Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 24.06.2024 kello 04:03

Rescue.fi

Palokalustomarkkinat kuumentuvat / yritykset hakevat asemiaan markkinoilla


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Viimeksi kuluneet vuoden aikana useat alan yritykset ovat saaneet uusia omistajia, tai niitä on fuusioitu jo aikaisemmin yhdessä tehtyjen sopimusten mukaisesti.

Tällä on ollut selviä vaikutuksia monien yritysten toimintatapoihin, ja keinot tehdä kauppaa ja markkinointia ovat muuttuneet selvästi.
Presto on hankkinut omistukseensa oululaisen Moilanen Oyn, Turvata vastasi hankkimalla paikallisen toisen alan liikkeen ja teki siitä kilpailevan Turvanasi-liikkeen Ouluun.
Suurin suomalainen pikapalopostien valmistaja Pivaset fuusioitui Gebwell Oyn kanssa, ja autopumppuja valmistava Veikko Nummela hankki omistukseensa palokalustoyrityksen Rauplan OYn.

Monelle yritykselle omistusjärjestelyt ovat selvästi olleet ns. "näytön paikka" , valikoimiin hankitaan kaikkea mahdollista, ja jos kaveri alkaa myydä jauhelihaa, niin toinenkin alkaa myydä sitä.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se , että jo pelkästään jonkun yrityksen mahdollisuus ja ilmoitus tehdä jotain kauppaa jollain tuotteella ,saa jonkun toisen yrityksen aivan sekaisin, omat Legot hukkuvat välittömästi, ja jopa jotkut alan omat yhdistykset on muokattu keinolla millä hyvänsä niin että vain tietty sisäpiiri saa äänensä kuuluville. Tarvittaessa sääntöjä tulkitaan itselleen sopivalla tavalla, jotta väki vaihtuu sopivasti oikeaan suuntaan.
Toki ihan kaikkea ei sentään hyväksytä, mutta surullista on että tällä on vaikutusta myös maksavan asiakkaan suuntaan.

Kun toinen yritys pitää sitkeästi kiinni omastaan, ja jopa estää/kieltäytyy myymästä omaa tuotettaan toiselle alan yritykselle, vaikka tämä sitä oikeasti haluaisi, ei riskianalyysi ole ihan osunut kohdalleen tällaisella kiukuttelulla. Väistämätön lopputulos on että haetaan kilpailevaa tuotetta, ja sen sijaan että joku saisi oman tuotteensa kaupaksi sovinnolla, huomaa hän , että markkinoille onkin tullut kilpaileva tuote...

Ja pahinta on se että asiakkaille on kerrottu ja esitetty vaihtoehtoja jotka eivät ole sopineet heille ollenkaan, asiakas on pyytänyt itselleen oikeaa ja tarkoitukseen sopivaa tavaraa, mutta toinen kieltäytyy sitä tarjoamasta käyttäen omaa markkina-asemaa hyväksi jossain yhteishankinnoissa, ja tarjoaa tilalle jotain aivan muuta asiakasta kuuntelematta.
Väitteitä myös esitetään mm. tuotteiden yhteensopivuudesta, tarinat ovat siinä jotain aivan hurjia...

Parhaat ovat sitä luokkaa että asiakasta kehoitetaan välttämään jotain paloletkua, koska se ei ole "yhteensopiva jonkun toisen valmistajan letkun kanssa..." Ja pahimmillaan asiakkaat menevät tähän roskatarinaan mukaan, ja hankintapäätöksissä lukee ihan suoraan " hankittiin paloletkua firmalta NN, koska se oli yhteensopivaa aikaisemmin hankitun kaluston kanssa..."
Siis onko tuo ymmärrettävä niin että jonkin kaupungin vesijohtovesi tunnistaa minkä merkkiseen letkuun se pumpataan...?

Toivoa sopii että nokkiminen loppuisi, ja näin pienillä markkinoilla kiukuttelu jäisi historiaan, on aivan varmaa että kotimaisissa omistuksissa kokonaan olevat yritykset vähenevät ja kaikki nykyään alalla olevat eivät varmasti ole enää vuoden lopussa mukana markkinoilla.
Hankintalain muutos nosti kilpailutusrajaa vuoden alussa 30000 eurosta 60000 euroon tekee vielä haastavammaksi toiminnan, ja isotkin hankkeet voidaan hoitaa nyt aivan eri lailla, sen takia ei kannattaisi kirjaimellisesti poltella siltoja , ja kuvitella olevansa ainoa vaihtoehto markkinoilla...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 04:03 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content