Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 14.06.2024 kello 00:09

Rescue.fi

Oletko puhelinoperaattorin VIP-asiakas?


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Puhelinoperaattorit pitävät koko ajan omille VIP-asiakkaille ruuhka-, yms poikkeustilanteita varten ns .ohituskaistaa auki,jolloin näiden yhteydet ovat koko ajan turvattu. Suomeksi sanottuna asiakkaat,jotka tuovat rahaa talolle,saavat oman kaistan eikä heidän yhteytensä töki vahingossakaan. Näin kertoo YLE Uutisten haastattelema verkkoasiantuntija. Operaattorit luonnollisesti kiistävät VIP-kaistan ja palveluiden olemassaolon. Asiasta on kuitenkin odotettavissa Viestintäviraston kannanotto. Myös ministeriön työryhmä on pohtinut asiaa, ja VIP-kaistaa on mm.esitetty tarjottavaksi valtionhallinnon ja viranomaisten käyttöön. Siis hetkinen... Joku Pohjolan Betoni ja Rapa OY LTD on siis VIP asiaks,kun sillä on riittävä puhelinlaskun loppusumma, mutta valtionhallinto EHKÄ voisi saada hiukan lisää bittejä, jos se kiltisti pyytää... Voi Luoja... Annamme asiasta seuraavan lausunnon, jonka Viestintävirasto voi vapaasti lainata: Kaikille valtionhallinnon piirissä työskenteleville sekä viranomaiskäytössä oleville puhelin-, yms.liittymille on taattava jatkuva VIP-kaista. Tästä tehdään operaattorin toimiluvan edellytys, ja joka ei siihen suostu, töpseli seinästä, ja muihin hommiin. Oma käytössä oleva kapasiteettimme on luonnollisesti lainattavissa kohtuullista korvausta vastaan VIP-palveluihin, mikäli operaattorien piuhat käyvät ahtaaksi, täällä on kyllä tilaa... Odotamme mielenkiinnolla mikä määritellään asiakkaan VIP-rajaksi.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

ELS/GEOFIS

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 08/14/05
Posts: 202
Jos ajatellaan semmosen kymmenisen vuotta tapetilla ollutta asiaa, eli tekstiviestihälyttämistä pelastustoimen touhuissa, niin eihän sekään ole priorisoitu mitenkään. Olen työni puitteissa jutellut kahden eri operaattorin "dirikan" kanssa asiasta (toki muun työasian ohessa), ja molemmat kertoivat, että asia olisi varsin helposti ratkaistu. Mutta, koska rahaa ei operaattorille siitä enempää tule, niin... Miten tämä helposti ratkaistavissa oleva ongelma näyttäytyy päivittäin pelastustoimessa?? Monella sopimuspalokunnalla, olkoot ensilähdön valmiuspalokunta tai joku muu sivutoimisesta henkilöstöstä koostuva palokunta, on ainoa hälyttämismuoto GSM-puhelimen tekstiviesti. Toki rinnalla tai vaihtoehtoisena saattaa olla myös puhemuotoinen hälytys, mutta harvemmin. Jo pelkästään pyhien tai muiden txt-viestien lähetysvilkkauden kohoamisten ulkopuolella txt-viestien perilletoimittamisessa on ongelmia. Todellisia esimerkkejä ensilähdön valmiuspalokunnan hälytyksestä takavuosilta juhannuksena: Murto-osa viesteistä tuli edes ollenkaan perille, viiveet olivat joillain 2-5 min. toisiinsa nähden, muutamille tuli jopa 12 tuntia varsinaisen hälyttämisen jälkeen. Vielä surkeampaa, jos olisi jotenkin multimediaa sotkettu hälyttämisiin: Kaverini lähetti multimediaviestin, saapui perille karvan alle kuukauden päästä aamuyön tunteina... Lähetetty aika oli todellakin n. kuukausi aiemmin, kuten kaverini jälkikäteen kertoi kyseisen kuvan todella silloin laittaneensa. Pointti oli???? Koska maassamme on varsin hyvin tiedossa, mitä kautta ja minkälaisista numeroista yms. hälytysviestit lähtevät, olisi se pienillä toimenpiteillä priorisoitavissa siten, että ne todella välittyvät heti, eikä muun txt-virran mukana. Tässä olisi siis ns. ohituskaistamenetelmä. Mikä asiasta tekee kummallista? Tämä tieto on ollut maamme sisäasianministeriön pelastusosastolla tiedossa ainakin puolenkymmentä vuotta, mutta halua asian ratkaisemiseen ei ole. "Kun odotellaan sitä hyväksyttyä hälytysjärjestelmää." Txt-viestithän EIVÄT ole ns. hälytysmuotona hyväksytty, vaan tukeva/tiedottava. Varsinaseksi hälytysjärjestelmäksi sorvattiin aikoinaan DARC-piippareita, mutta olivat kovin kalliita ja häiriöalttiita. Nyttemmin vuosia on ollut kokeilussa radioaalto-pohjaisia piippareita jälleen, mutta valmista ei tunnu tulevan, ei sitten millään.
Saksalainen insinöörikään ei osaa aina ratkaista ELS-ongelmaa.
 Quote

Status: offline

Rautakanki

Forum User
Ministeri
Registered: 10/06/04
Posts: 895
Quote by: ELS/GEOFIS

Monella sopimuspalokunnalla, olkoot ensilähdön valmiuspalokunta tai joku muu sivutoimisesta henkilöstöstä koostuva palokunta, on ainoa hälyttämismuoto GSM-puhelimen tekstiviesti. Toki rinnalla tai vaihtoehtoisena saattaa olla myös puhemuotoinen hälytys, mutta harvemmin. Jo pelkästään pyhien tai muiden txt-viestien lähetysvilkkauden kohoamisten ulkopuolella txt-viestien perilletoimittamisessa on ongelmia. Todellisia esimerkkejä ensilähdön valmiuspalokunnan hälytyksestä takavuosilta juhannuksena: Murto-osa viesteistä tuli edes ollenkaan perille, viiveet olivat joillain 2-5 min. toisiinsa nähden, muutamille tuli jopa 12 tuntia varsinaisen hälyttämisen jälkeen.

Esimerkkejä löytyy lukemattomia, joissa sopimuspalokunnan gsm:n hälyttämisviive on yli 5 minuuttia, kun hälytystehtävä on komppanialähtö ja ihan normipäivänä. Ei siis tarvitse olla mikään juhlapyhä. Ja sama ilmiö kuten edelläkuvatussa, tekstiviesti ei ole tavoittanut kaikkia. Koska tekstiviesti ei ole hyväksytty ratkaisu, vaan ainoa käytäntö, niin tämänkin asian kuntoonsaattamiseksi puuttuu hyvää tahtoa. Toinen vaihtoehto on odottaa sitä hyväksyttyä hälytysjärjestelmää, jota ei koskaan tule.
 Quote

Status: offline

Syväkylmä

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 04/07/11
Posts: 14
Todellisia esimerkkejä ensilähdön valmiuspalokunnan hälytyksestä takavuosilta juhannuksena:
Joo jussi ja muut erikoispyhät on ihan normaalia. Mut entäs sitten poikkeusoloissa joissa juuri pelastustoimea tarvitaan. Tai sitten Tapanin päivän tyyliset tapahtumat. Ei taida hälytykset mennä tekijöille. Se on hyvä että Sisaministeriön dirikat on miettinyt näitä asioita ja varmistanut että homma toimii. Ongelma oli kyllä jo tiedossa silloin kun Virveä kovalla tohinalla tuotiin ja VHF:ää ajettiin alas. Jo silloin ministeriölle usein tästä sanottiin mutta eihän se aiheuttanut toimenpiteitä. Tarttis varmaan nostaa ne vanhat kunnon sireenit sinne asemien katolle.
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:09 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content