Subject: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 19:19
By: Clint Eastwood

HS: Hätäkeskusten johtajat vaativat koko laitoksen esimiehen eroa
Hätäkeskuslaitos on vakavassa kriisissä, joka ei ratkea ennen kuin hätäkeskusyksikön johdossa tapahtuu merkittäviä muutoksia, hätäkeskuksen johtajat toteavat kirjeessään sisäministeri Kari Rajamäelle (sd). Kirje on lähetetty viime viikolla, ja sen on allekirjoittanut 14 hätäkeskuksen johtajaa. Kaikkiaan Suomessa on 15 hätäkeskusta.
Kuka oli eri mieltä tilanteesta?
Kirjeessä todetaan, että hätäkeskusten ja Porissa toimivan keskusyksikön välillä on "voimakas vastakkainasettelu ja syvä epäluottamus, mikä ilmenee epäasiallisena kontrollina, rajoituksina tai suoranaisina uhkauksina".
Uhkailu, lahjonta ja kiristys lienevät vanhimpia hallinnan muotoja, onhan tämä todettu jo hanskahommissakin.
"Se on vakava kirje ja iso kannanotto", sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen sanoi maanantaina. Hän tapaa allekirjoittajat keskiviikkona ja Landstedtin ensi viikolla.
Perustetaanko kriisiä ratkaisemaan työryhmä?

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 19:23
By: Korson Jeesus

Ennustan seuraavanlaista ratkaisua: Jykä saa kenkää ja hänestä tulee pelastusylitarkastaja ministeeriöön.

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 20:14
By: Clint Eastwood

Toisena vaihtoehtona voisivat olla erikoistehtävät järjestökentällä. Ties vaikka olisi hakenut UPL:n toiminnanjohtajan paikkaa. Siellä voisi hetken jäähdytellä tilannetta ja hakea sitten pelastusdirikan paikkaa sellaisen ilmaantuessa. Vaihtoehdoista ei sovi unohtaa SPEKkiäkään, sinne voisi perustaa uuden osaston esimerkiksi kansainvälisten palokuntasuhteiden hoitoon. Btw, SM PEO etusivu kertoo tuoreimmat alan uutiset:

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 20:46
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Toisena vaihtoehtona voisivat olla erikoistehtävät järjestökentällä. Ties vaikka olisi hakenut UPL:n toiminnanjohtajan paikkaa. Siellä voisi hetken jäähdytellä tilannetta ja hakea sitten näppärästi pelastusdirikan paikkaa sellaisen ilmaantuessa. Vaihtoehdoista ei sovi unohtaa SPEKkiäkään, sinne voisi näppärästi perustaa uuden osaston esimerkiksi kansainvälisten palokuntasuhteiden hoitoon.

Niin, tai projektipäällikön homma, erityisosaamisalueena "hätäkeskusten toimintaedellytysten turvaaminen".

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 21:25
By: ELS/GEOFIS

Porista voisi Jykän lisäksi muutama muukin henkilö luopua hommastaan, koska eivät sitä osaa. Porin määräykset todellakin ovat kenttätasolta katsottuna aivan rectumista, sillä kentällä pitäisi suunnitella ja keskenään tapella asioista, joista suoraan pitäisi tulla keskusjohdolta selkeä määräys. JyLan seuraavasta duunistahan liikkuu huhua, että menisi seuraavaksi säätämään Pelastusylijohtajan paikalle, koska nykyinenhän on kabinettipuheiden mukaan poistumassa taka-alalle jäähdyttelemään. Aika siis näyttää. Kaikkia p*rk*l**n natsitakkeja hommataan, joita kukaan ei KOSKAAN käytä, ja vieläpä henkilöstölle ovat tulleet osa asusteista väärän värisillä napeilla... hohhoijaa. Keskusjohdon huolen aiheena on pakottaa salihenkilöstö työaikanaan vaihtamaan napit varusteisiin, joita ainakaan henkilökohtaisesti ole edes nähnyt! Samaan aikaan puheluita päivällä on jonossa jatkuvasti 3-5 kpl, ja ruuhka-aikana enemmänkin. Keskusjohto painostaa hätäkeskuksien johtoa DIKTAATTORIMAISELLA painostuksella, että sovittuihin tavoiteaikoihin ja lukuihin ON päästävä. EI NÄILLÄ RESURSSEILLA!!!! (huom: päivystäjän mielipide) Lisäksi kansalle uskotellaan, että tekniset avustusvälineet ovat huippuluokkaa. Hohhoijaa taas... Matkapuhelinpaikannus esimerkkinä.--> paikantaa tasan yhtä tarkasti kuin tukiasemia on alueella, eli lähinnä niiden kolmiomittauksella saadaan tukiaseman tarkkuus ja suuntima kohteesta. Keskisuuren kaupungin keskusta-alueella tarkkuus oli 200-300 metriä, maaseudulla useita kilometrejä. Maantiellä lohduttaa sen verran, että oikea kunta löytyy ja ehkä hieman kunnanosaakin. Edellyttää, että on oikeus paikantaa ko. puhelin. Aivan perus liikenneonnettomuus kun sitä ei tuota, ellei ole SOITTAJA välittömässä hengenvaarassa. Mikäli soittaja on sivullinen, niin oikeutta paikantaa EI ole. (Toistaiseksi aiheesta vain huomauteltu päivystäjiä/vuoromestareita poliisin/oikeusviranomaisten taholta) Eli paikannusta on tullut käytettyä vuositasolla LAILLISESTI 5-10 kertaa päivystyspöydässä allekirjoittaneen toimesta. Poliisin suorittaman paikannuspyynnön jälkeen vuoromestarit paikantelevat hieman eri tavalla tiuhempaankin yhdessä puhelinyhtiön kanssa. Tulihan nontopic-vuodatusta, mutta silti: Pori sucks

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 21:29
By: Clint Eastwood

Quote by: ELS/GEOFIS

JyLan seuraavasta duunistahan liikkuu huhua, että menisi seuraavaksi säätämään Pelastusylijohtajan paikalle, koska nykyinenhän on kabinettipuheiden mukaan poistumassa taka-alalle jäähdyttelemään. Aika siis näyttää.

Tämähän kruunaisi koko paketin. Toivottavasti jää huhun asteelle, sen verran vahvat on näytöt. Joko adressit.comissa on adressi aiheesta?

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/25/06 21:34
By: Korson Jeesus

Quote by: ELS/GEOFIS

Kaikkia p*rk*l**n natsitakkeja hommataan, joita kukaan ei KOSKAAN käytä, ja vieläpä henkilöstölle ovat tulleet osa asusteista väärän värisillä napeilla... hohhoijaa. Keskusjohdon huolen aiheena on pakottaa salihenkilöstö työaikanaan vaihtamaan napit varusteisiin, joita ainakaan henkilökohtaisesti ole edes nähnyt!

Tähän kiteytyy toi koko uudistus. Kaikki asiat on ihan päin vittua ja johtajille tärkein asia on, että kaikilla on samanlaiset paidat. Mistä saa hanskoja?

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 05:57
By: kippari

Mistä saa hanskoja?

[/QUOTE] Miten niin hanskoja?!! Kysymys kuuluu: mistä saa napin/mitalin kiillotusainetta? Jatkokysymys kuuluu: kuinka suurissa astioissa sitä myydään?

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 06:04
By: Darth Vader

Voin hommata valjasrasvaa, litran tonkka 10,00/ pytty. Sillä kiiltää napit,otsa,saappaat ja hevosten satulat. Miksi ei yllätä tämäkään yhtään... Tuo Porin Prikaatin toiminta on huima näyttö nykyaikaisen yritysjohdon tasosta. Perustettiin laitos, jolle haettiin kaveri hommiin dirikaksi, ja kaveri keräsi sitten muita kavereita ympärilleen,jotta ei olisi niin yksinäistä . Johto soveltaa esimerkillisesti yritysjohtamisen perusoppia; jos olet epävarma jostain asiasta ,mumise, ja jos olet jo kusessa ,delegoi homma muille. Onhan siellä paikkoja tulossa auki muuallekin, laittaisivat sen vaikka Pasilaan Äiti Venäjän nuorisotyösuunnittelijan assariksi, siinä olisi tuottelias pari pitkiksi ajoiksi.

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 13:51
By: Tiikeri Puinen

Quote by: ELS/GEOFIS

Kaikkia p*rk*l**n natsitakkeja hommataan, joita kukaan ei KOSKAAN käytä, ja vieläpä henkilöstölle ovat tulleet osa asusteista väärän värisillä napeilla... hohhoijaa. Keskusjohdon huolen aiheena on pakottaa salihenkilöstö työaikanaan vaihtamaan napit varusteisiin, joita ainakaan henkilökohtaisesti ole edes nähnyt!

Muistan kun nuo virkapuvut esiteltiin Kalastustiedossa aikoinaan. Ensimmäisenä tuli mieleeni 50-60- lukujen virkapuvut (joku on kait penkonut VPU:n vinttiä). Toisena mietin sitä, että vaikka hätäkeskuspäivystäjän työ onkin 100% asiakaspalvelutyötä, ei tuo asiakas näe millaisissa vaatteissa ja minkä näköinen tyyppi salin puolella istuu Spaceman-luurit päässä (pl. Pohjolan mainoksen "Äiti tiesi jo puhelimessa että minulla oli lippa vinossa" ) Joskus näkee hätäkeskuksen henkilökuntaa ruokatunnilla paikallisen *censored*laisen hampurilaisravintolan tiloissa. Ei kyllä käy kateeksi nuo teidän virkapuvut. Ja nyt vielä oli hankintalistalla suikat ja turkislakit... Tuossa työssä kuitenkin varmaan tekijän kannalta olisi mukavin työasu verkkarit tjsp. Pärjäilkää

Landstetin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 16:45
By: SilentSoul

Soppa sekoittuu eikä hanskoja saa vieläkään mistään..
Pelastusylijohtaja ihmettelee hätäkeskusjohtajien kirjettä Julkaistu: 13:58 Pelastusylijohtaja Pentti Partasen mukaan hätäkeskuslaitoksen tulehtunut tilanne on ollut tiedossa jo jonkin aikaa. Hän kuitenkin hämmästyi hätäkeskusten johtajien sisäministeri Kari Rajamäelle lähettämästä kirjeestä. Johtajat syyttävät kirjeessä kovasanaisesti hätäkeskuslaitoksen johtajaa Jyrki Landstedtia. Kirjeen mukaan Landstedt ei kanna vastuutaan ja siirtää vaikeat asia muiden ratkaistaviksi. Johtajien mukaan hätäkeskuslaitos on ajautunut syvään kriisiin, joka uhkaa kansalaisten perusturvallisuutta. Partasen ei ole kriisin vakavuudesta samaa mieltä kirjoittajien kanssa. Hän ihmettelee kirjeen kirjoittajien sanavalintoja. Pelastusylijohtajan mukaan sisäministeriö on selvittänyt hätäkeskusten tilannetta kesän lopulta lähtien. Hän arvioi, että kirjelmällä yritettäneen vaikuttaa selvityksen lopputulokseen. Sisäministeri Kari Rajamäki lupasi hätäkeskuslaitoksen tilanteen selvittämisen jatkamista. Rajamäen mukaan vuonna 2001 aloitettu hätäkeskusuudistus on onnistunut hyvin, mutta ongelmiakin on. "Toiminnan sujuvuudessa, johtamisessa ja henkilöstön työtyytyväisyydessä on nähtävissä merkittäviäkin alueellisia eroja." Ministerin mukaan erityisesti pääkaupunkiseudulla on henkilöstön rekrytointiongelmia ja liian pienen henkilöstövahvuuden vuoksi tilanteesta on aiheutunut ongelmia. Rajamäki kertoi, että pääkaupunkiseudun tilanteeseen on odotettavissa parannus lokakuussa. Sisäministerin mukaan hätäkeskustilannetta seuraava työryhmä jatkaa edelleen toimintaansa. Rajamäen mukaan työryhmä kertoo toimistaan lähiviikkoina. STT[/b]

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 18:41
By: Korson Jeesus

Eli lopullinen totuus on:
Rajamäen mukaan vuonna 2001 aloitettu hätäkeskusuudistus on onnistunut hyvin
Joten pitäkää turpanne kiinni.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 18:59
By: Vanilli

Vuodesta 2001 painittu ongelmien kanssa ja aikaan on saatu -ei mitään-. Nyt kirjelmä häken pikkujeesuksilta ja mitä tapahtuu: "Ministerin mukaan erityisesti pääkaupunkiseudulla on henkilöstön rekrytointiongelmia ja liian pienen henkilöstövahvuuden vuoksi tilanteesta on aiheutunut ongelmia. Rajamäki kertoi, että pääkaupunkiseudun tilanteeseen on odotettavissa parannus lokakuussa." Eli noin viikon kuluttua ongelmaa ei ole. Ja joku on kehdannut väittää valtion hommia hitaiksi. Ja jottei se totuus unohdu: "Sisäministerin mukaan hätäkeskustilannetta seuraava työryhmä jatkaa edelleen toimintaansa."

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 19:00
By: Korson Jeesus

Hesari ei vielä usko, vaikka ministeriö muuta väittää. Ja Jykä kertoo oman totuutensa torstaina.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 19:18
By: Clint Eastwood

Toistaiseksi odotamme ministeriöön toimitettua kirjettä saapuvaksi tilannekeskukseemme, joten siteeraamme Nelosen uutisia tänään kello 2000, joissa oli pääuutisena hätäkeskuslaitoksen "ongelmat" (lainausmerkit siksi, koska Faija on kieltänyt kriisin olemassaolon)
Quote by: KIRJE (Lähde Nelosen Uutiset) Jyrki Landstedt tulee erottaa, koska hän pakoilee vastuuta ja on epäpätevä.
Tämän on Partasen mukaan 14 kaveria viidestätoista kirjotellut vain tavoitteenaan vaikuttaa selvityksen lopputulokseen. Tottakai on! On lopultakin aika, että noihin selvityksiin ei vain kirjoiteta palkkiovirkojen toteuttamissuunnitelmaa tai perustella työryhmiä miettimään tilannetta siksi aikaa kun se on jo ohi, vaan kirjoitetaan miten asia on, miten sitä voisi parantaa ja mitä toimenpiteitä se vaatii ja TOTEUTETAAN TEOT vaikka ne vaatisivatkin päitä vadille tai mikä pahinta poliittista vastuunkantoa. Mutta se pahin onkin jätetty Landstedtin johdettavan (alainen on vanha termi) eli palvelujohtaja Jukka Jalasvuoren sanottavaksi:
Jukka Jalasvuori @ Nelosen Uutiset et täs varmaan on vähän tällaista väsymistä eikä tää kirje että purkaus oli vähän tämmöstä väsymyksen ja paineen aiheuttamaa reagointia
Eli 14/15 päätti kirjoittaa ministerille hieman väsyneenä, ihme. Tähänkin on ratkaisu: ministeriön lekuri määrää piristeitä hätäkeskuslaitoksen dirikoille. Onneksi ei kuitenkaan ole enää monen päivän odotus edessä
Quote by: Kari Rajamäki @ Nelosen Uutiset minä Olen edellyttänyt että syys-lokakuun vaihteessa pitää olla johtopäätökset niin tämän toiminnnan varmuuden osalta kuin teknisten hankintojen viiveiden korjaamisen osalta
ja mitä järjestelmähankintoihin tulee
Quote by: Kari Rajamäki @ Nelosen Uutiset että oli vähän kun iisakin kirkon rakennustyömaa tää teknisten laitteiden hankinta ja on ikävä että ministerin on tälle tasolle puuttuttava
Onko rakennustyömaalle tehty opintomatka ja onko rakennustyömaan kokemuksista oppimista varten perustettu työryhmä? Kysymys kuuluu, onko työryhmä joku moderni vastuunpaon ja päätöksentekokyvyttömyyden kätkemisväline?

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 19:22
By: Vanilli

Voiko saada nuhan jos oma esimies urpo? "Kriisi ilmenee uupumisena, siitä johtuvana henkilöstön levottomuutena sekä runsaana sairasteluna." eli voi saada. Selvisi samassa miksi pelastustoimi ja kaikki siihen liittyvät sidostoiminnot ovat niin helvetin kalliita. Lähes kaikissa instansseissa on 98 % työvoimasta jatkuvasti saigonilla samasta syystä, joka lienee esimieslähtöinen neekerisankkeri. Ilmeisesti hälytyskeskuksien johtajille ei makseta tarpeeksi liksaa, jotta voisivat ottaa itse vastuuta tai peräti tehdä päätöksiä. No jottei komentosuhteet jää kellekkään epäselviksi nii lukaiskaa pari ekaa riviä ainakin täältä. Ja samalla kannattaa huomioida ylimmän päätäntäraadin ammatit, en kuitenkaan epäile etteivätkö ko. henkilöt tiedä kaikkea häkestä ja sen tehtävistä sekä etenkin uusista tietokonesysteemeistä jotka ovat aikanaan valinneet.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 19:36
By: Clint Eastwood

Pari ekaa riviä tuottaa tulosta Sivulta on linkki tänne
Hätäkeskuslaitoksen uusi johtokunta on koottu siten, että se tukee viraston johtoa liiketaloudellisessa osaamisessa. Lisäksi johtokunta edustaa kaikkia niitä keskeisiä tahoja, joita viraston tulee kuulla toimintaansa kehittäessään, toteaa sisäasiainministeri Kari Rajamäki. Hätäkeskuslaitoksen aiempi johtokunta koostui pääasiassa virkamiehistä.
Hätäkeskuslaitoksen johtokunnan tehtävänä on mm. päättää sisäasiainministeriölle annettavasta laitoksen talousarvioehdotuksesta sekä ehdotuksesta laitoksen toiminnalle asetettaviksi tulostavoitteiksi, arvioida laitoksen toimintaan vaikuttavia strategisia tekijöitä yhtä vuotta pitemmällä aikavälillä sekä käsitellä laitoksen toimintaedellytyksiä koskevat periaatteellisesti tärkeät ja laajakantoiset asiat.
Ilmeisesti tilanne on halutun kaltainen. Johtokunnan jäsenenä muuten on Medi-Helistäkin tuttu Heli Paasio.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 19:48
By: Clint Eastwood

Partanen oli Kympin Uutisissa. Pelkkää venkoilua. Maikkarin netissä koko juttu.
Pelastusylijohtaja Pentti Partanen ei yhdy kirjoittajien väitteeseen kriisistä. Partasen mukaan työilmapiirissä on tiettävästi ollut ongelmia, mutta niiden astetta hän ei halua arvailla.
Tiettävästi??? Haloo tässä vaiheessa... Seuraavan tiedotustilaisuuden materiaalin voi printata täältä. Pelastusala on viimeistään nyt menettänyt pyhyytensä. Tajuammeko jo lopultakin astuneemme siihen Median valtapiiriin, josta kirjoitimme jo vuonna 1997. Joko laitoksien johtoryhmän jäsenet, päälliköt ja muut penat on valmennettu kohtaamaan kamerat?

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 20:13
By: Korson Jeesus

Nyt olisi korkea aika antaa jollekin kenkää. Olkoon se joku seuraavista: 1. Jykä, ja jos Jykä ei suostu, niin 2. Pena, ja jos Penakaan ei suostu niin 3. Kari. Listaa voidaan jatkaa tarvittaessa. Todennäköisempi ratkaisu on, että rannikolta lähtee 14 kirjettä, joissa todetaan että vastaaottajilla olis nyti hyvä aika etsiä uusia haasteita.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 20:38
By: Vanilli

Pitäisköhän soittaa Maralle, että vaappuis takas suomeenpäin hoitelemaan rauhanneuvottelut häken johtajien kanssa.
Quote by: *censored*n Jeesus

Nyt olisi korkea aika antaa jollekin kenkää. Olkoon se joku seuraavista: 1. Jykä, ja jos Jykä ei suostu, niin 2. Pena, ja jos Penakaan ei suostu niin 3. Kari. Listaa voidaan jatkaa tarvittaessa.

Parasta lienee perustaa kenkääantokomitea, johon itseoikeutetusti nimettäisiin: pj J. Virtanen ja varsinaisiksi jäseniksi Klasu ja Pirkko (varmuudeksi linkki).

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/26/06 21:03
By: Clint Eastwood

Siteeraan tähän väliin teosta Nykyajan reservin upseeri ja aliupseeri. Teos on vuodelta 1961 ja sen ovat kirjoittaneet everstiluutnantti O. Nuutilainen ja majuri L. Saressalo.
Lainaus II luku, Upseeri ja aliupseeri johtajana C. Taistelukelpoisuuden ylläpitäminen 1. Yleistä Jokainen johtaja on vastuussa joukkonsa taistelukelpoisuudesta. Taistelukelpoisuuten vaikuttavat joukon taisteluhenki, -taito ja kuri sekä sillä olevat taisteluvälineet. Taisteluhenkeä, -taitoa ja kuria on ylläpidettävä ja kehitettävä sekä taisteluvälineitä ja joukkoa huollettava, jottei taisteluteho pääsisi laskemaan. ... 2. Johtajan oma esimerkki Joukko seuraa tarkoin johtajansa jokaista toimenpidettä ja tekee niistä johtopäätöksiään. Joukko muuttuu pian johtajansa kaltaiseksi. Tämän takia - huolehdi, että olet sotilaallisissa tiedoissa ja taidoissa alaistasi etevämpi - pidä huolta alaisistasi ja opi tuntemaan heidät - ole aina oikeudenmukainen ja rehti - ole avomielinen ja hyväntuulinen - suhtaudu alaistesi toivomuksiin ymmärtämyksellä - kasvata joukko me-henkeen - muista, että rohkeaa miestä ja reippaita otteita kunnioitetaan - älä hermostu, sillä tilanne on harvoin niin huono kuin miltä se usein näyttää ... Johtajan asema kohoaa alaistensa yläpuolelle siinä, että johtajalla on kunnia kantaa suurempaa vastuuta ja suurempia velvollisuuksia, jotka hän tinkimättä täyttää.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/27/06 18:31
By: Clint Eastwood

Jykä bongattu EFHK:lla HS: Landstedtin selvitys torstaina
Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt saapui keskiviikkoiltana lomalta. "Palataan asiaan huomenna kello 10. Olen silloin teidän käytettävissänne", hän sanoi Helsinki-Vantaan lentokentällä.
ja lisää fyrkkaakin on tulossa HS: Lisäbudjetista rahaa Libanon-operaatioon ja hätäkeskuskriisiin Huomisen tiedotustilaisuuden anti varmaan on, että rintarottingilla Jykä, Pena ja Kari kertovat, että työryhmä on selvityksensä tehnyt ja Jykälle annetaan lisää fyrkkaa, jolla homma saadaan hoidettua ja toivotaan työrauhaa Hätäkeskuslaitokselle.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/27/06 18:53
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

HS: Lisäbudjetista rahaa Libanon-operaatioon ja hätäkeskuskriisiin

Tuosta sen verran, että fyrkkaa ei ilmeisesti tullutkaan ihan niin kuin oli suunniteltu. Ainakaan Libanoniin.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/27/06 21:11
By: quasimodo

Poliisillakin on asiaan jo sanottavaa... Poliisi rakentaa omia tukiyksiköitä hätäkeskusten avuksi Julkaistu: 20:34 Mika Parkkonen Anna-Riitta Sippola helsingin sanomat Poliisi on joutunut reagoimaan hätäkeskusten ongelmiin rakentamalla omaa johtokeskusten verkkoa. Uudet hätäkeskukset eivät pysty palvelemaan poliisia riittävän hyvin Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Johtokeskuksista suurin avattiin elokuun lopussa Pasilan poliisitaloon Helsinkiin. Oma johtokeskus on myös Espoon poliisilla, Vantaalla sitä kutsutaan tukiyksiköksi. Lahdessa on puolestaan avattu ympäri vuorokauden toimiva poliisin palvelupäivystys. "Kuinka katastrofaalinen Helsingin hätäkeskuksen tilanne olisikaan, jos me emme näillä tehtävämäärillä hoitaisi itse omia tukitoimintojamme", kysyy Helsingin poliisin johtokeskuksen päällikkö, ylikomisario Juha Hakola. Johtokeskus ei vastaa hätäpuheluun, vaan se johtaa tehtävään hälytettyjen poliisipartioiden toimintaa. Se tekee myös partioiden pyytämiä henkilö-, rekisterinumero- ja ajokorttitiedusteluja sekä huolehtii muun muassa vankien kuljettamisesta. Helsingissä tehtäviä kertyy vuodessa 30 000?50 000 eli pienen hätäkeskuksen tehtävämäärän verran. Niillä paikkakunnilla, joilla poliisilla ei ole omaa johtokeskusta tai tukiyksikköä, sen tehtävistä huolehtii hätäkeskus. Hakolan mukaan uutta pelastuslakia säädettäessä epäiltiin, pystyvätkö uudet hätäkeskukset selviytymään kaikista niille sälytetyistä tehtävistä. Kenttäväki kannatti poliisin ja pelastustoimen tehtävien säilyttämistä erillään. Hätäpuhelut päätettiin kuitenkin ohjata samaan numeroon. "En ruikuta, että tehdyt päätökset olisivat vääriä. Nyt kuitenkin nähdään, että tietyt tarkennukset ovat tarpeen", Hakola huomauttaa. Hänen mielestään hätäkeskuksia lähdettiin rakentamaan alusta lähtien liian pienen henkilöstön varaan. "Epäilimme heti, ettei Helsingin hätäkeskus tule toimeen sille annetuilla resursseilla." Myös poliisin korkeimmassa johdossa kannetaan huolta hätäkeskusten toiminnasta. Paluuta entiseen ei kuitenkaan ole, poliisiylijohtaja Markku Salminen sanoo. "Se tarkoittaisi kolmea päällekkäistä hälytysjärjestelmää, jossa hälytyksen odottelu olisi työtä eli hukkatyötä." Poliisijohto toivoo Hätäkeskuslaitokselta myös kiinteämpää yhteistyötä poliisiin päin. Laitoksen johtokunta voisi kokoontua useammin ratkomaan rakenteellisia ongelmia, Salminen sanoo.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/28/06 04:54
By: 209

Perustetaanhan KUSimaallekin aina ToJe heti kun vähänkään on isompaa... Että nappiherrat pääsee leikkimään, ja ettei Landstetin Keski-Uudenmaan filiaali menis ihan tukkeeseen. Mut onhan JL:lle jo olemassa duunikin tiedossa. Helmikuun alusta LU-pela tarvii uuden dirikan.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/28/06 05:30
By: Korson Jeesus

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Landstedt torjuu toimintansa arvostelun: Helsingin Sanomat Ja olihan Jykä hienossa virkapuvussaan aamuteeveessä.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/28/06 08:32
By: watti

Ja olihan Jykä hienossa virkapuvussaan aamuteeveessä.

[/quote] Ja kun mä luulin laivaston Amiraaliksi hihanauhojen määrästä ? Aika naurettavaa pelleilyä kaiken kaikkiaan, Rajamäellä ei ole palleja putsata pesää sillä silloinhan kusisi omaan pesäänsä ja noi vaalitkin ovat jo ihan oven takana ! Joten pelleily jatkuu ja taas perustetaan neuvottelukunta 2kk pohtimaan asiaa ja sitä miten ne saadaan lakaistua piiloon ? Siihen mennessä on kaikki muut paitsi JL burnoutin takia saigonissa ? Poimin Hesarista tällaisen kommentin !
Tavoittamattomissa lomaileva Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt on ilmoittanut kertovansa oman näkemyksensä tilanteesta torstaina.
Miten voi lomailla tavoittamattomissa jos kuitenkin voi ilmoittaa että torstaina pompsahdan Amiraalin uniformussa esiin ! HÄH Mikä matkatoimisto järjestää sinne "tavoittamattomiin" matkoja ?? Kertokaa jos tiedätte ottaisin yhden menolipun heti !

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/28/06 20:56
By: Vanilli

Lukaisin ton polemiikkia aiheuttaneen kirjeen läpi ja ajattelin nostaa tähän muutaman lainauksen. Ei tartte käyttää ihan kaikkea olemassa olevaa mielikuvitusta, jotta noi asiat voi projisoida muihinkin samankaltaisiin laitoksiin. (suorat lainaukset kursiivilla). - Johtamisessa tapahtuneet kyseenalaiset ja vähintäänkin epäeettiset menettelytavat nimityksissä organisaatiorakenteen muutostilassa ja muissa vastaavissa asioissa ovat heikentäneet luottamausta ja aiheuttaneet osaltaan syvenevän epäluottamuksen hätäkeskuslaitoksen johtajaa ja hätäkeskusyksikön johtoa kohtaan. - Johtaminen on sekavaa, linjatonta ja arvaamatonta. - Jos linjauksia tehdään keskukset eivät niihin voi vaikuttaa. - Hätäkeskuslaitoksen johtaja ei kiinnitä huomiota nykyisten ongelmien poistamiseen vaan pyörittelee epärealistisia visioitaan ilman rajoja - kiinnostus ei riitä nykyisyyteen, vaan hänen mielikuvissaan olevaan, etäiseen tulevaisuuteen. Välissä juttua ettei ole 24 / 7 teknistä tukea, joka lienee jonkun sortin riski. Lisänä ettei työkkösiä arvosteta, mutta ketään ei ole tiettävästi verrattu rehuyksikköön, ainakaan vielä. Ylimmälle tasolle lisätty resursseja ja konsultteja, mutta mitään ei tapahdu - ihme-. - Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmä toimii kumileimasina. - Johtoryhmän kokoukset ovat huonosti valmisteltuja; aineisto tulee jakeluun viime hetkellä ja asioita tulee kokouksessa "pöydän alta". - Esityslistalle kirjatut asiat ovat pääosin puutteellisesti kuvattuja ja perusteltuja, usein vain otsikoita. - Hätäkeskuslaitoksen johtaja on rajannut johtajien toimivaltaa hallinnollisilla ohjeilla ja määräyksillä. - Konsultteja on liikaa ja heidän asemansa on kohtuuttoman vahva. Sitten tarinaa julkisuuskuvan parantamisesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä. Tarvii antaa sevitys jos kielteinen julkisuus ylittää 10 % / 2kk jakso. Fyrkkaa ei ole tarpeeksi ja nekin vähät jaetaan päin pyllyä. Jo valmisteluvaiheessa todettu, että talousarvio on reilusti alijäämäinen. - Kehittämisprojekteja on liikaa eivätkä ne ole kenenkään hallinnassa. - Uusia projekteja ja työryhmiä käynnistetään alinomaan, vaikka ensimmäistenkään töiden ehdotukset tai suositukset eivät ole nähneet päivänvaloa; tulokset vain "hautautuvat jonnekin katteettomien lupausten kera. - Samanaikaisten projektien ja hankkeiden määrä on epärealistinen; esim. vuonna 2005 oli perustehtävän ohella, keskellä perustoiminnan vakiinnuttamista, käynnissä yhteensä 70 erilaista projektia. - Laitoksen tiedottaminen heijastelee johtamistoiminnan puutteita: tiedottamisen epäkohtiin liittyy epärealistisen kuvan antaminen, asioiden kaunistelu ja avoimuuden puute. Lopuksi vielä muutamia parannusehdotuksia: - priorisoitava ja aikataulutettava hankkeet ja projektit resurssit huomioiden. - tunnustettava hätäkeskusyksikön rooli hätäkeskuksia tukevana organisaationa. - otettava mukaan tiiviimmin hätäkeskustoiminnan kehittämiseen keskeiset sidosryhmät. Ländmännin vastaus kuultiin tänään: kaikki on hyvin, antakaa mun suoriutua. Ja arvatenkin ilmoitti jatkavansa virassaan. Voiko yksittäinen (tässä tapauksessa 14) häken johtaja tehdä enää muuta kun ottaa puhelun Viron pojille ja antaa heidän hoitaa "ongelma".

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/28/06 21:02
By: quasimodo

Rajamäki moitti pelastusosastoa ja hätäkeskuslaitosta.... Jahas, jahas, jahas.... Omat kädet puhtaaksi nopeasti. Rajamäeltä moitteet pelastusosaston ja Hätäkeskuslaitoksen johdolle Julkaistu: 21:50 Anna-Riitta Sippola Helsingin Sanomat Sisäministeri Kari Rajamäki (sd) moittii sekä ministeriönsä pelastusosaston että Hätäkeskuslaitoksen johtoa hitaasta reagoinnista hätäkeskusten ongelmiin. Hätäkeskuslaitoksen sisäiset riidat tulivat esiin alkuviikosta, kun 14 hätäkeskuksen johtajan sisäministeri Rajamäelle kirjoittama kirje tulli julki. Hätäkeskuksia on kaikkiaan 15. Johtajat vaativat laitoksen johtajan Jyrki Landstedtin eroa. Torstaina julkisuuteen tullut Landstedt ei pidä eroa tarpeellisena. Rajamäen mielestä pula hätäkeskuspäivystäjistä oli nähtävissä jo keväällä. Samoin laitehankintojen viivästyminen oli tuolloin selvillä. Rajamäen mukaan ongelmia ei kuitenkaan tunnistettu, vaan niiden "annettiin ajelehtia". "Kun pullonkaulat tiedettiin, olisi pitänyt reagoida aikaisemmin", ministeri sanoi torstaina kaupunkitoimittajien yhdistyksen lounaalla. Hänen mukaansa myöskään Helsingin hätäkeskus ei vielä talvella pitänyt tarpeellisena puuttua näkyvillä olevaan henkilöstöpulaan. Helsingin keskus aloitti toimintansa vuosi sitten. Edesvastuuttomana Rajamäki piti sitä, ettei hätäkeskuksiin tulevien atk-laitteiden tilausten viivästymiseen puututtu ajoissa. "Teknisten ongelmien parempi hallinta olisi vaatinut johtamista ja painetta laitevalmistajien suuntaan", ministeri arvioi. Tietojärjestelmän uusimman version käyttöönotto on viivästynyt vuoden. Rajamäen mukaan "ongelmia ei ole pelkästään Porissa". Hätäkeskuslaitoksen johto toimii Porissa. Rajamäki sanoi edellyttävänsä Hätäkeskuslaitokselta ja pelastusosaston johdolta "parempaa seurantajärjestelmää ja selkeämpää vastuutusta". Asioihin alettiin ministerin mukaan puuttua vasta hänen kutsuttuaan elokuuksi koolle ministeriön turvallisuusasiain johtoryhmän. Sitä johtaa sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen, ja siihen kuuluvat pelastusosaston ylijohtaja Pentti Partanen, poliisiosaston ylijohtaja Markku Salminen sekä Hätäkeskuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja, Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Markku Mylly. Ryhmältä odotetaan ensi viikolla selvitystä Hätäkeskuslaitoksen tilasta ja siihen liittyvistä johtopäätöksistä. Samalla ratkennee myös Landstedtin asema. "Johtopäätösten jälkeen katsotaan sitten ministeriön kanssa, mitä pitää tehdä", Jyrki Landstedt sanoi torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hän kiisti hätäkeskusten johtajien väitteen, että laitos on syvässä kriisissä. Landstedtin mukaan hätäkeskusten johtajat ja hän ovat kuitenkin eri linjoilla laitoksen kehittämisen suunnasta. Landstedt antoi ymmärtää, että johtajille riittäisi nykytila, kun taas hän itse haluaa viedä eteenpäin kolmea yhteistoiminta-aluetta, joissa kussakin olisi viisi hätäkeskusta. Tiedotteessaan hän ilmoitti aikovansa itse olla mukana viemässä eteenpäin hätäkeskusuudistusta.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 04:38
By: Darth Vader

Ilmeisesti Pirkanmaalla ei ole ongelmia, koska se oli ainoa Häke joka ei ollut allekirjoittanut... Luin tuon kirjeen läpi myös, ja se tuntuu syntyneen aamuyön tunteina isohkon väkiviinapullon kera. Rajamäki on oikeassa, jos moittii hitaasta reagoinnista, mutta toisaalta moitteissa on varmaan totta toinen puoli.Jos henkilöstöhallinnossa noudatetaan järjestelmällisesti "herkkusieni"-filosofiaa ( porukka pidetään pimennossa ja heitellään paskaa päälle,niin ne viihtyy niin kuin sienetkin), ei lopputuloksena voi olla kuin etusivun uutinen valtakunnan medioissa.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 05:22
By: Korson Jeesus

Quote by: Vanilli

- Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmä toimii kumileimasina. - Johtoryhmän kokoukset ovat huonosti valmisteltuja; aineisto tulee jakeluun viime hetkellä ja asioita tulee kokouksessa "pöydän alta". - Esityslistalle kirjatut asiat ovat pääosin puutteellisesti kuvattuja ja perusteltuja, usein vain otsikoita.

Muistelisin, että eräässä aluepelastuslaitoksessa noudatetaan samaa kulttuuria.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 05:48
By: 209

Meinas aamukaffee mennä tosiaan tuonne keuhkopussin puolelle kun tuota kirjettä luin. Se on kuin yksi yhteen todellakin yhden Etelä-Suomen alepan tämänhetkisestä toiminnasta! Ja tämä Alepa ei ole Itä- eikä Länsi-Uusimaa, eikä myöskään Helsinki...

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 07:04
By: watti

Meinas aamukaffee mennä tosiaan tuonne keuhkopussin puolelle kun tuota kirjettä luin. Se on kuin yksi yhteen todellakin yhden Etelä-Suomen alepan tämänhetkisestä toiminnasta! Ja tämä Alepa ei ole Itä- eikä Länsi-Uusimaa, eikä myöskään Helsinki...
Vastaus löytyi Elovena paketin kyljestä !! "KU-Pela" Kyllähän se niin on että ammattitaidon pitäisi ratkaista ketä laitetaan vastuutehtäviin ! Vaan nykyään taas hyvä-veli järjestelmä valtaa alaa kuin alaa näissä entisissä valtion instansseissa mitkä on niinsanotusti tulosvastuullisia omia yksiköitä nykyään ! Ammattitaitoinen johtoryhmä laittaisi asiat tärkeysjärjestykseen eikä kehittelisi kuurakettia plutoon kaiken aikaa ? Korjatkaa jos olen väärässä mutta niinhän taitaa tuo JL juuri tehdä ja myöntää vielä sen ! Kunhan ensin perusasiat on kondiksessa ja sillä en tarkoita Amiraalin uniformuja vaan avun viiveetöntä välittämistä sitä tarvitseville asiakkaille, niin sitten voi kehitellä vaikka UFO:ja joissa virveyhteys/kuvayhteyksin onnettomuuspaikalle ! Kaiken kaikkiaan heilläkin tutunoloisia ongelmia niinkuin herrat tuossa jo aikaisemmissa kommenteissaan totesi ! Herääkin kysymys ? Ovatkohan johtotehtävissä olevat herrat samoja kouluja käyneet vai onko konsultit samoja kuin pelastuspuolella ??

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 10:36
By: kippari

Mitäs jos määrittelisitte käsitteen ammattitaito. Onko se ammattitaito mikä vaaditaan hätäkeskuksen johtajalta lähtöisin pelastusalalta, talouden alalta vaiko joltain muulta hallinnon alalta? Onko tarve poikkitieteellisestä/-taitoisesta moniosaajasta vaiko mistä? Jos mihin tahansa päälliköksi haetaan sen kyseisen alan osaajaa, tulee tehtävään aina väkisinkin haettua ihminen jonka joku aina tuntee => seurauksena purnaaminen "hyväveli" kytköksistä vaikkei sellaista olekkaan, piirit vaan ovat tietyillä aloilla niin perkeleen pienet. Eriasia on tietenkin tarvitseeko jonkun laitoksen johtajan olla samalta alalta. Johtajahan johtaa ja tekee päätöksiä saamansa tiedon perusteella, mikäli alaiset osaavat kukin ketjussa omat työnsä voi hyvällä johtamiskyvyillä varustettu/koulutettu henkilö johtaa menestyksellisesti mitä tahansa laitosta. Eihän tieliikelaitoksen johtajan tarvitse osata ajaa tiekarhua tai asfalttijyrää pystyäkseen johtamaan laitostaan, miksi siis pelastusjohtajan tarvitsee osata perusselvitys pimeässä ja pullot selässä. Miettikääpä tätä kun seuraatte peräaaltoani aavalla ulapalla... Siis kaikesta tästä ja vielä purnaamattomasta huolimatta olen sitä mieltä ettei JL täytä hyvän johtajan, minkään osaamisen alan, tunnusmerkkejä.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 12:01
By: Vanilli

Quote by: kippari

Mitäs jos määrittelisitte käsitteen ammattitaito. Onko se ammattitaito mikä vaaditaan hätäkeskuksen johtajalta lähtöisin pelastusalalta, talouden alalta vaiko joltain muulta hallinnon alalta? Onko tarve poikkitieteellisestä/-taitoisesta moniosaajasta vaiko mistä? Jos mihin tahansa päälliköksi haetaan sen kyseisen alan osaajaa, tulee tehtävään aina väkisinkin haettua ihminen jonka joku aina tuntee => seurauksena purnaaminen "hyväveli" kytköksistä vaikkei sellaista olekkaan, piirit vaan ovat tietyillä aloilla niin perkeleen pienet.

Niin esimerkkejä johtajista, jotka eivät ole saaneet alan koulutusta löytyy kyllä. Ministeritasolta puolustusministeri -> ei käynyt inttiä, liikenneministeri -> ei ajokorttia jne. Pelastusjohtajaksikin on nimitetty henkilö joka ei ole pelastusopistoa käynyt. Voidaan olla montaa mieltä minkälaista koulutus- ja tietotaustaa johtajalta vaaditaan. Oma mielipiteeni on kuitenki, että esim. talouspäällikön hommassa olisi avuksi jos osaisi yhteen- ja vähennyslaskut sekä nelilaskimen käytön. Ammattitaito kuitenkin kehittyy taustatietojen avulla ja pelkästään tekemällä. Senpä vuoksi yritysmaailmassa johtajanvaihdos hoidetaan siten että uusi tulokas työskentelee sivuun astuvan "parina" jonkin aikaa, jolloin saa käsityksen mitä ko. homma todella on. Nyt kyseessä oleva pääjeesus on harjoitellut 5 vuotta ja edelleen kaikki menee päin vittua, niin normi henkilö itsekin ymmärtää olevansa jos ei täysurpo niin ainakin kykenemätön ko. hommaan. Mielestäni hyvä johtaja myöntää olevansa väärässä, kysyy jos ei tiedä ja lähtee lätkimään jos homma ei toimi. Suurin ongelma pelastustoimessa on että, johtajina on selkärangattomia Jokke pappoja, jotka: - luulevat olevansa aina oikeassa (ei myöskään myönnä olevansa väärässä) - kantavat buurisodan aikaisia kaunoja - tietävät että kaikki kehitys on perseestä - eivät muuta toimintatapojaan, edes käskystä - kritiikkiä saadessaan syyttävät muita ja jos ei mahdollista niin syövät vähän pullamössöä ja huutavat 3vko alaisilleen. - eivät lähde kulumallakaan pois.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 12:28
By: watti

Quote By Kippari
Siis kaikesta tästä ja vielä purnaamattomasta huolimatta olen sitä mieltä ettei JL täytä hyvän johtajan, minkään osaamisen alan, tunnusmerkkejä.
Tuosta olen ainakin täysin samaa mieltä kanssasi

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 12:30
By: kippari

Vanillin mainitsemat johtamisen nurjat puolet pätevät vain valtion laitoksiin. Meillä yksityisellä puolella johtajan lähtöaika ensimmäisestä ylitsepääsemättömästä tössistä menee vaihteluväliin 0,5 - 10 minuuttia riippuen siitä montako kerrosta johtaja joutuu nousemaan portaita hallituksen kokoustilaan. Mutta valtionhallinnon rakenne ja toimintatavathan ovatkin sosiaalidemokraattisia, eli mitä muuta voit odottaa sen johdoltakaan.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 13:21
By: Korson Jeesus

Quote by: kippari

Meillä yksityisellä puolella johtajan lähtöaika ensimmäisestä ylitsepääsemättömästä tössistä menee vaihteluväliin 0,5 - 10 minuuttia riippuen siitä montako kerrosta johtaja joutuu nousemaan portaita hallituksen kokoustilaan.

Jykä voisi kokeilla seuraavaksi siipiään vaikka jääkiekon SM-liigassa. Siellä saa yrittää rauhassa, vaikka tulosta ei heti syntyisikään.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 15:39
By: Tiikeri Puinen

Kooklettamalla löytyi pienimuotoinen Seevee tuollekkin:
Jyrki Landstedt hätäkeskuslaitoksen johtajan virkaan 20.12.2001 Valtioneuvosto nimitti tänään diplomi-insinööri Jyrki Landstedtin (39) hätäkeskuslaitoksen johtajan virkaan 1.2.2002 alkaen. Samalla hän toimii laitosta johtavan hätäkeskusyksikön päällikkönä. Hätäkeskuslain mukaan hätäkeskustoimintaa varten on sisäasiainministeriön alainen hätäkeskuslaitos, johon kuuluvat hätäkeskusyksikkö ja sen alaiset hätäkeskukset. Hätäkeskusyksikkö on nyt Helsingissä, mutta sijoittuu viimeistään vuonna 2003 Poriin. Jyrki Landstedt on tällä hetkellä Espoon aluepelastuslaitoksen aluepelastuspäällikkö. Sitä ennen hän toimi vuosina 1995-1997 yliopettajana Pelastusopistolla. Vuosina 1993-1995 hän oli Etiopiassa YK-tehtävissä WHO:n apulaisasiantuntijana. Diplomi-insinöörin tutkinnon lisäksi hänellä on palopäällystöltä vaadittava palomestarin ammattitutkinto vuodelta 1992. Pelastustoimen eri tehtävissä Landstedt on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Landstedtin ansioina pidettiin henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi monipuolista hätäkeskustoiminnan palveluja käyttävien viranomaisten kenttätoiminnan tuntemusta, johon sisältyy pitkä kokemus pelastustoimen tehtävistä ja perehtyneisyys myös sairaankuljetustoimintaan.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 16:09
By: watti

Kuulostaa pätevältä ?? Mutta kuinkas kävikään ? Lähti vissiin mopo käsistä ?

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 17:55
By: Darth Vader

Pelastustoimen eri tehtävissä vuodesta 1982, eli 19 v kesämieheksi ja siitä eteenpäin. Tuntemusta kenttätoiminnasta varmaan on, mutta tunteusta aluepelastuslaitosten toiminnasta ja hätäkeskusten toiminnasta niissä ei juuri ole voinut kertyä , sen enempää JLolle kun muillekaan.Niin että tuo aiempi kokemus Espoon pyörittämisestä ei ole missään suhteessa esimerkiksi nykyisen LU-PELAn kenttätoimintaan. Mielenkiintoista , että kokemusta on myös toiminnasta olla Addis Abeba P3na.Etiopia kun on mukavasti jakautunut yhdeksään kansallisuuksien mukaan jaettuun,ihan helevetin riitaisaan osavaltioon ja kahteen kaupunkiin. Siellä on ollut hyvä harjoitella aluelaitoksen toimintamalleja...

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 18:45
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Mielenkiintoista , että kokemusta on myös toiminnasta olla Addis Abeba P3na.Etiopia kun on mukavasti jakautunut yhdeksään kansallisuuksien mukaan jaettuun,ihan helevetin riitaisaan osavaltioon ja kahteen kaupunkiin. Siellä on ollut hyvä harjoitella aluelaitoksen toimintamalleja...

Lienevät paikallisella ihme sivustolla kyselevän "Mistä saa huntuja" Kookletin ja löysin Wikipediasta tuon Dartin mainitseman jutun...tosin siihen oli lisätty yksi yhtäläisyys lisää erääseen rakastettuun orkanisaatioon verrattuna...lukumäärä ei vaan täsmää
Etiopiassa on yhdeksän kansallisuuksien mukaan rajattua osavaltiota sekä kaksi erityisaseman omaavaa kaupunkia.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 20:29
By: Clint Eastwood

Quote by: quasimodo

Poliisillakin on asiaan jo sanottavaa...

Quasimodo opettelee käyttämään quotea. Eli tapana on ollut: linkki alkuperäiseen juttuun muotoa HS: xxxx ja sitten quote-laatikkoon se juttu. Tuo ei ole vaikeaa, vaan viitsimisestä kiinni. Tämä ei ollut pyyntö.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/29/06 21:22
By: Clint Eastwood

Tässä koko kirje koska sisällöstä on ollut epäselvyyttä eivätkä kaikki ole sitä osanneet pyytää oikeasta lähteestä. Versio on ajettu OCR-ohjelmalla virallisesta pdf-tiedostosta, joten tarkistakaa tarvittaessa originaalista.
18.9.2006 Sisäasiainministeri Kari Rajamäki Hätäkeskuslaitos on vakavassa kriisitilassa Herra Ministeri. Hätäkeskuslaitos on vakavassa kriisitilanteessa, joka uhkaa lamauttaa koko hätäkeskusjärjestelmän toiminnan ja näin vaarantaa vakavasti kansalaisten perusturvallisuutta. Hätäkeskusten henkilöstön usko tulevaisuuteen on kadonnut hätäkeskuslaitoksen johtajan heikon johtamistavan ja henkilöstöpolitiikan seurauksena. Tämä kaikki näkyy työssä uupumisena ja runsaina sairaspoistumina sekä uupumisesta johtuvana henkilöstön levottomuutena. Sairauslomia on paljon, huomattavasti enemmän kuin valtionhallinnossa keskimäärin. Hätäkeskuslaitos on syvässä henkisessä ja toiminnallisessa kriisissä eikä kriisi raukea ennen kuin hätäkeskusyksikön johdossa sekä johtamistavassa ja -rakenteessa tapahtuu muutoksia. Työilmapiiriä heikentää syvä epäluottamus Työilmapiiri laitostasolla on huono. Laitostason työilmapiiriä heikentää hätäkeskusten ja hätäkeskusyksikön voimakas vastakkainasettelu ja syvä epäluottamus, mikä ilmenee epäasiallisena kontrollina, rajoituksina sekä suoranaisina uhkauksina. Laitoksen johtaja ei luota hätäkeskusten johtajiin - laitoksesta puuttuu avoin keskusteluilmapiiri, asioita valmistellaan salassa ja pienimpiinkin asioihin puututaan. Epäluottamuksen ilmapiiri ja ahdistus heijastuvat koko laitostasolla ja vaikutukset ulottuvat aina päivystäjätasolle saakka. Johtamisessa tapahtuneet kyseenalaiset ja vähintäänkin epäeettiset menettelytavat nimityksissä organisaatiorakenteen muutostilanteessa ja muissa vastaavissa asioissa ovat heikentäneet luottamusta ja aiheuttaneet osaltaan syvenevän epäluottamuksen hätäkeskuslaitoksen johtajaa ja hätäkeskusyksikön johtoa kohtaan. Näistä kyseenalaisista menettelytavoista johtajilla on tarvittaessa kerrottavanaan toinen toistaan valaisevampia esimerkkejä. Toimivalta ja vastuukysymykset eivät kohtaa Hätäkeskuslaitoksen johtaja ei kanna vastuuta ja siirtää vaikeat asiat muiden ratkaistaviksi. Johtaminen on sekavaa, linjatonta ja arvaamatonta. Laitoksen johtaja puuttuu moniin hätäkeskusten johtajien päätösvaltaan kuuluviin asioihin, mutta jättää tekemättä toiminnan kannalta tärkeitä ja kiireellisiä linjauksia. Jos linjauksia tehdään, keskukset eivät voi niihin yleensä vaikuttaa. Käytännössä hätäkeskusten johtajat ovat yhteydessä laitoksen johtajaan lähinnä vain tulos- ja kehityskeskusteluissa. Johtaminen ei tapahdu avoimesti, vaan kiertoteiden kautta, äksyillen ja tiukkojen määräysten siivittämänä. Linjakysymyksistä ei keskustella, laitoksen johtaja ratkaisee mielellään yksityiskohtaisia asioita ja siirtää vaikeita asioita keskusten ratkaistaviksi, esimerkkinä hätäkeskusten henkilöstömäärän vähentämistä koskevat ratkaisut. Johdolla on epärealistinen kuva tilanteesta Hätäkeskuslaitoksen johtajalta puuttuu realistinen kuva tilanteesta. Hänellä ei ole realistista kuvaa siitä, mikä on Hätäkeskuslaitoksen tila ja minkälaisissa olosuhteissa hätäkeskukset toimivat. Usein spontaanisti annettavat ohjeet ja neuvot ovat hyvin yksityiskohtaisia ja aikaansaavat tunteen, että hätäkeskusten johtajia pidetään yksinkertaisina. Hätäkeskuslaitoksen johtaja ei kiinnitä huomiota nykyisten ongelmien poistamiseen vaan pyörittelee epärealistisia visioitaan ilman rajoja - kiinnostus ei riitä nykyisyyteen, vaan hänen mielikuvissaan olevaan, etäiseen tulevaisuuteen. Johtaja ei huomioi millään tavalla keskusten johtajien esittämiä vaatimuksia saattaa toiminnan kannalta kriittisiä perusasioita kuntoon. Hätäkeskuslaitos ottaa tarpeettomia riskejä Hätäkeskusten toiminta perustuu monelta osin tekniikkaan, jonka toiminta on varmistettava. Hätäkeskusten johtajien lukuisista vaatimuksista ja työryhmien esityksistä huolimatta hätäkeskuslaitoksen johtaja ei ole nähnyt tarpeelliseksi varmistaa keskuksille riittävää teknistä tukea ympäri vuorokauden. Tuntuu, että Hätäkeskuslaitos ottaa tältä osin toiminnassaan käsittämättömän suuria riskejä. Henkilöstöjohtamisen taidot puutteelliset Laitoksen johtajalla on puutteelliset henkilästäjohtamisen taidot. Työntekijöitä ei arvosteta, he näyttävät olevan välttämätön paha; kasvotonta massaa ja numeroita, joilla ei ole tunteita, oikeuksia, mielipiteitä eikä muuta arvoa kuin väline arvo hätäkeskuksen perustehtävän täyttämisessä. Hätäkeskuslaitoksen johtaja toimii räikeästi vastoin itse hyväksymiään arvoja: inhimillisyyttä, tasapuolisuutta, luotettavuutta ja ammattitaitoa. Kehityskeskustelut eivät ole aitoja, vaan niissä on vahva sanelupolitiikka. Hätäkeskuslaitoksen organisaatiomuutos ja johtoryhmän toiminta tehotonta Hätäkeskuslaitoksen organisaatiouudistuksessa ei huomioitu hätäkeskusten johtajien tekemiä esityksiä, mm. tarvetta hätäkeskusyksikön roolista keskusten perustyötä tukevien palveluiden tuottajana. Yksikkö keskittyy nyt voimakkaasti vain omien tarpeidensa tyydyttämiseen käyttäen hyväkseen keskusten työvoimaa, vaikka yksikön henkilöstömäärääja konsulttien käyttöä on juuri lisätty. Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmä toimii kumileimasimena. Hätäkeskusten yhteistoiminta-alueiden puheenjohtajat kokevat olevansa melko usein vain muodollisia johtoryhmän jäseniä, joiden vaikutusmahdollisuus laitoksen toiminnan kehittämiseen on olematon. Johtoryhmän kokoukset ovat huonosti valmisteltuja; aineisto tulee jakeluun viime hetkellä ja asioita tulee kokouksessa "pöydän alta". Johtoryhmän kokouksissa käsitellään pääsääntöisesti jo ennalta hätäkeskusyksikössä päätettyjä asioita. Esityslistalle kirjatut asiat ovat pääosin puutteellisesti kuvattuja ja perusteltuja, usein vain otsikoituja. Johtoryhmässä ei käsitellä kaikkia keskusten toiminnan kannalta strategisesti tärkeitä eikä perustoiminnan kannalta kriittiseksi katsottavia asioita. Hätäkeskusten yhteistoiminta-alueiden puheenjohtajat ovat lähinnä kuulemassa tehtyjä ratkaisuja ja ottamassa vastaan alueiden tehtäväksi päätettyjä töitä. Hätäkeskuslaitoksella ei ole yhteistä strategiaa, toiminnan ja sen kehittämisen pohjaa, mistä aiheutunee se, että johtaminen on tempoilevaa, linjatonta ja vailla selkeää suuntaa. Johtajilta puuttuu tarvittava päätösvalta Hätäkeskusten johtajat kokevat, että heillä on vastuuta, mutta ei riittävää toimivaltaa vastuun kantamiseksi. Hätäkeskusten johtajat kantavat viime kädessä vastuun hätäkeskusten tuloksellisesta johtamisesta, mihin liittyvät oleellisesti vastuu hallinnollisesta ja operatiivisesta johtamisesta. Hätäkeskusten johtajien päätösvalta (työnantajavirkamieheen rinnastettavasta asemasta huolimatta) - on rajallinen ja lupa keskusten toimivaltaan kuuluvissa päätöksissä on haettava liian monissa kysymyksissä laitoksen johtajalta. Hätäkeskuslaitoksen johtaja on rajannut johtajien toimivaltaa hallinnollisilla ohjeilla ja määräyksillä. Tämä aiheuttaa vallan ja vastuun epätasapainoa ja heikentää merkittävästi johtajien mahdollisuuksia kantaa tosiasiallista vastuuta keskusten toiminnasta. Hätäkeskusten johtajien on esimerkiksi pyydettävä lupa hätäkeskusyksiköstä vähäisiinkin työvuorojärjestelmämuutoksiin, vaikka muutokset ovat lainsäädännön ja virkaehtosopimusten mukaisia. Konsultit täyttävät johtamisen tyhjiön Konsultteja on liikaa ja heidän asemansa on kohtuuttoman vahva. Ajoittain tuntuu, että laitoksen palkkaamat konsultit täyttävät johtamisen tyhjiön ja käyttävät hätäkeskuslaitoksen johtajan valtaa organisaatiossa. Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmän esityslistalla saattaa olla valtaosa konsulttien lanseeraamia viestintään liittyviä asioita. Viimeisimpiä erikoisuuksia on hätäkeskuksille asetettu velvoite antaa hätäkeskusyksikölle selvitys siitä, mihin toimenpiteisiin hätäkeskus aikoo ryhtyä julkisuuskuvansa parantamiseksi, jos hätäkeskuksen saama kielteinen uutisointi ylittää kahden viimeisen kuukauden aikana 10 prosenttia. Hätäpuheluiden vastaamiselle asetetun tavoiteajan ylityksistä ei sen sijaan selvityksiä ole tarvinnut antaa. Resurssien jakomallia ei koeta perustelluksi Resurssien jakomalli ei ole kestävällä pohjalla eikä oikeudenmukainen. Hätäkeskuslaitoksen johtaja jakaa tehtäviä, henkilötyövuosia ja määrärahoja vain yhteistoimintaalueittain siten, että hätäkeskusten johtajat joutuvat "taistelemaan" keskenään resursseista. Johtaja siirsi esimerkiksi henkilöstömäärän vähentämistä koskevat ratkaisut tehtäväksi yhteistoiminta-alueille, joita lainsäädäntö ei organisatorisesti edes tunne. Vuoden 2006 annetun määrärahan jakoperusteita miettiessään tulivat eräiden hätäkeskusten johtajat siihen lopputulokseen, etteivät alun perin annetut määrärahat riitä ilman henkilöstön irtisanomisia tai jo ennalta niukaksi suunniteltujen virkakiintiöiden vajaaksi jättämistä. Kehittämishankkeet ja projektit ovat karanneet hallinnasta Kehittämisprojekteja on liikaa eivätkä ne ole kenenkään hallinnassa. Projektien järkevä hallinta (priorisointi strategisten tavoitteiden mukaisiksi, järkevä resursointi) oli määrä tulla projektisalkun käyttöönoton myötä Hätäkeskuslaitoksen organisaatiouudistuksen yhteydessä. Projektisalkkua ei todellisuudessa luotukaan - kaikki jatkuu kuten ennenkin ilman projektien priorisointia. Uusia projekteja ja työryhmiä käynnistetään alinomaa, vaikka ensimmäistenkään töiden ehdotukset tai suositukset eivät ole nähneet päivänvaloa; tuotokset vain "hautautuvat" jonnekin katteettomien lupausten kera. Kehittämistoimet eivät kohdistu ydintoimintaan, projektit jäävät kesken ja niiden määrä on selvästi ylimitoitettu resursseihin nähden. Viestintään ja laatuhankkeisiin hätäkeskusyksikössä tuntuu riittävän aikaa ja panostusta, mutta se miten ja millä edellytyksillä voitaisiin kehittää hätäkeskusten ydintoimintoja, ei tunnu tärkeältä. Samanaikaisten projektien ja hankkeiden määrä on epärealistinen; esim. vuonna 2005 oli perustehtävän ohella, keskellä perustoiminnan vakiinnuttamista, käynnissä yhteensä 70 erilaista projektia. Projektien aikataulut ovat yleensä myöhässä, ulkoinen tiedottaminenja uuden toiminnon käyttöönotto tapahtuvat useinjo siinä vaiheessa, kun hanke on vielä kesken. Tämä aiheuttaa asiakkaissa, yhteistoimintaviranomaisissa ja kansalaisissa ylisuuria odotuksia ja tyytymättömyyttä. Projektihallinnossa laitoksen tulisi keskittyä vain muutamiin samanaikaisiin projekteihin, jotka ensisijaisesti tukevat päivystystoimintaa. Projektien tulisi olla hallittuja: oikein organisoituja, resursoituja, tavoitteisiin ja määräaikoihin sidottua toimintaa. Tiedottaminen ja imagonluonti suhteetonta Ulkoisella tiedottamisella on suhteettoman vahva asema Hätäkeskuslaitoksessa eikä se ole tasapainossa operatiivisen toiminnan suhteen. Operatiivisista asioista ja käyttöön otettavista palveluista tiedotetaan liian usein ennen kuin niiden toiminnallisuus on varmistettu. Laitoksen tiedottaminen heijastelee johtamistoiminnan puutteita: tiedottamisen epäkohtiin liittyy epärealistisen kuvan antaminen, asioiden kaunistelu ja avoimuuden puute. Tästä aiheutuu merkittävää haittaa keskusten toiminnalle yhteistyötahojen ja kansalaisten suuntaan. Hätäkeskusten johtajien vetoomus Herra Ministeri. Kynnys tämän kirjeen laatimiseen oli meillä hätäkeskusten johtajilla korkea. Koemme tämän yhteydenoton kuitenkin välttämättömänä ja taholtamme vastuullisena toimintana. Olemme yrittäneet usean vuoden ajan tuloksetta saada keskusteluyhteyttä laitoksen johtajaan, jotta voisimme keskustella tärkeiksi pitämistämme hätäkeskus- ja johtamistoimintaan liittyvistä kysymyksistä. Vasta meneillään olevat selvitykset Hätäkeskuslaitoksen tilasta ovat saaneet aikaan sen, että hätäkeskuslaitoksen johtaja on ilmoittanut olevansa valmis keskustelemaan asioista. Epäluottamus hätäkeskuslaitoksen johtajaa ja hätäkeskusyksikköä kohtaan on kuitenkin niin syvää ja pitkän kokemuksen aikaansaamaa, etteivät hätäkeskusten johtajat usko enää tilanteen tervehtymiseen ja normalisoitumiseen ennen kuin hätäkeskusyksikön johdossa tapahtuu merkittäviä muutoksia. Ellei pikaisia muutoksia tapahdu on koko hätäkeskusuudistus, hätäkeskusten toimintakyky ja kansalaisten perusturvallisuus vakavassa vaarassa. Mielestämme edellä mainitun lisäksi Hätäkeskuslaitoksessa on

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/30/06 09:07
By: SilentSoul

Quote by: Darth Vader

Tuntemusta kenttätoiminnasta varmaan on, mutta tunteusta aluepelastuslaitosten toiminnasta ja hätäkeskusten toiminnasta niissä ei juuri ole voinut kertyä , sen enempää JLolle kun muillekaan

J-LO? Jotain yhteistä niilläkin kahdella on: Floppi

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/06/06 20:11
By: Clint Eastwood

Imperiumi yrittää vastaiskua vai miten tämä pitää tulkita: HS: Hätäkeskusuudistuksesta tuli kallis
Hätäkeskuslaitoksen kustannukset, henkilöstömäärä ja työtehtävät ovat kasvaneet seitsemän vuoden aikana suuremmiksi kuin laitosta perustettaessa osattiin laskea.
Kuka selvittää johtuiko osaamattomuudesta, poliittisesta tarkoitushakuisuudesta vai laiskuudesta? Unohdettiinko perustaa tulevaisuustyöryhmä? Jos jokaikisen laitoksen keikkatilastot ovat näyttäneet ylöspäin viimeisen pari sataa vuotta niin miksi helvetissä sitä ei osattu laskea?
Hätäkeskuslakia säädettäessä esitetyt ministeriön arviot perustuivat vuoden 1999 kustannustasoon, eikä niissä otettu huomioon esimerkiksi palkankorotuksia, korostaa sisäministeriön talousjohtaja Jukka Aalto.
TÄH? Ei huomioitu palkankorotuksia? Valmistelijasta tutkintapyyntö virkavirheestä saman tien. Kuka on kyseessä? Vai oliko poliittisessa suojatyöpaikassa?
Sisäministeriön valmiusjohtajan Janne Koivukosken mukaan hätäkeskusuudistus on saavuttanut taloudelliset tavoitteensa. Hän laskee järjestelmän tuottaneen todellisten kulujen mukaan säästöä jopa 8,4 miljoonaa euroa. "Tarkoituksena oli kustannusneutraalisti parantaa toiminnan laadullista tasoa", hän painottaa.
Näistä voi ennakoida mitä seuraavaksi tapahtuu tässä projektissa ja kirjeen johdosta. Jannekin on paikalla todistamassa maapalloa litteäksi. KUStannusneutraalisti toiminnan laadullista tasoa. Aivan, pari numeroa takaperin DI kirjoitteli PalokuntaPravdassa parketin "laadusta", joka oli varmistettu ISO-standardoidulla laatujärjestelmällä. Se mikä on toisesta laatua on toisesta paskaa, romanialainen asunnoton romani voisi pitää sitä laatuna mitä espoolainen DI paskana. Maltti on valttia jonossa. Jukka Jalasvuori vastaa illan lohkaisusta:
Kymmenen vuoden aikana maailma on muuttunut huomattavasti, muistuttaa Hätäkeskuslaitoksen palvelujohtaja Jukka Jalasvuori.
Laitosta perustettaessa ei osattu kuvitella kännyköiden yleistymistä.
1999 ei osattu? Pullossako noi sankarit elää, parin vuoden päästä ne antaa varmaan lausunnon, etteivät osanneet kuvitella intternetin merkitystä tai sitä, että uusavuttomuus kasvaa koko ajan. Tosta vois potkia jokaisen juttuun lausunnon antaneen saman tien kankaalle. Ettäs kehtaatte puhua moista paskaa.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/06/06 21:08
By: Vanilli

Hätäkeskuslakia säädettäessä esitetyt ministeriön arviot perustuivat vuoden 1999 kustannustasoon, eikä niissä otettu huomioon esimerkiksi palkankorotuksia, korostaa sisäministeriön talousjohtaja Jukka Aalto.
Taitaa olla ko. arvion tekijät loikannu KUS-alepan leipiin, ainakin budjetin alijäämäisyydestä päätellen. Ei meillä kusimaallakaan osata huomioida palkankorotuksia eikä kiinteiksi sovittuja tilavuokrien korotuksia. No eihän se meille amatööreille kuulu, sitä varten sekä valtiolla että laitoksilla on Ammattilaisia.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/06/06 21:20
By: Korson Jeesus

Sisäministeriön valmiusjohtajan Janne Koivukosken mukaan hätäkeskusuudistus on saavuttanut taloudelliset tavoitteensa. Hän laskee järjestelmän tuottaneen todellisten kulujen mukaan säästöä jopa 8,4 miljoonaa euroa. "Tarkoituksena oli kustannusneutraalisti parantaa toiminnan laadullista tasoa", hän painottaa.
Siis mitä vittua? Painottaako Janne nyt sitä, että vituiksi meni? Eihän tuossa tilanteessa noilla sanoilla voi paljon muuta painottaa, kun kulut ovat jo lähteneet lapasesta ja toiminnan laatu on täyttä paskaa. No, ministereillä on tärkeämpääkin tekemistä kun miettiä kymmenen miljoonan hukkaamista palvelujen huonontamiseen:
Kiekkoväkivaltaan puututtava Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma kysyy millaisia malleja jääkiekkokaukalon tappelut opettavat lapsille ja kuka on vastuussa kehityksestä. -------- Urheilusta vastaava kulttuuriministeri Tanja Saarela on myös kiinnittänyt huomiota tiistaiseen nyrkkien heiluttamiseen Jokerit?HIFK -ottelussa. Ministeri Saarela on toivonut, että SM-liiga kävisi oman sisäisen keskustelun siitä, miten suomalaiseen jääkiekkoon sopimattomat asiat voidaan nopeasti kitkeä pois. Itse henkilökohtaisesti annan täyden tukeni Saarelan toiminnalle kiekkoväkivaltaa vastaan.
Lähde: http://www.mtv3.fi/uutiset/nettivieras.shtml

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/07/06 06:52
By: Darth Vader

Siis ettäkö ihan oikeasti on tehty noin... Olisiko kannattanut kysyä vaikka paikalliselta Mäkitorpalta ennustetta matkapuhelimien myyntiluvuista, ja jos joku valmisteleva virkamies on oikeasti käyttänyt v 1999 lukuja ,ja ansiotason ei minkään muunkaan kulun nousua ei ole mitenkään huomioitu, vaan on oletettu että samoilla mennään 2006, niin kyseinen henkilö on ansainnut kyllä mitaliksi myllynkiven kaulaan. Nimiä esiin, niin aletaan kaivaa kuka on kusettanut ja ketä, merkinnän virkavirheestä ja varoituksen on saanut vähemmästäkin. Ainakin niille nyt tiukilla oleville häkepäivystäjille on porukka selityksen ja anteeksipyynnön velkaa,ja niin Koivukoski,Jukka Jalasmökki kun kaikki muutkin asiaa viran puolesta sotkeneet voisivat reilusti myöntää virheet, ja koettaa vielä voittaa jonkin tason luottamuksen niin omian väen kuin palvelun saajien eli jokaisen hätänumeroon soittavan silmissä. Noilla selityksillä ei ole mitään syytä jatkaa pidemmälle omissa hommissaan.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/07/06 07:15
By: Darth Vader

Quote by: Clint Eastwood

Imperiumi yrittää vastaiskua vai miten tämä pitää tulkita: HS: Hätäkeskusuudistuksesta tuli kallis Tosta vois potkia jokaisen juttuun lausunnon antaneen saman tien kankaalle. Ettäs kehtaatte puhua moista paskaa.

Hätäkeskuksista tuli kalliita, VIRVE tuli kalliiksi,aluelaitoksilta loppuu rahat, ja kanamunat ne vasta kalliita ovatkin... Jos haluatte kaataa firman nopeasti ja luotettavasti, ottakaa yhteyttä pelastusalalla budjetteja työkseen laskeneeseen henkilöön,lopputulos on taattu,nopea ja kivuton nurinmeno ennenkuin tilikausi on ohi.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/07/06 07:26
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

ja ansiotason ei minkään muunkaan kulun nousua ei ole mitenkään huomioitu, vaan on oletettu että samoilla mennään 2006,

Tuohon vielä päälle rakkaaseen Eurovaluuttaan siirtymisen aiheuttamat "pienet" pompsahdukset...eiku Kustannusneutraalit arvonmuutokset

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/07/06 07:28
By: Darth Vader

Juuri niin ,ilmankos ne kanamunat ovatkin niin kalliita.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/07/06 16:55
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Juuri niin ,ilmankos ne kanamunat ovatkin niin kalliita.

Herrat taitavat maksaa munistaan ylihintaa http://www.stat.fi/tup/tietoaika/ta_02_05_ruuanhinta.html
Maitotaloustuotteiden reaalihinnat laskivat vuosina 1994-2000 11,5 prosenttia. Tämän jälkeen hinnat ovat nousseet siten, että nyt ollaan 3,5 prosenttia alle vuoden 1994 tason. Tässä ryhmässä eniten laskivat kananmunien hinnat, joiden reaalihinta on edelleen 30 prosenttia alle 1994 tason.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/07/06 22:47
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint Eastwood

Herrat taitavat maksaa munistaan ylihintaa

Pitäisköhän hankkia DNA-Pili tai DNA-Vehje... toinen on 17,90/kk ja toinen 23,90/kk. Kananmunatkin on aika halpoja.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/08/06 02:20
By: ELS/GEOFIS

Quote by: Darth Vader

Siis ettäkö ihan oikeasti on tehty noin... Nimiä esiin, niin aletaan kaivaa kuka on kusettanut ja ketä, merkinnän virkavirheestä ja varoituksen on saanut vähemmästäkin. Ainakin niille nyt tiukilla oleville häkepäivystäjille on porukka selityksen ja anteeksipyynnön velkaa,ja niin Koivukoski,Jukka Jalasmökki kun kaikki muutkin asiaa viran puolesta sotkeneet voisivat reilusti myöntää virheet, ja koettaa vielä voittaa jonkin tason luottamuksen niin omian väen kuin palvelun saajien eli jokaisen hätänumeroon soittavan silmissä. Noilla selityksillä ei ole mitään syytä jatkaa pidemmälle omissa hommissaan.

Niin, jokainen voi tulla mun puolesta seuraamaan lasin taakse, minkälaista touhu on salissa, kun "ei ole otettu huomioon kännyköiden lisääntymistä". Voi prkl* mitä amatöörejä tommosiakin asioita on pistetty valmistelemaan. Kukaan ei koskaan tule asiasta vastuuta ottamaan, koska perseelleen on mennyt. Taannoin hätäkeskusten johtajien hätähuutoakin selitellään julkisuudessa aivan naurettavilla toissijaisuuksilla. Omassa vuorossakin pitäisi olla inhimillisillä puhelumäärillä/päivystäjä yksi-kaksi päivystäjää vuorossa lisää todellisuudessa paikalla. Nykyään vedetään aika kovia päivystäjäkohtaisia lukuja vuositasolla. Ja ketään ei kiinnosta paskaakaan...

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/08/06 19:26
By: Darth Vader

Saisko noita selvityspyyntöjä suoltavia virkamiestyöryhmiä istumaan häkesediksi ja -tädeiksi muutamaksi viikonloppuyöksi. Tämä on julkinen haaste koko ministeriölle; Aloitetaan vaikka pelastusylijohtajasta ja ministeri Rajamäestä itsestään, muutama muu VIRVE-verkkoa suunnitellut, ja hätäkeskuslaitosta "johtava" virkamies siihen päälle mukaan kuuntelemaan häketouhua muutamana syysyönä, kun Arskat ,Penat ja muut kysyy kelloa,tilaa taksin tai pitsan,vittuilee muuten vaan kun alakerrasta kuuluu pianonsoittoa, naapuria epäillään humanoidiksi ja se on varmasti syönyt meidän koiran, yksi kysyy oikeaa lottoriviä , toinen vaatii tulemaan erotuomariksi ,kun pikkumiehet telkkarin alla tappelee tuliko maali vai ei ,pari taskun pohjalta tullutta haamusoittoa siihen päälle, ja kaiken keskelle tulee vielä joku ihan oikea rintakipuinen , joka koettaa päästä kaiken tuon läpi saadakseen ihan oikeasti apua... Sitten vielä ihmetellään miksi joskus kestää kun hätäkeskus ei vastaa heti... Kun väkeä on niin vähän kuin on eikä kukaan voi keskittyä kuin yhteen puheluun kerrallaan, eikä puhelinvaihde voi valikoida,onko soittaja oikeasti avun tarpeessa vai onko hän nähnyt ufon, olisi häkepäivystäjän omattava liki yliluonnoliset kyvyt ,jotta pystyisi arvioimaan missä mennään ja kuinka kiireinen asiakas soittaa seuraavaksi.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/09/06 16:46
By: Korson Jeesus

Eikun kyllä me sittenkin osattiin laskea:
Sisäministeriö: Hätäkeskusten talous arvioitiin tarkasti Sisäministeriön ennakkolaskelmat Hätäkeskuslaitoksen talouden kehittymisestä ovat pitäneet varsin hyvin, eivätkä kustannukset ole ylittäneet arvioita. Vuonna 2003 tehdyn lainmuutoksen perusteella pääkaupunkiseudulle toteutettiin kolmen hätäkeskuksen malli, jonka kustannukset olivat 9,4 miljoonaa euroa 2005. Hätäkeskuslaitoksen kokonaismenot olivat siten noin 49 miljoonaa euroa. "Jos vaikuttavuusarvioinnin laskelmia täydennetään myöhemmin tehdyn pääkaupunkiseudun mukaantulon aiheuttamilla kustannuksilla, voidaan havaita, että kokonaiskustannukset on itse asiassa arvioitu varsin tarkasti", toteaa valmiusjohtaja Janne Koivukoski sisäministeriöstä. Laskelmien yksittäisissä osa-alueissa on tullut poikkeamia, joista osa lisää ja osa vähentää kustannuksia. "Taloudellisessa suunnittelussa pidetään yleensä erinomaisena saavutuksena, jos kustannukset pystytään arvioimaan kymmenen prosentin tarkkuudella viiden vuoden aikajänteellä", Koivukoski muistuttaa. Hätäkeskusuudistuksen ennakkolaskelmien tarkkuus on noin kaksi prosenttia tarkasteltuna jälkikäteen 2005. Helsingin Sanomat kertoi lauantaina 7. lokakuuta sivulla A 4, että hätäkeskusten henkilöstö, tehtävät ja kulut ovat kasvaneet suuremmiksi kuin etukäteen osattiin laskea. Laskelmista puuttuivat kuitenkin pääkaupunkiseudun hätäkeskusjärjestelmän perustamiskustannukset.
Lähde.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/09/06 17:41
By: Clint Eastwood

Quote by: *censored*n Jeesus

Eikun kyllä me sittenkin osattiin laskea:

Sisäministeriö: Hätäkeskusten talous arvioitiin tarkasti Sisäministeriön ennakkolaskelmat Hätäkeskuslaitoksen talouden kehittymisestä ovat pitäneet varsin hyvin, eivätkä kustannukset ole ylittäneet arvioita.

Seuraavassa tiedotteessa todetaan varmaankin lopputuloksen olevan suunnitelmien mukainen. Etenkin henkilöstöhallinnon ja työhyvinvoinnin osalta.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/09/06 17:45
By: Darth Vader

Olihan niillä pari yötä aikaa korjata luvut, ja saada oikeat julkisuuteen, nyt kun ne oli joku muu ensin laskenut valmiiksi. Arvatkaapa herra Koivukoski ja kump. uskooko teitä kukaan... Sovitaanko , että selittelyt loppuvat nyt, ja keskitytään pelastamaan mitä pelastettavissa vielä on, ilmeisesti joku kävi täälläkin viikonloppuna lukaisemassa palautteen,kun korjaus tuli suhteellisen pikaisesti. Milloin muuten teette ne ministeriön omat vuorot hätäkeskuspäivystäjänä, jotta saisitte nauttia työnne tuloksista ihan konkreettisesti, ja näkisitte miten päin p....ttä olette homman laskenut?

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/09/06 18:10
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Olihan niillä pari yötä aikaa korjata luvut, ja saada oikeat julkisuuteen, nyt kun ne oli joku muu ensin laskenut valmiiksi.

Kerätty kasaan kaikki laskutikut. Kuulemani mukaan myös Petroskoin yrittäjäkilta lahjoitti vanhoja helmitaulujaan keräykseen.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/09/06 18:29
By: Korson Jeesus

"Taloudellisessa suunnittelussa pidetään yleensä erinomaisena saavutuksena, jos kustannukset pystytään arvioimaan kymmenen prosentin tarkkuudella viiden vuoden aikajänteellä", Koivukoski muistuttaa. Hätäkeskusuudistuksen ennakkolaskelmien tarkkuus on noin kaksi prosenttia tarkasteltuna jälkikäteen 2005.
Eli siis laskelmat on itseasiassa hoidettu saatanan hyvin, vaikka herroilla kestikin muutama päivä tajuta se. Tälle menestykselle looginen jatko on laitoksen johtajan nimittäminen seuraavaksi pelastusylijohtajaksi.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/10/06 04:05
By: leinoti

Hätäkeskuslaitokselle haetaan uusi johtaja Hätäkeskuslaitoksen johtaja vaihtuu. Kalevan saamien tietojen mukaan laitoksen nykyinen johtaja Jyrki Landstedt siirretään Länsi-Suomen lääninhallitukseen valtakunnallisiin ja alueellisiin suunnittelutehtäviin. Maan 14 hätäkeskusjohtajaa lähetti äskettäin Landstedtista valituskirjelmän sisäministeri Kari Rajamäelle (sd.). Kirjeessä vaaditaan Landstedtin eroa. Selvitysten jälkeen Landstedtille ei jäänyt mahdollisuutta jatkaa tehtävissään. Suoranaisia potkuja hänelle ei annetta, vaan Landstedtin kerrotaan pyytävän virkavapautta. Sen jälkeen hänellä ei kuitenkaan ole paluuta Hätäkeskuslaitoksen johtoon. Tarkoitus on, että laitoksen johtajan paikka täytetään alkuun tilapäisjärjestelyillä, vaikka Landstedtin seuraaja tullee laitoksen ulkopuolelta. Paikka on kuitenkin tarkoitus laittaa myöhemmin normaaliin tapaan haettavaksi. Sisäministeriö kertoo ministeri Rajamäen johdolla tulevista ratkaisuista tarkemmin keskiviikkona tiedotustilaisuudessa. Silloin valotetaan ministeriön valmistelemat toimet hätäkeskuslaitoksen johtamisesta, henkilöhallinnosta ja toiminnan tehostamisesta. Luvassa on laajempi ohjelma. Hätäkeskuslaitoksen johtajaongelmassa on haettu ratkaisua, jonka "kanssa kaikki voisivat elää", Kalevalle todetaan. Johtajavaihdos on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman pian.
Lähde: Kaleva

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/10/06 05:22
By: watti

Taisi Pirkanmaalla olla tiedossa että JL saa pöytälaatikkoviran Länsi-Suomen lääninhallituksesta sitten kun lähtö tulee Häkestä ! Olisi ollut tuskallista istua meetinkeissä saman pöydän äärellä jos olis nimi ollut listalla ?
Quote by: Darth Vader

Ilmeisesti Pirkanmaalla ei ole ongelmia, koska se oli ainoa Häke joka ei ollut allekirjoittanut...


Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/10/06 06:02
By: Korson Jeesus

Myös MTV3 kertoo Jykän lähdöstä. Samoin HS, mutta viittaa Kalevan uutiseen.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/10/06 06:32
By: 209

Tervetuloa Kepun ja Demarien suojatyöpaikkojen valtakuntaan. Täydellisen uskomatonta - muttei vähäisimmässäkään määrin yllättävää moinen toiminta. Mitä enemmän mokaat, sen varmemmin saat suojatyöpaikan jostain toisesta virastosta. Virkasuhteen edut tuskin ainakaan huononevat vaikka duunin "taso" muuttuisikin alaspäin. Tervetuloa Sovjet-Finlandiin!

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/10/06 06:33
By: Clint Eastwood

Quote by: watti

Olisi ollut tuskallista istua meetinkeissä saman pöydän äärellä jos olis nimi ollut listalla ?

Tokkopa. Spekuloidaan seuraajalla: otetaanko L-S lh:sta yksi wanha tuttu: Mr. Nurmi ?

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/10/06 08:10
By: Darth Vader

Eli mitä opimme; Kun Jyrki,Pena,Paavo,Kari,Janne tai joku muu kiusaa valtion virkamiestä, voi aina kirjoittaa esimehelle,joka hommaa koulukiusaajan kiireesti uusiin hommiin "suunnittelu- ja projektitehtäviin". Jos tuolla perusteella saa henkilön pois virasta, täytyy kirjoittaa kiireesti pari,kolme sataa kirjettä , ja vaihtaa vain vastaanottajaa.Samalla vakio"kiusaaja"sisällöllä voi sitten hyllyttää kaikki viranhaltijat alasta riippumatta.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 06:30
By: Darth Vader

Niin kuin ei jo tarpeeksi olisi väännetty ja käännetty; MTV3 näyttää tänään 20.00 alkaen "45 minuuttia" ohjelmassa pätkän otsikolla "Hätäkeskuksen hengenvaarallinen virhe"... Voisivat tietysti tasapuolisuuden nimissä tehdä jutun niistä muutamista tuhansista tehtävistä , joita tehdään jatkuvasti, ja jossa homma toimii.Yhden tai kahden ,sinänsä ikävän jutun perusteella, saadaan taas kaikki näyttämään pahalta. Voisivat samalla otsikolla tehdä juttuja esimerkiksi "Rakennustyömaan hengenvaarallinen virhe", "Metallipajan hengenvaarallinen virhe","Autokorjaamon, Tavaratalon,Kuljetusliiikkeen, Toimittajan yms..." virhe. Jatkuvasti työpaikoilla sattuu joka puolella hengenvaarallisia virheitä ,joista aiheutuu vammautumisia ja kuoilemantapauksia. Hätäkeskuspäivystäjän työtä kun nyt on ruodittu sen verran, niin voisi jo pikku hiljaa antaa työrauhan ja keskittyä todelliseen homman kehittämiseen, niin monesti kun on todettu että porukkaa on liian vähän , ja kiire on kova, ja se että tuodaan esille yksittäisiä tapauksia isoin otsikoin ei palvele eikä auta ketään. Tässä malliksi tilastoa , jota syntyvät yleensä jonkun virheestä, ei se hätäkeskus näitä ihmisiä pudottele rakennustelineiltä, tai suista tieltä auton kanssa... http://www.tvl.fi/asp/system/empty.asp?P=768&VID=default&SID=189093067843175&S=1&A=closeall&C=31931 Ja sieltä auki rullaava taulukko, näkyy olevan tapaturmien määrä työpaikolla liki sataa tuhatta, eiköhän nekin jonkun virheistä johdu, kaikista vaan juttu telkkariin... YLE24 uutisoi tänään klo 11.05 ministeriön tiedotustilaisuudesta, ja toimenpiteistä .joihin nyt tullaan ryhtymään hätäkeskuksessa.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 07:17
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Voisivat tietysti tasapuolisuuden nimissä tehdä jutun niistä muutamista tuhansista tehtävistä , joita tehdään jatkuvasti, ja jossa homma toimii.Yhden tai kahden ,sinänsä ikävän jutun perusteella, saadaan taas kaikki näyttämään pahalta.

Olen joskus aiemminkin lainannut erästä Etelä-Pohjalaista entistä postinkantajaa: "Vi**u paljon menee oikeinkin". Ei ole duunarin vika jos pomo antaa huonon lapion.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 08:25
By: leinoti

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt siirtyy omalla suostumuksellaan Länsi-Suomen lääninhallituksen palvelukseen tästä päivästä lukien. Virka julistetaan haettavaksi. Väliaikaisesti virkaa siirtyy hoitamaan Porin poliisipäällikkö Timo Vuola, joka palaa takaisin omaan virkaansa kun paikka on täytetty. Lähde: Sisäasiainministeriön tiedotustilaisuus (YLE24 suora lähetys) Aiheesta tarkemmin Sisäasiainministeriön internet sivuilla. klo 12:00 Päätän raporttini täältä tähän. Reportterinne: leinoti, Suomi, Maapallo

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 10:38
By: watti

Quote by: *censored*n Jeesus

Ennustan seuraavanlaista ratkaisua: Jykä saa kenkää ja hänestä tulee pelastusylitarkastaja ministeeriöön.

Ei toi sun ennuste paljoa heittänyt ??

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 11:16
By: Darth Vader

Lienee turha korostaa, että valtakunnallinen päätöksentekojärjestelmä yleensä tarkistaa tältä foorumilta ensin tulevan ratkaisujensa oikeellisuuden,sen missä mennään, ja sen kuka asian hoitaa... Jos tämä ratkaisi kaiken, niin hyvä, yritysmaailmassa vaan tuo johdon vaihto ei juurikaan tee autuaaksi, kiittäkää onneanne ettei Hätäkeskuslaitos ole pörssiyhtiö, ainakaan vielä...

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 12:39
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Jos tämä ratkaisi kaiken, niin hyvä, yritysmaailmassa vaan tuo johdon vaihto ei juurikaan tee autuaaksi, kiittäkää onneanne ettei Hätäkeskuslaitos ole pörssiyhtiö, ainakaan vielä...

Olishan se jännä leikkiä ajatuksella, että parin vuoden päästä talousuutisissa on juttua Fidipa:n (nimi muutettu yhtiöittämisen myötä mitään tarkoittamattomaan parin tavun sanaan) osavuosikatsauksesta. Lujaa on mennyt. Säästöjen kautta tulos koheni entisestään. Suurin osa toiminnoista siirrettiin Viroon ja Turkkiin (jos pääsee EU:hun...toivottavasti ei..toim.huom.) Rajusta positiivisesta tuloskehityksestä johtuen Islantilainen pääomasijoittaja Frans XXXXson on kiinnostunut ostamaan yli puolet Fidipasta. Tämä taasen tulee vaikuttamaan hätäkeskusalan kilpailuun. Valtion hätäkeskuslaitoksen yhtiöittämisen myötä kilpailu on auennut ja kaksi Tanskalaisperäistä yritystä Falck ja ISS ovat avanneet omat hätänumeronsa. Koska 112 on yleiseurooppalainen hätänumero, täytyy avuntarvitsijan tehdä etukäteen liittymäkohtainen hätäkeskussopimus (vrt. 101 ja 109 kaukopuhelut sun muut 999 ulkomaanpuhelut) Tuolloin 112-numeroon soitettu puhelu ohjautuu automaattisesti oikeaan keskukseen. Tämmöstä keksin tähän hätään...

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 13:08
By: Darth Vader

Falck ja ISS voisivat huoletta jättää tuon kokoisesta pajasta tarjouksen, nyt on jo tehty kauppoja kaikenlaisista yrityksistä pitkin maata. Mikäs Falcilla sen helpompaa,kuin antaa hälytykset omasta hätäkeskuksesta omille palomiehille... Yhtiöittäminen on varmasti kirosana,mutta piuhat on auki maailmalla kaikkialle, esimerkiksi IBMn tekninen tuki Suomeen on Skotlannissa,tyttö vastaa sujuvalla Savon murteella, Kela,ja muut valtakunnalliset toiminnot pyörittävät jatkuvasti asiakastietojaan ja puheluitaan aina sinne,missä on tilaa käsitellä jne, ja kaikilla on aina sama tietokanta käytössä... Miksi ei siis Hätäkeskuslaitosta ole luotu niin, että järjestelmä siirtää puhelun aina siihen keskukseen,missä on vapaata , hätäpuhelu tulee aina perille mahd.nopeasti ja hätäilmoitus annetaan keskuksesta riippumatta aina oikeaan asemaan. Johto/seuranta tapahtuu sitten alueen omassa keskuksessa,kun toiminta alkaa,ikään kuin lennonjohto joka antaa tehtävän aina seuraavalle keskukselle. Nykyiset järjestelmät seurustelevat varmasti ympäri maata,joten teknisesti hälytyksen teko Helsingistä tai Oulusta lienee mahdollista toteuttaa,viestit kun kulkee joka puolelle, eikä bitti tiedä kuka sen tönäisi liikkeelle, pääasia on että tieto on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 13:22
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth Vader

Miksi ei siis Hätäkeskuslaitosta ole luotu niin, että järjestelmä siirtää puhelun aina siihen keskukseen,missä on vapaata , hätäpuhelu tulee aina perille mahd.nopeasti ja hätäilmoitus annetaan keskuksesta riippumatta aina oikeaan asemaan.

Juu...teknisesti tuskin mikään ylitsepääsemättömyys. Näin suurten keskusten aikaan kun tuo paikallistuntemuksen merkitys on käytännössä olematon. Se vaan että soittajan paikkatiedot muuttuvat entistä tärkeämmäksi dataksi.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/11/06 21:23
By: Clint Eastwood

Sitä on sitten tiedotettu ja julkaistu muistiota. Toimittajien kysymysosuudessa peräänkuulutettiin itsekritiikkiä ministeriöltä ja pelastusosastolta. Kaikki vakuuttavat selvitelleensä ja pitäneensä asioita esillä, jopa kansalaisten suorien yhteydenottojen pohjalta. Vanha juttu: toimenpiteet puuttuvat. Selvitystä, työryhmää, lisää rahaa ja tukea. - Kantoiko joku vastuuta? - Sitoutuiko joku kantamaan vastuuta, jos homma ei toimi jatkossa? - Onko ensi marraskuussa maailma parempi paikka? - Mitä tuon muistion on tarkoitus kertoa? - Opittiinko mitään? Kellään tuolla eturivissä ei ollut munaa myöntää tehneensä virhettä ja oppineensa siitä. "Omistajaohjaushan" tässä petti.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/12/06 05:13
By: kuli

Quote by: Clint Eastwood

Sitä on sitten tiedotettu ja julkaistu muistiota. Toimittajien kysymysosuudessa peräänkuulutettiin itsekritiikkiä ministeriöltä ja pelastusosastolta. Kaikki vakuuttavat selvitelleensä ja pitäneensä asioita esillä, jopa kansalaisten suorien yhteydenottojen pohjalta.

Tulipa tässä erään tutun kunnallispoliitikon kanssa jutellessa sellainen fiilis, että kansalaisten yhteydenotot ovat olleet ihan merkittävässä roolissa homman eteenpäin potkimisessa. Voi tietysti olla sattumaa, mutta viitisen viikkoa sen jälkeen, kun olin lähettänyt omissa nimissäni pitkähkön kirjeen Rajamäelle, tuli julkisuuteen tieto, että lääninhallitus patistelee puheena olleen alueen pelastustoimea hankkimaan lisäresursseja. Noin pari viikkoa ennen asian julkisuuteen tuloa oli Koivukoski vastannut minulle ja kertonut asian olleen esillä lääninhallituksen kanssa. Tämä tapahtui muistaakseni vajaa pari vuotta sitten. tjsp. Toinen ajallinen sattumus paljon tuoreempi. Tuttavani istuu kotikaupunkinsa sos.-ter. lautakunnassa ja siten osaltaan johtaa erästä hätäkeskuksen palveluita käyttävää viranomaista. Hän konsultoi minua tuossa keväämmällä ensihoitojärjestelmän käytännön toiminnasta (veparithan tietävät siitä kaiken ). Keskusteluiden pohjalta rustailin paikalliselle hätäkeskukselle ja sitä kautta edelleen palveluntuottajalle toimitettavaksi muutamia tilastollisia kysymyksiä, joihin vastaaminen olisi murtanut monta myyttiä. Vastauksia ei ole vieläkään kuulunut (tietenkään - eihän hätäkeskus myönnä, että puhelujonon viime ja tämän vuoden ennätys on xx minuuttia eikä pelastuslaitoskaan pidä siitä, että palveluntilaajaa johtavalle elimelle selviää että vain xx %:ssa A/B -riskin tehtäviä asemalla vapaana oleva ambulanssi lähtee sopimuksen mukaisessa ajassa), mutta nelisen viikkoa kysymysten ensimmäisestä ja viikon verran uudelleen lähettämisestä tuli julkisuuteen tieto siitä, että eräät muutkin ovat lähetelleet kirjeitä. Tämäkin on tietysti vain sattumaa, mutta on helppo ajatella, että koko palettia voi potkia eteenpäin sangen ulkoparlamentaarisin keinoin, kun vaan vetää oikeasta narusta sopivan kovaa eikä tee sitä liian usein. Edes kansalaisten yhteydenotot eivät poista sitä tosiasiaa, että puheista on pitkä matka tekoihin. Se, että pelastustoimi saa vuoteen 2020 mennessä rittävästi resursseja tai että yksi johtaja siirretään toisaalle, ei korjaa tätä eikä edes huomista päivää. Vielä saa kansalaiset ottaa monta kertaa yhteyttä, ennen kuin maailma pelastuu.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/12/06 05:41
By: watti

Eilisissä YLE 24 myöhäisuutisissa haastateltiin HÄKE:n väkeä itäsuomesta ? Kaksi herraa olivat ainakin kovin optimistisia kun JL oli poistettu ja nyt saadaan lisää henkilökuntaa ? Vai saadaanko ? Näkikö kukaan ko. Juttua ?

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/22/06 16:57
By: Darth Vader

No niin, ei ollut mikään yllätys tänään tulleessa tiedotteessa;
Hätäkeskuslaitoksen entinen johtaja Jyrki Landstedt hakee Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajan virkaa.Landstedt joutui lähtemään hätäkeskuslaitoksen johtajan paikalta viime kuussa,kun katsottiin että hänellä ei ole enää edellytyksiä hoitaa tehtävää vallitsevan luottamuspulan vuoksi.
Vanha suola janottaa... Ottakaa nyt Jykä Espooseen takaisin, sillä on nyt kokemusta miten homma toimii, ja ne jumissa olevat vpk-neuvottelutkin voisi vauhdittua... VPKt kutsutaan neuvotteluihin,joissa on pakollisena isot kunniamerkit, juhlapuvut tiukasti päälle kaikkialla missä liikkuu, ja saappaiden pitää kiiltää.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/22/06 19:11
By: Clint Eastwood

Mielenkiintoisia ehdokkaita on tarjolla muutenkin, "huhujen" mukaan hakijoita on kaikista lähialueen instansseista.

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/23/06 07:48
By: 209

Tuossahan nuo seisoi aamun lehdessä... KUSimaaltakin on näköjään halua ulospäin

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/23/06 09:35
By: leinoti

Hakeneet ovat siis: Jorma Alho, Nurmijärvi Simo Weckst

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/23/06 10:25
By: Tiikeri Puinen

Quote by: 209

KUSimaaltakin on näköjään halua ulospäin

Siimahäntäiset pieneläimet poistuvat kallistuman saaneesta vesikulkuneuvosta

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/23/06 11:06
By: Vantaan YKKÖNEN

Aiheesta: http://www.lansi-uusimaa.fi/lehti/4435022.shtml

Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 11/23/06 15:02
By: Korson Jeesus

Quote by: leinoti

lisäksi yksi joka ei halua nimeä julkisuuteen

Eli filosofian lisensiaatti Jorma Kukkonen? Länsi-Uusimaan jutun perusteella Kukkosella ei ole muodollista pätevyyttä.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 11:27
By: 209

Ja kas. Suojatyöpaikkojen mekka Suomi hoiti taas Jyrkille kunnon pestin ihan kohtuullisella korvauksella... ONNEA LU-pela! Pelastuslautakunta valitsee pelastusjohtajan virkaan (vakanssi 111001) 1.2.2007 lukien diplomi-insinööri Jyrki Landstedtin ehdolla, että hän esittää hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksi saamisesta. Teknisen toimen johtaja voi sopia viran vastaanottoajankohdan valitun kanssa myös myöhemmäksi. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5.552,73 euroa/kk ja lisäksi maksetaan KVTES:n mukaiset mahdolliset lisät. Sovelletut oikeusohjeet: Teknisen ja ympäristötoimen johtosääntö 7 §

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 12:48
By: Mr Man

No onnea! Jykä lähtee hommaan vielä aika halvalla... Montas paria hanskoja (+ KVTES:n mukaiset lisähanskat) sais 5.552,73€:lla

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 14:17
By: Nurkka

Quote by: 209

Ja kas. Suojatyöpaikkojen mekka Suomi hoiti taas Jyrkille kunnon pestin ihan kohtuullisella korvauksella... ONNEA LU-pela! Pelastuslautakunta valitsee pelastusjohtajan virkaan (vakanssi 111001) 1.2.2007 lukien diplomi-insinööri Jyrki Landstedtin ehdolla, että hän esittää hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksi saamisesta. Teknisen toimen johtaja voi sopia viran vastaanottoajankohdan valitun kanssa myös myöhemmäksi. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5.552,73 euroa/kk ja lisäksi maksetaan KVTES:n mukaiset mahdolliset lisät. Sovelletut oikeusohjeet: Teknisen ja ympäristötoimen johtosääntö 7 §

Niin toi otehan on Pelastuslautakunnan Kokouskutsun esityslistan kohdasta 4. Kyseinen kokous on vasta 18.1.2007 eli ensi torstaina. Vaikka harvoinhan noi asia enää tuolla muuttuu. Mielenkiintoista on kuitnekin se että vaatimuksissa oli seuraavaa:
Virkakuulutuksessa edellytettiin lisäksi: johtamiskokemusta, esimiestaitoja, yhteistyökykyä, laaja-alaisuutta ja kehittämissuuntautuneisuutta sekä monipuolista kielitaitoa, arvostamme hyvää ruotsin kielen taitoa. Vaadittava kielitaito määräytyy Espoon kaupungin kielitaitosäännön mukaan.
Osan noista varmasti täyttää, mutta esimiestaidot ja yhteistyökyvyn saattavat jotkut jostain syystä kyseenalaistaa. Tossa vielä linkki kokouskutsuun http://www.espoo.fi/asiakirja.asp?path=1;31;37423;37424;37425&id=6C2926BA9576B223C2257264003205ED&Kanta=Kunnari\\intrakun_e.nsf

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 15:09
By: Darth Vader

Quote by: Mr+Man

No onnea! Jykä lähtee hommaan vielä aika halvalla... Montas paria hanskoja (+ KVTES:n mukaiset lisähanskat) sais 5.552,73€:lla

Idin mielestä ainoaa oikeaa eli Falcon-hanskaa saisi viimeisen oman palokuntaan tulleen laskun mukaan tarkalleen 91 paria peruspalkalla ja sillä KVTESn osuudella hiukan lisää,kokonaispotti hipoo sataa paria. Ei huono, ei huono... Tavallista asentajan hanskaa( 10 paria kympillä) saisi jo 5552,7 paria ja lisäosat mukaan,niin ollaan liki 6000 parissa.Huh huh sitä hanskojen määrää...

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 15:12
By: Korson Jeesus

Mistä saa hanskoja? Aika mielenkiintoinen toi valintaprosessista kertova liite, jonka voisi tiivistää viiteen sanaan: Näin tehtiin ja parhaaksi todettiin. Linkki liitteeseen. Konsulttia on käytetty jne., mutta tarkempia perusteita, lähinnä virkaan valitun vertailua, ei liitteestä löydy.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 21:45
By: Tiikeri Puinen

Sitten vielä minkkirasvaa hanskoille...10,50€/purnukka (sis. ALV)

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/15/07 22:21
By: Clint Eastwood

Quote by: 209

Ja kas. Suojatyöpaikkojen mekka Suomi hoiti taas Jyrkille kunnon pestin ihan kohtuullisella korvauksella... ONNEA LU-pela!

Mielenkiintoista nähden miten tilanne kehittyy. Lienee selvää, että alan ja oman laitoksen mielenkiinnon lisäksi MEDIA seuraa varmasti Jyrkin tekemisiä tai tekemättä jättämisiä vielä tarkemmin kuin Hätäkeskuslaitoksen aikaan. Jyrkillä on mielestäni tuhannen taalan paikka todistaa hätäkeskusjohtajien väitteet vääriksi tai sitten todistaa ne oikeiksi vaikkapa (kuvitteellinen esimerkki) sulkemalla tulevan laitoksensa henkilöstön suut "myllykirjeillä" ja vetäytymällä kuoreensa. Tilannettahan ei seurata, eihän? PS: Tulipahan mieleen, kun Pelastustieto puhui vuodosta Häkejohtajien kirjettä koskevassa uutisoinnissaan, että mikä vuoto se sellainen on, jos asiakirjan saa SM:n Kirjaamosta pyytämällä? Eikö päätoimittajan tai ex-päätoimittajan tiedossa ollut asiakirjojen julkisuus?

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/16/07 08:13
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint+Eastwood

PS: Tulipahan mieleen, kun Pelastustieto puhui vuodosta Häkejohtajien kirjettä koskevassa uutisoinnissaan, että mikä vuoto se sellainen on, jos asiakirjan saa SM:n Kirjaamosta pyytämällä? Eikö päätoimittajan tai ex-päätoimittajan tiedossa ollut asiakirjojen julkisuus?

Miten asiakirjojen julkisuus voisi olla kenenkään tiedossa, varsinkaan mainitun lehden?
Viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa toimitettu asiakirja tulee julkiseksi, kun viranomainen on sen saanut, jollei asiakirjan julkisuudesta taikka salassapidosta tai muusta tietojen saantia koskevasta rajoituksesta tässä tai muussa laissa säädetä.
Lainattu teksti on eräästä asiaan liittyvästä laista, joka on peräisin vuodelta 1999. Tämä laki ei siis voi olla 60-lukua elävän lehden tiedossa. Pelastustiedossa mahdetaan kaivata wanhoja hyviä aikoja, jolloin suut sai suljettua Kekkosen käskyllä tai matkalipulla Siperiaan.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 17:24
By: 203

Näin se homma etenee. HS: Espoon palomiehet vastustavat Landstedtin nimitystä Länsi-Uudenmaan alueen pelastusjohtajaksi Hätäkeskuslaitoksen entisen johtajan Jyrki Landstedtin nimitys Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajaksi herättää vastustusta palohenkilöstön keskuudessa. Myös osa Espoon pelastuslautakunnan jäsenistä vastustaa nimitystä. Espoon palohenkilöstö ry:n puheenjohtajan Ilkka Mustakankaan mukaan työntekijät ovat melko yhtenäisenä rintamana nimitystä vastaan. Osa on jopa uhannut erota, jos Landstedt valitaan johtajaksi. Mustakangas itse ja monet hänen kollegansa ovat työskennelleet Landstedtin alaisuudessa ja ovat sitä mieltä, että hänen henkilöstöjohtamisen taitonsa on heikko. "Hän on saanut niin suuren epäluottamuslauseen edellisessä työpaikassaan, etten tiedä voisiko se olla vielä suurempi", Mustakangas muistuttaa. Landstedt siirrettiin valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen johtajan paikalta muihin tehtäviin, kun alueellisten hätäkeskusten johtajat olivat vaatineet häneen eroaan. Espoon pelastuslautakunta käsittelee kiisteltyä nimitystä torstaina. Lautakunta kuulee kokouksessaan Landstedtia ja valinnassa toiseksi parhaaksi arvioitua, laitoksen sisäistä hakijaa, aluepalopäällikkö Veli-Pekka Ihamäkeä. Lautakunnan puheenjohtaja Kirsti Karlsson kannattaa Landstedtin valintaa, mutta sanoo ymmärtävänsä henkilöstön tunteet. Myös hän tuntee miehen ja nykyisen tilanteen taustat. Karlsson oli lautakunnan jäsen, silloin kun Landstedt oli Espoossa palopäällikkönä. ---- Linkki alkuperäiseen artikkeliin: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli//1135224380842 Ei voi kuin ihmetellä jos Jykä tuonne valitaan. Tai sitten hyvä veli -verkosto tosiaan toimii.. Jäämme odottelemaan aukeavia pelastushenkilöstön virkoja..

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 17:54
By: Darth Vader

Suur-Helsinki nielaisee kohta koko pakan,sitten ei tartte enää kinata koko pelastusjohtajan virasta. Uuden keskusaseman paikka on kallioluolassa Sipoon Karhusaaressa,joka julistetaan itsenäiseksi pelastustoimialueeksi,jolla on oma eduskunta . Ylintä valtaa käyttää Suur-Helsingin pelastuskomentaja. On muuten pirun vaikeaa sivuuttaa jota kuta pätevää viran valinnassa vain sen takia että " me ei tykätä susta". JL kun voi tehdä silloin jutun syrjinnästä, ja todennäköisesti voittaa sen. Silloin homma maksaa LU-ALPElle paitsi uuden pelastusjohtajan palkan,myös korvaukset ja kulut valitsematta jätetylle päälliköehdokkaalle. Näistä aukirevityistä päätöksistä löytyy jo ennakkotapauksia kunnallisesta päätöksenteosta, ja virkoja on jouduttu laittamaan jäihin,kun niitä ei ole uskallettu täyttää valitusten pelossa. Samassa laitoksessa eli LU-PELAssa jouduttiin vastaamaan esimiestason virkojen täyttöön liittyvään kanteluun vain jokin aika sitten.Erään talon sisältä hakeneen ja valitsematta jätetyn kantelu syrjinnästä piti sisällään perustelun,jossa hänet oli omasta mielestä sivuutettu valintamenettelyssä.Kantelijan mielestä hänet sivuutettiin valittaessa uusia henkilöitä tiettyihin virkoihin,vaikka hän oli hakijana pätevä ja sopiva virkaan.Oikaisuvaatimuksen ensimmäinen kierros ei tuottanut tulosta, ja virkanimitykset jäivät voimaan toistaiseksi. Sopii kokeilla, tuosta saa aikaan kovan väännön, ja JL ei juridisesti ole siinä heikoilla, jos jää valitsematta jostain syystä.Silloin tilanne vasta alkaakin, ja lakimiehet saavat töitä.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 19:08
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth+Vader

On muuten pirun vaikeaa sivuuttaa jota kuta pätevää viran valinnassa vain sen takia että " me ei tykätä susta". JL kun voi tehdä silloin jutun syrjinnästä, ja todennäköisesti voittaa sen. Silloin homma maksaa LU-ALPElle paitsi uuden pelastusjohtajan palkan,myös korvaukset ja kulut valitsematta jätetylle päälliköehdokkaalle. Näistä aukirevityistä päätöksistä löytyy jo ennakkotapauksia kunnallisesta päätöksenteosta, ja virkoja on jouduttu laittamaan jäihin,kun niitä ei ole uskallettu täyttää valitusten pelossa.

En tiedä, mistä edellinen juttu on polkaistu, mutta laki määrittelee työsyrjinnän näin:
Työnantaja tai tämän edustaja, joka työpaikasta ilmoittaessaan, työntekijää valitessaan tai palvelussuhteen aikana ilman painavaa, hyväksyttävää syytä asettaa työnhakijan tai työntekijän epäedulliseen asemaan 1) rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, kansalaisuuden, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen tai terveydentilan taikka, 2) uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava työsyrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Annettujen näyttöjen perusteella tapahtuva valinta ei ole syrjintää...

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 19:38
By: Darth Vader

2) uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava työsyrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Juuri tuosta olisi käsittääkseni kysymys.Eli JLää vaaditaan esimerkiksi palomiesten ja luottamusmiesten toimesta ulos valinnasta edellisessä elämässä tehtyjen asoiden eli aiemman ammatissaan osoittaman toiminnan , "epämiellyttävän persoonan " ja "osaamattomuuden " takia,mutta kun "inhottava ihminen" ei ole laillinen peruste,ja mikäli epäpätevyyttä tai ammatillista osaamattomuutta ei voi millään dokumentoidusti osoittaa , tulee vaikeaa tehdä päätös kestävällä pohjalla. Lisäksi uhkaus joukkoirtisanoutumisesta on keino,joka ei koskaan ole sen esittäjälle eduksi, vaan kääntyy käytännössä JLn eduksi.Hän voi syyttää painostuksesta valintaprosessissa ja taas kannellaan. Mutta käännetään toisin päin; Jos JL jostain syystä joutuu ulos vaalista,joudutaan valinta ja testaus tekemään ilmeisesti kokonaan uudelleen,koska sen jälkeen niillä,jotka eivät olleet mukana kolmen testattavan joukossa on käytännössä mahdollisuus vaatia pääsyä mukaan vertailuun,jotta saadaan taas samoin perustein tehtävä valintaprosessi kuin ensimmäisellä kierroksella eli kolmen joukosta valitaan. Muuten ei uudessa valinnassa ole tasapuolista mahdollisuutta ja taas joku valittaa.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 20:16
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth+Vader

Juuri tuosta olisi käsittääkseni kysymys.

Lainkohta vaikuttaa väärältä, koska valittava henkilö ei ole virkasuhteessa valitsevaan organisaatioon, jolloin työ- tai virkasuhteessa tapahtuvaa syrjintää ei voi suorittaa. Tuo sisäinen haku teoriassa mielestäni eri tapaus, koska siinä hakija on virkasuhteessa valitsevaan organisaatioon, jolloin voidaan em. lainkohdan perusteella tarkastella tilannetta. Kuten mainitsit, oikaisuvaatimus ei tuottanut tulosta. Mitä tulee siihen, ettei jotakin uskalleta tehdä (=täyttää virkoja) oikeusjuttujen pelossa kertoo vain valitsevan organisaation itseluottamuksen puutteesta. Ei luoteta ihan täysin omiin vertailumenetelmiin ja etenkään seistä omien päätöstensä takana niiden perusteella suoritetun valinnan jälkeen.
Eli JLää vaaditaan esimerkiksi palomiesten ja luottamusmiesten toimesta ulos valinnasta edellisessä elämässä tehtyjen asoiden eli aiemman ammatissaan osoittaman toiminnan , "epämiellyttävän persoonan " ja "osaamattomuuden " takia
Edellisessä elämässä tehtyjä asioita kutsutaan työelämässä työkokemukseksi ja jotkut työnantajat jopa yrittävät korvata sillä työstä maksettavaa korvausta. Ottamatta kantaa käsiteltävään henkilöön, koska en häntä tunne (voin tuopille lähteä koska vaan), on aika vaikea kuvitella tilanteen ainakaan helpottuvan, koska rintamalinjoja kaivetaan jo nyt julkisuudessa.
Lisäksi uhkaus joukkoirtisanoutumisesta on keino,joka ei koskaan ole sen esittäjälle eduksi, vaan kääntyy käytännössä JLn eduksi.Hän voi syyttää painostuksesta valintaprosessissa ja taas kannellaan.
Tähänhän ollaan menossa, koska kaikenmaailman hömpänpömppämitalikomiteat, joiden tehtävänä on hoitaa työhyvinvointia ja yhteistoimintaa työpaikoilla ovat vain kumileimasimia. Lahden eteläpuolella on kuulemma saattanut kokonainen osastollinen vaihtaa porukkaa kerralla vain rahan perässä ja jos olemme tilanteessa, jossa palkka on suunnilleen sama kaikille, valinta työpaikasta suoritetaan laadullisilla mittareilla.
Muuten ei uudessa valinnassa ole tasapuolista mahdollisuutta ja taas joku valittaa.[/p]
Muutoksenhaku on laissa määritelty oikeus, eikä sitä pidä ottaa pelkästään negatiivisesti tai siitä itseensä. Muutoksenhaun ja valitusprosessin kautta saadaan määriteltyä pelisääntöjä etenkin sellaisessa tilanteessa, jossa lainsäädäntö on puutteellista, tulkinnanvaraista tai muuten epäselvää. Valittaminen ei saa olla itseisarvo oli kyse henkilövalinnoista tai hanskakaupasta, mutta jos saa vuoden venttaamisen jälkeen esimerkiksi viallisia varusteita, jotka repeilevät ensi-istumalta, voisi olla syytä selvittää viranomaisteitse mikä mätti, missä ja kenen toimesta, ettei virhe toistu. Sama pätee soveltaen henkilövalintoihin, koeaika on varsin yleinen käytäntö rivimiesten osalta ja aluelaitosten päällikkövirkojen osalta tulisi varmaankin miettiä yrityspuolelta tuttuja johtajasopimuksia virkanimitysten sijaan. Työsuhde päättyisi ja pöytä tyhjenisi, jos homma ei toimi. Tämä vaatisi tietysti "omistajataholta" selkeämpää ja tukevampaa otetta hallitustyöskentelyssä sekä sitoutumista asetettujen tavoitteiden toteuttamiseen. Visioiden muuttaminen päätöksiksi ja päätösten toteuttaminen kun ei ole nykysysteemin vahvimpia puolia. Tyhjän saa pyytämättäkin.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 20:27
By: Darth Vader

Espoo osaa tämän, kanteluita on ollut vireillä viime vuosina useampia; http://www.espoo.fi/asianhallinta.asp?path=1;28;11866;11869;549;689;911;918&vis=2006 Ja lisää,tuorein vääntö: http://www.espoo.fi/asiakirja.asp?path=1;31;37423;37424;37425&id=774633635A501849C2257244004573E2&kanta=Kunnari\\intrakun_e.nsf

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 20:35
By: Clint Eastwood

Ja Nuppola osaa vastata:
Haastatteluun kutsuttiin 17 hakijasta 9 ja näiden haastattelujen perusteella valinta on suoritettu. Nuppola ei katsonut tarpeelliseksi kutsua kaikkia 17 hakijaa haastateltavaksi.
ja tuosta toisesta jossa on KHO:n päätös
Lassila ja hänen asiakumppaninsa valittivat päätöksestä Helsingin hallinto-oikeudelle, joka 11.6.2004 tekemällään päätöksellä oli hylännyt valituksen. Hallinto-oikeuden päätökseen Lassila ja hänen asiakumppaninsa hakivat valittamalla muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Korkein hallinto-oikeus on 6.2.2006 antamallaan päätöksellä hylännyt valituksen. Valintapäätökset ovat näin tulleet lainvoimaisiksi.
Eli Espoon päätöksen ovat olleet juridisesti oikeita. Eikai kukaan luule, että kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun? Jos saisin itse pöydälleni 1000 hakemusta ja yksi tarvitsisi valita, en todellakaan kutsuisi kaikkia haastatteluun. Miten olisi Idols® -tyyliset pelastusjohtajan valintatilaisuudet?

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 21:05
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint+Eastwood

Miten olisi Idols® -tyyliset pelastusjohtajan valintatilaisuudet?

(...kunhan yksikään Liettualainen seksuaalivähemmistön edustaja ei osallistu, niin voisi olla aika hyvä idea.) Otetaan ympäri suomea pari koejohtamistilaisuutta, joissa kolmen hengen raati (nimiä pliis) saa nähtäväkseen tuhatkunta kokelasta...osa voidaan pistää videokarsinnan kautta kotiin ja parhaimmat (tai vähiten huonot) saavat keltaisen kupongin, joka oikeuttaa pääsyn Seminaariviikonloppuun Hels...Tallinnassa. Seminaariviikonloppuun sisältyy erinäistä ryhmä- ja parityöskentelyä sekä hanskojen rasvausta. (suutarilta saa rasvaa). Erinäisten karsintojen kautta ollaan yleisöfinaalissa, jonka pitopaikka meidän olisi päätettävä mahd. pian, jotta saadaan varattua. Näin voidaan ruveta leikkaamaan paperisilppua ja puhaltamaan ilmapalloja

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/17/07 22:05
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth+Vader

2) uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava työsyrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Juuri tuosta olisi käsittääkseni kysymys.

Kunhan pääsen huomenna duuniin, voin kaivaa HE:t tuosta lainkohdasta. Jos vaikka selviäisi, mitä tuolla oikeasti tarkoitetaan.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/18/07 07:28
By: watti

Quote by: Darth Vader

No niin, ei ollut mikään yllätys tänään tulleessa tiedotteessa;

Hätäkeskuslaitoksen entinen johtaja Jyrki Landstedt hakee Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajan virkaa.Landstedt joutui lähtemään hätäkeskuslaitoksen johtajan paikalta viime kuussa,kun katsottiin että hänellä ei ole enää edellytyksiä hoitaa tehtävää vallitsevan luottamuspulan vuoksi.
Vanha suola janottaa... Ottakaa nyt Jykä Espooseen takaisin, sillä on nyt kokemusta miten homma toimii, ja ne jumissa olevat vpk-neuvottelutkin voisi vauhdittua... VPKt kutsutaan neuvotteluihin,joissa on pakollisena isot kunniamerkit, juhlapuvut tiukasti päälle kaikkialla missä liikkuu, ja saappaiden pitää kiiltää.

Tänään hesarista löytyy tämän asian tiimoilta lisää tekstiä ! Linkki Helsingin Sanomien juttuun Lukekaa noi yleisön kommentit (jutun jälkeen alla) Saman jutun yhteydessä kirjoittaa nimimerkki "Firefighterpro" että muutama hakija pidettiin salassa viimeiseen asti ? Täältä kyllä olisi saanut lukea jo marraskuussa että Jyrki L. hakee tuota pestiä ! IHME SIVUT !

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/18/07 17:41
By: Darth Vader

Tarkistin tossa pikku yksityiskohdan; joukkoirtisanoutumisella uhkaaminen on laiton työtaistelutoimenpide, josta työsopimusten voimassaollessa tuomitaan sakkoihin. Mutta onhan pojilla rahaa, he ovat sentään palokunnassa töissä...

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/18/07 18:42
By: Korson Jeesus

Ei tullu Jykästä pelastusjohtajaa, ainakaan vielä.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/18/07 18:52
By: Darth Vader

Tieto kertoo,että V-P Ihamäki olisi noussut Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajaksi. Aiemmin Ihamäki on toiminut mm.sisäministeriössä ja viimeksi LU-PELAN aluepalopäällikkönä. Onnittelemme valinnasta, ja toivomme että kierrokset eivät nouse valitusasteelle saakka,vaikka tässä voi olla vielä näytöksiä jäljellä. Jos henkilökunta sai mitä halusi, on heidän nyt syytä näyttää oma osaamisensa ja tukensa uudelle johtajalle.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/18/07 19:01
By: Korson Jeesus

Quote by: *censored*n+Jeesus

Quote by: Darth+Vader

2) uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava työsyrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Juuri tuosta olisi käsittääkseni kysymys.

Kunhan pääsen huomenna duuniin, voin kaivaa HE:t tuosta lainkohdasta. Jos vaikka selviäisi, mitä tuolla oikeasti tarkoitetaan.

Näillä mennään:
Ammatillisella toiminnalla tarkoitetaan tässä paitsi toimintaa ammattiyhdistyksissä myös ammatin harjoittamista. Muulla rinnastettavalla seikalla tarkoitetaan esimerkiksi elinkeinotoimintaa tai muuta kansalaistoimintaa kuin poliittista toimintaa, kuten yhdistystoimintaa tai vaikkapa tiettyä vapaa-ajan harrastusta.
Lähde: HE 94/1993

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 01/18/07 19:04
By: Korson Jeesus

HS: Veli-Pekka Ihamäki Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajaksi
Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajaksi on valittu aluepäällikkö Veli-Pekka Ihamäki. Länsi-Uudenmaan pelastulautakunta päätti asiasta torstaina äänin 7-3. Espoon teknisen toimen johtajan esitys oli, että virkaan nimitetään Jyrki Landstedt, joka on toiminut muun muassa Hätäkeskuslaitoksen johtajana. Landstedtin valintaa vastusti varsinkin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilökunta. Pelastuslautakunta kuuli kumpaakin ehdokasta torstaina noin puolen tunnin ajan. Espoon kaupunginhallitus voi alistaa vielä päätöksenteon itselleen.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 04/30/07 11:23
By: Clint Eastwood

HS: Hätäkeskuslaitokselle taas uusi väliaikainen johtaja
Hätäkeskuslaitoksen johtaja vaihtuu jälleen. Hätäkeskuslaitos väliaikaisena johtajana toiminut Timo Vuola siirtyy takaisin Porin poliisipäälliköksi. Uusi väliaikainen johtaja on laitoksen hallintojohtaja Eija Railanmaa.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 05/31/07 11:16
By: leinoti

HS: Hätäkeskuslaitoksen johtoon Martti Kunnasvuori
Hätäkeskuslaitos saa uuden vakinaisen johtajan. Valtioneuvosto nimitti torstaina virkaan varatuomari Martti Kunnasvuoren. Hänen virkakautensa alkaa elokuun alusta.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/01/07 06:12
By: Korson Jeesus

Ja tossa Hesarin uutisessa olennainen tieto oli:
Koko hallituskautta koskevissa kehysneuvotteluissa hätäkeskuksen johtamisjärjestelmän kehittämiseen myönnettiin vuodelle 2008 kaksi miljoona euroa. Hätäkeskusten toimintamäärärahoja korotettiin kahdella miljoonalla eurolla vuosille 2008 ja 2009. Näillä määrärahan lisäyksillä pystytään vahvistamaan hätäkeskusten henkilöstömäärää 40:llä. Hallitus on myös varannut tietoyhteiskuntarahoista yli 6 miljoonaa euroa hätäkeskuksen tietojärjestelmähankkeiden toteuttamiseen.
Ilmeinen virhe on, että rahaa annettiin myös kuraportaan palkkaamiseen. Mutta onneksi suhde on oikea, pari miljoonaa työntekoon ja yli kahdeksan rojekteihin.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/01/07 11:27
By: ELS/GEOFIS

Quote by: *censored*n+Jeesus

Ja tossa Hesarin uutisessa olennainen tieto oli:

Koko hallituskautta koskevissa kehysneuvotteluissa hätäkeskuksen johtamisjärjestelmän kehittämiseen myönnettiin vuodelle 2008 kaksi miljoona euroa. Hätäkeskusten toimintamäärärahoja korotettiin kahdella miljoonalla eurolla vuosille 2008 ja 2009. Näillä määrärahan lisäyksillä pystytään vahvistamaan hätäkeskusten henkilöstömäärää 40:llä. Hallitus on myös varannut tietoyhteiskuntarahoista yli 6 miljoonaa euroa hätäkeskuksen tietojärjestelmähankkeiden toteuttamiseen.
Ilmeinen virhe on, että rahaa annettiin myös kuraportaan palkkaamiseen. Mutta onneksi suhde on oikea, pari miljoonaa työntekoon ja yli kahdeksan rojekteihin.

"Almuja köyhille" on tyyli. Nuokin lisärahoitukset ovat vain noiksi pariksi vuodeksi. Mistä luulette niihin saatavan työntekijät, kun edes täydet virat eivät täyty hakijoiden puutteessa... Ja noista tietojärjestelmiin suunnatuista rahoista: Kuluvalla viikolla tuorein tj:n versio teki pohjat: Pysyi kaatumatta päällä hieman reilu kolme minuuttia. (Vaati uuden kirjautumisen ja oikeastaan koko järjestelmän uudelleenkäynnistämisen tuon jälkeen.) Kyllä ihmisiä tarvitaan reilusti lisää saleihin, jos puolet porukasta sulkee tai käynnistelee tietojärjestelmää kaiken aikaa. Onneksi käytössä on edellinen versio vielä.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 07:59
By: Mr Man

Hätäkeskuslaitoksen toiminta koheni Hätäkeskuslaitoksen toiminta on parantunut. Esimerkiksi työilmapiiri on kohentunut ja henkilöstön määrä on riittävä, kertoo laitoksen kehittämistä ohjannut remonttiryhmä. Ryhmä luovutti keskiviikkona raporttinsa sisäministeri Anne Holmlundille (kok). Sisäministeriö asetti remonttiryhmän viime vuoden elokuussa. Hätäkeskuslaitoksella oli tuolloin ongelmia teknisten järjestelmien, johtamisen ja henkilöstön riittävyyden suhteen. Julkaistu *censored* Sanomat 27.6.2007 10:47:00
Seuraavaksi remonttiryhmä tapetoi johtajien huoneet ja kunhan kosteusmittaus valmistuu, päätetään vedetäänkö työntekijöiden vessoihin uudet vesieristeet...

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 18:01
By: Darth Vader

Ei voi olla todellista, mutta uskottava se on...
...hätäkeskuksen johtamisjärjestelmän kehittämiseen myönnettiin vuodelle 2008 kaksi miljoona euroa...
Koko Hätäkeskuslaitoksen oikeita töitä tekevien resursseihin satsataan saman verran kuin parin, kolmenkymmenen johtajan "työhyvinvointiin..."Ei saatana. Ainoa asia mitä tuo johtamisjärjestelmä tarvitsee kehittyäkseen on että se ryhtyy oikeasti töihin eikä senttiäkään rahaa..Terve menoa johtajille saleihin öiksi istumaan, ja katsomaan mitä juhannus ja jouluaattoina oikeasti nyky"resursseilla" tehdään.Vai onko tässäkin tehty samanlainen johtopäätös kuin tuossa terveydenhoitoalan tutkimuksessa, että jos terveyskeskuksessa on 45 potilasta kohden 2 hoitajaa, se toinen on liikaa, eikä siellä mitään lisäresursseja tarvita. Tuo saman summan myöntäminen henkilöstön palkkaamiseen ja johtamisjärjestelmien kehittämiseen on pahin mahdollinen loukkaus sisäministeriöltä hätäkeskuksen työntekijöitä kohtaan. Tuolla parilla miljoonalla johtoryhmä viettää muutaman Lapin seminaarin, istuu tiimipalavereissa ja visioi, istuu kuuntelemassa konsultteja,jotka kertovat miten ollaan hyvä johtaja ja tiim liideri,käydään tutustumassa Dubain hätäkeskuslaitoksen toimintaan, maksetaan muutama sata hotelliyötä ja edustuslounasta ja matkakuluja seminaareissa ja sitä rataa. Oikeasti ei edes jatkettu hölmöläisten peittoa, ne kun sentään ompelivat jatkon omaan peittoonsa.Nyt otettiin todellisten tarvitsijoiden rahoista pari miljoonaa pelkkään marketing bullshittiin, ja mennään omaan nurkkaan kaverien kanssa hihittämään. Koko summa sinne minne pitääkin eli työn tekoon eikä johtajien "työhyvinvointi" kylpylälomiin.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 18:35
By: ELS/GEOFIS

Voiko asiaa selvemmin ilmaista kuin Darth Vader ylempänä teki. On kohtuullisen helposti allekirjoitettavissa. Aikoinaan luulin, että hätäkeskusyksikkö tukee alueellisten hätäkeskusten toimintaa, kuten jossain niin on vaadittukin, mutta käytännön tasolle konkreettiseksi hyödyksi ei noista häkeyksikön toimenpiteistä juurikaan ole... Ohjeita ja toinen toistaan kummallisempia kyselyjä ja barometreja tulee sähköpostin täydeltä, mutta niihin jo vuosia esitettyihin parannusehdotuksiin ei tule palautetta. Tietojärjestelmän versiokin tuli tuossa taannoin vaihdettua tuoreimpaan saatavilla olevaan. Tapahtui tosin niin, ettei henkilöstöä ehditty kouluttaa juuri mitenkään. On kuitenkin monelta osin erilainen kuin edeltävä tuote. Käytännössähän sitten kiroilun ja sadattelun lomassa temppuja kokeiltiin, tietenkin siten, että ihmiset odottelivat linjoilla... Huhhahhei ja rommia (tms. päihdyttävää)... sata pulloa!!!

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 18:48
By: Darth Vader

Kutsun tuon tyyppistä henkilöstöjohtamista "Herkkusieni"-politiikaksi,joka on valitettavan yleistä tässä maassa. Itsekin olen aikoinaan kokenut sen koko karmeudessaan. Työnantaja käsittelee kyseisessä mallissa työntekijöitä samalla tavoin kuin herkkusienten viljelijä käsittelee sieniviljelmiään; Molempia pidetään täydellisessä pimennossa, ja heitellään säännöllisesti vähän paskaa päälle.Sekä viljelijä että työnantaja ovat aivan varmoja että juuri tämä on oikea tapa saada homma tuottamaan.Toisella se toimii,toisella homma mätänee käsiin...

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 20:48
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Darth+Vader

Nyt otettiin todellisten tarvitsijoiden rahoista pari miljoonaa pelkkään marketing bullshittiin, ja mennään omaan nurkkaan kaverien kanssa hihittämään.

Mistä saa fläppitauluja??

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 21:07
By: Clint Eastwood

Mulla on laavu rakenteilla tuolla mailla ja lähialueilla on samoiltu aiheen tiimoilta ennenkin. Alueelta löytyy myös yrittäjähenkistä porukkaa. Voidaan vetää fläppishow vaikka vanhassa navetassa ja sitten kaataa peltikaljapurkkeja (tyhjennetään paikalla) sankoruiskulla (Mako 1950-luvulta), joka ensin kunnostetaan tiimityönä. Seuraava laji on moottorisahan teräketjun heittoa ja lopuksi samoillaan paikallisen pontikankeittäjän luo. Karttaharjoitukset ja muut suunnistamiset kuuluvat tietenkin asiaan. Geokätköistä paljastuu ehtaa uiscia. Makkarat paistetaan noitarummun äärellä. Aamulla kukaan ei muista mitään ja aamuhädän aikaan harjoitellaan hätäilmoituksen tekoa. Ensimmäinen läpipäässyt on voittaja. Jne. Minne jätetään tarjoukset?

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/27/07 21:08
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth+Vader

Molempia pidetään täydellisessä pimennossa, ja heitellään säännöllisesti vähän paskaa päälle.Sekä viljelijä että työnantaja ovat aivan varmoja että juuri tämä on oikea tapa saada homma tuottamaan.Toisella se toimii,toisella homma mätänee käsiin...

Mitäs sitten kun paska loppuu? Perustetaan hankintatyöryhmä?

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/28/07 10:45
By: Korson Jeesus

Quote by: Darth+Vader

Vai onko tässäkin tehty samanlainen johtopäätös kuin tuossa terveydenhoitoalan tutkimuksessa, että jos terveyskeskuksessa on 45 potilasta kohden 2 hoitajaa, se toinen on liikaa, eikä siellä mitään lisäresursseja tarvita.

Kyseinen tutkimus on tulkittu aivan väärin. Tutkimuksessa todettiin, että potilaita on liikaa ja kun potilaiden määrää vähennetään, tarvitaan vähemmän hoitajia...

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/28/07 12:44
By: Darth Vader

Ahaa, siis tulkitsemme myös hätäkeskusselvitystä niin, että puheluita on liikaa,joten ohjataan niistä satunnaisotantana osa suoraan numerotiedusteluun ja osa taksitolpalle, sinne ne kuitenkin ovat yrittäneet, ja näin saadaan päivystäjien määrä riittämään... Johtajien määrää luonnollisesti ei voida vähentää, koska heitä tarvitaan luomaan barometrejä ja kirjoittamaan kannustavia kiertokirjeitä kahvihuoneisiin.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 06/28/07 20:40
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth+Vader

Johtajien määrää luonnollisesti ei voida vähentää, koska heitä tarvitaan luomaan barometrejä ja kirjoittamaan kannustavia kiertokirjeitä kahvihuoneisiin.

Tai klikkailemaan: http://www.clickclickclick.com

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 09/28/07 22:38
By: Clint Eastwood

Hätäkeskukset joutuvat miljoonien säästökuurille Ihme. Kyllä toi tietodirikatekninen virvepelleily alkaa tuottaa tulosta. Oli johtavana ministerinä sitten kuka vaan, loppuutlos on sama.
Tälle hallinnonalalle annetulla menokehyksellä ollaan ensi vuoden jälkeen miinuksella useita miljoonia", Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori sanoo.
Hätäkeskuslaitoksessa on jo tehty kipeitä säästöpäätöksiä. Syyskuun alussa sisäministeriö tiedotti sisäisesti, ettei Lapin hätäkeskukselle rakenneta uusia toimitiloja Rovaniemelle. Ne piti sijoittaa perusteilla olevan Hallinnon tietotekniikkakeskuksen yhteyteen. "Hätäkeskuslaitoksen nykyinen taloudellinen tilanne ei olisi kestänyt tätä hanketta. Rovaniemen hätäkeskus pystyy toimimaan nykyisissä tiloissaan", tietoverkkojohtaja Pekka Tulokas kertoo sisäministeriöstä.
Ai että rakentaminen muuttuu vaikeaksi. Jos se on vaikeaa Hätäkeskuslaitoksellekin, miksei se ole sitä vpk:lle. Siksi kun eräs instanssi on päättänyt, että suhdanteet ja lainsäädäntö ovat vpk:n syytä.
Hätäkeskuslaitoksen on kerrottava lokakuun puolivälissä sisäministeriölle, miten se aikoo selvitä rahapulastaan.
Käteisellä?

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 10/09/07 12:18
By: kippari

Kun Landstedtista on päästy alkaa seuraavan pellen poispyyhintä. Mistä lyödään vetoa että stadin hätäkeskusväki marssii pian ulos tai vaihtohtoisesti eräs ylempi "kaapista ulostullut" virkamies, ja pitkälle ulos. Saikuttaminen on jo alkanut pohjustukseksi tapahtumalle.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 12/03/08 07:54
By: Korson Jeesus

HS
Helsingin hätäkeskus saatetaan siirtää Keravalle Sisäministeriön asettama työryhmä on selvittänyt kaikessa hiljaisuudessa Helsingin hätäkeskuksen siirtämistä Keravalle. Muuton tarkoituksena olisi varmistaa hätäkeskuspalvelut Helsingin alueella. Helsingin poliisi, pelastuslaitos ja Husin ensihoitoyksikkö vastustavat ajatusta. Myös enemmistö hätäkeskuksen työntekijöistä suhtautuu nihkeästi mahdolliseen muuttoon. Kritiikkiä on herättänyt työryhmän toiminta. Aloitteellinen taho hätäkeskusasiassa on ollut sisäministeri Anne Holmlund (kok), jota Helsingin Sanomat ei tiistaina tavoittanut. "Koko työryhmän työskentely on irvikuva. Valtaosa työryhmän jäsenistä on ministeriöiden ja Porin hätäkeskusyksikön työntekijöitä. Olemme olleet työryhmän kuultavina, mutta jäseniksi paikallisen terveydenhuollon edustajia ei ole kelpuutettu. Meidän ehdotuksia ei ole edes kirjattu pöytäkirjaan", arvostelee osastonylilääkäri Teuvo Määttä Helsingin ensihoitoyksiköstä. Helsingin pelastuslaitos on jättänyt 17-sivuisen eriävän mielipiteen hätäkeskuksen sijaintipaikasta ja työryhmän jäsenten nimittämisprosessista. "Pelkäämme, että meitä käytetään kumileimasimena", sanoo Helsingin pelastuslaitoksen kehittämispäällikkö Taisto Hakala. Poliisi- ja pelastusviranomaisilla on yhteinen huoli siitä, että laitoksen siirtyminen Keravalle heikentäisi entuudestaan Helsingin hätäkeskuksen toimintaa. Hätäkeskus on ollut viime aikoina kovilla, koska laitokseen on ollut vaikea saada pysyvää henkilökuntaa. Tietoverkkojohtaja Pekka Tulokas sisäministeriön pelastusosastolta rauhoittelee, ettei hätäkeskusta vielä olla siirtämässä Keravalle. Tulokkaan mukaan nyt pohditaan ensisijaisesti Helsingin hätäkeskuspalveluiden turvaamista, eikä niinkään sijaintia. Vaihtoehdot laitoksen sijainnille ovat kuitenkin vähissä, jos hätäkeskus joutuu lähtemään nykyisistä tiloistaan Kalliosta. Keravalla olisivat sopivat tilat, sillä siellä on Itä- ja Keski-Uudenmaan hätäkeskus.
Osa hätäkeskuksen työntekijöistä harkitsee jo eroa
Osa hätäkeskuksen työntekijöistä harkitsee jo eroa Hätäkeskuspäivystäjänä toimiva vanhempi konstaapeli Kari Tikkanen sai kolme vuotta sitten elämänsä järjestettyä uuden työn ympärille. Vaimo sai mukavan työpaikan ja lapsetkin löysivät paikkansa uudesta koulusta. "Eivät he enää suostu lähtemään täältä", Tikkanen sanoo. Työmatkojen sahaamista Keravan ja Espoon väliä Tikkanen ei edes harkitse, hänellä on jo asiasta riittävästi kokemusta. "Se on aika iso osa elämästä, jos joka päivä kuluu työmatkaan 1,5 tuntia." Muuttosuunnitelmat ovat poikineet jo erouhkailuja. Epävirallisen gallupin mukaan yli 86 prosenttia työntekijöistä pitää muuttoa huonona vaihtoehtona. Yli kymmenen päivystäjää on ilmoittanut harkitsevansa toisiin tehtäviin siirtymistä, jos muutto toteutuu. Hätäkeskuksen johtajaa Markus Grönholmia tilanne huolestuttaa. Muutto tulisi ikävään saumaan. Työntekijöiden vaihtuvuus on juuri saatu hallintaan. "Vakiinnuttaminen olisi nyt se, mitä hätäkeskus kaipaa."

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 12/03/08 12:20
By: ELS/GEOFIS

*censored*n Jessen postaukseen liittyen heitin ilmaan lokakuun puolivälissä saman asian... Linkki Eikä jää viimeiseksi jutuksi lehdissä. T u r u n Sanomissa oli 1.12 juttu, jossa kerrottiin ummet ja lammet muutenkin aiheeseen liittyvistä asioista.

Re: Landstedtin eroa vaaditaan

Posted on: 12/03/08 16:01
By: Darth Vader

Työmatkojen sahaamista Keravan ja Espoon väliä Tikkanen ei edes harkitse, hänellä on jo asiasta riittävästi kokemusta. "Se on aika iso osa elämästä, jos joka päivä kuluu työmatkaan 1,5 tuntia."
No voi voi... Elämä on... En viitsi sanoa rumasti , kun itsellä kului toistakymmentä vuotta yli 2 h joka päivä työmatkoihin, tuo parempi puolisko ei ole sitten vuoden 92 ole kulkenut yhtään päivää alle 1,5 h / päivä,"parhaimmillaan" sen verran menee yhteen suuntaan, ja nykyäänkin toisinaan itsellänikin kuluu yli 4 h / päivä. Ja vielä ollaan tajussamme ja sukulaisissa käyntiin jää aikaa ihan liikaa vieläkin...

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=7169