Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 16.07.2024 kello 14:49

Rescue.fi

Pakkasen riemuja


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Kuuntelin tuossa ,kun luettiin säätiedoissa pakkasvaroitusta, samaa lueskelin tuossa muutaman päivän lööpistä Pakkanen voi olla siis "vaarallista". Ymmärrän kyllä, että on riskiryhmiä ja ihmisiä,joiden ei kannata kylmässä rehkiä, sama pätee kesähelteisiin.Mutta ei kai se nyt ole jotenkin muuttunut erityisen vaaralliseksi, kyllä kai 20 astetta on edelleen sama kuin 30 v. sitten, vai onko EU määritellyt astelukemat uudelleen? Miten astmaatikot ja vanhukset saivat silloin tietää, että nyt ei saa hengästyä, ja pitää olla sisällä koko viikko? Kun katselin kalenterista menneiden vuosien lämpötiloja, nämä lehtien hehkuttamat "ennätyspakkaset" ovat esimerkiksi vielä viime talvea reilusti jäljessä. Ja joka vuosi on ollut -20-25 astetta muutaman päivän , eikä siitä erikseen tarvitse kyllä lehteen juttua laittaa. Miksi kukaan varottanut minua talvella -86,kun odotin joka ikinen aamu bussia kouluun.Oma pikku Fiesta oli välillä jäässä, ja koko kuukauden , käytännössä n. 5 vkoa,kylän keskustan pankkirakennuksen seinässä mittari näytti yli -30 astetta ympäri vuorokauden,paras aamu oli muistaakseni -36 ... ja nyt oltiin Uudellamaalla. Vaihdoin tuolloin mm. renkaan Fiestasta Monninkylässä koulukaverin kanssa, oli oikein mieltä ylentävää tehdä se tuossa edellä mainitussa lämpötilassa,kun tunkki poltti kylmässä rakot käsiin. Tämä tuli elävästi mieleen tänä aamuna, kun pikku viimassa, -22 astetta mittarissa vaihdoin työautosta pihalla akkua... Helteet,pakkaset,sateet ja tuulet tulee ja menee, kirjoittiuvat iltapäivälehdet mitä hyvänsä, ja nehän kyllä sen tekevät ,Paremmin "tappajahelle" ja "hirmu pakkanen" tietysti myyvät, tuntuu vain että uutisoinnissa säät vaihtelee ihan eri tavalla kuin ikkunasta ulos katsoessa itse näkee.Mutta jospa ne istuvat toimituksessa "tappajahelteessä" koko vuoden...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Saatanan perseen vitun helvetti... Mitä minä juuri kirjoitin? Voimasanoja, jotka tänä päivänä ei hetkauta ketään. 30 vuotta takaspäin moinen kielenkäyttö olisi ollut tyrmistyttävää. Se että lehdistö myydäkseen tuotoksiaan tehostaa kielenkäyttöään moisilla "tappajahelteillä" ja "murhapakkasilla" johtaa vain siihen todellisuuteen, että joudumme pian sietämään joko aivan uusia sanoja tahi ties mitä paljonkin vakavampia myyntikeinoja. Sanavarastomme kärsii inflaatiosta eikä voimasanoillakaan ole enää sitä varsinaista merkitystään, siis sitä "voimaa". Se on vähän niinkuin "vittu"-suomenkielen sanana, siitä on tullut vain pilkkua vastaava merkki puhekielessä. Tämä tästä ja muistakaahan ajella varovasti. Pääkaupunkiseutu on käytännössä jumissa kaikilla sisään- tai ulosmenoväylillä.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Puhut viisaita, kapu hyvä... Pikku postiautossani on nyt uudet sormiparistot, mutta ei se silti mitään takaa. Mittari oli hiipinyt näköjään - 30 asteen paikkeille, joten on aika varmaa että käynnistys tulee olemaan haastellinen rasti. Jos olisi ollut työaamu, voisi melkein sanoa,että ei tarvitse yrittää liikkeelle,ja pakkasrokuli iskee... Mutta nyt kaikki nyt pikku krapulalenkille, ja äänestämään! Taskumatti mukaan, ja antamaan ääni sille toiselle ehdokkaalle, ei siis sille toiselle... Pikku pakkanen ei saa olla tekosyy kansalaisvelvollisuuden suorittamiseen.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Kaamasen tie, legendaarinen Junnu Vainion Pohjoisen matkakohde, on ollut nimensä veroinen viime yönä. - 42,7 astetta pakkasta varjossa on Kaamasen vastaus pakkasennätyksiin tälle talvelle. Onnea Kaamanen!
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Kyllä siinä diiselin venttiilit eilen kolisteli ja kilisteli, kun kolmen päivän pakkasessaseisottamisen jälkeen täräytin ilman esilämmitystä tulille. Tuli mieleen, että onkohan tässä järkee vai ei... Pahalta kuulosti. Taidan käydä akkukaupassa varmuuden vuoksi minäkin. Kansankodin ihmeen akku kun täytti tuossa alkusyksystä kahdeksan vuotta.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

All times are UTC. The time is now 02:49 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content