Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 28.03.2024 kello 12:46

Rescue.fi

Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Noniin, teen tästä reseptin, mutta alkutilanne on seuraava: 1/2 kg voita 4 sipulia n. 0,5 kg naudan sisäfilettä, mureaa 1 litra aitoa Kermaa (ei mitään rasvatahnaa) espanjalaista mietoa chilipaprikaa (eli suunnilleen normaalia paprikaa. lihalientä tai fondia valkoviiniä 3 plo Jussi Kävelijää (1krt Red ja 2krt Black) Pannulle voita. Viipaloidaan paprika ja sipuli ja kuullotellaan pannulla kevysti Kaadetaan n. 0,5 litraa kermaa sekaan ja lihaliemikuutio tai fondia. Annetaan muhia (en tiedä vielä kuinka kauan). Lihat ovat lämminneet nyt aika pitkään ja odottelevat tuossa. Potut "talon tapaan". Jussin merkityksen konsulttina voi jokainen annostella itse.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Kastikkeeseen lurautetaan hieman (kaadoin pullosta ns. kaulan pois) valkoviiniä. Ollut nyt parikymmentä minuuttia ja lisäsin hieman kotona jauhetta rosepippuria. Ohjelmassa on seuraavaksi pihvin paisto. Pannu on valurautaa (ruotsalainen) ja voita myös tässä vaiheessa. Oliskohan syytä kehitellä salaattia?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Oliskohan syytä kehitellä salaattia?
Näin alan ammattilaisena voin sanoa että vedä sitä sauvakävelijää vaan...
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Taitaa mennä sauvamiestä in any case, jos on yhtään perinteet tallella tuossa keittiössä, ja senkin voi tulkita tiukan paikan tullen "salaatiksi..."
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Sauvamiestä meni kuten perinteisiin kuuluu, tosin varsin maltillisesti. Pihvien paistoaika maltilliseen medium plussaan oli 5-6 minuuttia per puoli, mutta olivathan nuo Tex Willerin tapaan yli tuuman paistamisen jälkeenkin. Pirkkapikaniksien 2-3 minuuttia per puoli on oltava jollekin kotikokin viiden millin pihveille. Kyllä se vaan niin on, että ei sitä aitoa voita ja kermaa korvaa mikään. Ruokajuomana ei ollut sauvamies vaan punaviini.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Se on hyvä että jollain on tässä ilmassa aikaa kotona nauttia Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella. Ulkona olisi meinaan hieman ikävämpää nautiskeluilmaa... Itse en mietiskele salaatin tekoa vaan nautin takkatulen (ja netin) äärellä itse Skotlannista uittamaa The Balvienne merkkistä...
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Valitettavasti on vaan Jussia täällä, koska sattui olemaan Brysselin kentällä tarjouksessa. Tuuli on tyyntynyt ainakin hieman päätellen pihapuiden kulmasta, joten alkuillasta tehty taktiikka puri: vaihdomme sahaan uuden teräketjun.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Mikä on pääsiäisen kärsimyksen kunniaksi teurastetun lampaan optimaalinen resepti. Olen kaksi (2) kertaa yrittänyt kruunata ristiinnaulitsemusjuhlan lampaalla, mutta molemmilla kerroilla on talosta on loppunut minttu. Tavaraa ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi peittämään sen palosaappaassa muhineen villasukan makua... Eli suvun salainen resepti esiin!!!
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Punaviini-lammaspata Ensin pannulla paistetaan pekonia/silavaa että siihen saadaan rasvaa. Tämän jälkeen mukaan heitetään mehukkaita lampaan paloja, silputtu punasipuli ja valkosipulia. Näitä paistellaan suolaa varovasti lisäillen, kunnes lammaspalojen sivut ovat paistettu umpeen (lihan väriä saa silti näkyä). Samaan aikaan voi valmistella punaviiniä, eli lisää siihen pippuria ja hieman maissijauhoa ja ehkä tilkan vettä. Kun lampaat ovat valmiita voi punaviiniseosta kaataa joukkoon niin että ne hukkuvat. Mukaan voi samalla heittää hillosipuleita, pilkottuja suolakurkkuja, sieniä, oliiveja, tms. Hella pienelle (niin ettei kiehu) ja pataa haudutellaan kannen alla, n. puolen tunnin välein nestettä lisäten. Keitoksen voi päästää loppuvaiheessa kohtuu kuivaksi. Noin neljän tunnin kuluttua kun lammaspalat alkavat hajoilemaan, voi pyyhkiä kuolan suupieliltään ja laskea hellan lämpö minimiin ja panna perunat uuniin. Itse suosin rosmariiniperunoita valkosipulilla tai luuydin-valkosipuli-kermaperunoita: viipaloidut perunat pellille, päälle raastetaan valkosipulia, sitten suolaa ja pippuria. Muutama luu luuytimineen perunoiden päälle (n. viisi senttiä paksuja biittejä) ja kermaa kostukkeeksi. Kun perunat ovat valmiita (nelisenkymmentä minuuttia) voi ruoan tarjota. Ruoan kanssa vahvaa punaviiniä.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Ja lammas ei sitten todellakaan ole sitä joka on tarjouksessa. Nimimerkillä pettynyt haksahdettuaan joskus moiseen. "Pakaste - Uusi-Seelanti, pakastusvuosi viisvuotta sitten" Reinin liha Hakaniemen hallissa on ok ostospaikka, mutta myös vantaalaisen K-Jättijaon tiskistä on saanut asiallista lammasta. Nyt on karitsan paahtopaistia pihveinä yrtti-valkosipuli soossissa tuloillaan. Vaikka ei kuulosta yhtä komeelta kuin sisäfile, mutta on ihan asiallista tavaraa.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Reinin liha Hakaniemen hallissa on ok ostospaikka, mutta myös vantaalaisen K-Jättijaon tiskistä on saanut asiallista lammasta.
Ostopaikka saisi mielellään olla *censored* tai joku muu VaSu-pelan kunta. tulee muuten vähän kalliit määkijät...
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Valitettavasti sensuroidut kauppapaikat eivät ole tuotetukemme piirissä, mutta Google tuotti osuman *censored* kauppahallista. Alueelta löytyy todennäköisesti ainakin yksi osaava K-kauppias jolla on lihatiskin lisäksi tiskin takana myös osaava lihamestari. Pelkkä tiski ei tee autuaaksi vaikka sitä yritetäänkin väittää. Veikkaan, että Intelligence Divisioonamme pyytää suunnaltanne vihjeitä?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Valitettavasti sensuroidut kauppapaikat eivät ole tuotetukemme piirissä
Kannattaisikohan laajentaa, *vink, vink*
, mutta Google tuotti osuman *censored* kauppahallista.
Ensinnäkin. Mitä ei *censored* kauppahallista saa, SITÄ EI TARVITA. Koskee Mustaa makkaraa ja kalakukkoa. Toiseksi, tulosalueen parhaat lihat saa Lihaliike R. Jokiselta.
Veikkaan, että Intelligence Divisioonamme pyytää suunnaltanne vihjeitä?
Vihjeitä ja mielipiteitä tulee kuin liukuhihnalta...
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Muokkasin lauseen huonosti jättäen auki takaportin. Meillä on tiedustelukanavia myös alueellenne, joita pitkin voimme tarkkailla antamiesi vihjeiden paikkansapitävyyttä.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Quote by: Clint+Eastwood

Muokkasin lauseen huonosti jättäen auki takaportin. Meillä on tiedustelukanavia myös alueellenne, joita pitkin voimme tarkkailla antamiesi vihjeiden paikkansapitävyyttä.

Tarkastetaanko mun sanomiset??? Eikö VaSun vasikoihin luoteta?!?!?!
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Nyt täytyy varoa, ettei mene ruokareseptikeskustelu politikoinniksi, mutta yritetään. Jo siitä hetkestä kun Jussi Kävelijä ensimmäisen kerran konsultoi tilanteenhallintaorganisaatiotamme hyvän kulinaristisen tuokion lomassa, olemme painottaneet check-crosscheck-doublecheck -metodia, jolla varmistamme pihvilihan tasaisen laadun. Olemme epäilleet eri alueiden laatua tasaisesti, koska epäily on perusolettama. Mutta esimerkiksi Mäntsälästä löytyi taannoin erinomaista pihvilihaa.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Oikein!! Epäile aina kaikkea. Et saa paskaa, jollet sitä välttämättä halua. Onkohan "Suuri Sauvakävelijä" vaikuttanut iltaan riittävästi, kun juttu on tätä tasoa.
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Vaihteeksi ihan leppoisa ilta. Hieman pelotti alkuillasta tuon tuulen kanssa, mutta lopputulos on ihan positiivinen. Linjalla roikkujat voisivat jakaa myös pääsiäisgastronomiset visionsa kanssamme.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Mr Man

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 11/09/06
Posts: 66
Location:VaSu-maa
Ei pelottanut missään vaiheesa täällä. Ilmoitin jo hyvissä ajoin, että tänään olen aloittamassa talvilomaa ja minua ei saa häiritä pikkuasioilla. Muut taitaa olla ajelemassa moottorisakalla jossain päin piirikuntaa, kun ei ole osallistunut keskusteluun...
"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Jaksaiskohan lauantaina kävästä Hakaniemen hallissa. Ihan vaan jos sattuis löytämään jotain snack-palaa... Täälläkin on suoramyyntiä, mutta matka on pitkä ja tokko auki pääsiäisenä. http://www.werho.com/werho/werho.htm
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 12:46 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content