Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.11.2024 kello 10:06
Rescue.fi
Illan menu
Status: offline
Clint Eastwood
Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Pyhäinpäivän illallinen on tällä kertaa paremman puoliskon kokkaama. Päätin keskittyä tulien sytyttelyyn ja muutamaan lasilliseen punaviiniä.
Luvassa on kuulemma seuraavan tyyppinen sapuska:
Alppien juustoleipiä Linkki reseptiin
Kuorrutettua karitsan fileetä Linkki reseptiin
Mozzarellaperunat Linkki reseptiin
Eli kotimaisen monopolin tuottamia reseptejä. Katsotaan mitä tuleman pitää.
Kuka omistaa prosessin?
Kuka omistaa prosessin?
18
14
Quote
Status: offline
Korson Jeesus
Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Juotko Taliskeria?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
14
16
Quote
Status: offline
Clint Eastwood
Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Tänäehtoona tarvii jälleen laittaa ruokaa.
Tänään kokkaamme Postilaatikkopihvejä, koska pääraaka-aine löytyi eräänä iltana postilaatikosta. Saateviestissä mainittiin sen olevan aamiaiseksi tarkoitettu, mutta menköön nyt.
Postilaatikkopihvit
- naudan sisäfilepihvit
- sipuli-paprika-pekonilisukkeella
- kermainen chilikastike
- texmex -riisi.
Raaka-aineet
- naudan sisäfile (mureutetaan postilaatikossa)
- sipulia
- paprikaa
- paketti ameriikan pekonia
- 0,5 l kermaa (ei mitään laktokevytvägä-mallia)
- chiliä (vahvaa)
- pippuria
- suolaa
- fondia tai lihaliemikuutio
- riisiä
- erinäisiä mausteita
- yrttejä
Pullo punaviiniä, kokin marinointiin.
Jatkan hetken kuluttua.
Kuka omistaa prosessin?
Kuka omistaa prosessin?
21
14
Quote
Status: offline
Clint Eastwood
Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Jatketaan,
Lisuke
Pilko sopiva määrä sipulia ja paprikaa. Esimerkiksi 3 sipulia, 3 punasipulia ja 2 paprikaa. Laita pannulle öljyn kera muhimaan.
Kun seos on sopivan paistunut lykätään mukaan ameriikan pekonia.
Kastike
Laita kattilaan voita ja anna sulaa, klassiseen tapaan vehnäjauhoja suurustamiseen. Kaada sekaan kerma. Fondia, paistinlientä tai lihaliemikuutio. Chiliä ja muita mausteita maun mukaan, oleellisinta on sopiva potku ja kermaisuus. Sekaan voi laittaa pekonia.
Pihvit
sisäfilepihvit paistetaan pannulle perinteiseen tapaan.
Kuka omistaa prosessin?
Kuka omistaa prosessin?
16
14
Quote
Status: offline
Darth Vader
Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Vahvistan aineiden käytön ,olen juuri tarkastanut visuaalisesti saamani viestin kyseisestä annoksesta, ei näyttänyt ollenkaan pahalta...
Suosittelen käyttämään myös sambal olek maustekastiketta,sisältää 52% punaista chiliä,ei ollenkaan pahaa...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
22
17
Quote
Status: offline
Clint Eastwood
Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Darth+Vader
Aineita tuli käytettyä, joskaan eivät näy douppingtestissä.
Huomioita:
itse kuivatettu ja jauhettu habanero laimenee vajaassa vuodessa liikaa-> valmistettava pienempiä eriä kerrallaan.
Vahvistan aineiden käytön
Kuka omistaa prosessin?
14
16
Quote
Status: offline
kekkonen
Forum User
Amattilainen
Registered: 02/02/04
Posts: 424
Härän sisäfile marinoitu 3 vrk valkosipuli smetana olut oliiviöljyseoksesa.
Paistettu huoneenlämpöisenä medium+ kypsyysasteeseen.Jäähdytetty +38 asteiseksi, pilkottu n.sentti x sentti kuutioiksi syömisen helpoittamiseksi.
Ja juhla-ateria Lordi kissalleni on valmis.
nimimerkillä: Elämää ja logistiikkaa...
12
17
Quote
Status: offline
Clint Eastwood
Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Illallisvinkkejä pyhäinpäivälle?
Kuka omistaa prosessin?
Kuka omistaa prosessin?
16
15
Quote
Status: offline
kippari
Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Pataruoka on päivän sana. Hae Korson isosta "ässästä" hirven paistia (oli tänään 29€ kilo), osta mukaan possun kylkisiivuja, porkkanoita, lanttua ja palsternakkaa. Sekaan vielä hillosipuleita, metsäsieniä ja tietty pottuja. Mausteet oman maun mukaan. Pilko paistit, ruskista ne kylkisiivujen paistinrasvassa. Pilko juurekset sopiviksi suupaloiksi ja heitä koko hoito valurautapataan. Sekaan nesteeksi maun mukaan joko pullo tumma velkkoa tai punkkua, sen verran kuitenkin että nestepinta ei ihan näy, muutama liemikuutio valmiiksi sulatettuna ja edelleenkin mausteita oman maun mukaan. Sitten uuniin ja mitä kauemmin sen mureampaa ja maukkaampaa on lopputulos. Veikkaisin että kuuden hengen satsi voisi olla kolme-neljä tuntia 150 asteisessa uunissa.
Ruuan kanssa juomaksi joko punkkua tai olutta sen mukaan mitä laitoit pataan nesteeksi.
Ja kun safka on syöty tarvitaan ruokaryyppy, mulla on meneilään single malt kausi mutta mikä tahansa käy ja kaiken päälle Partagas nro 5. loppuun asti vedettynä. Ja sitten päikkärit ja illalla lintupuistoon bongaamaan vesilintuja...
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
14
15
Quote
Status: offline
Clint Eastwood
Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Mitäs tänään syötäisiin.
Täällä Wotkinsilta noudettua naudan entrecotea, 350g per pihvi. Kylkeen väkästin täytettyjä tomaatteja.
Kohta tulille...
Kuka omistaa prosessin?
Täällä Wotkinsilta noudettua naudan entrecotea, 350g per pihvi. Kylkeen väkästin täytettyjä tomaatteja.
Kohta tulille...
Kuka omistaa prosessin?
13
12
Quote
Status: offline
Darth Vader
Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ei ihan noin isoa filettä, ja laji on hiukan karvaisempi, karitsaa menee ihan pannulle pieninä paloina, hiukan yrttisekoitusta, ja perinteinen 2 pulloa viiniä/ kilo, toinen lampaalle, toinen kokille.. Illan valinta osui tänään Chileen, Cono Sur saa maustaa palat ja marinoida kokin...
Seuraksi ihan vaan porkkanatikkuja, kesäkurpitsaa ja sipulia, paljon sipulia...
1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,0 -1,4 kg)
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippurirouhetta
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
paistamiseen öljyä
1 lihaliemikuutio
5 dl valko- tai punaviiniä
½ dl ruokosokerisiirappia
Karamellisoidut sipulit
4 sipulia
½ dl öljyä
½ dl ruokosokerisiirappia
mustapippurirouhetta
Poista kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa.
Kuumenna öljy pannussa ja paista kuutiot kahdessa kolmessa erässä paistokasarissa.
Siirrä kaikki ruskistetut lihakuutiot paistokasariin, murenna liemikuutio joukkoon ja valuta viini ja siirappi päälle. Peitä paistokasari kannella ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 90 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi, siten että lohkot jäävät kiinni kannasta. Kun pata on kypsää paista sipulilohkot. Kuumenna öljy ja siirappi laakeassa pannussa ja paista sipuleihin ruskea karamellisoitunut pinta. Nosta sipulilohkot padan päälle.
Tarjoa timjamiperunoiden tai vihannestikkujen kera...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
Seuraksi ihan vaan porkkanatikkuja, kesäkurpitsaa ja sipulia, paljon sipulia...
1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,0 -1,4 kg)
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippurirouhetta
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
paistamiseen öljyä
1 lihaliemikuutio
5 dl valko- tai punaviiniä
½ dl ruokosokerisiirappia
Karamellisoidut sipulit
4 sipulia
½ dl öljyä
½ dl ruokosokerisiirappia
mustapippurirouhetta
Poista kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa.
Kuumenna öljy pannussa ja paista kuutiot kahdessa kolmessa erässä paistokasarissa.
Siirrä kaikki ruskistetut lihakuutiot paistokasariin, murenna liemikuutio joukkoon ja valuta viini ja siirappi päälle. Peitä paistokasari kannella ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 90 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi, siten että lohkot jäävät kiinni kannasta. Kun pata on kypsää paista sipulilohkot. Kuumenna öljy ja siirappi laakeassa pannussa ja paista sipuleihin ruskea karamellisoitunut pinta. Nosta sipulilohkot padan päälle.
Tarjoa timjamiperunoiden tai vihannestikkujen kera...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
14
10
Quote
Status: offline
Suihkuputki
Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/12/16
Posts: 49
Arvon Herrat.
Illan Menu on koostunut raaka-aineksista, jotka ovat luokassaan aivan omaansa.
Saarioisten kuuluisa Roiskeläppä, jonka päälle on siroteltu ranskalaisia oliiveja, parmankinkkua, mozzarellaviipaleita sekä pisteenä I:n päälle Eldorado Cheddaria lähimarketista jossa käyn vain viehkeän omistajan tyttären vuoksi.
Ruokajuomana kotoisasti Saarenmaa Tuulik, jonka vieressä aiheeseen liittyen ilmeisesti Keravalaisen panimon tuottamaa alkusammuttimen näköistä mallasjuomaa.
Mielestäni tuollaiset sammuttimen näköiset tölkit olisi kiellettävä yleisen sosialismin vastaisena.
Illan Menu on koostunut raaka-aineksista, jotka ovat luokassaan aivan omaansa.
Saarioisten kuuluisa Roiskeläppä, jonka päälle on siroteltu ranskalaisia oliiveja, parmankinkkua, mozzarellaviipaleita sekä pisteenä I:n päälle Eldorado Cheddaria lähimarketista jossa käyn vain viehkeän omistajan tyttären vuoksi.
Ruokajuomana kotoisasti Saarenmaa Tuulik, jonka vieressä aiheeseen liittyen ilmeisesti Keravalaisen panimon tuottamaa alkusammuttimen näköistä mallasjuomaa.
Mielestäni tuollaiset sammuttimen näköiset tölkit olisi kiellettävä yleisen sosialismin vastaisena.
11
13
Quote
All times are UTC. The time is now 10:06 AM.
- Normal Topic
- Sticky Topic
- Locked Topic
- New Post
- Sticky Topic W/ New Post
- Locked Topic W/ New Post
- View Anonymous Posts
- Anonymous users can post
- Full HTML Allowed
- Censored Content