Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.04.2024 kello 00:04

Rescue.fi

Lunta tupaan/ kattokuormat painavat taas


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Toivottavasti ei nyt kuitenkaan ihan kirjaimellisesti... Ympäristökeskuksen mukaan erityisesti Etelä-Lapissa ja Uudellamaalla lumikuormat ylittävät jo isommilla katoilla rakenteelliset mitoituskantavuudet. Kun lunta tulee juuri nytkin lisää Uudenmaan alueella, ja lisäksi viikonvaihde lupaa kunnon pyryä ja nollakeliä, on lumikuorman poisto juuri nyt ajankohtainen taas kerran. Erityisesti poisto on tarpeen suurilta katoilta, kuten kauppakeskusten,teollisuuskiinteistöjen,eläinsuojien, maneesien ja urheiluhallien /kuplahallien katoilta. Ja sitten se itse pudotustyö... Valjaat, köydet, työkalut kuntoon, katu- ja piha-alueille eristetään pudotusalue, ja alas valvova kaveri, joka estää vielä tarvittaessa pääsyn alueelle. Niissä valjaissa ei kannata säästellä . Kun maksaa muutaman kympin enemmän, saa mukavan pehmustetut valjasosat, joissa lantio-osa ja nivuset on leveillä pehmustenauhoilla varustettu, eikä mitään halpahallien ja rautakauppiojen 20 mm leveitä "turvavaljaita",joissa verenkierto loppuu muutamassa minuutissa alaraajoista ,jos niiden varaan putoaa. Ja kun valmiit työköydet ja valjaat ostaa kerralla kuntoon ,niillä pärjää sen 5 vuotta helposti, edellyttäen että niiden varaan ei satu kellahtamaan räystään yli.Silloin varuste ,joka on suojannut vakavalta vaaralta voidaan heti perustellusti hylätä, ja vaihtaa uuteen. Ja ammattitaitoisesta pudotustyöstä kannattaa vaikka taloyhtiössä maksaakin. Vakuutusten ja muun vastaavan kanssa ei silloin ole taloyhtiön hallitus samanlaisessa liemessä, kun asianmukainen porukka tekee työn.Itse sen olen muutaman kerran saanut omassa asuinkombinaatissa puhuttua läpi, aluksi hintaa pidettiin " hirveänä",mutta kun katto oli tyhjä, ja lumet ajettu pois,olikin kaikki muut "tosi tyytyväisiä ja ajatus oli ollut ihan kokonaan heidän"... Lumilinnan rakennuslupaa täytyy lähteä hakemaan, sen verran kasaa jo pihaan on kertynyt.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ja niin tuo lumi osoitti taas kaiken karmeutensa; Pääkaupungin tämän päivän vakavat onnettomuudet,joissa sekä menetettiin ihmishenki että loukkaannuttiin ,olivat taas pahin mahdollinen muistutus lumen vaaroista. Vaara-alueet on pyrittävä merkitsemään niin pian kun se on suinkin mahdollista, ja mielummin liikaa kuin liian vähän. Muutama kokoontaittuva alumiinipukki on jo erinomainen varustus taloyhtiölle, eikä maksa liikoja.Niitä sinne jalkakäytävälle ja lappua roikkumaan,jossa varoitetaan lumivaarasta katolla. Juttelin tuossa päivällä ison kattotöitä ja huoltoja tekevän eteläsuomalaisen yrityksen työnjohtajan kanssa aiheesta. Heillä lumen pudotustyö oli meneillään nyt toista viikkoa, ja tälle viikolle tahti tiivistyy. Töitä olisi tarjolla joka yöksi tälle viikolle, ja esim. ensi yönä, ja jo nyt työt aloittaneena, heillä on parhaimmillaan töissä n. 110 hlöä ja 7-8 henkilönostinta lumihommissa pääkaupunkiseudun katoilla. Tuokaan määrä ei kuulemma riitä. Katsotaan mitä viikko tarjoaa, omalle pihalle tuli aika tasan 20 cm perjantai-maanantai välillä tasaisesti, ja lisää tulee taas huomenna...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tasan 25 cm täynnä pihalla tasamaalla alle kahdessa vuorokaudessa... Muutamaan paikkaan on satanut jo enemmän kuin ehti sulamaan,ja kohta saa mennä taas katolle lumen pudotukseen... Ei saatana , kun ei edes näe ulos tuon sateen läpi.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Asut tähtisoturi sopivasti pilven alla. *censored*ssa satoi eilen 10 senttiä niin märkää räntää etten viitsinyt nähdä vaivaa käynnistellä linkoa. Tänään on yön pakkasten jäljiltä pienet mahikset saada lingottua lumet sepelineen päivineen naapurin ikkunoihin... no enpä taida jaksaa edes mennä ulos vaikka tällä sekunnilla aurinkokin paistaa pakkasumun läpi. Ihan nätti lomasää oikeastaan.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Asut tähtisoturi sopivasti pilven alla Et arvaakaan miten oikeassa olet... Sama meno kesät talvet,: Tuolla viiden kilometrin päässä on pellot puhtaita,täällä ei tietoakaan sulamisesta,"vähäisiä paikallisia lumikuuroja " tarkoittaa että meillä sataa 20 cm,oikeesti... ja kesällä ennusteet ja säät on sama juttu; Jos sääennuste lupaa kesällä "paikallisia vähäisiä ukkoskuuroja",käytännössä tarkoittaa" Darthin lähimetsä palaa, pylväsmuuntaja tulee alas salamaniskusta ja kaikki kylän kodinkoneet menee paskaksi..." Kun Tapani-myrskyssä alkoi pauke 03.30,meillä hakkasi ukkonen 2 h ihan maan perkeleesi.Sitten uutinen kertoi " Suomessa laskettiin poikkeuksellisen paljon salamoita joulukuussa..." Saatana, ne kaikki löi tänne!!! Kesällä ukkonen hakkaa täällä aina niin että ei puhetta kuule viikkoon kun korvat soi. Ja meille kesä tulee samalla viikolla Kilpisjärven jäänlähdön kanssa, vaikka Helsingin keskustaan on 40 min matka...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:04 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content