Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 20.05.2024 kello 00:09

Palokunnan varainhankinta verolle

  • 03.11.2006 kello 21:37
  • Kirjoittaja:
  • Katselukertoja 3,851
Uutiset

"Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava." - Raamattu, Luuk. 2:1.

Rooman valtakunnan keisarin käsky tavoitti keskiuusmaalaisen vapaaehtoisen palokunnan marraskuun alkupäivinä.

Foorumilla: Keskustelua verotuksesta

Keski-Uudenmaan verotoimiston tekemän verovuotta 2005 koskevan verotuspäätöksen mukaan palokunnan on maksettava tuloveroa varainhankinnalla hankitusta tulosta. Palokunnalta pyydettiin kesällä 2006 jälkikäteen tilinpäätöstiedot ja veroilmoitus vuodelta 2005. Syyksi ilmoitettiin Verohallinnon muuttuneet ohjeet (kts. http://www.vero.fi ->haku ->yhdistys)

Verovuoden 2005 osalta verottaja katsoi elinkeinotuloksi palokunnan varsin perinteisestä puunkaadosta ja vedenajosta muodostuneet tulot. Palokunnan tilinpäätöstietojen perusteella varainhankinnan liikevaihto oli noin 5400 euroa, josta veronalaiseksi elinkeinotuloksi saatiin noin 1700 euroa ja maksettavaa veroa kertyi korkoineen noin 450 euroa.

Verottaja erotteli tilinpäätöstiedoista varainhankinnan ja vaikka yhdistyksen tilinpäätös vuodelta 2005 oli tappiollinen, talkootyönä suoritetusta työstä seurasi mätkyt. HUOMATKAA: palokunta ei maksa palkkoja eikä palkkioita hälytyksiin, harjoituksiin tai varainhankintaan osallistumisesta.

Huomioitavaa on se, että palokunta oli monien muiden tavoin muutama vuosi takaperin saanut verottajalta ilmoituksen, ettei veroilmoitusta tarvitse jättää jos toiminnassa ei tapahdu oleellista muutosta. Veroilmoituksia oli jätetty tätä ennen useita vuosia.

Kyseessä lienee yksi ensimmäisistä tapauksista. Odotettavissa lienee muitakin.