Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 23:18

Rescue.fi

Savumerkkejä 7/2005


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Lueskelen juuri Savumerkkien heinäkuun numeroa, nautin brittiläistä stoutia, äsken tosin otin kossupaukun ja mietin...

Johdannossa pelastusdirika on ottanut käteensä Machiavellin teoksen. Minkähän itse hakisin...

Tuossa lehdessä on harvinaisen paljon asiaa. Tangentin painalluksissa on muutama suora totuus alepamme nykytilasta. Lainaan dirikaa: "Meillä suomalaisilla on tästä asiasta vanha hyvä sanonta ? Sitä saa, mitä tilaa?. Jos ihminen uskoo hyvää, niin hän saa hyvää ja päinvastoin, jos uskoo pahaan, niin hän saa pahaa. Jäin itse miettimään, onko asia todella näin?"

Kyllä näin on. Lausetta voisi jatkaa: "ei vanha koira uusia temppuja opi". Kaikki hyvä ja kehittävä, jota dirikakin palavereissa alkuvuosinaan vielä Vantaan palopäällikkönä lupasi ja ennenkaikkea lupasi viedä eteenpäin, on hukkunut massaan; hallinnon massaan. Samalla hallinnon ympärille on luotu myyttinen, ehkö jopa heinäpaalien täyttämä, tila jossa elää pelon ja paineen ilmapiiri. Kukaan ei uskalla, koska pelkää. Mitä? Tsaarin aikaan palannutta virkamiestä.

Alepamme käsittelee vahingossa koko Suomen tilannetta, josta olemme viime viikkoina saanee kymmeniä sähköpostiviestejä.

Raikkaan tuulahduksen tuo kuitenkin pelastuspäällikkö Hietaniemi, joka ansaitsee "kypärännoston" sivustaan. Hänellä ei todellakaan alahuuli väpätä ja uskaltaa toivoa keskustelun jatkuvan viitatessaan edelliseen Savumerkkien numeroon. Tähän väliin on syytä todeta, että sopimuspalokuntajulkaisumme Igniksen domain on Helsingin Hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Jokainen voi lukea tuon alepamme sivuilta, mutta lainataan tähän muutama lause.

Käytössämme on vain KUP:n kalustoa, jota käytettään ja miehitetään tarkoituksenmukaisella tavalla asiakkaidemme parhaaksi


Kalustosta ollaan todellisuudessa erittäin mustasukkaisia. Useampikin palopäällikkö on kokouksessa maininnut, että sopimuspalokunnille ei kannata satunnaista käyttöä varten ostaa miehistönkuljetusautoja, vaan alepan kaluston käyttöä tehostamalla saadaan homma toimimaan. Miksi tämäkin toimii vain paperilla? Lienee syytä myös sopimuspalokuntapuolella lopettaa nieleminen ja vaatia perusteluita.

Tsaari ja Siperia vai yhteistyö?

Jos joku luulee, että kyse on vain katkerasta tilityksestä, hän erehtyy. Me kehitämme toimintaamme jatkuvasti, vaikkakaan siihen ei tule edes henkistä tukea, varastoissa seisovista kalustoresursseista puhumattakaan. Rahaa emme ole koskaan pyytäneet.

KUP:lla on useita sopimuspalokuntia, joilla on käytössään säiliöauto ja vieläpä sopimuksen mukaisella lähtöaikavaatimuksilla, parhailla lähtöaikavaatimus on alle 5 minuuttia.


Kertokaapa joku miten tuo viisi minuuttia tehdään? Sammuttaja herää umpiunesta tekstiviestiin, ajaa 5 km asemalle rajoitusten mukaan... ?

Johtamistoiminnassa sopimuspalokuntien yksiköt jäävät kuitenkin aivan liian usein käyttämättä. Säilöauton tarve täytetään usein ajattamalla jokin kolmesta välittömässä toimintavalmiudessa olevasta yksiköstämme kohteeseen.


Niinpä.

Ehkä tällaista keskustelua ei ole laitoksemme alueella kaikin osin käyty. Ehkä arvoja ja arvostuksia ohjaavat muut seikat kuin toimintavalmius ja palvelutason tavoitteet. Siksi toivon keskustelu jatkuvan.


Tilauksenne on vastaanotettu. Keskustelu ei liene se oleellisin vaan keskusteluilmapiirin luominen, sekä hallinnon massan saaminen liikkeelle. Etsin sopivaa teosta edelleen...

Sivulla 9 on pohjanoteeraus. Ilman Hietaniemen rohkeaa avausta, kehun nyt kun aloitin, koko lehti olisi floppi.

Pyytäisin huomioimaan, että Savumerkkejä on Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilöstölehti.
Sen ensisijainen kohderyhmä on pelastuslaitoksen
henkilökunta.


Tuossa kirjoituksessa lukee ihan suomeksi: tämä on meidän ammattilaisten lehti, jota teille lähetettiin, mutta ei pidä vinkua jos ei lähetetä. Kuitenkin koko lehdestä on kaksi sivua vepariasiaa ja tuo sivu 9 on täysin mautonta nokittelua.

Ensiksi ihmettelen, miten päädyit ottamaan yhteyttä tässä asiassa johdon sihteeriin


Yritysmaailmassa on hyvin yleistä, että epäselvissä asioissa otetaan yhteyttä sihteerin, jonka kanssa juokseva asia hoituu nopeasti ja johtajaa häiritsemättä. Toinen vaihtoehto on ulkoistamaton puhelinvaihde toisinsanoen 50+ rouva, joka pystyisi kokemuksellaan tarvittaessa johtamaan koko firmaa. Hän osaa koordinoida tilanteessa kuin tilanteessa viestiliikenteen paremmin kuin kukaan muu. Jos joku ei tajunnut, oma moka. Strategiset kilpailutekijät eivät avaudu kaikille.


Nyt kun KUP:n nettisivut on saatu hyvään vauhtiin ja Savumerkkejä-lehtikin saatiin sinne luettavaksi tai vaikkapa tulostettavaksi, päätettiin
että henkilöstön ulkopuolista lähetyslistaa karsitaan.


Aivan loogista. Pilkunviilauksen vuoksi on kuitenkin todettava, että samaan aikaa kuitenkin laadittiin sopimusluonnosta, jossa oli kohta tiedottamisesta.

Lopuksi vielä huomautamme, että kun Keski-Uudenmaan pelastuslaitos lähetti henkilöstölehtensä sopimuspalokunnille, oli se heille ylimääräinen ?etu?. Ja kun KUP päättää lopettaa lehden lähettämisen, on se toki saatujen ?etujen? kitkemistä, mutta millään tavalla se ei ole ?perusturvan
leikkaamista?.


Kuka tän tunnustaa kirjoittaneensa? Sano, että olit ottanut A12T:ä pakista sienien kera, olithan?

Seuraava numero eli 8/2005 oli erittäin vaisu, lieneekö lomista johtuen, mutta toistaiseksi odotan keskustelun jatkumista.

Niin, miten tilanne liittyy valtakuntaan ja tsaariin. Tätä saittia ylläpitävä taho raportoi briifingissä, että joillakin alueilla auton kuvan julkaisemin internetissä johtaa yllättävän raskaisiin kommentteihin viran puolesta. Joissakin kuvissa asia liittyy kommentteihin (=sananvapauteen), joissakin taas kuvan julkaisuun ylipäätään. Osalla alueista on säädetty kuulemma uusia lakeja jne. Kyse ei ole yksittäistapauksista, vaan tietyille alueille kasautuvista tapahtumista. Virheellinen tieto kommenteissa lienee helpointa oikaista oikealla tiedolla.

Suosittelen pikaista viestinnän ja julkisuuden hallinnan opiskelua, jos kuva netissä muutamalla kommentilla on ongelma. Muutama vuosi ja toimittajat syövät päällystön elävältä tällä menolla. Päällystön koulutuksessahan tähän on jo varauduttu.

Lopuksi kirjallisuusviite, jonka alussa lupasin. Paloautot ovat lähellä meidän kaikkien sydäntä, joten lainaan tähän Erkki H. Oksasen Maamiehen Koneoppia (Kirjayhtymä, Helsinki 1962):


Koneiden valinta

3) Neuvoa tulee kysyä myös maanviljelysseuran konekonsulentilta, joka yli seuran rajojenkin ulottuvan kokemuksensa perusteella voi antaa ohjeita koneiden hankinnassa.

5) On varottava koneita, joita on maassa vain muutamia kappaleita. Näiden ns. haamukoneiden jatkuva huolto ei ole aina taattu.

Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Quote by Clint Eastwood: Lueskelen juuri Savumerkkien heinäkuun numeroa, nautin brittiläistä stoutia, äsken tosin otin kossupaukun ja mietin...

Johdannossa pelastusdirika on ottanut käteensä Machiavellin teoksen. Minkähän itse hakisin...


Olisiko Mein Kampf mitään...ja vaihda se neuvoa antava saksalaiseen baijerilaiseen tai Reinin laakson tuotteisiin.

Toisaalta kuksa salaa kaadetun poron verta ja päivän Lapin Kansa olisikin ehkä poikaa tähän kohtaan...

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Quote by Clint Eastwood:
Quote by .:KUP:lla on useita sopimuspalokuntia, joilla on käytössään säiliöauto ja vieläpä sopimuksen mukaisella lähtöaikavaatimuksilla, parhailla lähtöaikavaatimus on alle 5 minuuttia.

Kertokaapa joku miten tuo viisi minuuttia tehdään? Sammuttaja herää umpiunesta tekstiviestiin, ajaa 5 km asemalle rajoitusten mukaan... ?

Vaatimus on mikä on, mutta miten vaatimus täyttyy?

Onneksi minun ei tarvitse ajaa asemalle kuin 1,2km. Tosin meillä on väljemmät vaa(t)teet.
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:18 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content