Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 23:45

Rescue.fi

Hätäpuhelu vai ei?


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Hätäpuhelinnumeroon 112 halutaan saada entistä enemmän "oikeita" soittoja,luonnollisista syistä. Oikeat avuntarvitsijat jonottavat vuosittain hätäkeskuksissa satojen tuhansien muiden puheluiden joukossa,jotka eivät hätänumeroon kuulu; Päivän uutiset kertoo,
Neuvontapuhelin avuksi hätänumeron ruuhkiin? 24.01.2007 Neuvontapuhelin tulisi hätänumeron rinnalle, ja se palvelisi kansalaisia vähemmän kiireellisissä asioissa. Hätänumeroon tuli viime vuonna yli 700 000 puhelua, jotka eivät lainkaan kuuluneet sinne. Poliisin palvelupuhelimen perustaminen saattaa olla ajankohtaista Suomessa lähivuosina. Sisäministeriön valtiosihteerin Kari Salmen mukaan on selvitettävä, olisiko virkavallan neuvontapuhelimelle tarvetta nykyisen hätänumeron ohella. Salmen mukaan hälytysilmoitukset pitäisi edelleen soittaa 112-numeroon, kun taas poliisin palvelupuhelin palvelisi kansalaisia vähemmän kiireellisissä asioissa. Hänen mielestään ennen kaikkea akuutit tehtävät on pystyttävä erottamaan hätäkeskukseen kuulumattomista asioista, joissa ei viranomaisten apua tarvita. - Tämä vaatisi tietysti myös kansalaisilta paljon, koska kaikkien olisi opeteltava uuden numeron käyttöä. On myös selvitettävä, voisiko palvelupuhelin olla sama valtakunnallisesti vai pitäisikö neuvontanumerot jaotella poliisipiireittäin, Salmi sanoo. Salmen mukaan poliisin palvelupuhelimen tarpeellisuutta on mahdollista selvittää sisäministeriössä vielä kevään aikana. - Lähestymiskynnys viranomaisia kohtaan on selkeästi alentunut kännyköiden yleistyttyä. On selvää, että neuvontapuhelimeen tulisi myös häirikkösoittoja, mutta ainakin ne olisivat pois hätäkeskuksista, Salmi analysoi. Hätänumeroon viime vuonna soitetuista kolmesta miljoonasta puhelusta noin joka neljäs eli noin 750 000 oli sellaisia, ettei niiden pitäisi tulla ollenkaan 112-numeroon. Puheluista vain noin 40 prosenttia johti viranomaisen tehtävään. Näistä noin puolet oli poliisille annettuja toimeksiantoja.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

ELS/GEOFIS

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 08/14/05
Posts: 202
Kieltämättä töissäni usein tuskastutaan ns.turhiin puheluihin. Eikä niitä tule pelkästään poliisin toimialaan liittyen, vaan terveydellisiin asioihin liittyen myös. Myös niille pitäisi siis saada valtakunnallisesti aina tavoitettava palvelunumero. Erikoista on, että esim. alueellamme on ollut jo vuosia poliisin ympärivuorokautinen palvelupäivystys nimenomaan näihin valtiosihteerin tarkoittamiin asioihin, mutta rahoituksen vähentyessä/loppuessa osittain>> toimintakin supistuu päivä- ja ilta-aikaa koskevaksi. Meiltä häviää häkessä erittäin tärkeä toimintamahdollisuus siis öisin. Takapakkia siis mennään, vaikka tilanne pitäisi olla päinvastainen. Lisäksi sinne poliisin palvelupäivystykseen eivät kuitenkaan ihmiset osaa soittaa, vaan joka tapauksessa turhia tulee meillekin reilusti, vaikka avoimesti asiasta on hyvin tiedotettu.
Saksalainen insinöörikään ei osaa aina ratkaista ELS-ongelmaa.
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Eihän tuommmoinen "kiireetön hätänumero" mikään huono idea olisi, se vain saisi olla yhteinen kaikille toimialoille, kuten ELS edellä mainitsi. Mielestäni tuonkin numeron tulisi olla sama koko valtakunnassa, tällöin se toimisi oikeasti. Mietin tuossa, että eikös tuosta Amerikan hätänumerosta 911 saisi hyvän ja helposti muistettavan numeron. Kun ottaa huomioon vielä sen, että joku aina välillä yrittää saada apua tuosta numerosta plus että ulkomaalaisten määrä suomessa kasvaa ja varsinkin kesäkaudella on paljon turisteja, joista osa voi hätäpäissään luulla että suomessa on sama hätänumero kuin jenkkilässä...tuolloin siihenkin numeroon vastattaisiin ja yhdistettäisiin eteenpäin.
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

hemi8

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 02/20/06
Posts: 6
Ollos huoleti! Kun lyöt nykyiseen nokialaiseesi numerot 911 ja painat luuria, niin arvaapa missä vastataan? Ei. Ei New York Fire Departmentissa eikä N.Y.P.D.ssä, vaan aivan paikallisessa häkessä. Aivan samaan paikkaan päädyt, jos yrität soittaa Etelä-Amerikkalaiseen häkeen - tai oulun suuntanumeroon - eli 08. Olikohan niitä vielä muitakin vaihtoehtoja? Ei jaksa kaikkea muistaa..
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Quote by: hemi8

Aivan samaan paikkaan päädyt, jos yrität soittaa Etelä-Amerikkalaiseen häkeen - tai oulun suuntanumeroon - eli 08.

Olenkin miettinyt, että minkä kylän hätänumero tuo 08 on, mutta tulipahan sekin selväksi Hyvä, että hommat on hallussa
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Redeemer

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 02/08/07
Posts: 1
Location:Forssa
Taitaa osa taskupuheluista johtua tuosta 08-jutusta. Ei oikeen kuulosta järkevältä. Onneks tuo naurettavuus on poistunut ainakin osasta uusia Nokialaisia. 6610 ja 6310 soitteli sujuvasti häkeen, mutta 5140i ja 6280 ei enää. Täysin tarpeeton numerokytky näillä leveysasteilla.
I don't know about angels, but it's fear that gives man wings [Max Payne]
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Hätänumeron 112 palveluista tiedetään heikosti
Hätänumero 112 on melko hyvin suomalaisten muistissa, mutta numerosta saatavien palvelujen kirjosta ei monikaan tiedä.
Ihmekös tuo, jos näitä palveluja ei löydä muutaman minuutin etsinnällä Hätäkeskuslaitoksen internetsivuilta. Kansalaisten vikahan tämäkin on. Laitoksen tiedotusstrategiassa ei varmasti ole mitään vikaa.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Ron

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 09/07/05
Posts: 50
Location:Pirkanmaa..
Eilen kuulin radiosta mainoksen jossa toitotettiin useampaan otteeseen YKSI YKSI KAKSI. Kerrottiin vielä selkeästi mitä palveluita ko. numerosta saa. Eli asialle on alettu tehdä jotain..
Sotiminen rauhan puolesta on kuin naiminen siveyden puolesta.. siis t
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:45 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content