Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 29.03.2024 kello 07:09

Rescue.fi

Kopterit kyykkyyn? Lentotoiminta päättyy...

Page navigation


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Päivän uutinen kertoo;
Medi_Heli jatkaa palveluidensa ostamista ahvenanmaalaiselta SHT:ltä.Sopimus on määrä tehdä kahdeksi vuodeksi eli 2007-2008.
Ilmeisesti aselevon paikka,jotta saadaan hanskattua muutama asia kuntoon, ja on taas kanttia neuvotella valtiovallan kanssa jatkosta ja rahoituksesta, kun sopimuskausi saadaan nyt hetkeksi vakiintumaan. Kuinkahan tuo homma muuten etenee jatkossa, Kanta-Häme ja ilmeisesti muutkin HUSin ulkopuolella olevat sairaanhoitopiirit, ja niiden sairaankuljetuspalveluita hoitavat kun saavat puhelukonsultaatiosta ja kopterikäynnistä laskun perään.Korjatkaa jos olen väärässä,näin oli ainakin vielä muutama viikko sitten. Käynti perillä on muutaman satasen, muistaakseni 400,00/krt. Ja kun soittaa kopterilääkärille, alkaa nauha pyöriä; " Tämän puhelun hinta on 50 euroa, jos haluat jatkaa , paina kaksi..." No,ei nyt sentään, mutta maksullinen homma se kuitenkin muille on, ja tietty kun tulosta ja rahaa toimintaan on saatava, homman toisaalta kyllä ymmärtää. Tätä taustaa vasten voisi kuvitella, että moni toivoisi valtiovallan jossain vaiheessa tulevan mukaan,jotta tuokin muuttuisi .
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ja tähän ollaan tulossa...? Päivän uutisia;
Pelastushelikopterien toiminta halutaan valtiolle,kertoo päivän uutinen. Rahoitusta selvittänyt työryhmä on tiettävästi esittämässä, että valtio ottaisi hoitaakseen kuuden pelastushelikopterin vuosittaiset n. 10 miljoonan euron kulut. Järjestely tulisi voimaan viimeistään kolmen -neljän vuoden kuluessa, kun nykyiset rahoitus-ja palvelusopimukset umpeutuvat. Työryhmä luovuttaa esityksen perjantaina sisäministeri Rajamäelle. Suomessa toimivien kuuden pelastushelikopterin nykyiset kulut korvataan Raha-automaattiyhdistyksen, sisäministeriön ja sairaanhoitopiirien kesken.
Jokohan alkaisi näkyä jokin muu kuin tarrojen myyntiin perustuva rahoitus, ei silti,voi se ministeriökin kerätä tuon summan tarroilla ja t-paidoilla...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tämä vuosi mennään näin;
Medi-Helikin sai jälleen RAY-rahaa 01.02.2007 Viime vuonna avustuksetta jäänyt Medi-Heli saa jälleen tukea koska korkein hallinto-oikeus hylkäsi vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta. Raha-automaattiyhdistyksen tuotosta jaetaan tänä vuonna järjestöille avustuksia yhteensä 306 miljoonaa euroa. Lisäksi voittovaroista menee yli 100 miljoonaa sotainvalidien ja rintamaveteraanien hoitoon ja kuntoutukseen. Lääkäri- ja pelastushelikoptereille annetaan kymmenen miljoonaa euroa. Medi-Heli saa tänä vuonna avustusta 3,3 miljoonaa euroa. Viime vuonna se jäi avustuksetta hankinnoista tehtyjen valitusten vuoksi, vaikkakin valtio lopulta tuki kopteriyhdistystä 1,6 miljoonalla eurolla. Tukea voitiin nyt myöntää, koska korkein hallinto-oikeus hylkäsi joulukuussa vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta. Sisäministeriön työryhmä julkistaa huomenna ehdotuksensa lääkäri- ja pelastushelikopterien rahoituksesta. Toiminnan rahoittaminen valtion talousarviosta on kirjattu hallitusohjelmaan, mutta tavoite ei ole vielä toteutunut. RAY:n varoin tuetaan lisäksi vanhuksia suuntaamalla rahaa erityisesti dementian aiheuttamien ongelmien ehkäisyyn. Myös kotona asumista tuetaan avustamalla mm. omaishoitajien vertaisryhmä- ja leiritoimintaa sekä erilaisia kuntoutusjaksoja. Valtioneuvosto päätti avustuksista tänään valtaosin Raha-automaattiyhdistyksen joulukuussa esittämällä tavalla.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Viisi ja puoli vuotta sitten avattu keskustelu on edelleen ajankohtainen, mutta nyt kokonaan uudessa valossa, niin se aika rientää: Nyt sitten on saatu aikaiseksi päätös, joka toivottavasti antaa vähäksi aikaa taloudellisesti turvatun toimintaympäristön koptereille: Vantaan ja Turun Medi-Helit sekä Oulun kopterit jatkavat ennallaan, yksi nykyisistä koptereista siirtyy Kuopioon, yksi ehkä Sodankylästä Rovaniemelle, ja yllätys,yllätys; tulee yksi lisää eli Tampereen Pirkkalaan tulla tupsahtaa maan kuudes lääkärikopteri päivystämään. Valtio rahoittaa kokonaan lääkärihelikopterien toiminnan ensi vuoden alusta lähtien. Tähän asti noin joka toinen lento on rahoitettu tukiyhdistysten keräämillä lahjoitusvaroilla, ja loput kulut Raha-automaattiyhdistys on maksanut .Juuri tämä yhtälö on niin monet kerrat ollut katkaisemassa toimintaa, vuoroin tukiyhdistyksiltä on rahat loppu, vuoroin RAY on ollut laittamassa hanoja kiinni. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson ( se nätti ministeri musiikkikanavalta...) lupaa, että rahoitus toiminnan siirtämiseen löytyy budjetista. Valtion budjetoimalla 22 miljoonalla eurolla pyöritetään ensi vuonna kaikkia viittä nykyistä helikopteritukikohtaa sekä uusi kuudes tukikohta, joka perustetaan Tampereelle. Onnea ja menestystä koko hommaan,kerrankin ministeri keskittyi olennaiseen eikä hukkaa aikaa keskioluen laimantamiseen...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 07:09 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content