Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 28.03.2024 kello 10:05

Rescue.fi

Kähmintää ja avointa keskustelua

Page navigation


Status: offline

Admin

Site Admin
Admin
Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Quote by: Darth+Vader

"Kähminnän historia ja nykytila"-seminaarissa hotelli Vantaassa 15.10 käsitellään aihetta asiantuntijapaneelin alustamana,tervetuloa. Pukukoodina väliasun pusero,suuret kunniamerkit,virkahousut ja Kontio-kumisaappaat. Narikka vitosen, letkut ja suihkuputket jätettävä portsarille.

Joudun siis hommaan virkahousut ja väliasun puseron? Eiks Jalakset kelpais mitenkään niin ei tarvis kontioita etsiä? Narikka ei ole vitosta vaan
Lauantai 15.10.2011 GEBARDI Liput 12€ (sis. eteispalvelumaksun)
http://www.tulisuudelma.com/
FRN Networks - Global Solutions
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Alan veteraanit saavat pukukoodista helpotusta, tunnistettava pelastusalan asu riittää kyllä. Gebardi on muuten pirun hyvä porukka, olen sen pariin kertaan nähnyt livenä...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Ja taas mennään... suosittelen varaamaan riittävän määrän popcornia ja yhden tähden Jaloviinaa.

Tilanne on taas päällä ja pitkin maakuntia touhutaan ilman hanskoja. Stay Tuned.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
HAA.
Mä luulin Clintinkin jo menehtyneen vaan vääräksi luulo jäi siis.
Stay tuned and tune to tubes
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: kippari

HAA.
Mä luulin Clintinkin jo menehtyneen vaan vääräksi luulo jäi siis.
Stay tuned and tune to tubes



Eihän nämä nöösipojat pärjää ilman nostoväkeä....
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: kekkonen

On se hyvä ettei tuohonkaan "kahvikuppikerhoon"tullut aikanaan liityttyä.Kannattaisi lopettaa sekaantuminen Kusimaan sisäisiin asioihin jos muuta sanottavaa ei ole kuin että jossakin on joku ehkä kähminyt.
SSPL syntyi mitalimiesten kerhoksi ja sellaisena näyttää myös pysyvän.
Käytännön asioista he ovat pihalla kuin lumiukot.



Tilanne on vahvasti eskaloitunut taas siihen, että tiskin alla on muutakin kuin fairyä. Diplomatian kanavat on avattu ja katsotaan miten asianosaiset hallitsevat tälä kertaa omasta pelinavauksestaan johtuvat jatkotilanteet.
Mutta ihan oikeasti, kymmenessä vuodessa SSPL:n, AVI:n, päällystön ja neuvottelukuntien neuvottelukulttuuri on kuin Neuvostoliitosta. Olimme aikanaan kesyjä verrattuna nykyiseen facebookmaailmaan.

Pitkä kiekko ei tässä johda paitsioon.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
26.10.2006 kello 00:42 alkuperäinen tarina...


Quote by: Clint Eastwood

"Mumutta sossopimuksesssa lukekee".

Olen vuosia puhunut siitä, että yksinkertaisinta toimintaedellytysten turvaamista on integroida palokunta sitä ympäröivään yhteiskuntaan ja lopettaa haihattelu toimikunnissa. Tämän nuo tuntemattomat ajettelijat vahvistivat.

Pari ajatusta joista voi jatkaa pureskelua (jos Liiton miehet uskaltavat idlailultaan osallistua keskusteluun)

Asia vain on liian yksinkertainen toteutettavaksi ja lähtee MUUTOKSESTA olemassa olevassa organisaatiossa ja sitä hallinnoivassa poliittisessa järjestelmässä.

Olennaisin muutos tulisi suorittaa poliittisella tasolla. Lopetettaisiin turvallisuuspalveluja tuottavien organisaatioiden pompotus päätöksenteossa sekä avustusten jako ja suuntaaminen poliittisin perustein, sekä lakkautettaisiin KAIKKI nykyiset työryhmät ja muut kahvikerhot mukaanlukinen nuoriso/nais/ym jutut. Organisaatioiden hallitukset ryhtyisivät suorittamaan niille kuuluvia tehtäviä ja laadittaisiin kokonaan uusi organisaatio, joka toteuttaisi nousujohteista koulutus- ja turvallisuusohjelmaa. Tiskinalla ei saisi päättää enää mitään ja siitä seuraisi aina 2 vuoden toimitsijakielto alkaen kiinnijäännistä sekä taloudellisen hyödyn korvaaminen vaikkapa kaksinkertaisena yhteiseen "hanskarahastoon". Tällöin kevät/syys/vuosikokoukset saisivat kaikilla tasoilla sen painoarvon mikä niille kuuluu. Päätöksentekoon liittyvistä asioista tiedotettaisiin avoimesti ennen kokouksia ilman erillistä pyyntöä.

Koulutusorganisaatio jauhettaisiin lihamyllyssä ja paistettaisiin uudestaan. Miksi? Eikai tolla nykyisellä paletilla kukaan normaali työssäkäyvä pysty osallistumaan yhtään mihinkään. Kurssien kestot on venytetty sivutulojen toivossa taivaaseen eikä edes kouluttajia saada. Laitoksilla "ei ole rahaa" ja kurssit alkavat arki-iltana viideltä. Väitteeni llienee jo todistettu liittojen omilla tilastoilla. Muutoinhan ei tarvittaisi jäsenrekrytointikampanjoita PSR:n avustuksella jos toiminta olisi houkuttelevaa?

Palokuntien puolelta SSPL on muutaman vastaavan lehteen annetun lausunnon jälkeen toteuttanut kaiken sen mitä ei pidä tehdä. Joskus toivon koko nykyisen järjestelmän romahtamista Neuvostoliiton tapaan, koska silloin olisi puhtaalta pöydältä helpompi luoda uusi toimiva järjestelmä ja unohtaa ne vapaaehtoiset jotka vaativat palkkaa vapaaehtoisuudestaan. Miksi palkkaa sitten vaaditaan? Tottakai siksi, että vapaaehtoinen organisaatio on epäonnistunut jäsentensä sitouttamisessa ja me-hengen luomisessa. Eihän kukaan meistä käy viikkoharjoituksissa tai hälytyksissä rahasta?

Viimeksi kuluvalla viikolla oli "vesilaitoksen pena" poikennut palokunnalla ensimmäistä kertaa ohimennen ja kahtellut kalustoa tilanteiden varalta. Paikallinen arkkitehtitoimisto on kohta painanut hommia muutaman vuoden, pankista soitetaan oma-aloitteisesti, tilitoimisto ja KHT-yhteisö tekevät talkoohintaan, pörssiyhtiön paikallinen toimipiste toimitti jakotukin "omana tuotantona" veloituksetta, vain muutamia mainitakseni. Kaiken tämän "ulkoistuksen" ja ympäröivän yhteiskunnan tuen jälkeen PALOKUNTA voi keskittyä core businekseen eli omaan ydinosaamiseensa, turvallisuuspalvelujen tuottamiseen. Verkoston luominen tyhjästä vie helposti 10 vuotta ja sen jatkuvuus pitäisi kyetä turvaamaan, ettei jokaisen sukupolven tarvitse luoda sitä tyhjästä.

Kaiken kruunaisi palokunnan toimintaa tukeva organisaatio, sellainen vapaaehtoinen järjestö, joka tuottaisi mitattavissa olevia tukipalveluja mitalien myöntämisen ja nisukerhoilun sijaan. Toimiva aluepelastuslaitosyhteys lienee kaukainen haave?



Onko jokin muuttunut?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Kauan aikaa hiljaisena ollut galaxien välinen kähmintahälytin antoi karmivan päräyksen sunnuntain vastaisena yönä, ja tiesimme heti että jotain oli pahasti vialla.

Vaste siirtyi suoraan täyteen valmiuteen, ja aloimme ottaa selvää hälytykseen johtaneista tapahtumista. Tilanteen vakavuutta kuvaa se että ,keskeytimme erittäin raskaan pelastamisen kurssin kurssijuhlat, ja ryhmä siirtyi gaalaillalliselta suoraan johtokeskukseen ( TIHAPA).

Ja siellä se oli ruudulla;... kaikkien kähmintöjen esiäiti, Musta ruhtinas oli kutsunut örkit kokoukseen, ja yrittää kaikessa hiljaisuudessa kutsua kokoon Mustalle Portille joukot jotka etenevät Keski-Maasta kohti Helsingin Pasilaa. Siellä heitä odottaa ratkaiseva kokoontuminen Ratapihantielle Tuomiovuoren juurelle.

Tarkoituksena on kaapata ja viedä kilteiltä Keski-Maan palokuntalaisiksi itseään kutsuvilta hoboteilta kultainen jakoliitin, ja saada valtaansa koko Keski-Maan pikku paloasemat.

Siis jälleen puolustusasemiin...

Mikään ei ole edellisestä kähmintähälytyksestä muuttunut...

Hälytyksen taustalla on pienen, mutta sitkeän palokuntajoukon pelko siitä, että kun omat alueet joita on puolustettu vuosikymmeniä, muuttuvat muotoaan tulevassa aluejaossa niin, että oma ,tuttu yhteys katoaa, ja samalla saavutetut edut, jotka ovat joillain alueilla jopa huomattavia, katoavat Tuomion Rotkoon kuin Klonkku ja sormus...

Ajatus ,jota ollaan herättelemässä, on ehdottomasti hyvä ja kannatettava, yleisen keskustelun herättäminen vapaapalokuntien ja pikku hobittien asemasta uudessa aluejaossa ansaitsee keskustelun.. Mutta kun joukot kutsutaan kokoon tarkoin valitulla otoksella, josta on sitten mukava kerätä omien joukkojen esikunta, ja kierretään julkista kutsua/keskustelun avausta, on kaiki kähminnän kriteerit täytetty. Kun siitä sitten omat joukot valitsevat edustajakseen ystävällisen Galdafin, joka johtaa valmiiksi joukkoja sammutusautonsa katolta, ja kutsuu itseään " kaikkien valtuuttamaksi " ( vrt. eng. The Chosen One) valtakunnallisen oraganisaation neuvottelijaksi, on sotku viittä vaille valmis.

Lisätään soppaan hiukan hallintoa, ja otetaan mukaan aluehallintoa, joka tarjoaa yllättäen tilat koko prosessille. Mukaan astuu suuria linjoja vpktoiminnasta aikaisemmin vetänyt henkilö, jonka kanta sopimuspalokuntiin on edelleen alan legendoja..

Kyseisen tahon kuolematon kommentti .." kyllä ammattilaisen ja vpklaisen väliin pitää jäädä vähintään 15 heinäpaalin kokoinen rako, ja oikeastaan ne paalit tekee saman kuin vpk, ei niitä toisistaan erota..." elää edelleen kaikkien veteraanihobittien muistoissa, ja sille me kaikki edelleen hymyilemme kun nostamme sarvia Konnussa ...

Kyllä kai nyt pikku hiljaa pitäisi olla jokaiselle selvää että muutos oli tulossa joka tapauksessa. Alueelliset erot ovat suuria, ja kun toiminta-alueet muuttuvat , niiden sisälle jää väistämättä toisaalta isoja , alueensa ehdottomia ykköspalokuntia, joille kunta-aika ja vielä aluelaitoksetkin antoivat mahdollisuuden jatkaa aika avoimesti omaa puuhaansa, ja joille esimerkiksi paikallinen teollisuus antoi hyvän kasvu,- ja toiminta-alustan, ja toisaalta sinne jää pieniä ämpäri ja hosaryhmiä, joille saunaillat ja kaksi myrskykeikkaa vuodessa ovat toiminnan kohokohtia.

Kun nyt nämä 150-200 kertaa vuodessa lähtevät alkavat kaikessa hiljaisuudessa kerätä joukkoja, ja jättävät nuo pienet omilleen, on kaikki universumin viha heidän päällään.

Asiat saadaan keskusteluun, ja ne voi, ja kannattaa viedä yleisellä tasolla myös maaliin saakka. Mutta henkilöt jotka niistä lähtevät keskustelemaan , eivät saa olla jonkin yksittäisen ryhmät " haluutko mennä" viestillä kutsumia, vaan koko toiminnan kattavan otannan perusteella valitut, asiansa osaavat henkilöt toimivat koko joukon edustajina.
Ja kun mukana on virkamies, joka tarjoaa puiteet tapahtumalle, on sitä suuremmalla syyllä kutsuttujen ja asiasta päättävien joukon oltava mahdollisimman neutraalisti aluettaan edustavia, ei yhden tai kahden hobitin tehdaspalokuntaa tai Pohjolan Betoni ja Rapa TPK;ta edustava porukka, josta saa sitten kivat kaverikuvat tilaisuuden päätteeksi.

Menen nyt kammiooni vaihtamaan paristot kypärään, ja palaan takaisin...

Olkoon voima kanssanne, pikku palokuntalaiset...

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Galaksien välisten lavatanssien seinäruusut oli myös otettu huomioon, kutsu kokkoukseen sai varmasti lahkeen märäksi useammassakin paikassa. Nyt päästään valtakunnallisiin hommiin, pöytäkirjantarkastajaksi tuomiovuorelle. Aikataulukin oli suunniteltu hienosti juuri ennen lomia, että lavatanssien pääartistilla olisi varmasti aikaa puuhata rauhassa.

Soittolista meni kuitenkin uusiksi vuorokaudessa näissä tansseissa vaikkei alkuperäisessäkään varmaan mitään vikaa ollut . Kunhan vähän tanssitaan...

Se on kumma juttu se luottamus, sen kerran menetettyään ei kannata ihmetellä galaksien välistä kähmintähälytystä jos jää itse uudestaan rysän päältä kiinni ja huutaa apua isoilta pojilta. Mielenkiinnolla odotan ylipapiston kostoa, edellisellä kierroksellahan ei ymmärretty valittujen edustajien roolia valitsijoidensa edunvalvojina.

Kuunnelkaa kaikki Pärre ja vaikuttakaa

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kcE-96tz3A4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Niinpä niin...

Tuolla yhdellä tämän maan kulmalla asiat on aina hoidettu omalla tavalla, ja ilmeisesti virkatie on tuntematon käsite.

Kutsuja Tuomiovuorelle Pasilaan on lähetetty kaveriperusteella, komeasti viralliset tiet kiertäen. ja kun asiantuntjoiksi on kutsuttu ihmisiä,jotka eivät missään olosuhteissa tule olemaan sopijaosapuolia tulevaisuudessa , ei kyseisellä tapaamisella ole mitään merkitystä.

Se kutsutaanko tapaamista epäviralliseksi vai ei, ei merkitse mitään, kutsujien tarkoitusperä on ollut alun perin selvä. Saada omat näkemykset mahdollisimman ajoissa " yleiseksi mielipiteeksi", jotta omat saavutetut asemat eivät vaarannu. ja kutsumalla kaverit mukaan se olisi onnistunut... Sen jälkeen voi todeta omalla porukalla, että " voidaan varmaan sopia niin että me jatketaan asioiden valmistelua.."

Esimerkiksi Uudellemaalle kutsun lähettäminen yksittäisille henkilöille, ei viralliselle neuvottelukunnalle, on osoitus piittaamattomuudesta , eikä todellisesta tahdosta saada aikaan luotettavaa kommentointia. Tiedoksi sinne; jos halutaan saada edustaja jatkossa paikalle, niin kutsut laitetaan yleisesti jakoon neuvotteluvaltuudet omaavalle taholle, ei yksityisviestinä.

Tässä tulee mieleen erään vanhan henkilöstöpalaverin palautekeskustelu jo vuosia sitten, tätä tuon Pasilan tilaisuuden järjestäjät onnistuneesti soveltavat:

Kun henkilöstöpalaveri oli ohi ,kysyttiin mitä henkilökunnalla olisi annettavaa palautteena päällikölle.
Oli hetken hiljaista, ja sitten eräs duunari nousi ja vastasi:

Täällä meillä yrityksessä on onnistuneesti sovellettu jo pitempään henkilöstöön herkkusienipolitiikkaa...

Päällikkö oli hiljaa, ja kysyi minkälaista se sitten on, ja duunari vastasi:
Meitä kohdellaan samalla tavalla kuin herkkusieniä, päälliköt heittelee päälle säännöllisesti paskaa ja pitää pimennossa, niin kyllä siellä viihtyy...



Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Tästä puuttuu oikeastaan enää SPPL ja SPEK lanseeramassa "Järjestötoiminnan korttia", joka pitää suorittaa voidakseen osallistua järjestötoimintaan...
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Kähminnän laatu saa uutta pontta kun tutkitaan valtakunnassa annettuja määräyksiä jotka Sisäministeriön tunnuksin on leimattu, ja tiedoksi Erottajankadulta annettu, ja koska valtaa keskitetään etelään, onko edellämainittujen satuhahmojen marssin tarkoitusperät täysin selvät, vai onko kyseessä harhautus jolla valtaa koitetaan muiluttaa korkeamman viranomaiskäden kautta?

Aluehallintovirastojen uudistaminen
Nykyisestä kuudesta aluehallintovirastosta muodostetaan yksi valtakunnallisen
toimivallan omaava viranomainen joka toimii alueellisissa yksiköissä /
toimipisteissä. Päällekkäisyydet aluehallintoviraston ja keskusvirastojen kanssa
puretaan. Uudistuksessa henkilöstöä ei keskitetä yhteen toimipisteeseen.


Miten muuttuvat Aluehallintoviraston tehtävät, saavatko nämä enemmän valtaa, vai pedataanko jo asemia tuleviin koitoksiin? Vaihdetaanko vapaaehtoisten asemat heinäpaalimaneeseiksi?

3.) Pelastustoimi; pelastustoimen ja ensihoidon järjestäminen osoitetaan
viiden yliopistollista sairaalaa ylläpitävän maakunnan tehtäväksi
maakuntien yhteistyöalueittain. Kaikki maakunnat hoitavat näihin
liittyviä tehtäviä ja maakunnat sopivat yhteistyöalueittain
järjestämisvastuussa olevan maakunnan kanssa järjestämisen
rahoittamisesta.


Valtion suunnitelmista käy tulkiten ilmi se että vastuuta uudesta ja pohjoismaiden sekä pohjoiskalotin suurimmasta pelastuslaitoksesta jää Uudenmaan maakunnalle. Suurimmaksi tätä voi tituleerata ja tällöin mallia voisi luontevasti hakea Venäjän Federaation presidentin, kurkiauran suurimman kärkilinnun Vladimir Vladimirovits Putinin alaisesta EMERCOM:sta, jonka organisaatiokaavio muistuttaa jo valmiiksi meillä hyvinkin todellista muotoa, jossa valtaa on käyttämässä se kenen virkapuvussa on kilohinnalla verraten eniten metallia sekä parhaat kaverit. Lähinnä kysymykseksi jää, kuka tätä kurkiauraa siirtyy vetämään ja ketkä ovat siipimiehet? Kuka on Red-5?

Ehdotan opintomatkaa asiasta Moskovaan. Kulut voidaan kattaa sujuvasti jostakin soveltuvasta alan yhdistyksen budjetista koulutukseen varatusta rahasummasta.

Komentajat ovat itänaapurissa olleet yleensä johtajan titteleitä, sekä edesmenneessä DDR:ssä. Voidaanko tästä vetää johtopäätökset? Termihän olisi moneen tuttuun toimintatapaan verrattavissa, minä komennan te seuraatte.

Yritykset ja ajatukset jotka ovat esitetty, ovat kuten jo aikaisemmin mainittu kannatettvia. Mutta niinkuin monesti tieto on valtaa. Ja sitä valtaahan on käytetty.
Mikäli nykyaikaiset yhteysvälineet eivät ole osapuolilla vielä hallinnassa, monta vuotta nurkassa hiljaisena viestejä odottanut Telefax on puhdistettuna ja valmiina odottamaan yhteydenottoa.

Miljoonasade lauloi aikanaan "...Niin ennenvanhaan muutettiin Ihmiskäsin maailmaa Uskottiin ja raivattiin Oikotietä onnelaan Ja valta käänsi kylkeään Kun vaan ryhtyi vääntämään..."
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Päivä on taas tuonut uutta tuulahdusta avaruustuulten mukana , ja Taru Letkutornien Herruudesta on saanut uusia ulottuvuuksia.

Olemme pääsemässä tämän kähminnän ytimeen ja selvää on nyt että tarinaan on sorvattu menestyksekkäästi trilogian osat;
1. osa " Suihkuputkien herruus" , jossa eri alueiden pikku hobittipalokuntien päälliköt alkavat kiistellä siitä kenestä tulee uuden ison
MahtiSuihkuputken Haltija, ja joka saa samalla haltuunsa kaikkien muiden paloasemat, kaluston ja supikoiraviitan, joka on valmistettu Lappeenranta/Kouvola-välisen maantien varrelta kerätyistä supikoirien nahoista.
Pieni joukko hobitteja Keski-Maasta alkaa kuitenkin vastustaa MahtiSuihkuputken haltijaa, ja lähtevät etsimään kultaista suihkuputkea, jolla voitaisiin saada kaikki pikku palokunnat taas yhteen, ja karkoittaa lisää valtaa havitteleva vieraan kylän hobitti palopäällikkö.

2. osa" Letkutornien taistelu", jossa kukaan ei säästy tappioilta, letkua on levällään, vesitykit tekevät rumaa jälkeä joukkojen harvenevissa riveissä, tanner täytyy haljenneista kypärän visiireistä, ja parittomia hanskoja lojuu suunnattomia määriä taistelukentillä. Pillikeikkaa ei ole koskaan ajettu näin paljon, ja savuisten kenttien seasta nousee
aina välillä yksinäisiä palohobitteja jotka koettavat löytää takaisin omalle pikku paloasemalleen.
Etulinjoista kuuluu huutoa pimeydessä " lisää letkua, ja vesi poikki"

3. osa " Kyläpäällikön paluu" kertoo vanhan ja arvostetun palokunnan päällikön paluusta, kun hän yllättäen saapuu nostolavan korissa keskelle joukkoja kultainen suihkuputki kädessään.
Pikku päälliköt vaipuvat syvään vitutukseen, koska nyt heistä kukaan ei saa supiviitaa ja mitaleita.
Päällikkö vetäytyy Konnun Keskuspaloasemalle Pasilaan,ja hallitsee sieltä pitkään ja viisaasti.

Elävässä elämässä tuo kaikki on totta...

Kun joku täysin ulkopuolinen taho, täysin vieraan pelastustoimen alueella toimiva , alkaa yllättäen kysellä ympäri Suomea, omasta aloitteestaan, ja ilman minkäänlaista mandaattia muilta , mitä teillä maksaa pelastustoimen hoito, mitä jos sitä, ja mitä jos tätä ja suoraan toteaa että toivomus on, että muut pikku hobotit voisivat ottaa heille selvää omalta pelastuslaitokseltaan kaikista mahdollisista alueen kustannuksista,tehdä vertailutaulukon ja toimittaa sen sitten takaisin heille," jotta voitaisiin sitten päästä mukavasti alkuun ", pitäisi varotuskellojen soida ja kovaa.

Nämä tiedot ovat kuulemma tärkeitä saada heti aluksi Käskynhaltijan käyttöön, jotta voitaisiin lähteä muodostamaan neuvottelujen tavoitteita ja päämäärää.
Kaunis ajatus, mutta mikä ihmeen tarve on painaa paniikkinappulaa,ja aloittaa vaalikampanja " valitse minut kylän päälliköksi", kun pelastustoimen aluejako on vielä linjausvaiheessa.

Seuraava vaihe tällaisissa on yleensä se että , taho joka haluaa oikein kovasti kylän päälliköstä valtakunnan päälliköksi kerää esikunnan, ja esiintyy sen jälkeen sujuvasti
virallisena kantana kaikkeen.Ylenpalttinen ystävällisyys ja halukkuus hoitaa muiden asioita ei yleensä ole vastikkeetonta, vaan seuraava vaihe on se että kun minä hoidin
tämän, niin minun pitää saada sitten ensin tämä, ja tämä, ja vielä uudet hanskat, ja pari mitalia, ja oma tosi-tv ohjelma " Elämää letkutornissa"


Sopimuspohjana tähän uuteen valmisteilla olevaan " Kaakkois-Suomen pelastustoimen vapaaehtoiset hobitit" / Frivilliga Hobiter från Sydost Finland/ Volunteer Hobits from South-East Finland/ Freiwillige Feuerwehr der Südostens Finnland työnimellä kulkevaan Etelä-Suomen vapaapalokuntaan käytetään tiettävästi paperiliiton ja sataman ahtaajien tuntipalkkoja sekä vuosilomaehtoja.

Jokaisen Etelä-Suomen nykyisen hobittipalokunnan tulee lisäksi toimittaa MahtiSuihkuputkenHaltijalle sopimuskorvauksena joka vuosi mies ja hevonen, tiu munia, 10 kg puolukoita, 10 litraa appelsiinikiljua, neljä pakastettua sorsaa ja salaa kaadetun peuran ruho.

Hobiteille jaetaan asemille ajoneuvon vilkkujen kiilloitusvuorot, mitalien kiillotusvastaavan vakanssi, ja viikko-ohjelmaan sisältyy 24 tuntia pakollista harjoittelua kalustokilpailuihin.
Savumerkkien lähettämistä varten rakennetaan asemien pihalle merkkitulitornit, joissa on 24/7 päivystys.

Lainatakseni legandaarisen KeuPa HTn jääkiekkovalmentajan Ville Niemisen sanoja kuluvalta kaudelta hiukan muunnellen:
" Mä olen hyvin huolissani siitä että suomalainen sopimuspalokunnan päällikkö on ylimielinen, mä aion soittaa tän kokouksen jälkeen Harri Aholalle..."

Terveisiä forumpäivystäjille , saa lainata, mutta ei ole pakko...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Quote by: Darth Vader

Päivä on taas tuonut uutta tuulahdusta avaruustuulten mukana , ja Taru Letkutornien Herruudesta on saanut uusia ulottuvuuksia.

3. osa " Kyläpäällikön paluu" kertoo vanhan ja arvostetun palokunnan päällikön paluusta, kun hän yllättäen saapuu nostolavan korissa keskelle joukkoja kultainen suihkuputki kädessään.
Pikku päälliköt vaipuvat syvään vitutukseen, koska nyt heistä kukaan ei saa supiviitaa ja mitaleita.
Päällikkö vetäytyy Konnun Keskuspaloasemalle Pasilaan,ja hallitsee sieltä pitkään ja viisaasti.



Onko olemassa historiatietoa, onko jossakin hallittu joko.

a) Pitkään
b) Viisaasti
c) Onko olemassa prosessikuvausta pitkälle ja viisaalle
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Quote by: Suihkuputki

Quote by: Darth Vader

Päivä on taas tuonut uutta tuulahdusta avaruustuulten mukana , ja Taru Letkutornien Herruudesta on saanut uusia ulottuvuuksia.

3. osa " Kyläpäällikön paluu" kertoo vanhan ja arvostetun palokunnan päällikön paluusta, kun hän yllättäen saapuu nostolavan korissa keskelle joukkoja kultainen suihkuputki kädessään.
Pikku päälliköt vaipuvat syvään vitutukseen, koska nyt heistä kukaan ei saa supiviitaa ja mitaleita.
Päällikkö vetäytyy Konnun Keskuspaloasemalle Pasilaan,ja hallitsee sieltä pitkään ja viisaasti.



Onko olemassa historiatietoa, onko jossakin hallittu joko.

a) Pitkään
b) Viisaasti
c) Onko olemassa prosessikuvausta pitkälle ja viisaalle



Arvoisa veljeskunnan jäsen Suihkuputki, kysyt viisaita, pääset vielä uudessa organisaatiossa suihkuputken kantajan vaativaan tehtävään...( vrt. aseenkantaja entisajan turnajaisissa...)

Sanat "pitkään " ja " viisaasti" eivät tosiaan aina valitettavasti kulje samassa aikajanassa rinta rinnan.

Historia tuntee valitettavia esimerkkejä pitkään hallinneita, mutta ei välttämättä niin viisaasti johtaneista johtajista. Suurin ongelma on aina se ,että jotkut viihtyvät suihkuputken kahvassa liian pitkään, eivätkä ymmärrä päästää irti , vaikka letku on ollut poikki jo vuosia, eikä virtaus ja paine kohtaa enää omaa suoritustasoa..
Näitä löytyy niin yritysmaailmasta kuin pelastustoimen eri organisaatioista. Myös tällä hetkellä niin isoissa kuin pienissäkin palokunnissa elää vahva " mikään ei perkele saa muuttua, ja minä tiedän että vesi ei voi tulla punaisesta letkusta läpi, kun se on aina ennen tullut valkoisesta..."- henki.

Tämä on valitettava esimerkki elävästä elämästä, ja pelottavan usein kuulee edelleen perusteluna sen että, palomieheille ei voi antaa mitään uutta kalustoa, koska sen opettelu on vaikeaa, ja he ovat tottuneet vanhaan... Onhan se selvää että kun levittimen rungon väri muuttuu oranssista harmaaseen, niin kyllä se polttaa rakot käteen koko palokunnalle, henkeä ahdistaa, tulee kaksoiskuvia, yökastelua, ja kaikille määrätään kolmen vuoden terapia...
Tuo siis ei ole viisasta johtamista...

Viisaasti johtavia onneksi löytyy myös, harmi että jotkut heistä toteavat muutosvastarinnan niin suureksi,että jättävät alan liian varhain, ja menevät sinne missä heitä kuunnellaan.
Eli alan ongelma on monesti se että ne jotka eivät osaa, haluavat johtaa, ja ne jotka osaavat, vaiennetaan tehokkaasti..

Tässä kähminnässä pelko kohdistuu siihen että jotkut tahot haluavat johtaa, ja kaikkien muiden pitäisi ymmärtää miten hyviä he siinä olisivat. Mutta kun sitä ei muuten saa tiedoksi , pitää laittaa myllykirjeitä, ja esittää tärkeää.. Pitkä hallintokausi tuossa voi olla tarjolla, viisaudesta en osaa sanoa mitään varmaa, ainakaan CV ei näytä kovin hyvältä.

Kysyit onko pitkään ja viisaasti johtamiselle prosessikaaviota.. Toki sellainen on tehty...
Tässä sinne linkki, seuraa kaaviota , ja löydät perille kaiken viisauden lähteelle...
http://www.kokkola.fi/palvelut/asuminen_ja_rakentaminen/kokkolan_vesi/fi_FI/jatevedenpuhdistamon_prosessikaavio/_files/88612339233133652/default_FS/sako2.gif
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
On hyvä muistuttaa lähtökohdista, jotka luotiin 10 vuotta sitten.

"Sopimuspalokuntien liiton puheenjohtaja Isto Kujala sanookin, ettei saavutetuista eduista aiota luopua."

http://yle.fi/uutiset/vapaapalokuntien_rahoista_kiistaa/5754357

Internet ei unohda.

SSPL kotipaikkana on Lappeenranta, onko tätä odotettavissa kun siirrytään asiassa eteenpäin?

http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat/lappeenranta-sanoi-ei-miljoonavaatimuksille/
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Koska näyttää siltä että tähän maahan ollaan perustamassa 24.5 erään yksityishenkilön voimin koko Etelä-Suomen kattavaa sopimuspalokuntaa, haluan esittää kyseiselle taholle muutaman kysymyksen:

1. Herra palokunnan päällikkö, miksi juuri te valitsitte itsenne kutsumaan kaikki muut pikku palokuntalaiset koolle ?
2. Miten kutsun saaneet valittiin? Kivan kaverin maineen mukaan, ovatko he mökkinaapureita, lapset samassa tarhassa, kuulutte samaan kalakerhoon tai pelaatte samassa
golfseurassa? Vai sen perusteella, että kukaan ei vuotaisi mitään julkisuuteen..
3.Mainitkaa edes yksi hyvä syy, miksi kenenkään pitäisi tulla juuri teidän kutsumaanne kokoukseen? Jos järjestän samalle illalle Linnanmäelle vastaavan tilaisuuden ja lupaan kaikille saapuneille rannekkeet ja hattarat, niin Pasilasta on lyhyt matka kävellä sinne , tulkaa mielummin viikinkiveneeseen, niin saadaan kaikki oksentaa kilpaa kun se menee ympäri...
4. Jos liityn palokuntaanne, saanko heti ajaa pillikeikkaa..?
5. Oletteko jo avanneet edustustilin Panamaan? Jos ette, niin miksi ei?
6 Aiotteko väitellä tohtoriksi aiheesta" Suuret kunniamerkit/ uhka vai mahdollisuus?
7. Onko palokunnallanne tanssilava, ja jos on , esiintyykö juhannuksena Trio Erectus?
8.. Pidättekö mustasta makkarasta?
9.. Tunnetteko ammattikoulun palon historian..?
10. Voidaanko saada ylilento Karjalan Lennostolta , jos voitetaan JEHU maljakisa?

Kunnioittaen Suurta MahtiSuihkuputken Haltijaa lähestyen
Darth Vader
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
On rauha, tyyni. Se edeltää yleensä jotakin suurta. Asia on siirtynyt käymistilaan ja kaikki odottavat seuraavaa siirtoa. Taustalla kuitenkin kiehuu.

Laudalla luultiin olemassaolevan jo Shakki, jossa tarvitsisi enää vain tehdä Matti jolloin kaikki olisikin niinkuin ennen.

Kutsuin tänään kokoon muinaisia henkiä palosuojan lattialle muodostetussa rituaalikehässä, jonka kerrotaan tuovan paikalle menneiden aikojen palokuntien päälliköt. Jotka kaikessa viisaudessaan antaisivat tilanteeseen kullanarvoisia neuvoja verikauhoineen joissa kiiltävät sotiakin nähneet kokardit. En onnistunut. Paikalle saapui vain pieni osa yhdistyksen edellisen vuosisadan alussa pidetyn 10 vuotisjuhlien jälkiseurauksena aikaansaatuja esiaviollisten suhteiden aikamiehiä.
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Quote by: Suihkuputki

. Paikalle saapui vain pieni osa yhdistyksen edellisen vuosisadan alussa pidetyn 10 vuotisjuhlien jälkiseurauksena aikaansaatuja esiaviollisten suhteiden aikamiehiä.



Julistauduitko heidän päällikökseen, ja ilmoitit että sinua on puhuteltava MahtiSuihkuputken Haltijana...?
Lisäksi kerroit että kokoonnutte 24.5 klo 18.00 Pasilan asemalla perustamaan uutta palokuntaa ,Pasilan virastotalon VPK;ta, johon on kutsuttu perustajajäseniä ympäri eteläistä Suomea.
Järjestetään suuri kansanjuhla, jossa puhuu kaikkien heinäpaalien ystävä valtion hallinnon edustajana sekä itse itsensä paikalle kaukaa itäiseltä rajalta kutsunut Pienen Suihkuputken Haltija,joka haluaisi kovasti tulla isona kaikkien palokuntien päälliköksi.
Hänen puheensa jälkeen siirrymme Messukeskukseen, jossa juhlakansalle tarjoillaan appelsiinikiljua ja lammaspaistia.

Lopuksi marssimme Tuusulantietä Flamigoon, ja siellä järjestetään suurena iltakilpailuna¨ensimmäiset uusien sääntöjen mukaiset JEHU maljakisat. Uuden kiertopalkinnin on lahjoittanut Laatokan aluehallintoviraston pelastustoimen yksikkö.. Lajeina ovat hohtogolf, erittäin korkean paikan pelastustehtävä kauppakekuksen aulan porrastasanteelta , tietokilpailuosuus jossa kysytään palokunnan tilinumero, tilin saldoa, ja tunnuslukua sekä myöhemmin ilmoitettava sokkotehtävä.

Aamulla kaivetaan valtion VISA Elecron esiin, maksetaan hotelli, ajetaan takseilla lentokentälle, ja lähdetään lopuksi Leville Hulluun Poroon viikoksi korkean paikan seminaariin.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Quote by: Darth Vader

Koska näyttää siltä että tähän maahan ollaan perustamassa 24.5 erään yksityishenkilön voimin koko Etelä-Suomen kattavaa sopimuspalokuntaa, haluan esittää kyseiselle taholle muutaman kysymyksen:

10. Voidaanko saada ylilento Karjalan Lennostolta , jos voitetaan JEHU maljakisa?



Ylilennot suuntautuvat sinne mistä tilaus tulikin. Onko JEHU maljakisan tulos enteilyä tulevasta? Oliko tuomaripelillä osuutta asiaan?
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 10:05 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content