Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 23:39

Rescue.fi

Väestöhälyttimiä testattiin - hätäkeskus tukkoon


Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Keski-uudenmaan pelastuslaitos
Erheellinen hälytys 31.5.07 illalla osassa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminta-aluetta kuultiin yleinen vaaramerkki. Hälytys oli aiheeton. Hälyttimien laukeaminen johtui väestöhälyttimien asennustöistä.
Etelä-Suomen Sanomat
Väestöhälytinhäiriö hätäännytti ihmiset Väestöhälytinhäiriö säikäytti Keski-Uudenmaan alueen asukkaat puoli yhdeksän aikoihin torstai-iltana. Hälytys johtui laitteen testauksessa tulleesta teknisestä viasta. Hätäkeskus ruuhkautui hätääntyneiden ihmisten soitoista, joita tuli noin 20 minuutissa hälytyksen jälkeen. Puhelinjonon vuoksi avunsaanti saattaa vaikeutua hätätapauksissa. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Ari Koivu muistuttaa, että hälytykseen tulee aina suhtautua kuten tositilanteessa, jolloin lisätietoa tulee odottaa radiosta suljettujen ovien ja ikkunoiden takana. 31.05.2007 23:02
Aiheesta myös Helsingin Sanomien sivuilla. Toimintaohjeet vastaavien tilanteiden varalle voi kerrata esimerkiksi Sisäministeriön Pelastusosaston sivuilta. Katso myös aiheesta Flash-tekniikalla toteutettu opas.
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Tulipahan todistettua että meillä ei ainakaan tiedetä moisesta yhtään mitään kun ollaan sisällä kotona ja televisio (ilman tv-maksua) on päällä... Yksi lähempänä ämyriä asuva palokuntalainen soitti ja kyseli että tiedänkö mitä on menossansa.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Onkohan kenelläkään tiedossa, mittenkä kaikkien pillien olisi ko. ajankohtana pitänyt huutaa? Naapuritalon katolla on melko uusi sireeni (ja toisen talon katolla vanha "räikkä"), mutta perimätiedon mukaan pitkään aikaan ei ole kuulunut pihaustakaan. Eikä kuulunut tälläkään kertaa. Jostain kaukaa kuulemma oli jotain pihinää kuulunut eli ilmeisesti toiseksi lähin sireeni on ollut äänessä.
 Quote

Status: offline

SilentSoul

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 02/15/06
Posts: 238
Location:Valley of the damned..
Jos taikka kun niistä pömpeleistä oikeasti huudatetaan yleistä vaaramerkkiä niin ajatelkaapa miten tukkoon keskus menee silloin kun kaikki kynnelle kykenevät torvet huutavat. Ja jokaisellahan on kotona paristoilla toimiva radio joka on automaattisesti Radio Suomen taajuudella? Ja joka vielä toimii..
~Regional democratic dictatorship since 1987~
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Quote by: SilentSoul

Ja jokaisellahan on kotona paristoilla toimiva radio joka on automaattisesti Radio Suomen taajuudella? Ja joka vielä toimii..

Jos ihka oikea tilanne on kyseessä riittää että on kotimaisen radiotoimijan taajuudella. Aihetta on käsitelty esimerkiksi Sisäasiainministeriön Pelastusosaston internet-sivujen neuvontapalvelussa: http://www.pelastustoimi.fi/neuvontapalvelu/2135 sekä hätäkeskuslaitoksen sivuilla pari vuotta sitten Siilinjärvellä sattuneen kaasuvuodon jälkeen julkaistussa jutussa: http://www.112.fi/index.php?pageName=220605.
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Minä en kuullut yleistä vaaramerkkiä kyseisenä ajankohtana. Muistaakseni mainittu merkki kestää minuutin, kun taas kuulemani merkki kesti noin 14 sekuntia, joten kyseessä oli jokin muu merkki. Mielestäni tässä tilanteessa viranomainen antoi väärän toimintaohjeen kansalle, kun neuvoi suhtautumaan kuin "tositilanteeseen". Vai lentävätkö sokat tästä lähtien aina kun jostain torvesta kuuluu kissanpierun tai ovikellon tyyppinen ääni, kunhan se on riittävän lähellä jotain virallisesti tunnustettua vaaramerkkiä tai edes sinne päin? Kuitenkin varmistin ilmastoinnin toiminnan sumutorven soidessa, olinhan asentamassa paskanruskeaksi maalaamaani venttiiliä ilmastointiputken päähän. Luonnollisesti päällä ollut Radio Aalto ei hiiskunut sanallakaan tapauksen johdosta. Siis aivan oikein viranomaisille, että urpot soittelivat hätäkeskuksen linjat tukkoon. Tältäkin olisi voinut ehkä välttyä nopealla tiedottamisella.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Tuolla laittamani 112.fi linkin takanakin sanotaan näin:
Kummassakin tilanteessa Hätäkeskuslaitos kehottaa kansalaisia seuraamaan tilannetta tiedotusvälineistä. Parhaiten tietoa saa radiosta ja tekstitelevisiosta. Toistaiseksi viranomaisilla ei ole käytössään yhteistä internet-sivustoa, jolle yleisissä vaaratilanteissa saataisiin välittömästi päivitettyä tietoa tapahtumasta.
Saamattomuutta sanon minä. Yli 2 vuotta ihmetelty, eikä ole saatu hommaa kuntoon. Nettiosoitteen kuten hatatiedote.fi saa pystyyn nopeasti. Sinne sitten hätäkeskuksille päivitysmahdollisuus. Niin ja kaikista hudeistakin sinne info pikana.
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:39 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content