Subject: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 18:41
By: Clint Eastwood

Noniin, teen tästä reseptin, mutta alkutilanne on seuraava: 1/2 kg voita 4 sipulia n. 0,5 kg naudan sisäfilettä, mureaa 1 litra aitoa Kermaa (ei mitään rasvatahnaa) espanjalaista mietoa chilipaprikaa (eli suunnilleen normaalia paprikaa. lihalientä tai fondia valkoviiniä 3 plo Jussi Kävelijää (1krt Red ja 2krt Black) Pannulle voita. Viipaloidaan paprika ja sipuli ja kuullotellaan pannulla kevysti Kaadetaan n. 0,5 litraa kermaa sekaan ja lihaliemikuutio tai fondia. Annetaan muhia (en tiedä vielä kuinka kauan). Lihat ovat lämminneet nyt aika pitkään ja odottelevat tuossa. Potut "talon tapaan". Jussin merkityksen konsulttina voi jokainen annostella itse.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 18:50
By: Clint Eastwood

Kastikkeeseen lurautetaan hieman (kaadoin pullosta ns. kaulan pois) valkoviiniä. Ollut nyt parikymmentä minuuttia ja lisäsin hieman kotona jauhetta rosepippuria. Ohjelmassa on seuraavaksi pihvin paisto. Pannu on valurautaa (ruotsalainen) ja voita myös tässä vaiheessa. Oliskohan syytä kehitellä salaattia?

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:17
By: Mr Man

Oliskohan syytä kehitellä salaattia?
Näin alan ammattilaisena voin sanoa että vedä sitä sauvakävelijää vaan...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:23
By: Darth Vader

Taitaa mennä sauvamiestä in any case, jos on yhtään perinteet tallella tuossa keittiössä, ja senkin voi tulkita tiukan paikan tullen "salaatiksi..."

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:34
By: Clint Eastwood

Sauvamiestä meni kuten perinteisiin kuuluu, tosin varsin maltillisesti. Pihvien paistoaika maltilliseen medium plussaan oli 5-6 minuuttia per puoli, mutta olivathan nuo Tex Willerin tapaan yli tuuman paistamisen jälkeenkin. Pirkkapikaniksien 2-3 minuuttia per puoli on oltava jollekin kotikokin viiden millin pihveille. Kyllä se vaan niin on, että ei sitä aitoa voita ja kermaa korvaa mikään. Ruokajuomana ei ollut sauvamies vaan punaviini.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:37
By: Mr Man

Se on hyvä että jollain on tässä ilmassa aikaa kotona nauttia Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella. Ulkona olisi meinaan hieman ikävämpää nautiskeluilmaa... Itse en mietiskele salaatin tekoa vaan nautin takkatulen (ja netin) äärellä itse Skotlannista uittamaa The Balvienne merkkistä...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:43
By: Clint Eastwood

Valitettavasti on vaan Jussia täällä, koska sattui olemaan Brysselin kentällä tarjouksessa. Tuuli on tyyntynyt ainakin hieman päätellen pihapuiden kulmasta, joten alkuillasta tehty taktiikka puri: vaihdomme sahaan uuden teräketjun.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:48
By: Mr Man

Mikä on pääsiäisen kärsimyksen kunniaksi teurastetun lampaan optimaalinen resepti. Olen kaksi (2) kertaa yrittänyt kruunata ristiinnaulitsemusjuhlan lampaalla, mutta molemmilla kerroilla on talosta on loppunut minttu. Tavaraa ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi peittämään sen palosaappaassa muhineen villasukan makua... Eli suvun salainen resepti esiin!!!

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:54
By: Darth Vader

Punaviini-lammaspata Ensin pannulla paistetaan pekonia/silavaa että siihen saadaan rasvaa. Tämän jälkeen mukaan heitetään mehukkaita lampaan paloja, silputtu punasipuli ja valkosipulia. Näitä paistellaan suolaa varovasti lisäillen, kunnes lammaspalojen sivut ovat paistettu umpeen (lihan väriä saa silti näkyä). Samaan aikaan voi valmistella punaviiniä, eli lisää siihen pippuria ja hieman maissijauhoa ja ehkä tilkan vettä. Kun lampaat ovat valmiita voi punaviiniseosta kaataa joukkoon niin että ne hukkuvat. Mukaan voi samalla heittää hillosipuleita, pilkottuja suolakurkkuja, sieniä, oliiveja, tms. Hella pienelle (niin ettei kiehu) ja pataa haudutellaan kannen alla, n. puolen tunnin välein nestettä lisäten. Keitoksen voi päästää loppuvaiheessa kohtuu kuivaksi. Noin neljän tunnin kuluttua kun lammaspalat alkavat hajoilemaan, voi pyyhkiä kuolan suupieliltään ja laskea hellan lämpö minimiin ja panna perunat uuniin. Itse suosin rosmariiniperunoita valkosipulilla tai luuydin-valkosipuli-kermaperunoita: viipaloidut perunat pellille, päälle raastetaan valkosipulia, sitten suolaa ja pippuria. Muutama luu luuytimineen perunoiden päälle (n. viisi senttiä paksuja biittejä) ja kermaa kostukkeeksi. Kun perunat ovat valmiita (nelisenkymmentä minuuttia) voi ruoan tarjota. Ruoan kanssa vahvaa punaviiniä.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 19:58
By: Clint Eastwood

Ja lammas ei sitten todellakaan ole sitä joka on tarjouksessa. Nimimerkillä pettynyt haksahdettuaan joskus moiseen. "Pakaste - Uusi-Seelanti, pakastusvuosi viisvuotta sitten" Reinin liha Hakaniemen hallissa on ok ostospaikka, mutta myös vantaalaisen K-Jättijaon tiskistä on saanut asiallista lammasta. Nyt on karitsan paahtopaistia pihveinä yrtti-valkosipuli soossissa tuloillaan. Vaikka ei kuulosta yhtä komeelta kuin sisäfile, mutta on ihan asiallista tavaraa.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:06
By: Mr Man

Reinin liha Hakaniemen hallissa on ok ostospaikka, mutta myös vantaalaisen K-Jättijaon tiskistä on saanut asiallista lammasta.
Ostopaikka saisi mielellään olla *censored* tai joku muu VaSu-pelan kunta. tulee muuten vähän kalliit määkijät...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:10
By: Clint Eastwood

Valitettavasti sensuroidut kauppapaikat eivät ole tuotetukemme piirissä, mutta Google tuotti osuman *censored* kauppahallista. Alueelta löytyy todennäköisesti ainakin yksi osaava K-kauppias jolla on lihatiskin lisäksi tiskin takana myös osaava lihamestari. Pelkkä tiski ei tee autuaaksi vaikka sitä yritetäänkin väittää. Veikkaan, että Intelligence Divisioonamme pyytää suunnaltanne vihjeitä?

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:20
By: Mr Man

Valitettavasti sensuroidut kauppapaikat eivät ole tuotetukemme piirissä
Kannattaisikohan laajentaa, *vink, vink*
, mutta Google tuotti osuman *censored* kauppahallista.
Ensinnäkin. Mitä ei *censored* kauppahallista saa, SITÄ EI TARVITA. Koskee Mustaa makkaraa ja kalakukkoa. Toiseksi, tulosalueen parhaat lihat saa Lihaliike R. Jokiselta.
Veikkaan, että Intelligence Divisioonamme pyytää suunnaltanne vihjeitä?
Vihjeitä ja mielipiteitä tulee kuin liukuhihnalta...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:24
By: Clint Eastwood

Muokkasin lauseen huonosti jättäen auki takaportin. Meillä on tiedustelukanavia myös alueellenne, joita pitkin voimme tarkkailla antamiesi vihjeiden paikkansapitävyyttä.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:26
By: Mr Man

Quote by: Clint+Eastwood

Muokkasin lauseen huonosti jättäen auki takaportin. Meillä on tiedustelukanavia myös alueellenne, joita pitkin voimme tarkkailla antamiesi vihjeiden paikkansapitävyyttä.

Tarkastetaanko mun sanomiset??? Eikö VaSun vasikoihin luoteta?!?!?!

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:30
By: Clint Eastwood

Nyt täytyy varoa, ettei mene ruokareseptikeskustelu politikoinniksi, mutta yritetään. Jo siitä hetkestä kun Jussi Kävelijä ensimmäisen kerran konsultoi tilanteenhallintaorganisaatiotamme hyvän kulinaristisen tuokion lomassa, olemme painottaneet check-crosscheck-doublecheck -metodia, jolla varmistamme pihvilihan tasaisen laadun. Olemme epäilleet eri alueiden laatua tasaisesti, koska epäily on perusolettama. Mutta esimerkiksi Mäntsälästä löytyi taannoin erinomaista pihvilihaa.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:36
By: Mr Man

Oikein!! Epäile aina kaikkea. Et saa paskaa, jollet sitä välttämättä halua. Onkohan "Suuri Sauvakävelijä" vaikuttanut iltaan riittävästi, kun juttu on tätä tasoa.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:38
By: Clint Eastwood

Vaihteeksi ihan leppoisa ilta. Hieman pelotti alkuillasta tuon tuulen kanssa, mutta lopputulos on ihan positiivinen. Linjalla roikkujat voisivat jakaa myös pääsiäisgastronomiset visionsa kanssamme.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:44
By: Mr Man

Ei pelottanut missään vaiheesa täällä. Ilmoitin jo hyvissä ajoin, että tänään olen aloittamassa talvilomaa ja minua ei saa häiritä pikkuasioilla. Muut taitaa olla ajelemassa moottorisakalla jossain päin piirikuntaa, kun ei ole osallistunut keskusteluun...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 20:55
By: Clint Eastwood

Jaksaiskohan lauantaina kävästä Hakaniemen hallissa. Ihan vaan jos sattuis löytämään jotain snack-palaa... Täälläkin on suoramyyntiä, mutta matka on pitkä ja tokko auki pääsiäisenä. http://www.werho.com/werho/werho.htm

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 21:03
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint+Eastwood

pääsiäisgastronomiset visionsa kanssamme.

Illan menyy muodostui Aurajuusto-Pekoni-Katkarapu-Fetajuusto- pitsasta, joka piti lämmittää mikrossa, koska elintarvikkeita noutanut kuriiriyksikkömme ei ehtinyt takaisin, kun jo yksi puupalikka päätti kumartua sähkönsiirtoväylän päälle

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/05/07 21:15
By: Clint Eastwood

Puu ohitti ruokailun? Olitte selvästi unohtaneet painaa statuksen Menu-S(yömässä).

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/06/07 07:33
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint+Eastwood

Puu ohitti ruokailun? Olitte selvästi unohtaneet painaa statuksen Menu-S(yömässä).

Perhana kun ei ehditty

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 04/30/07 10:44
By: Admin

Googlettajille...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 05/01/07 01:56
By: Korson Jeesus

Illan menyy oli auratuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä (stanua) sekä nakkeja ja perunasalaattia. Lisukkeena normi makkarat, maissit, ananakset sekä salaatit sun muut. Stanua. Ihan vaan tiedoksi. Hotellilla oli tarjolla muunmuassa olutta sekä erilaisia hinttilimppareita.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 08/05/07 13:20
By: Clint Eastwood

Se on taas aika kokata. Mitähän keksis?

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 11/07/08 18:34
By: Darth Vader

Ihan muistin virkistämiseksi,tehtiin tortilloja: Valmiit "letut" kaupasta, broilerin ja naudan suikaleita pannulle ensin naudat,sitten broiskut, punainen liha kypsyy pidempään,ole rauhallinen ja tankaa odotottaessa... Lämmitä lettu nopeasti,30 sek. mikrossa. Sweet and Sour kastiketta pohjalle,salaattia maun mukaan,sipulihake toimii joukossa myös hyvin,vihreää tai punaista jalapenosiivua maun mukaan, viimeiseksi lihasuikaleet letulle. Ei liikaa jotta reunat saadaan käännettyä.Tehdään letusta tasku,taitellaan ensin letun alalaita keskustaa kohti eväiden päälle ja sitten reunat ,niin ettei vuoda kastikkeet kämmeneen,avataan evästölkki ja toistetaan sama riittävän monta kertaa...

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 11/08/08 20:16
By: Clint Eastwood

Illan menu koostui broilerin fileepihveistä aurajuusto-pekonikastikkeella, juustokermaperunat. Valmistusaineet 1 plo Russian Standart Platinum 2 sipulia 1 Aurajuusto "siivu" 200g tai Aura Gold 125g 1 prk kermaa tai vastaava kevytvalmiste n. 2dl (2-3 dl vettä) 1 pkt pekonia 1 kasvisliemikuutio tai fondia 1 tl pippurijauhetta (vapaavalintaiset pippurit) 1 ½ rkl vehnäjauhoja 50 g voita Pilko sipuli ja pekoni pieneksi silpuksi. Kuullota sipuli ja paista pekoni kevyesti. Erillään, niin saat pekonin rasvan keräiltyä pois. Tee suuruste. Sulata voi ja lisää jauhot. Kaada joukkoon kerma ja lisää kasvisliemikuutio/fondi ja pippuri. Lisää joukkoon sipuli ja pekoni. Säädä viskositeetti vedellä. Lisää Aurajuusto murusina. Sekoittele ja tarkasta maku. Anna muhia. Suolaisuuteen vaikuttaa vahvasti se mitä sinihomejuustoa ja pekonia käytät. Kasvisliemikuution voi jättää pois tai käyttää osan. Tarkista maku ja säädä kohdilleen. Soosia tulee riittävästi noin 4-8:lle syömärille. Juustokermaperunat traditionaalisella reseptillä. Paista broilerin fileepihvit. Tarjoile punaviinin ja salaatin kera. Punaviinin valinnassa auttaa asiantunteva myyjä.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 11/08/08 20:24
By: Darth Vader

Illan valinta on portugalilainen The Cork Grove, kauniin lilan sävyinen punaviini Atlantin rannalta. Suosittelemme.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 11/08/08 20:29
By: Clint Eastwood

Mainitsemasi viini on saanut tunnustusta myös muualla. Viini arvostellaan Viinistä Viiniin 2008 -kirjassa kolmella tähdellä (viisi max.) hintalaatusuhde on 2 (asteikko -2 - +2) eli viini on hintalaatusuhteeltaan todellinen löytö. Meillä tosin oli ranskalaista punaviiniä suoraan Pariisin kentän myymälästä.

Re: Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Posted on: 11/08/08 21:22
By: Darth Vader

Omani on ihan valtakunnan Systembolagetista noudettu mutta ensitapaamisemme oli Guian ostoskeskuksen tavaratalossa viinin kotimaassa.

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=9448