Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 12.04.2024 kello 23:29

Rescue.fi

Mellakkaa suomalaisittain


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Helsingin Kontufest ja Tampereen Blockfest päättyivät molemmat eilen illalla samoissa merkeissä: rankkaa rähinöintiä, runsaasti vahingontekoja ja pahoinpitelyitä. Järjestäjien mielestä mitään ongelmallista ei luonnollisesti ole tapahtunut. Molemmissa yhteistä oli myös se että viranomaisia vastutettiin ihan urakalla. Poliisi ja pelastustoimi saivat kokea väkijoukon vihat, ja ihmiset olivat kovasti tuohtuneita kun heiltä yritettiin viedä oikeus järjestää omaa ohjelmaa , ja tuhota polttaa toisten omaisuutta . Kyllähän siitä nyt pääsylipun lunastaneet vähemmästäkin hermostuvat... Turussa muutama viikko sitten koettiin samanlaisia hetkiä, kun Kupittaalla järjestetyssä "retkitapahtumassa" ei sairaankuljetus ja poliisi päässyt potilaiden luokse väkijoukon estettyä liikkumista alueella. Suomessa pelastustoimi on saanut yleisesti olla rauhassa, mutta ei tarvitse mennä kuin länsinaapuriin,niin homma muuttuu kokonaan toiseksi. Esimerkiksi Tukholmassa liikkuvaa paloautoa on hälytystehtävissä ammuttu parina viime vuonna tuulilasiin ja kaappeihin, autojen kaapit ja ovet laitetaan nykyään lukkoon konemiehen kaukosäätimestä, ja vain oven alta tuleva työletku on näkyvissä, mitään kaappeja ei voi jättää auki hetkeksikään. Muiden Euroopan maiden pelastajat saavat sitten jo ihan riesaksi asti monenlaista kiusaa . Osa teoista on sairaan henkilön tekosia,jotka vain hakevat huomiota, mutta jatkuvasti pelastajia vastaan tulee mitä hurjempia vetoja eri puolilta ihan "tavallisilta" ihmisiltä, joita en tässä halua edes malliksi kertoa, ettei kukaan innostu kokeilemaan... Toivoa tietysti sopii että kyse on täälläkin ollut vain yksittäistapauksista, mutta kaikkeen on ihan tosissaan syytä varautua, niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Kun Lontoon mellakoita katseli tv-kuvista, oli huomiota herättävää,että aina joka pätkässä näkyi joku siviili, joka kuvaisi tapahtumia sivusta. Video ladataan sitten minuutin viiveellä Youtubeen, ja tuosta vahingonteosta ja karkuun juoksevista kavereista ,sekä tulipaloille hurraavista joukoista tehdään suuria sankareita. Tämä "mediaseksikäs" puuhastelu saa aikaan sen että vaaran paikka tekee teosta niin houkuttelevan,että kiinnijääminen ja vahinkojen suuruus ei edes tunnu kovin suurelta uhalta. Itse olen vuosien saatossa ollut navetan takana piilossa ampujaa, joka paukutti pari tuntia pellon yli paikalle tulevaa joukkoa kohti, samalla kun kotitalo paloi pellon laidassa, liikenneohjauksessa päälleni on yritetty ajaa kolme-neljä kertaa tahallaan, palavasta huoneistosta pelastettu on hyökännyt ulkona kimppuun, yleisön hurratessa, ja niin edelleen... Syytä on siis olla hereillä ,kun tien päälle suunnistaa,tuttukin paikka voi ensi kerralla yllättää. Poliisin tiedote: http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/home.nsf/PFBD/63B4AE1D0D39E9ACC22578F20026F26A?opendocument ja suora lainaus edellisestä:
Yleisön poistuessa festivaalialueelta kohti Porttitietä, syttyi Porttitien varressa oleva risu- ja puukasa tuleen. Sadat päihtyneet ihmiset hurrasivat tulipalolle ja pyrkivät palopaikalle asettaen itsensä vaaralle alttiiksi. Päihtyneet ihmiset estivät pelastusviranomaisten pääsyn tulipalopaikalle. Poliisi pyrki ohjaamaan yleisöä pois vaara-alueelta. Sadat päihtyneet käyttäytyivät erittäin aggressiivisesti sekä poliisia että palomiehiä kohtaan.
Aamulehden uutinen: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194693471321/artikkeli/humalaiset+nuoret+riehuivat+taas+tampereella+37+putkaan+useita+ensiapuun.html
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Ollos huoleti. Olimme jo poistumassa alueelta Notkean Rotan esityksen ollessa lopuillaan, kun saimme ilmoituksen kehitteillä olevasta tilanteesta ja perustimme TiHaPa:n premium-luokan henkilöautoon läheisen vähittäismyyntiliikkeen pihalle. Pian tämän jälkeen tilanne saatiin jälleen hallintaan.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Toivottavasti Taiteiden Yö on myös laukkautettavien tapahtumien listalla... Uutiset kertoo että, yön aikana kirjattiin ainakin 562 tehtävää eri viranomaisille, ja ihmisten terveyteen ja henkeen kohdistui kymmeniä vaaratilanteita. Ilmeisesti tässä maasse ei enää voi järjestää yhtään kansanmusiikkifestivaalia ilman että tilanne karkaa käsistä. Seinäjoella pelastusalalla työskentelevä ystäväni totesi että " mielummin hän päivystää kahdet Provinssirockit kuin yhdet Tangomarkkinat..." Silloin kuulemma ei millään ole mitään väliä ja kaikki kuuskymppiset hakkaa toisaan grillillä ihan tosissaan. Upeeta...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:29 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content