Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 16.07.2024 kello 16:17

Rescue.fi

Uutisointia VPK-sopimuksista


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Päivän uutiset kertoo ikään kuin suurena uutisena seuraavaa:

VPK-sopimus uupuu enää Satakunnasta

Vapaapalokuntien uusi,alueellinen malli on hyväksytty kaikkialla Suomessa lukuun ottamatta
Satakuntaa.

Itä-Uudellamaalla sopimuksen hyväksyttiin vapun alla.Sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä vuosia.

Aiempi malli oli kuntakohtainen.Pelastushallinnon toiminta ylittää usein kuitenkin kuntarajat,joten esimerkiksi samassa kohteessa työskentelevien palomiesten työehdot halutaan yhtenäistää.

Toisaalta vanhoissa sopimuksissa oli huonoja kohtia,joista haluttiin eroon.
Vapaapalokuntien on esimerkiksi pitänyt rahoittaa kolmannes toiminnastaan itse.


Lainaus suoraan valtakunnan verkosta Ylestä.

Kuka järjen jättiläinen on tuon uutisen antanut ulos,eihän jutulla ole mitään elävän elämän kanssa tekemistä ...

Siinä kun ei ole totta kuin ehkä se että Satakunnasta uupuu vielä aluesopimus,ja Itä-Uusimaa
sai omansa just valmiiksi:

Ensimmäinen kappale kertoo että uusi alueellinen malli on hyväksytty kaikkialla.Eli saa sen käsityksen että kaikki muut ovat hyväksyneet samanlaisen sopimuksen ja Satakunta enää on vastaan.Ei pidä paikkaansa, eikä ole edes sinne päin.Kyllä kai jokainen sorvasi vaikka minkälaisia malleja, ja vielä alueen sisälläkin on eri palokunnilla erilaisia malleja.Osa vpklaisista saa suoraan henkilökohtaista palkkaa edelleen, osa ei,näin on esim. Päijät-Hämeessä.Osa aluelaitoksista ei taas missään tapauksessa enää halunnut suoraa henkilökohtaista palkkamallia vpklaisille, näin esim.Keski-Uudellamaalla

Lisäksi kappale ,jossa todetaan että toiminta ylittää usein kuntarajat on hämmentävä.Ei sanaakaan siitä, että on oikeasti olemassa aluelaitosjärjestelmä, jossa ei oikein voi valita ylittääkö rajan vai ei, sinne mennään minne käsketään.

Ja kommenttina se että sopimukset on uusittu sen takia että samassa työssä olevien työehdot tai käytännöt ovat yhtenäiset on ihan silkkaa potaskaa.Edelleen osa ajaa omilla autoilla,osa laitoksen kalustolla, osa saa palkkaa,osa ei, osa päivystää aina, osa ei koskaan, osa ostaa varusteet itse ,osa saa kaiken aluelaitokselta, osalla on oma paloasema, osa on vuokralla,osalla on aluelaitoksen tilat,jne...,työsuojelumääräykset toki koskevat edelleen kaikkia,mutta niin oli aikaisemminkin.

Eli uusilla sopimuksille EI OLE mitään tekemistä sopimuskentän ja käytäntöjen yhdenmukaistamisen kanssa,vaan kaikkialla Suomessa on neuvoteltu pää punaisena tai jonkun muun värisenä sopimuksia välillä värikkäiden käänteiden jälkeen uusiksi.

Ja loppukommentti kruunaa koko jutun;vanhoissa sopimuksissa oli huonoja kohtia joista haluttiin eroon...ja palokunnat rahoittavat itse kunnallisen pelastustoimen...?

Uusissa ei sitten ole yhtään huonoa kohtaa...?
Kysykääpä vaikka Lohjalta ,miten siellä on onnistuttu,paikallinen vpk lopettaa kokonaan,kun laitoksen kanssa ei tilanne enää ollut mielekäs, ja toiminnan jatko koettiin mahdottomaksi.
Ja vpkt rahoittivat itse toiminnastaan ja käytännössä lakisääteisestä pelastustoiminnasta kolmanneksen?

Mistä nämä jutut oikein revitään,olisiko toimittajan syytä hiukan tarkistaa taustoja, ja sitä minkälaisia järjestelmiä on oikein olemassa nyt ja aikaisemmin.Tuo juttu kun antaa kaikkea muuta kuin totuudenmukaisen kuvan koko maan tilanteesta.
Kaiken kruunaa se,että uudet sopimuskierrokset ovat jo lähdössä liikkeelle, ja ensimmäisiä vpk-sopimuksia ollaan repimässä auki jo tänä vuonna, niiden oltua voimassa tuskin kahta vuotta.


Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 04:17 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content