Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 05.12.2023 kello 22:28

Rescue.fi

Hälytysajoon esitetään ajolisenssiä


Status: offline

gleb

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/14/05
Posts: 6
Takallehan on jo esitetty ajokorttia ja nyt on lisenssi hakusessa hälytysajoon; http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/h%C3%A4lytysajoon-esitet%C3%A4%C3%A4n-ajolisenssi%C3%A4(173495).ece Joukko pelastusalan opettajia vaatii hälytysajoa ajaville lisenssiä, koulutuksen perusteella saatavaa ajolupaa, sillä nykyään Suomessa sattuu jo pelkästään ambulansseille noin 50 vahinkoihin johtavaa liikenneonnettomuutta vuodessa. Esitys on ollut kertaalleen eduskuntakäsittelyssä, mutta makaa tällä hetkellä makaa sisä- sekä sosiaali- ja terveysministeriöissä. - Varsinkin terveydenhuoltoalan oppilaitoksista tulee ambulansseihin henkilöitä, joilla jopa tavallinen ajokokemus on hyvin vähäistä. Heillä ei kuulu koulutukseenkaan hälytysajoa, mutta silti he joutuvat työssään siihen, opettaja Raine Luukkonen Pelastusopistolta kuvailee. - Pelastajaoppilaat saavat nykyään ajokoulutusta raskaalle kalustolle, mutta hälytysajokoulutukseen meillä on Pelastusopistossakin varattu rahaa vasta parin vuoden päähän. Luukkonen muistuttaa, että hälytysajossa kuljettajalla on mahdollisuus poiketa liikennesäännöistä, jos osaa arvioida tilanteeseen liittyvät riskit. Käytäntö osoittaa, että kaikki eivät tähän kykene. Tilastoitujen vahinkojen lisäksi vaaratilanteita on rutkasti enemmän, mutta niiden seuranta on vielä täysin puutteellista. Ambulanssien lisäksi hälytysajoa ajavat poliisit ja paloautojen kuljettajat. Hälytysajo tapahtuu nykyään aiempaa vilkkaamman liikenteen seassa. Samalla henkilöautojen ominaisuudet ovat parantuneet niin, ettei autoon välttämättä edes kuule lähestyvän hälytysajoneuvon ääntä, mikä lisää yllätystilanteita tien päällä. Lisää aiheesta sunnuntain Savon Sanomissa. Savon Sanomien sivuilta löytyy myös video jossa paloauto ajaa hälytysajoa - jännää!
mä en ymmärrä teitä
 Quote

Status: offline

esanahka

Forum User
Amattilainen
Registered: 02/06/04
Posts: 406
Koulutus on mielestäni ihan hyvä asia. Mutta valitettavasti se ei pelkästään takaa että kuljettaja osaa havaita riskit liikenteessä. Liikenteessä näkyy autoilijoita jotka eivät kuuluisi penkin ja ratin väliin. Oletettavasti heillä pitäisi kumminkin olla koulutus tiellä autolla ajamiseen
Sääli on ilmaista. Halveksunta pitää ansaita!!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: gleb

- Pelastajaoppilaat saavat nykyään ajokoulutusta raskaalle kalustolle, mutta hälytysajokoulutukseen meillä on Pelastusopistossakin varattu rahaa vasta parin vuoden päähän.

Tulee heti mieleen eräs pohjaton rahakirstu, joka jakaa rahaa sitä mukaa kun norsunluutorni sitä viitsii pyytää. Ai niin, mutta nehän jakaa vaan SPEKille.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 10:28 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content