Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 14.06.2024 kello 00:21

Rescue.fi

Iston raportti


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Sopimuspalokuntien liiton oma selvitysmies, tutummin Isto on saanut pulautettua raporttinsa sopimuspalokuntien kustannuksista. http://www.sspl.fi/?id=235&selArticle=242 Suora linkki pdf:ään: http://www.sspl.fi/files/168-Palok_sop-Suomessa-loppurap.pdf Mielenkiintoisia kohtia. Taitaa taas olla aika vaihtaa hanskan väriä.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Kohdassa "Pohdintaa, sivu 148,jossa todetaan että paljon tärkeitä asioita jäi selvittämättä, on oikeastaan muutama kohta jotka kaatavat koko kustannusvertailun , ja jättävät sen omaan arvoonsa. Selvittämättä jäi kohdan mukaan mm. palkattoman työn osuus palokunnissa, oman kaluston hankintojen osuus ja kaluston taso. Jo pelkästään sopimuspalokunnissa tehtävän palkattoman työn osuus kaluston korjauksissa/huolloissa, hallintotehtävissä, tavaroiden hankinnassa,kuljetuksissa,yms . vähintään kuusinkertaistaa loppusummat,jos ne ostettaisiin ulkopuolisena palkkatyönä. Jonkin verran aavistusta hankinnoista omaavana voin todeta, että monessa palokunnassa ei vuosiin ole ostettu varusteita, yms tavaraa kuin "omalla rahalla", toisin sanoen kaverit oikeasti maksavat hanskat itse, eivät edes sopimusrahoilla. Moottorisahoihin haetaan omilla rahoilla pikaisesti varaterä, keikan jälkeen joku tankkaus "firman piikkiin" ja joku johonkin muuhun, yms. Sama pätee pieniin huoltotarpeisiin. Palokunnan jäsenenä oleva Pena,jolla on oma autokorjaamo, kuljetusliike, varaosamyymälä, Alepa, yms hyödyllinen yhteys, hoitaa sopivasti "firman piikkiin" aina joskus jonkun palokunnan hankinnan, tästä näen esimerkkejä säännöllisesti. Yksi esimerkki palokunnasta, jonka jäsenenä oleva kuljetusliikkeen omistaja osti omiin autoihinsa navigaattorit, ja siinä sivussa 3-4 ylimääräistä "varalle", ne kuitenkin kiikutettiin todellisuudessa palokunnan autoihin kiinni saman tien. Sponsoriapu on monelle ollut korvaamaton,muuten autot olisivat jääneet mm. ilman moottoria, tämäkin on todellinen esimerkki elävästä elämästä... Tuo Iston saama loppusumma on toki vakavasti otettava, ja yhteiskunta tietysti miettii kiivaasti mitä tuolla rahalla saa. Itse kuitenkin kertoisin siis tuon summan todellisuudessa jollain kertoimella 5-6 ,jotta saadaan todellisen tehdyn vpk-työn hinta kaikissa olosuhteissa. Muuten hienoa työtä, Isto,terveisiä Lappeenrantaan.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Joo kiitos omasta puolestanikin, ei tarvii itse taas tuottaa uutta materiaalia hetkeen. Tilanne saatiin taas päälle ihan tahtomattaan. Kirjaamoissa kannattaa nostaa valmiutta.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Täsmennetään nyt kaikille "sivujapaljonlukij." että vaihtoehtoja on ainakin yhden tähden kestäneen tarkistuslaskennan perusteella muutamia: 1. kyseessä on nollatutkimus 2. lähdeaineisto on arvotonta 3. lähdeaineisto on väärennettyä 4. lähteenä on professorit Harrison ja Stetson 5. lähdeaineiston luovuttajan organisaatio on (adjektiivi hakusessa) taloushallintoasioissa 6. apinoita on goijattu
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:21 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content