Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 07.02.2023 kello 11:22

Rescue.fi

SOK ja Turvallisuus Suomessa ja muualla


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Lueskelin tässä iltani kuluksi uutisia, kun en valitettavasti sitä nykyisin ehdi tekemään työajan puitteissa. Silmiini sattui Helsingin Sanomien uutinen koskien suomalaisen osuuskaupan eli SOK:n Virossa omistamaa hotellia. HS: Vartiomiehet pieksivät hotelli Virun ravintola-asakkaita Yllättäen mieleeni tuli tiedustella asiaa Hiltusen Artolta, viittasin palautteessani mm. S-ryhmän Corporate Gorvernanceen http://www.s-kanava.fi/sryhma.do?sectionid=7137580&lang=1&arid=144272291 ja johonkin tarinaan "vastuullisuudesta" http://www.s-kanava.fi/sryhma.do?sectionid=746798174&lang=1. Vakioläpäthän näissä on, että "ei me vaan alihankkijamme", mutta otin sen lauserakenteissa huomioon, koska kyllähän se hakkaajan palkka valuu sieltä ossuuskaupasta kuitenkin. Etenkin kohta
SOK:n hallitus hyväksyi marraskuussa 2002 S-ryhmän yhteiskuntavastuun periaatteet. Periaatteet sisältävät vastuullisuuden taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristöulottuvuudet.
lämmitti mieltä. Pyysin oikaisemaan itselleni syntyneet väärät käsitykset ja olettamukset sosiaalisesta vastuullisuudesta jne. Ja paskan marjat. Kyllä mä tiedän, että se on bisnestä ja money talks, bullshit walks, mutta pelottavinta on se, että nyt Arto tietää kuka on tämän nimimerkin takana. Anyway, kyllähän sen sai selville ilman tuomioistuimen päätöstä Aromäen Joukokin.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Pisteet Artolle! Heti maanantaiaamuna puoli ysin pintaan oli luettu meilit ja palautteeseen vastattiin asiallisesti meilillä itse dirikan toimesta. Nyt herää entistä suurempi kysymys siitä, miksei esim KUS-alpessa (poikkeuksellisesti typotan, ettei sotketa vähittäiskauppoihin) ehditä juuri millään vastata mihinkään tai saada mitään valmista, kun kertaluokkaa isommassakin kioskissa ehditään? Oheistan tähän tasapuolisuuden vuoksi viestiin oheistetun lehdistötiedotteen:
LEHDISTÖTIEDOTE 28.9.2007 julkisuuteen klo 16.50 Poliisi tutkii Sokos Hotel Virun Cafe Amigon välikohtausta Sokos Hotel Virun yökerho Cafe Amigossa on tapahtunut valitettava välikohtaus, jossa ravintolan työntekijää epäillään 14. syyskuuta ilmeisesti kahden asiakkaan pahoinpitelyyn syyllistymisestä. Tapauksen tutkinta on siirtynyt Viron poliisille, joka selvittää välikohtausta. Sokos Hotel Virussa toimiva Cafe Amigo on antanut poliisille kaiken tapahtumaan liittyvän hallinnassaan olevan materiaalin ja informaation. Tapahtumaan sidoksissa oleva Cafe Amigon työntekijä on tutkinnan ajaksi vapautettu työtehtävistään. Tapahtumaan mahdollisesti sidoksissa olevan turvapalvelun, K-gruppin, työntekijät eivät työskentele Sokos Hotel Virussa tutkinnan aikana. - Välikohtaus on valitettava ja vastoin kaikkia Cafe Amigon ja Sokos Hotel Virun sekä Sokotelin toimintaohjeita ja arvoja. Luonnollisestikaan emme missään olosuhteissa hyväksy tämän tyyppistä toimintaa. S-ryhmän matkailu- ja ravitsemisala noudattaa vastuullista toimintatapaa, jonka keskeisimpiä periaatteita on asiakasturvallisuus, painottaa 1.10. aloittava Sokotelin toimitusjohtaja Tapio Satta. Välikohtaus tapahtui ravintolan ns. luovutushuoneessa, johon viedään hotellin ja yökerhon järjestyksenrikkojat poliisin saapumista odottamaan. S-ryhmän matkailu- ja ravitsemisalalla on tarkat periaatteet henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden valinnassa. S-ryhmässä on käytössä yhtenäinen konsepti asiakasturvallisuuden varmistamiseen. Jatkossa näiden kriteerien toteutumista seurataan tehostetusti ja valvontaa parannetaan. - Cafe Amigo on tallinnalainen yökerho, johon ovat kaikki asiakkaat tervetulleita riippumatta kansallisuudesta. Suomalaisia ei liity välikohtaukseen. Huolehdimme asiakkaiden turvallisuudesta. Pahoittelen tapahtunutta omasta ja kaikkien työntekijöidemme puolesta, sanoo Sokos Hotel Viru toimitusjohtaja Outi Välimäki. Lisätietoja Suomessa: Tapio Satta, puh. 0500 438 544, tapio.satta@sok.fi Virossa: Outi Välimäki, puh. +37256 80 93 01, outi.valimaki@sok.fi

Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

efuman

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/16/06
Posts: 28
Mahtaakohan tuossakin ammuttu taas tykillä kärpästä,Jokainen ravintolan ovella notkuva portsari tietää,sen että aiheettomia pahoinpitely syytteitä tulee ja menee. Hyvin harva niistä päätyy syyttäjälle asti. Noh,ainaki on sanu tapaus julkisuutta.
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: efuman

Mahtaakohan tuossakin ammuttu taas tykillä kärpästä,Jokainen ravintolan ovella notkuva portsari tietää,sen että aiheettomia pahoinpitely syytteitä tulee ja menee. Hyvin harva niistä päätyy syyttäjälle asti. Noh,ainaki on sanu tapaus julkisuutta.

Et katsonut videota? Kärpänen tykillä tai ei, mutta "maglitellä" hakkaaminen varmaankaan ole "vähäinen voimakeino" länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan. Koppiin ja ovi kiinni, luulis rauhottuvan.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Miksi tuo hakkaaja ei mielestäni näytä lainkaan virolaiselta portsarilta? Hemmo näyttää lähinnä 59-kiloiselta sisäänheittäjäpillukauppiaalta, kun taas mainitun ravitsemusliikkeen portsarit ainakin taannoisella visiitillä olivat hieman eri kaliiberia. Ja jutussahan ei puhuta enää portsareiden/turvamiesten hakanneen ketään, vaan vuoropäällikön. Hakkaaja on siis ravintola-alan ammattilainen. Sairasta porukkaa nuo kyypparit.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:22 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content