa, kertoo toimitusjohtaja Martti Karvinen Polvijärven Lähivakuutuksesta.

Voi kyynel! Minkähän takia ihmiset niitä vakuutuksia ottavatkaan...

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/25/06 17:00
By: Darth Vader

Ensimmäistä syysmyrskyn tapaista pyräystä on odotettavissa ennusteiden mukaan perjantai-illasta eteenpäin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä on mahdollista että tuulilukemat yltävät myrskyksi asti, ja tuulen mukana tulee myös runsaita sateita. Lisää myrskyn tulosta, joka juuri nyt on saapunut Englannin rannikolle, voi seurata vaikka täältä; http://www.bbc.co.uk/weather/world/north_europe/rain.shtml Tuulten ja sateiden kulkua kotirannikolla näkyy puolestaan täällä; http://arirosti.net/saa/saa.php?lang=fin&tila=mittarit

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/25/06 19:37
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Ensimmäistä syysmyrskyn tapaista pyräystä on odotettavissa ennusteiden mukaan perjantai-illasta eteenpäin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä on mahdollista että tuulilukemat yltävät myrskyksi asti, ja tuulen mukana tulee myös runsaita sateita.

Kunhan ei tänne etelään vielä lunta lykkäis...ei millään viittis hätyytellä Nokian veljeksiä pitkältä kesälomalta...kun taasen Makaroonit haluais jo sisälle lämpimään

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/26/06 14:39
By: Darth Vader

Kohta sataa, ja reilusti...! Isomman puoleinen sadealue tuuppaa just rannikolle, ja siitä se pikku hiljaa alkaa tehdä kelejä huomiselle. Ensimmäinen myrskyvaroitus on annettu, eli yli 21 m/ s tuulta tulossa tasaisesti. klo 21.50 update uutisista:
Huomiseksi saapuva myrsky tulee vaikeuttamaan laivaliikennettä,tieliikenettä, ja saattaa aiheuttaa laajoja sähkökatkoja. Ainakin Tallink on perunut jo nyt kaikki perjantain ja lauantain Autoexpress-vuorot Helsingin ja Tallinnan välillä. Huomenna tuuli voimistuu kaikkialla huomattavasti, ja on lauantainakin erittäin puuskaista. Merialueilla tuuli puhaltaa yleisesti myrskylukemissa illan ja yön aikana. Matalapaine tuo tullessaan myös runsaat sateet;Oulun ja Etelä-Lapin alueelle lähes yksinomaan lumena, joka vaikeuttaa liikennettä pahasti.
Hauskaa viikonloppua harrastusten parissa

Ennen myrskyä ja sen jälkeen

Posted on: 10/27/06 03:28
By: Darth Vader

Ruotsiin saapunut myrskyalue on saanut korkeimman varoitusluokituksen. Luokitus tarkoittaa, että myrskystä on merkittävää haittaa, ja ihmisiä kehoitetaan välttämään liikkumista alueilla,joissa on riski joutua vaaralle alttiiksi ,kuten metsäalueilla. Muutenkin liikkumista kehoitetaan välttämään, koska myrsky todennäköisesti aiheuttaa vahinkoja esimerkiksi rakenuksille. Laivaliikenteessä on runsaasti peruutuksia. Lisäksi kehoitetaan varautumaan pitkiin sähkökatkoksiin. Tällä puolella rannikkoa on jo kotimaan länsipuolella tullut sääasemien mukaan klo 23 jälkeen alkaneessa jaksossa yli 22 mm vettä, ja sadealue ei ole edes puolessavälissä kulkuaan. Barometri on pudottanut ilmanpainetta n 1013:sta tämän hetkiseen n. 983 hPa. Sillä lailla,odotellaan...

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/27/06 06:54
By: Darth Vader

Kotimainen tuore ennuste, merialueiden 27 m /s on jo purjelautailun kannalta hiukan liikaa. http://www.fmi.fi/saa/varoituk.html Tässä yhteydessä esitän , että Kusimaan virallinen keikkapiisi " Final Coundown" muutetaan ja viikonlopun aikana soi taukoamatta Idolsien " Tuulet puhaltaa". Kaikki mukaan kertosäkeeseen http://melodiset.dy.fi/melodiset-soittoaanet/k/tuulet-puhaltaa/

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/28/06 09:23
By: SilentSoul

Vai olisiko aiheeseen sittenkin parempi soittaa Gary Mooren "Running From The Storm"? Ja itse biisiä voivat asiaan perehtymättömät kuunnella klipin tästä Edit: Täältä voi katsella mitä muualla on tapahtunut. Aika monotonista on tuo keikkatyyppi olevan..

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/29/06 08:31
By: Korson Jeesus

Kävinhenkilökohtaisesti tarkastamassa tilanteen Suomenlahdella. Tilanne oli hallinnassa.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 09:03
By: kippari

Quote by: *censored*n Jeesus

Kävinhenkilökohtaisesti tarkastamassa tilanteen Suomenlahdella. Tilanne oli hallinnassa.

Kuin myös! Eipä vesillä näkynyt ketään, joten pakostakin tilanne oli hallinnassa kun ei edes onnensa kokeilijoita liikkunut.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 14:56
By: Darth Vader

Ja lisää tulee... Etelä-Suomen sää muuttuu huomenna iltapäivällä erittäin huonoksi .Lunta saattaa tulla 15-20 cm. Rannikolla sade voi tulla myös vetenä. Sade tulee myös voimakkaan itätuulen mukana, joten lumi voi kinostua nopeastikin. Tuuli voi myös aiheuttaa vahinkoa, ja lumen paino saatta aiheuttaa sähkökatkoksia. Tuulen voimakkuuden vuoksi myös osa Hki-Tallinna nopeista laivavuoroista on peruttu tänään ja huomenna.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 15:00
By: Clint Eastwood

Koska tulee tekstiviesti "Viilatkaa sahanne ja testatkaa hanskanne"? Btw, kukahan noita viestejä esim Kusimaalla lähettelee ja mistä numeroista tulevat viestit ovat virallisia, kyse ei olisi siitä ettenkö aiheesta jotakin tietäisi, mutta virallisesti ei ole informoitu esim. hälytysnumeroita (puhelu/sms) TikunTakun eikä valvomon osalta. Vai onko? Viesteihin voisi toivoa myös jonkinlaisen lähettäjätiedon siitä, keneltä viesti tulee ja keneltä saa lisätietoa. PS: Lähden tästä vaihtamaan teräketjua palokunnan sahaan, lopettakaa hyvät ihmiset naulojen hakkaaminen puihin! Nimimerkillä hampaat kateissa...

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 20:15
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint Eastwood

Koska tulee tekstiviesti "Viilatkaa sahanne ja testatkaa hanskanne"?

Täytyypä kaivaa päällikön vanha lumikola aseman kellarista, jos tuota lunta meinaa jakaa ihan tosissaan ympäri kyliä...

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 20:32
By: Clint Eastwood

Quote by: Tiikeri Puinen

Täytyypä kaivaa päällikön vanha lumikola aseman kellarista, jos tuota lunta meinaa jakaa ihan tosissaan ympäri kyliä...

Mitäs tosta, kaikilla medioilla on varmaan holdissa huomista varten valmiiksi runoiltu juttu:
Ankara pyry viivästytti junaliikennettä VR:n liikenteensekoituskeskuksen johtaja Into Kisko kertoo lumisateen viivästyttäneen liikennettä. Lumentulo yllätti VR:n kunnossapidon ja vaihteita jouduttiin puhdistamaan käsityönä. Viivästymisiä aiheutti myös lumen paakkuntuminen vaunujen jarrulaitteisiin. Kalustolinjan ylityövastaava Raimo Räikkä sanoo miesten painavan töitä ympäri vuorokauden kaluston pitämiseksi liikenteessä, "Lumi on tänä vuonna pahemmin paakkuuntuvaa kuin viime vuonna, joten sulattelu on vienyt normaalia pidempään".

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 20:49
By: Tiikeri Puinen

"Lumi on tänä vuonna pahemmin paakkuuntuvaa kuin viime vuonna, joten sulattelu on vienyt normaalia pidempään".
Juu näin siinä tulee käymään, kun kaikki tehdään niin halvalla kuin mahdollista ja laadussahan se näkyy. Kaikissa lumihiutaleissa lukee vaan että Made in EU mutta olipahan halapoja.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 21:00
By: Clint Eastwood

Quote by: Tiikeri Puinen

Täytyypä kaivaa päällikön vanha lumikola aseman kellarista, jos tuota lunta meinaa jakaa ihan tosissaan ympäri kyliä...

Pirkkaniksi Teknikontien aamukahvipöytään. Huomisillaksi valmiusharjoitus KOLA2006! Palokunnat avustavat kaupunkien vähin resurssein toimivia katuosastoja ja kolaavat oman toiminta-alueensa pääväyliä. Lisäksi taktinen ryhmä harjoittelee Hki-Vantaan kiitoteiden aukipitoa poikkeusoloissa. Poikkeuksellisesti palokuntanaiset tarjoilevat Pekulitotia kaikille osallistujille!

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 21:12
By: Tiikeri Puinen

Myös (ROMMI)KOLA 2006 voisi olla mielenkiintoinen valmiuden ja vireyden ylläpitoharjoitus

Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/06 21:14
By: Clint Eastwood

Quote by: Tiikeri Puinen

Myös (ROMMI)KOLA 2006 voisi olla mielenkiintoinen valmiuden ja vireyden ylläpitoharjoitus

Ymmärtääkseni tuo järjestetään 1.12. Pornaisissa.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 08:32
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Ankara pyry viivästytti junaliikennettä VR:n liikenteensekoituskeskuksen johtaja Into Kisko kertoo lumisateen viivästyttäneen liikennettä. Lumentulo yllätti VR:n kunnossapidon ja vaihteita jouduttiin puhdistamaan käsityönä. Viivästymisiä aiheutti myös lumen paakkuntuminen vaunujen jarrulaitteisiin. Kalustolinjan ylityövastaava Raimo Räikkä sanoo miesten painavan töitä ympäri vuorokauden kaluston pitämiseksi liikenteessä, "Lumi on tänä vuonna pahemmin paakkuuntuvaa kuin viime vuonna, joten sulattelu on vienyt normaalia pidempään".

Itä-Suomen junaliikenne takkuilee

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 09:51
By: 209

Talvi yllättää valtiollisen kiskoliikennefirman useamman kerran vuodessa... Talvi on sen verran yllättävä asia täällä pohjoisessa!

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 13:35
By: Tiikeri Puinen

On se kyllä jännä miten tämä kuuluisa Talvi yllättää ja vieläpä melkein kaikki. Lienee VR:lläkin käytössä perinteinen seinälle ripustettu "repäise päivä kerrallaan"-allakka...tällöinhän marraskuun ensimmäinen päiväkin tulee aivan varkain lokakuun 31. päivän jälkeen. Tuon vaihteiden jäätymisonkelman kyllä tavallaan ymmärtää, kun tietää miten hankala niitä on suojata pakkautuvalta lumelta ja jäältä. Osassa kuulemma lämmityksiäkin, mutta kun tuota tavaraa tulee useita senttejä parin tunnin sisään ei taida paljoa auttaa. Wanhan ajan ratavartijat takaisin ja johan toimii liikenne Huvittavinta oli se, kun radion uutisissa uutiskynnyksen oli ylittänyt tieto siitä, että posti voipi olla myöhässä.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 13:57
By: watti

Luin lehdestä että VR-työntekijä kuoli sähköiskuun vaihtaessaan lämmityksen muuntajaa ? Olikohan taas inhimillinen erehdys niinkuin keravan ahjossa kun koululainen kuoli ?

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 14:16
By: Darth Vader

Juu, ja muutamalla rivillä kuitattiin myös seuraava ;
Lemin kunta on lumimyräkän jäljiltä täydellisessä motissa. Sähköt,tietoliikenne- , ja puhelinyhteydet ovat poikki, ja vesijohtoverkko sekö viemäröinti on poikki /kaatunut.
Missä nyt on kotimainen siviilikriisinhallinta? Miten sisäministeri luokittelee tilanteen, jossa kokonainen kunta putoaa kartalta? Normaali tilanne, joka hoituu päivystysluontoisesti? Taitaa käydä taas niin, että ministeriö saa tiedon tästäkin näiltä sivuilta, ja tiedotustilaisuus aiheesta on sunnuntaina. Sis.ministeriö ei huomaisi, vaikka koko Etelä-Suomesta vedettäisiin töpseli seinästä, sen verran vaiheessa touhu on yleensä. Ja nyt kun virka-aika on päättynyt 16 minuuttia sitten, ei kannata odottaa mitään toimia tänään kuitenkaan.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 14:57
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth Vader

Juu, ja muutamalla rivillä kuitattiin myös seuraava ;

Lemin kunta on lumimyräkän jäljiltä täydellisessä motissa. Sähköt,tietoliikenne- , ja puhelinyhteydet ovat poikki, ja vesijohtoverkko sekö viemäröinti on poikki /kaatunut.
Missä nyt on kotimainen siviilikriisinhallinta?

Venäjällä. Raja- ja junaliikenne sekaisin idässä
Raja-asemat tukossa Nuijamaan raja-aseman mukaan Venäjän puolella suurin rekkasuma oli saatu purettua iltapäivällä. Suomesta Venäjän puolelle on mennyt lisää auraus- ja hinauskalustoa.
Samassa uutisessa Suski on huolestunut rautatieliikenteen viimeaikaisista ongelmista ja aikoo keskustella niistä VR Osakeyhtiön ja Ratahallintokeskuksen kanssa. Koska perustetaan ensimmäinen työryhmä pohtimaan talven tuloa? Selvitysmies on toinen vaihtoehto.

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/02/06 16:45
By: Darth Vader

Nyt pitäisi jo Rajamäen puulaakin herätä; Uutiset kertoo:
Rajanylityspaikkojen rekkajonot tukkivat jo liikennettä, ja vaarantavat jo pelastuslaitoksen hälytysajoa.
Mutta asiaan palataan varmaan virka-aikana...

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/03/06 12:43
By: Tiikeri Puinen

Onneksi tuola -> http://ebaumsworld.com/tags/lots-of-wires/ ei ole kummoisia syysmyrskyjä...meinaan vaan että noilta linjoilta vois olla astetta hauskempaa pudotella puita...tosin eihän nuo linjat puita kestäis mutta...

Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/03/06 14:18
By: tux10

Quote by: Tiikeri Puinen

Onneksi tuola -> http://ebaumsworld.com/tags/lots-of-wires/ ei ole kummoisia syysmyrskyjä...meinaan vaan että noilta linjoilta vois olla astetta hauskempaa pudotella puita...tosin eihän nuo linjat puita kestäis mutta...

Eipä paljon eroa tuokaan tuosta pari yötä sitten tutuksi tulleesta erottimesta, mageeta killua tolpassa jumalattomassa pyryssä, onneksi varusteena oli työnantaja sponssaamat hanskat. Ps. Hankat olivat mallia natsisiva, peukku puttuu sakemanneilta.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/01/07 10:10
By: Darth Vader

Etelä-Ruotsiin ennustetaan tälle päivälle hirmumyrskyä.Tuulet voivat puhaltaa jopa 32 m/s, ja ihmisiä on kehoitettu välttämään ulkona liikkumista. Tällä hetkellä olevan tiedon mukaan myrskyn pitäisi kulkea Suomen eteläpuolitse Baltian yli edelleen kohti itää, ja merialueilla on tällä hetkellä ainostaan kovan tuulen varoituksia. Uusi sadealue saavutta Länsi- ja Etelä-Suomen parin tunnin kuluessa. Pyörteitä voi seurailla vaikka tästä; http://www.fmi.fi/saa/sadejapi_8.html

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/09/07 19:13
By: Darth Vader

Mutta tämä ei mene enää ohi, vaan on suoraan päällä...
Varoitukset merialueilla Myrskyvaroitus: Selkämeren eteläosa: Lännen ja lounaan välistä myrskyä 25 m/s. Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren pohjoisosa: Lännen ja lounaan välistä myrskyä 23 m/s. Suomenlahden itäosa: Lounaismyrskyä 21 m/s. Kovan tuulen varoitus: Merenkurkku: Etelätuulta 17 m/s. Perämeri: Länsituulta 17 m/s. Saimaa: Lounaistuulta 17 m/s. Varoitukset maa-alueilla Tuulivaroitus maa-alueille: Etelän ja lounaan välinen tuuli on maan etelä- ja länsiosassa yöstä alkaen vaarallisen voimakasta. Liikennesää pääteillä (yhteistyössä Tiehallinnon kanssa) Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnassa lumi- tai räntäsateen, polanteisten teiden sekä tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Jälkiä näkyy jo Prontossa, ja sadetta on tullut viimeisen kahden tunnin aikana 6-10 mm yleisesti , tuuli maa-alueilla 12-14 m/s,käväissyt jo yli 18m/s puuskissa.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/09/07 19:24
By: 209

Saviolla viimeisen 24 tunnin aikana 9 milliä vettä. Tuulilukemat ei ihan noin pahoja kun tuo mittari on aikas alhaalla. Ootellaan :-) Lentosäätä tiirailin tuossa myös ja siellä ei ennuste ole enää niin paha kuin päivällä näytti. Lupailivat 35 solmua puuskissa (17 m/s) mutta enää on Vantaalle tarjolla 25 solmua (12,5 m/s)

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/09/07 19:38
By: Darth Vader

Tämä on yleensä ensimmäisiä säärintaman vastaanottavia sääasemia lounaisrannikolla; http://arirosti.net/saa/saa.php?lang=fin&tila=mittarit

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/10/07 09:48
By: leinoti

Ilmeisesti täälläpäin puhaltelee? Ote keski-uudeltamaalta:
PHP Formatted Code
Tapahtumakunta  Tapahtumalaji   Ilmoitusaika
Nurmijärvi  vahingontorjunta: pieni    10.1.2007 11:24
Kerava      palohälytys        10.1.2007 11:18
Tuusula     vahingontorjunta: pieni     10.1.2007 11:06
Mäntsälä    vahingontorjunta: pieni  10.1.2007 11:01
Mäntsälä    vahingontorjunta: pieni  10.1.2007 11:01
Kerava      vahingontorjunta: pieni     10.1.2007 10:55
Nurmijärvi  vahingontorjunta: pieni    10.1.2007 10:53
Vantaa      vahingontorjunta: pieni     10.1.2007 10:36
Tuusula     vahingontorjunta: pieni     10.1.2007 10:34
Nurmijärvi  vahingontorjunta: pieni    10.1.2007 10:28
Järvenpää   vahingontorjunta: pieni  10.1.2007 10:25
Nurmijärvi  vahingontorjunta: pieni    10.1.2007 10:21
Vantaa      palohälytys        10.1.2007 10:19
Vantaa      vaarallisen aineen tai ympäristöonnettomuus: keskisuuri   10.1.2007 10:18
Hyvinkää    vahingontorjunta: pieni   10.1.2007 10:01
Ja onhan tuolla mukana tulenpalavaa hätääkin. Ja naapurialueille näyttää ropsuvan ihan kivasti tapahtumaa myös.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/13/07 14:43
By: Darth Vader

Ja näistä ei tunnu tulevan loppua;
Ruotsiin ennustetaan hirmumyrskya.Tuulen ennakoidaan puhaltavan 30-33 m/ s ja aiheuttavan suurta vaaraa ihmisille ja yhteiskunnan toiminnoille. Varoitus koskee Länsi-Götanmaata,Taalainmaata ja Hallantia. Pelastuslaitos on nostanut valmiuttaan.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/14/07 13:50
By: Darth Vader

Ja tällainen siitä tuli,aika kyytiä...
Myrskytuulet raivoavat Ruotsissa Julkaistu 14.01.2007 04:35 (päivitetty 15:00) Puuskittaiset tuulet puhaltavat jo 38 metriä sekunnissa. Kova tuuli on jo nyt katkonut sähköt 150 000 taloudelta. Ruotsin meteorologian laitos on antanut myrkystä kolmannen luokan varoituksen, mikä on vakavin mahdollinen. Voimistunut myrsky on alkanut riepotella Ruotsia. Sanomalehti Aftonbladetin mukaan puuskittaiset tuulet puhaltavat jo 38 metriä sekunnissa. Myrskystä on annettu vakavin säävaroitus ja ihmisiä on kehotettu pysyttelemään sisätiloissa. Myrskyn ennustetaan jatkavan matkaansa Keski-Ruotsiin myöhemmin päivällä, mutta samalla sen ennustetaan laantuvan. Ruotsalaisen Dagens Nyheter -lehden verkkosivujen mukaan yli 150 000 kotitaloutta on ilman sähköä Etelä- ja Länsi-Ruotsissa raivoavan myrskyn katkottua sähköjohtoja MTV:n Ruotsin kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola pitää tilannetta huolestuttavana - Esimerkiksi Länsi-Göötanmaan lääninvirasto on antanut ihmisille varoituksen, että pysykää sisällä ja kuunnelkaa radion ja television uutislähetyksiä, sekä Ruotsin ilmatieteenlaitoksen säätiedotuksia. 5000-6000 taloutta on ilman puhelinlinjoja, Piuhola kertoo. Suomen ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaimmat tuulet jäävät meillä lounaisille merialueille, joten maalla ei ole odotettavissa tuulen aiheuttamia vahinkoja. Länsi-Ruotsin asukkaiden pysyttävä sisällä Pahiten tämän päivän hirmumyrsky uhkaa Länsi-Ruotsia. Alueella asuvia ihmisiä kehotetaan kokonaan välttämään ulkonaliikkumista, sillä myrskyn pelätään muun muassa lennättävän mukanaan irtainta tavaraa. Osa Göteborgin keskustaa on eristetty aamulla, koska myrskyn katoilta repimät tiilet ovat vaaraksi ihmisille. Läntisen Ruotsin junaliikentessä lähes kaikki vuorot on peruttu puoleenpäivään asti. Aamun mittaan asemille on jäänyt nelisenkymmentä junaa, ja peruutukset koskettavat tuhansia matkustajia. Junat kulkevat kuitenkin Tukholma- Göteborg- väliä.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/14/07 15:26
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth+Vader

Ja tällainen siitä tuli,aika kyytiä...

Ollaanko lähellä? Laitetaanko valmiusilmoitus Erkille?

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/14/07 16:45
By: Darth Vader

Ei taida tarvita , menee eteläpuolelta ohi, viimeisin tieto on tämmöinen, alkaa tuollainen 144km/h tuuli jo tuntua...
(päivitetty 17:39) Etelä-Ruotsissa riehuva myrsky on kaatanut puita Puuskittaiset tuulet puhaltavat jo 40 metriä sekunnissa. Kova tuuli on jo nyt katkonut sähköt lähes 270 000 taloudelta. Ruotsin meteorologian laitos on antanut myrkystä kolmannen luokan varoituksen, mikä on vakavin mahdollinen. Ruotsissa riehuva myrsky on katkonut sähköt yli 270 000 kodista. Lisäksi tuhannet lankapuhelimet ovat mykkinä Etelä- ja Länsi-Ruotsissa. Kaksi ihmistä kuoli kovassa tuulessa kaatuneiden puiden alle. Toinen uhreista oli yhdeksänvuotias poika. Tuulennopeus on ollut puuskissa jopa 40 metriä sekunnissa. Myrskystä on annettu vakavin säävaroitus ja ihmisiä on kehotettu pysyttelemään sisätiloissa kunnes tuuli on laantunut. Myrskyn ennustetaan jatkavan matkaansa Keski-Ruotsiin myöhemmin päivällä, mutta samalla sen ennustetaan laantuvan.
Paikallisen tielaitoksen kartta on eteläiseltä alueeltaan suhtellisen tulehtuneen näköinen: http://trafikinfo.vv.se/trinimenu/trinimenu.html

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/14/07 19:46
By: Anonymous

Koska on ensimmäisten "mä en saanut lähteä ratsastamaan norsulla" -kommenttien aika?

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/14/07 20:46
By: Tiikeri Puinen

Tuntuu, että tuo eteläinen osa Sweamamman pötkylää on aina se, joka kokee pahimmat rysäykset silloin, kun kolmen metallipäähineen aluella puhaltelee reilummin. Onko se sitten niin alavaa ja tasaista aluetta, että tuuli pyyhkii ohi kuin R-juna *censored*n rautatieasemasta...vessapaperin palaset vaan jää ilmaan leijumaan.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/15/07 08:45
By: Darth Vader

Quote by: Missä on FRF?

Koska on ensimmäisten "mä en saanut lähteä ratsastamaan norsulla" -kommenttien aika?

Ajattelit varmaan , että Artsi ystävineen olisi halunnut lähteä tänne pelastamaan ruotsalaista villieläinkantaa... http://www.kolmarden.com/

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/15/07 22:23
By: Clint Eastwood

EK tarjoaa: http://www.ek.fi/kamera/palace15.jpg

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/18/07 18:36
By: Darth Vader

Ja muuallakin puhaltaa;Englannissa ,Hollannissa ja Saksassa on tuuli noussut tänään maksimissaan 44m/s, ja useita ihmisiä on kuollut. Kotimaassa merivesi on noussut toista metriä, ja *censored*-Kotka akselilla takistetaan veden pinnan korkeutta säännöllisesti. Mm. Porvoossa,Kotkassa *censored* ja pääkaupunkiseudulla seurataan veden nousua viranomaisten toimesta mahdollisten vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi. Itä-Uudellamaalla on jo teitä mennyt poikki alkuillasta veden noustu tielle. Loviisan ydinvoimalaitoksen turvalliseen veden korkeuden käyttörajaan on vielä matkaa,mutta siihenkin on valmius ajaa laitos alas ,mikäli veden korkeus nousee yli sallitun maksimin+180 cm normaalista. Lainaus uutisista;
Merentutkimuslaitos on ennustanut Suomenlahden vedenkorkeushuipun ajoittuvan illaksi. Vedenkorkeuden uskotaan nousevan Haminassa enintään 150 senttiin, Helsingissä 125 senttiin ja Hangossa 105 senttiin. Haminassa vesi on 130 senttiä tavanomaista korkeammalla ja Helsingissä lähes metrin. Tulvista kärsineessä *censored* satamassa merivesi nousi aamulla ja aamupäivällä, mutta päivän mittaan sen odotettiin kääntyvän laskuun. Itämeressä on parhaillaan vettä 60 senttiä enemmän kuin normaalisti. Merentutkimuslaitokselta kerrotaan, että matalapaineet ja tuulet nostavat veden korkeutta usein illaksi ja yöksi. Merivesi uhkaa osaa Kotkan sataman tuontiautoista Meriveden nousu saattaa uhata osaa Kotkan satamassa odottelevista tuontiautoista. Satama kehottaa autojen maahantuontifirmoja pitämään silmällä tilannetta, jotta autot saadaan tarvittaessa turvaan pikaisesti. Varovaisuus johtuu siitä, että vesi nousi itäisellä Suomenlahdella pari vuotta sitten kaksi metriä yli normaalin ja tuontiautoja jäi satamassa veden saartamiksi. Sataman teknisen johtajan Riitta Kajatkarin mukaan ongelma koskee Hietasen vanhoja parin hehtaarin alueita, joissa veden nousuvara on vain 1,5 metriä. Veden korkeus on nyt 80 senttimetriä yli normaalin, ja sen ennustetaan vielä nousevan. Kaikki uudet autokentät Kotkan satamassa on rakennettu kolme metriä merenpinnan yläpuolelle. Uusia alueita on noin 70 hehtaaria.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/28/07 17:28
By: Darth Vader

Ja Keski-Suomi on juuri saanut pikku päräyksen vettä ja muuta myräkkää:
Laukaa 28.07.2007 20:08:34 vahingontorjunta: pieni Jyväskylä 28.07.2007 20:04:25 vahingontorjunta: pieni Jyväskylä 28.07.2007 19:58:25 vahingontorjunta: pieni Jyväskylä 28.07.2007 19:57:29 vahingontorjunta: pieni Jyväskylä 28.07.2007 19:52:07 vahingontorjunta: pieni Äänekoski 28.07.2007 19:50:58 palohälytys Jyväskylä 28.07.2007 19:43:08 vahingontorjunta: pieni Jyväskylä 28.07.2007 19:34:10 vahingontorjunta: keskisuuri Laukaa 28.07.2007 19:32:20 palohälytys Jyväskylän mlk 28.07.2007 19:30:07 ilmoitinlaiteilmoitus: palohälytys Jyväskylä 28.07.2007 19:29:09 vahingontorjunta: pieni Jyväskylä 28.07.2007 19:19:32 ilmoitinlaiteilmoitus: palohälytys
Muutama kuva: http://batman.jamk.fi/~c6272/tulva/

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/29/07 19:05
By: Darth Vader

Ruotsalaiset on sen sijaan sekoittaneet kalenterinsa kokonaan, toisaalla sataa vettä,tuulee ja tulvii, ja toisaalla käy näin;
Ruotsissa satoi lunta 29.07.2007 21:54 Keski-Ruotsissa sijaitsevassa Härjedalenissa on satanut tänään monta senttimetriä lunta. Ruotsissa on satanut tänään lunta. Lunta tuli Keski-Ruotsissa sijaitsevalla Härjedalenin ylänköalueella monta senttimetriä. - Tämä on uskomatonta. En voinut uskoa silmiäni, kertoi Jonas Lövnord Expressenin verkkolehdelle. - En ole nähnyt mitään vastaavaa koko elämäni aikana. Mieleni teki ottaa sukset esiin, nauraa Lövnord. Lumisateen aikana Härjedalenissa oli jäätävä tuuli ja lämpötila oli vain viisi astetta. - Olen nähnyt lunta kesällä vain kerran. Se oli 20 vuotta sitten ja ennen juhannusta, muistelee Lövnord. Lumisade on jo lakannut. Eva Brokhöj Ruotsin ilmatieteenlaitokselta kertoo, että lumisade heinäkuun puolivälissä on hyvin epätavallista. Viimeksi lunta tuprutti Ruotsissa heinäkuussa vuonna 1993. Ruotsissa satoi lunta tänä kesänä jo toistamiseen. Lunta satoi naapurimaassamme paikoin noin kuukausi sitten.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/30/07 17:56
By: Darth Vader

Ja yöllä ja huomenna paukkuu;
Varoitukset maa-alueilla Tuulivaroitus maa-alueille: Etelän ja kaakon välinen tuuli on Itä-Uudenmaan, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnassa päivällä vaarallisen voimakasta. Maan itäosassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan päivällä voimakkaasta kaakkoistuulesta. Maan eteläosassa sekä Satakunnassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan iltapäivällä voimakkaasta lounaistuulesta.
Sääkartat näyttävät kohtuullisen laajaa sadealuetta,joka on juuri kotiutumassa rannikolle, ja siitä sitten eteenpäin.Sademääräksi on lupailu vuorokaudessa paikoitellen 20-30 mm.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/30/07 18:44
By: 209

Helsinkin kaupunkissa on jo vepareille lähetelty viestejä että varautukaapa olemaan rivissä yöllä ja huomenna. KUSimaalla varmaan amattilaiset hoitelee. Kolmosasemalta jaetaan volvoja tarvitseville.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/30/07 18:53
By: Darth Vader

Juu, vpkt kun eivät ole normaaliajan lisäresurssi Keski-Uudellamaalla vai miten se menikään...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/30/07 20:05
By: Vantaan YKKÖNEN

Aiemmin päivällä päiviteltiin "Kaljakellunnan ns. jätettä",jolle nyt ilmeisesti olisi löytynyt parempaa käyttöä esim. jakamalla Hesan vepareille asukkaiden turvaamiseksi! Tai 50%/50% olisi voinut jakaa Jokereiden tai Hifkin faneille ensi kevättä silmällä pitäen,kumpi nyt jää ensin kesikselle! Ps. Tappara on TERÄSTÄ!

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/12/07 17:27
By: Clint Eastwood

Juuri kun VR pääsi kertomasta, että "lehtien aiheuttama liukkaus aiheuttaa viivästymisiä", tulee liikennealalle uusi haastaja: HS: Vuosaaren tunneli suljettiin teknisten ongelmien vuoksi
Juuri avattu maantietunneli Vuosaaren sataman ja Kehä III:n välillä suljettiin perjantaina iltapäivällä liikenteeltä tunnelin seuranta- ja ohjausjärjestelmässä esiintyneiden vikojen vuoksi. Sulkeminen jatkuu ainakin ensi viikkoon. STT:n mukaan liikenne voi olla poikki jopa viikkoja.
"Järjestelmää on viritetty tunnelin ollessa käytössä. Se on nyt niin herkkä, että antaa vääriä häiriövaroituksia kaikesta liikkeestä. Jos vaikka jostain autosta heitetään jokin paperi ja se jää tielle, siitä tulee hälytys. Myös tunneliin lentänyt puunlehti on aiheuttanut hälytyksen",
Upeeta haitekkiä!!

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/12/07 18:10
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint+Eastwood

Upeeta haitekkiä!!

Ja ohjelman nimi oli MsTunnel & Safety....taisi vaan olla Jenkkiasetuksilla eli kohta "High terror risk"-oli ruksittu "Ohjelma on suorittanut laittoman toiminnon ja se lopetetaan" ...ainahan voi lähettää virheraportin

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/24/08 05:02
By: Darth Vader

Tai pikemminkin hiukan ennen sitä,juuri nyt on sadealue tullut rannikolle, ja alkaa kuulua lumentyöntimien kolinaa pihakäytävillä. Tuossa se rintama hiipii kohti: http://www.fmi.fi/saa/sadejapi.html Ja kuvat tuttuun tyyliin täältä,mikäli ei tuuli tuki linssejä: http://alk.tiehallinto.fi/alk/frames/kelikamerat-frame.html

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/24/08 05:23
By: leinoti

Quote by: Darth+Vader

Tuossa se rintama hiipii kohti: http://www.fmi.fi/saa/sadejapi.html

Tässä vähän laajempi silmäys samaan: http://www.fmi.fi/saa/sadejapi_8.html

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/24/08 09:17
By: Darth Vader

Vihti/Nurmijärvi akseli saavutettu ja tunnin kuluessa sataa Helsingissä Onnea Helsinki! Tästä voi katsella paleleeko Bulevardilla varpaita... http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=city&timestep=15 Ja Uusimaa saa jo omansa: http://testbed.fmi.fi/history_browser.php

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 02/01/08 08:21
By: Korson Jeesus

Taas tänään olisi tarjolla navakkaa tuulta ja tyrskynmyrskyä.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 03/25/08 18:12
By: metsämies

pyryttää, tuiskuaa ja kaikkea kivaa näin kevät iltojen ratoksi http://www.fmi.fi/uutiset/index.html?Id=1206437376.html

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/31/08 18:01
By: Darth Vader

Se mitä tämän myrskyn jälkeen on luvassa ei tiedä kukaan, villeimmät veikkaukset ovat että New Orleans lakkaa lopullisesti olemasta... Kansalliseen hurrikaanikeskukseen: http://www.nhc.noaa.gov/ New Orleansin kaupunki: http://www.cityofno.com/ Myrskyjen luokitus Saffir-Simpson luokituksella http://en.wikipedia.org/wiki/Saffir-Simpson_Hurricane_Scale

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/05/08 15:54
By: Darth Vader

http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=wind&timestep=15 Pikkuisen yli 20 m/ s tuolla jo pyörii, ja maa-alueillakin on jo 15 m/s ylitetty, Lounais-Suomessa jo tuhansia talouksia ilman sähköä. Sahat teräviksi.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/24/08 10:10
By: ELS/GEOFIS

Vahvan huhun mukaan viikonloppuna, lähinnä sunnuntaina tuulee todella voimakkaasti lännestä päin. Teroittakaa sahojenne terät... Seuraillaan milloin tiedotusvälineet heräävät asiaan. Asia on jo todennettavissa (itse en olisi ymmärtänyt, mutta kiitos harrastelijasäätarkkailijan) netistä kun tarkkailee sääkarttoja pohjoismaiden länsipuolelle...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/24/08 12:49
By: Laazio

Nyt jo bloosasi kohtalaisen hyvin täällä lounais-rannikolla. Onneksi oli näin viikonloppua vasten kauppakassissa vähän painoa, muutenhan tällainen "kelkannaru" olisi pyörinyt pitkin niittyjä.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/24/08 16:11
By: ELS/GEOFIS

Ilta-Sanomista poimittua: --------- Sunnuntain myrsky uhkaa katkoa sähköt 24.10.2008 14:35 Tuulen ennustetaan yltyvän sunnuntaina niin voimakkaaksi, että se saattaa katkoa puita sähkölinjoille ja aiheuttaa sähkökatkoja. Fortum neuvoo varautumaan sähkökatkoihin ennalta erityisesti niissä kodeissa, joissa on vanhuksia tai pieniä lapsia. Kotona kannattaa pitää helposti löydettävissä taskulamppu ja paristoja, varasulakkeita, kynttilöitä ja tulitikkuja, paristo- tai akkukäyttöinen radio ja polttopuita, jos kotona on takka tai muu tulisija. Fortumissa viikonlopun säähän varaudutaan myös. Töissä on yli viisinkertainen määrä ihmisiä normaaliin viikonloppuun verrattuna, ja vikojen korjaamiseen on varattu tavallista enemmän työvälineitä. STT --------- Ilta-Sanomat heräsi samaan asiaan siis 1h 25 min. postaamiseni jälkeen... Taitaa huhu pitää paikkansa. Hesarissa myös juttua hieman. edit. klo 19.45 Myrsky tosin taitaa hieman laantua ensimmäisistä aavistuksista/ennustuksista.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/24/08 17:14
By: Darth Vader

Ilta-Sanomat heräsi samaan asiaan siis 1h 25 min. postaamiseni jälkeen... Taitaa huhu pitää paikkansa.
Niinpä, totta se on; vaikka kukaan ei lue Ihme Sivuja,niiden lainauksia näkee mitä ihmeellisimmissä paikoissa... http://www.smhi.se/cmp/jsp/polopoly.jsp?d=9444&l=sv Tuosta voi hämmästellä sateen tuloa länsinaapurin yllä, ja sinne jo annettuja varoituksia myrskystä:

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/25/08 00:19
By: Public servant

Itseltäni meni jo maku tuohon tulevaan "myrskyyn". Uusimmat mallit ei tosiaan kerro mitään merkittävää, samaa p..kaa hiukan eri paketissa kuin mitä ollaan tämän syksyn aikana jo muutenkin saatu. Mikäli vanhat kuviot pitää paikkaansa, niin sähköjä menee varmasti muutamalta tuhannelta, V-S:n, Lupin ja SatPelin alueella on jonkin verran ajoa ja myös Pohan rannikkokunnissa. Pk seutu saa taas perinteen mukaan myös oman satsinsa ja K-H, mutta tuskin mitään merkittävää. Vielä kun otetaan huomioon, että lehdetkin on jo karanneet puista ja sammakkoni alahuuli lerpattaa, niin sekin jo laskee sahan käynnistysastetta merkittävästi. Eli perusvittumaista syyskeliä tuntuu tuuppaavan. Ärsytysasteeltaan vähintään 10/10 mikäli sunnuntaina joutuu ulkotöihin. Herra Punkka antaa vielä oman ennusteensa ja pientä alakuloisuutta näyttää sieltäkin löytyvän http://www.myrskyvaroitus.com/site/content/view/82/44/

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/26/08 11:35
By: ELS/GEOFIS

No joo, aika kesyksi tuntuu/tuntui jäävän myräkät. Rannikolla vahingontorjuntoja siellä täällä, mutta tilannehuoneen mukaan välillä klo 10.00-13.04 on ollut 87 keikkaa, joista 24 kpl ollut muita kuin vahingontorjuntoja. Mieleen muistuu viime vuodelta eräs paikallinen pikku myräkkä, jossa pelkästään yhteen kuntaan tuli n. 45 minuutissa yli 30 keikkaa odottamaan. (Kovin rauhassa niistä ei saanut päällekkäisilmoituksia bongata, joten kaikki saman tien varteen ilmoitetut yhdistettiin samaksi keikaksi, ja ohjeeksi ajaa koko tie läpi saman yksikön toimesta. Täten keikkalappuja väheni reilusti.) Olihan niitä samaan aikaan muissakin ko. maakunnan kunnissa keikkaa jonoksi asti. Eräässä kaupungissa mm. n. 15 automaattikeikkaa vartin sisällä ja kunnon vesivahinkokin vielä kaupan päälle. edit. Noita keikkoja tuntuu tulevan tuonne tilannehuoneeseen tipoittain noihin väleihinkin, joten keikkamäärä ei ole täsmällinen, mutta suuntaa antava kuitenkin.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/26/08 16:15
By: Darth Vader

Juu, aika maltillisesti sentään meni ,vaikka tuttava sähköyhtiössä Länsi-Uudellamaalla ei ole viime yönä nukkunutkaan,lähti töihin eilen 19.00, ja oli vielä äsken töissä samalla reissulla,se siitä työaikalaista... Sata viimeistä vahingontorjuntatehtävää mahtui aikajanalle klo 17.30- 8.40 tänään,joten ihan paha rasti ei sentään ollut.Paikallisesti saattoi olla toki töitä runsaammin, mutta useiden kymmenien reissujen yö/kunta ei sentään päässyt tilastoihin kenelläkään.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 10/30/08 19:07
By: Darth Vader

Latukoneet esiin, luvassa on talven ekat ja mahdollisesti viimeiset? lumipyryt,nykyään kun ei tiedä onko aamulla kesä vai talvi kun katsoo ulos... http://www.fmi.fi/saa/varoituk.html

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 17:44
By: leinoti

Kohtuullisia puuskia huiskii. Vahingontorjunta tehtäviäkin ihan mukavasti kertynyt iltakuudesta alkaen.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 17:50
By: Admin

Linkinpahanen http://www.fortum.fi/lomakkeet/grid/vikakartta_etusivu.asp?path=14020;14028;31772;31773;31782;31795;31900;32961

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 19:05
By: Darth Vader

Tuo Fortumin 26300 taloutta ilman sähköä täydennetään sitten muilla yhtiöillä ja arvio liikkuu n. 60000 talouden sähköttömyydellä tällä hetkellä. Voin omalta osaltani vahvistaa, että pimeää on; tulin juuri Lahdesta kohti Keski-Uuttamaata, ja ainakin maantie 140 eli vanhan nelostien varsi lahdesta Mäntsälään asti oli täysin pimeä.Vasta Mäntsälän pohjoisessa liittymässä oli ensimmäiset valot Lahdesta lähdön jälkeen, ja vielä etelämpänäkin tuikutti varsin harvakseltaan sähkövaloa. Ilmeisesti sähkölaitoksen omakin toiminta on ilman virtaa: matkalla oli kaksi sähkölaitoksen autoa tien varressa, ja ainoat valot jotka paljastivat miehet töissä oli toisessa paikassa jonkin käsivalaisimen tapaisen valokiila pellon reunassa ja toisessa paikassa kaverin otsalamppu kun mies sattumalta käänsi päätään tielle päin. Autot seisoivat täysin ilman minkäänlaisia valoja tien varressa, ja ilman noita pikku vilauksia koko porukkaa ei olisi edes huomannut. Toivottavasti asentajan piuhat menevät pimeydessäkin väri väriin ja loput maihin, jotta saadaan taas kaljat kylmäksi. Edit: klo 21.08 Fortum 23100 taloutta ilman sähköä. ja tuulilukemia täältä, yli 26 m/ s on käväisty pariinkin otteeseen: http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=windspeed&timestep=15 Edit: klo 21.18 Fortum 22000 taloutta ilman sähköä. Tilannehuone on myös myrskyn takia yhteysmotissa aika ajoin eikä sivu päivity.Hiukan tilastoa kuitenkin saa ulos. Klo 18.10-19.10 73 vahingontorjuntatehtävää Klo 19.10-20.10 173 vahingontorjuntatehtävää ( oikeasti sata enemmän) Klo 20.10-21-10 100 vahingontorjuntatehtävää Ja on muistettava että läheskään kaikki eivät näy täällä,mutta vahingontorjuntatehtävä tunnin ajan joka 20. sekunti on oikeasti jo aika liki mitä tahansa ennätysvauhtia...? Edit: klo 21.38 Fortum 19500 taloutta ilman sähköä.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 20:00
By: Darth Vader

Edit: klo 21.58 Fortum 19700 taloutta ilman sähköä. Pikku poimintoja vahingoista: Vantaan Bauhausin katolta satoja neliöitä kattoa irti, kuplahalli kaatunut, Töölön kirkon risti pudonnut alas katolta,Helsingin rautatieaseman rakennustelineet olivat kaatua ,poliisi loukkaantui puun kaaduttua auton päälle, muutamia satoja muita reissuja tähän lisäksi...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 22:31
By: esanahka

Quote by: Darth+Vader

Edit: klo 21.58 Fortum 19700 taloutta ilman sähköä. Pikku poimintoja vahingoista: Vantaan Bauhausin katolta satoja neliöitä kattoa irti,

Bauhausissa yritetään hakea uusia asiakasryhmiä. "FLY IN" tule ostoksille vaikka lentokoneella

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 23:04
By: kuli

Huomionarvoista tämän kertaisessa rymistyksessä on se, miten terävänä myrskyn reuna tuli pääkaupunkiseudulle. Ensimmäiset vahingontorjunnat tulivat Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla 19.05-19.09 välisenä aikana ja sen jälkeen keikkaa tulikin joka kuntaan ihan joka minuutille pidemmän aikaa. Sisämaassakin tilanteen eteneminen tapahtui suorastaan myrskytuulen nopeudella. Nurmijärven ensimmäinen myrskykeikka tuli 19.16 ja KUS-alueen itäreunalla Pornaisissa tultiin vain 17 minuuttia perässä.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/10/08 23:14
By: Laazio

Samoin Vs-alueella alkoi kuin tyhjästä klo 17.40, ja seuraavan tunnin aikana noin 32 keikkaa..

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/11/08 09:59
By: Darth Vader

Ihan kohtuullinen ja ilmeisesti yksi kaikkien aikojen myräköistä: Tällä hetkellä Tilannehuoneessa vuorokaudessa 977 tehtävää eli keskiarvolla 41 /tunti/vrk Fortumilla 1220 taloutta ilman sähköä.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/11/08 10:50
By: leinoti

Ja tuohon päälle ne tapaukset, mitkä ei näy listoilla. Kotikuntaan kirjautunut eilisillalle 1 vahingontorjunta. Oman joukkoni kanssa kävimme 7 paikassa siivoilemassa jälkiä. Lisäksi työvuoro ja pari muuta joukkoa kävi myös hommissa.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/11/08 20:10
By: Darth Vader

Tällä hetkellä Fortum kertoo,että kaikki sen vikapaikat olisi korjattu. Uusi tuuli on noussut ja voimistuu yöllä vielä, mutta viime öisiä lukemia ei pitäisi saavuttaa. Pahimmillaan tuulen nopeus kävi yöllä merialueilla lähes 34 m/ s puuskissa, se huojauttaa jo lipputankoa toisenkin kerran.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/23/08 19:42
By: esanahka

Lumen suunta on ainakin itäisessä Helsingissa muuttunut. Suunta näyttäisi olevan ylhäältä alas eikä oikealta vasemmalle. Näin ollen voimme siirtyä "karhu metsälle"

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/23/08 19:49
By: Darth Vader

Olen talvisodan hengessä taistellut valtavia lumimassoja vastaan pihamaallamme. Tasamaalla ,ilman tuuliefektiä, saatu mittaustulos antoi n. 16 cm lunta pihapiirissä.Nopea laskutoimitus kertoi,että pihallamme on 12,8 kuutiota lunta. Nyt se on tuupittu pitkin käytävän reunoja, odotusarvo on että lisää tulee vielä n kolmannes ,jos sääkarttaan ei ilmesty jostain uutta pilvirintamaa. Siitä se lähtee,kohta on kotipihassa rinne auki, rinnelippu kolmen metrin kotirinteeseemme maksaa 19,90/ ilta, voimassa koko illan klo 17-22 arkisin,tarjolla pakastepullaa, Royal Cafe tuplana ja makkaraa kaasugrillista: Half Pipe aukeaa takapihalle heti kun neuvottelut naapuritaloyhtiön kanssa maankäyttöoikeuksista ratkeavat hovioikeudessa.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 04/09/09 14:19
By: Darth Vader

Ja aivan kuin salaa hiipivät kunnon tuulenpuuskat iltäpäivällä ainakin eteläiseen Suomeen. http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=windspeed&timestep=15 Maa-alueilla on pyörinyt 11-13 m / s haarukassa jo useamman tunnin ajan, maasto kuivuu, ja perinteisesti pääsiäispyhiksi napsahtaa taas koko rintamalta sopivasti sekä liikenne- että myrsky- ja maastokeikkaa. Hyvää pääsiäistä harrastusten parissa, ja vielä ehtii virpoakin, vaikka naapurin rouvaa...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 04/19/09 17:55
By: Darth Vader

Illaksi on Pohjois-Suomeen kertynyt savottaa,viimeisen parin tunnin aikana tahti on kiihtynyt reilusti, ja hommaa riittää joksikin aikaa Joulupukin maassa:
Rovaniemi 19.04.2009 21:53:56 vahingontorjunta: pieni Kemijärvi 19.04.2009 21:48:48 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 21:46:13 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 21:30:26 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 21:28:54 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 21:27:32 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 21:11:22 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 21:07:06 vahingontorjunta: pieni Ranua 19.04.2009 20:59:42 vahingontorjunta: pieni Ranua 19.04.2009 20:58:17 vahingontorjunta: pieni Ranua 19.04.2009 20:55:53 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:46:24 vahingontorjunta: keskisuuri Kolari 19.04.2009 20:40:59 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:33:34 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:29:53 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:27:46 vahingontorjunta: keskisuuri Rovaniemi 19.04.2009 20:23:59 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:21:39 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:20:02 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:19:32 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:16:50 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 20:14:47 tieliikenneonnettomuus: pieni Rovaniemi 19.04.2009 19:59:09 vahingontorjunta: pieni Kolari 19.04.2009 19:49:13 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 19:46:46 vahingontorjunta: pieni Sodankylä 19.04.2009 19:31:36 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 19:27:04 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 19:19:38 vahingontorjunta: pieni Kittilä 19.04.2009 19:16:18 vahingontorjunta: pieni Kolari 19.04.2009 18:57:26 vahingontorjunta: pieni Enontekiö 19.04.2009 18:53:17 avunantotehtävä Kolari 19.04.2009 18:43:02 vahingontorjunta: pieni Pello 19.04.2009 18:37:56 vahingontorjunta: pieni Kittilä 19.04.2009 18:23:18 vahingontorjunta: pieni Rovaniemi 19.04.2009 18:09:38 palohälytys Rovaniemi 19.04.2009 17:48:08 vahingontorjunta: pieni

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 06/04/09 19:27
By: ELS/GEOFIS

Itä- ja Keski-suomi sai myräkät päälleen taas. Pieni poiminto keikoista vuorokauden ajalta koko valtakunnassa 3.6.09 klo 22.15- 4.6.09 klo 22.15: Hälytyksiä 832 kpl (n. 35 kpl/h) Yksittäinen kunta Pohjois-Savossa, Nilsiä hoiti mainittuna aikana 19 tehtävää. Ja vaikkapa Joensuu Pohjois-Karjalasta sai hoidettavakseen 44 tehtävää. Keski-Suomesta vaikka Äänekoski, jossa oli 26 tehtävää mainittuna aikana. Esimerkit olivat aivan randomilla poimittuja, eikä todellakaan varmuudella eniten maakunnassaan keikkaa ajaneita kuntia...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 03/10/11 17:58
By: Darth Vader

Lumilapparit esiin ja Prismaan ostamaan viimeiset Fiskarsit , huomenna aamulla on taas talvi, lännessä sataa jo: http://testbed.fmi.fi/history_browser.php

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 06/23/11 06:04
By: che guevara

Olisikohan syytä avata jo kireellä peltiä vai pitäisiköhän ruveta ketjun teroitukseen http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset Hyvää jussia kaikille

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 06/23/11 07:35
By: Kuningas

Tilanne on hallinnassa ja seuranta kytketty päälle. http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=wind&t=15&n=10

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 06/23/11 14:39
By: Darth Vader

Juu, käy jo yli 20 m/ s tuolla ulkoalueilla, Helsingin tuuli on maalla 8-9 m/s, ja merialueella 12m/s. Ihan hyvin tuokin pyörii, jollat on syytä pitää rannassa...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/01/11 18:32
By: Darth Vader

Päivän ukkosmyrskyt ovat tehneet laajaa tuhoa pitkin maata, ja henkilövahinkoja on syntynyt rajun salamoinnin jäljiltä poikkeuksellisen runsaasti. Hangossa 8 varusmiestä/ koulutusleirillä ollutta henkilöä loukkaantui salaman iskettyä telttaan, loukkaantuneista yksi jouduttiin elvyttämään,ja toinenkin vaikeasti loukkaantunut on edelleen tehohoidossa. Seinäjoen lentoasemalla on sitten menetetty ihmishenki, töistä lähdössä ollut lentoaseman työntekijä menehtyi salamaniskuun lentoaseman parkkipaikalla. Ilmajoen Rengonharjulla sijaitseva kenttä oli voimakkaan ukkosen alueella, ja pysäköintialueella ollut henkilö menehtyi paikalla salaman aiheuttamiin vammoihin. http://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/mies-kuoli-salamaniskuun-rengonharjun-lentokentalla-1.1030001 Koko maan ukkosia viikonloppuna voi seurailla vaikkapa täältä: http://www.klaukkala-saa.fi/ukkostutka.php

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/03/11 07:02
By: Darth Vader

Tälle päivälle tarjolla koko maahan, enimmäkseen eteläiseen ja keskiosiin, ukkosia ja sateita. Porissa ei varmasti haluta enää pisaraakaan vettä,eilisetkin on vielä kuivaamatta, ja Kööpenhaminan myrsky oli jo trooppisen hirmumyrskyn luokkaa, 5300 salamaa kolmessa tunnissa... , siis salama noin joka toinen sekunti kolmen tunnin ajan... http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011070313995686_ul.shtml

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/03/11 11:00
By: Darth Vader

Paikalliset ukkoskuurot kulkevat tällä hetkellä Salpausselkää pitkin Lahti -Riihimäki-linjaa pitkin idästä länteen päin , sen molemmin puolin ukkostaa paikoin varsin lujaa.Ukkosia on laajalla alueella itärajalta Imatran seudulta aina Turun reunoille asti. Rajut kuurot alkovat Lahdessa kovalla raesateella, ja siellä jokin aika sitten puolen päivän jälkeen on satanut 3-4 cm rakeita Lämpötilat laskivat taas hetkessä: Lahti klo 11.30 +27 astetta klo 13.30 +18,8 astetta Loppi klo 11.30 + 28,1 astetta klo 13.30 + 20,0 astetta

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/03/11 15:37
By: Darth Vader

Aika hurjan iltapäivän sai myrsky aikaan; Lahdesta Hausjärven kautta Lopelle,Forssaan,Hämeenlinnaan, ja siitä edelleen kohti Saloa ja *censored*a kaartuvalla alueella koettiin aikamoisia hetkiä tuossa kahden ja viiden välillä. Silminnäkijä Ypäjällä kertoi, että jo perjantainen ukkonen oli kova mutta tämän päiväinen oli hänen kuusikymmen vuotisen taipaaleensa hurjin. Talossa ei voinut puhua toiselle tuntiin, kun kumina hakkasi koko ajan taukoamatta ja korvat soivat vieläkin, ulos ei uskaltanut kukaan, läheisellä maantiellä seisoi autoja parkissa liki puoli tuntia uskaltamatta ajaa minnekään, vettä ja rakeita tuli vuorotelleen. Vahinkoja on pikku hiljaa vasta alettu katsella, kun tuossa reilu tunti sitten uskalsi ulos ensi kerran moneen tuntiin. Tuolle samalle alueelle on osunut nyt torstaista sunnuntaihin joka päivälle ukkosia jotka eivät ole olleet pelkästään pilvissä kumisevaa pauketta... Pikku hiljaa alan olla sitä mieltä että mielummin muutama kuukausi pakkasia kuin päivä ukkosia...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 07/30/11 09:44
By: Darth Vader

Läheltä liippaa aikamoinen myräkkä... Eteläisen naapurin kadut tulvivat rankkasateiden takia. Tallinnassa on satanut aamun tunteina jopa 55 mm vettä, kaduilla on keskustassa 30 -50 cm vettä ja lisää tulee koko ajan.Koko keskustan liikenne on käytännössä poikki.Muutenkin tuolla etelän puolella on satanut ja ukkostanut koko viikon aika rajusti. Sade jatkuu edelleen, joten kaupunkiin tänään matkustaneet ristelymatkustajat ovat viettäneet hiukan erilaisen päivän .... Tallinnan keskustan kamerakuvaa: http://www.tallinn.info/webcam/ Sadetutkakuvaa: http://testbed.fmi.fi/history_browser.php

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/27/11 14:52
By: Darth Vader

Hirmumyrsky Irene on saapunut Yhdysvaltain itärannikolle, mm. kaikki lennot Euroopasta New Yorkiin on peruttu kahdeksi päiväksi, ja J.F.Kn lentokenttä sulkeutuu tänään klo 19.00 Suomen aikaa toistaiseksi. Myrskyn vaikutusalueella on laskettu asuvan jopa 60 miljoonaa ihmistä, 2 miljoonaa on evakuoitu sen tieltä jo pois. Uutisia tapahtumasta: http://edition.cnn.com/2011/US/08/26/irene.preparations/ Kansallinen hurrikaanikeskus: http://www.nhc.noaa.gov/ New Yorkin liikennekamerat: http://nyctmc.org/

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/27/11 18:08
By: Darth Vader

Myrskyn ensimmäiset uhrit itärannikolla on löydetty, ja jo 2,3 miljoonaa ihmistä on evakuoitu Irenen tieltä. Koska myrsky iskee Yhdysvaltain väkirikkaimmalle ja tiheimmin asutulle rannikolle, pelätään että vahingot voivat nousta jopa suuremmiksi kuin hurrikaani Katrinan vuonna 2005 aiheuttamat tuhot. Katrina oli yksi historian pahimmista hurrikaaneista, jonka kaikkia tuhoja ei ole vieläkään korjattu. Irenen luokka ei ole vielä samaa suuruusluokkaa, mutta sen sijainti tekee siitä viranomaisten mukaan erittäin vaarallisen: http://edition.cnn.com/2011/US/08/27/tropical.weather/ Nyt sit sataa ihan kunnolla NYCissäkin: http://www.wirednewyork.com/webcam2/ http://www.wirednewyork.com/webcam3/

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 09/27/11 16:46
By: Darth Vader

Raju syysmyrsky on rantautunut Oulun seudulle, tehtäviä on ollut alueen pelastustoimella reilusti toista sataa, ja ihmiset ovat tukkineet soitoillaan hätäkeskusta. Pelastuslaitos on rauhoitellut apua tarvitsevia, ja apua annetaan kiireellisyysjärjestyksessä läpi yön. Kalevan uutinen: http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/myrsky-aiheuttanut-halytyssuman-pelastuslaitokselle/912945

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 11/26/11 11:11
By: Darth Vader

Tulossa on tuulinen, ja paikoin myrskyinen sunnuntai/maanantai: Matalapaineita liikkuu parin päivän aikana pitkin ,poikin maa-alueita, ja tuulet voivat olla vaarallisen voimakkaita. Toivottavasti ei kuitenkaan päästä Norjan eilisiin lukemiin ,tuulen nopeus oli 50-54 m/ s, ja aallon korkeus hetkellisesti yli 25 metriä... http://www.foreca.fi/Finland/Helsinki/map/pres_rain

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 12/09/11 12:46
By: Darth Vader

Talvi yllätti taas.. Voimakas myrskytuuli ja lumisade on parasta aikaa tekemässä elämää kotoisaksi pitkin rannikkoa ja Länsi-Suomessa siitä on ollut taas murhetta tuhansille sähköttömille talouksille. Liikenteessä raskas liikenne jauhaa paikoillaan pitkin poikin lumisohjossa, ja odotettavissa on työmatkojen paluuaikaan sopivasti kunnon eteläsuomalainen kelikaaos. Runsas lumen tulo on mykistänyt myös radio-, ja matkapuhelinliikennettä. Kova lumen tulo on sotkenut radiolähetyksiä Lounais-Suomessa, ongelmia on luvassa koko illaksi.Radiolähetykset eivät kaikilla kanavilla tule normaalisti tai kuuluvat katkonaisina.Tämä johtuu erityisesti Kaarinan Kuusiston linkkiyhteyksien ongelmista lumen kanssa.Näin kertoo mm. Teksti-Tv. Myös matkapuheliliikenne Ahvenanmaalla ja Lounais-Suomessa on vaikeuksissa lumen tulon vuoksi. Ainakin Soneran liikenteessä on ollut ongelmia koko iltapäivän. Pitäisikö tekstiviesteille tehdä samoin kuin VR teki juna-aikatauluille; tehdään operaattorien talviaikataulu,jossa luvataan viestit perille 48 h sisällä lähettämisestä... Sadealue liikkuu tällä hetkellä kohti Itä-Uuttamaata ja Hämettä http://testbed.fmi.fi/history_browser.php

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 12/09/11 17:55
By: Darth Vader

Ja tulilukemat sen kun kasvavat... Hangon edustalla oli juuri 10 min keskiarvo yli 23 m/ s, ja naapurissa Raaseporin puolella on myös yli 20 m/ s, lisäksi lisää lumikuuroja on luvassa lähituntien aikana... http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=wind&t=15&n=10

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 12/25/11 15:34
By: Darth Vader

Ja taas tuulee... Tapaninpäiväksi on luvassa ehkä vuoden kovinta keliä, tuulet nousevat pahimmillaan ennusteen mukaan jopa27 m/ s rannikolla, myrskylukemat ylittyväy kaikilla merialueilla, ja maa-alueille annetaan paluuliikenteen huomioitavaksi vaarallisen voimakas puuskittainen tuuli, joka voi olla liikenteen haittana . Puuskissa voi maissakin 20 m/ s ylittyä helposti . Lisäksi tuuli nostaa rannikolla vedenkorkeuden nopeasti yli tulvarajojen,kun viime päivien sateet eivät ole vielä imeytyneet/haihtuneet, vaan pitävät veden pinnat jo valmiiksi ylhäällä . Aika kovat on kelit, myös tuolla Ruotsin puolella vielä toistaiseksi pysyttelevä 600 tn mäntyöljylautta voi vaihtaa maisemaa noissa puuskissa aika vauhdilla lähemmäs, samoin Kotkan Mussalossa vielä kelluva räjähdealus on varmaan syytä laittaa toisellakin köydellä kiinni laituriin...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 12/26/11 02:24
By: Darth Vader

Ja voi perkele että tuulee kans... Koko tontti lainehtii kohta vedestä , ojaa on mentävä kaivamaan, ja tuuli heittää oksia katolle kuin monitoimikone... Ruotsissa koko liikenne on tällä hetkellä eteläosissa seis, ja Norjassa rannikolle on rantautunut hirmumyrsky, tuulten nopeudet ovat noussee luokkaan 45-47 m/ s- Kotimaassa vahingontorjuntatehtävät ovat täydessä käynnissä ja yli 30000 kotitaloutta on tämän hetken vikakarttojen mukaan ilman sähköjä. Tuulilukemat ovat merialueilla välillä 22-26 m/ s tuossa Hanko-Helsinki välillä: http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=windspeed&t=5&n=10

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/02/12 18:38
By: Darth Vader

Tällä hetkellä tuuli vaihtelee maapuolella 8-11 m / s, ja keskiviikoksi on odotettavissa uusia tuulia,jotka osuvat samoille alueille kuin viime viikkoiset, varautuminen on syytä aloittaa jo nyt. Sähköjä on edelleen poissa tuhansista talouksista, tämän päivän tuulet ovat tehneet myös lisää vikoja. Korjaajat ja raivaajat ovat tehneet hirvittävän määrän tunteja haasteellisissa ja riskialttiissa ympäristössä, ja sinne mahtuu valitettavasti nyt jo vakavia tapaturmia. Pahin tapaus on sattunut Pirkanmaalla ,perjantaina kaatuvan puun alle jäänyt puhelinyhtiön korjausmies on tänään menehtynyt saamiinsa vammoihin Tampereella. Vaikka jokainen tunti ilman sähköä tuntuu pitkältä, ja joillain niitä tunteja on jo pitkälti toista sataa, on hyvä muistaa että koko ajan liikkeellä on ollut väkeä ,joka tekee töitä sen eteen ,että tilanne olisi taas lähempänä normaalia. Paine työympäristössä tuolla maastossa on kova , ja kun on itse nähnyt myös sen miten se voi pahimmillaan saada raivaajat ja pelastajat yrittämään hiukan liikaa, voi lopputulos olla ikävin mahdollinen.

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/02/12 19:12
By: Clint Eastwood

Laitetaas tälläinen tännekin:
Kun sähköt saa sähkölinjojen katkeamisen jälkeen vihdoin takaisin, on tärkeää olla varuillaan. Jos huomaat, että sähkölaitteiden toimivan oudosti, valojen palavan normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, katkaise sähkö äkkiä pääkytkimestä. Nollavian seurauksena sähkölaitteiden metalliset kuoret voivat tulla jännitteisiksi, ja jännite voi nousta pahimmillaan 230 voltista 400 volttiin. Tällöin joihinkin laitteisiin tulee ylijännitettä ja joihinkin alijännitettä. Poikkeuksellinen jännite voi levitä talon metallirakenteissa, rikkoa sähkölaitteita tai saada aikaan tulipalon, kerrotaan Turvallisuus ja kemikaalivirastosta.
http://www.yle.fi/alueet/*censored*/2012/01/pida_varasi_sahkojen_palautuessa_-_tunnista_vaarallinen_nollavika_3145097.html jokainen voi sit fiksata linkin itse

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/02/12 20:24
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Laitetaas tälläinen tännekin:

Kun sähköt saa sähkölinjojen katkeamisen jälkeen vihdoin takaisin, on tärkeää olla varuillaan. Jos huomaat, että sähkölaitteiden toimivan oudosti, valojen palavan normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, katkaise sähkö äkkiä pääkytkimestä. Nollavian seurauksena sähkölaitteiden metalliset kuoret voivat tulla jännitteisiksi, ja jännite voi nousta pahimmillaan 230 voltista 400 volttiin. Tällöin joihinkin laitteisiin tulee ylijännitettä ja joihinkin alijännitettä. Poikkeuksellinen jännite voi levitä talon metallirakenteissa, rikkoa sähkölaitteita tai saada aikaan tulipalon, kerrotaan Turvallisuus ja kemikaalivirastosta.
http://www.yle.fi/alueet/*censored*/2012/01/pida_varasi_sahkojen_palautuessa_-_tunnista_vaarallinen_nollavika_3145097.html jokainen voi sit fiksata linkin itse

Entäs jos on nollat taulussa?

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 01/02/12 21:17
By: Clint Eastwood

Quote by: *censored*n Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Laitetaas tälläinen tännekin:

Kun sähköt saa sähkölinjojen katkeamisen jälkeen vihdoin takaisin, on tärkeää olla varuillaan. Jos huomaat, että sähkölaitteiden toimivan oudosti, valojen palavan normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, katkaise sähkö äkkiä pääkytkimestä. Nollavian seurauksena sähkölaitteiden metalliset kuoret voivat tulla jännitteisiksi, ja jännite voi nousta pahimmillaan 230 voltista 400 volttiin. Tällöin joihinkin laitteisiin tulee ylijännitettä ja joihinkin alijännitettä. Poikkeuksellinen jännite voi levitä talon metallirakenteissa, rikkoa sähkölaitteita tai saada aikaan tulipalon, kerrotaan Turvallisuus ja kemikaalivirastosta.
http://www.yle.fi/alueet/*censored*/2012/01/pida_varasi_sahkojen_palautuessa_-_tunnista_vaarallinen_nollavika_3145097.html jokainen voi sit fiksata linkin itse

Entäs jos on nollat taulussa?

Tarkoitetaanko tilannetta, jossa konstaapeli toteaa mittaria katsoessaan "Kunnossa on" ?

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/27/16 18:30
By: Darth Vader

Ja kaivetaan taas myrskykarttoja:

http://www.sähkökatkokartta.fi/#/nyt

Ei ole kovinkaan usein nähty tämmöistä häiriökarttaa..

Suur-Savon Sähkö on antanut punaisen hanskan, eli suurhäiriötilavaroituksen. Tila on pahin mahdollinen vauriotila sähköverkoissa.
Tällä hetkellä sähköttömiä talouksia on n. 155000, mutta tilanne muuttuu koko ajan.

Todella hurja kesämyrsky osui nyt sitten pahimmilleen, ja poikkeuksellisen laajana , yli puolen Suomen levyisenä alueena..
Vahingontorjuntatehtäviä kertyy valtava määrä, joka ikistä kaatunutta runkoa ei varmasti viedä tilastoihin, mutta villi veikkaus on että joku nelinumeroinen luku voi ylittyä tässä viikon lopun aikana pelastustoimen tehtävien määrässä koko maassa, lauantaista maanantaihin välisellä aikajanalla.

Pelkästään viimeisen tunnin n. klo 21.35-20.35 välisenä aikana on vahingontorjuntatehtäviä tehtäväkannassa se 100 kpl/ h / koko maa, ja siihen kaikki muu lisäksi...
Ja tuossa ei varmasti ole kaikki...

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/28/16 07:54
By: Darth Vader

Vielä 60000 taloutta ilman sähköjä...

Vauriopuut ovat kesällä painavia, täydessä lehdessä olevia , ja itsensä vettä täyteen imeviä runkoja, niiden siirtely ja raivaaminen on kohtullisen pirullista puuhaa, kun lethien peittämät oksat painavat vielä lisänä ihan tarpeeksi...

Alkuviikko menee taas siivotessa, Elenialla on aamusta asti ollut viis helikopteria vaurioita tarkastamassa, ja muutenkin töitä tehdään varmasti enemmän kuin työaikalait taas sallii..
http://www.elenia.fi/uutiset/helikopterit-paikantavat-s%C3%A4hk%C3%B6verkon-vika-alueita-sunnuntaina-%E2%80%93-tiedot-verkkovaurioiden

klo 12.40;

"Enää" 48000 ilman sähköja/ 116 eri kunnan alueella..
Käytännössä jokainen Keski-Suomen ,Etelä-, ja Pohjois-Savon alueen, suuri osa Pirkanmaata sekä Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kunnista on edelleen ilman sähköjä.
Yli 1000 sähköttömän talouden kuntia on 16, alueina pahimmat Jyväskylä/Jämsän seutu,Petäjävesi, Hämeenlinna, Heinola, Padasjoki/Kuhmoinen,,Sysmä sekä Ylöjärvi,Ruovesi..

Aika selvästi kartta osoittaa pahimpien tuulien ylimenopaikat..

Klo 15.40..


Hyvin kirii korjausväki, mutta pahimmat paikat kestävät vielä maanantaille ja tiistaille...
Vauriopaikkojen kärkipää löytyy edelleen sieltä mistä ennenkin; 32000 taloutta/ 102 kuntaa edelleen ilman sähköjä:


Kärkipää vikojen määrässä, sähkökatkokartan mukaan:
Pälkäne 2680, Jämsä 2160, Ylöjärvi 1780, Petäjävesi ja Padasjoki 1500, Kuhmoinen ja Heinola 1400, Jyväskylä 1350


Klo 18.40

Ja edelleen jatkuu, mutta tahti on kova, jäljellä n. 18500 sähkötöntä taloutta/ 79 kuntaa:


Kärkipää vika-alueissa on edelleen sama, sähköttomät asiakkaat kunnittain:

Kunta Nyt 24h max Päivitetty
Jämsä 1791 3219 muutama sekunti sitten
Heinola 1077 2432 muutama sekunti sitten
Pälkäne 1053 2681 muutama sekunti sitten
Ylöjärvi 1036 4763 muutama sekunti sitten
Sysmä 1029 2132 muutama sekunti sitten

Ja näiden takana edelleen Keski-Suomen alueita sekä Hämettä ...Huomiselle ja tiistaille jää vielä savottaa, pahimmat vauriot vievät varmasti aikaa rakentaa uudelleen..


21.40

Loppukiriä pukkaa, 9800 sähkötöntä taloutta/ 61 kuntaa:

Sähköttomät asiakkaat kunnittain

Kunta Nyt 24h max Päivitetty
Jämsä 1356 3219 kaksi minuuttia sitten
Lempäälä 716 729 kaksi minuuttia sitten
Jyväskylä 573 3675 kaksi minuuttia sitten
Kuhmoinen 558 2051 kaksi minuuttia sitten
Ylöjärvi 554 4121 kaksi minuuttia sitten
Pälkäne 438 2681 kaksi minuuttia sitten
Heinola 415 2406 kaksi minuuttia sitten
Asikkala 342 3025 kaksi minuuttia sitten
Pieksämäki 323 4592 kaksi minuuttia sitten
Juva 254 1582 kaksi minuuttia sitten

Re: Myrskyn jälkeen

Posted on: 08/30/16 20:18
By: Rautakanki

Kertokaa, oi te viisaat, miksi joka myrskyssä puita kaatuu junaradalle, mutta koskaan en ole tainnut kuulla, että puita olisi kaatunut moottoritielle?
Onko ylivoimaista tehdä junarataa varten riittävän leveä puuton linja, ettei joka kerta muutenkin epävarma VR olisi sylkykuppina, kun junat eivät myrskyn jälkeen kulje?

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=6886