Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.07.2024 kello 00:43

PT: "Keski-Uudellamaalla sopimukset hyväksyttiin yksituumaisesti"

  • 25.11.2006 kello 00:03
  • Kirjoittaja:
  • Katselukertoja 3,493
Uutiset

Kähmintä ja Keski-Uudenmaan sopimusneuvottelut puhuttavat yhä.

Isto Kujalan kähmintäartikkelin laineet eivät laannu ja löylyä lyödään lisää alan valtamediassa. Lehtikirjoittelun tarkoitusperät ovat täysin hämärän peitossa, eivätkä niitä tiettävästi valottaneet viime viikonloppuna Oulussa käydyt keskustelutkaan. Kähmintäjuttu laadittiin ilmeisesti yhden sähköpostiviestin perusteella, mikä antaa varsin erikoisen kuvan valtakunnallisen organisaation viestinnästä ja siitä toimiiko se pelastusalan palvelulupauksen mukaisesti.

Keski-Uudenmaan sopimuspalokuntien neuvottelukunnan puheenjohtaja Antti Lausamo kertoo tuoreimmassa Pelastustiedossa (PT 9/2006), että alueen uudet palokuntasopimukset hyväksyttiin yhteisesti ja yksimielisesti eikä julkisuudessa väitettyjä kähmintöjä ollut neuvotteluprosessissa.

Lausamo toteaa jutussa: "Jotkut palokunnat hyväksyivät sopimuksen vain nihkeämmin kuin toiset." "Häiritsevää Lausamon mukaan sopimusten syntymisessä oli se, että alueen VPK:t olivat harmittavan eripuraisia ja hänen mielestään voi perustellusti sanoa, että oma porukka huononsi syntyneitä sopimuksia." Lopuksi Lausamo viittaa tuntirajoista käytöön vääntöön.

Lausamo on kirjoituksessaan täysin oikeassa eripurasta, mutta unohtaa ilmeisen tarkoitushakuisesti taustoittaa tilanteen. Neuvottelukuntaa lähellä olevien lähteiden mukaan suurin eripura aiheutui neuvottelujen loppuvaiheessa paljastuneesta "pöydänalla" hierotusta prosessista, jonka lopputuloksena neljälle alueen 30 palokunnasta olisi tehty sopimus ns. tuntirajoilla. Pelastuslaitos ei suostunut tuntirajojen ulottamiseen kaikkia koskevaksi sopimusehdoksi, vaikka alunperin niitä ei pitänyt tulla yhdenkään palokunnan sopimuksiin. Muut palokunnat eivät voineet hyväksyä tilannetta, jossa neljällä palokunnalla olisi ollut tuntiraja ja muilla ei. Lopputuloksena oli ottakaa tai jättäkää tilanne, jossa olivat vastakkain kaikille tasapuolisen aluesopimuksen tekeminen tai tekemättä jättäminen.

Oliko sopimusneuvotteluissa kähmintää ja jos oli niin missä?

Foorumilla: Kähmintää ja avointa keskustelua