Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 20.05.2024 kello 00:10

Rescue.fi

Sopimuspalokuntien merkitys


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Kuntaliitto, Sisäministeri, Pelastusosasto, Kusimaan alepa, SPEK, UPL, SPPL, jne... Hoetaan sopimuspalokuntien merkitystä pelastustoimelle juhlapuheissa, on palaveria ja sitä sun tätä. Tulemme pyytämään kaikilta mielipidettä siitä, miten on mahdollista antaa samaan aikaan moisia lausuntoja ja leikkiä tekevänsä jotain, mutta toisaalta kukaan ei puutu sopimuspalokuntien jatkuvaan selkäänpuukottamiseen ja juhlapuheiden sijaan tekisi jotain. Mihin avustukset katoavat? Seminaarien ja nisukerhojen ylläpitoon ja aanelosten pyörittämiseen? Tulen viittaamaan suoraan käytännön esimerkkeihin Kusimaan alepan alueelta, joista yksikkötunnuksen muuttaminen KUSeksi on tapauksena erinomainen, mutta vuosien varrelta saamme loistavia tapauksia paloautojen hankinnasta viestintään ja tiedottamiseen. Tuoreimpana asiana KUS-tunnuksessa kulminoituu 31 sopimuspalokunnan merkitys yhden hanketta valmistelleen "päällikön" (viimeisten tietojen) kunniaa vastaan.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

ELS/GEOFIS

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 08/14/05
Posts: 202
Ei ehkä ihan tähän kuulu, mutta: Viisi palokuntaa irtisanoutui Pohjois-Satakunnassa Julkaistu: 30.12.2008 18:18 Pelastustoimen valmius on vaarassa Pohjois-Satakunnassa. Nimittäin Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Kiikoisten ja Lavian vapaaehtoiset palokunnat irtisanoivat tänään palokuntasopimuksensa. Syynä oli se, että Satakunnan pelastuslaitos vaatii yksikönjohtajatason varallaolon ja miehistön viikonloppuvarallaolon lopettamista vastikkeetta ja ilman korvaavaa järjestelmää. Sopimusten irtisanominen merkitsee sitä, että kyseisten kuntien pelastustoimi loppuu nykymuodossaan irtisanomisajan umpeutuessa ensi vuoden lopussa. Satakunnan pelastuslaitos joutuukin järjestämään kuntien hälytystoiminnan tavalla tai toisella ellei sopua synny. Ilkka-lehti 30.12.2008
Saksalainen insinöörikään ei osaa aina ratkaista ELS-ongelmaa.
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Quote by: ELS%2FGEOFISEi ehkä ihan tähän kuulu, mutta:
Nimenomaan kuuluu tähän. Valtakunnan tasolla - KUSimaa ehkä pahimpana - suhtautuminen pelastustoimen vapaahtoisiin hoitajiin on ihan perseestä. Kuten Clint tuossa jo mainitsikin, korulauseita ja juhlapuheita kyllä pidetään, mutta lopputulos on mitä on. On syytä todellakin nostaa kissa pöydälle ja kysyä mikä maksaa!
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: ELS%2FGEOFIS

Satakunnan pelastuslaitos joutuukin järjestämään kuntien hälytystoiminnan tavalla tai toisella ellei sopua synny.

Ratkaisu on karttaa katsoen ilmeinen. Kiikoisiin ja Karvialle perustetaan satakuntalaisten uusilla sekapikajunilla (X 12) operoivat 1+3 -vahvuiset vakinaiset asemat. Samalla Kankaanpään ja Porin työvuoroja vahvistetaan parilla miehellä. Näin lähes koko tyhjäksi jäävä alue tavoitetaan vakinaisella (pääosin tp. palomiehillä miehitetyllä) yksiköllä 20 minuutissa. Pelastustoimen kustannukset nousevat alueella parilla miljoonalla, suunnilleen tasolle 150 euroa per kapita, mutta viis siitä. Eipähän tarvitse maksaa veparin tuntityöläisille kotona olemisesta.
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Ihan ensimmäiseksi toteaisin, että viestiketjun aloitus on suoritettu 02.12.2005 kello 23:21. Viikonpäivä näyttää olleen perjantai ja tilanne ei reilun kolmen vuoden aikana ole juuri parempaan muuttunut. Tilanteenhallitsemiseksi sain Toverilta 5,6 kg kotimaista takuumureaa marmoroitua naudan ulkofilettä, joten loppuillasta voi taas ajatus kulkea.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:10 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content