Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 02.05.2024 kello 20:36

Rescue.fi

Palomiesten eläkeikä


Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Helsingin palomiehet vaativat eläkeiän alentamista Helsingin pelastuslaitoksen neljä työntekijäjärjestöä vaativat keskiviikkona palomiesten eläkeiän alentamista. Järjestöt esittävät, että eläkeiän muuttaminen otetaan mukaan seuraavaan hallitusohjelmaan. "Me emme ole teräsmiehiä. Vanheneva palomies ei kykene tekemään sitä mitä haluaisi", ylipalomies Asko Reinikainen, 43, sanoi keskuspelastusasemalla Kalliossa. Eduskunta nosti 1989 palomiesten eläkeiän 55:stä 65 vuoteen. Henkilöstöjärjestöjen mukaan palomiesten keski-iän nousu alkaa muodostua uhaksi turvallisuudelle. Kansainvälinen työjärjestö ILO suosittelee, että palomiesten eläkeiän pitäisi olla korkeintaan 55 vuotta. Helsingin pelastuslaitoksen tilanne on muuhun Suomeen verrattuna vielä kohtuullisen hyvä. Isossa laitoksessa työrajoitteisia palomiehiä voidaan sijoittaa kevyempiin tehtäviin. Helsinki on myös lisännyt palomiesten vakansseja. Helsingin pelastuslaitoksessa miehistön keski-ikä on nyt hiukan yli 40 vuotta. Tutkimusten mukaan palomiesten toimintakyky alkaa laskea merkittävästi 45 ikävuoden jälkeen. Ikääntymisen myötä palomiesten kyky toimia savusukeltajina heikkenee huomattavasti. Työterveyslaitoksen tutkijoiden mukaan yli 55-vuotiaista palomiehistä vain yksi tuhannesta voi selviytyä terveyttään vaarantamatta vaativista savusukelluksista. Sisäministeri Kari Rajamäki (sd) asettui keskiviikkona tukemaan palomiehiä: "Me tiedämme, että pelastustoimen henkilöstön 65 vuoden eläkeikä ei ole tästä maailmasta", Rajamäki sanoi pelastustoimen henkilöstön työkykyä käsittelevässä seminaarissa Kallion paloasemalla. Rajamäen mukaan palomiesten eläkeikä olisi syytä ottaa esille seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Palomiesten eläkeiän laskemisen suurimpana esteenä on pelko, että siitä seuraisi vastaavien vaateiden vyöry muilta ammattiryhmiltä. "Ei minusta tällaista vaaraa tarvitse nähdä", Rajamäki arveli. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies kertoi seminaarissa, että kokoomus on valmis ottamaan eläkeiän alentamisen esille seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Sen sijaan keskustan Timo Kalli oli puheissaan varovaisempi. Kallin mukaan asia on kuitenkin syytä selvittää lähiviikkoina.
Lähde: Helsingin Sanomat P.S. Mitkä neljä työntekijäjärjestöä? Spal, KTV, SPPL...?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

idi

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/21/04
Posts: 212
...Utv, Mtv, Sdp, Ktp, Sspl,Hppl Valpe, Ulpe, Kulpe, Helpe, Jolpe. Velve, Tihapa. Jokepa. Eikapa, Rikapa, Uit, Vtt, Stt, Sleepy Sleepers, Mtk, Mtzka, Brzska, Ddr, Geheime stazpolize sekä Geheime stazfieldpolice jne jne! Se vaan on tosi että lun 30v. mittariin napsahtaa, niin väsy alkaa jostain painaa, pitäisi päästä jo nukkumaan-... T. Idi Ps. Laskin omia työtuntejani keskiarvollisesti viimeisen 15 ajalta, vakituiset + firikset, 5 vuotta vielä samaa tahtia ja pääsen eläkkeelle työtuntientien puolesta.. ainoa no mitä jää käteen... pari kaatunutta liittoa, menetetty terveys, tuki- ja liikuntaelin vaivat, niin ja 30 v vielä työuraa edessä! Jos joku ihmettelee että kuinka mahdollista, normaali duunari tekee kuukaudessa 4x40 tuntia, tekee, 160 tuntia kuussa, itse tehnyt vähintään tuplaten sen joka kuukausi, monesti huomattavasti enemmän joten... Hyvää uutta vuotta!
"Idi Amin on loistotyyppi ja kova pelimies, mutta hänen päänsä on umpiluuta ja asiat tulee selittää hänelle lyhyin, yksinkertaisin lausein".
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: idi

...Utv, Mtv, Sdp, Ktp, Sspl,Hppl Valpe, Ulpe, Kulpe, Helpe, Jolpe. Velve, Tihapa. Jokepa. Eikapa, Rikapa, Uit, Vtt, Stt, Sleepy Sleepers, Mtk, Mtzka, Brzska, Ddr, Geheime stazpolize sekä Geheime stazfieldpolice jne jne!

Unohdot Valpon.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

idi

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/21/04
Posts: 212
Tosiaan, mutta sehän on itsestään selvyys,. olen kuulunut Valpon eläkekassaan jo Euroopan energia kriisistä lähtien jolloin mm kiellettiin ensimmäisen kerran Keimolan ajot!
"Idi Amin on loistotyyppi ja kova pelimies, mutta hänen päänsä on umpiluuta ja asiat tulee selittää hänelle lyhyin, yksinkertaisin lausein".
 Quote

Status: offline

kekkonen

Forum User
Amattilainen
Registered: 02/02/04
Posts: 424
"normaali duunari tekee kuukaudessa 4x40 tuntia, tekee, 160 tuntia kuussa". Näinkö luulet tosiaan olevan nykyään? Herätys !!
 Quote

All times are UTC. The time is now 08:36 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content