Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.05.2024 kello 13:53

Rescue.fi

Isoveli valvoo... ja media siinä sivussa


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Keikoilla soi P3n puhelin taukoamatta, onnettomuuksista ei ole ehditty kertoa edes omaisille, kun jo media kyselee naapureilta miten hyvä ihminen uhri oli,ja kaikki muukin tieto selviää ennätysajassa.... Tehokkuutta työnteossa vai sittenkin jotain muuta...? Kun brittimedia jäi kiinni salakuuntelusta ja poliisien ja muiden viranomaisten lahjonnasta muutama päivä sitten, on sitä tietysti hämmästelty tyyliin "kuinka näin röyhkeä voi olla" .. Mutta kukaan ei ole ihmetellyt vuosiin miten salaista viranomaistietoa pelastustoimelta,puolustusvoimilta,talousasioista,puhelin-ja sähköpostiliikenteestä jne, julkaistiin sujuvasti taukoamatta. Ei ollut mediaväen kovin vaikeaa hommata omaa yhteyshenkilöä organisaatioihin, sieltä annettiin mukavasti salasanaa ja käyttäjätunnusta pikku korvausta vastaan,ja tietoa siirtyy... Jos joku nyt kuvittelee, että tämä oli vain joku bittiläppä, jossa ongelma poistui yhden lehden lakkauttamisella, kyseinen henkilö elää Harry Potterin ja muiden taruolentojen maailmassa. On aivan erinomaisen selvää, että sama laiton ralli median tiedonhankinnassa pyörii taukoamatta ympäri maailmaa, myös meillä Suomi Oy Abssa. En edes yritä uskotella itselleni että tässä maassa olisi jokin tiedotusväline,joka ei olisi koskaan rikkonut tietosuojalakeja, yksityisyyden suojaa, pankkisalaisuutta,potilasturvaa,lastensuojelumääräyksiä ja muita vastaavia tiedonkulkuun liittyviä asetuksia. Joidenkin lehtien toimittajien perusoikeuksiin tuntuu kuuluvan loukata ja rikkoa kaikkea mikä vain on mahdollista,jotta juttu saadaan raavittua kasaan. Joissakin tiedotusvälineiksi itseään kutsuvissa paikoissa pikku oikaisu laittomuuden tielle jutun teossa on suorastaan elinehto ,jotta se saadaan varmasti ensimmäisenä ulos. Nopeus on sivuuttanut uutisoinnissa luotettavuuden ja totuuden. On vain ajan kysymys kun samanlainen miina salakuuntelusta, tietojen laittomasta hankinnasta tietosuojarikoksin tai muuta vastaavaa laukeaa jossain muualla, enkä olisi yhtään yllättynyt että se tapahtuisi Suomessa. Sen verran röyhkeää luukutusta uutiset alkavat jo olla, että jonkin varovaisuus pettää eräänä päivänä ja salaisen tiedon eteenpäin medialle välittänyt viranomainen tai vastaava taho huomaa olevasta yksin selittämässä mitä tuli tehtyä, media taas osaa pitää puolensa ja kertoo toisaalla oman ehdottomasti puhtaan versionsa aiheesta. Kannattaa siis olla hereillä missä ja miten tietoja näkee julkaistavan, niiden lähteet eivät välttämättä tiedä olevansa jutun lähteitä. Viranomaispuolen monesti epävarmaa esiintymistä on helppo hyödyntää, ja kun esimerkiksi tulevan budjettiriihen juttuja taas luetaan syksyllä, voi vain arvailla mistä ja miten niiden tietoja taas kerätään. Olen itse lopettanut ihan periaatteen vuoksi kaikki lehtitilaukset, en osta iltapäiväsaastaa tai muutakaan viikkotasolla julkaistavaa materiaalia. Suosittelen lämpimästi samaa muillekin, niitä ilman tulee toimeen ihan helvetin hyvin.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Niinpä ja kukahan niitä tietoja toimittaa? http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/07/laaja_potilastietojen_urkinta_paljastunut_helsingissa_2720182.html?origin=rss Jäävuoren huippu. Terveisiä vakiojengille pitkästä aikaa, tuli yks ip:n selvitys juuri mieleen ;-)
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ehdin Clint vähän edelle, tuli tuo sama mieleen. Paljonkohan tuo on saanut / potilas korvausta ja keneltä, miksi ihan sattumalta määräaikainen työntekijä oli homman takana, ja mitä tietoja on kerätty...? Uskallan väittää myös, että jäävuoren huippu ,tosiaankin , ja tilaustyötä... Haettiinko esimerkiksi julkkisten,poliitikkojen,yritysjohtajien,urheilijoiden, jne terveystietoja...? Homma on vielä helpottunut valtavasti, kun määräaikaisten työsuhteiden määrä työpaikoilla kasvaa ja kasvaa, ihmisiä ja heidän taustojaan ei tunneta työpaikoilla, ja sekaan on helppo ujuttaa "oma" ehdokas, joka muutamassa kuukaudessa tekee sen mitä on tilattu, ja mikäs sen otollisempaa käyttäjäkuntaa tuolloiselle tiedolle kun toisaalta yritysvakoilu ja toisaalta mediamaailma, jotka elävät muiden tuottamasta tiedosta sataprosenttisesti, ja tarvitsevat sitä joka päivä valtavat määrät.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 01:53 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content