Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 22:55

Rescue.fi

Päivystävä tölkki - Standby Can: episode Savumerkit


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Katselin juuri televisiosta amerikkalaista hapatusta eli elokuvan nimeltä Päämies.

Päämiestä todellakin tarvitsee K-U Alepa. Tuoreimmassa Savumerkkejä lehdessä käsitellään nyt jo kansainvälisestikin huomiota saanutta yksikköä KUSI-31 eli päivystävä tölkki (engl. Standby Can).

Pelastusjohtaja haki kunnianpalautusta edellisen numeron tangeteissaan ja nyt lehdessä on sanailua juuri niistä asioista joita täällä spekuloitiin aikoja sitten enemmän tai vähemmän päivystävässä tölkissä. Sanomattakin on selvää, että nettiin lehteä ei saada koskaan ajallaan. Oletettavasti saamme sopimuspalokuntia koskevat palat verkkoon heti huomenna.

Asiassa tuntuu olevan asianosaisia satapäin, mutta lehteen kirjoittamista varten ei niiltä oleellisimmilta 10 osapuolelta tiedusteltu lausuntoa. Toisten mielestä asia on kädenojennus, toisten mielestä syödään leipää ja kolmansien kanssa tulee känniin. Ristus mitä touhua.

Alepalle on tehty kasapäin esityksiä ja aloitteita toiminnan kehittämiseksi ja yhteistyön suuntaamiseksi alepalle oleellisiin osa-alueisiin, mutta kaikki hankkeet hautautuvat järjestelmällisesti arkistoon, jos sinnekään. Tuorein vitsi on tämä neljänrivin sammutussopimusehdotus, jonka laatijan tai toimeksiantajan kompetenssin voidaan todeta loppuneen tai heidän olleen erittäin päivystävässä tölkissä. Pillit pussiin vai Kirkkokadulle tarjoamaan sopimusta vuotta 2007 odotellessa?

Sopimuksissa oikeastaan naurettavinta on pitkän tähtäimen suunnittelun puuttuminen. Sopimuksethan tehdään käytännössä vuodeksi kerrallaan, jolloin minkäänasteista erikoistumista ei voi luontaisesti syntyä ilman suuria suunnattuja kerta-avustuksia. Jos sopimuskaudeksi otettaisiin esimerkiksi klassinen viisi vuotta, voisi sopimuspalokunta jo nuukasti elämällä investoida sopimuskorvauksesta merkittävän osan erikoistumiseen. Aihetta lienee syytä käsitellä syvällisemmin, kun ymmärretään 36 euron ja "eihäntätärahastatehdä" -mielipiteiden välinen ero.

Mikä on keskeisin ongelma: tiedottaminen. Asioiden valmistelusta ei informoida, vastauksia tiedusteluihin ei tule, asioista keskustelusta loukkaannutaan Palopäällikkötasolla asti. Suomalaisen perusongelmat: asioista ei ole ennenkään puhuttu, niin miksi nytkään?

Martin Saarikangas sanoi vuosikymmen sitten jotakuinkin: hyvä johtaja on sellainen joka voi virheen tehtyään myöntää sen: hän on tehnyt uuden päätöksen.

Toisaalta uusien temppujen oppiminen on kuulemma vaikeaa. Tosin itselläni ei koskaan ole ollut koiraa.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Alepan toiminnan voinee kiteyttää seuraavasti: Ketään ei kiinnosta, paitsi jos on pakko tai paska osuu omaan tuulettimeen.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Savut on puhallettu matkaan...
Mistähän hra PV on saanut sellaisen aivoituksen, että vpk-yksikkö olisi minuutin lähtövalmiudessa? Ainakaan niissä dokumenteissa, jotka minä olen nähnyt ei sellaisesta puhuta sanaakaan.
Lopettaisivat jo tuon minuutin lähtövalmiudesta kouhottamisen. Se ei ole realismia tässä yhteydessä.
Toisaalta taas kirjailija MP pelkää että harrastelijat valtaavat kohta takapenkin. Voin kertoa, että näin ei tapahdu tai ainakaan siitä ei selviä 36 eurolla.
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Savumerkit ovat ainakin sopimuspalokuntien osalta haihtuneet savuna ilmaan. Tänään saadun virallisen tiedon mukaan alepa säästää tässä(kin) asiassa, ja ei lähetä enää ko. lehdykkää alueen sopimuspalokuntiin. Pienestä on budjetti kiinni, kun 31 lehden paino+lähettämiskustannukset on pakko kerätä fikkaan.

Perusteeksi sanottiin ko. lehden nettiluettavuus. Monelleko sopimuspalokunnan asemalle ku-alepa on järjestänyt lupaamansa nettiyhteyden???? Ja kun viimeisimmän lehden numeron ilmestymisestä on jo kohta 2 viikkoa, ei nettiversiota edelleenkään ole luettavissa.

Pelleilyksi menee, mutta onhan sen nähty jo menneen aikoja sitten.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Pari pikku juttua tuli mieleen tuosta pelastusjohtajan kirjoituksesta:

Kesämiehiä on aikoinaan otettu taloon ja perehdytetty parin viikon kurssilla, "Nyt tällaisesta käytännöstä on ainakin Keski-Uudellamaalla luovuttu, koska tarjolla on ollut riittävästi ammattitaitoista työvoimaa."

Siis mitä vittua? Eikö tuo tölkki lykätty kiertoon juuri siksi kun kesämiehiä ei saatu?

Ja "tärkentä on , ettei kukaan niin ammattilainen kuin vapaaehtoinenkaan yritä tehdä sellaisia asioita, joihin osaaminen ei riitä, koska silloin olemme jo rikoksen tai ainakin rikkomuksen polulla".

Toivottavasti viimeinen kappale menee jakeluun myös alepan sisällä, sillä suurimmat osamattomuudesta johtuvat ongelmat löytynevät paloasemien peileistä.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

lips

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/22/04
Posts: 150
Location:VANTAA!
Quote by Clint Eastwood: Tosin itselläni ei koskaan ole ollut koiraa.


Minulla on kolme.
Problem of future, today!
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Savumerkkejä-lehden edellisen numeron kylkiäisenä on tullut A4, jossa kerrotaan jakelun supistamisesta. Asiaa on tiedusteltu useilla tahoilla ja noin kuukausi sitten pelastuspäällikkö on todennnut, että supistaminen tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi asemille toimiteta lehteä pinoiksi asti. Nyt ylempi viranhaltija on tehnyt asiasta päätöksen ja lehti ilmestyy sopimuspalokuntalaisille vain internetissä osoitteessa www.ku-pelastus.fi jne...

Lehti on luettavissa internetissä, vai väittääkö joku muuta Smile

Pelastusjohtajan tangenteissa kirjoitellaan pöntöstä ilmeisesti vailla käytännön käsitystä siitä, miten asia on hoidettu tai mitä omassa laitoksessa tapahtuu: ei missään ole sovittu minuutin lähtövalmiudesta tölkille, nykyisen sopimuksen mukaan varallaolossakin lähdetään jos jaksetaan, aikoja ei ole määritelty.

Kovin on erkaantunut käsitys nykymaailmasta jos pelastusjohtaja luulee 36 eurolla saatavan tölkin 60 tunniksi minuutin lähtövalmiuteen kahdella ukolla.

Tästä voimme ohimennen laskea tulevat sammutussopimuskorvaukset kätevästi:

Lähtövalmius 1 min (24/7) 1+5
0,03 EUR/min = 15768 EUR /vuosi

Lähtövalmius 5 min (24/7) 1+5
0,006 EUR/min = 3153 EUR /vuosi

Lähtövalmius 10 min (24/7) 1+5
0,006 EUR/min = 1576 EUR /vuosi

Lähtövalmius 30 min (24/7) 1+5
0,006 EUR/min = 525 EUR /vuosi

Korvaus kattaa naftat, virvet, talot ja torpat, vakuutukset, pienkaluston, koulutuksen sekä hanskat.

Kelpaako?

PS: suoritin yhteyskokeiluja, mutta kukaan ei kuitannut savumerkkejä...


Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by leinoti:
Lopettaisivat jo tuon minuutin lähtövalmiudesta kouhottamisen.


Eräässä palaverissa kuukausi sitten mainosti alueen sopimuspalokuntalainen palokuntansa lähtöajaksi 3 min. Tuossa ajassa herättiin, puettiin, ajettiin autolla sallittua ajonopeutta muutama kilometri kylätietä asemalle, puettiin varusteet ja ajettiin auto ulos tallista.

Kovia kavereita!
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

kekkonen

Forum User
Amattilainen
Registered: 02/02/04
Posts: 424
Aletaan vielä päivystää yksityistä lanssia samoilla korvauksilla ja ajetaan mummokeikkaa yötäpäivää!
Palokunta kuolee ihan itsekseen ukkojen ja rahan puutteeseen.Tämä poistuma takaa jäljellejääneille hyvät mahdollisuudet solmia uudet sopimukset.

Joten antakaa palaa vaan,pääasiahan on kun on keikkaa,hanskoja saa laitokselta,joten mihin sitä rahaa oikein muualle tarvittaisiinkaan?
 Quote

Status: offline

Kuningas

Forum User
Amattilainen
Registered: 05/19/05
Posts: 310
Koska valtakuntani on niin eristynyt ulkopuolisesta maailmasta, niin en tiedä uusimmasta savumerkistä mitään. Mistä sellaisen voisin saada? Onko kyseessä Jenkkien halu laittaa meidät "mustajalat" takaisin reservaatteihin? Onko Nelson Mandela pyydettävä paikalle, sillä tilanne vaikuttaa enemmistön sortamiselta.

Valtakuntamme taistelee...
 Quote

Status: offline

kekkonen

Forum User
Amattilainen
Registered: 02/02/04
Posts: 424
Quote by Kuningas: Koska valtakuntani on niin eristynyt ulkopuolisesta maailmasta, niin en tiedä uusimmasta savumerkistä mitään. Mistä sellaisen voisin saada? Onko kyseessä Jenkkien halu laittaa meidät "mustajalat" takaisin reservaatteihin? Onko Nelson Mandela pyydettävä paikalle, sillä tilanne vaikuttaa enemmistön sortamiselta.

Valtakuntamme taistelee...
Tuolta etusivuvun oikeasta alalaidasta
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by kekkonen: Tämä poistuma takaa jäljellejääneille hyvät mahdollisuudet solmia uudet sopimukset.


Olennaisempaa on, että poistuma takaa jäljelle jääneille (vai jälkeenjääneille?) hyvät mahdollisuudet edetä palokunnan varikko päälliköksi tai jopa palokuntanuorten leiritoimikunnan sihteeriksi. On mitä laittaa seeveeseen!

Ja ne mitalit...

Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Juu,hyvä oli artikkeli.Oli vain tosiaan unohtunut se olennainen,eli kukaan ei ollut vaivautunut kysymään yhdeltäkään sopimuspalokunnalta miten asia on heille esitetty.

Vastaus olisikin ollut todellinen helmi,alkaen asian tiedoksi antamisesta asianosaisille vastoin hallintomenettelylakia ja sama tahti on jatkunut koko ajan...
Löytäisikö se Savustuspönttöjä-julkaisun vastaava toimittaja eräänä viikonloppuna tänä kesänä jutun tekoon päivystävän tölkin luo,niin loppuisi se satuja ja tarinoita osaston julkaisu ja voisi saada jopa jonkun joka on mukana ihan oikeasti tässä suossa
kommentoimaan asiaa.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by Darth Vader: Juu,hyvä oli artikkeli.Oli vain tosiaan unohtunut se olennainen,eli kukaan ei ollut vaivautunut kysymään yhdeltäkään sopimuspalokunnalta miten asia on heille esitetty.


Näkyy olevan tyylinä muuallakin. Valmistellaan tiskinalla ja sitten. Viite vaikka tuosta MTV3 rajavartijalakosta


Vastaus olisikin ollut todellinen helmi

Riippuu mistä roikkuu. Älä unohda pillikeikkaa miehiä. Pelastustiedon mukaan HelPela lähtee 2,4 minuutissa, asemalta, mutta K-U soppari 3 minuutissa kotoa...


Löytäisikö se Savustuspönttöjä-julkaisun vastaava toimittaja eräänä viikonloppuna tänä kesänä jutun tekoon päivystävän tölkin luo,niin loppuisi se satuja ja tarinoita osaston julkaisu ja voisi saada jopa jonkun joka on mukana ihan oikeasti tässä suossa
kommentoimaan asiaa.

Niin, tuotahan voisi kirjailija kommentoida tähän ihan itse.

Quote by leinoti: Voin kertoa, että näin ei tapahdu tai ainakaan siitä ei selviä 36 eurolla.


Lupaan istua höökin takapenkillä 36 euroa tunti! Omassa tai lainahöökissä!

Quote by *censored*n Jeesus:
Kesämiehiä on aikoinaan otettu taloon ja perehdytetty parin viikon kurssilla,


Poliittiset palkkaustarpeet poistuneet luonnollisen vanhenemisen/viran saamisen myötä?

Quote by 209:
Perusteeksi sanottiin ko. lehden nettiluettavuus.


Mainittiinko, minkä numeron nettiluettavuudesta puhutaan?

Tätä kirjoitettaessa 6/2005 ei ole www.ku-pelastus.fi -sivuilla. Asiaa tietysti voisi tiedustella asian kertoneelta, syynä oletettavasti vaikeudet bittien saatavuudessa?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by Clint Eastwood:
Quote by *censored*n Jeesus:
Kesämiehiä on aikoinaan otettu taloon ja perehdytetty parin viikon kurssilla,


Poliittiset palkkaustarpeet poistuneet luonnollisen vanhenemisen/viran saamisen myötä?


Puhutaanko nyt kesämiehestä, jolla legendan mukaan lähti aikoinaan taju kesämiestesteissä ja silti pääsi töihin?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 10:55 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content