Sisäfilettä aitaverkolla
- 12.11.2005 kello 00:13
- Kirjoittaja: Admin
- Katselukertoja 8,908
Sisäfileen grillaus on tunnetusti taitolaji. Vaarana on, että laadukas liha kuivaa liiaksi ja saat vain pilattua arvokkaan herkun. Aloita grillaaminen nuotion teolla, kunnon palokuntalainenhan grillaa aina avotulella. Tarvikkeet 1 m3 leppä- tai koivuhalkoa, hätätilassa voit käyttää esim. kuorma-lavoja grilli tai vaikkapa tynnyrinpuolikas Ainekset 1 kg naudan sisäfilettä, marinadi oman maun mukaan. Huomioitavaa: varmista sisäfileen saatavuus, koska kaikista kyläkaupoista sitä et välttämättä löydä.) valkosipulia Valmistus Sytytä nuotio ja varmista, että lopputuloksena on kunnon hiillos. Tämä tapahtuu parhaiten huolehtimalla palavan aineen riittävästä määrästä. Käytä leppä- tai koivuhalkoja, mutta grillaamista ei tietenkään estä vaikka joutuisit käyttämään esim. kuormalavoja. Paloittele sisäfile noin kolmen sentin vahvuisiin palasiin. Aseta sisäfile foliolle ja mausta valkosipulilla sekä pippurilla, marinoitua lihaa käyttäessäsi huomioi mausteiden yhteensopivuus marinadin kanssa. Kääri sisäfile folioon ainakin kahteen kertaan. Aseta sisäfile aitaverkolle ja hiilloksen lämmöstä riippuen valmistuminen kestää parista minuutista noin viiteen minuuttiin. Voit tarkkailla kypsymistä raottamalla foliota. Sisäfile aitaverkolla nautitaan tulen äärellä hyvässä seurassa riittävän juoman kera. Sisäfileen kyytipojaksi voi valmistaa hiillosperunoita, mutta huomioi niiden pidempi valmistusaika, mutta se onkin jo toinen juttu... EtsiOtsikotSivustotKäyttäjän toiminnotRemote Login Options
|