Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 28.03.2024 kello 20:49

Rescue.fi

Kähmintää ja avointa keskustelua

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Torkahdin sohvalle syötyäni puolikiloa kasviksia ja herättyäni totesin useammasta tuutista tulevan jälleen kähminnän virallisen äänenkannattajan jakamana ilosanomaa Kymenlaaksosta.
Tää homma on juuri sitä mistä galaksien välisessä miitinkissä myöhään launtai-iltana 7.5.2016 todettiin.

Tein tossa rommitotin mukiin, mikä ei sekää varmasti yllätä ketään...
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Olemme myös antamassa lausuntoa Pelastustietoon ja CNNlle tänään erittäin merkittävästä tieteellisestä löydöstä, mutta koska näillä sivuilla ei kuulemma koskaan käy ketään voin vuotaa tiedon jo tänne etukäteen...

Avaruuden musta aine on tekemämme selvityksen mukaan lähtöisen Kymenlaaksosta, eräästä alas ajetusta paperitehtaasta on nähty outoja valoja jo pitempään, ja on selvinnyt
että musta aine valmistetaan siellä erittäin salaisen kaavan mukaan, ja lasketaan öisin taivaalle..

Mutta tämä siis vain ihan näin meidän kesken...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Tilanteessa odotellaan jo nimettyä tapaamista niinsanotuilla Konnun synnyinseudulla juhannuksen epäjumalan palvonnan jälkeen.

Kuva on nyt muodostunyt hyvin selkeäksi. Pohjoisosassa puuhataan sitä mitä parhaiten osataan. Tiedon maksimaalista pimittämistä. Tämän lomassa toivotaan tapahtuvan parasta, sekä lähes eläkeiässä olevien pelastusjohtajien jotenkin pelastavan olemassaolevan tilanteen. Toisaalta taasen myös etelämmässä on haettu oppia pohjoisista osista. Kysymystä kuka tulee edustamaan ja ketä seuraavassa kohtaamisessa ei ole tehty, vaikka asiaa puitiin jopa valtakunnan ykköslehden sivuilla.

Toimintatapa muistuttaa vahvasti vuosikymmenen takaista. Tieto pidetään itsellä. Tilanne muistuttaa absurdiudeltaan Eesti Reklaamfilmin tuotantoa jossa sisältö oli mitä sattuu, kunhan kunniaa tuli.

 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Eesti Reklaamitelevision materiaalia hiukan tuunattuna:

https://www.youtube.com/watch?v=3XsYCSC7hvo

Vastaavia tiedotteita on luvassa uuden aluelaitoksen neuvotteluiden edetessä...
Tässä vielä salaista materiaalia viimeisestä Pasilan Kokouksesta, jossa sovittiin uusista vpk sopimuksista:

https://www.youtube.com/watch?v=jB51gjty-T8


Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003

YLE: Pelastuslaitoksen työntekijöiltä säästöesitys: "Teemme 24 tuntia enemmän töitä"

Henkilökunta esittää, että sopimuspalokuntien korvauksia leikataan 30 prosenttia. Jos esitys toteutuu jo tänä vuonna, henkilökunta ilmoittaa olevansa valmis tekemään ylimääräistä työtä 24 tuntia ilman korvausta. Tästä pitäisi seurata 850 000 euroa.

Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tulossa on SuomiAreenan keskustelutilaisuus 12.7 Porissa klo 13.30-14.45 välisenä aikana aiheesta Palokuntatoiminta / työtä vai harrastusta...?

Paikka Puuvillan kauppakeskus, Pori...

Mielenkiintoista... erityisesti otsikon asettelu on kiinnostava..

Tässä eteläisen Suomen palokuntien kähmintäneuvotteluluissa on joillekin alueille, erityisesti alotteen tekijä Kymenlaaksolle , tavoitteena saada palkanmaksu aikaan sopimuspalokunnille, ja muutenkin raha tuntuu olevan koko ajan se jota pitää saada ihan joka paikasta aina ja kaikkialla..
Hyvä niin, kaunis ajatus..
Näyttää kuitenkin siltä että tavoitteita asetteleva palokuntasopimusten neuvottelija ja toisaalta alan kattojärjestö SPEK ovat täysin eri linjoilla siitä miten vapaapalokuntien toimintaa tulisi ohjata jatkossa..
Kun palkat muodostavat kuluista vakinaisella puolella jo ehkä 80% kuluista, niin kulukerroin sopimuspuolella kiipeää äkkiä samoihin mittasuhteisiin.

Ja vaatimalla palkkaa , on muistettava että työnantaja voi silloin vaatia myös aivan eri tasoista toimintavalmiutta ,osaamista, mahdollisia ,varuillaoloja, jne..
Olen itse seurannut ja toiminut eri palokuntaorganisatioissa kolmatta vuosikymmentä.

Voin vakuuttaa että, kun oman kokopäivätyön / 5 päivää/vko/ 40 h, päälle tekee todistettavasti vuodessa palokuntaa 1180 tuntia maksettuja työtunteja hälytyksinä ja varuillaoloina, siihen päälle joka viikkoiset harjoitusillat 100h/v ,kurssit,leirit, ja työtehtävät, ja jatkatte sitä 10 vuotta, niin tulee mieleen olisiko välillä ihan mukava vain harrastaa palokuntaa eikä elää sitä 24/7..
Arvostan suuresti sitä että joku haluaa luvata sopimuksiin että kyllä me hoidetaan tämä, maksatte vaan palkkaa, ja tekijöitä löytyy kyllä, jaksetaan painaa.
Mutta uskokaa huviksenne kaikki galaksit kiertänyttä veteraania...

Ette vittu ihan oikeasti jaksa... se tuntuu kivalta jonkin aikaa, menee vuosi ,kaksi , mutta kun elämä palokunnan ulkopuolella alkaa jossain vaiheessa tuntuu vieraalta,
niin on syytä miettiä missä mennään.. Ja kun palokuntiin mukaan menevät ovat yleensä vastuuntuntoisia , hyvällä asenteella varustettuja, niin luovuttaminen tai edes tauon pitäminen toiminnasta ei tule edes mieleen,
Kun sopimuksia aletaan sorvata uusiksi, älkää nyt rahan toivossa menkö lupaamaan sellaisia asioita jotka saavat oman elämän täysin palokunnan ehdoilla pyöriväksi, kun kaikki illat,lomat, viikonloput yms päivystetään ja ajetaan keikkaa, alkaa parin vuoden päästä tulla mieleen, mitä olikaan sovittu..

Neuvottelijoiden vastuu on melkonen, ja siellä ei yhden ison egon omaavan neuvottelijan tahtotila esimerkiksi isosta liksasta omalle palokunnalle saa näytellä minkäänlaista roolia. Ihan vähän sellaisia kaikuja avauksessa kuitenkin oli ainakin tuolla eteläisten palokuntien avauksessa ,että näyttämisen halu oli todella kova parilla pöytään tulijalla,ja vaarana on että kun puhutaan isoista luvuista , vauhtisokeus iskee, ja vaatimukset ovat täysin vailla pohjaa.

Lisäksi sopimuksien toisena osapuolena olevat pelastuslaitokset ovat erittäin erilaisia, ja pelastusjohtajien asenne vaihtelee valtavasti. Olen kuullut erään pelastusjohtajan kommentin aiheesta , joka kuvaa hyvin asennetta:
Hän kulki seurueessa mukana, joka oli vieraana eräässä toisessa isossa kaupungissa eri pelastustoimialueella kuin hänen omansa.., Seurue kulki erään paikallisen vpk-talon ohi, ja pelastusjohtaja kysyi eräältä mukana olevalta paikalliselta henkilöltä, oliko vpk;lla autoja ja mikä oli lähtövalmius... Saadessaan vastaukseksi että on siellä autot , ja valmius on xx minuuttia, pelastusjohtaja vastasi aika jäätävästi...; vai xx minuttia... Sitten niille voisi jakaa taksisetelit, eihän noilla ajoilla tarvita enää mitään paloautoja..."

Onnea vaan neuvotteluihin, kun vastapuoli lähtee tuosta ajatusmaailmasta...

SPEK ottaa vahvasti kantaa aiheeseen omalla tiedotteellaan, siellä vapaaehtoistyön asema nähdään hyvin eri lailla:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/vapaaehtoisuus-tulee-sailyttaa-palokuntalaisuuden-perustana---sopimuspalokuntatoiminta-ei-saa-muodostua-pelkastaan-tyoksi?publisherId=1622&releaseId=48712939

Lainaan siitä palokuntajohtaja Petri Jaatisen lausunnon asiasta:
SPEK on kuitenkin huolissaan siitä, että järjestölähtöinen auttamistyö ja palokuntien osallistuminen pelastustoimen palveluihin nähdään liian yksipuolisesti tilaaja-tuottaja -suhteena. Kestäviä ratkaisuja tarvitaan.

– Vaihtoehtona on alan ammatillistuminen ja palokuntalaisuuden muuttaminen palkkatyöksi, SPEKin palokuntajohtaja Petri Jaatinen hahmottelee. – Kansantaloudellisesti se ei kuitenkaan ole kestävä tie, ja samalla menetetään myös kansalaistoiminnan muut hyödyt, kuten turvallisuuskasvatusta edistävä palokuntanuorisotyö, palokuntien tekemä ennaltaehkäisevä turvallisuusviestintätyö sekä mielekäs turvallisuus- ja pelastusosaamiseen pohjaava harrastustoiminta ja sen yhteisölliset vaikutukset.


Eli kanta on täysin eri suuntaan vpk-toimintaa painottava kuin esimerkiksi nyt neuvottelutavoitteita asetteleva eteläinen palokuntasopimusten lähtökohta.
Jaatinen ei palkkoja kaipaa, ja toisaalta isot palokunnat joita vetävät vahvat järjestöjyrät, eivät suostu vetämään hanskoja käteen ilmaiseksi..
Toivoa sopii että palokuntasopimuksia ei aleta sorvata AKTn tai Paperiliiton asenteella tyyliin " koko Suomi pysäytetään, jos ei saada kromattua kypärää, kolmet hanskat, ilmaiset patongit Subista ja tonni kuussa joka jätkälle..."

Joillekin alueille palkat ja kulukorvaukset voivat sopia paremmin, mutta samalla muotilla koko maata tai edes yhtä aluetta ei kannata väkisin istuttaa sopimuksiin.
Alkuun hyvältä tuntuvat sovitut asiat voivat kääntyä itseään ja palokuntaa vastaan, kun velvotteiden täyttämisestä tulee harrastamisen sijasta pakko ja painajainen.

Palokunta harrastuksena on aina ollut paljon enemmän kuin moni muu toiminta , elämäntapana se varmasti vie mukanaan...
Harrastakaa ihmeessä palokuntaa niin paljon kuin haluatte, mutta pitäkää pari muuta elämää siinä rinnalla..

Terveisin
Darth, kaikkien galaksien päivystävä tulitaistelija ( älkää hommatko samaa kypärää palokunnalle kuin mulla, tästä jumalauta loppuu paristot koko ajan...helevetin halpatuontia jostain...)

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Tapelkaa pojjaat niin saatte tupakkia... Palokuntahommissa olisi parempi sanoa: tapelkaa pojjaat niin saatte hanskoja.

Erinäiset päivystävät jeesukset ovat virkistäneet heinäkuuta taistelemalla kovasti tiedotuksen herruudesta. Ulostuloja tulee siellä ja täällä, facebookissa ja twitterissä. Ulkona sataa myös vettä, joten pienentynyt metsäpaloriski on saanut kesämökeillä sadetta pitävät prenikkarinnat aktiivisiksi. Vain SPAL:n ulostulo vielä puuttuu, mutta toisaalta sitä ei minusta edes tarvita, koska muut laulavat kilpaa kuin epävireinen poikakuoro konsanaan.

Palokuntalainen-lehden viime numerossa oli paljonkin kommentteja niin koulutusuudistuksesta, Etelä-Suomen palokuntien tapaamisesta kuin monesta muustakin asiasta. Jokainen on varmasti ne jo tavannut, joten ei niistä sen enempää.

SPEK päräytti pari tiedotetta ulos, jotka nyt olivat aivan peruskauraa. Lienee syytä muistuttaa, että kun rahoituksesta puhutaan, niin SPEK-ryhmä itsessään ei varmasti rahoita mitään, ellei heillä ole Pasilassa setelipainokonetta, rahoitus tulee samoista kertymistä kuin kaikilla muillakin: meidän kaikkien taskusta.

Tiedotteissa kuvataan kaunis tavoite, mutta sen toteuttaminen on vain takkuillut kohta parisenkymmentä vuotta. Jokainen meistä tietää, että markkinointisuunnitelma on helppo tehdä paperilla, mutta vaikeampi toteuttaa jos tuote ei kiinnosta asiakasta. Koulutusjärjestelmä on mielestäni liian raskas, vaikeaselkoinen ja joustamaton nyky-yhteiskuntaan, vaikkei vaatimuksista tingittäisikään. Uuden järjestelmän en usko keventävän tätä, koska se tarkoittaisi suoraan kouluttajien ja kurssinjohtajien ansiotason laskua. Onko muuten SPEK:llä jokin monopoli koulutukseen ja materiaalien tekoon?

http://www.spek.fi/news/SPEK-ryhma-rahoittaa-palokuntakoulutusta-yli-250-000-eurolla-vuosittain/27263/079105ca-9510-41ef-a8fc-ec097be1c965

http://www.spek.fi/news/Sopimuspalokuntatoiminta-ei-saa-muodostua-pelkastaan-tyoksi/27263/e61d43dd-78bb-4795-82e2-fe4b893f6b04

Samaan nippuun tuli sitten vielä kolmas tiedote

http://www.spek.fi/news/Paikallistaso-avainasemassa-katastrofiriskien-vahentamisessa-/27263/739a3017-eceb-4b4b-9363-0b27a9437422

Suomessa olemme tottuneet ajattelemaan varautumista ja kansalaisten selviytymistaitoja maaseudun kautta. Kaupungistuminen haastaa kuitenkin meidät miettimään uudelta pohjalta kansalaisten varautumista, toteaa Karim Peltonen, SPEKin varautumisjohtaja. –Kaupungistuminen on kokonaisvaltainen ilmiö, sillä se koskettaa yhtä lailla ihmisten arjen hallintaa kuin rakennetun ympäristön ominaisuuksia
.

Näinpä. Eli maalla ihmiset tietävät, että jos naapurin talo palaa ja en auta, ei naapurikaan auta jos oma talo palaa. Kaupungissa soitetaan 112, otetaan selfie, ja jos palokunta ei tule tarpeeksi nopeasti kirjoitetaan someen. Mutta mitä tekee virkamies. Virkamies soittaa Martti Servoa tapaillen ja yrittää niittää sieltä mihin ei koskaan kylvetty. Mitä tekee järjestökenttä, yrittää rakentaa yhä suurempia kokonaisuuksia kilpaa virkamiesten kanssa.

Sitten söhäisi tiedotteensa ilmoille Sopimuspalokuntien liitto.

http://www.sspl.fi/?id=1186

ja twiittasivat vielä perään varmaan omasta mielestään samansuuntaisen twiitin

https://twitter.com/SSPL2014/status/751466788857245696

Mutta molemmat luettuaan jäi lukijalle aika epäselväksi mitä mieltä ollaan.

Huomiseksi Suomiareenalle on järjestetty keskustelutilaisuus, kuten Darth mainitsi, jossa pohditaan asiaa otsikolla "Palokuntatoiminta – työtä vai harrastus?"
Keskustelijoina on joukko alan ihmisiä pelastusylijohtajasta alkaen.

Hieman pistää silmään, että paikalle ei ole saatu VPK-aktiiviksi kuin pelastusylitarkastaja Aluehallintovirastosta, mutta tämä on varmasti vain minun rajoittuneisuutta.

Mutta ei se mitään, alan mediat tuntuvat painavan heti tiedotetta ulos kun vain joku keksii jotain lähettää. Yksi keskustelijoista päätti sitten jo puffata itsensä lehteen:
http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat/linko-sopimuspalokuntien-vaatimustason-taytyy-pysya-korkealla/

Onko joku oikeasti kärryillä mitä tämä herrasväki puuhaa?

Toisaalta ei ehkä kannata edes olla, vaan muodostaa tilannekuva ja ottaa tilanne hallintaan. Se nimittäin nyt on helvetin helppoa tämän sekaannuksen keskellä ja jos sitä ei joku pian tee sen tekee virkamies. Vapaaehtoinen toimiala tarvitsee todella pian rakentavan johtohahmon joka ottaa paketin hallintaansa ja pelaa vapaaehtoisen palokuntatoiminnan maaliin yhteistyössä muiden kanssa.

Tilannekuvan muodostaminen hallinnollisessa tilanteessa on perinteisesti ollut koko toimialalla erittäin vaikeaa, se kun vaatii helvetisti aikaa, hyvät lähteet, luottamusta, jalkatyötä, tupakkia ja ties mitä. Taas kerran näyttää siltä, että yritetään mennä siitä mistä aita on matalin Excel- ja Woimapiste-harjoituksena. Uusien palokuntalaisten rekrytointi on helvetin vaikeaa kun yhteiskunta kaupungistuu. Se ei ratkea istumalla Porissa, eikä kokkouksessa tahi uudella Mobiili-Appsilla. Se vaatii norsunluutornien purkamisen ja jäätävän määrän kenttätyötä rystyset ruvella, helvetisti tunteja kentässä, byrokratian purkamista ja kylmän pään.

Alan omilla lehdillä paistaa jo nyt läpi se ohuus mikä lähdeverkossa ja tausta-aineistoissa on, jotta asioista voi kirjoittaa järkevästi, pitäisi tuntea historia ja edes edellisen kierroksen asiat. Pari vuosikymmentä sitten paheksuttiin kun intternetissä kirjoitettiin nimimerkkien takaa ihmesivuilla. Nyt vastaava kirjoittelu on arkipäivää alan mediassa.

Ne joilla on mahdollisuus niin lukekaas Östnyland-lehden eilinen (maanantain 11.7) numero. Palokuntajutussa ollaan aika lailla asian ytimessä.

Kattellaan huomenissa lisää...

PS: VPK tarkoittaa Vapaaehtoista Palokuntaa
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Clint on näköjään päässyt Rio Granden rannalle lomaranchilleen...

En pääse valitettavasti laskeutumaan Poriin tänään, eivät anna laskeutumislupaa raviradalle..
Ja kun meillä on vaan faksi täällä laivueen komentokeskuksessa niin kaiken maailman twiitit kulkee vuoden viiveellä tänne..

Mutta ei haittaa.
Tosiaan olisi varmaan saatu muutama ihan tämän päivän palokuntatoimintaa harrastava henkilö sinne Poriin keskustelemaan, niin että ei olisi tarvinnut Areenalle hakea AVIn virkamiestä edustamaan vpk-kenttää

Tuossa Clint uuppasi tuulen mukaan Rion rannalta sellaisen höttöisen risupallon pöyrimään,ja katsotaan minne se pysähtyy. .Se pallo on aika hyvä kuvaus tämän hetken pelastustoimen tilasta; höttöinen rakenne, paljon ilmaa,ja ajelehtii tuulen mukana ilman että kukaan haluaa pysäyttää sitä ..
Todennäköisesti se lopulta palaa hiilloksena jonkun cowboyn nuotiossa...

Ihan kaikkea en tähän noista linkeistä ala lainaamaan, lukekaa itse nuo Clintin viittaukset, mutta tähän on pakko ottaa kantaa:
https://twitter.com/SSPL2014/status/751466788857245696

Tilat,kalusto/varusteet ja kyvyt... Tätä samaa pyhää kolminaisuutta on pyöritetty aikojen alusta, kun on vapaapalokuntatoimintaa on yritetty kehittää..

Paras esimerkki siitä on Suomen Tku Aurajokilaaksossa ... Vuosia 1869-1870 voidaan pitää merkittävänä ajanjaksona suomalaisessa palontorjunnassa.
Silloin turkkulaiset huomasivat että yleinen vapaapalokunta ei riitä, vaan perustettiin vakinainen palokunta. Ja paluuta entiseen ei ollut, tästä alkoi kierre ,joka jatkuu edelleen,
146 vuotta myöhemmin...

VPK hankki vuokratilat vuonna 1872 ( huom. tilakysymys puhutti jo silloin...) ja hankki ensimmäiset valkoiset palokuntamekot varusteiksiin ( satsaus varusteisiin, huomioikaa SSPL)

Myös palokuntalaisten henkilökohtaiset kyvyt on aina huomoitu, ja palokunnan toimintakykytesti vuonna 1868 sisälsi mm. voimisteluharjoituksia. Missä ne nyt ovat , kysyn vaan...? Ryömiminen jotkut pullot selässä on liian helppoa, tehkää nuoret spagaatti valkoisessa mekossa, niin tekee vain tosi palokuntalainen!
Esitän sopimuspalokuntien koulutusjärjestelmään pakollisia voimisteluharjoituksia, volttisarjoja sekä rytmisen voimisteluryhmän perustamista .

JEHU-malja kilpailu muutetaan telinevoimistelu- ja rytmisen ryhmän kilpailuksi, siihen voivat osallistus sitten kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Tehdaspalokuntia varten perustetaan erikseen oma kilpailu , jossa kymenlaaksolainen Suomen Paperitehtaiden puolapuujoukkue saa jälleen hallita ylivoimaisesti kilpailua vuosisatojen ajan..

Vapaaehtoisista laatikoista SSPL unohtaa naisten,nuorten ja reservin lisäksi kaikkein tärkeimmän, Aurajoen rannan vpklaiset perustivat palokuntaan soittokunnan vuonna 1873, tätä ei saa unohtaa kun uusia sopimuksia neuvotellaan, terveisiä Kymenlaaksoon. Uudet mekot ja riittävästi torvia on saatava sopimukseen...

Kalusto ja tilat kehittyivät ja uudet höyryruiskut hankittiin luonnollisesti ensin Eerikinkadun vakinaiseen palokuntaan 1883 ja vpk sai oman imu/paineruiskun v.1890. Kalustokysymykset siis olivat jo silloin esillä, ja selvästi vakinainen palokunta sai jo silloin parhaat päältä...

Tämän kaiken voisi kopioda vuoteen 2016, mikään, ei siis mikään ole muuttunut... aina on mietitty mistä saadaan rahaa, miten ylläpidetään asemaa, kalustoa, mistä saa mekkoja ,hanskoja ja hälytystorvia, ja kenen leipää syöt...

Miksi ihmeessä pitää järjestää joku SuomiAreena, Palopäällystöliiton opintopäiviä, jne.., kun voisi kopioda Suomen ensimmäisen yleisen palokuntalaiskokouksen esityslistan vuodelta 1889, ja vaihtaa vain päiväystä, asiat eivät ole muuttuneet miksikään.

Täytyy koettaa laskeutua jonnekin Noormarkun metsiin ja tulla taksilla kuuntelemaan Areenan keskustelua siitä miten helvetin hyvin meillä on kaikki asiat..
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Darth Vader

Clint on näköjään päässyt Rio Granden rannalle lomaranchilleen...



Täällä ollaan. Aikavyöhykkeet meni tuossa hieman sekaisin, joten tänään ne Porissa juttelevat... Vapaa copypaste ohjelmasta alla:


Palokuntatoiminta – työtä vai harrastus?
Tiistai 12.7. klo 13.30-14.45 | Puuvillan kauppakeskus, Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14

Järjestäjät:
Suomen Palopäällystöliitto
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL

Työtä vai harrastus? – Kaksi näkökulmaa sopimuspalokuntatoimintaan
• Yksikönjohtaja Jaakko Linko, Ylihärmän Sammutusmiehet ry
• Palokunnanpäällikkö Taina Halttunen, Oulunkylän VPK

Paneeli (60 min)
• Pelastusylijohtaja Esko Koskinen, sisäministeriön pelastusosasto
• VPK-aktiivi, palo- ja pelastusalan kansainvälisen kattojärjestön CTIF:n naiskomission puheenjohtaja Mira Leinonen
• Puheenjohtaja Ilkka Mustakangas, Suomen Palomiesliitto
• Kansanedustaja, Sopimuspalokuntien Liiton puheenjohtaja Antti Rantakangas
• Pelastusjohtaja Jari Sainio, Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii koulutuspäällikkö Camilla Volanen Suomen Palopäällystöliitosta.

Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Loistavaa , Sainio voi kertoa varmaan muille mistä Varsninais-Suomi ostaa mekkoja palokuntaan... Artukaisten asemalle täyttyy tehdä retki sopivaan väliin, ja käydä kuittaamassa hanskat, jumppapuku, ja uusi valkoinen mekko, vanha onkin jo hiukan nokinen... Vai olisko ne Jannella Eerkinkadulla, täytyy kysyä...

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
SPEK on aloittanut julkisuuskampanjan vapaaehtoistyöstä kaikilla rintamilla, Jaatinen ja kumppanit esiintyy tänään myös valtakunnan verkossa:

http://yle.fi/uutiset/pelastuslaitosten_halytystehtavat_vapaaehtoisten_varassa__onhan_se_huolestuttavaa/9019088

Sama agenda toistuu, onko vapaaehtoista tekijää riittävästi, ja voiko jaksamista ja kasvavaa tehtävämäärää kompensoida rahalla...
Lukekaa oma kantani asiaan tuolta aikaisemmasta tekstistä..


Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Käsittämätöntä. Kalansilmanhohtoinen peltikypäräni säteili ydinjätteen omaisesti nurkassa siihen tahtiin, että lähetystä on tullossa jokaiselta pelastustoimen suunnalta.

Vain SPAL on nyt ollut hiljaa, onkin mielenkiintoista kysyä että mikä on nyt saanut siellä pysymään muuten niin perin alttiit suut supussa.

Asiaan. Koko alalla tuntuu olevan vellipesä sen verran sekaisin ettei oikein kiireessä edes osata miettiä mitä sieltä suusta tulisi ulos päästää. SPEK vetää yhteen suuntaan, SSPL:n vetäessä toiseen. Koko hommaa ei juurikaan johda ketään.

Lappeenrannan suunnassa tuntuu lipsuvan käsite siitä mitä tämä meidän touhu oikeasti onkaan. Jos joku tätä tekee pelkän huvin vuoksi ja siksi että saa maksaa muutaman euron vähemään veroa. Toiset sitten tekevät sen vuoksi että saadaan naapurin enemmän tienaavalta porvarilta se viimeinenkin sentti nyhdettyä pois yhteiskunnan verorahojen kautta. Tilannekuva puuttuu koko kentältä, jossa erityisesti Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa tunnutaan menevän kovastikin ammattiliittojen asenteella että mistään ei tarvitse edelleenkään luopua. Kuitenkin lakiehdotuksista lähtien lähteet kertovat toista. Ei ole kuin ajan kysymys kun rahan perässä juoksevat toimijat kastetaan Pimeyden ruhtinaan kalamaljassa, jossa ei palkintoja uimakilpailuista ole liiemmin jaeltu. Niissä uimakilpailuissa mitaleja ei jaeta.

Mikäli asiaan halutaan ratkaisuja, tulisi nyt koota kenttä, jonkun sellaisen toimesta joka kykenee tämän baletin hallitsemaan, tosin sitä voi olla vaikeaa tehdä koko maan osalta, mutta jos edes pieni osa, se missä raha liikkuu yhdistyisi, olisi sillä suuri vaikutus muuhun maahan. Sori nyt vain, Kymenlaakso ja muut osat, paperitehtaanne ovat sammuneet ja olette nettoansaitsijoita valtion rahoista, onnea kovasti siihen junaan.
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Suihkuputki

Koko hommaa ei juurikaan johda ketään.



Eipäs nyt nöösipoika ruvete siellä uhoamaan. Tilanne on erittäin hyvin hallinnassa. Parhaat kaverini Tex ja Kit ovat juuri Kekkosen kanssa kalassa ja kunhan hauki on koukussa saadaan vielä lisää vahvistuksia. Suurin ongelma on nyt kotimaisen perunan surkea laatu: Tex valitteli paistettujen perunoiden laatuongelmasta.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Totta puhut, Clint ,siemenperuna oli keväällä tosi huonoa, ja nyt saadaan pelkkää pakastemuusia...

Pitäiskö tehdä ristiretki Pälkäneen kuuluisaan perunapitäjään, jotta saadaan kunnon eväät neuvotteluun..
Onnea Kekkoselle savolaisen hauen jahtiin, vaikka sielä taitaa muikku ja ahven olla ruiskuoressa se suosituin versio...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Darth Vader

Totta puhut, Clint ,siemenperuna oli keväällä tosi huonoa, ja nyt saadaan pelkkää pakastemuusia...

Pitäiskö tehdä ristiretki Pälkäneen kuuluisaan perunapitäjään, jotta saadaan kunnon eväät neuvotteluun..
Onnea Kekkoselle savolaisen hauen jahtiin, vaikka sielä taitaa muikku ja ahven olla ruiskuoressa se suosituin versio...



Vai Rymättylään?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Hyvä ajatus, Naantali on kaunis kaupunki, käydään kylpylässä, ja haetaan hattivatit mukaan Kailon saaresta sopimusneuvotteluihin..

Onkohan Muumimaailmassa vpkta... Täytyy kysyä Sainiolta...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Quote by: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Totta puhut, Clint ,siemenperuna oli keväällä tosi huonoa, ja nyt saadaan pelkkää pakastemuusia...

Pitäiskö tehdä ristiretki Pälkäneen kuuluisaan perunapitäjään, jotta saadaan kunnon eväät neuvotteluun..
Onnea Kekkoselle savolaisen hauen jahtiin, vaikka sielä taitaa muikku ja ahven olla ruiskuoressa se suosituin versio...



Vai Rymättylään?



Herrasmiehet eivät siis luota Sosialistisen neuvostonaapurin edesmenneen perinnön suomaan kolhoosiruokaan jota olisi edullisesti salakuljetettavissa rajan ylitse yli jäävissä sammutusautojen vesisäiliöissä pelastustoiminnan siirtyessä valtiollisen maakunnan pelastusparaatitoimikunnan alaiseksi?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Säiliöautollinen Vienan Karjalan perunaa , mikäs siinä..

Myydään ne Lappeenrannan torilla, ja rahoilla ostetaan palokunnalle uudet kypärät, valkoiset sammutusmekot, ja voimisteluryhmälle rakennetaan lisäsiipi asemalle jumppahalliksi...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Kohta voidaankin soittaa Popedan "Mää ja tapparan mies" kappaletta "Mää ja sopparin mies" sanoituksella.

Laulussa ei vain mennä ikuriin tai Hervantaan ryyppäämään siirtosummia.
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 08:49 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content