Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 24.06.2024 kello 03:39

Rescue.fi

Ovatko sopimuskorvaukset riittämättömiä ? Palokuntien rahoituskanavat uusiksi


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ikuisuuskysymys siitä, mitä palokuntatoiminta kustantaa, ja kuka sen maksaa, ei tule loppumaan koskaan.

Kun pelastusalueet suurenevat , ja rahanjakoperusteet muuttuvat , on varmaa, että keskustelua saadaan taas aikaiseksi.

Rahastohakemuksia toki täytetään sujuvasti, mutta muita kuin alan ulkopuolisia rahoitusmahdollisuuksia käytetään yllättävän vähän.
Onneksi on niitäkin palokuntia ,jotka eivät surkuttele rahojen riittävyyttä, eivätkä kerää pakkopullana varoja kaikenlaisilla työtehtävillä,jotta saadaan taas moottorisahaan bensaa ja uusi tulppa..


Yksinkertainen ja siisti tapa on istua pöydän ääreen, avata pari lonkeroa viereen ( auttaa ehdottomasti kirjoitustyössä) , ja tehdä muutama avustushakemus ihan muualle kuin pelastusalan omiin organisaatioihin
.

Tällaisia paikkoja voivat olla erilaiset rahastot,säätiöt, vakuutuslaitosten tuki-ja avustuskanavat sekä erilaiset EU-perustaiset rahoitukset. Liki jokaisessa isommassa konsernissa on joku yleishyödyllistä toimintaa tukeva kanava ja erilaiset säätiöt tukevat monenlaista toimintaa .

Hyvänä esimerkkinä on EU LEADER rahoitus, josta voi hakea rahoitusta mitä ihmeellisimpiin hankkeisiin, vain mielikuvitus on rajana. Tiedän maaseutuyhdistyksiä, jotka ovat ostaneet koko kylälle uudet tietokoneet LEADER-rahoituksella, mukana meni myös paikallisen vpkn kannettavat uusiksi..

Hakemuksia kannattaa oikeasti tehdä, ja siihen voi koota sopivasti muutakin kuin palokuntatoimintaa mukaan.Paikalliset koirakerhot mukaan , jokaisen koiranomistajien mukaan saaminen vaikka pelastuskoiratoimintaan, ensiapuryhmien toimintaan, paikalliset martat ostaa pari kylän yhteistä pakastinta, aggregaattien ,sahojen, mönkijän hankintaa myrskyvahinkoja varten, jne.
Mielikuvitusta ei palokunnista ole tunnetusti puuttunut, nyt se kannattaa kohdistaa hetkeksi rahantekoon.

Aivan loistava esimerkki tältä viikolta on länsiuusimaalaisen Vihtijärven kylän avustus LEADER rahoituksesta, liki 100000 EUR, johon on haettu mukaan kaikkea mahdollista luontopoluista, kylän kehittämisestä aina kylän turvallisuussuunnitelmaan saakka. Mukaan oli sovitettu myös paikallisen vpkn osuus,ja he saavat pakettiin mukavat 9000 EUR
palokunnan hälytysajotaitojen päivittämistä/ kurssittamista varten.

Pistäkää syyskokouksiin yksi kohta esityslistaan " Rahasto- ja muut hakemukset, mistä haen hilloa palokuntatoimintaan..." Ei kysyminen ja hakeminen mitään maksa, paitsi sen muutaman lonkeron, ja sitten vaan painamaan Enteriä isolla kädellä..


Esimerkkilinkkejä LEADER toiminnan mahdollisuuksista:
http://leadersuomi.fi/fi/mita-on-leader-toiminta

http://leadersuomi.fi/fi/mita-on-leader-toiminta#katso-kuinka-tyypillinen-hanke-etenee
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 03:39 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content