Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 14.06.2024 kello 00:28

Rescue.fi

Kuntauudistusta pukkaa, pelastusalueet myös uusiksi??


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Siitä se sitten alkaa,huutokauppa kuntarajoista. Pajusen Jussi saa Suur-Helsingin kuten halusikin, ja muutama muukin dirika tulee olemaan kalifi kalifin paikalla, jos homma toteutuu. Mutta ,mutta Pelastuslaitosten, ja sitä kautta hallinnollisten rajojen muuttuminen on myös tosiasia, jos nuo nyt jäävät voimaan.Silloin aletaan laskea taas,mitkä virat kuuluvat kenelle, kenen kiinteistöissä kukakin on vuokralla, kuka maksaa palkan, jne. Ja mikä hauskinta, saadaan varmaan taas uudet yksikkötunnukset!!!! Otan esimerkin Keski-Uudeltamaalta, nykyiset Ku pelan kunnat ovat siis: Vantaa,Kerava,Tuusula,Järvenpää,Nurmijärvi,Hyvinkää,Mäntsälä ja Pornainen. Uudessa kuntakartassa koko pakka hajoaisi monen nykyisen pelastusalueen rajan yli, ja sitten alettaisiin hakea laskujen maksajaa.Uuden kunnat kulkisivat näin, suluissa nykyinen alpe alue: Kunta 1. Helsinki,Espoo ( LU pela),Kauniainen ( Lu pela),Sipoo ( Helsinki/Itä-Uusimaa),Vantaa ( Ku pela) Kunta 2. Kerava,Tuusula,Järvenpää, Nurmijärvi ( kaikki KU pela) Kunta 3 Mäntsälä ( Ku pela ) Pornainen ( Ku pela) Pukkila ( Itä-Uusimaa ) Kunta 4 Hyvinkää ( Ku pela ) Riihimäki ,Loppi,Hausjärvi ( Kanta-Häme) Eli Keski-Uusimaa hajoaisi viiden nykyisen pelastuslaitoksen alueelle. Onnea tuohon rulettiin,muualla sama on totta kai edessä... Saas nähdä millaisen huudon sekä varuskuntamuutokset että kuntien rajat saavat aikaan, kun kustannuksia aletaan laskea. Se on varmaa että, jos uudistus ei toteudu tällä vaalikaudella,voi eduskunnan istuntosalissa näyttää kovin erilaiselta seuraavien vaalien jälkeen.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Kunta-uudistus tai ei, mutta Kreikan tiellä tuskin voidaan Suomessakaan jatkaa, eli jostain fyffet pitäisi saada muualta kuin setelipainosta. Toi varuskuntien uudelleenjärjestely on oikeastaan pakkopullaa eli mitä vähemmän taistelijaksi kykeneviä, kääntäen mitä enemmän vihreitä sivarihomoja meille tulee, sen vähemmän tarvitaan kiinteitä varuskuntia kouluttamaan metsäsissejä. 90-luvun alkupuolella kävin monet rakentavat keskustelut sotilaskoulutuksesta ja maanpuolustamisen lähtökohdista. Jo silloin oli puolustusvoimissa upseeristolla hyvin vahvana näkemys taistelijoiden koulutuksen painopisteen siirtymisestä kaupunkisodankäynnin puolelle, eli taistellaan sielä missä on jotain mistä taistella ja puhe "koko maan puolustamisesta" oli lähinnä puoluepoliittinen löpinä vailla todellista sotilaallista merkitystä. Vielä tuohon aikaan koulutuksen pääpainopisteet olivat, talvisodan hengessä, korpisotureiden kouluttamisessa. Opetetaan taistelijoille miten selvitään metsässä, vaan mikähän hyöty on levittää satoja tuhansi taistelijoita pitkin kainuun korpia jos vihulainen liikkuu teillä ja hamua strategisia kohteita urbaanista maailmasta. Ketään ei kiinnosta hyökätä Tuupovaaran taajamaan, siellä ei oikeasti ole muuta vallattavaa kuin ruikonperän vanha kansakoulu jota suojaamaan olemme asettaneet kokonaisen pataljoonan pääkaupunkiseudulta Vekaranjärvellä korpisotureiksi koulutettuja city-poikia. Maailamalla käydyissä kahakoissa taistelut on jo pitkän aikaa käyty kaupungeissa, liikenneyhteyksissä ja teollisuuskeskittymissä eli sielä missä on jotain arvoa vallattavaksi. Afganistan on poikkeus, sielä ei ole kuin kivikkoa ja pölyä oli sitten kyse maaseudusta tai ns. kaupungeista. Eli puolustusvoimat pitääkin saneerata, kunnista en ole niin varma. Mulle on loppujen lopuksi aivan sama onko kotipaikka Vantaa vai Helsinki, paikallisesti merkittävämpää on se kaupungin osa missä majaani pidän. Se määrää paikallisesti arvot ja identiteetin. Jos joku asuu Westendissä niin hän on taatusti lähinnä westendiläinen ennemmin kuin Espoolainen ja sellaisena häntä pidetäänkin samoin kuin olenko minä *censored*lainen vai Vantaalainen, Vantaalaisuus ei ole mitään mutta *censored*laisuus on käsite siinä missä myrtsi-, martsari- tai hakunila. Stadissa puhutaan kalliolaisuudesta, vuosaari-, itis-, kontula-, jakis- tai tölikkä, rööperi- tai munkkalaisuus kertoo paljon enemmän kuin tylsä "helsinkiläinen". No oli miten tahansa joku täällä ihmesivuilla mainitsikin ainakin yhden toimialan hyötyvän. TEIPPAUSFIRMOILLA MENEE TAATUSTI HYVIN.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

SilentSoul

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 02/15/06
Posts: 238
Location:Valley of the damned..
Kaveri kiteytti hyvin kun kysyi mitä pahaa nakkilalaiset ja ruskolaiset ovat tehneet, koska heitä mahdollisesti tulevaisuudessa kutsutaan porilaisiksi ja *censored*laisiksi..
~Regional democratic dictatorship since 1987~
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:28 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content