Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.05.2024 kello 13:52

Rescue.fi

Poliisille lisää resursseja?


Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Poliisi on ilmeisesti saamassa lisää resursseja, jotka kohdistetaan vakavan ammatti- ja taparikollisuuden tehovalvontaan ja torjuntaan. Samalla myös tietolähdetoimintaa kehitetään.
Ravintolassa sauhuttelu voi tuoda sakot ensi kesänä Ravintolassa tupakointi voi tuoda ensi kesäkuusta lähtien sakot sekä asiakkaalle että ravintoloitsijalle. Tupakkalain noudattaminen otetaan viranomaisten tehovalvontaan viiden kuukauden ajaksi heti lain tullessa voimaan, sanoo ylitarkastaja Kaisa Mäntynen Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksesta. Tupakkalain mukaan ravintolan henkilökunnan on huomautettava asiakkaalle lain rikkomisesta. Ellei huomautus tehoa, asiakas voidaan poistaa ravintolasta ja tuomita sakkoihin. Jos ravintoloitsija laiminlyö tupakkalain valvonnan, voi sakko rapsahtaa myös hänelle. Lain valvonta kuuluu viranomaisille, mutta kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen rikollisesta sauhuttelusta poliisille. Maissa, joissa tiukka tupakkalaki on jo voimassa, tupakointikieltoa on yleensä noudatettu kuuliaisesti, sanoo professori Kari Reijula Työterveyslaitokselta.
HS
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Vanilli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/16/04
Posts: 154
Seuraava luonnollinen askel terveellisempään elämäntapaan pakottamiseen on alkoholin käytön kieltäminen ravintoloissa. Voitaisiin perustaa lisää poliisin virkoja vahtimaan ettei kuppilassa ryypätä, ensin varoitus ja sitten putkaan. Alkoholista johtuvat haitat on luokkaa 1000 kertaa suuremmat kuin tupakoinnista.
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Savua ei saa kantautua syöjien ja juojien joukkoon silloinkaan, kun ravintolassa on erillinen tupakkatila. Jos niin käy, tupakkatilan käyttö voidaan kieltää ja ravintolasta tulee savuton. Tätäkin aiotaan seurata lääninhallitusten, kuntien ja Tuotevalvontakeskuksen yhteisessä valvontahankkeessa. Valvontaa aiotaan tehostaa kesäkuun alusta lokakuun loppuun. Muuten ravintolan savuttomuutta valvoo ravintoloitsija. Hänen pitää poistaa ravintolastaan asiakas, joka yrittää polttaa savuttomalla alueella. Pahimmassa tapauksessa tupakointia yrittävä voi saada sakot.
Lähde Rikoslakiin lisättäneen pian rikosnimike "Tupakoinnin yritys"...
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 01:52 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content