Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.05.2024 kello 12:57

Rescue.fi

Ammattikoulun palo Internetissä


Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Selasin aikani kuluksi Internettiä ihmetellen kaiken maailman roskispaloista sun muista tehtyjä spektaakkelimaisia julkaisuja. Huomasin kauhukseni, että mm. Wikipedia on lähes täysin tietämätön tästä Tikkurilaa 1995 kohdanneesta infernosta. Ainoastaan kohdassa 'Tulipalo* on tuo Tikkurilan ammattiOPPILAITOKSEN palo yhdellä rivillä mainittu.

Missä ovat seikkaperäiset selostukset taistelusta punaista kukkoa vastaan tuossa hornankattilassa? Edelleen palon jälkeen hieman kosteana olevat sammutushanskat ovat kokonaan vaipuneet unhon yöhön? Kukaan ei muista sitä Mount Everestin korkuista tyhjien paineilmapullojen vuorta...

Olisiko aika korjata tilanne? Täältä 'Ihme sivustolta' löytyisi varmasti vipuvoimaa hoitaa tämä häpeällinen kansallinen epäkohta pois päiväjärjestyksestä.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Vuoden palomieheltä on aina kysyttävä mieleenpainuvin keikka. Latvalalle se on Tikkurilan ammattikoulun palo. ”Tikkurilan ammattikoulua tuli poltettua vuorokausi ja olihan siinä haasteita, kun palo meinasi karata pariiinkin kertaan käsistä.

http://www.asema.eu/2018/12/innostus-pysyy-ja-paranee/
 Quote

Status: offline

Syväkylmä

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 04/07/11
Posts: 14
Hesari 25.4.2019

Toukokuun 18. päivänä vuonna 1995 Tikkurilassa haisi savu. Tikkurilan ammattikoulu oli ilmiliekeissä ja savu levisi koko lähialueelle. Välikattoon lentäneestä kipinästä alkanut tulipalo levisi rajusti ullakkorakenteiden kautta rakennukseen ja aiheutti mittavia vahinkoja työpajasiipeen.

Tuota päivää palomestarina työskennellyt Arto Latvala, 62, ei helposti unohda.

”Luulimme jo useampaan kertaan palon oletvan sammumassa, mutta sitten tuli tuulenpuuska, joka kiihdytti paloa. Sammutimme ja raivasimme paloa yli vuorokauden. Se oli yksi Vantaan kaupungin historian suurimpia paloja”, Latvala muistelee.

Oli pienestä kiinni, ettei koko ammattikoulun kiinteistö tuhoutunut palossa. Lopulta palo saatiin rajattua vain T:n muotoisen rakennuksen työpajasiipeen. Siitä huolimatta palavaa osuutta oli sammutettavana noin 100 metrin mittainen matka. Savua levisi alueelle niin paljon, ettei koululaisia päästetty yksin kotiin koulusta, Latvala muistelee.

”Moottoripyöräpoliisikin joutui kääntymään pois tuulen alapuolelta, savun keskeltä, sillä sitä oli niin sankasti.”Tikkurilan ammattikoulun tulipalo on yksi kaupungin suurimmista paloista. Tulipalo syttyi 18.5.1995. (KUVA: Mikko Ilmonen)

https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000006082390.html
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:57 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content