Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 04.10.2022 kello 15:45

Rescue.fi

Vantaalla viilenee


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Kaukolämpöputki murtui illalla Myyrmäessä Länsi-Vantaalla ja ensin oli ilman lämpöä koko Vantaa ja nyt vain länsi (uutisten mukaan). Vantaa vailla kuumaa vettä kaukolämpörikon vuoksi Tuo "kuumaa vettä" johtaa hieman harhaan jos ulkona on -20C ja ei ole lämpöä ennen aamua, kyllähän rakenteiden jäähtyminen kestää, mutta viileää voi tulla. Kuvassa on ilmeisesti korjausporukka saapunut kartano-Volvolla paikalle.
Ongelmaksi muodostui se, että putkirikon tarkkaa paikkaa jouduttiin etsimään vielä klo 22:n aikoihin. Kuuma vesi saattaa kulkea pitkänkin matkan kanavassa ennen kuin se antaa höyrynä merkin maan pinnalle.
Joskus maallikon on vaikea ymmärtää, että elämme 2000-luvun teknologia-Suomessa ja väitämme olevamme arktisia osaajia... Hesarin keskusteluissa joku pohtikin verkon rakennetta, jos yhden putken rikkoontuminen romahduttaa koko systeemin, samoin tiedotus tuntuu olevan taas hallinnassa: tieto Vantaan Energian nettisivuilla puoli yhdeksän aikaan ja vaurio kello 18 ja puhelimet tukossa.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Jännää kuinka näin 2000-luvulla voi tulla jos jonkinlaisia onkelmia ihan yksinkertaisiin asioihin. Kylässä on 422 kilometriä kaukolämpöjohtoa ja metrin matkalle mahtuva särö pistää ison kaupungin kylmäksi. Kun nyt kumminkin tuolta netistä saa sen käsityksen, että kylässä on lämpökeskuksia (7kpl )muuallakin kuin Martsarissa ja näillä keleillä luulisi kaikkien olevan käytössäkin, niin kyllähän nyt parilla hiiren klikkauksella pitäisi pystyä rajoittamaan vahinkoa
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Annoin tuossa valistaa itseäni, että verkkojen mitoituslämpötila on -35C ja noita varavoimaloita ei käytetä kuin varana tai sitten aivan huippukuormatilanteissa. Ongelma on kuulemma myös se, että "voimala menee aivan sekaisin tuossa tilanteessa" ja prosessin ylösajo vie aikaa. Sitten on kuulemma "veden tuottaminen kaukolämpöverkkoon" sekä paineen korotus, jos satoja-tuhansia kuutioita puuttuu verkosta. jne. Ilmaisin kyllä ihmetykseni verkon rakenteesta yhden pillin varassa, mutta juttu jäi kesken.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

All times are UTC. The time is now 03:45 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content