Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 31.03.2023 kello 11:58

Fireimages.net ajankohtaista

  • 05.02.2004 kello 00:00
  • Kirjoittaja:
  • Katselukertoja 5,118
Tiedotteet Yksi varmasti Suomen suosituimmista pelastusalan sähkösivuista, Finnish Fire Images Gallery uudistuu, lue lisää ja osallistu kehitystyöhön ja anna kommenttisi!

Taustaa
Fireimages.net palvelu on vajaassa vuodessa saavuttanut suuren suosion ja se on näkynyt myös liikennemäärissä. Palvelussa on tällä hetkellä yli 2000 valokuvaa. Ylläpidon kantaviin periaatteisiin kuuluu tilanteenhallinta kaikissa olosuhteissa ja palvelu muuttaa uudelle asemalle.

Liikennemäärät ovat kasvaneet tasaisesti ja olemme jo nyt ylittäneet lähes kaikkien "tavallisten" webhotellien tarjoajien liikennemääräsuositukset, tällä ja saatavilla olevalla palvelutasolla oli suuri merkitys uutta operaattoria valitettaessa.

"Uusi asema"
Sivusto siirtyy nokialaisen MMD Networksin palvelimille, yrityksen palveluja olemme käyttäneet vuosia ja ylläpito on varmasti Suomen HSP-alan kokeneinta, vaikka suurelle yleisölle nimi onkin lähes tuntematon, yksityiskohdista mainittakoon mm. kahdennetut yhteydet kahdelta eri operaattorilta.

Ohjelmistopäivitys
Samalla ohjelmisto päivitetään (tämänhetkisten suunnitelmien mukaan) MySQL-tietokannan päällä ajettavaan PHP-kielellä tehtyyn sovellukseen. Vahvin ehdokas on tällä hetkellä Coppermine ja demon löydät täältä.

Toimintakatkokset
Muutos näkyy käyttäjille muuton aikana, koska kuvat siirretään vanhasta järjestelmästä uuteen. Valitettavasti kommentit menetämme siirron yhteydessä, mutta samalla teemme kuvien yhteyteen lisätietokenttiä, joiden määrästä ja sisällöstä (Yksikkötunnus, kuvaaja, reknro jne) sekä siirrettävien tiedostojen maksimikoon rajasta toivomme palautetta fireimages at rescue dot fi. Samassa yhteydessä käyttäjätunnukset joudutaan uusimaan ja tasoja tullee lisää. Vanhaa galleriaa ajetaan toisella verkkotunnuksella rinnalla jonkin aikaa, koska kommenteissa on monille käyttäjille tarpeellista tietoa

Tulevaisuus
Palvelun tulevaisuus ja rahoitus nykyisellä ja hieman korkeammallakin liikennöinti- ja levytilakapasiteetilla on varmistettu ainakin vuodeksi eteenpäin. Kehitykseen vaikuttaa merkittävästi siirrettävän datan määrä.

Kiitos kaikille kuvien lisääjille, ilman Teitä palvelu ei olisi mahdollinen!