Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 04.10.2022 kello 16:15

Rescue.fi

Jaksamisesta!


Status: offline

idi

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/21/04
Posts: 212
Ministeri Rajamäki nosti esille pelastustoimen henkilöstön jaksamisen. - Aikoinaan tehdyn eläkeikäratkaisun seurauksena on uhka, että lähitulevaisuudessa suuri osa pelastuslaitosten henkilöstöstä ei täytä pelastustehtävissä edellytettäviä savusukellus- ja kuntovaatimuksia. Ministeriön pelastusosasto on nyt käynnistämässä laajamittaista hanketta pelastushenkilöstön työssä jaksamisen ja pelastuslaitosten toimintakyvyn turvaamiseksi. Hanke jakautuu osiin, joissa selvitetään mm. henkilöstöjohtamisen, työhyvinvoinnin ja toimintamenetelmien kehittämistä sekä urakehitystä ja koulutusjärjestelmiä. Mua ainakin väsyttää tällä hetkellä aivan ******!
"Idi Amin on loistotyyppi ja kova pelimies, mutta hänen päänsä on umpiluuta ja asiat tulee selittää hänelle lyhyin, yksinkertaisin lausein".
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Työryhmä on selvittänyt pelastushenkilöstön ikärakennetta, henkilöstön työhön liittyviä vaatimuksia, pelastushenkilöstön työkykyä, työkykyä kehittävää henkilöstöpolitiikkaa sekä henkilöstön siirtymistä kunnallisen eläkejärjestelmän mukaiselle eläkkeelle ja tehnyt ehdotuksia edellä mainittujen asioiden parantamiseksi alueellisissa pelastuslaitoksissa. Pelastushenkilöstön eläkeikään ryhmällä ei ole ollut edellytyksiä ottaa yhteistä kantaa ryhmässä vallinneiden voimakkaasti vastakkaisten näkemysten johdosta. Työryhmän ehdotukset koskevat: * henkilöstömitoitukseen ja tehtävien määrittelyyn liittyvien sisäasiainministeriön ohjeiden kehittämistä ja täsmentämistä sekä pelastuslaitosten palvelutasopäätösten tarkentamista, * henkilöstön horisontaalisen työuran kehittämistä ja henkilökohtaiseen oppimiseen kannustamista, * henkilöstön fyysisestä ja henkisestä toimintakyvystä huolehtimista sekä henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun kehittämistä sekä * eri osapuolten yhteistoiminnan edistämistä. Ohjeiden kehittämisessä täytäntöönpanovastuu on sisäasiainministeriöllä, työuran kehittäminen ja jatkuvaan henkilökohtaiseen oppimiseen kannustaminen vaatii työmarkkinaosapuolten vastuunottoa ja pelastuslaitoksilla on vastuu oma henkilöstönsä fyysisen ja henkisen toimintakyvyn ylläpidosta ja parantamisesta sekä henkilöstöjohtamisen kehittämisestä. Työryhmä ehdottaa myös, että sisäasiainministeriö ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia perustaa laitosten tueksi yhteistyöviranomaisten ja -järjestöjen myötävaikutuksella pysyvä valtakunnallinen kehittämisyksikkö -tyyppinen toimielin. Työryhmä ehdottaa lisäksi tutkimuksen tekemistä sen selvittämiseksi, kuinka paljon henkilöstöä todellisuudessa tarvitaan savusukellukseen tai muihin raskaisiin pelastustehtäviin
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: kippari

Työryhmä ehdottaa myös, että sisäasiainministeriö ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia perustaa laitosten tueksi yhteistyöviranomaisten ja -järjestöjen myötävaikutuksella pysyvä valtakunnallinen kehittämisyksikkö -tyyppinen toimielin. Työryhmä ehdottaa lisäksi tutkimuksen tekemistä sen selvittämiseksi, kuinka paljon henkilöstöä todellisuudessa tarvitaan savusukellukseen tai muihin raskaisiin pelastustehtäviin

Tässähän ne olennaiset. Uusi viranomainen ja uusi tutkimus. Siis mihin vittuun näitä kaikki työryhmiä ja selvityksiä oikeasti tarvitaan? Keksimään, että tarvitaan uusi työryhmä?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
EI PERKELE... Mä en jaksa enää... Alepat ovat osoittautuneet työryhmien kultakaivokseksi; On henkilöstötyöryhmä,kalustotyöryhmä,ajoneuvotyöryhmä,varustetyöryhmä,tyky-työryhmä, viestiliikennetyöryhmä, taloustyöryhmä, koulutustyöryhmä,päällystöpalaveri,esimiespalaverit,työvaliokunta,sairaankuljetustyöryhmä,työsuojelutyöryhmä ja yhdistetty eukonkanto/suopotkupallotyöryhmä. Kaikesta työajasta menee kokous-ja muuhun pelleilyyn käsittämätön määrä aikaa, eikä kukaan oikeasti päätä mitään.Samat ihmiset istuvat usein monissa työryhmissä, ja yhdessäkään ei voi tehdä kunnolla päätöksiä,kun aina joku puuttuu, hän kun on jonkun toisen työryhmän kokouksessa... Tekeekö kukaan enää oikeasti töitä Pahimmillaan ,kun yrittää tavoittaa jota kuta keskiviikkoaamuna,vastaus on että hän kokouksessa keskiviikkona,torstaina ,ja perjantaina, ja paikalla maanantaina viikkokokouksen jälkeen n.klo10.30-11, ja lähtee sitten lounaalle... Perustetaan työryhmä,joka auttaa tavoittamaan henkilöitä,jotka ovat työryhmäloukussa ja jotka on syytä saada pikaisesti katkolle.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 04:15 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content