Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 28.03.2024 kello 09:47

Rescue.fi

ETIIKKA

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: kippari

Huomaan ilokseni saaneeni keskustelua alulle. Jo se että asiasta keskustellaan, ja vaikkei kaikki sen enempää tällä palstalla kommentoikaan, niin ehkä rescue-sivuston tunnettu vaikuttava voima kuitenkin aikaansaa edes kahvipöytäkeskustelua tai mikä tärkeintä: värinää persevilloissa

Tuossa lienee sivuston mission ja vision aihiot. Voimaprojektit ovat Darthin toimialaa.
niillä nokkelilla nuorukaisilla jotka katsoivat oikeudekseen jakaa lehtineekerin plantuille tietoa hyvistä kuvauskohteista.
Onko kyseessä eräs iltapäivälehtiin asti yltänyt liikenneonnettomuus viime viikolla?
Laatikaa nyt perkeleessä palokunnittain ohjeet jos keskusjärjestö ei sitä saa aikaiseksi. Ohjeista - kouluta - valvo! Esimiehen ensimmäinen oppikirja painos1 sivu 1 kappale 1 ja eka lause!

Pyörää ei kannata keksiä uudestaan vaan näin maanpuolustusyhteistyön hengessä lainailee Puolustusvoimilta. YlPalvO:ssa (http://www.mil.fi/reservilainen/pdf/YlPalvO.pdf) on kappaleessa 9. kohdat 9.2 Tietoturvallisuus ja 9.4 Muut turvallisuusasiat. Noista soveltamalla saa aikaiseksi varsin näppärästi Palokuntalaisen Palvelusohjesäännön! Jumalauta sitähän alamme kirjoittaa nyt oikein porukalla!
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Onko kyseessä eräs iltapäivälehtiin asti yltänyt liikenneonnettomuus viime viikolla? No ei ole, tai siis tietääkseni ei ole. Kyseessä oli tehdasalueella sattunut muuntamopalo, jossa kuvaajanplanttu kiisi paikalle samaan aikaan virkamiesten kanssa, jokunen FBK-kin kävi paikalla joskin helvetisti paljon myöhemmin kuin kuvaaja.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

lips

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/22/04
Posts: 150
Location:VANTAA!
Itse kuuntelin aina vpk junnuna paloradiota suurella mielenkiinnolla mutta ei kyllä tullut mieleenkään levittää eteenpäin kolmannelle osapuolelle asioita. Kyllä sitten kun lentokone putoaa tai *censored* palaa taas on sitten tiedotusvälineiden mielenkiinto kohonnut. En usko että juorulehti lähtee joka automaatti- tai puunkaatokeikkaa kattelemaan ja ikuistamaan massiivista tapahtumaa. Mutta jos jotain isoa tapahtuu niin uskonpa että tiedostusvälineet haluavat mahdollisimman nopeasti paikalle ja tiedon asiasta, periaattella (se on jo pilaantunu kun karvat kasvaa) Noh paha mennä veikkaa leviääkö tieto sitten heti tiedostuvälineille. Mutta jonkinlainen suuntaa-antava säännöstä olisi kyllä ihan hyvä palokunnille antaa, tai jonkinlainen valvonta saatava.
Problem of future, today!
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: lips Noh paha mennä veikkaa leviääkö tieto sitten heti tiedostuvälineille.

Kyllä se tieto leviää tiedotusvälineille ihan virallista kanavaakin pitkin heti, jos nämä vaan vaivautuvat seuraamaan ko. tiedotusväylää. 112info.fi jakaa niin reaaliaikaista tietoa, että aikoinaan Savommaalla asuessa syyn ohiajavan paloauton kiireeseen näki sieltä jo siinä vaiheessa kun sireeni alkoi kuulua. Siis noin 3 minuuttia hälytyksestä. Mediaväelle tarjolla on enemmän tietoa kuin se, mitä julkisuuteen näkyy: Hätäkeskusalue, tapahtumakunta, osoite, tapahtumalaji, ilmoitusaika ja hälytetyt yksiköt. Muistaakseni jossakin kirjoitettiin, että pelastustoimen johtajalle taattaisiin 15 minuutin työrauha alkuvaiheeseen, eli tänä aikana ei saisi kännykkään soitella ko. tilanteesta. Ilmeisesti työrauhan takaaminen perustuu käyttöoikeussopimukseen eli konkreettisemmin uhkaan tiedonsaantikanavan sulkeutumisesta. Vanha media-pronto toimii miten sattuu, yleensä huonosti. Vielä hetken aikaa näillä leveysasteilla lehtineekeri voi olla kiinnostunut radioliikenteestä, mutta tulevaisuudessa infot alkavat tulla viranomaisen toimittamassa tekstarissa kännykkään - jos vaan haluaa maksaa siitä.
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Mallia maailmalta :
NORTH Active Calls as of 12-01-2006 01:01:02 RECV FC INC TYPE ADDRESS LOCATION UNITS 00:13:23 MEDICAL CALL 1601 NE 147TH ST R63 AH 00:42:29 MEDICAL CALL 36TH BLK FLAMINCO E63 AR CENTRAL Active Calls as of 12-01-2006 01:01:02 RECV FC INC TYPE ADDRESS LOCATION UNITS 00:48:36 MEDICAL CALL LE JEUNE OFF RAMP N MIA L59 AR SOUTH Active Calls as of 12-01-2006 01:01:02 RECV FC INC TYPE ADDRESS LOCATION UNITS 00:18:17 MEDICAL CALL 15501 PALMETTO RD R04 AH 00:32:36 MEDICAL CALL 4087 SW 108TH CT R09 AR 00:38:14 MEDICAL CALL 15398 SW 156TH TER R43 AR 00:41:04 MEDICAL CALL 21201 SW 103RD CT *CUTLER HAMMOCK R34 AR Disclaimer This posting is a service of the Miami-Dade Fire Rescue Department. The information listed here is not a complete listing of all incidents currently being worked by Miami-Dade Fire Rescue crews. The information provided on this page is basic public information involving fire and emergency incidents. This information is provided for those who want to follow information heard on our dispatch frequencies. Any information that could violate confidentiality laws has been omitted. Miami-Dade County and the Miami-Dade Fire Rescue Department assumes no liability for damages incurred directly or indirectly as a result of errors, omissions or discrepancies in the information provided on this web page.
http://www.co.miami-dade.fl.us/firecad/wwwcipnew.asp Eli lyhyt tarkennus; Taulusta näkyy koko ajan tehtävät eriteltynä ,niiden tehtävätyyppi(traumakriteerit täyttävä,sydänperäinen,yms..) aika,paikka ,tehtävä, yksiköt, ja jatkuvasti päivittyvä niiden status (hälytetty,matkalla,kohteessa,vapaa,sairaalaan,sairaalassa...) Sivu päivittyy automaattisesti 60 sek.välein. Ja vahvennettu osa vapaasti käännettynä kertoo,että kyseessä on nimenomaan julkiseksi tarkoitetu info,niille jotka haluavat seurata radioiliikennettä hätäkanavilla... Hiukan suodatettuna,mutta reaaliaikaisena tulee ulos käytännössä kaikki tieto,tehtävineen,osoitteineen,jne. Tiedossa on että,ainakin yhdeltä kotimaiselta sivustolta on kielletty mm.ensivastetehtävien näyttäminen tehtävälistassa omilla nettisivuillaan,koska se loukkaa kuulemma yksityisyyttä.Mitään kirjallista kieltoa tai lain kohtaa ei tosin pystytty esittämään asiasta. Kumpi nyt sitten loukkaa enemmän yksityisyyttä, jonkin kotisivun teksti Prontotiedoista saadusta tehtävälistasta: "Ensivastetehtävä,Vantaa klo 22.08, KU11" , vai iltapäivälehden koko sivun juttu kyseisestä tapauksesta seuraavan päivän lehdessä värikuvilla sävytettynä... Mitä arvelette, paskantaisiko joku alleen jos ehdottaisi vastaavilla infoilla pyörivää yleistä keikkasivua kotimaassa...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: *censored*n Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Kello käy.

Kellon voi pysäyttää, tai sitten ei... Hätäkeskuslaitos lupasi vastauksen asiaan kahden viikon kuluessa.

Eipä vastausta tullut. Odotellaan edelleen.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Hätäkeskuslaitoksen tulkinnan mukaan tehtäviin liittyvän radioliikenteen tallenne ei ole julkinen asiakirja. Tästä on saatu myös lausunto tietosuojavaltuutetulta, mutta lausunto on em. lakia vanhempi. Täytyy seuraavaksi käntyä tietosuojavaltuutetun puoleen.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
MTV3: Oikeusasiamies tutkii hätäkeskusten mediapalvelua
Eduskunnan apulaisoikeusasiamies selvittää pelastustoimen sähköisen mediapalvelun lainmukaisuutta. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt tutkii, onko esimerkiksi tulipalojen tapahtumapaikkojen tarkka sijainti tarkoituksenmukaista kertoa 112-info-sivuilla. Jos Lindstedt toteaa palvelun olevan nykymuotoisena sopimaton, saattaa tapahtumista ja niiden sijainnista kertominen julkisuuteen vaikeutua.
Palvelu koostuu yleisölle tarkoitetusta julkisesta nettisivusta sekä medialle tarkoitetusta osasta, jonka käyttäminen vaatii erillistä salasanaa.
Odotellaan.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Hyvä meno, aina kannattaa tehdä kaikki tiedon saanti mahdollisimman hankalaksi, sulkea kaikki kanavat, ja tuottaa mahdollisimman vähän tietoa ... Sehän se huhuja ja ennkkoluuloja hillitsee... Tuo tieto aletaan sitten kaivaa jo edellä kerrotun kaltaisin keinoin, eli etiikka on jatkossa lujilla. Minne mahtoi mennä *censored*n Jeesuksen kyselystä kopio,suoraan apulaisoikeusasiamiehen toimistoon?Pikkuisen liian hyvä sattuma sinänsä... Suomalaisen pelastustoimen ja hätäkeskusten tiedotuskultturi,tai pikemminkin sen puuttuminen on hämmästyttävää.Kun alan pitäisi olla teknisesti osaavaa, ja käytössä on järjestelmiä joilla tietoa tuotetaan,kenelle se sitten tarkoitetaan.Tiukasti taas vain itselle, ja kaikki muut saavat arvailla loput. Tullaan taas tämän aiheen avaukseen, eli kiusaus hakea tieto muulta kaikin keinoin kasvaa,kun "oikea" taho ei halua sitä tuottaa/antaa julki. Taas ollaan hyvää vauhtia menossa brezneviläiseen yhteiskuntaan,jossa mitalien määrä rinnassa ratkaisee,kuka saa puhua,ja muut kuuntelee. Jo aiemmin tänä syksynä on huomattu muutamissa oikeissa tilanteissa, että dokumentointi/tiedotteen laatiminen ja sen jakaminen on täysin mahdotonta. Kun pelastustoimen ja hätäkeskusten organisaatioihin on palkattu tolkuton määrä päälliköitä, joista valtaosa on turhautunut jo valmiiksi omaan hommaansa, niin kuinka monessa pelastuslaitoksessa ja hätäkeskuksessa on töissä tiedottamisen ammattilainen? Käytännössä joku päällikkö sanelee pikaisesti viestin sihteerikölle, joka ei tiedä itse asiasta mitään, vaan kirjoittaa sanasta sanaan ilman mitään kritiikin häivää jonkun tiedotteen tapaisen, ja se siitä. Ilmeisesti Helsinki on ainoa, ja senkin tiedottaja on todellinen näkymätön mies, ei juuri mediassa vieraile. Pelastusopisto,ministeriö,läänit,pelastuslaitokset ja Äiti Venäjä tuottavat kaikenlaista materiaalia maailmalle,mutta onko se oikeasti sellaista josta on jotakin hyötyä käytännössä?
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: Darth Vader

Hyvä meno, aina kannattaa tehdä kaikki tiedon saanti mahdollisimman hankalaksi, sulkea kaikki kanavat, ja tuottaa mahdollisimman vähän tietoa ...

Kenties Jukka Lindstedtille kannattaisi avautua asiasta ennen kuin hän ehtii piirtää puumerkkinsä paperiin? Minä en saata ymmärtää, mihin pykälään vetoamalla tiedottaminen voitaisiin kieltää. Palokunnan keikasta syntyy aikamoinen määrä sellaista materiaalia, joka täyttää nykyiset viranomaisasiakirjan tuntomerkit. Ensivastetehtäviä lukuunottamatta niistä ei juurikaan löydy sellaista materiaalia, joka olisi säädetty salassa pidettäväksi, ja kuten tunnettua, kaikki ne asiakirjat, joita ei ole säädetty salaisiksi, ovat julkisia. On aika kyseenalaista, voiko edes EVY-hälytysilmoituksen ("032A, Järvenpää, Oksapolku 1, KU71") katsoa pitävän sisällään sellaista informaatiota, että sen voi tulkita potilastiedoksi, kun tehtäväkoodi muutetaan sanaksi "ensivastetehtävä".
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Hätäkeskuslaitoksen vastaukseen pyydetään tarkennusta muistaakseni tietosuojavaltuutetulta, mutta sen kyselyn aihe oli hieman eri. Kuli, mitä laitetaan matkaan?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: Clint Eastwood

Hätäkeskuslaitoksen vastaukseen pyydetään tarkennusta muistaakseni tietosuojavaltuutetulta, mutta sen kyselyn aihe oli hieman eri. Kuli, mitä laitetaan matkaan?

Minun puolesta mitä tahansa, kunhan se on sen verran virallisen kuuloista, että OAM:n toimistossa sitä ymmärretään ja puoltaa nykyisen käytännön säilyttämistä tai peräti tiedottamisen vapauttamista entisestään. 112infossa voisi ihan hyvin olla näkyvissä vaikkapa 48 viimeistä tuntia ja 12 tunnin viiveellä nykyisin medialle näkyvä voisi tulla yleisöllekin julkiseksi. Useimmissa tapauksissa tuossa ajassa epämielenkiintoiset tapaukset on hoidettu loppuun ja mielenkiintoiset julkaistu tiedotusvälineissä eli näitä tietoja lukisi säännöllisesti lähinnä se pieni joukko, joka nykyäänkin seuraa yleisölle suunnattua 112infoa.
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Sorry kaverit, mutta nyt kyllä putos sukulaismies veneestä... 112infossa ei ole osoitteita eikä pelastustoimen mediaprontossakaan. Mistä nettisaitista on nyt kyse? Nimim. Epätietoinen e-suomesta
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: 209

Sorry kaverit, mutta nyt kyllä putos sukulaismies veneestä... 112infossa ei ole osoitteita eikä pelastustoimen mediaprontossakaan. Mistä nettisaitista on nyt kyse? Nimim. Epätietoinen e-suomesta

Medialle on 112infossa käyttäjätunnusten takana tarjolla jokseenkin samat tiedot kuin palokunnalle tulee hälytysviestissä. Lisäksi tilanteen edessä toimintaa johtava voi jakaa tätä kautta lisää infoa. Kokeile, josko saisit alueen sopimuspalokunnillekin ko. käyttäjätunnuksen, niin voimme reaaliajassa seurata keikkoja, joihin hälytystä ei koskaan tullut. Ohjeen mukaan tunnuksia vain yksi per organisaatio ja organisaatio jakaa tunnuksen käyttöoikeuden sisäisesti. http://www.pelastustoimi.fi/112ohje/ http://www.112info.fi/hakemus/
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: *censored*n Jeesus

Hätäkeskuslaitoksen tulkinnan mukaan tehtäviin liittyvän radioliikenteen tallenne ei ole julkinen asiakirja. Tästä on saatu myös lausunto tietosuojavaltuutetulta, mutta lausunto on em. lakia vanhempi. Täytyy seuraavaksi käntyä tietosuojavaltuutetun puoleen.

Tietosuojavaltuutettu vastasi.
Olette 20.12.2006 lähettänyt toimistollemme sähköpostinviestin, jossa tiedustelette mm. Vianomaisverkon radioliikennetallenteiden julkisuudesta. Sanotun johdosta totean, ettei Sähköisen viestinnän tietosuojalakia (516/2004 3 §) sovelleta ns. Virve-verkkoon.Näin ollen kysymys tallenteita koskevasta tiedonsaannista tulee arvioitavaksi mm. julkisuuslain perusteella. Totean, ettei tietosuojavaltuutettu ole toimivaltainen tällaisia kysymyksiä käsittelemään. Eduskunnan oikeusasiamies on melko hiljattain ottanut kantaa ns. 112-palveluun, johon ratkaisuun kehotan tutustumaan. Olennaista lienee viranomaistoiminnassa arvioida, onko Virve-verkon tallenteita pidettävä viranomaisen asiakirjoina ja sovelletaanko niihin salassapitosäännöksiä. terveisin Reijo Aarnio tietosuojavaltuutettu

Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 09:47 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content