Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 23:57

Rescue.fi

Kaikille tulossa pakollinen tulvavakuutuus


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ja näin se menee;
Tulvavakuutus tulossa pakolliseksi Julkaistu: 27.1.2007 19:01 Suomeen puuhataan lakisääteistä tulvavakuutusta, josta korvattaisiin poikkeuksellisten tulvien aiheuttamia vahinkoja. Ajatuksena on velvoittaa vakuutusyhtiöt liittämään tulvavakuutus kaikkiin palovakuutuksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulvavakuutuksen joutuisivat ottamaan ja maksamaan myös ne, joita vesi ei uhkaa. Työryhmän puheenjohtajan, vesihallintojohtaja Kai Kaatran mukaan tulvaturva toisi vuotuisiin vakuutusmaksuihin muutaman euron lisän. Tulvavakuutuksesta korvattaisiin vakuutetulle omaisuudelle aiheutuneet suoranaiset vahingot sekä ylimääräiset asumiskustannukset. Jos tulvavakuutus toteutuu, se todennäköisesti pakottaa selventämään vastuu- ja korvauskysymyksiä. Vahinkoja korvanneilla vakuutusyhtiöillä on lain mukaan oikeus hakea korvauksia vahingosta vastuussa olevalta taholta eli käytännössä kunnalta, joka on sallinut rakentamisen huonoon paikkaan. Kaatran mukaan tulvavakuutus voi tulla käyttöön aikaisintaan vuonna 2009.
Ihan noin perusajatuksena; suojautuminen/vakuuttaminen luonnononnettomuuksia vastaan yleensäkin on tarpeellinen toimenpide tietyllä tasolla, mutta miksi se nyt rajataan ensiksi vain tulviin?Myrskytuhot ovat paljon todennäköisempiä, ja suurin osa Suomea ei koe tulvia uhkaksi,mutta muut luonnontuhot sitäkin pahemmin. Aika mielenkiintoista , että siitä ollaan ensimmäisenä tekemässä pakollista osaa vain tulvavahinkojen osalta. Tarkoitaako tämä myös, että saat tulvavakuutuksen vain ottamalla myös palovakuutuksen? Miksi asiaa ei ole ajateltu laajemmin, ja tehdä kerralla luonnonvahinkovakuutuspykälä, joka kattaa myös kovat tuulet yms.luonnonvahongot. Nyt päästään taas siihen , että jos tulee oikeasti myrsky,jonka seurauksena puu kaatuu talon katolle ja vesi nousee lattialle ,niin tulvavakuutus korvaa vain sen vesivahingon,mutta katon saa korjata itse. Ja taas saadaan lukea pienellä painettua tekstiä... Pakollisuus sinänsä kuullostaa aina korvaan vastenmieliseltä, ja varmasti tämäkin pitää saa monet vakuutusten kanssa painivat entisestään tuskastumaan.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Darth+Vader

Ihan noin perusajatuksena; suojautuminen luonnononnettomuuksia vastaan yleensäkin on tarpeellinen toimenpide,miksi se nyt rajataan vain tulviin?

Keskustan, Ruotsalaisten ja kokoomuksen äänestäjiä maakunnassa ja ranta-alueilla... Demarien äänestäjät eivät tajua että taas kynitään...
Miksi asiaa ei ole ajateltu laajemmin, ja tehdä kerralla luonnonvahinkovakuutuspykälä, joka kattaa myös kovat tuulet yms.luonnonvahongot. .[/p]
Liian vaikeeta, lainvalmistelija joutuisi kahvituntien välissä jopa ajattelemaan. Näitä paskoja lakeja alkaa olla kasapäin, tarvii varmaan alkaa tehdä jotain.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Quote by: Darth+Vader

Miksi asiaa ei ole ajateltu laajemmin, ja tehdä kerralla luonnonvahinkovakuutuspykälä, joka kattaa myös kovat tuulet yms.luonnonvahongot.

Toivotaan, että tämä tajutaan. Sitäpaitsi onhan TULIpalokin LUONNONvahinko. Jos olisin omakotitalon omistaja, niin en panisi pahitteeksi, jos vakuutusmaksu nousisi vuositasolla jokusen euron (maks 10-15) jos sillä korotuksella saisin oikeasti varmuuden siitä, että homma toimii siinä vaiheessa kun pitää tilata neljä lavallista Ormaxia. Mikäli olen esim. palosuojelurahaston toiminnan ja rahankeruun oikein ymmärtänyt, tarkoittaisi se sitä, että rahastolta kehtaisi hakea avustuksia myös näihin luonnontuhojen torjuntaan tarkoitettuun kalustoon. (Tulvavene, Joku näppärä Valmetti puun kuljetukseen jne... )
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
( Joku näppärä Valmetti puun kuljetukseen jne... )
Omiin takametsiin "harjoituskäyttöön",kun ei ole palokunnan ajoa...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Kyllä tää tulvavakuutus näin keravalaisena hymyilyttää kovin. Montaa näin "kuivaa" kuntaa ei taida valtakunnasta löytyä...
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: 209

Kyllä tää tulvavakuutus näin keravalaisena hymyilyttää kovin. Montaa näin "kuivaa" kuntaa ei taida valtakunnasta löytyä...

Onneksi tipaton tammikuu loppuu pian ja pääset ottamaan huikkaa...
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:57 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content