Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.04.2024 kello 00:27

Pelastustieto kähmii Keski-Uudellamaalla?

  • 25.11.2006 kello 00:04
  • Kirjoittaja:
  • Katselukertoja 4,488
Uutiset Pelastustieto-lehti osallistui kähmintää koskevaan mielipiteiden vaihtoon liittämällä uusimmassa numerossaan päätoimittajansa Esa Aallon kirjoittamana sopimusneuvotteluja koskevaan artikkeliin täysin kokonaisuuteen kuulumattoman "jutun", jonka tarkoitusperiä mietitään sopimuspalokuntapiireissä parhaillaan. Palstatilaa annettiin Keski-Uudenmaan sopimuspalokuntien neuvottelukunnan hyvinkääläiselle puheenjohtajalle, joka syytti keskiuusmaalaisia palokuntia sopimusten omatoimisesta huonontamisesta. Jutun irrallisuus ja sisältö ovat herättäneet lisää avoimia kysymyksiä, etenkin Isto Kujalan ja Sopimuspalokuntien liiton nostettua itsensä palokuntia ylemmäksi ja kieltäydyttyä kommentoimasta asiaa.

Lehtijutulla pyritään ilmeisesti siirtämään huomio kähmintäjutun sylttytehtaasta ja Isto Kujalasta muihin palokuntiin ja henkilöihin. Sattumaa tuskin on, että Pelastustietoa julkaisevan yhdistyksen toiminnanjohtaja on Keski-Uudenmaan sopimuspalokuntien neuvottelukunnan sihteeri, sekä yhden tuntirajoja "pöydänalla" neuvotelleen palokunnan päällikkö.

Suomen Sopimuspalokuntien liitto katsoo ilmeisesti oikeudekseen, Pelastustieto-lehden avustuksella, mustamaalata toistuvasti keskiuusmaalaisia palokuntia.

Tiettävästi Keski-Uudellamaalla harkitaan oikeudellisia toimenpiteitä tilanteen johdosta, koska alkuperäiseen kähmintäjuttuun ei ole saatu minkäänlaista selvitystä ja nyt jopa Pelastustiedon päätoimittaja katsoo aiheelliseksi osallistua keskusteluun kyseenalaisella tavalla. Pelastusalan palvelulupaus iskee loistavaan "markkinarakoon" tilanteessa, jossa yhteen hiileen puhaltaminen ei ole itsestäänselvyys. Sitoutuivatko Oulussa annettuun lupaukseen myös paikallaolleet Esa Aalto ja Pelastustieto-lehti?

PT: "Keski-Uudellamaalla sopimukset hyväksyttiin yksituumaisesti"