Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 20.05.2024 kello 00:04

Rescue.fi

Sopimuspalokuntalaisten työterveyshuolto


Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
http://www.intermin.fi ja http://www.pelastustoimi.fi
Sisäasiainministeri Kari Rajamäki: Sopimuspalokuntalaisten työterveyshuollon järjestämistä ja korvaamista selvitetään 19.09.2006 - Sosiaali- ja terveysministeriön huomiota on kiinnitetty sopimuspalokuntiin kuuluvien henkilöiden työterveyshuollon järjestämistä ja korvaamista koskeviin ongelmiin. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä, jossa sisäasiainministeriöllä on ollut edustus, on päätynyt siihen, että tämä kysymys on sopimuspalokuntalaisten tekemän työn laatu ja vaarallisuus huomioon ottaen välttämätöntä järjestää. Sosiaali- ja terveysministeriö tutkii parhaillaan keinoja, joilla asia olisi parasta ratkaista, toteaa sisäasiainministeri Kari Rajamäki vastauksessaan kansanedustaja Pertti Hemmilän kirjalliseen kysymykseen. Sisäasiainministeriö on Rajamäen mukaan useaan otteeseen selostanut sosiaali- ja terveysministeriölle vapaaehtoishenkilöstön työttömyysturvan yhteensovittamiseen ja maksatukseen liittyviä epäkohtia, jotka kokemusten mukaan saattavat vaarantaa työttömänä olevan sopimushenkilöstön saamista pelastustehtäviin. Sisäasiainministeriö on esittänyt, että sosiaali- ja terveysministeriö ryhtyisi asiantilan korjaamiseksi tarvittaviin toimenpiteisiin. Valitettavasti asia ei toistaiseksi ole edennyt. Sisäasiainministeriön hoidossa ja valvonnassa toimiva Palosuojelurahasto on vapaaehtoisen palokuntatoiminnan keskeinen rahoittaja. Sisäasiainministeriö on rahaston suunnitteluasiakirjoista antamissaan lausunnoissa ja tilinpäätöskannanotoissaan kiinnittänyt rahaston hallituksen erityistä huomiota vapaaehtoisen sopimuspalokuntatoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Nämä kannanotot on ministeriön arvion mukaan otettu hyvin huomioon rahaston avustuskäytännössä. - Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on sisäasiainministeriön esityksestä käynnistänyt vuoden 2006 alussa kolmivuotisen hankkeen, jonka tavoitteena on pelastustoimen vapaaehtoishenkilöstön määrän lisääminen. Hankkeeseen kuuluu tutkimus pelastustoimen vapaaehtoishenkilöstön osallistumiseen vaikuttavista tekijöistä sekä rekrytointikampanjan suunnittelu ja toteuttaminen, toteaa Rajamäki. Lisätietoja: erityisavustaja Ismo Kainulainen, (09) 160 44633
Jäämme odottelemaan mitä selvitykset tuovat tullessaan.
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Kiva että taas vaiheeksi selvitetään.. Koskahan saataisiin aikaan TEKOJA!
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: 209

Kiva että taas vaiheeksi selvitetään.. Koskahan saataisiin aikaan TEKOJA!

Miten niin tekoja? Eihän tässä tarkoituksena ole tehdä mitään, vaan selvitellä asioita. Eivät työryhmät ja komiteat voi mitään tehdä ja johonkin veromarkatkin on saatava tuhlattua (jotta on sitten mitä saneerata).
Sisäasiainministeriön hoidossa ja valvonnassa toimiva Palosuojelurahasto on vapaaehtoisen palokuntatoiminnan keskeinen rahoittaja. Sisäasiainministeriö on rahaston suunnitteluasiakirjoista antamissaan lausunnoissa ja tilinpäätöskannanotoissaan kiinnittänyt rahaston hallituksen erityistä huomiota vapaaehtoisen sopimuspalokuntatoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Nämä kannanotot on ministeriön arvion mukaan otettu hyvin huomioon rahaston avustuskäytännössä.
Aivan varmasti. Toiminnan turvaaminen on taattu mm. sillä, ettei päätöksestä voi valittaa.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Quote by: leinoti

http://www.intermin.fi ja http://www.pelastustoimi.fi

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki: Sopimuspalokuntalaisten työterveyshuollon järjestämistä ja korvaamista selvitetään 19.09.2006 - Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on sisäasiainministeriön esityksestä käynnistänyt vuoden 2006 alussa kolmivuotisen hankkeen, jonka tavoitteena on pelastustoimen vapaaehtoishenkilöstön määrän lisääminen. Hankkeeseen kuuluu tutkimus pelastustoimen vapaaehtoishenkilöstön osallistumiseen vaikuttavista tekijöistä sekä rekrytointikampanjan suunnittelu ja toteuttaminen, toteaa Rajamäki. Lisätietoja: erityisavustaja Ismo Kainulainen, (09) 160 44633
Jäämme odottelemaan mitä selvitykset tuovat tullessaan.

Erityisen hyvä asia on saatu jälleen haudattua heti lähtökuopissa Aiti Venäjän eli suuren ja mahtavan SPEKin syliin. Anna joku asia niiden hoidettavaksi ja voit olla varma että se haudataan... Ja tuo kommentti PSRn roolista tärkeimpänä rahoittajana; pankit on auki, ja rahoitusta saa ,kun ei kulje kädet taskuissa. Järjestelmä , joka päättää mitä haluaa, eikä anna valittaa päätöksistään, on varmasti valtionhallintovetoisena ainutlaatuinen organisaatio koko maassa. Tosin kantelemasta ei ole kielletty, ja hallinto-oikeudet on keksitty, se vaan se kahden vuoden jono ei ole kovinkaan innostava ajatus, mutta minkäs teet...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Vanilli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/16/04
Posts: 154
Eniten tässä ihmetyttää ettei palopiällysliitto ole sotkenut itseään mukaan soppaan. Toki voi olla niinkin että spekin listoilla on jo tarpeeksi kyseisen putkan duunareita. Yhtäkaikki ehdotan että sopimuspalokunnat tekee vastavedon ja perustaa kolme työryhmää, kaksi toimikuntaa ja yhden neuvottelukunnan asiaa pähkimään. Sopiva kokoontumistiheys lienee neljännesvuosittain, jotta unohdetaan varmasti mitä edellisellä kerralla on puhuttu (pöytäkirjaan ei kuitenkaan ASIOITA kirjoiteta). Visiona ja missiona voisi olla, että vuoteen 3020 mennessä saataisiin selvitystyö valmiiksi ja siirrettyä se asianvalmisteluun. Suunnitelman mukaan toimenpiteet käynnistyisivät n. vuonna 4000. Rahaa tähän suunnitteluvaiheeseen ei tarvita paljoakaan, tiukalla taloudenpidolla voitaneen päästä alle puoleen miljoonaan vuositasolla. Ja edellisissä viesteissähän kerrottiin kuka tämän rahoittaa.
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Sisäasiainministeriön hoidossa ja valvonnassa toimiva Palosuojelurahasto on vapaaehtoisen palokuntatoiminnan keskeinen rahoittaja. Sisäasiainministeriö on rahaston suunnitteluasiakirjoista antamissaan lausunnoissa ja tilinpäätöskannanotoissaan kiinnittänyt rahaston hallituksen erityistä huomiota vapaaehtoisen sopimuspalokuntatoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Nämä kannanotot on ministeriön arvion mukaan otettu hyvin huomioon rahaston avustuskäytännössä.
Tyypillistä vaalipropagandaa. Tästä on nyt liikaakin omakohtaista kokemusta ja kuten todettu, valittaa "ei saa" ("faija hei pojat kiusaa") ja oikaisua voit hakea neuvostotyyliin. Onneksi voit valittaa netissä ja tehdä kantelun tai tutkintapyynnön. Katotaan nyt miten homma etenee, mutta tuo yllämainittu on täysin ristiriidassa sen kanssa mitä tuolta rahastosta tuli paperilla. He ovat kuulemma täysin itsenäinen instanssi, joka tekee mitä itse päättää sitä mitenkään perustelematta ympäröivästä maailmasta, ministereistä ja muista viranomaisista tai kunnallishallinnosta riippumatta. Ilmeisesti ilman jäsenkirjaa tai poliittisia suhteita ei ainakaan pääkaupunkiseudulla onnistu mikään, koska hanke tai suunnitelma ei kuulu kenenkään "etupiiriin" tai saattaisi tuoda uuden liian vahvan toimijan jo valmiiksi läänitetylle alueelle. Toimintaedellytysten turvaaminen on paskapuhetta juhlatilaisuuksia varten. Tästä on mappikaupalla aihetodistetta, ketään ei kiinnosta yksittäinen palokunta tai sen toimintaedellytykset, vaan se, että pääsee napit kaulassa hehkuttamaan lavalla ja kertomaan suurista linjoista. Korkean tason vetämät linjat tyrehtyvät viimeistään paikallistason dirikoiden osaamattomuuteen ja siihen, että asioita ei ratkaista asiapohjalla vaan sillä kenellä on ruskein kieli.
- Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on sisäasiainministeriön esityksestä käynnistänyt vuoden 2006 alussa kolmivuotisen hankkeen, jonka tavoitteena on pelastustoimen vapaaehtoishenkilöstön määrän lisääminen. Hankkeeseen kuuluu tutkimus pelastustoimen vapaaehtoishenkilöstön osallistumiseen vaikuttavista tekijöistä sekä rekrytointikampanjan suunnittelu ja toteuttaminen, toteaa Rajamäki.
Maltan tuskin odottaa "tuloksia". Taustat ovat lupaavat. Kukahan on muuten kaks-kolme vuotta sitten kiinteistöasioissa soitellut esiintyen erään vantaalaisen palokunnan edustajana pitkin ja poikin suomenmaata, voisitte norsunluutornin kahvipöydässä hieman ristikuulustella.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:04 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content