Subject: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/15/06 20:10
By: Korson Jeesus

Aloitetaan perinteisellä: Mistä saa hanskoja? Ei nimittäin viitsisi kähmiä paljain käsin.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 04:24
By: 209

Mielestäni etusivun keskustelun avaus tyhjentää laajasti pajatson tilanteesta KUSimaalla neuvotteluprosessin ajalta ja sen jälkeisestä elämästä. Kovasti on korulauseita SSPL suunnalta kuultu - käytännön suorituksia sitten vähemmän. Tosin, eipä meillä ole SSPL kerhopohjaista neuvotteluelintäkään. Mitäpä sillä tekisimme, kun saimme itse omalla työllämme puristettua neuvotteluorganisaation osaksi laitoksen hallintojärjestelmää. Kerhopohjainen neuvotteluinstanssi voi käytännössä vain antaa lausumia, joiden ei tarvitse vaikuttaa minkäänlaiseen virkamiespäätökseen. Ja kun KUSimaan kulttuurissa ollaan, vaikutukset olisivat varmasti ujonpuoleiset. Mutta kuten Rid Admin tuossa avauksessaan toteaa, suunta on parempaan kunhan vain puhutaan avoimesti asioista oikeilla nimillä. Ja puhutaan niistä hanskoistakin. Kyllä niitä vielä joskus jostain saadaan. KUSimaa on kaukana sopimuspalokuntatoiminnan onnelasta. Taitaapa olla sieltä synkimmästä päästä valtakunnassa. Töitä on vielä pirusti tekemättä tilanteen oikaisemiseksi. Sopimuspalokuntien puolelta neuvottelu- ja työskentelyhalukkuutta löytyy kyllä. Laitoksestakin varmasti ainakin jossain määrin ja jollain aikajänteellä, mikäli siitä suunnasta annetut merkit paikkansa pitävät. Odottavan aika vain kun on välillä niin pahuksen pitkä

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 05:05
By: Rautakanki

Sopimusneuvottelut ja niiden tuloksena syntyneet sopimukset olivat ja ovat tekijöidensä näköisiä. Uudenlaisen neuvottelu- ja sopimuskulttuurin luominen edellytti suuria ponnisteluja, jopa riitoja, mutta ongelmaksi ei muodostunut neuvotteluosapuolten tahdon puute, vaan vanhan kuntapohjaisen järjestelmän "luurangot". Uusiin sopimuksiin olisi joidenkin sopimuspalokuntalaisten taholta haluttu siirtää poliittisin(?) tai muuten kähmien saatuja etuja kuitenkaan haluamatta samoja etuja muille. Kiinteistöjen ja ajoneuvokaluston osalta tilanne on edelleen haasteellinen.
Uusia sopimuksia väännettäessä ja asiaa sivusta seuranneena, tuo lienee koko uuden sopimusprosessin ydinkohta. Jokainen ajoi vain omia etujaan. Kynsin ja hampain pidettiin kiinni saavutetuista eduista, eikä haluttu nähdä kokonaisuutta, saati sitten olla solidaarisia. Kaiken riitelyn jälkeen lopputulos tuskin oli niin huono, kuin joidenkin osalta annettiin ymmärtää. Ja kaikki tämä saavutettiin ilman Iston putiikkia saati sen alueosastoa.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 10:06
By: kekkonen

On se hyvä ettei tuohonkaan "kahvikuppikerhoon"tullut aikanaan liityttyä.Kannattaisi lopettaa sekaantuminen Kusimaan sisäisiin asioihin jos muuta sanottavaa ei ole kuin että jossakin on joku ehkä kähminyt. SSPL syntyi mitalimiesten kerhoksi ja sellaisena näyttää myös pysyvän. Käytännön asioista he ovat pihalla kuin lumiukot.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 12:44
By: Korson Jeesus

Näyttää tuo SSPL:n jäsenpeitto kattavan myös KUSimaan.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 18:33
By: watti

Quote by: *censored*n Jeesus

Näyttää tuo SSPL:n jäsenpeitto kattavan myös KUSimaan.

Kattaahan se jos yksikin alueen VPK on jäsen ? Näin olen ymmärtänyt asian.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 19:06
By: Clint Eastwood

Lueskelin SSPL:n saittia.
Yhdistyksellä ei ole palkattua henkilökuntaa, eli liiton kaikki tehtävät suoritetaan talkootyönä. Hallitus valitsee tarvittaessa työryhmiä erityiskysymysten valmisteluun.
Eikös tähän ole tulossa muutos, Sopimuspalokuntalainen-lehdessä on ollut tarinaa, että liiton hallitus on esittänyt Kujalaa 1.1.2007 alkaen puolipäiväiseksi dirikaksi. Yhdistyksen jäsenmaksu on 60 euroa ja lisäksi uusilta jäseniltä peritään 17 euron "hakemusmaksu". Jäseniä on ollut kesäkuussa 2005 506 kpl. Jäsenmaksutuotto on vuodessa reilut 30000 euroa, joka riittää hyvin osapäivädirikan palkkaamiseen ja nettisivujen hostauslaskun maksamiseen. Onko joku nähnyt työpaikkailmoituksen paikasta vai onko yhdistys valinnut suoraan omista riveistä (mihin sillä tietysti on oikeus) tutun ja turvallisen vaihtoehdon? Btw, SSPL:n saitilta löytyy "dynaaminen palokuntasopimusmalli" vaikkei toimintasuunnitelman päivitystahti kovin dynaamiselta vaikuta.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 19:33
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint Eastwood

Yhdistyksen jäsenmaksu on 60 euroa ja lisäksi uusilta jäseniltä peritään 17 euron "hakemusmaksu". Jäseniä on ollut kesäkuussa 2005 506 kpl. Jäsenmaksutuotto on vuodessa reilut 30000 euroa, joka riittää hyvin osapäivädirikan palkkaamiseen ja nettisivujen hostauslaskun maksamiseen.

Yhdistyksellä on varmaan ollut tuloja aikaisemminkin, joten rahaa on oltava jemmassa. Eihän talkootyöllä pyörivän yhdistyksen kiinteisiin kuluihin voi paljon mennä (fakta, näyttöä on muutamasta oikeasti talkoilla pyörivästä yhdistyksestä). Paljonko liitto maksaa kokouspalkkioita ja kulukorvauksia? Entäs liiton työryhmien jäsenille? Ja mitä sopimuspalokunta tuolla 60 eurolla vuodessa saa? Muuta kun puolipäiväisen dirikan huutelemaan mutua Hesariin?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 20:35
By: Clint Eastwood

Quote by: *censored*n Jeesus

Ja mitä sopimuspalokunta tuolla 60 eurolla vuodessa saa? Muuta kun puolipäiväisen dirikan huutelemaan mutua Hesariin?

Tarjoan vastaavaa huutelua hintaan 50 euroa vuosi. Samaan hintaan sisältyy muutama vuotuinen oikaisupyyntö vapaavalintaisesta asiasta (edellyttää etukäteen annettua valtakirjaa). Lisähintaan saatavilla Amattilainen -palveluratkaisu, kysy lisää myynnistämme.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/16/06 22:26
By: Clint Eastwood

Quote by: 209

KUSimaa on kaukana sopimuspalokuntatoiminnan onnelasta. Taitaapa olla sieltä synkimmästä päästä valtakunnassa.

Tai sitten meillä on realistinen ja ajantasainen tilannekuva? Hjeltin kotikentällä Lännessä on osteltu uutta Kaniaa ja yritetty kasailla uusia sopimuksia. Tällä hetkellä näkemyksissä korvausten yhteenlasketusta kustannusvaikutuksesta on laitoksen ja palokuntien välilä tiettävästi vain 30 prosentin ero, miljoonan euron luokkaa. Onko nyt siirrytty tilanteeseen, jossa osaa palokunnista uhkaa sopimuksen menettäminen, palkoista luopuminen ja ne monet muut uhkatekijät joista meitä on "varoiteltu"? Kusimaallahan sai sopimuksen vaikka lämmittää vain asemaansa ja kukaan ei jäänyt ilman. Tosin tällä ostettiin viisaasti lisää aikaa ja viittaan tuohon kirjoitukseen, jonka mukaan kiinteistöjen ja ajoneuvojen osalta tilanne on haasteellinen. Idempää katsottuna lännen tilanne olisi ollut otollinen sopimuksille. Eläkkeelle jäävä pelastusjohtaja, joka varmaankin haluaisi jättää seuraajalleen toimivan sopimuspalokuntakentän ennemmin kuin lihavan riidan. Onko taktiikka mietitty vai kähmitäänkö Länsi-Uudellamaallakin?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/17/06 12:29
By: kekkonen

Mutta missä on Silvio?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/17/06 14:14
By: Darth Vader

Quote by: Clint Eastwood

Quote by: 209

KUSimaa on kaukana sopimuspalokuntatoiminnan onnelasta. Taitaapa olla sieltä synkimmästä päästä valtakunnassa.

Tai sitten meillä on realistinen ja ajantasainen tilannekuva? Hjeltin kotikentällä Lännessä on osteltu uutta Kaniaa ja yritetty kasailla uusia sopimuksia. Tällä hetkellä näkemyksissä korvausten yhteenlasketusta kustannusvaikutuksesta on laitoksen ja palokuntien välilä tiettävästi vain 30 prosentin ero, miljoonan euron luokkaa.

Olisko nyt niin, että kun LU-PELA uusi kalustoa , ja uusii vielä jonkin aikaa, ja sen jälkeen ilmoitti että "teillä on meidän kalustoa, ja esitämme sen käytöstä seuraavaa...; sopimusneuvottelut yhtäkkiä pysähtyivät, kun Alepa uskalsi esittää oman kalustonsa käytöstä ehdotuksia sopimusneuvotteluissa, palokunnat kun puolestaan vain halusivat lisää liksaa...Jotenkin kuullostaa tutulta täälläkin päin,mutta se tarina hiljeni ,kumma kyllä, aika pian kun ilmoitettiin että lypsyaika on ohi. Tuppaa unohtumaan joskus tuo vastavuoroisuuden periaate,niin meinasi KUSImaalla käydä joidenkin kohdalla, kun yritettiin saada "muut tajuamaan" , että he ovat oikeassa ja muut väärässä... Onneksi tiedonkulku on saavuttanut reaaliaikaisen seurannan alueellamme, ja omatoimisuus on palkittu useaan kertaan.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/17/06 19:15
By: Vanilli

Quote by: 209

KUSimaa on kaukana sopimuspalokuntatoiminnan onnelasta. Taitaapa olla sieltä synkimmästä päästä valtakunnassa.

Ei kai sentään synkin. Ottaen huomioon että alueella on yleeensä sopimus. Se että onko sopimus tasapuolinen, riittävä tai korulausekatkelma on toinen juttu. Samoin kun se ettei sitä nuodateta. Olen henkilökohtasesti sitä mieltä ettei Hesarissa muiden (soppareiden)mollaaminen ole ratkaisu tähän. Samoin mustamaalaminen ja herjaaminen ei kaiketi auta ketään ketään, paitsi ehkä Istoa saamaan verta pakkautumaan tiettyyn elimeen. Veikkaisin että kyseinen tarina on mietitty, jollain muulla elimellä kuin aivoilla.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/18/06 15:47
By: Clint Eastwood

Ylen Suomi Express ohjelmassa http://www.yle.fi/suomiexpress/ on ilmeisesti tulossa kähmintäaiheista keskustelua. VPK:n paikka?
Mikä on sopimuspalokuntien asema ja merkitys, kun kunnat vääntävät pelastusalueillaan sopimuksia palokuntien kanssa? Miten kunnat voivat taloudellisesti kattaa velvoitteensa pelastustoimesta? Onko ainoa keino tinkiä sopimushinnat mahdollisimman alas? Sopimuspalokunnat vastaavat pelastustoimen kiireellisistä toimista noin 400:ssa kunnassa. Menemme Tuuloksen VPK:n asemalle ja tapaamme siellä mm: Sopimupalokuntien liiton puheenjohtajan Isto Kujalan ja Hämeenlinnan aluepalopäällikön Ensio Jokisen. Hyviä huomioita on teiltä keskustelijoilta tullut "Yleiseen keskusteluun", joten samalla linjalla voi jatkaa nyt tässä. Keskustelu tehdään 23.10.
http://www.yle.fi/suomiexpress/thread_ohjelma.php?keskustelu=1 http://www.yle.fi/suomiexpress/thread_ohjelma.php?v=124&keskustelu=1 VPK:n sopimuksien jatkot http://www.yle.fi/suomiexpress/thread.php?ha=491&v=491&offset=0
Suomi express on Yleisradion ylläpitämä keskustelusivusto. Näillä sivuilla esiin nousevia aiheita käsitellään joka viikko televisiossa Suomi express ?ohjelmassa. Osallistu keskusteluun! Suomi express TV2:ssa keskiviikkoisin klo 18.20.
Ja toimittajasivu kannattaa tarkistaa myös http://www.yle.fi/suomiexpress/toimittajat.php

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/18/06 17:07
By: Darth Vader

Täällä voidaan antaa lausuntoja koko illan ohjelmaa varten,tulee mukaan sitten muutakin asiaa kuin mitalien jakoa.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/19/06 20:19
By: Korson Jeesus

Mikä jengiä vaivaa? Ettekö uskalla kähmiä? Pelkäättekö liiton jeesusksia? Että jää mitalit saamatta jos täällä kähmii?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/20/06 05:09
By: Kuningas

Hei jesus, Ootko taas juopotellut....?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/20/06 06:53
By: Korson Jeesus

Quote by: Kuningas

Hei jesus, Ootko taas juopotellut....?

Ei pidä paikkaansa. Sivuja paljon lukij.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/20/06 12:51
By: kekkonen

Missä minun mitalini viipyvät?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/23/06 18:32
By: Clint Eastwood

Btw, Lienee syytä miettiä myös toista lähestymistapaa juttuun. Nykyjohdollahan SSPL:llä ei ole jääviyssyistä (SSPL - KUSalepa) Keski-Uudellamaalla mitään tekoa sopimuspalokuntien edunvalvojana. Enpä tullut ajatelleeksi, että puuskahduksen takana saattaa olla myös alepan pelastusdirikan mielipiteitä esimerkiksi "saunanlauteilla kuultuna".

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/24/06 19:50
By: Clint Eastwood

Ens viikon keskiviikkona teeveestä: SSPL: TV-KESKUSTELUOHJELMA TUULOKSEN VPK:N PALOASEMALTA
Keskustelussa käsitellään sopimuspalokuntien asemaa ja merkitystä. Esiin tulee mm. sopimuspalokuntien toimintaedellytysten turvaaminen ja sopimisprosessi Kanta-Hämeessä. Keskustelussa otetaan kantaa myös siihen, olisiko mahdollista ulkoistaa pelastustoimen palveluja yrityksille.
Paikalla wanhat tutut.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/25/06 07:37
By: kekkonen

Onko tässävaiheessa tietoa kuka omistaa prosessin??

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/25/06 08:24
By: Darth Vader

Suurkiitokset SSPLn toiminnalle, tämä on saatu aikaiseksi; Olin työreissulla alkuviikosta , ja täysin pelastusalan ulkopuolella olevaa väkeä istui samoissa pöydissä parina päivänä. Juttu kääntyi harrastuksiin, ja muuhun yleiseen, ja sanoin sitten vapaaehtoisesta palokuntatyöstä harrastuksena jotain yleistä koskien omaa Keski-Uuttamaata, ja sen toimintaa. Saman tien tuli kysymys täysin vieraalta ihmiseltä; "Miksi te vaaditte lisää palkkaa, kun muutkin saavat vain sen mitä tulosopimuksissa on määritelty? Nuo vaatimukset kuullosti lehtijutussa aika kummallisilta..." Kysyin ,mitä juttua kysyjä tarkoitti, ja hän kertoi lukeneensa parin viikon takaisen HSn jutun. Muitakin kiinnosti ,miten paljon vpklainen oikein tienaa.Selitin että kaikkialla,esimerkiksi omalla alueella, ei palkkoja ole, ja että alueilla on tässä suhteessa eroja, kun palokunnat ovat eri asemassa omissa kunnissaan, kaikkialla kun ei ole vakinaista, vaan pelkkä vpk, jne... Keskustelu kävi jonkin aikaa, ja yleinen tunnelma kiteytyi erääseen lauseeseen;" Mitä siitä nyt tulisi jos kaikki partiolaiset ja koirakerhot alkaisi tinkiä liksaa hommistaan, tuollainen julkinen tilittäminen kuullostaa vähän sataman ahtaajien itkuvirreltä,puuttuu vain lakkovaroitus..." Voi vain kuvitella kuinka monessa kahvipöydässä juttua on revitelty,tämäkin joukko muisti jutun helposti vielä parin viikon jälkeen, ja poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Suurkiitos siis liitolle, että valtakunnan laajalevikkisin lehti teki jutun, joka käytännössä veti toiminnalta jalat alta koko maassa.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/25/06 21:42
By: Clint Eastwood

"Mumutta sossopimuksesssa lukekee". Olen vuosia puhunut siitä, että yksinkertaisinta toimintaedellytysten turvaamista on integroida palokunta sitä ympäröivään yhteiskuntaan ja lopettaa haihattelu toimikunnissa. Tämän nuo tuntemattomat ajettelijat vahvistivat. Pari ajatusta joista voi jatkaa pureskelua (jos Liiton miehet uskaltavat idlailultaan osallistua keskusteluun) Asia vain on liian yksinkertainen toteutettavaksi ja lähtee MUUTOKSESTA olemassa olevassa organisaatiossa ja sitä hallinnoivassa poliittisessa järjestelmässä. Olennaisin muutos tulisi suorittaa poliittisella tasolla. Lopetettaisiin turvallisuuspalveluja tuottavien organisaatioiden pompotus päätöksenteossa sekä avustusten jako ja suuntaaminen poliittisin perustein, sekä lakkautettaisiin KAIKKI nykyiset työryhmät ja muut kahvikerhot mukaanlukinen nuoriso/nais/ym jutut. Organisaatioiden hallitukset ryhtyisivät suorittamaan niille kuuluvia tehtäviä ja laadittaisiin kokonaan uusi organisaatio, joka toteuttaisi nousujohteista koulutus- ja turvallisuusohjelmaa. Tiskinalla ei saisi päättää enää mitään ja siitä seuraisi aina 2 vuoden toimitsijakielto alkaen kiinnijäännistä sekä taloudellisen hyödyn korvaaminen vaikkapa kaksinkertaisena yhteiseen "hanskarahastoon". Tällöin kevät/syys/vuosikokoukset saisivat kaikilla tasoilla sen painoarvon mikä niille kuuluu. Päätöksentekoon liittyvistä asioista tiedotettaisiin avoimesti ennen kokouksia ilman erillistä pyyntöä. Koulutusorganisaatio jauhettaisiin lihamyllyssä ja paistettaisiin uudestaan. Miksi? Eikai tolla nykyisellä paletilla kukaan normaali työssäkäyvä pysty osallistumaan yhtään mihinkään. Kurssien kestot on venytetty sivutulojen toivossa taivaaseen eikä edes kouluttajia saada. Laitoksilla "ei ole rahaa" ja kurssit alkavat arki-iltana viideltä. Väitteeni llienee jo todistettu liittojen omilla tilastoilla. Muutoinhan ei tarvittaisi jäsenrekrytointikampanjoita PSR:n avustuksella jos toiminta olisi houkuttelevaa? Palokuntien puolelta SSPL on muutaman vastaavan lehteen annetun lausunnon jälkeen toteuttanut kaiken sen mitä ei pidä tehdä. Joskus toivon koko nykyisen järjestelmän romahtamista Neuvostoliiton tapaan, koska silloin olisi puhtaalta pöydältä helpompi luoda uusi toimiva järjestelmä ja unohtaa ne vapaaehtoiset jotka vaativat palkkaa vapaaehtoisuudestaan. Miksi palkkaa sitten vaaditaan? Tottakai siksi, että vapaaehtoinen organisaatio on epäonnistunut jäsentensä sitouttamisessa ja me-hengen luomisessa. Eihän kukaan meistä käy viikkoharjoituksissa tai hälytyksissä rahasta? Viimeksi kuluvalla viikolla oli "vesilaitoksen pena" poikennut palokunnalla ensimmäistä kertaa ohimennen ja kahtellut kalustoa tilanteiden varalta. Paikallinen arkkitehtitoimisto on kohta painanut hommia muutaman vuoden, pankista soitetaan oma-aloitteisesti, tilitoimisto ja KHT-yhteisö tekevät talkoohintaan, pörssiyhtiön paikallinen toimipiste toimitti jakotukin "omana tuotantona" veloituksetta, vain muutamia mainitakseni. Kaiken tämän "ulkoistuksen" ja ympäröivän yhteiskunnan tuen jälkeen PALOKUNTA voi keskittyä core businekseen eli omaan ydinosaamiseensa, turvallisuuspalvelujen tuottamiseen. Verkoston luominen tyhjästä vie helposti 10 vuotta ja sen jatkuvuus pitäisi kyetä turvaamaan, ettei jokaisen sukupolven tarvitse luoda sitä tyhjästä. Kaiken kruunaisi palokunnan toimintaa tukeva organisaatio, sellainen vapaaehtoinen järjestö, joka tuottaisi mitattavissa olevia tukipalveluja mitalien myöntämisen ja nisukerhoilun sijaan. Toimiva aluepelastuslaitosyhteys lienee kaukainen haave?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/26/06 05:21
By: kekkonen

Nyt puhut poika asiaa! Tälle koko paletille olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten korjaavat toimenpiteet ja panna mitalimiehet torvisoittokuntaan. Millä nämä palokuntapuvussaan kokkouksia pitävät mitalimiehet saadaan tajuamaan tämä asia?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 12:08
By: Vantaan YKKÖNEN

Onneksi KUS:imaalla on asiat sovittu yhteisymmärryksessä ja ilman riitelyä,toisin on muualla: http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id47370.html

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 12:56
By: Ullex

Jaaha, samaan aikaan herra pelastusjohtaja viettää lähtökahvittelujaan ja kommentoi lehteen että rahat ei riitä... Eipä saanut vielä uusien sopimusten prenikkaa rintaansa ja leikekokoelmaansa. Uusien sopimusten myötä Lualpe säästääkin paljon kuluissaan, kun suurimmalle osalle palkanlaskennasta voidaan antaa monoa ja päästään eroon tellimaksuista, jotka näinollen lankeavat vepareille, mikäli jäsenistölle halutaan maksaa palkkaa.. Sopimuksissakin ensin tarjottu (sittemin puolitettu) summa on oikeastikin lakisääteisten maksujen jälkeen vain puolet siitä rahasta mitä ennen... Eräällä alueella on ennen maksettu niin hyvin henkilökohtaista rahaa ja hälyosasto niin suuri että jännityksellä täytyy seurata miten motivaation käy, jos uusi sopimus saadaan voimaan... Tulee vain mieleen että miten kunta-aikaan oli varaa pyörittää pelastustoimea? Vai pitäskös niitä kahvikerhoja vähentää, jos sais nekin presidentti-pakettien hinnat oikeeseen toimintaan...

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 13:18
By: Darth Vader

Quote by: Ullex

Uusien sopimusten myötä Lualpe säästääkin paljon kuluissaan, kun suurimmalle osalle palkanlaskennasta voidaan antaa monoa ja päästään eroon tellimaksuista, jotka näinollen lankeavat vepareille, mikäli jäsenistölle halutaan maksaa palkkaa.. Sopimuksissakin ensin tarjottu (sittemin puolitettu) summa on oikeastikin lakisääteisten maksujen jälkeen vain puolet siitä rahasta mitä ennen... Eräällä alueella on ennen maksettu niin hyvin henkilökohtaista rahaa ja hälyosasto niin suuri että jännityksellä täytyy seurata miten motivaation käy, jos uusi sopimus saadaan voimaan...

LU-ALPEN summa oli muistaakseni 2000000/ 41 tai 43 palokuntaa,KU-ALEPAN 750000/ 31 palokuntaa. LU-PELA ostaa sopimuskorvauksien päälle vielä vpk:lle käytännössä kaikki sammutusvarusteet,ajoneuvot ja kaluston. KU-ALEPA ei osta palokunnille muuta kuin ns.kalliin kaluston eli käytännössä autot,ja muun raskaamman kaluston.Palokunnat ostavat tuolla sopimuskorvauksella kaiken muun itse. Eli tätä taustaa vasten Länsi-Uusimaa on vielä aika hyvissä kantimissa. On syytä pikku hiljaa asennoitua siihen , että palkanmaksu loppuu, ja jos se on ollut ainoa motiivi tehdä palokuntatyötä,se saattaa olla tietysti joillekin kynnyskysymys jatkaa. Sitten vain saa varautua siihen että palokuntia aletaan laittaa nippuun , ja kaikki eivät enää voi jatkaa

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 13:31
By: Clint Eastwood

Parhaat palat:
Neuvotteluita hidastavat kirjava sopimuskäytäntö ja pelastuslaitosten tiukka rahatilanne. Moni vapaapalokunta pelkää myös menettävänsä korvauksia, kun sopimuksia yhdenmukaistetaan. Jos kiista kärjistyy, saattavat kuntapäättäjät joutua pohtimaan joidenkin vapaapalokuntien yhdistämistä.
Faktaa:
Vapaapalokuntien sopimukset ovat hyvin kirjavia ja niille maksetut korvaukset vaihtelevat suuresti, koska vanhat sopimuksen on solmittu kuntien kanssa aikana ennen alueellisia pelastuslaitoksia.
Uhhuh:
Sopimuspalokuntien liiton puheenjohtaja Isto Kujala sanookin, ettei saavutetuista eduista aiota luopua.
Mites helevetissä palokuntatoiminnan kähmintäalueella tuo saatiin läjään (vaikkakin narisevaan), mutta LIITON sydänmailla ei? Oliko syy konsultin puutteessa?

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 13:31
By: Korson Jeesus

Quote by: Vantaan YKKÖNEN

Onneksi KUS:imaalla on asiat sovittu yhteisymmärryksessä ja ilman riitelyä,toisin on muualla: http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id47370.html

Edelleen ihmettelen, mistä löytyy se lakipykälä, jonka perusteella virkamies voi päättää rekisteröityjen yhdistysten yhdistämisestä. Se löytyy varmaan siitä samasta laista, joka määrittää sopimuspalokunnat erään julkisia hankintoja koskevan lain piiriin.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 13:38
By: Clint Eastwood

Tietäisköhän Kielotien säätäjät pykälän? On varmaan teletunnistetietojen hankintaa koskevien säädösten jälkeisessä luvussa.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 15:34
By: kuli

Quote by: *censored*n Jeesus

Quote by: Vantaan YKKÖNEN

Onneksi KUS:imaalla on asiat sovittu yhteisymmärryksessä ja ilman riitelyä,toisin on muualla: http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id47370.html

Edelleen ihmettelen, mistä löytyy se lakipykälä, jonka perusteella virkamies voi päättää rekisteröityjen yhdistysten yhdistämisestä. Se löytyy varmaan siitä samasta laista, joka määrittää sopimuspalokunnat erään julkisia hankintoja koskevan lain piiriin.

Kyllä te tiedätte mitä tuolla yhdistämisellä tarkoitetaan, vaikka muuta väitettäkin. Kun neljän sopparin sopimuksesta kolme sanotaan irti ja jäljelle jääneelle annetaan lihvampi sopimus, niin melko nopeasti merkittävä osa hälytysosastojen aktiiviseista on siirtynyt jäljelle jääneeseen. Näin siis kaupunkiseuduilla, joissa palokuntia on tiheämmässä. Maalla sopimuksen irtisanominen tarkoittaa samaa kuin palokuntatoiminnan lakkauttaminen. Sopimusta vaille jääneet palokunnat voivat toki jatkaa toimintaansa esimerkiksi urheiluseurana. Näitähän maassamme on jo entuudestaankin. Olisi mielenkiintoista kokeilla, minkälaisia tarjouksia pelastuslaitokselle tulisi, jos laitettaisiin pystyyn tarjouskilpailu, jonka voittaja saa tehtäväkseen hoitaa esim. kahden pelastusauton ja yhden säiliöauton miehittämisen hälytyksen tultua toimintakykyisiksi yksiköiksi. Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous tietenkin voittaa...

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 16:03
By: Korson Jeesus

Quote by: kuli

Quote by: *censored*n Jeesus Edelleen ihmettelen, mistä löytyy se lakipykälä, jonka perusteella virkamies voi päättää rekisteröityjen yhdistysten yhdistämisestä. Se löytyy varmaan siitä samasta laista, joka määrittää sopimuspalokunnat erään julkisia hankintoja koskevan lain piiriin.

Kyllä te tiedätte mitä tuolla yhdistämisellä tarkoitetaan, vaikka muuta väitettäkin. Kun neljän sopparin sopimuksesta kolme sanotaan irti ja jäljelle jääneelle annetaan lihvampi sopimus, niin melko nopeasti merkittävä osa hälytysosastojen aktiiviseista on siirtynyt jäljelle jääneeseen. Näin siis kaupunkiseuduilla, joissa palokuntia on tiheämmässä. Maalla sopimuksen irtisanominen tarkoittaa samaa kuin palokuntatoiminnan lakkauttaminen. Sopimusta vaille jääneet palokunnat voivat toki jatkaa toimintaansa esimerkiksi urheiluseurana. Näitähän maassamme on jo entuudestaankin. Olisi mielenkiintoista kokeilla, minkälaisia tarjouksia pelastuslaitokselle tulisi, jos laitettaisiin pystyyn tarjouskilpailu, jonka voittaja saa tehtäväkseen hoitaa esim. kahden pelastusauton ja yhden säiliöauton miehittämisen hälytyksen tultua toimintakykyisiksi yksiköiksi. Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous tietenkin voittaa...

Ainakin kusimaalla herrat aikonaan jeesustelivat yhdistävänsä kolme palokuntaa yhdeksi palokunnaksi. Edelleenkään ei löydy sellaista lakia, jolla viranomainen voi yhdistellä yhdistyksiä oman makunsa mukaan. Sopimukset toki saa irtisanoa, jos siihen on perusteita, mutta silloin on kysymys aivan muusta asiasta. Omassa palokunnassani sopimuksen irtisanominen ei todellakaan tarkottaisi palokunnan lakkauttamista. Päin vastoin, sitten voisi hanskakokkousten sijaan keskittyä olennaiseen. Palkatussa vapaaehtoistoiminnassa riski toiminnan loppumisesta saattaa tietenkin olla olemassa. Hyvä että otit tuon tarjouskilpailun esille. Eräs Alepa kertoi jokunen viikko sitten näkemyksiään hankintojen kilpailuttamisesta. Kyseisen näkemyksen lakiviitteen mukaan olisi todella tarvetta tarjouskilpailulle sopimuspalokuntatoiminnan hoitamisesta. Tätä asiaa tullaan varmasti käsittelemään eri oikeusasteissa, mikäli tulevaisuudessa vain osalle alueen palokunnista tullaan tarjoamaan sopimuksia.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 16:28
By: ELS/GEOFIS

Quote by: kuli Olisi mielenkiintoista kokeilla, minkälaisia tarjouksia pelastuslaitokselle tulisi, jos laitettaisiin pystyyn tarjouskilpailu, jonka voittaja saa tehtäväkseen hoitaa esim. kahden pelastusauton ja yhden säiliöauton miehittämisen hälytyksen tultua toimintakykyisiksi yksiköiksi. Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous tietenkin voittaa...
Kyllähän jokaisen itseään kunnioittavan sopimuspalokunnan tulisi pystyä tuottamaan palvelua kahdella höökillä ja yhdellä tankilla täysillä vahvuuksilla. Naapuripalokunta tekee sitä useinkin alle 10 minuutin. Mikä muuten velvoittaa pelastuslaitosta jättämästä tekemästä sopimusta jonkin yksittäisen sopimuspalokunnan kanssa?? Jos Pela ei katso tarvitsevansa jonkun palvelua, niin miksi se sitä väkisin ostopalvelun ominaisuudessa ostaisi?? Valtakunnallisen puitesopimuksen takaraja lähestyy, jonka jälkeen Pelalla ei ole moraalista,valtakunnallista velvoitetta tehdä kaikkien kanssa sopimuksia. Meidänkin suunnalla lähtölaskenta on useiden kohdalta alkanut jo.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 17:57
By: Darth Vader

Quote by: ELS/GEOFIS

Kyllähän jokaisen itseään kunnioittavan sopimuspalokunnan tulisi pystyä tuottamaan palvelua kahdella höökillä ja yhdellä tankilla täysillä vahvuuksilla. Naapuripalokunta tekee sitä useinkin alle 10 minuutin. Mikä muuten velvoittaa pelastuslaitosta jättämästä tekemästä sopimusta jonkin yksittäisen sopimuspalokunnan kanssa?? Jos Pela ei katso tarvitsevansa jonkun palvelua, niin miksi se sitä väkisin ostopalvelun ominaisuudessa ostaisi?? Valtakunnallisen puitesopimuksen takaraja lähestyy, jonka jälkeen Pelalla ei ole moraalista,valtakunnallista velvoitetta tehdä kaikkien kanssa sopimuksia. Meidänkin suunnalla lähtölaskenta on useiden kohdalta alkanut jo.

Kyllä mekin lähdettiin noilla vahvuuksilla, ja lisäksi vielä silloinen 17 vahvuudella 10,mutta siitä on 15 v aikaa... Osuit aika lailla ytimeen,kukahan kertoisi Istolle tuon saman,jotta se lakkaisi hokemasta "mikään ei muutu,saavutetut edut säilyvät". Pelastuslaitos hankkii sen minkä katsoo tarvitsevansa, ja myös KU-ALEPASSA homma menee jossain vaiheessa varmasti siihen, että katsotaan keitä toimii ja missä päin. Nyt on jo myönnetty, että kunnille luvattu 2 v "rauhoitusaika" myös virkojen suhteen oli virhe.Nyt lähtee sitten porukkaa päällystöstä, ja muutenkin ollaan tutkimassa , missä mennään. P.Vänskä kotiutuu vuorotteluvapaalta virkaansa lähipäivinä, ja sitten katsotaan miten PVn virta riittää. Olisi kummallista , jos sopimuspalokuntia ei arvioitaisi samoin kriteerein kuin muitakin palveluita pelastustoimen sisällä.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 18:03
By: Korson Jeesus

Quote by: ELS/GEOFIS

Mikä muuten velvoittaa pelastuslaitosta jättämästä tekemästä sopimusta jonkin yksittäisen sopimuspalokunnan kanssa?? Jos Pela ei katso tarvitsevansa jonkun palvelua, niin miksi se sitä väkisin ostopalvelun ominaisuudessa ostaisi?? Valtakunnallisen puitesopimuksen takaraja lähestyy, jonka jälkeen Pelalla ei ole moraalista,valtakunnallista velvoitetta tehdä kaikkien kanssa sopimuksia. Meidänkin suunnalla lähtölaskenta on useiden kohdalta alkanut jo.

No se on juuri se laki julkisista hankinnoista... Jos alepa kilpailuttaa sopimuspalokunnat, niin mikään ei estä valitsemasta sopivinta tarjoajaa. Koko sopimusmenettely on tuon lain valossa erittäin kyseenalainen, ovathan alepat hankkineet satojen tuhansien eurojen palvelut ilman tarjouskilpailua. Mutta tämäkin laki osataan alepassa paremmin, joten ilmeisesti kilpailutusta ei sitten tarvittu.

Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/16/06 18:11
By: Darth Vader

Ja tarjouspyyntövaiheessa tietysti haetaan luotettavia yhteistyötahoja, jolloin pyydetään viime vuoden tulos ja tase nähtäville, sekä verottajalta todistus ettei ole maksamattomia veroja, näinhän se hankinnoissa nykyään menee. Ai eikö ollut tuloslaskelmaa tehtynä? Voi ,voi sitten ei voida käsitellä jättämäänne tarjousta...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/31/08 22:36
By: Clint Eastwood

Oletteko kähmineet tai ostaneet tauluja viime aikoina?

Tämä ketju kannattaa tavata läpi... Ei ole juuri mikään muuttunut. Nyt kähmitään SPEKille dirikaa ja mitä ilmeisimmin paljaalla vai muurataanko vapaasti?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/10/08 22:08
By: Clint Eastwood

Mietinpä tuossa illan pimeänä hetkenä VAPAAEHTOISEN (en siis sopimuspalokuntatoiminnan) tulevaisuutta ja huomasin monta hyvää ketjua, joissa olemme pohdiskelleet asiaa. Tulipa mieleeni kysymyskin.

Kysymys: tarvitaanko palokuntajärjestelmää, jossa rauhanajan oloissa liki kaikki sodanajan resurssit ponnahtavat tunnissa 100% valmiuteen? EI puolustusvoimatkaan moiseen pysty.

Kokemus on osoittanut, että vapaaehtoispalokuntien pohjalle nykyisellä budjetilla ja mittakaavalla rakennettu järjestelmä ei ole mielestäni kokonaistaloudellisesti eikä aatteellisesti kestävällä pohjalla. Resurssit ja odotukset eivät kohtaa: laitos odottaa saavansa eurolla 50 euron palvelun. Sopimuksista on turha neuvotella, ellei ole poliittisia sidoksia tai virkamieskytkyjä. Tiskinalla se raha edelleen jaetaan. Ja jakajahan ei muista jakaneensa vai miten se meni. Toisaalta tulvakatastrofi pari vuotta sitten osoitti, että resursseja ei ole nytkään liikaa ja että vain "rauhanaikana" on laitoksilla varaa ruikuttaa milloin mistäkin ja esittää uusia vaatimuksia. Toisaalta peiliinkin voi vilkaista, halukkaita yrittäjiä tuntuu löytyvän.

Toiminnasta tuntuu se vapaaehtoisuus jääneen pois, kaikkien on pakko ja harrastukseen kuuluu muutakin kuin PAKKO. Veikkaanpa, että tällä on osasyynsä rekrytoinnin vaikeuksiin siellä ja täällä. Palokuntaa (=yhteistä turvallisuutta) ei koeta enää tärkeäksi, koska senhän hoitaa yhteiskunta verovaroin aluepelastuslaitosten toimesta ja tarvittaessa OSTAA sitä täydentävää kapasiteettia mm. sopimuspalokunnilta. Miksi ihmeessä kukaan osallistuisi ilmaiseksi palvelun tuottamiseen? Tässä mielessä kohtamaani "palkkanäkemys" (kaikesta maksetaan, myös harjoituksiin osallistumisesta) on ymmärrettävä, mutta silloin palokunta pitäisi yhtiöittää ja toimia niillä ehdoilla ja repiä V sen VPK:n edestä pois.

Ilmeisesti vapaaehtoisia palokuntia ei enää tarvita. Yhteiskunnalla on varaa maksaa kaikille palkkaa ja tehdä asiasta sitten ihan työsopparit ja henkilöt siirtyvät vakinaisen vahvuuteen. Oma haalarinaulakko laitoksen asemalla on varmaankin jokaisen tavoite, pääsee lähemmäs sitä haaveiden ammattia käymättä Pelastajakurssia ja ajamaan pillikeikkaa. Onko kyseessä silloin enää yhteiskunnallisesti yleishyödyllinen toiminta ja henkilökohtaiseti mielekäs harrastus?

Linkkejä:
Osa palkatuista palomiehistä epäpäteviä
Äiti Venäjä = SPEK haalii valtaa
Kuka kipuaa torniin: kenestä SPEK:lle johtaja?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/12/08 11:23
By: Rautakanki

Quote by: Clint+Eastwood

Mietinpä tuossa illan pimeänä hetkenä VAPAAEHTOISEN (en siis sopimuspalokuntatoiminnan) tulevaisuutta ja huomasin monta hyvää ketjua, joissa olemme pohdiskelleet asiaa. Tulipa mieleeni kysymyskin.

Kysymys: tarvitaanko palokuntajärjestelmää, jossa rauhanajan oloissa liki kaikki sodanajan resurssit ponnahtavat tunnissa 100% valmiuteen? EI puolustusvoimatkaan moiseen pysty.


Vastaus: Kyllä ja ei.
Riippuu täysin millä alueella ollaan ja millaiset resurssit on päätoimisella henkilöstöllä, joka on minuutin lähtövalmiudessa. Pohjoisessa, jossa etäisyydet ovat pitkät, kaikki kunnan/lähialueen palokunnat tarvitaan isoissa onnettomuustilanteissa.

Koko palokuntajärjestelmää, jossa kaikki ponnahtaa 100% valmiuteen tunnissa, ei tarvita.

Tässä tulee kuvioon mukaan myös historia. Useissa palokunnissa vaalitaan edelleenkin palokunnan perustajien tahtoa henkeen ja vereen, vaikkei palokunnalla ole enää vuosiin ollut isoa operatiivista merkitystä. Tilannehan on ollut täysin päinvastainen palokunnan perustamisen aikoihin, mutta ympärillämme oleva maailma on muuttunut. Toisaalta palokunnan on toimittava vähintäänkin sääntönsä mukaisesti.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/12/08 13:22
By: esanahka

Quote by: Rautakanki

Toisaalta palokunnan on toimittava vähintäänkin sääntönsä mukaisesti.

Sääntöjä voidaan tulkita moneen tapaan.
Kuten kansanedustajamme ovat mallia näyttäneet

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/13/08 08:44
By: kuli

Quote by: esanahka

Quote by: Rautakanki

Toisaalta palokunnan on toimittava vähintäänkin sääntönsä mukaisesti.

Sääntöjä voidaan tulkita moneen tapaan.
Kuten kansanedustajamme ovat mallia näyttäneetKaiken lisäksi niitä sääntöjä voidaan muuttaa. Prosessi on oikeasti aika helppo - suurin ongelma on tunnistaa muutostarpeet ja seuraavaksi suurin löytää halukkuus ja keinot niihin vastaamiseen.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 04/29/09 18:56
By: kuli

Quote by: *censored*n Jeesus

Aloitetaan perinteisellä: Mistä saa hanskoja? Ei nimittäin viitsisi kähmiä paljain käsin.

Jotta kähmintäepäilyiltä vältyttäisiin kerrottakoon ihan julkisesti kaikille: Ammattikoulu on pyytänyt tarjouksia mm. hanskoista, jotka saavat olla myös käytettyjä. Jos joku kokee olevansa potentiaalinen tarjouksentekijä, eikä ole saanut tarjouspyyntökirjettä, ottakoon yhteyttä joko minuun tai tämän foorumin kirjaamoon.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 04/29/09 20:16
By: Admin

Quote by: kuli

Jotta kähmintäepäilyiltä vältyttäisiin kerrottakoon ihan julkisesti kaikille: Ammattikoulu on pyytänyt tarjouksia mm. hanskoista, jotka saavat olla myös käytettyjä. Jos joku kokee olevansa potentiaalinen tarjouksentekijä, eikä ole saanut tarjouspyyntökirjettä, ottakoon yhteyttä joko minuun tai tämän foorumin kirjaamoon.

Ammattikoulu ei ole pyytänyt mitään vaan "halpa kopio". Tämän foorumin kirjaamo ei myöskään välitä yhtään mitään ilman erillistä sopimusta. Ei etenkään siten, että joku ulkopuolinen kertoo sivustollamme meidän toimivan jollakin tavalla. Kyseessä on Vantaan kaupungin organisaation tarjouspyyntö, joten "kuli" varmaankin suorittaa korvauksen mainostamisesta "ammattikoululle" lähettämämme laskun mukaan. Laskua ei voi kiistää, koska palvelustakaan ei sovittu kysymättä meiltä, mutta ällös "kuli" huolehdi se on vain minimiveloituksemme 905€ +ALV 22%. Kuittaathan sen, kiitos. Joku työturvallisuusasiantuntija voisi myös kommentoida käytettyjen suojainten kauppaa ja niiden pelisääntöjä. Lähdeviitteet mukaan kiitos. PS: Ainoa oikea Ammattikoulu on Hiekkaharjussa, joten halvan kopion tukeminen on erittäin paheksuttavaa.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 04/30/09 04:35
By: kuli

Quote by: Admin

Laskua ei voi kiistää, koska palvelustakaan ei sovittu kysymättä meiltä, mutta ällös "kuli" huolehdi se on vain minimiveloituksemme 905€ +ALV 22%. Kuittaathan sen, kiitos.

Tämänsuuruiset "mainostamista" kosvat laskut lähetetään kaupunginkansliaan ja osoitetaan kaupungin lakimiehelle. Maksuehdoksi kannattaa merkitä 720 pv netto. Mikäli hinta on 9,05 € + alv 22 %, niin maksuaika voi jäädä jopa vain viikkoon, koska tällöin lasku voidaan käsitellä paljon yksinkertaisemmin. Lisäksi käsittely tapahtuu siellä, mihin sen ainoan oikean ammattikoulun toiminta on laajentunut tilanpuutteen vuoksi. Tätäkään hintaa (9,05 € + alv 22 %) ei voi kiistää, koska palvelun tarjoaja ei ole riittävän selkeästi ilmoittanut hintojaan eikä liioin ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin, jolla palvelun käyttäminen palvelun tarjoajan toiveiden vastaisesti olisi estetty.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 04/30/09 07:14
By: Darth Vader

Joku työturvallisuusasiantuntija voisi myös kommentoida käytettyjen suojainten kauppaa ja niiden pelisääntöjä. Lähdeviitteet mukaan kiitos.
http://www.ttl.fi/NR/rdonlyres/A147CEB9-A177-4999-9AE3-785F38A37D4F/0/suojaimet_opas.pdf En edes yritä väittää olevani asiantuntija, mutta jonkin verran syystä tai toisesta asiaan paneutuneena tuossa on lyhyt yhteenveto aiheesta. Oppaan lopusta löytyy Valtioneuvoston päätökset, jotka tähän liittyvät, ja sieltä poimitaan heti alusta Vnp 1407/1993, sen 6§ ja 7§. Noista on Työterveyslaitoksen, joka on tässä tapauksessa hyväksytty testaus/luokituslaitos, taholta ohjeistettu niin että ,on tulkittava niin että suojain on aina henkilökohtainen,eikä käytettyä suojainta esim,turvakenkiä saa antaa usean henkilön käyttöön. Mikäli näin menetellään , ja aiheutetaan jollekin esim. jalkasieni( ei ole keksitty vaan todellinen oikea esimerkki), on työnantaja korvausvelvollinen . Syyt ovat seuraavat: Kukaan ei voi taata mitä altistumisia suojaimilla on aiemmin ollut, ja että niistä ei siirtyisi seuraavalle käyttäjälle epäpuhtauksia.Tällaisia suojaimia ovat tyypillisesti turvakengät ja hanskat. Pelkkä työhaalari ,joka vain suojaa likaantumiselta ei ole henkilösuojain,kuten tuolla ohjeessa mainitaan, joten niitä saa käyttää isommallakin joukolla,edellyttäen että asu on ehjä, mahdollistaa työn tekemisen muilta ominaisuuksiltaan. Kukaan ei voi myöskään taata että käyttötarkoitus säilyy samana kuin se on alunperin ollut, eli suojainta käytetään muuhun kuin sen alkuperäiseen tarkoitukseen.Tähän viittaa tuo 7§, jossa koulutus ja opastus on erikseen mainittu. Tästä syystä on käyttöohjeisiin vaadittu aina maininta koulutuksesta ja suojaimen hylkäämisperusteista.Kun noiden ohjeiden ja perusteiden siirtymistä käytetyn suojaimen mukana ei voi mitenkään varmistaa, on tulkittu niin että käytetyn suojaimen edelleen luovuttaminen käytännössä kielletty, koska kukaan ei voi sen jälkeen taata suojaimen oikeaa käyttöä ja suojaimen käyttökunnon seurantaa. Lukekaa tuo eepos, siellä on paljon muutakin mielenkiintoista aiheeseen liittyvää.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 04/30/09 08:08
By: kuli

Quote by: Darth+Vader

Kukaan ei voi myöskään taata että käyttötarkoitus säilyy samana kuin se on alunperin ollut, eli suojainta käytetään muuhun kuin sen alkuperäiseen tarkoitukseen.

Tässä tapauksessa käyttötarkoitus nimenomaan tullee muuttumaan. Suurin osa tätä foorumia lukevista tietää, mitä kaikkea sammutusvarusteet on tehty kestämään. Tarjouspyynnössä mainitaan mm. sanat "palosammutusharjoituksiin" ja "avoimen tilan palojen". Noilla kuvailuilla ainakin minulle syntyy sellainen käsitys, että odotettavissa oleva käyttötarkoitus on enemmänkin olla todentuntua lisäävää rekvisiittaa kuin varsinaisia henkilösuojaimia. "Muutamiin" alkusammutuskoulutuksiin vuosikymmenten varrella osallistuneena olen sammutellut aika meheviäkin roihuja pelkissä siviilivaatteissa. Kerran annettiin vanha puuvillatakki suojaksi - suojaamaan nokiselta sammutuspeiteeltä. Muuten päällä on ollut tasan se, mitä kotona on aamulla päälle puettu. Vantaan taloudellinen tilanne huomioon ottaen lienee niin, että jos rekvisiittaksi ei löydy vanhoja romuja, niin sitten harjoitukset hoituvat samoissa varusteissa, joissa jätkät hitsailevat. Tai voihan tietysti olla, että voimansa yhdistämällä sopimuspalokuntakenttä saa torpedoitua koko idean... Tuskin muutama opettaja on suurikaan vastus, jos ammatillisen opetuksen yhteydessä annettava palokunta-aiheinen koulutus koetaan oikeaksi ongelmaksi.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 04/30/09 22:18
By: Clint Eastwood

Quote by: kuli

Vantaan taloudellinen tilanne huomioon ottaen lienee niin, että jos rekvisiittaksi ei löydy vanhoja romuja, niin sitten harjoitukset hoituvat samoissa varusteissa, joissa jätkät hitsailevat. Tai voihan tietysti olla, että voimansa yhdistämällä sopimuspalokuntakenttä saa torpedoitua koko idean... Tuskin muutama opettaja on suurikaan vastus, jos ammatillisen opetuksen yhteydessä annettava palokunta-aiheinen koulutus koetaan oikeaksi ongelmaksi.

Ollos huoleti, kyllä se ne rätit ja lumput saat, jos jollain vaan on myytävää, rahat pois vaan. Sen sijaan auton saaminen on varmasti vaikeampaa, muuttujia alkaa olemaan siinä prosessissa aika paljon. Miten suurta summaa olet ajatellut tarjota vuokravakuudeksi vai miten olet ajatellut järjestää vaurioiden korjaamisen tai korvata kaluston katoamisen vuokraajan kannalta joustavasti? Laitas pyyntösi kokonaisuudessaan myös tänne, niin voidaan porukalla pureskella, josko Vantaa olisi saanut aikaiseksi asiallisen tarjouspyynnön.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/01/09 13:26
By: 209

Laitas pyyntösi kokonaisuudessaan myös tänne, niin voidaan porukalla pureskella, josko Vantaa olisi saanut aikaiseksi asiallisen tarjouspyynnön.

Huh. Älä Clint unta näe. Wishful thinking!

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/01/09 15:04
By: kuli

Quote by: 209

Laitas pyyntösi kokonaisuudessaan myös tänne, niin voidaan porukalla pureskella, josko Vantaa olisi saanut aikaiseksi asiallisen tarjouspyynnön.

Huh. Älä Clint unta näe. Wishful thinking!

En ole Vantaan kaupungin organisaatioiden tuottamia tarjouspyyntöjä montaakaan lukenut, mutta erään toisen suunnilleen saman kokoisen suomalaiskaupungin viime talvinen käynnistysakkujen kilpailutus ansaitsee tulla mainituksi. Ilmoituista valintakriteereistä eräs melko keskeinen, kylmäkäynnistysvirta, piti ilmoittaa käyttäen yksikkönä volttia. Missään ei oltu määritelty, millaisissa olosuhteissa ja millä virralla tuo olisi pitänyt ilmoittaa. Lisäksi huomionarvoista tässä kohdassa on se, että jos virtaa kysytään, niin yksikön kai pitäisi olla amppeeri. Akkujen kyseessä ollessa nuo amppeerit pitäisi vielä ilmoittaa jollakin jännitteellä jonkin ajan jossakin tietyssä lämpötilassa tai vielä mieluummin jonkin normin mukaisesti testattuna... Toinen mielenkiintoinen seikka oli se, että asiakirjoissa pyydettiin ilmoittamaan latausvirran vastaanottokyky määrittelemättä latausjännitettä ja lämpötilaa. Virranvastaanottokyky ei ollut edes ilmoitettujen valintakriteerien joukossa eikä siitä ollut mitään puhetta edes tekstiosassa, joten sinällään asialla ei pitäisi olla muuta merkitystä kuin se, että tarjoajille tulee turhaa kirjoiteltavaa. Tarjouspyynnön tärkein tehtävä on varmistaa se, että saadut tarjoukset ovat keskenään vertailukelpoisia ja koskevat sitä, mitä ostaja toivoo voivansa ostaa. Olisi mielenkiintoista tietää, miten vertailukelpoisia tarjouksia akuista saatiin. Clintillä pitäisi olla sähköpostissa luettavaa.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/19/11 20:46
By: Clint Eastwood

Näinpä....

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/19/11 20:54
By: Darth Vader

Vietetäänkö täällä kähminnän 5-vuotisiltaa...? Saako tulla mukaan? Tarvitaanko hanskoja? Tarjoillaanko kakkua ja keskiolutta? Onko Kielotiellä kabinetti varattu?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/20/11 19:47
By: Clint Eastwood

Kähminnän virallinen vuosijuhla pidetään lauantaina 15.10.2011 Sokos Hotel Vantaassa. Isot kunniamerkit.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/21/11 07:41
By: Tiikeri Puinen

Quote by: Clint+Eastwood

Isot kunniamerkit.

Nyt tuli kiire ilmoittautua Luontevasti juhlapuvussa (tjsp) -kurssille

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/21/11 09:32
By: Darth Vader

Quote by: Clint+Eastwood

Kähminnän virallinen vuosijuhla pidetään lauantaina 15.10.2011 Sokos Hotel Vantaassa. Isot kunniamerkit.

Sinne siis, hankin jostain juhlapuhujan joka sopii tapahtuman luonteeseen

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/21/11 17:26
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth+Vader

Quote by: Clint+Eastwood

Kähminnän virallinen vuosijuhla pidetään lauantaina 15.10.2011 Sokos Hotel Vantaassa. Isot kunniamerkit.

Sinne siis, hankin jostain juhlapuhujan joka sopii tapahtuman luonteeseen

Ehdotan alustajaksi vantaalaista kunnallispoliitikkoa Kimmo Kiljusta (sd), joka ei takavuosina ollut havainnut minkäänlaista kähmintää kotikaupungissaan. Pääpuhuja on tietysti itseoikeutetusti Suomen tuleva kuningas Paavo Väyrynen. http://www.vayrynen.com/presidentiksi

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/21/11 19:07
By: Clint Eastwood

Ketju lienee syytä taustoittaa tässä vaiheessa(kin): Kähmintää Keski-Uudellamaalla? Pelastustieto kähmii Keski-Uudellamaalla? PT: "Keski-Uudellamaalla sopimukset hyväksyttiin yksituumaisesti"

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/21/11 21:47
By: Korson Jeesus

Quote by: Clint+Eastwood

Pääpuhuja on tietysti itseoikeutetusti Suomen tuleva kuningas Paavo Väyrynen. http://www.vayrynen.com/presidentiksi

Sama jätkä? http://www.paavovayrynen.com/

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 08/23/11 18:09
By: Darth Vader

Kunnon kähmintää osataan muuallakin; Urheilun oikeusturvalautakunta päätti että Ruuskas-Antti lähtee kisoihin, ja Lapinlahden mies Lehtola jää varamieheksi. Ratkaisu on edelleen väärä, ja savolaisia sukujuuria omaavana olen seuraavan ratkaisun kannalla; todellinen pelimies olisi todennut avoimesti että Tero " The Great" Pitkämäki on täysin kuutamolla, ja Tertzi pitäisi lähettää Etelä-Koreasta sinne pohjoiseen naapuriin hänen suuruutensa Kim Jong Ilin kanssa heittämään keihästä. Kim on todellinen kaikkien lajien taitaja, hän kiersi tiettävästi mm. täyspitkän golfradan 38 lyönnillä, ja teki useita holareita. Keihästä tämä maailman paras urheilija ja valtiomies heittäisi varmasti yli 160 m, ja voisi opettaa jotain Terolle... Oikeasti; Tero teki lähtiessään yhtä linjattoman päätöksen kuin pelastusjohtaja ja eräs entinen henkilöstöpäällikkö konsanaan,täysin hampaaton heppu ei kehdannut sanoa että on ihan kuralla, vaan lähti kiltokuvapoikana katselemaan korealaisia tyttöjä. Ja kun joukkueen johto on herkkusienipolitiikan kannattajia, eikä uskalla sanoa että olet poika oikeasti ihan väärässä paikassa, on lopputuloksena muutama verorahoilla kustannettu lomamatka Koreaan. Miten tämä erehdyttävästi muistuttaa erään aluelaitoksen päätöksentekoprosesseja...?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 09/01/11 17:48
By: Darth Vader

Se mikä tänään nähtiin livenä, kerrottiin täällä viime viikolla varmana tietona, kähminnän asiantuntijoita kun olemme... Tero oli täysin kuutamolla, ja miehemme Koreassa on raportoinut paikan päältä seuraavaa: Tero ja valmennusjohdon edustaja J.Mäkelä on nähty nousemassa Pohjois-Koreaan menossa olevaan junaan, Hänen Erinomaisuutensa Kim Jong Ilin vieraaksi. Mäkelä on kutsuttu Pohjhois-Korean keihäsmaajoukkueen valmentajaksi, ja Terolle jaetaan suuret kunniamerkit iltajuhlassa,jossa hänelle myös vahvistetaan edustusoikeus kaikkiin kisoihin piirikunnallisista lähtien siihen asti kun hän on 75 v, onhan hänellä jo vahvat näytöt... "Kähminnän historia ja nykytila"-seminaarissa hotelli Vantaassa 15.10 käsitellään aihetta asiantuntijapaneelin alustamana,tervetuloa. Pukukoodina väliasun pusero,suuret kunniamerkit,virkahousut ja Kontio-kumisaappaat. Narikka vitosen, letkut ja suihkuputket jätettävä portsarille.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 09/01/11 17:57
By: Admin

Quote by: Darth+Vader

"Kähminnän historia ja nykytila"-seminaarissa hotelli Vantaassa 15.10 käsitellään aihetta asiantuntijapaneelin alustamana,tervetuloa. Pukukoodina väliasun pusero,suuret kunniamerkit,virkahousut ja Kontio-kumisaappaat. Narikka vitosen, letkut ja suihkuputket jätettävä portsarille.

Joudun siis hommaan virkahousut ja väliasun puseron? Eiks Jalakset kelpais mitenkään niin ei tarvis kontioita etsiä? Narikka ei ole vitosta vaan
Lauantai 15.10.2011 GEBARDI Liput 12€ (sis. eteispalvelumaksun)
http://www.tulisuudelma.com/

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 09/02/11 05:33
By: Darth Vader

Alan veteraanit saavat pukukoodista helpotusta, tunnistettava pelastusalan asu riittää kyllä. Gebardi on muuten pirun hyvä porukka, olen sen pariin kertaan nähnyt livenä...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/08/16 20:31
By: Clint Eastwood

Ja taas mennään... suosittelen varaamaan riittävän määrän popcornia ja yhden tähden Jaloviinaa.

Tilanne on taas päällä ja pitkin maakuntia touhutaan ilman hanskoja. Stay Tuned.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/10/16 10:43
By: kippari

HAA.
Mä luulin Clintinkin jo menehtyneen vaan vääräksi luulo jäi siis.
Stay tuned and tune to tubes

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/10/16 20:47
By: Clint Eastwood

Quote by: kippari

HAA.
Mä luulin Clintinkin jo menehtyneen vaan vääräksi luulo jäi siis.
Stay tuned and tune to tubesEihän nämä nöösipojat pärjää ilman nostoväkeä....

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/10/16 20:53
By: Clint Eastwood

Quote by: kekkonen

On se hyvä ettei tuohonkaan "kahvikuppikerhoon"tullut aikanaan liityttyä.Kannattaisi lopettaa sekaantuminen Kusimaan sisäisiin asioihin jos muuta sanottavaa ei ole kuin että jossakin on joku ehkä kähminyt.
SSPL syntyi mitalimiesten kerhoksi ja sellaisena näyttää myös pysyvän.
Käytännön asioista he ovat pihalla kuin lumiukot.Tilanne on vahvasti eskaloitunut taas siihen, että tiskin alla on muutakin kuin fairyä. Diplomatian kanavat on avattu ja katsotaan miten asianosaiset hallitsevat tälä kertaa omasta pelinavauksestaan johtuvat jatkotilanteet.
Mutta ihan oikeasti, kymmenessä vuodessa SSPL:n, AVI:n, päällystön ja neuvottelukuntien neuvottelukulttuuri on kuin Neuvostoliitosta. Olimme aikanaan kesyjä verrattuna nykyiseen facebookmaailmaan.

Pitkä kiekko ei tässä johda paitsioon.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/10/16 21:13
By: Clint Eastwood

26.10.2006 kello 00:42 alkuperäinen tarina...


Quote by: Clint Eastwood

"Mumutta sossopimuksesssa lukekee".

Olen vuosia puhunut siitä, että yksinkertaisinta toimintaedellytysten turvaamista on integroida palokunta sitä ympäröivään yhteiskuntaan ja lopettaa haihattelu toimikunnissa. Tämän nuo tuntemattomat ajettelijat vahvistivat.

Pari ajatusta joista voi jatkaa pureskelua (jos Liiton miehet uskaltavat idlailultaan osallistua keskusteluun)

Asia vain on liian yksinkertainen toteutettavaksi ja lähtee MUUTOKSESTA olemassa olevassa organisaatiossa ja sitä hallinnoivassa poliittisessa järjestelmässä.

Olennaisin muutos tulisi suorittaa poliittisella tasolla. Lopetettaisiin turvallisuuspalveluja tuottavien organisaatioiden pompotus päätöksenteossa sekä avustusten jako ja suuntaaminen poliittisin perustein, sekä lakkautettaisiin KAIKKI nykyiset työryhmät ja muut kahvikerhot mukaanlukinen nuoriso/nais/ym jutut. Organisaatioiden hallitukset ryhtyisivät suorittamaan niille kuuluvia tehtäviä ja laadittaisiin kokonaan uusi organisaatio, joka toteuttaisi nousujohteista koulutus- ja turvallisuusohjelmaa. Tiskinalla ei saisi päättää enää mitään ja siitä seuraisi aina 2 vuoden toimitsijakielto alkaen kiinnijäännistä sekä taloudellisen hyödyn korvaaminen vaikkapa kaksinkertaisena yhteiseen "hanskarahastoon". Tällöin kevät/syys/vuosikokoukset saisivat kaikilla tasoilla sen painoarvon mikä niille kuuluu. Päätöksentekoon liittyvistä asioista tiedotettaisiin avoimesti ennen kokouksia ilman erillistä pyyntöä.

Koulutusorganisaatio jauhettaisiin lihamyllyssä ja paistettaisiin uudestaan. Miksi? Eikai tolla nykyisellä paletilla kukaan normaali työssäkäyvä pysty osallistumaan yhtään mihinkään. Kurssien kestot on venytetty sivutulojen toivossa taivaaseen eikä edes kouluttajia saada. Laitoksilla "ei ole rahaa" ja kurssit alkavat arki-iltana viideltä. Väitteeni llienee jo todistettu liittojen omilla tilastoilla. Muutoinhan ei tarvittaisi jäsenrekrytointikampanjoita PSR:n avustuksella jos toiminta olisi houkuttelevaa?

Palokuntien puolelta SSPL on muutaman vastaavan lehteen annetun lausunnon jälkeen toteuttanut kaiken sen mitä ei pidä tehdä. Joskus toivon koko nykyisen järjestelmän romahtamista Neuvostoliiton tapaan, koska silloin olisi puhtaalta pöydältä helpompi luoda uusi toimiva järjestelmä ja unohtaa ne vapaaehtoiset jotka vaativat palkkaa vapaaehtoisuudestaan. Miksi palkkaa sitten vaaditaan? Tottakai siksi, että vapaaehtoinen organisaatio on epäonnistunut jäsentensä sitouttamisessa ja me-hengen luomisessa. Eihän kukaan meistä käy viikkoharjoituksissa tai hälytyksissä rahasta?

Viimeksi kuluvalla viikolla oli "vesilaitoksen pena" poikennut palokunnalla ensimmäistä kertaa ohimennen ja kahtellut kalustoa tilanteiden varalta. Paikallinen arkkitehtitoimisto on kohta painanut hommia muutaman vuoden, pankista soitetaan oma-aloitteisesti, tilitoimisto ja KHT-yhteisö tekevät talkoohintaan, pörssiyhtiön paikallinen toimipiste toimitti jakotukin "omana tuotantona" veloituksetta, vain muutamia mainitakseni. Kaiken tämän "ulkoistuksen" ja ympäröivän yhteiskunnan tuen jälkeen PALOKUNTA voi keskittyä core businekseen eli omaan ydinosaamiseensa, turvallisuuspalvelujen tuottamiseen. Verkoston luominen tyhjästä vie helposti 10 vuotta ja sen jatkuvuus pitäisi kyetä turvaamaan, ettei jokaisen sukupolven tarvitse luoda sitä tyhjästä.

Kaiken kruunaisi palokunnan toimintaa tukeva organisaatio, sellainen vapaaehtoinen järjestö, joka tuottaisi mitattavissa olevia tukipalveluja mitalien myöntämisen ja nisukerhoilun sijaan. Toimiva aluepelastuslaitosyhteys lienee kaukainen haave?Onko jokin muuttunut?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/11/16 16:28
By: Darth Vader

Kauan aikaa hiljaisena ollut galaxien välinen kähmintahälytin antoi karmivan päräyksen sunnuntain vastaisena yönä, ja tiesimme heti että jotain oli pahasti vialla.

Vaste siirtyi suoraan täyteen valmiuteen, ja aloimme ottaa selvää hälytykseen johtaneista tapahtumista. Tilanteen vakavuutta kuvaa se että ,keskeytimme erittäin raskaan pelastamisen kurssin kurssijuhlat, ja ryhmä siirtyi gaalaillalliselta suoraan johtokeskukseen ( TIHAPA).

Ja siellä se oli ruudulla;... kaikkien kähmintöjen esiäiti, Musta ruhtinas oli kutsunut örkit kokoukseen, ja yrittää kaikessa hiljaisuudessa kutsua kokoon Mustalle Portille joukot jotka etenevät Keski-Maasta kohti Helsingin Pasilaa. Siellä heitä odottaa ratkaiseva kokoontuminen Ratapihantielle Tuomiovuoren juurelle.

Tarkoituksena on kaapata ja viedä kilteiltä Keski-Maan palokuntalaisiksi itseään kutsuvilta hoboteilta kultainen jakoliitin, ja saada valtaansa koko Keski-Maan pikku paloasemat.

Siis jälleen puolustusasemiin...

Mikään ei ole edellisestä kähmintähälytyksestä muuttunut...

Hälytyksen taustalla on pienen, mutta sitkeän palokuntajoukon pelko siitä, että kun omat alueet joita on puolustettu vuosikymmeniä, muuttuvat muotoaan tulevassa aluejaossa niin, että oma ,tuttu yhteys katoaa, ja samalla saavutetut edut, jotka ovat joillain alueilla jopa huomattavia, katoavat Tuomion Rotkoon kuin Klonkku ja sormus...

Ajatus ,jota ollaan herättelemässä, on ehdottomasti hyvä ja kannatettava, yleisen keskustelun herättäminen vapaapalokuntien ja pikku hobittien asemasta uudessa aluejaossa ansaitsee keskustelun.. Mutta kun joukot kutsutaan kokoon tarkoin valitulla otoksella, josta on sitten mukava kerätä omien joukkojen esikunta, ja kierretään julkista kutsua/keskustelun avausta, on kaiki kähminnän kriteerit täytetty. Kun siitä sitten omat joukot valitsevat edustajakseen ystävällisen Galdafin, joka johtaa valmiiksi joukkoja sammutusautonsa katolta, ja kutsuu itseään " kaikkien valtuuttamaksi " ( vrt. eng. The Chosen One) valtakunnallisen oraganisaation neuvottelijaksi, on sotku viittä vaille valmis.

Lisätään soppaan hiukan hallintoa, ja otetaan mukaan aluehallintoa, joka tarjoaa yllättäen tilat koko prosessille. Mukaan astuu suuria linjoja vpktoiminnasta aikaisemmin vetänyt henkilö, jonka kanta sopimuspalokuntiin on edelleen alan legendoja..

Kyseisen tahon kuolematon kommentti .." kyllä ammattilaisen ja vpklaisen väliin pitää jäädä vähintään 15 heinäpaalin kokoinen rako, ja oikeastaan ne paalit tekee saman kuin vpk, ei niitä toisistaan erota..." elää edelleen kaikkien veteraanihobittien muistoissa, ja sille me kaikki edelleen hymyilemme kun nostamme sarvia Konnussa ...

Kyllä kai nyt pikku hiljaa pitäisi olla jokaiselle selvää että muutos oli tulossa joka tapauksessa. Alueelliset erot ovat suuria, ja kun toiminta-alueet muuttuvat , niiden sisälle jää väistämättä toisaalta isoja , alueensa ehdottomia ykköspalokuntia, joille kunta-aika ja vielä aluelaitoksetkin antoivat mahdollisuuden jatkaa aika avoimesti omaa puuhaansa, ja joille esimerkiksi paikallinen teollisuus antoi hyvän kasvu,- ja toiminta-alustan, ja toisaalta sinne jää pieniä ämpäri ja hosaryhmiä, joille saunaillat ja kaksi myrskykeikkaa vuodessa ovat toiminnan kohokohtia.

Kun nyt nämä 150-200 kertaa vuodessa lähtevät alkavat kaikessa hiljaisuudessa kerätä joukkoja, ja jättävät nuo pienet omilleen, on kaikki universumin viha heidän päällään.

Asiat saadaan keskusteluun, ja ne voi, ja kannattaa viedä yleisellä tasolla myös maaliin saakka. Mutta henkilöt jotka niistä lähtevät keskustelemaan , eivät saa olla jonkin yksittäisen ryhmät " haluutko mennä" viestillä kutsumia, vaan koko toiminnan kattavan otannan perusteella valitut, asiansa osaavat henkilöt toimivat koko joukon edustajina.
Ja kun mukana on virkamies, joka tarjoaa puiteet tapahtumalle, on sitä suuremmalla syyllä kutsuttujen ja asiasta päättävien joukon oltava mahdollisimman neutraalisti aluettaan edustavia, ei yhden tai kahden hobitin tehdaspalokuntaa tai Pohjolan Betoni ja Rapa TPK;ta edustava porukka, josta saa sitten kivat kaverikuvat tilaisuuden päätteeksi.

Menen nyt kammiooni vaihtamaan paristot kypärään, ja palaan takaisin...

Olkoon voima kanssanne, pikku palokuntalaiset...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/11/16 19:19
By: Clint Eastwood

Galaksien välisten lavatanssien seinäruusut oli myös otettu huomioon, kutsu kokkoukseen sai varmasti lahkeen märäksi useammassakin paikassa. Nyt päästään valtakunnallisiin hommiin, pöytäkirjantarkastajaksi tuomiovuorelle. Aikataulukin oli suunniteltu hienosti juuri ennen lomia, että lavatanssien pääartistilla olisi varmasti aikaa puuhata rauhassa.

Soittolista meni kuitenkin uusiksi vuorokaudessa näissä tansseissa vaikkei alkuperäisessäkään varmaan mitään vikaa ollut . Kunhan vähän tanssitaan...

Se on kumma juttu se luottamus, sen kerran menetettyään ei kannata ihmetellä galaksien välistä kähmintähälytystä jos jää itse uudestaan rysän päältä kiinni ja huutaa apua isoilta pojilta. Mielenkiinnolla odotan ylipapiston kostoa, edellisellä kierroksellahan ei ymmärretty valittujen edustajien roolia valitsijoidensa edunvalvojina.

Kuunnelkaa kaikki Pärre ja vaikuttakaa

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kcE-96tz3A4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/11/16 19:44
By: Darth Vader

Niinpä niin...

Tuolla yhdellä tämän maan kulmalla asiat on aina hoidettu omalla tavalla, ja ilmeisesti virkatie on tuntematon käsite.

Kutsuja Tuomiovuorelle Pasilaan on lähetetty kaveriperusteella, komeasti viralliset tiet kiertäen. ja kun asiantuntjoiksi on kutsuttu ihmisiä,jotka eivät missään olosuhteissa tule olemaan sopijaosapuolia tulevaisuudessa , ei kyseisellä tapaamisella ole mitään merkitystä.

Se kutsutaanko tapaamista epäviralliseksi vai ei, ei merkitse mitään, kutsujien tarkoitusperä on ollut alun perin selvä. Saada omat näkemykset mahdollisimman ajoissa " yleiseksi mielipiteeksi", jotta omat saavutetut asemat eivät vaarannu. ja kutsumalla kaverit mukaan se olisi onnistunut... Sen jälkeen voi todeta omalla porukalla, että " voidaan varmaan sopia niin että me jatketaan asioiden valmistelua.."

Esimerkiksi Uudellemaalle kutsun lähettäminen yksittäisille henkilöille, ei viralliselle neuvottelukunnalle, on osoitus piittaamattomuudesta , eikä todellisesta tahdosta saada aikaan luotettavaa kommentointia. Tiedoksi sinne; jos halutaan saada edustaja jatkossa paikalle, niin kutsut laitetaan yleisesti jakoon neuvotteluvaltuudet omaavalle taholle, ei yksityisviestinä.

Tässä tulee mieleen erään vanhan henkilöstöpalaverin palautekeskustelu jo vuosia sitten, tätä tuon Pasilan tilaisuuden järjestäjät onnistuneesti soveltavat:

Kun henkilöstöpalaveri oli ohi ,kysyttiin mitä henkilökunnalla olisi annettavaa palautteena päällikölle.
Oli hetken hiljaista, ja sitten eräs duunari nousi ja vastasi:

Täällä meillä yrityksessä on onnistuneesti sovellettu jo pitempään henkilöstöön herkkusienipolitiikkaa...

Päällikkö oli hiljaa, ja kysyi minkälaista se sitten on, ja duunari vastasi:
Meitä kohdellaan samalla tavalla kuin herkkusieniä, päälliköt heittelee päälle säännöllisesti paskaa ja pitää pimennossa, niin kyllä siellä viihtyy...Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/11/16 20:02
By: Clint Eastwood

Tästä puuttuu oikeastaan enää SPPL ja SPEK lanseeramassa "Järjestötoiminnan korttia", joka pitää suorittaa voidakseen osallistua järjestötoimintaan...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/12/16 15:31
By: Suihkuputki

Kähminnän laatu saa uutta pontta kun tutkitaan valtakunnassa annettuja määräyksiä jotka Sisäministeriön tunnuksin on leimattu, ja tiedoksi Erottajankadulta annettu, ja koska valtaa keskitetään etelään, onko edellämainittujen satuhahmojen marssin tarkoitusperät täysin selvät, vai onko kyseessä harhautus jolla valtaa koitetaan muiluttaa korkeamman viranomaiskäden kautta?

Aluehallintovirastojen uudistaminen
Nykyisestä kuudesta aluehallintovirastosta muodostetaan yksi valtakunnallisen
toimivallan omaava viranomainen joka toimii alueellisissa yksiköissä /
toimipisteissä. Päällekkäisyydet aluehallintoviraston ja keskusvirastojen kanssa
puretaan. Uudistuksessa henkilöstöä ei keskitetä yhteen toimipisteeseen.


Miten muuttuvat Aluehallintoviraston tehtävät, saavatko nämä enemmän valtaa, vai pedataanko jo asemia tuleviin koitoksiin? Vaihdetaanko vapaaehtoisten asemat heinäpaalimaneeseiksi?

3.) Pelastustoimi; pelastustoimen ja ensihoidon järjestäminen osoitetaan
viiden yliopistollista sairaalaa ylläpitävän maakunnan tehtäväksi
maakuntien yhteistyöalueittain. Kaikki maakunnat hoitavat näihin
liittyviä tehtäviä ja maakunnat sopivat yhteistyöalueittain
järjestämisvastuussa olevan maakunnan kanssa järjestämisen
rahoittamisesta.


Valtion suunnitelmista käy tulkiten ilmi se että vastuuta uudesta ja pohjoismaiden sekä pohjoiskalotin suurimmasta pelastuslaitoksesta jää Uudenmaan maakunnalle. Suurimmaksi tätä voi tituleerata ja tällöin mallia voisi luontevasti hakea Venäjän Federaation presidentin, kurkiauran suurimman kärkilinnun Vladimir Vladimirovits Putinin alaisesta EMERCOM:sta, jonka organisaatiokaavio muistuttaa jo valmiiksi meillä hyvinkin todellista muotoa, jossa valtaa on käyttämässä se kenen virkapuvussa on kilohinnalla verraten eniten metallia sekä parhaat kaverit. Lähinnä kysymykseksi jää, kuka tätä kurkiauraa siirtyy vetämään ja ketkä ovat siipimiehet? Kuka on Red-5?

Ehdotan opintomatkaa asiasta Moskovaan. Kulut voidaan kattaa sujuvasti jostakin soveltuvasta alan yhdistyksen budjetista koulutukseen varatusta rahasummasta.

Komentajat ovat itänaapurissa olleet yleensä johtajan titteleitä, sekä edesmenneessä DDR:ssä. Voidaanko tästä vetää johtopäätökset? Termihän olisi moneen tuttuun toimintatapaan verrattavissa, minä komennan te seuraatte.

Yritykset ja ajatukset jotka ovat esitetty, ovat kuten jo aikaisemmin mainittu kannatettvia. Mutta niinkuin monesti tieto on valtaa. Ja sitä valtaahan on käytetty.
Mikäli nykyaikaiset yhteysvälineet eivät ole osapuolilla vielä hallinnassa, monta vuotta nurkassa hiljaisena viestejä odottanut Telefax on puhdistettuna ja valmiina odottamaan yhteydenottoa.

Miljoonasade lauloi aikanaan "...Niin ennenvanhaan muutettiin Ihmiskäsin maailmaa Uskottiin ja raivattiin Oikotietä onnelaan Ja valta käänsi kylkeään Kun vaan ryhtyi vääntämään..."

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/12/16 16:57
By: Darth Vader

Päivä on taas tuonut uutta tuulahdusta avaruustuulten mukana , ja Taru Letkutornien Herruudesta on saanut uusia ulottuvuuksia.

Olemme pääsemässä tämän kähminnän ytimeen ja selvää on nyt että tarinaan on sorvattu menestyksekkäästi trilogian osat;
1. osa " Suihkuputkien herruus" , jossa eri alueiden pikku hobittipalokuntien päälliköt alkavat kiistellä siitä kenestä tulee uuden ison
MahtiSuihkuputken Haltija, ja joka saa samalla haltuunsa kaikkien muiden paloasemat, kaluston ja supikoiraviitan, joka on valmistettu Lappeenranta/Kouvola-välisen maantien varrelta kerätyistä supikoirien nahoista.
Pieni joukko hobitteja Keski-Maasta alkaa kuitenkin vastustaa MahtiSuihkuputken haltijaa, ja lähtevät etsimään kultaista suihkuputkea, jolla voitaisiin saada kaikki pikku palokunnat taas yhteen, ja karkoittaa lisää valtaa havitteleva vieraan kylän hobitti palopäällikkö.

2. osa" Letkutornien taistelu", jossa kukaan ei säästy tappioilta, letkua on levällään, vesitykit tekevät rumaa jälkeä joukkojen harvenevissa riveissä, tanner täytyy haljenneista kypärän visiireistä, ja parittomia hanskoja lojuu suunnattomia määriä taistelukentillä. Pillikeikkaa ei ole koskaan ajettu näin paljon, ja savuisten kenttien seasta nousee
aina välillä yksinäisiä palohobitteja jotka koettavat löytää takaisin omalle pikku paloasemalleen.
Etulinjoista kuuluu huutoa pimeydessä " lisää letkua, ja vesi poikki"

3. osa " Kyläpäällikön paluu" kertoo vanhan ja arvostetun palokunnan päällikön paluusta, kun hän yllättäen saapuu nostolavan korissa keskelle joukkoja kultainen suihkuputki kädessään.
Pikku päälliköt vaipuvat syvään vitutukseen, koska nyt heistä kukaan ei saa supiviitaa ja mitaleita.
Päällikkö vetäytyy Konnun Keskuspaloasemalle Pasilaan,ja hallitsee sieltä pitkään ja viisaasti.

Elävässä elämässä tuo kaikki on totta...

Kun joku täysin ulkopuolinen taho, täysin vieraan pelastustoimen alueella toimiva , alkaa yllättäen kysellä ympäri Suomea, omasta aloitteestaan, ja ilman minkäänlaista mandaattia muilta , mitä teillä maksaa pelastustoimen hoito, mitä jos sitä, ja mitä jos tätä ja suoraan toteaa että toivomus on, että muut pikku hobotit voisivat ottaa heille selvää omalta pelastuslaitokseltaan kaikista mahdollisista alueen kustannuksista,tehdä vertailutaulukon ja toimittaa sen sitten takaisin heille," jotta voitaisiin sitten päästä mukavasti alkuun ", pitäisi varotuskellojen soida ja kovaa.

Nämä tiedot ovat kuulemma tärkeitä saada heti aluksi Käskynhaltijan käyttöön, jotta voitaisiin lähteä muodostamaan neuvottelujen tavoitteita ja päämäärää.
Kaunis ajatus, mutta mikä ihmeen tarve on painaa paniikkinappulaa,ja aloittaa vaalikampanja " valitse minut kylän päälliköksi", kun pelastustoimen aluejako on vielä linjausvaiheessa.

Seuraava vaihe tällaisissa on yleensä se että , taho joka haluaa oikein kovasti kylän päälliköstä valtakunnan päälliköksi kerää esikunnan, ja esiintyy sen jälkeen sujuvasti
virallisena kantana kaikkeen.Ylenpalttinen ystävällisyys ja halukkuus hoitaa muiden asioita ei yleensä ole vastikkeetonta, vaan seuraava vaihe on se että kun minä hoidin
tämän, niin minun pitää saada sitten ensin tämä, ja tämä, ja vielä uudet hanskat, ja pari mitalia, ja oma tosi-tv ohjelma " Elämää letkutornissa"


Sopimuspohjana tähän uuteen valmisteilla olevaan " Kaakkois-Suomen pelastustoimen vapaaehtoiset hobitit" / Frivilliga Hobiter från Sydost Finland/ Volunteer Hobits from South-East Finland/ Freiwillige Feuerwehr der Südostens Finnland työnimellä kulkevaan Etelä-Suomen vapaapalokuntaan käytetään tiettävästi paperiliiton ja sataman ahtaajien tuntipalkkoja sekä vuosilomaehtoja.

Jokaisen Etelä-Suomen nykyisen hobittipalokunnan tulee lisäksi toimittaa MahtiSuihkuputkenHaltijalle sopimuskorvauksena joka vuosi mies ja hevonen, tiu munia, 10 kg puolukoita, 10 litraa appelsiinikiljua, neljä pakastettua sorsaa ja salaa kaadetun peuran ruho.

Hobiteille jaetaan asemille ajoneuvon vilkkujen kiilloitusvuorot, mitalien kiillotusvastaavan vakanssi, ja viikko-ohjelmaan sisältyy 24 tuntia pakollista harjoittelua kalustokilpailuihin.
Savumerkkien lähettämistä varten rakennetaan asemien pihalle merkkitulitornit, joissa on 24/7 päivystys.

Lainatakseni legandaarisen KeuPa HTn jääkiekkovalmentajan Ville Niemisen sanoja kuluvalta kaudelta hiukan muunnellen:
" Mä olen hyvin huolissani siitä että suomalainen sopimuspalokunnan päällikkö on ylimielinen, mä aion soittaa tän kokouksen jälkeen Harri Aholalle..."

Terveisiä forumpäivystäjille , saa lainata, mutta ei ole pakko...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/12/16 17:09
By: Suihkuputki

Quote by: Darth Vader

Päivä on taas tuonut uutta tuulahdusta avaruustuulten mukana , ja Taru Letkutornien Herruudesta on saanut uusia ulottuvuuksia.

3. osa " Kyläpäällikön paluu" kertoo vanhan ja arvostetun palokunnan päällikön paluusta, kun hän yllättäen saapuu nostolavan korissa keskelle joukkoja kultainen suihkuputki kädessään.
Pikku päälliköt vaipuvat syvään vitutukseen, koska nyt heistä kukaan ei saa supiviitaa ja mitaleita.
Päällikkö vetäytyy Konnun Keskuspaloasemalle Pasilaan,ja hallitsee sieltä pitkään ja viisaasti.Onko olemassa historiatietoa, onko jossakin hallittu joko.

a) Pitkään
b) Viisaasti
c) Onko olemassa prosessikuvausta pitkälle ja viisaalle

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/12/16 17:46
By: Darth Vader

Quote by: Suihkuputki

Quote by: Darth Vader

Päivä on taas tuonut uutta tuulahdusta avaruustuulten mukana , ja Taru Letkutornien Herruudesta on saanut uusia ulottuvuuksia.

3. osa " Kyläpäällikön paluu" kertoo vanhan ja arvostetun palokunnan päällikön paluusta, kun hän yllättäen saapuu nostolavan korissa keskelle joukkoja kultainen suihkuputki kädessään.
Pikku päälliköt vaipuvat syvään vitutukseen, koska nyt heistä kukaan ei saa supiviitaa ja mitaleita.
Päällikkö vetäytyy Konnun Keskuspaloasemalle Pasilaan,ja hallitsee sieltä pitkään ja viisaasti.Onko olemassa historiatietoa, onko jossakin hallittu joko.

a) Pitkään
b) Viisaasti
c) Onko olemassa prosessikuvausta pitkälle ja viisaalleArvoisa veljeskunnan jäsen Suihkuputki, kysyt viisaita, pääset vielä uudessa organisaatiossa suihkuputken kantajan vaativaan tehtävään...( vrt. aseenkantaja entisajan turnajaisissa...)

Sanat "pitkään " ja " viisaasti" eivät tosiaan aina valitettavasti kulje samassa aikajanassa rinta rinnan.

Historia tuntee valitettavia esimerkkejä pitkään hallinneita, mutta ei välttämättä niin viisaasti johtaneista johtajista. Suurin ongelma on aina se ,että jotkut viihtyvät suihkuputken kahvassa liian pitkään, eivätkä ymmärrä päästää irti , vaikka letku on ollut poikki jo vuosia, eikä virtaus ja paine kohtaa enää omaa suoritustasoa..
Näitä löytyy niin yritysmaailmasta kuin pelastustoimen eri organisaatioista. Myös tällä hetkellä niin isoissa kuin pienissäkin palokunnissa elää vahva " mikään ei perkele saa muuttua, ja minä tiedän että vesi ei voi tulla punaisesta letkusta läpi, kun se on aina ennen tullut valkoisesta..."- henki.

Tämä on valitettava esimerkki elävästä elämästä, ja pelottavan usein kuulee edelleen perusteluna sen että, palomieheille ei voi antaa mitään uutta kalustoa, koska sen opettelu on vaikeaa, ja he ovat tottuneet vanhaan... Onhan se selvää että kun levittimen rungon väri muuttuu oranssista harmaaseen, niin kyllä se polttaa rakot käteen koko palokunnalle, henkeä ahdistaa, tulee kaksoiskuvia, yökastelua, ja kaikille määrätään kolmen vuoden terapia...
Tuo siis ei ole viisasta johtamista...

Viisaasti johtavia onneksi löytyy myös, harmi että jotkut heistä toteavat muutosvastarinnan niin suureksi,että jättävät alan liian varhain, ja menevät sinne missä heitä kuunnellaan.
Eli alan ongelma on monesti se että ne jotka eivät osaa, haluavat johtaa, ja ne jotka osaavat, vaiennetaan tehokkaasti..

Tässä kähminnässä pelko kohdistuu siihen että jotkut tahot haluavat johtaa, ja kaikkien muiden pitäisi ymmärtää miten hyviä he siinä olisivat. Mutta kun sitä ei muuten saa tiedoksi , pitää laittaa myllykirjeitä, ja esittää tärkeää.. Pitkä hallintokausi tuossa voi olla tarjolla, viisaudesta en osaa sanoa mitään varmaa, ainakaan CV ei näytä kovin hyvältä.

Kysyit onko pitkään ja viisaasti johtamiselle prosessikaaviota.. Toki sellainen on tehty...
Tässä sinne linkki, seuraa kaaviota , ja löydät perille kaiken viisauden lähteelle...
http://www.kokkola.fi/palvelut/asuminen_ja_rakentaminen/kokkolan_vesi/fi_FI/jatevedenpuhdistamon_prosessikaavio/_files/88612339233133652/default_FS/sako2.gif

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/12/16 19:43
By: Suihkuputki

On hyvä muistuttaa lähtökohdista, jotka luotiin 10 vuotta sitten.

"Sopimuspalokuntien liiton puheenjohtaja Isto Kujala sanookin, ettei saavutetuista eduista aiota luopua."

http://yle.fi/uutiset/vapaapalokuntien_rahoista_kiistaa/5754357

Internet ei unohda.

SSPL kotipaikkana on Lappeenranta, onko tätä odotettavissa kun siirrytään asiassa eteenpäin?

http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat/lappeenranta-sanoi-ei-miljoonavaatimuksille/

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/13/16 19:20
By: Darth Vader

Koska näyttää siltä että tähän maahan ollaan perustamassa 24.5 erään yksityishenkilön voimin koko Etelä-Suomen kattavaa sopimuspalokuntaa, haluan esittää kyseiselle taholle muutaman kysymyksen:

1. Herra palokunnan päällikkö, miksi juuri te valitsitte itsenne kutsumaan kaikki muut pikku palokuntalaiset koolle ?
2. Miten kutsun saaneet valittiin? Kivan kaverin maineen mukaan, ovatko he mökkinaapureita, lapset samassa tarhassa, kuulutte samaan kalakerhoon tai pelaatte samassa
golfseurassa? Vai sen perusteella, että kukaan ei vuotaisi mitään julkisuuteen..
3.Mainitkaa edes yksi hyvä syy, miksi kenenkään pitäisi tulla juuri teidän kutsumaanne kokoukseen? Jos järjestän samalle illalle Linnanmäelle vastaavan tilaisuuden ja lupaan kaikille saapuneille rannekkeet ja hattarat, niin Pasilasta on lyhyt matka kävellä sinne , tulkaa mielummin viikinkiveneeseen, niin saadaan kaikki oksentaa kilpaa kun se menee ympäri...
4. Jos liityn palokuntaanne, saanko heti ajaa pillikeikkaa..?
5. Oletteko jo avanneet edustustilin Panamaan? Jos ette, niin miksi ei?
6 Aiotteko väitellä tohtoriksi aiheesta" Suuret kunniamerkit/ uhka vai mahdollisuus?
7. Onko palokunnallanne tanssilava, ja jos on , esiintyykö juhannuksena Trio Erectus?
8.. Pidättekö mustasta makkarasta?
9.. Tunnetteko ammattikoulun palon historian..?
10. Voidaanko saada ylilento Karjalan Lennostolta , jos voitetaan JEHU maljakisa?

Kunnioittaen Suurta MahtiSuihkuputken Haltijaa lähestyen
Darth Vader

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/14/16 21:45
By: Suihkuputki

On rauha, tyyni. Se edeltää yleensä jotakin suurta. Asia on siirtynyt käymistilaan ja kaikki odottavat seuraavaa siirtoa. Taustalla kuitenkin kiehuu.

Laudalla luultiin olemassaolevan jo Shakki, jossa tarvitsisi enää vain tehdä Matti jolloin kaikki olisikin niinkuin ennen.

Kutsuin tänään kokoon muinaisia henkiä palosuojan lattialle muodostetussa rituaalikehässä, jonka kerrotaan tuovan paikalle menneiden aikojen palokuntien päälliköt. Jotka kaikessa viisaudessaan antaisivat tilanteeseen kullanarvoisia neuvoja verikauhoineen joissa kiiltävät sotiakin nähneet kokardit. En onnistunut. Paikalle saapui vain pieni osa yhdistyksen edellisen vuosisadan alussa pidetyn 10 vuotisjuhlien jälkiseurauksena aikaansaatuja esiaviollisten suhteiden aikamiehiä.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/15/16 07:19
By: Darth Vader

Quote by: Suihkuputki

. Paikalle saapui vain pieni osa yhdistyksen edellisen vuosisadan alussa pidetyn 10 vuotisjuhlien jälkiseurauksena aikaansaatuja esiaviollisten suhteiden aikamiehiä.Julistauduitko heidän päällikökseen, ja ilmoitit että sinua on puhuteltava MahtiSuihkuputken Haltijana...?
Lisäksi kerroit että kokoonnutte 24.5 klo 18.00 Pasilan asemalla perustamaan uutta palokuntaa ,Pasilan virastotalon VPK;ta, johon on kutsuttu perustajajäseniä ympäri eteläistä Suomea.
Järjestetään suuri kansanjuhla, jossa puhuu kaikkien heinäpaalien ystävä valtion hallinnon edustajana sekä itse itsensä paikalle kaukaa itäiseltä rajalta kutsunut Pienen Suihkuputken Haltija,joka haluaisi kovasti tulla isona kaikkien palokuntien päälliköksi.
Hänen puheensa jälkeen siirrymme Messukeskukseen, jossa juhlakansalle tarjoillaan appelsiinikiljua ja lammaspaistia.

Lopuksi marssimme Tuusulantietä Flamigoon, ja siellä järjestetään suurena iltakilpailuna¨ensimmäiset uusien sääntöjen mukaiset JEHU maljakisat. Uuden kiertopalkinnin on lahjoittanut Laatokan aluehallintoviraston pelastustoimen yksikkö.. Lajeina ovat hohtogolf, erittäin korkean paikan pelastustehtävä kauppakekuksen aulan porrastasanteelta , tietokilpailuosuus jossa kysytään palokunnan tilinumero, tilin saldoa, ja tunnuslukua sekä myöhemmin ilmoitettava sokkotehtävä.

Aamulla kaivetaan valtion VISA Elecron esiin, maksetaan hotelli, ajetaan takseilla lentokentälle, ja lähdetään lopuksi Leville Hulluun Poroon viikoksi korkean paikan seminaariin.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/16/16 20:20
By: Suihkuputki

Quote by: Darth Vader

Koska näyttää siltä että tähän maahan ollaan perustamassa 24.5 erään yksityishenkilön voimin koko Etelä-Suomen kattavaa sopimuspalokuntaa, haluan esittää kyseiselle taholle muutaman kysymyksen:

10. Voidaanko saada ylilento Karjalan Lennostolta , jos voitetaan JEHU maljakisa?Ylilennot suuntautuvat sinne mistä tilaus tulikin. Onko JEHU maljakisan tulos enteilyä tulevasta? Oliko tuomaripelillä osuutta asiaan?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/17/16 09:23
By: Darth Vader

Perustetaan työryhmö selvittämään asiaa, ja varataan AVIsta sille tilat kolmeksi kukaudeksi, siellä on kuulemma mahdollita varata ihan ykstyistilaisuuksiakin, ensi viikollkin on kuulemma sellainen Olen jo tuomaripelin osalta soittanut Harri Aholalle...


https://fi.wikipedia.org/wiki/Harri_Ahola

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/19/16 19:54
By: Clint Eastwood

Taitaa mnisteriö ja muut urhot tehneet liikaa reissuja Neuvostoliittoon ja Pohjois-Koreaan (tai sitten *censored*on):


YLE: Uneton Pjongjangissa

Tinkimättömällä kurilla koossa pysyvä Pohjois-Korea on äärimmilleen viety isoveliyhteiskunta, jossa menestyminen perustuu pokkurointiin ja vasikointiin, verkostojen hyödyntämiseen ja häikäilemättömään valtion omaisuudella rikastumiseen.

Jäljellä on kulissien pönkitystä, teeskentelyä, kaksoiselämää, pelkoa ja raakaa selviytymistä maanalaisessa markkinataloudessa. Miten tällainen aikapommi puretaan?

Hyvä uutinen on se, että Pohjois-Korea haluaa itsekin purkaa aikapomminsa. Maassa tiedetään ihan hyvin, millaiseen umpikujaan se on sekä itsensä ajanut, ajautunut että ajettu.

Sisäisen uskottavuuden ja ulkoisen julkisuuskuvan takia mitään virheitä ei voida myöntää, mutta niistä voidaan silti yrittää ottaa oppia. Näin tehdään varovasti kun eliitin jälkikasvu opettelee yliopistoissaan markkinatalouden alkeita.


Veronmaksajan näkökulmasta näiden uusien hallintohimmelien ja säästöjen tekeminen on hyvä juttu, nehän alentavat suoraan kustannuksia ja tehostavat toimintaa. JA niiden tulee alentaa kokonaisveroastetta. Mutta mitä luinkaan lehdestä, SOTE-uudistus nostaa kunnallisveroa!

Tuossa katselin jo ennen esikouluikää päivähoitomaksua. Se nousi muutamassa vuodessa 230 eurosta 284 euroon. Mihin nämä jatkuvasti nousevat verot ja muut maksut käytetään?

Parempaan palveluun, vasteeseen jne vai norsunluutorneihin?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/21/16 18:05
By: Darth Vader

Näyttää siltä että ensi viikon Helsingin AVIn tiloissa pidettävän Etelä-Suomen VPK tilaisuuden järjestävä taho ei pysty/ halua selventää taphtuman todellista tarkoitusta.

Veikkaisin jälkimmäistä syytä, sillä kenttäväen käsitys salassa valmistellun tapaamisen tarkoituksista on edelleen pääsääntöisesti se ,että joku/jotkut halauavat varmistaa oman asemansa myös jatkossa, kun alueet suurenevat, todelliset tahtotilat pidetään piilossa loppuun asti .
Kiinnostus satojen palokuntien äänitorvena kiinnostaa ymmärrettävästi, ja siitä saa aina isommat mitalit rintaan kuin tavallisena kylän päällikkönä.

Jos nyt vielä joku haluaisi pelastaa tilanteen, niin kannattaisi todeta reilusti että homma on erittäin huonosti ja kaikkien hyvien hallintotapojen vastaisesti valmisteltu, ja tilaisuus perutaan. Myös AVI Pasilassa voisi ryhdistäytyä, ja miettiä kannattaako tarjota tilojaan joka ikiselle pyytäjälle , joka yksityishenkilönä haluaa niitä käyttää omiin tarkoituksiinsa.

Vielä ehtii perua, niin ei näytä julkisesti niin pahalta...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/22/16 17:38
By: Clint Eastwood

No joo... Taitaa olla ihan perhepiirissä varailtu neukkaria...

http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/valtionhallinto/leinonen-etela-suomen-aviin-haluan-olla-vaikuttamassa-uudistukseen/

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/22/16 17:48
By: Darth Vader

Nyt alkaa kiinnostaa...

Mukaan tulee sitten jo mahdolliset sisäpiirin tiedot pelastustoimen uudistuksen valmisteluista, ja AVIn osuus vkp toimen yhdistämisestä Etelä-Suomessa saa ihan uuden piirteen...
Onkohan valmistelut viety jo kuinka pitkälle, kaikessa hiljaisuudessa viime syksystä alkaen.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/22/16 18:09
By: Clint Eastwood

Ja tohon ymppää vielä Jehumalja-joukkueen...

http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat/anjalan-vpk-palokuntien-suomen-mestari-kilpailu-kulkee-verissa/

Vaikka Suomessa on yhdistymisvapaus, minusta nyt on kyllä aika alkaa jääväämään isäntiä.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/22/16 20:46
By: Clint Eastwood

Siteerataanpa sitten lisää Mira Leinosta Pelastustiedon sivuilta

Pelastustieto/Mirafoni: Tieto on valtaa – mutta vain jaettuna

Viimeistään nyt olisi viisasta aloittaa tietoinen asenneilmaston muutos yhteistyön tekemisen puolesta niin pelastuslaitoksissa, valtion pelastusviranomaisissa kuin alan järjestöissäkin. Pelastustoimen uudistamishankkeen toivonkin suorastaan pakottavan alan tekemään yhteistyötä keskenään aivan uudella tavalla. Yhteistyön tekeminen vaatii raameja, joiden mukaan tulee toimia. Yhteistyötä tehdessä on tärkeää pysyä omana itsenään ja kuunnella toista osapuolta sekä kokea myös itse tulevansa kuulluksi. Tämä tuntuukin olevan monesti pelastustoimen kompastuskivi; joustoa ei ole yhtään, se on joko minun tapani toimia tai sitten ei millään tavalla. Yhteistyötä tehdessä onkin tärkeää malttaa mielensä ja hidastaa näkemyksien muodostamista, sillä useimmiten paras lopputulos ei tule yhden ihmisen osaamisen kautta, vaan yhteistyön kautta. Tieto on valtaa, mutta vain kun se on jaettuna.

Teksti: Mira LeinonenRe: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/23/16 11:26
By: Darth Vader

Aamen...

eihän se nyt käy,että minä kerron esimerkiksi muille ,mitä tiedän, silloin kukaan ei enää kunnioita ,paina päätä lattiaan,eikä pyydä minnekään luennoimaan, enkä saa leikkiä paskantärkeää pilkunviilaajaa, varsinkin Paperiliiton erittäin raskaan pelastamisen kurssi voisi mennä kokonaan ohi..

Terveisiä koko kokousväelle , joka yrittää huomenna tehdä suuria linjanvetoja siellä Pasilassa AVIssa , vaikka oikeasti mehän emme tiedä että siellä on joku kokous,emme myöskään että siihen on pyydetty selvityksiä, koska ne ovat salaisia, ja niitä ei ole koskaan saatu pyynnöistä huolimatta, ja että se ei oikeasti ole kokous vaan "tiedotustilaisuus", jossa vaan tunnustellaan yhteistyön mahdollisuuksia.

Todellisuudessa mitalit on jaettu, aikataulut tehty, rahatkin jo kohta sovittu, ja kansainvälinen koulutusmatka Saksaan ja Itävältaan tutustumaan paikallisiin palokuntiin varattu,
matkan teemana " kuinka kannan suuria kunniamerkkejä oikein...

Vinkkinä ,että neuvostokenraaleilla oli niitä aseenkantajia paraateissa, jotka kävelivät isojen levyjen kanssa perässä jossa mitalit oli kiinni, kun rintapuoli ei riittänyt...
Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/24/16 03:21
By: 209

Mielenkiinnolla odotan, mahtuisinko mukaan tuolle "Kanna mitalejasi oikein" -seminaarimatkalle.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/24/16 07:35
By: Suihkuputki

Eli voidaanko päätellä että asiaa valmistellaan jopa perhepiirissä ja perhesuhteiden välityksellä?

Missäkohtaa menee virallisen jääväämisen raja? Ja miten voidaan varmistua siitä ettei viranomaistietoa vuoda yksityishenkilöille?

Kuten jokainen meistä tietää, tällaisissa asioissa tulisi noudattaa hyvää hallintotapaa, jolloin katsottaessa tähänkin aiheeseen liittyy useita kysymyksiä.

Miten yksityishenkilö saa varattua tiloja aluehallintovirastosta?
Miten aluehallintoviraston tiedon kulkeutuminen yksityishenkilöille estetään?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/24/16 18:44
By: Darth Vader

Alla julkinen ministeriön tietopyyntö, 19.5 annettu... Tätä varten istutaan tänään Suuren MahtiSuihkuputken haltijan kokouksessa Pasilan Tuomiovuorella

Alkuperäistä voi tiedustella tällä nimikkeellä:
Pyyntö SM1613248 1 (18)
00.01.05.00
SMDno-2015-2070
19.05.2016
Jakelussa mainitut
Pelastustoimen uudistushankkeen työryhmät
Hallitusohjelmaan sekä hallituksen sote- ja aluehallintouudistukseen liittyen sisäministeriö on
asettanut hankkeen pelastustoimen uudistamiseksi 15.12.2015. Pelastustoimen järjestelmä siirtyy
uudistuksen yhteydessä kunnilta maakunnille. Uudistuksen tavoitteena on myös kehittää
pelastustoimen järjestelmää.

Sisäministeriö on valmistellut hanketta yhdessä pelastuslaitosten kanssa. Hanke muodostuu
neljästä osahankkeesta:
1. Osahanke 1: Lakihanke
2. Osahanke 2: Yhteistoiminta pelastustoiminnassa ja poikkeusoloissa
3. Osahanke 3: Pelastustoimen ja pelastuslaitosten muiden palvelujen kehittäminen
4. Osahanke 4: Henkilöstö, talous, tietojärjestelmät
Pelastustoimen uudistushankkeen osahankkeiden alle perustetaan 14 työryhmää seuraavasti:

Osahanke 1: Lakihanke
1. Pelastuslain uudistaminen (pj. SM)
Sisäministeriö kutsuu edustajat työryhmään.

Osahanke 2: Yhteistoiminta pelastustoiminnassa ja poikkeusoloissa
2. Alueellinen yhteistoiminta pelastustoiminnassa ja poikkeusoloissa (pj. SM)

Osahanke 3: Pelastustoimen ja pelastuslaitosten muiden palvelujen kehittäminen
3. Riskianalyysi-työryhmä (pj. pelastuslaitosten edustaja)
4. Pelastuslaitoksen perusprosessityöryhmä (pj. pelastuslaitosten edustaja)
5. Onnettomuuksien ehkäisyn yhdenmukaistaminen (pj. pelastuslaitosten edustaja)
6. Pelastustoiminnan johtamisen kehittäminen (pj. SM)
7. Palveluiden tuottavuuden kehittäminen -työryhmä (pj. pelastuslaitosten edustaja)
8. Kansainvälinen pelastustoiminta -työryhmä (pj. SM)

9. Sopimuspalokuntatoiminnan edistäminen (pj. SM)

10. Pelastuslaitokset ensihoidon palveluntuottajana (pj. pelastuslaitosten edustaja)

Osahanke 4: Henkilöstö, talous, tietojärjestelmät
11. Talousryhmä (pj. SM)
12. Henkilöstöryhmä (pj. pelastuslaitosten edustaja)
13. Työhyvinvointiryhmä (pj. pelastuslaitosten edustaja)
14. Tietohallintoryhmä (pj. SM)

Sisäministeriö Pyyntö 2 (18)
19.05.2016
Sisäministeriö pyytää seuraavia tahoja nimeämään ehdokkaitaan työryhmien jäseniksi.
1. Pelastuslaitoksia pyydetään nimeämään osahankkeiden 2, 3 ja 4 kaikkiin työryhmiin
enintään viisi edustajaa. Niihin työryhmiin, jotka asetetaan pelastuslaitosten
puheenjohdolla toimiviksi, sisäministeriö pyytää pelastuslaitoksia ehdottamaan
viidestä edustajasta yhtä puheenjohtajaksi ja yhtä sihteeriksi.
2. Aluehallintovirastoja pyydetään nimeämään yhteisen edustajan työryhmiin numero 2,
3 ja 6.
3. Suomen Kuntaliittoa pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmiin numero 2, 12 ja
13.
4. Pelastusopistoa pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmiin numero 3, 4, 6 ja 14.
5. Julkisten ja hyvinvointialojen liittoa JHL, Pelastusalan Toimihenkilöliittoa, Julkisja
yksityisalojen toimihenkilöliittoa Jyty, Suomen Palomiesliittoa SPAL ja KT
kuntatyönantajia pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmiin numero 7, 12 ja 13.
6. Tehyä pyydetään nimeämään edustaja työryhmään numero 12.

7. Suomen Sopimuspalokuntien liittoa pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmiin
numero 9 ja 13.


8. Suomen Palopäällystöliittoa pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmään numero
13.

9. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöä pyydetään nimeämään yksi edustaja
työryhmään numero 9.


10. Sosiaali- ja terveysministeriötä pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmiin
numero 10 ja 14.
11. Valtiovarainministeriötä, sisäministeriön poliisiosastoa sekä sisäministeriön
hallinto- ja kehittämisosastoa pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmään
numero 14.
12. Kriisinhallintakeskusta pyydetään nimeämään yksi edustaja työryhmään numero 8.
Sisäministeriö pyytää toimittamaan jäsenehdotukset yhteystietoineen 10.6.2016 mennessä
osoitteeseen jonna.lehti@intermin.fi ja kirjaamo@intermin.fi sekä tiedoksi
taito.vainio@intermin.fi.
Lisätietoja antaa hankejohtaja Taito Vainio, +358 295 488 423 tai
taito.vainio@intermin.fi.

Sisäministeriö Pyyntö 3 (18)
19.05.2016
Pelastusylijohtaja Esko Koskinen
Hankejohtaja Taito Vainio
Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu asianhallintajärjestelmässä.
Sisäministeriö SM 19.05.2016 klo 15:14. Allekirjoituksen oikeellisuuden voi
todentaa kirjaamosta.
Liitteet Perustettavat työryhmät ja niihin kutsuttavat organisaatiot

Työryhmäkortit
Jakelu Pelastuslaitokset
Valtiovarainministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sisäministeriön poliisiosasto
Sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosasto
Pelastusopisto
Kriisinhallintakeskus
Aluehallintovirastot
Suomen Kuntaliitto
Suomen Sopimuspalokuntien Liitto
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Suomen Palopäällystöliitto
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Pelastusalan Toimihenkilöliittoa
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty
Suomen Palomiesliitto SPAL
KT kuntatyönantajat
Tehy
Tiedoksi Sisäministeri Petteri Orpo
Kansliapäällikkö Päivi Nerg
Erityisavustaja Ville Valkonen
Erityisavustaja Mikko Kortelainen
Hankkeen ohjausryhmä
Sisäministeriön pelastusosaston yksiköt
Sisäministeriö Pyyntö 4 (18)

19.05.2016
LIITE 1: Perustettavat työryhmät ja niihin kutsuttavat organisaatiot
Työryhmä Pj Organisaatiot
1. Pelastuslain uudistaminen SM SM, Pelastusjohtajien edustaja, AVIen
edustaja
2. Alueellinen yhteistoiminta pelastustoiminnassa ja
poikkeusoloissa
SM SM, Pelastuslaitokset, AVIen edustaja,
Kuntaliitto
3. Riskianalyysityöryhmä Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset, AVIen edustaja,
Pelastusopisto
4. Pelastuslaitoksen perusprosessityöryhmä Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset, Pelastusopisto
5. Onnettomuuksien ehkäisyn yhdenmukaistaminen Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset
6. Pelastustoiminnan johtamisen kehittäminen SM SM, pelastuslaitokset, AVIen edustaja,
Pelastusopisto
7. Palveluiden tuottavuuden kehittäminen -työryhmä Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset, Jyty, PTL, SPAL,
JHL, KT
8. Kansainvälinen pelastustoiminta -työryhmä SM SM, pelastuslaitokset, CMC

9. Sopimuspalokuntatoiminnan edistäminen SM SM, pelastuslaitokset, SSPL, SPEK

10. Pelastuslaitokset ensihoidon palveluntuottajana Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset, STM
11. Talousryhmä SM SM, pelastuslaitokset
12. Henkilöstöryhmä Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset, Jyty, PTL, SPAL,
JHL, Tehy, KT, Kuntaliitto
13. Työhyvinvointiryhmä Pelastuslaitosten
edustaja
SM, pelastuslaitokset, SPPL, Kuntaliitto,
SSPL, Jyty, PTL, SPAL, JHL ja KT
14. Tietohallintoryhmä SM SM(PEO, PO, HKO), pelastuslaitokset,
Pelastusopisto, VM, STM


Sisäministeriö Pyyntö 13 (18)
19.05.2016
Työryhmä: III.7 Sopimuspalokuntatoiminnan edistäminen -työryhmä

Työryhmän kokoonpano:

Työryhmän tavoitteena on edistää sopimuspalokuntajärjestelmän ylläpitämistä.

Työryhmään pyydetään jäseniksi pelastuslaitosten edustajia sekä sisäministeriön edustajaa ja SPEK:n ja
SSPL:n edustajaa. Puheenjohtajaksi nimetään sisäministeriön edustaja.

Työryhmään esitettävillä/valittavilla tulisi olla laaja-alaisesti osaamista ja näkemystä
- sopimuspalokuntien ja pelastuslaitosten toiminnasta
- pelastuslaitosten ja sopimuspalokuntien sopimusneuvotteluista
Tehtävät ja aikataulu:
1. Laaditaan työsuunnitelma ja aikataulu, jotka hyväksytetään hankkeen ohjausryhmällä. Työryhmä
voi esittää työsuunnitelmassa alla olevien lisäksi muita tarpeelliseksi katsomiaan tehtäviä.
2. Selvitetään sopimuspalokuntien ja henkilökohtaisten sopimuksien nykytila (volyymi, kustannukset,
maantieteellinen kattavuus jne). Tehdään yhteistyötä Henkilöstötyöryhmän kanssa.
Alustava aikataulu: 30.11.2016 mennessä

3. Luodaan yhteinen prosessi sopimusten alueittaiseksi yhtenäistämiseksi. Prosessin mukaisesti
aloitetaan uusilla pelastustoimen alueilla (poliittisen päätöksen varmistuttua) sopimusneuvottelut.
Alustava aikataulu: prosessi tulisi olla luotuna 31.12.2016 mennessä

4. Tuetaan myöhemmin aloittavaa Pelastustoimen koulutusjärjestelmää uudistavaa työryhmää
sopimuspalokuntien koulutusta koskevissa osioissa.

Alustava aikataulu: aikataulu varmistuu osahankkeen IV työryhmän perustamisen jälkeen
5. Tuetaan Pelastuslaitosten perusprosessi -työryhmää sopimuspalokuntatoimintaa koskevissa
asioissa.
Alustava aikataulu: aikataulu varmistuu Pelastuslaitosten perusprosessi -työryhmän työn
edistyessä

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/26/16 05:25
By: 209

Milläköhän perusteella Suomen Sopimuspalokuntien liitto on valittu nimeämään edustaja edustamaan sopimuspalokuntia? Läheskään kaikki palokunnat eivåt kuulu Iston kerhoon nyt - eikä tulevaisuudessakaan.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/26/16 10:14
By: Suihkuputki

Onko Kanta-Hämeen rajaa mahdollista hivuttaa alaspäin?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/26/16 11:33
By: Clint Eastwood

Vaihtaa palokunnan kotipaikkakunnan ja myy rajat ylittävinä palveluina?

Saako tukea EU:lta jos kotipaikka on esim Romaniassa ja vie palveluja Suomeen?

Voiko mahdolliset verot välttää sopimuksella Luxemburgin tai Alankomaiden kanssa?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/26/16 19:04
By: Suihkuputki

Useampi vois käyttää Kaj Kunnaksen kieltä:

– Itselläni ei ole mandaattia ja natsoja sanoa mitään. Hoito on kuitenkin loistavaa, ja siitä olen erittäin kiitollinen, Kunnas sanoi."

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-2000001187777.html

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/27/16 20:12
By: Suihkuputki

Mitään syytä ei ole huoleen.

Asioitamme hoitavat selvästi Paperimiehet, Hanna Pakarisen kappaleen aiheet, sekä raiteilla liikkuvien kulkuneuvojen edustajien liitto.

Työehdot tulevat olevaan murskaavat.

Vuosisadan työtaistelu on tulossa.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/27/16 20:25
By: Darth Vader

Mukaan on kutsuttava myös kaikkien työtaisteluiden esi-isät , satamien ahtaajat. Siellä osataan ottaa työtaistelut ja neuvottelut tosissaan, 6000,00 kuussa ei riitä liksana , ja heti jos jollain on ollut hiukan huono viikonloppu ja paha mieli kun naapurilla oli paremmaat grillieväät, niin kyllä sen takia kannattaa koko Suomi pysäyttää viikoksi..

Jos siis sataman ahtaaja on vpkssa ja toinen palokunta saa uudet hanskat ja ahtaajan palokunta ei, niin kaikki satamat ryhtyvät heti tukilakkoon. Sama koskee myös paperitehtaita, jos ei tule uutta suihkuputkea paikkakunnalle, niin ei rullat liiku, perkele...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/27/16 20:28
By: Clint Eastwood

Eli edelleen alan kuumin kysymys on jo toistasataa vuotta:


MISTÄ SAA HANSKOJA!

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/28/16 19:00
By: Suihkuputki

http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat/etelan-sopimuspalokunnat-uudistuksesta-alkaa-odotelko/

Kokouksessa keskusteltiin muun muassa sopimuspalokuntien tavoitteista uudistuksessa. Sopimuspalokuntien mukaan kaikkien nykyisten sopimuspalokuntien kanssa pitää tehdä palokuntasopimus, jos palokunta haluaa. Lisäksi sopimukset pitää ottaa käyttöön ennen toiminnan aloittamista.


Asia tuoksuu kuin huoltoaseman vieressä oleva lietelaitos.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/28/16 19:10
By: Darth Vader

Oliko Leinoselle annettu valtuudet tiedottaa...?? Mitä yhteistyötä siellä nyt on sovittu, vai onko se vaan Anjalasta lähtöisin oleva tahtotila, jonka he syöttävät muille..?

Halutaanko siellä johtaa koko eteläistä Suomea, yhteistyön tiivistämisestä ei ole kai vielä sovittu mitään, ja kaveri pitää jo lehdistötilaisuuksia.
Jos sama sooloilu tahti jatkuu, niin Kymenlaakso ei tule vetämään mitään neuvotteluita.

Onko pelko omien asemien menettämisestä on niin suuri että on pakko tehdä itsensä tärkeäksi...
Herra Leinoselle tiedoksi, yleensä asioista ensin sovitaan, ja sitten tiedotetaan. Ilmeisesti Kymenlaaksossa on totuttu siihen että voi kertoa milloin tahansa mitä tahansa, mutta kun mukana on ehkä koko eteläinen Suomi, niin tiedottamisen ja esiintymisen tapakulttuuria on syytä harjoitella ihan uusista lähtökohdista.

Mitään ei ole vielä sovittu, lisäksi aluejako on lähdössä vasta lausuntokierrokselle, eikä käsittääkseni myöskään yhteistyöstä sopimuspalokuntien välillä sovittu tiistaina, ainakaan kukaan tapaamani henkilö ei ole mitään sellaista kertonut.

Lisäksi tiedottamisen kulttuuri ja tavoitteista kertominen ei kuulunut ilmeisesti yhteiseen agendaan muutenkaan, sillä osa alueista ei halunnut missään tapauksessa jakaa tapaamisen pöytäkirjaa ja materiaalia, kun taas toinen alue painoi sen yleisenä jakeluna saman tien kaikille jäsenilleen.

Koettakaa nyt ensi kerralla päättää , mitä saa laittaa jakeluun ja mitä ei. Tällä hetkellä asenne tuntui ainakin tapamiisen valmistelun perusteella olevan että kaikki materiaali tästä eteenpäin on salaista seuraavat 35 vuotta,sitä kun ei saanut ( ainakaan virallisesti) mistään ennen tiistaita. Voimme vakuuttaa että siihen ei ole totuttu, ja tiedoksi sinne Kymenlaaksoon että tästä lähtien kaikkien vastaavien tilaisuuksien anti käydään julkisesti läpi tarpeen mukaan. Kun kerran asettaa itsensä valokeilaan, niin on syytä olla valmiina ottamaan siitä tuleva palaute vastaan 24/7.

Muutenkin näyttäisi siltä että tiistain Pasilapalaverin sisältö ja tarkoitus on jäänyt hyvin erilaisiin näkemyksiin alueiden edustajilla. Tosiaan tapaamani oman alueen edustaja totesi että " tämähän oli vasta ihan tiedotustilaisuus,jossa kartoitettiin mahdollisuuksia" ... Ihan hyvä peitenimi tapaamiselle, jossa käytään läpi kaikkien alueiden talousluvut, asetetaan pitkä lista neuvotteluun liittyviä tavotteita, materiaalia oli yhden Paperiliiton työehtosopimuksen verran käsiteltävänä, ja sovitiin tulevat tapaamiset..

Onko nyt kysytty kaikilta tuon mahdollisen uuden alueen yli 200 vpklta, että hommaa jatketaan, vai onko se vain Kymenlaakson tahto...? Muutosta ei kukaan vastusta, mutta sanelupolitiikka kuuluu neuvostoaikaan....

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/28/16 19:56
By: Clint Eastwood

Torkahdin sohvalle syötyäni puolikiloa kasviksia ja herättyäni totesin useammasta tuutista tulevan jälleen kähminnän virallisen äänenkannattajan jakamana ilosanomaa Kymenlaaksosta.
Tää homma on juuri sitä mistä galaksien välisessä miitinkissä myöhään launtai-iltana 7.5.2016 todettiin.

Tein tossa rommitotin mukiin, mikä ei sekää varmasti yllätä ketään...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 05/31/16 05:28
By: Darth Vader

Olemme myös antamassa lausuntoa Pelastustietoon ja CNNlle tänään erittäin merkittävästä tieteellisestä löydöstä, mutta koska näillä sivuilla ei kuulemma koskaan käy ketään voin vuotaa tiedon jo tänne etukäteen...

Avaruuden musta aine on tekemämme selvityksen mukaan lähtöisen Kymenlaaksosta, eräästä alas ajetusta paperitehtaasta on nähty outoja valoja jo pitempään, ja on selvinnyt
että musta aine valmistetaan siellä erittäin salaisen kaavan mukaan, ja lasketaan öisin taivaalle..

Mutta tämä siis vain ihan näin meidän kesken...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/13/16 18:50
By: Suihkuputki

Tilanteessa odotellaan jo nimettyä tapaamista niinsanotuilla Konnun synnyinseudulla juhannuksen epäjumalan palvonnan jälkeen.

Kuva on nyt muodostunyt hyvin selkeäksi. Pohjoisosassa puuhataan sitä mitä parhaiten osataan. Tiedon maksimaalista pimittämistä. Tämän lomassa toivotaan tapahtuvan parasta, sekä lähes eläkeiässä olevien pelastusjohtajien jotenkin pelastavan olemassaolevan tilanteen. Toisaalta taasen myös etelämmässä on haettu oppia pohjoisista osista. Kysymystä kuka tulee edustamaan ja ketä seuraavassa kohtaamisessa ei ole tehty, vaikka asiaa puitiin jopa valtakunnan ykköslehden sivuilla.

Toimintatapa muistuttaa vahvasti vuosikymmenen takaista. Tieto pidetään itsellä. Tilanne muistuttaa absurdiudeltaan Eesti Reklaamfilmin tuotantoa jossa sisältö oli mitä sattuu, kunhan kunniaa tuli.


Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/18/16 07:55
By: Darth Vader

Eesti Reklaamitelevision materiaalia hiukan tuunattuna:

https://www.youtube.com/watch?v=3XsYCSC7hvo

Vastaavia tiedotteita on luvassa uuden aluelaitoksen neuvotteluiden edetessä...
Tässä vielä salaista materiaalia viimeisestä Pasilan Kokouksesta, jossa sovittiin uusista vpk sopimuksista:

https://www.youtube.com/watch?v=jB51gjty-T8


Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/21/16 11:24
By: Clint Eastwood


YLE: Pelastuslaitoksen työntekijöiltä säästöesitys: "Teemme 24 tuntia enemmän töitä"

Henkilökunta esittää, että sopimuspalokuntien korvauksia leikataan 30 prosenttia. Jos esitys toteutuu jo tänä vuonna, henkilökunta ilmoittaa olevansa valmis tekemään ylimääräistä työtä 24 tuntia ilman korvausta. Tästä pitäisi seurata 850 000 euroa.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 06/21/16 11:43
By: Clint Eastwood

Pari jatkolinkkiä:

YLE: Sopimuspalokunnat valmiita säästötalkoisiin – kunhan hälytysvalmius ei kärsi

Sopimuspalokuntien yhdistys säästöistä: "Neuvottelut ovat vielä kesken"


Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/09/16 08:12
By: Darth Vader

Tulossa on SuomiAreenan keskustelutilaisuus 12.7 Porissa klo 13.30-14.45 välisenä aikana aiheesta Palokuntatoiminta / työtä vai harrastusta...?

Paikka Puuvillan kauppakeskus, Pori...

Mielenkiintoista... erityisesti otsikon asettelu on kiinnostava..

Tässä eteläisen Suomen palokuntien kähmintäneuvotteluluissa on joillekin alueille, erityisesti alotteen tekijä Kymenlaaksolle , tavoitteena saada palkanmaksu aikaan sopimuspalokunnille, ja muutenkin raha tuntuu olevan koko ajan se jota pitää saada ihan joka paikasta aina ja kaikkialla..
Hyvä niin, kaunis ajatus..
Näyttää kuitenkin siltä että tavoitteita asetteleva palokuntasopimusten neuvottelija ja toisaalta alan kattojärjestö SPEK ovat täysin eri linjoilla siitä miten vapaapalokuntien toimintaa tulisi ohjata jatkossa..
Kun palkat muodostavat kuluista vakinaisella puolella jo ehkä 80% kuluista, niin kulukerroin sopimuspuolella kiipeää äkkiä samoihin mittasuhteisiin.

Ja vaatimalla palkkaa , on muistettava että työnantaja voi silloin vaatia myös aivan eri tasoista toimintavalmiutta ,osaamista, mahdollisia ,varuillaoloja, jne..
Olen itse seurannut ja toiminut eri palokuntaorganisatioissa kolmatta vuosikymmentä.

Voin vakuuttaa että, kun oman kokopäivätyön / 5 päivää/vko/ 40 h, päälle tekee todistettavasti vuodessa palokuntaa 1180 tuntia maksettuja työtunteja hälytyksinä ja varuillaoloina, siihen päälle joka viikkoiset harjoitusillat 100h/v ,kurssit,leirit, ja työtehtävät, ja jatkatte sitä 10 vuotta, niin tulee mieleen olisiko välillä ihan mukava vain harrastaa palokuntaa eikä elää sitä 24/7..
Arvostan suuresti sitä että joku haluaa luvata sopimuksiin että kyllä me hoidetaan tämä, maksatte vaan palkkaa, ja tekijöitä löytyy kyllä, jaksetaan painaa.
Mutta uskokaa huviksenne kaikki galaksit kiertänyttä veteraania...

Ette vittu ihan oikeasti jaksa... se tuntuu kivalta jonkin aikaa, menee vuosi ,kaksi , mutta kun elämä palokunnan ulkopuolella alkaa jossain vaiheessa tuntuu vieraalta,
niin on syytä miettiä missä mennään.. Ja kun palokuntiin mukaan menevät ovat yleensä vastuuntuntoisia , hyvällä asenteella varustettuja, niin luovuttaminen tai edes tauon pitäminen toiminnasta ei tule edes mieleen,
Kun sopimuksia aletaan sorvata uusiksi, älkää nyt rahan toivossa menkö lupaamaan sellaisia asioita jotka saavat oman elämän täysin palokunnan ehdoilla pyöriväksi, kun kaikki illat,lomat, viikonloput yms päivystetään ja ajetaan keikkaa, alkaa parin vuoden päästä tulla mieleen, mitä olikaan sovittu..

Neuvottelijoiden vastuu on melkonen, ja siellä ei yhden ison egon omaavan neuvottelijan tahtotila esimerkiksi isosta liksasta omalle palokunnalle saa näytellä minkäänlaista roolia. Ihan vähän sellaisia kaikuja avauksessa kuitenkin oli ainakin tuolla eteläisten palokuntien avauksessa ,että näyttämisen halu oli todella kova parilla pöytään tulijalla,ja vaarana on että kun puhutaan isoista luvuista , vauhtisokeus iskee, ja vaatimukset ovat täysin vailla pohjaa.

Lisäksi sopimuksien toisena osapuolena olevat pelastuslaitokset ovat erittäin erilaisia, ja pelastusjohtajien asenne vaihtelee valtavasti. Olen kuullut erään pelastusjohtajan kommentin aiheesta , joka kuvaa hyvin asennetta:
Hän kulki seurueessa mukana, joka oli vieraana eräässä toisessa isossa kaupungissa eri pelastustoimialueella kuin hänen omansa.., Seurue kulki erään paikallisen vpk-talon ohi, ja pelastusjohtaja kysyi eräältä mukana olevalta paikalliselta henkilöltä, oliko vpk;lla autoja ja mikä oli lähtövalmius... Saadessaan vastaukseksi että on siellä autot , ja valmius on xx minuuttia, pelastusjohtaja vastasi aika jäätävästi...; vai xx minuttia... Sitten niille voisi jakaa taksisetelit, eihän noilla ajoilla tarvita enää mitään paloautoja..."

Onnea vaan neuvotteluihin, kun vastapuoli lähtee tuosta ajatusmaailmasta...

SPEK ottaa vahvasti kantaa aiheeseen omalla tiedotteellaan, siellä vapaaehtoistyön asema nähdään hyvin eri lailla:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/vapaaehtoisuus-tulee-sailyttaa-palokuntalaisuuden-perustana---sopimuspalokuntatoiminta-ei-saa-muodostua-pelkastaan-tyoksi?publisherId=1622&amp;releaseId=48712939

Lainaan siitä palokuntajohtaja Petri Jaatisen lausunnon asiasta:
SPEK on kuitenkin huolissaan siitä, että järjestölähtöinen auttamistyö ja palokuntien osallistuminen pelastustoimen palveluihin nähdään liian yksipuolisesti tilaaja-tuottaja -suhteena. Kestäviä ratkaisuja tarvitaan.

– Vaihtoehtona on alan ammatillistuminen ja palokuntalaisuuden muuttaminen palkkatyöksi, SPEKin palokuntajohtaja Petri Jaatinen hahmottelee. – Kansantaloudellisesti se ei kuitenkaan ole kestävä tie, ja samalla menetetään myös kansalaistoiminnan muut hyödyt, kuten turvallisuuskasvatusta edistävä palokuntanuorisotyö, palokuntien tekemä ennaltaehkäisevä turvallisuusviestintätyö sekä mielekäs turvallisuus- ja pelastusosaamiseen pohjaava harrastustoiminta ja sen yhteisölliset vaikutukset.


Eli kanta on täysin eri suuntaan vpk-toimintaa painottava kuin esimerkiksi nyt neuvottelutavoitteita asetteleva eteläinen palokuntasopimusten lähtökohta.
Jaatinen ei palkkoja kaipaa, ja toisaalta isot palokunnat joita vetävät vahvat järjestöjyrät, eivät suostu vetämään hanskoja käteen ilmaiseksi..
Toivoa sopii että palokuntasopimuksia ei aleta sorvata AKTn tai Paperiliiton asenteella tyyliin " koko Suomi pysäytetään, jos ei saada kromattua kypärää, kolmet hanskat, ilmaiset patongit Subista ja tonni kuussa joka jätkälle..."

Joillekin alueille palkat ja kulukorvaukset voivat sopia paremmin, mutta samalla muotilla koko maata tai edes yhtä aluetta ei kannata väkisin istuttaa sopimuksiin.
Alkuun hyvältä tuntuvat sovitut asiat voivat kääntyä itseään ja palokuntaa vastaan, kun velvotteiden täyttämisestä tulee harrastamisen sijasta pakko ja painajainen.

Palokunta harrastuksena on aina ollut paljon enemmän kuin moni muu toiminta , elämäntapana se varmasti vie mukanaan...
Harrastakaa ihmeessä palokuntaa niin paljon kuin haluatte, mutta pitäkää pari muuta elämää siinä rinnalla..

Terveisin
Darth, kaikkien galaksien päivystävä tulitaistelija ( älkää hommatko samaa kypärää palokunnalle kuin mulla, tästä jumalauta loppuu paristot koko ajan...helevetin halpatuontia jostain...)

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/11/16 23:04
By: Clint Eastwood

Tapelkaa pojjaat niin saatte tupakkia... Palokuntahommissa olisi parempi sanoa: tapelkaa pojjaat niin saatte hanskoja.

Erinäiset päivystävät jeesukset ovat virkistäneet heinäkuuta taistelemalla kovasti tiedotuksen herruudesta. Ulostuloja tulee siellä ja täällä, facebookissa ja twitterissä. Ulkona sataa myös vettä, joten pienentynyt metsäpaloriski on saanut kesämökeillä sadetta pitävät prenikkarinnat aktiivisiksi. Vain SPAL:n ulostulo vielä puuttuu, mutta toisaalta sitä ei minusta edes tarvita, koska muut laulavat kilpaa kuin epävireinen poikakuoro konsanaan.

Palokuntalainen-lehden viime numerossa oli paljonkin kommentteja niin koulutusuudistuksesta, Etelä-Suomen palokuntien tapaamisesta kuin monesta muustakin asiasta. Jokainen on varmasti ne jo tavannut, joten ei niistä sen enempää.

SPEK päräytti pari tiedotetta ulos, jotka nyt olivat aivan peruskauraa. Lienee syytä muistuttaa, että kun rahoituksesta puhutaan, niin SPEK-ryhmä itsessään ei varmasti rahoita mitään, ellei heillä ole Pasilassa setelipainokonetta, rahoitus tulee samoista kertymistä kuin kaikilla muillakin: meidän kaikkien taskusta.

Tiedotteissa kuvataan kaunis tavoite, mutta sen toteuttaminen on vain takkuillut kohta parisenkymmentä vuotta. Jokainen meistä tietää, että markkinointisuunnitelma on helppo tehdä paperilla, mutta vaikeampi toteuttaa jos tuote ei kiinnosta asiakasta. Koulutusjärjestelmä on mielestäni liian raskas, vaikeaselkoinen ja joustamaton nyky-yhteiskuntaan, vaikkei vaatimuksista tingittäisikään. Uuden järjestelmän en usko keventävän tätä, koska se tarkoittaisi suoraan kouluttajien ja kurssinjohtajien ansiotason laskua. Onko muuten SPEK:llä jokin monopoli koulutukseen ja materiaalien tekoon?

http://www.spek.fi/news/SPEK-ryhma-rahoittaa-palokuntakoulutusta-yli-250-000-eurolla-vuosittain/27263/079105ca-9510-41ef-a8fc-ec097be1c965

http://www.spek.fi/news/Sopimuspalokuntatoiminta-ei-saa-muodostua-pelkastaan-tyoksi/27263/e61d43dd-78bb-4795-82e2-fe4b893f6b04

Samaan nippuun tuli sitten vielä kolmas tiedote

http://www.spek.fi/news/Paikallistaso-avainasemassa-katastrofiriskien-vahentamisessa-/27263/739a3017-eceb-4b4b-9363-0b27a9437422

Suomessa olemme tottuneet ajattelemaan varautumista ja kansalaisten selviytymistaitoja maaseudun kautta. Kaupungistuminen haastaa kuitenkin meidät miettimään uudelta pohjalta kansalaisten varautumista, toteaa Karim Peltonen, SPEKin varautumisjohtaja. –Kaupungistuminen on kokonaisvaltainen ilmiö, sillä se koskettaa yhtä lailla ihmisten arjen hallintaa kuin rakennetun ympäristön ominaisuuksia
.

Näinpä. Eli maalla ihmiset tietävät, että jos naapurin talo palaa ja en auta, ei naapurikaan auta jos oma talo palaa. Kaupungissa soitetaan 112, otetaan selfie, ja jos palokunta ei tule tarpeeksi nopeasti kirjoitetaan someen. Mutta mitä tekee virkamies. Virkamies soittaa Martti Servoa tapaillen ja yrittää niittää sieltä mihin ei koskaan kylvetty. Mitä tekee järjestökenttä, yrittää rakentaa yhä suurempia kokonaisuuksia kilpaa virkamiesten kanssa.

Sitten söhäisi tiedotteensa ilmoille Sopimuspalokuntien liitto.

http://www.sspl.fi/?id=1186

ja twiittasivat vielä perään varmaan omasta mielestään samansuuntaisen twiitin

https://twitter.com/SSPL2014/status/751466788857245696

Mutta molemmat luettuaan jäi lukijalle aika epäselväksi mitä mieltä ollaan.

Huomiseksi Suomiareenalle on järjestetty keskustelutilaisuus, kuten Darth mainitsi, jossa pohditaan asiaa otsikolla "Palokuntatoiminta – työtä vai harrastus?"
Keskustelijoina on joukko alan ihmisiä pelastusylijohtajasta alkaen.

Hieman pistää silmään, että paikalle ei ole saatu VPK-aktiiviksi kuin pelastusylitarkastaja Aluehallintovirastosta, mutta tämä on varmasti vain minun rajoittuneisuutta.

Mutta ei se mitään, alan mediat tuntuvat painavan heti tiedotetta ulos kun vain joku keksii jotain lähettää. Yksi keskustelijoista päätti sitten jo puffata itsensä lehteen:
http://pelastustieto.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat/linko-sopimuspalokuntien-vaatimustason-taytyy-pysya-korkealla/

Onko joku oikeasti kärryillä mitä tämä herrasväki puuhaa?

Toisaalta ei ehkä kannata edes olla, vaan muodostaa tilannekuva ja ottaa tilanne hallintaan. Se nimittäin nyt on helvetin helppoa tämän sekaannuksen keskellä ja jos sitä ei joku pian tee sen tekee virkamies. Vapaaehtoinen toimiala tarvitsee todella pian rakentavan johtohahmon joka ottaa paketin hallintaansa ja pelaa vapaaehtoisen palokuntatoiminnan maaliin yhteistyössä muiden kanssa.

Tilannekuvan muodostaminen hallinnollisessa tilanteessa on perinteisesti ollut koko toimialalla erittäin vaikeaa, se kun vaatii helvetisti aikaa, hyvät lähteet, luottamusta, jalkatyötä, tupakkia ja ties mitä. Taas kerran näyttää siltä, että yritetään mennä siitä mistä aita on matalin Excel- ja Woimapiste-harjoituksena. Uusien palokuntalaisten rekrytointi on helvetin vaikeaa kun yhteiskunta kaupungistuu. Se ei ratkea istumalla Porissa, eikä kokkouksessa tahi uudella Mobiili-Appsilla. Se vaatii norsunluutornien purkamisen ja jäätävän määrän kenttätyötä rystyset ruvella, helvetisti tunteja kentässä, byrokratian purkamista ja kylmän pään.

Alan omilla lehdillä paistaa jo nyt läpi se ohuus mikä lähdeverkossa ja tausta-aineistoissa on, jotta asioista voi kirjoittaa järkevästi, pitäisi tuntea historia ja edes edellisen kierroksen asiat. Pari vuosikymmentä sitten paheksuttiin kun intternetissä kirjoitettiin nimimerkkien takaa ihmesivuilla. Nyt vastaava kirjoittelu on arkipäivää alan mediassa.

Ne joilla on mahdollisuus niin lukekaas Östnyland-lehden eilinen (maanantain 11.7) numero. Palokuntajutussa ollaan aika lailla asian ytimessä.

Kattellaan huomenissa lisää...

PS: VPK tarkoittaa Vapaaehtoista Palokuntaa

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 08:25
By: Darth Vader

Clint on näköjään päässyt Rio Granden rannalle lomaranchilleen...

En pääse valitettavasti laskeutumaan Poriin tänään, eivät anna laskeutumislupaa raviradalle..
Ja kun meillä on vaan faksi täällä laivueen komentokeskuksessa niin kaiken maailman twiitit kulkee vuoden viiveellä tänne..

Mutta ei haittaa.
Tosiaan olisi varmaan saatu muutama ihan tämän päivän palokuntatoimintaa harrastava henkilö sinne Poriin keskustelemaan, niin että ei olisi tarvinnut Areenalle hakea AVIn virkamiestä edustamaan vpk-kenttää

Tuossa Clint uuppasi tuulen mukaan Rion rannalta sellaisen höttöisen risupallon pöyrimään,ja katsotaan minne se pysähtyy. .Se pallo on aika hyvä kuvaus tämän hetken pelastustoimen tilasta; höttöinen rakenne, paljon ilmaa,ja ajelehtii tuulen mukana ilman että kukaan haluaa pysäyttää sitä ..
Todennäköisesti se lopulta palaa hiilloksena jonkun cowboyn nuotiossa...

Ihan kaikkea en tähän noista linkeistä ala lainaamaan, lukekaa itse nuo Clintin viittaukset, mutta tähän on pakko ottaa kantaa:
https://twitter.com/SSPL2014/status/751466788857245696

Tilat,kalusto/varusteet ja kyvyt... Tätä samaa pyhää kolminaisuutta on pyöritetty aikojen alusta, kun on vapaapalokuntatoimintaa on yritetty kehittää..

Paras esimerkki siitä on Suomen Tku Aurajokilaaksossa ... Vuosia 1869-1870 voidaan pitää merkittävänä ajanjaksona suomalaisessa palontorjunnassa.
Silloin turkkulaiset huomasivat että yleinen vapaapalokunta ei riitä, vaan perustettiin vakinainen palokunta. Ja paluuta entiseen ei ollut, tästä alkoi kierre ,joka jatkuu edelleen,
146 vuotta myöhemmin...

VPK hankki vuokratilat vuonna 1872 ( huom. tilakysymys puhutti jo silloin...) ja hankki ensimmäiset valkoiset palokuntamekot varusteiksiin ( satsaus varusteisiin, huomioikaa SSPL)

Myös palokuntalaisten henkilökohtaiset kyvyt on aina huomoitu, ja palokunnan toimintakykytesti vuonna 1868 sisälsi mm. voimisteluharjoituksia. Missä ne nyt ovat , kysyn vaan...? Ryömiminen jotkut pullot selässä on liian helppoa, tehkää nuoret spagaatti valkoisessa mekossa, niin tekee vain tosi palokuntalainen!
Esitän sopimuspalokuntien koulutusjärjestelmään pakollisia voimisteluharjoituksia, volttisarjoja sekä rytmisen voimisteluryhmän perustamista .

JEHU-malja kilpailu muutetaan telinevoimistelu- ja rytmisen ryhmän kilpailuksi, siihen voivat osallistus sitten kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Tehdaspalokuntia varten perustetaan erikseen oma kilpailu , jossa kymenlaaksolainen Suomen Paperitehtaiden puolapuujoukkue saa jälleen hallita ylivoimaisesti kilpailua vuosisatojen ajan..

Vapaaehtoisista laatikoista SSPL unohtaa naisten,nuorten ja reservin lisäksi kaikkein tärkeimmän, Aurajoen rannan vpklaiset perustivat palokuntaan soittokunnan vuonna 1873, tätä ei saa unohtaa kun uusia sopimuksia neuvotellaan, terveisiä Kymenlaaksoon. Uudet mekot ja riittävästi torvia on saatava sopimukseen...

Kalusto ja tilat kehittyivät ja uudet höyryruiskut hankittiin luonnollisesti ensin Eerikinkadun vakinaiseen palokuntaan 1883 ja vpk sai oman imu/paineruiskun v.1890. Kalustokysymykset siis olivat jo silloin esillä, ja selvästi vakinainen palokunta sai jo silloin parhaat päältä...

Tämän kaiken voisi kopioda vuoteen 2016, mikään, ei siis mikään ole muuttunut... aina on mietitty mistä saadaan rahaa, miten ylläpidetään asemaa, kalustoa, mistä saa mekkoja ,hanskoja ja hälytystorvia, ja kenen leipää syöt...

Miksi ihmeessä pitää järjestää joku SuomiAreena, Palopäällystöliiton opintopäiviä, jne.., kun voisi kopioda Suomen ensimmäisen yleisen palokuntalaiskokouksen esityslistan vuodelta 1889, ja vaihtaa vain päiväystä, asiat eivät ole muuttuneet miksikään.

Täytyy koettaa laskeutua jonnekin Noormarkun metsiin ja tulla taksilla kuuntelemaan Areenan keskustelua siitä miten helvetin hyvin meillä on kaikki asiat..

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 09:16
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Clint on näköjään päässyt Rio Granden rannalle lomaranchilleen...Täällä ollaan. Aikavyöhykkeet meni tuossa hieman sekaisin, joten tänään ne Porissa juttelevat... Vapaa copypaste ohjelmasta alla:


Palokuntatoiminta – työtä vai harrastus?
Tiistai 12.7. klo 13.30-14.45 | Puuvillan kauppakeskus, Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14

Järjestäjät:
Suomen Palopäällystöliitto
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL

Työtä vai harrastus? – Kaksi näkökulmaa sopimuspalokuntatoimintaan
• Yksikönjohtaja Jaakko Linko, Ylihärmän Sammutusmiehet ry
• Palokunnanpäällikkö Taina Halttunen, Oulunkylän VPK

Paneeli (60 min)
• Pelastusylijohtaja Esko Koskinen, sisäministeriön pelastusosasto
• VPK-aktiivi, palo- ja pelastusalan kansainvälisen kattojärjestön CTIF:n naiskomission puheenjohtaja Mira Leinonen
• Puheenjohtaja Ilkka Mustakangas, Suomen Palomiesliitto
• Kansanedustaja, Sopimuspalokuntien Liiton puheenjohtaja Antti Rantakangas
• Pelastusjohtaja Jari Sainio, Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii koulutuspäällikkö Camilla Volanen Suomen Palopäällystöliitosta.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 09:29
By: Darth Vader

Loistavaa , Sainio voi kertoa varmaan muille mistä Varsninais-Suomi ostaa mekkoja palokuntaan... Artukaisten asemalle täyttyy tehdä retki sopivaan väliin, ja käydä kuittaamassa hanskat, jumppapuku, ja uusi valkoinen mekko, vanha onkin jo hiukan nokinen... Vai olisko ne Jannella Eerkinkadulla, täytyy kysyä...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 14:18
By: Darth Vader

SPEK on aloittanut julkisuuskampanjan vapaaehtoistyöstä kaikilla rintamilla, Jaatinen ja kumppanit esiintyy tänään myös valtakunnan verkossa:

http://yle.fi/uutiset/pelastuslaitosten_halytystehtavat_vapaaehtoisten_varassa__onhan_se_huolestuttavaa/9019088

Sama agenda toistuu, onko vapaaehtoista tekijää riittävästi, ja voiko jaksamista ja kasvavaa tehtävämäärää kompensoida rahalla...
Lukekaa oma kantani asiaan tuolta aikaisemmasta tekstistä..


Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 18:44
By: Suihkuputki

Käsittämätöntä. Kalansilmanhohtoinen peltikypäräni säteili ydinjätteen omaisesti nurkassa siihen tahtiin, että lähetystä on tullossa jokaiselta pelastustoimen suunnalta.

Vain SPAL on nyt ollut hiljaa, onkin mielenkiintoista kysyä että mikä on nyt saanut siellä pysymään muuten niin perin alttiit suut supussa.

Asiaan. Koko alalla tuntuu olevan vellipesä sen verran sekaisin ettei oikein kiireessä edes osata miettiä mitä sieltä suusta tulisi ulos päästää. SPEK vetää yhteen suuntaan, SSPL:n vetäessä toiseen. Koko hommaa ei juurikaan johda ketään.

Lappeenrannan suunnassa tuntuu lipsuvan käsite siitä mitä tämä meidän touhu oikeasti onkaan. Jos joku tätä tekee pelkän huvin vuoksi ja siksi että saa maksaa muutaman euron vähemään veroa. Toiset sitten tekevät sen vuoksi että saadaan naapurin enemmän tienaavalta porvarilta se viimeinenkin sentti nyhdettyä pois yhteiskunnan verorahojen kautta. Tilannekuva puuttuu koko kentältä, jossa erityisesti Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa tunnutaan menevän kovastikin ammattiliittojen asenteella että mistään ei tarvitse edelleenkään luopua. Kuitenkin lakiehdotuksista lähtien lähteet kertovat toista. Ei ole kuin ajan kysymys kun rahan perässä juoksevat toimijat kastetaan Pimeyden ruhtinaan kalamaljassa, jossa ei palkintoja uimakilpailuista ole liiemmin jaeltu. Niissä uimakilpailuissa mitaleja ei jaeta.

Mikäli asiaan halutaan ratkaisuja, tulisi nyt koota kenttä, jonkun sellaisen toimesta joka kykenee tämän baletin hallitsemaan, tosin sitä voi olla vaikeaa tehdä koko maan osalta, mutta jos edes pieni osa, se missä raha liikkuu yhdistyisi, olisi sillä suuri vaikutus muuhun maahan. Sori nyt vain, Kymenlaakso ja muut osat, paperitehtaanne ovat sammuneet ja olette nettoansaitsijoita valtion rahoista, onnea kovasti siihen junaan.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 18:51
By: Clint Eastwood

Quote by: Suihkuputki

Koko hommaa ei juurikaan johda ketään.Eipäs nyt nöösipoika ruvete siellä uhoamaan. Tilanne on erittäin hyvin hallinnassa. Parhaat kaverini Tex ja Kit ovat juuri Kekkosen kanssa kalassa ja kunhan hauki on koukussa saadaan vielä lisää vahvistuksia. Suurin ongelma on nyt kotimaisen perunan surkea laatu: Tex valitteli paistettujen perunoiden laatuongelmasta.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:06
By: Darth Vader

Totta puhut, Clint ,siemenperuna oli keväällä tosi huonoa, ja nyt saadaan pelkkää pakastemuusia...

Pitäiskö tehdä ristiretki Pälkäneen kuuluisaan perunapitäjään, jotta saadaan kunnon eväät neuvotteluun..
Onnea Kekkoselle savolaisen hauen jahtiin, vaikka sielä taitaa muikku ja ahven olla ruiskuoressa se suosituin versio...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:13
By: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Totta puhut, Clint ,siemenperuna oli keväällä tosi huonoa, ja nyt saadaan pelkkää pakastemuusia...

Pitäiskö tehdä ristiretki Pälkäneen kuuluisaan perunapitäjään, jotta saadaan kunnon eväät neuvotteluun..
Onnea Kekkoselle savolaisen hauen jahtiin, vaikka sielä taitaa muikku ja ahven olla ruiskuoressa se suosituin versio...Vai Rymättylään?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:19
By: Darth Vader

Hyvä ajatus, Naantali on kaunis kaupunki, käydään kylpylässä, ja haetaan hattivatit mukaan Kailon saaresta sopimusneuvotteluihin..

Onkohan Muumimaailmassa vpkta... Täytyy kysyä Sainiolta...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:19
By: Suihkuputki

Quote by: Clint Eastwood

Quote by: Darth Vader

Totta puhut, Clint ,siemenperuna oli keväällä tosi huonoa, ja nyt saadaan pelkkää pakastemuusia...

Pitäiskö tehdä ristiretki Pälkäneen kuuluisaan perunapitäjään, jotta saadaan kunnon eväät neuvotteluun..
Onnea Kekkoselle savolaisen hauen jahtiin, vaikka sielä taitaa muikku ja ahven olla ruiskuoressa se suosituin versio...Vai Rymättylään?Herrasmiehet eivät siis luota Sosialistisen neuvostonaapurin edesmenneen perinnön suomaan kolhoosiruokaan jota olisi edullisesti salakuljetettavissa rajan ylitse yli jäävissä sammutusautojen vesisäiliöissä pelastustoiminnan siirtyessä valtiollisen maakunnan pelastusparaatitoimikunnan alaiseksi?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:27
By: Darth Vader

Säiliöautollinen Vienan Karjalan perunaa , mikäs siinä..

Myydään ne Lappeenrannan torilla, ja rahoilla ostetaan palokunnalle uudet kypärät, valkoiset sammutusmekot, ja voimisteluryhmälle rakennetaan lisäsiipi asemalle jumppahalliksi...

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:32
By: Suihkuputki

Kohta voidaankin soittaa Popedan "Mää ja tapparan mies" kappaletta "Mää ja sopparin mies" sanoituksella.

Laulussa ei vain mennä ikuriin tai Hervantaan ryyppäämään siirtosummia.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/12/16 19:41
By: Darth Vader

Miten sopiva vertaus, kaikkien muusikoiden loistavin tähti Pate Mustajärvi täyttää tänään 60 v!!!!!!!!!!!

Onnea Ikuriin, Pate varmaan säveltää meille ihan oman marssin, jota voimme soittaa palokunnan oman soittokunnan kanssa mitalien luovatusjuhlissa..

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/27/16 21:26
By: Clint Eastwood

Suosittelen Savon Sanomien lukemista 25.7.

Lisäksi tutkat täysille kaikilla rintamilla.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 07/30/16 07:53
By: Darth Vader

Seuratkaa aidon ja alkuperäisen Kahden Tornin taistelua tänään YLE TV2 klo 21.00,kaikkien kähmintätaisteluiden huippu esitetään tänään:


Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
(The Lord of the Rings: The Two Towers, Uusi-Seelanti 2002) Sormuksen seurue on hajonnut ja eloonjääneet jatkavat vaarallisia seikkailujaan pitkin Keski-Maata sotien ja valtataistelujen laajentuessa. O: Peter Jackson


Kaikki pikku hobititi kokoontukaa tänään Pasilan Mäelle tuohon aikaan,lähdemme kohti Isoa Pajaa suihkuputket tanassa ,ja otamme haltuumme KeskiMaan...

Huomenna samaan aikaan samalla kanavalla Osa 3/ Uuden pelastusjohtajan paluu..

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/27/16 21:59
By: Clint Eastwood

Antti Lindtman pitää yllä perinteitä, hyvä hyvä. Eihän kukatahansa saa sanoa mitä tahansa. Joku roti se olla pitää. Tämä sama policy varmaan on jo sovittu kaikille hallinnoisille tasoille. Vaikka tähänastisesti suurin saavutuksesi olisi jauhaa purkkaa kuskina, olet täysin releventti persoona määrittelemään sotessa miten sopparihommat menee. Noin esimerkkiä hakien. En edes jaksa kuvitella millaista sotesoppaa keitellään ison rahan eli terveydenhuollon puolella.


Ilta-Sanomat: Skandaali Sdp:ssä – Lindtman laatinut puhemiehistölle salaisia listoja ”sopivista puhujista”


Viime aikoina on selvinnyt, että Lindtman on toimittanut eduskunnan puhemiehistölle tällaisia pitkiä listoja, joilla on ohjattu kyselytunnin toimintaa ja myös sitä, ketkä kyselytunnilla saavat puhua, eräs demarikansanedustaja sanoi Ilta-Sanomille torstaina


ja AnttiJokenpoikahan vastaa sitten aitoo pohjoiskorealaiseen tyyliin:

Kiistättekö tällaisen listakäytännön olemassaolon?– Tapanani ei ole ollut lähteä ryhmän sisäisiä asioita julkisuudessa puimaan.


Nyt vaan jokainen muistelee kaikki Vantaan Teollisuuskiinteistö, *censored*n Lumo ym kaavoituscaset ja miettii Sannia lainaten "että mitä vittua"; juuri sitä nimenomaan.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/28/16 13:53
By: 209

Toveri-Antin pelottavan nousujohteinen sossu-ura toivottavasti sakkaa tästä nyt huolella. Ja saisipa viedä Rinteen Antin perässään. Poskelle vierähtäisi kyynel - ilosta. Mutta tämä kaiketi on sitä syvempää demokratiaa, mitä myös sosialidemokratiaksi kutsutaan.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 12/10/16 09:41
By: Darth Vader

Jos kaikkiin reiluun sataan lausuntoon on uskominen, niin tuo viiden pelastusalueen projekti on lopullisesti haudattu.. 18 aluetta on kuitenkin tarkoitus luultavimmin sorvata kasaan...

Näin myös ystävämme Kymenlaaksossa saavat hengittää vapaasti, sillä he saavat tehdä ihan omat sopimuksensa jatkossakin, eikä hankalia asioita kyseleviä Keski-Uudenmaan
palokuntia tarvitse vetää taakkana perässä ..

Sikäli se varmasti harmittaa Suurta Mahtisuihkuputken haltijaa, jolle oli jo ehditty tilata peräkärryllinen ansiomerkkejä, ja uudet hanskat.Yli 200 palokunnan päällikön pesti vaihtuu edelleen kuihtuvan paperitehtaan palovartijaksi... Pahoittelemme tapahtunutta, alkuvauhti yhdistymispuheissa oli sen verran hurjaa että toivottavasti laskeutuminen takaisin maan päälle ja pettymys eivät tule liian isona järkytyksenä...

Helsinki vastustaa Uudenmaan niputtamista edelleen, ja haluaisi olla yksinään jatkossakin, isoin muutos olisi tapahtumassa juuri eteläisessä Suomessa jossa Uuttamaata niputetaan, kuitenkin ilman Kympen vaikutusta. Helsingin työuraansa päättelevä pelastusjohtaja Wecksten ei lopulta varmaan ole enää kamalan kiinnostunut aiheesta, Keski-uudenmaan pelastusjohtaja Pekka lähti pyörittämään yhdistystoimintaa, ja jäljelle jää näin uuden alueen päälliköksi läntisen alueen pelastusjohtaja Ihamäki.

Toki uuden alueen johtoon voidaan nimittää jatkossa kuka tahansa, oma suosikkini on vahvasti aikanaan kampanjoissaan vpktoimintaa tukenut tuusulalainen Antti Kaikkonen.
Antti on pelimiehiä, on tunnetusti taitava järjestelemään asioita, ja voisi pyörittää kansanedustajan pestin ohella eteläistä pelastusaluetta... Ja pelastusjohtajan pätevyys hänellä kyllä on, kaverista on todistettavasti useita kuvia vpk-tallin pihasta ...

Näilä mennään ja otetaan uusi vauhti ensi vuodelle,

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 01/19/17 21:50
By: Suihkuputki

Onko kähmintä loppunut?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/25/17 19:16
By: Clint Eastwood

Kähmintä ei ole loppunut mihinkään, sote-kähminnän saadessa suuremman huomion tiskin alla jaetaan hyvää vauhtia hanskoja ennen ensimmäisiä liukkaita.

Perinteiseen tapaan tietoa ei suinkaan pro-aktiivisesti hallinnollisissa asioissa jaeta, vaan sen lisäksi että se pitää itse pyytää, pitää tietää sen olemassaolo jotta voi eritellä pyynnön tiedon saadakseen. Kuulin juttua, että tätä tarkoitusta varten oli jopa pyydetty koko diaarikirjaa... Yksinkertaista ja läpinäkyvää hallintoa eikö?

Luonnollisesti yksikkötunnuskeskustelun jo hälvennyttyä historian havinaan (Never Forget KUS) yritetään myös yhdistyskentässä seurata viranhaltijan viitoittamaa tietä. Soppaan kun lisätään avoimet virat, toimet ja uusiksi menevät jakkarat tulee ihan päiväkoti mieleen. Tosin sielläkin taitaa nykyään olla tuolileikki kielletty?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 10/31/17 20:39
By: Suihkuputki

Tilannekuvaindikaattorinkin siirryttyä hehkuvan punaisesta takaisin oranssiin on oletettavaa että tämä on vain tyyntä myrskyn edellä.

Pelastusylijohtaja on jäämässä eläkkeelle, joka saa aikaan kaiken keskellä kaikkien aikojen tuolileikin. Seuraajiakin on varmasti tulossa, suurimmalla osalla jopa jonkinlaista mainettakin olemassa. Harvemmalla sitten juurikaan piireissä kannatettavaa sellaista.

Aluehallintovirastosta pamautetaan koko henkilöstö ministeriöön joka muutama päivä takaperin loi itselleen uudelleenorganisoinnin pelastusosastolla.

Pelastusopistossa on polkaistu työryhmä käyntiin palokuntakoulutuksien siirrosta.

Odotettavissa on siis mielenkiintoinen vuosi sekä syksy. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa saadaan tästä aikaiseksi vain helvetinmoinen soppa. Mieliä pahoitetaan ympäri valtakuntaa. Eniten Uudellamaalla, jossa jakkarat loppuvat kesken. Tiedon pimittäminen viimeiseen asti tuntuu olevan pelin henki. Kukaan ei tiedä mukamas asioista mitään. Koska kyse on pelastusalasta on tuo erittäin mahdollistakin.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Ja sopivasti sitä varten on Tulimeri-risteilyn teemaksikin valittu Karnevaalit. Koska melkoiset sellaiset ovat tulossa.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/01/17 04:38
By: leinoti

Jätän tämän nyt tähän https://www.elavamuisti.fi/aikajana/noudattavatko-kunnat-palolakia

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 01/13/18 20:41
By: Suihkuputki

Hanskan väri on kilahtanut punaiseksi.

Tarvitseeko huolestua? Onko kyseessä galaksienvälisen kähmintähälyttimen ennakkovaroitus?

Sisäpiirillä tietoa onko Kirkkokadun kammioista tuloillaan koko kansakuntaa uhkaavaa mahtikäskyä?

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 01/23/18 21:21
By: Clint Eastwood

Tuotekehitystiimistä kerrottiin hetki sitten, että Hanska-indikaattoriin tulee uusi taso: galaksienvälinen kähmintä.

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/27/18 07:59
By: Suihkuputki


HIKLU, eli Helvetin Innokkaiden Komentajien Lopullinen Upotus

Tanner tömisee, ja ratkaisut lähenevät.

"Tässä on sankari, joka ei tehnyt muuta kuin ravisti puuta, kun hedelmä oli kypsä. Oliko se teidän mielestänne vähäinen teko? Katsokaapa vain puuta jota hän ravisti."
- Friedrich Nietzsche

Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/28/18 11:00
By: Clint Eastwood

Eilisessä Hesarissa oli aiheeseen sopiva artikkeli.

HS: Helsinki halusi muuttaa moottori­tiet asuin­kaduiksi, mutta kompastui yli­mielisyyteen

Pari sitaattia, jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.

"Kauan, kauan sitten Aristoteles-nimisenä tunnetuksi tullut kreikkalainen filosofi ja tiedemies määritteli vakuuttamisen taidon jakautuvaan kolmeen osaan: puhujan on pystyttävä esiintymään uskottavasti, vedottava yleisönsä tunteisiin ja perusteltava väitteensä loogisesti."

"”Argumentaatiossa ei riitä, että vakuuttaa samanmieliset. Pitäisi vakuuttaa muut”, Lapintie sanoo."

"Hänen näkemyksensä mukaan yleiskaavan oikeutusta lähdettiin hakemaan väärässä järjestyksessä. Ensin keksittiin se, mitä halutaan tehdä ja vasta tämän jälkeen alettiin liimailla idean päälle sitä tukevia argumentteja. Todistuksesta tuli niin reikäinen, ettei se vakuuttanut vastustajia."

"1900-luvulla muutosvastarinnan kampittamiseen riitti suunnittelijoiden asiantuntijuuteen vetoaminen, mutta tänä päivänä kansalaisyhteiskunta repii löperösti perustellut argumentit kappaleiksi."


Re: Kähmintää ja avointa keskustelua

Posted on: 11/29/18 20:41
By: Suihkuputki

Quote by: Clint Eastwood

Eilisessä Hesarissa oli aiheeseen sopiva artikkeli.

"”Argumentaatiossa ei riitä, että vakuuttaa samanmieliset. Pitäisi vakuuttaa muut”, Lapintie sanoo."

"1900-luvulla muutosvastarinnan kampittamiseen riitti suunnittelijoiden asiantuntijuuteen vetoaminen, mutta tänä päivänä kansalaisyhteiskunta repii löperösti perustellut argumentit kappaleiksi."Eri ohjeet tuntuvat muodostuvan seuraavalla tavalla: paperinippu heitetään Zetorin perässä vedettävään paalaimeen, ja sen jälkeen katsotaan miten sanat paperille asettuivat.

Pelastusalan ainoa onni on se, ettei kukaan tutkiva journalisti jostain kummallisesta syystä tartu alaan kunnolla kiinni ja rupea penkomaan.

Asiantuntijuutta en harmikseni ole tavannut. Siihen vetoamista kylläkin.

Rescue.fi - Forum
https://rescue.fi/forum/viewtopic.php?showtopic=7510