Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 20.05.2024 kello 00:30

Rescue.fi

Koulutus opistolle?


Status: offline

Suihkuputki

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 48
Jahas ja taas mennään.

Matala-aalto vastaanotin kertoi aamulla koulutuksien siirtymisestä pelastusopiston harteille.
Voin vain kuvitella sitä mitalijeesuksien määrää joka nyt itkee suruaan puseroon. Miten tästä eteenpäin?

Voiko hätänumeron rinnalle perustaa Palokuntapalvelun?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Eihän tässä mitään kummallista ole...

Pelastusopiston rahoitus halutaan turvata, ja kun jo valmiiksi kalliit harjoitusalueet ja Senaattikiinteistöjen vuokrat täytyy kattaa jollain, niin sammutustyön kurssin hinta on sopivasti sorvattavissa tulevaisuudessa, kun ei ole vaihtoehtoja pitopaikkana. Opiston budjetissa jokainen uusi kurssilainen tekee hyvää, kun muuten joudutaan säästämään koko ajan.

Laitetaan kurssin hinnaksi vähintään 750,00/ kurssilainen, niin yhdestä kurssista saa laskuttaa mukavat reilut kymppitonnin Opiston kassaan, siihen muut kurssit pelastustyö, öt, ensiavut, yms, ostetaan varusteet kurssilaiselle, ja yhden palokuntalaisen kurssittaminen ja varustaminen maksaa jatkossa kevyet 5000,00/ vpklainen....

Kurssitoiminnan pakkosiirtäminen Opistolle on varsin lyhytnäköistä koko alan kehittämisen kannalta. Kun vapaaehtoistoiminnan koulutuskulut kasvavat, kynnys kouluttaa jäseniä kasvaa, kurssilaisia lähtee entistä vähemmän, ja kun sopimuspalokuntien jäsenille ei voi enää taata suurten kustannusten takia järkevällä ajanjaksolla koulutusta ja pätevyyttä , motivaatio palokunnissa putoaa, ja jäsenhankinta kärsii.

Kierre on valmis, ja kun Opisto nimenomaan tarvitsee motivoitunutta väkeä , joka hakeutuu riittävän varhain alalle, se saattaa vaarantaa oman toimintansa hinnoittelemalla kurssit niin kalliiksi että vpk-toiminnan " jälkikasvu" ei tuota riittävästi väkeä , jolla olisi perustiedot ja taidot hallussa, ja joka hakeutuisi jatkossa alalle.

Jos tarkoitus taas on esitellä Opistoa ja tehdä sitä tunnetuksi, niin sen voisi tehdä muutenkin kuin siirtämällä palokuntakoulutus sinne kokonaan. Siirtoa varmasti perustellaan myös laadulla, hyvillä vakio-olosuhteilla, yms.mutta kaiken tuon hinnoittelussa piilee peikko siitä, että kurssien hinta/laatusuhde karkaa suhteellisuuden tajun mukana taivaisiin.
Jossain aikaisemmassa viestissä kerroin jo että Opiston kalustossa on esimerkiksi kalustoa, joiden uusia versioita jotkut palokunnat ovat itse hankkineet niin, että Opistolla ei edes ole osaamista kouluttaa kyseisten uusien laitteiden käyttöä.
Miten esimerkiksi pelastustyön kurssi mahtaa toimia, jos joku kurssilainen toteaa kurssin vetäjälle että " meillä on kyllä ihan uudet ,tehokkaammat,viimeisimmän normin mukaiset , ja helpommin käytettävät tavarat kuin nuo teidän..."

Itse näkisin että Pelastusopiston opinto-ohjelmaan olisi lisättävä Konnun VPKn koulutusohjelman mukainen Hobittien sammutustyön kurssi, jossa opetetaan kuinka kolme hobittia voi keskitetysti sijoittumalla sammuttaa muurahaiskeon metsässä kusemalla sen sammuksiin..

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Whatsappissa kerrottiin, että koulutukset siirtyy yksityiselle sektorille?

Tämähän ei sinällään olisi uutta, koska jo 1990-luvulla koulutukset osti palolaitos yhdistykseltä, joka osti kurssinjohtopalvelut yksityiseltä yritykseltä, joka osti kouluttajat yhditykseltä...
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:30 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content