Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 16.07.2024 kello 16:23

Rescue.fi

TURVALLISUUS -messut Jyväskylä? Tre? Helsinki? Messut vai ei..?


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Kuinka moni muisti että viime viikolla , 7.-9.9 oli TURVALLISUUS -messut Jyväskylän Paviljongissa...? Ei kovinkaan moni, kävijöitä kolmen päivän aikana oli 3000..

Vielä 2000 luvun alkuvuosina kävijämäärät olivat Tampereella luokkaa 11000-13000, puhumattakaan vanhan kunta-ajaa kävijämääristä, jolloin messuille tuli porukkaa palokunnittain, ja kävijämäärät olivat 22000-24000, jopa enemmäkin.. Tuolloin messut olivat joka kolmas vuosi, tahti joka hyvin riittäisi nytkin.

Alan yksi suurimmista tapahtumista Euroopassa , Rotehahn Saksassa on joka viides vuosi, ja sitäkin pidetään liian usein toistuvana, ne järjestettiin aikaisemmin joka kuudes vuosi.

Tosiasia on ,että tähän maahan joka toinen vuosi järjestelytahtina tuollaisille erikoismessuille on aivan liian usein, ja toisaalta aika on muuttunut niin että kävijäkunta, joka ennen haki messupäiviltä oikeasti jotain, ei enää saa työn puolesta lähteä, ja vapaapalokunta taas ei voi lähteä, kun kaikki päivät ovat keskellä viikkoa.

Ja kun kolmen messupäivän kustannukset voivota kohota jo keskikokoisen osaston kanssa näytteillelasettajille yli 10000 euron, eivät näytteilleasettajatkaan enää lähde sinne , kun kulut on hilattu järjettömiksi.. Lopputuloksena oli tyhjä halli kolme päivää...
Ja kun työsuojeluyritykset jäivät muutama vuosi sitten pois, lopputulos tyhjistä halleista oli varmistettu..

Nyt on taas kova tahtotila saada väkeä liikkeelle, messut palaa vuonna 2018 Tampereelle. EUROSAFE messujen tiedote tässä alla, suora lainaus sen lehdistötiedotteesta:


EuroSafety ja turvallisuusala entistä laajempana 2018 – myös palo- ja pelastustoimi palaa Tampereelle
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.–15.9.2016 järjestetty EuroSafety-, Työhyvinvointi- ja Logistiikka-tapahtumakokonaisuus sekä ensimmäistä kertaa Tampereella järjestetyt Työterveyspäivät toivat yhteen 8636 turvallisuus-, työhyvinvointi-, materiaalinkäsittely- ja logistiikka-alojen ammattilaista.

– Näiden neljän tapahtuman synergiaetuihin liittyvät odotukset olivat korkealla, ja onnistunut tapahtuma todisti, että tämä kokonaisuus toimi erinomaisesti. Kävijöiden laatu oli korkea ja paikalla olivat juuri ne oikeat ammattilaiset. Työturvallisuus on ehdottomasti mukana Tampereella taas ensi kerralla, ja vielä entistäkin isommin, kommentoi Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto STYL ry:n puheenjohtaja Jukka Nylander.

– Koko turvallisuusala näyttäytyy vuonna 2018 jälleen Tampereella, sillä myös palo- ja pelastustoimi palaa Tampereen Messujen messuohjelmaan, toteaa Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry SPLY:n puheenjohtaja Timo Kangasniemi.
[/b]

Kun pakkaa sekoittaa vielä Helsingin FinnSec, joka ei ole saavuttanut koskaan paloalan yrityksien keskuudessa kovinkaan suurta suosiota, juuri tuon liian usein toistuvan tapahtumavälin takia, jonkun vaan yksinkertaisesti olisi annettava periksi, kaikkiin tapahtumiin ei vaan riitä tulijoita...

Nyt myös Helsinki sitkeästi pitää omistaa kiinni, ja tuohon väliin 2017 on taas tulossa uusi FinnSEC:

http://finnsec.messukeskushelsinki.fi/


Oikein hyvä , jos kaikki olisi saman katon alla riittävän harvoin, mutta kun väkisin järjestetään liian pieniä tapahtumia liian usein, ei niistä ole kenellekään mitään hyötyä. Järkevintä olisi reilusti järjestää yksi riittävän iso turvallisuusalan tapahtuma kolmen vuoden välein, nytkin olisi tosiaan voitu siirtää huoletta kaikki 2019 vuodelle, tahtina 2v ei vaan kerta kaikkiaan toimi... mutta seuraavaa kertaa ja tyhjiä halleja odotellessa...

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Admin

Site Admin
Admin
Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Millainen oli hanskatarjonta messuilla?


FRN Networks - Global Solutions
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ei minkäälaista tarjontaa, ihan paljaalla joutui koko viikon työskentelemään...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Näkisin itse, että joka toinen vuosi Tampereella voisi toimia. Jyväskylä on paikkana auttamattoman hankalasti saavutettavissa ja sieltä, missä valtaosa porukasta asuu, myös auttamattoman kaukana.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Tätähän tämä on tämä maailman meno.
Vielä kun tuohon "turvallisuus"-messuluetteloon lisätään perinteisesti Lahdessa järjestetyt messut jossa on myös Puolustusvoimat olllut näkyvästi esillä, niin tarjontaa kyllä riittää yli tarpeen.
Tämä meidän höpinä on tietty käyttäjä/kävijä väen näkökulma asiaan, kaiken takanahan on kilpailevien messujärjestäjien liiketoiminnan ylläpitäminen.
Kukaan näistä toimijoista ei voi olla järjestämättä messuja, sehän tarkottaisi lovea ennestäänkin pienenevään kassavirtaan ja messujärjestäjien keskinäiset välit ja kilpailuasetelma taas on sellainen että "vihollisen" kanssa ei neuvotella, ei edes aikatauluista vaikka ne voisivat jopa parantaa kannattavuutta.
Ruotsin puolella olisi Skydd-messut pian, nekin on kuitenkin helposti saavutettavissa ainakin pääkaupungista tai Turusta käsin pääsee laivalla sopivasti "märkänä" ja krapuloissaan tutkimaan erilaisten hilavitkuttimien ja hanskojen ominaisuuksia.
2017 syyskuussa järjestettävät FinnSec-messut on fiksattu kaksipäiväiseksi ja paikkana ainoa oikea eli Helsingin Messukeskus. Ajankohtaa on käyttäjien pyynnöstä muutettu syyskuulle, eli jos messuilta löytyy jotain mielenkiintoista niin sellaisen hankinta ehditään vielä saada samalle syksylle budjetoitua vuodelle 2018.
Osallistettavia näyttää olevan yritysturvallisuus, sähköiset järjestelmät, palo- ja pelastustoimi ja työsuojelu.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Noissa kaikissa messuja näytteilleasettajana kiertäneenä voi todeta että Tampere on järjestelyiden puolesta ylivoimainen ykkönen.

Jyväskylä yrittää kovasti tulla perässä, mutta resurssit vanhan messuhallin paikalle väkisin rakennetulla Paviljongilla loppuvat auttamattomasti, tilat ovat epäloogiset ja tilan käyttö, alueen pakkaaminen ja kulkeminen ahtaissa tiloissa huonosti suunniteltu.

Tampereella kysytään etukäteen mitä halutaan, mistä haluatte tulla sisään,. miten tarvetta lisäpalveluille,liikenne pelaa, vahvimestarit ymmärtävät ( toisin kuin Helsingissä) että he eivät ole Jumalasta seuraavia , vaan ovat siellä näytteilleasettajia varten opastamassa, ja hoitavat tehtävänsä vittuilematta, jne..

Helsingin palvelu on tilojen kannalta näennäisesti hyvä, mutta palo- ja pelastustoimen väki ei ikinä riitä täyttämään ja maksamaan Suomen kallempia neliöitä. Myös Messkukeskuksen palvelut näytteilleasettajille ovat katastrofaalisen huonot, palvelu töykeää, ja esimerkiksi liikenteenohjaus purku ja rakennusaikoina sitä luokaa , että tavarat pitäisi kantaa ohjaajien mielestä suurin piirtein Itäkeskuksesta, jotta heitä ei häirittäisi, parasta tietyisti olisi jos kukaan ei tulisi käymään..
Messut tuntuvat olevan monelle Messukeskuksessa työskentelevälle todellinen rasite ..

Valitettavasti Tampere on myös hiukan kallis, mutta toteuttamiskelpoisin, Jyväskylä halvin, sijaintina kehityskelpoinen, mutta osastototeutuksena huonoin, ja Helsinki kallis, palveluiltaan heikoin, ja hinta/laatusuhteeltaan mautonta pilaa...

Tämän ovat huomanneet jo aikoja sitten myös pelastusalan yritykset , jotka ovat karttaneet Helsinkiä FinnSecin osastoja jo pitkään...
Yhdet turvallisuusalan messut tähän maahan mahtuu , ei enempää,väli 2-.3 vuotta, ja Tampere ensisijainen paikka.

Halvin messuviikko, muutaman kymmenen neliön osasto, rakenteet, matot,muutama hotelliyö, matkakulut, rahdit, yms vievät aina viisinumeroisen summan nettona, ja sille kyllä pitää saada vastinetta. Jos näytteilleasettaja ei saa paikkoja kuntoon huonojen järjestelyiden takia, ja se puoli tökkii, näkyy se messuvieraalle heti lopputuloksessa, eikä sellaisilla messuilla kukaan halua käydä.

Emme esimerkiksi itse mene edellä mainituista syistä oman toimialan messuille Helsinkiin ensi vuonna...

Ruotsissa Skydd potee samaa ongelmaa, ja siellä pelastusalan yritysmaailma ei myöskään ole mukana laajalla rintamalla, sekin on enemmän lukko ja yritysturvallisuus-, kuin pelastustoimen näyttely. Skydd ei ole tuonut kovinkaan paljon uutta alalle pitkään aikaan, sen myöntävät myös paikalliset yrittäjät..
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Messuhässäkkä on saamassa oikein hauskoja piirteitä, ja kun oikein sotketaan , niin saa nähdä muistaako kukaan minne on luvannut mennä...

Vuoden 2018 Turvallisuus/Eurosafe-messut ovat nyt siis Eurosafe-messujen tiedotteen mukaan palaamassa yhteen:
http://www.eurosafety.fi/

Palokalustoliikkeet ovat itse vastaavasti tiedotteessaan kertoneet että 2018 messut ovat Tampereella, kyllä, mutta niiden pitoaikataulu olisikin nyt keväällä 2018 yhdessä Palopäällystöliiton kevätkokouksen kanssa. Tuo kokous on aina ollut perinteisesti maaliskuussa, joten ilmeisesti työsuojelu on antanut periksi aikatauluissa...?


Tosin Palokalustoliikkeiden oma tiedote ei puhu työsuojelupuolesta mitään, joten joko on unohdettu kertoa kaverille että messujen aika muuttuua, tai että kaveri on edes tulossa mukaan...?
Maaliskuu on varmaan mukavaa aikaa pitää messut suomalaisessa pikku pakkasessa ja räntäsateessa varsinkin ulko-osastoilla, jos todella niin käy..

Vuoden 2017 tapahtumiin keväälle on tulossa Palopäällystöliiton juhlavuoden kokous uudessa hotelli Clarionissa, ja sinne on myös tarjolla messu/esittelypaikkoja. Hinnat ovat sitä luokkaa että ilmeisesti on tarkoitus lunastaa oma huone hotellista loppuvuodeksi esittelytilaksi...

Syksyllä on Helsingissä taas Finnsec, syyskuun 26.-27.9.2017, ja jos nyt tuohon tosiaan heti perään on ajateltu Tampereelle puolen vuoden päähän toiset alan messut, niin ei voi kun todeta että järki ei todellakaan ole ollut hommassa mukana aikataulujen suunnittelussa... Edellyttäen että Palokalustoliikkeiden antama tieto pitää paikkansa , ja työsuojelu tosiaan muuttaa mukana syksystä kevääseen...


Sitten jos viedään ajatusleikkiä eteenpäin, niin 2019 olisi taas Finnsec, ja 2020 olisikin sitten jännät paikat...

Yksi maailman suurimmista messuista on taas vuorossa:
http://www.interschutz.de/home

Ja perinteisesti juuri kesäkuulle...

Jos tuo sama logiikka suomalaisilla jatkuisi niin keväällä 2020 olisi Turvallisuus, ja vasta sen jälkeen tuo Saksan messut.. Veikkaisin että ulkolaisten valmistajien kiinnostus suomalaisia messuja kohtaan on silloin nollan luokkaa, jos omat isot kekkerit on juuri tulossa, ja kotimaisiin messuihin saadaan silloin näytille vain baarijakkaroita ja väsyneitä myyntimiehiä...
Todennäköistä on että tuolle kotimaan TURVALLISUUS messujen aikataululle on sitten taas tehtävä uusi suunta, jos yhtään joku sitä miettiii, varsinkin, kun suomalaiset alan yritykset puuhaavat yhteisosastoa tuonne Saksan messuille... Kuinkahan monella paukut riittää reiluun viikkoon Saksassa, parit palopäällystöpäivät kevät ja syksy, ja vielä omat TURVALLISUUS messut samalle vuodelle... Noiden yhteenlasketut kustannukset ovat helposti pienelläkin talolla pitkällä viisinumeroisissa summissa, jo pelkät kotimaan kierrokset ovat sitä luokkaa helposti...

Onko todella enää tarvetta noin moneen kotimaan tapahtumaan, kysyn nyt vielä kerran...? Jos/kun hallintouudistus lyö pakan uusiksi , niin kalusto kilpailutetaan joka kolmas tai neljäs vuosi, ja homma on siinä... Ketkä siellä messuilla sitten käyvät... Tarvitaako messuhallin kokoista näyttelytilaa alushuppujen ja väliasujen esittelyyn, kun kaikki muu on jo sovittu muualla...?

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 04:23 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content