Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 22:51

Rescue.fi

Säiliöautopäivystyksen aloittaminen

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Keski-Uudenmaan sopimuspalokuntien pääradan jaoksen tilanteenhallintaryhmä SUOSITTAA, ettei kukaan aloittaisi pelastuslaitoksen yksipuolisella päätöksellä määräämää säiliöautopäivystystä ENNEN NEUVOTTELUJA!

Mitään sopimusperustetta asialle ei ole, eikä asiasta ole saatavilla edes kirjallista päätöstä. Tässä tilanteessa on kaikkien etu yksinkertaisesti jättää säiliöauto hakematta.

Asia on syytä käsitellä yhteisessä neuvottelussa ennen toimenpiteitä.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Onko edes teoriassa mahdollista että pöntönnoutajat unohtaa hakea sen tänä ensimmäisenä viikonloppuna????
Kun se tehdään kerran ilmaiseksi ,ei homma enää ole entisensä.Vakinainen väki on taatusti kiinnostunut menetetyistä ylityökorvauksista,tuurauksista yms... jutuista ja se pitäisi saada nyt selväksi koko suorittavalle portaalle ennen kuin hölmöily jatkuu tämän pidemmälle.
Ainoa todellinen kanta tässä tilanteessa on että säiliöautopäivystystä EI SAA MISSÄÄN OLOSUHTEISSA ALOITTAA!!tälläisen päätöksen perusteella missään sopimuspalokunnassa,oli laitoksen tilanne vakinaisen henkilöstön osalta kesäksi kuinka kuralla tahansa.Yhteistyötä pitää kyllä pyrkiä tekemään kaikkien kanssa, mutta yksipuolinen ilmoitus on vastoin kaikkia sopimusoikeuden käytäntöja ja sen kaataa valittamalla mennen tullen.
Nyt olisi syytä löytää yhteinen linja pikapikaa,ettei porukka löydä itseään kesäöinä Mommilan takametsistä.(Kuka muuten tietää missä se on?)

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Admin

Site Admin
Admin
Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Tästäkö tuo tölkkihomma on repästy?

Tarkastin vielä sopimuksesta, että Vantaalla lukee ihan selvästi, että "Palokunta asettaa edellä tarkoitettujen tehtävien suorittamiseen yhden (1) sammutusyksikön..." ja "Sen mukaan kuin siitä erikseen sovitaan palokunta pitää eri korvauksesta sovittuna aikana varalla-olosta yhden (1) sammutusyksikön, jonka miehistön vahvuus on 1+3".

Alla tuo esityslistan pykälä Vantaan nettisivuilta

Hallintosäännön 23
FRN Networks - Global Solutions
 Quote

Status: offline

Admin

Site Admin
Admin
Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Entä liittyykö tämä ja tämän toteuttamiseen tarvittava henkilökunta edelliseen copypasteen jotenkin?

Lienee syytä pyytää markkinaoikeudesta paperit?

K-U Alepan johtokunta 30.11.2004 13
FRN Networks - Global Solutions
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Mikä tämän säiliöautoasian valitusosoitus on?

Vai haetaanko tuolle perjantaiaamuna varmuuden vuoksi täytäntöönpanokielto vaikkapa Helsingin hallinto-oikeudesta vai mistä?

Onkohan päätöksen tehnyt virkamies toiminut ihan pykälien mukaan? Entä viestin välittänyt toinen virkamies? Entä viestin palokunnille toimittanut henkilö, mikä on hänen asemansa, koska nauttii tunnetusti suurta luottamusta?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by Darth Vader: Onko edes teoriassa mahdollista että pöntönnoutajat unohtaa hakea sen tänä ensimmäisenä viikonloppuna????


Tässä on nyt K-U Alepan juristeilla joko tarkoituksella tai sitten vahingossa pari tilannetta.

Ensinnäkin, sopimusta ei voi vain ilmoitusluonteisesti muuttaa ilman molempien suostumusta, varsinkaan kun kohta ei edes ole sopimusta jota muuttaa. Tässä pitäisi ilmeisesti tehdä erillinen sopimus tuosta säiliöautopäivystystä. Voihan palokunta myydä vaikka poppelin siemeniä niin halutessaan. Onko tässä ns. päätöksessä kyseessä myös toimivallan ylittäminen tai ainakin mauttoman vitsin toteuttaminen? Joku juristi voisi kommentoida, *censored*n Jeesus, onko päivystävä hereillä?

Toiseksi, tiedoksiantaminen on kuntalain vastaista:
95
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Pitänee pyytää Vantaan kihlakunnan poliisilaitosta tutkimaan, onko asiassa tapahtunut rikos.

Jos se tutkinta ei tuota tulosta, tiedän kyllä tahon, joka tutkii mielellään.

Kuka soittaa Ristolle?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

kekkonen

Forum User
Amattilainen
Registered: 02/02/04
Posts: 424
Jostain löytyy se urpo joka sen tölkin hakee(jee,pillikeikkaa mäoonpelastaja).Mutta kun tämä järjenjättiläinen sen ensimmäisessä mutkassa kaataa olisi kiva tietää kuka korvaa ne viidet lastenvaunut lapsineen,jotka jäivät alle.
Entä tölkki?Voi olla että ku.pesee kätensä koko hommasta ja sysää vastuun yhdistykselle.

Jumalauta,kun näitä hommia osattaisiin tehdä edes joskus ammattimaisesti.Ei näin nykyajan yritysmaailmassa toimita tai jos toimittaisiin nämä "johtajat"saisivat lähteä päivän irtisanomisajalla.
Bulvaanin kautta tapahtuva tiedottaminen on kuulunut lähinnä Itailia mafian tapoihin,kun ei ole haluttu julkisuuteen kuka organisaatiota oikeesti johtaa.Ehkäpä mallia onkin haettu sieltä?

Meille voi tölkin tuoda pihaan hintaan 50 eur/h kirjallisen sopimuksen kera.Sillä voi palkata ammattilaisen sitä päivystämään!
 Quote

reksa

Anonymous:


Alle jääneet saavat tietenkin korvauksen tölkin liikennevakuutuksesta, olipa sitten kyse veparista tai ammattisällistä.
 Quote

Status: offline

Jorma

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/06/05
Posts: 5
Twisted Evil
Jeps.... vai 50e/h no huh huh, jokaisesta sopimuspalokunnasta löytyy urpoja ja myös fiksuja, miksi tämä pelastuslaitoksen kädenojennus pitäisi hylätä? en ole lukenut yhtään hyvää syytä näistä kirjoituksista Exclaimation Ne ketkä eivät halua hakea kyseistä tankkia niin olkaa hakematta ja älkää urputtako muille, sillä tehän ette halua tehdä pelastuslaitoksen kanssa mitään yhteistyötä Mr. Green jokaisessa veparissa ollaan varmaan niin fiksuja, että jos sellaista kaveria ei löydy jonka hanskoissa ei tankki pysyy niin jälleen ollaan hakematta säiliöauto. Laitoksella tuskin kukaan menettää ylityökorvauksia, sillä AMMATTILAISISTA on loma-aikana kova pula ja ylitöitä riittää halukkaille, sillä on Keski-uusimaa ISO alue vai mitä Cool
 Quote

Status: offline

Rautakanki

Forum User
Ministeri
Registered: 10/06/04
Posts: 895
Kaukalosta kuuluu kummia: Varmana tietona tilanteeseen, on kentällä otettu aikalisä. Vaikkei tuomaria tässä pelissä ole ollutkaan, niin aikalisä on sovittu joukkueiden kesken ja se jatkuu toistaiseksi.

Päivystyksen aloittava palokunta ei hae säiliötä, vaan toimii nykysopimuksen mukaisesti.
Koko tämä tilanne selvitetään ensiviikon aikana. Toivottavasti sitten päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Terve Jorma,
kiitän mielenkiinnosta ja puran hiukan aihetta, sitä kun tuossa tarkastelin ammattihenkilöstön kanssa hetki sitten.Heti kärkeen sanon etten kuulu siihen ryhmään itse,mutta välit (ihme ja kumma kyllä) sinne suuntaan ovat aina olleet erinomaiset ja siksi tästä keskusteltiin hyvinkin taajaan.
" Laitoksella tuskin kukaan menettää ylityökorvauksia, sillä AMMATTILAISISTA on loma-aikana kova pula ja ylitöitä riittää halukkaille, sillä on Keski-Uusimaa on ISO alue vai mitä "

Aloitetaan tästä.Ylityöt on käytännössä supistettu alueella ehdottomaan minimiin eikä niitä saa tehdä Keski-Uusimaan pelastuslaitoksessa kuin erityisen pätevästä syystä.Niitä siis ei riitä halukkaille niin paljon kuin haluaa.Käytännössä ylityöhön johtaa tilanne jossa hälytys tulee niin lähellä vuoronvaihtoa,että töissä oleva vuoro tulee takaisin klo 9.00 jälkeen ja ylimenevä osa kirjataan ylityöksi.
Jokaisesta ylityöstä,työaika kirjataan 15 min.tarkuudella ,tehdään kirjallinen ylityöilmoitus,jonka kuittaa heti vuoron esimies ja seuraavaksi aseman päällikkö.
Tämän lisäksi ylityöilmoitus pitää välittömästi syöttää
KU-PEn henkilöstöjärjestelmään,josta vuoron mestarit tarkistavat asemien vahvuudet.
Ja nyt tullaan kohtaan, joka liittyy olennaisesti tähän säiliöauto tarinaan.
Kun tuurareita ei tosiaan ole tarpeeksi sen enempää kesäksi kuin muutenkaan ,tiettävästi vain Hyvinkää ja Mäntsälä ovat saaneet riittävästi tuuraajia,alkaa henkilöstörumba pyöriä joka aamu.
Ja kun sitä aletaan purkaa isommasta pienempään eli keskusaseman ja muiden kautta jaetaan muille asemille sijaisia mikäli niitä on ,alkaa väistämättä jossain vaiheessa jakoa ilmetä miesvajetta joillain asemilla.

Vakinainen väki oli kovasti kiinnostunut ajatuksesta siirtää osa heidän tehtävistään ilmaistyövoiman hoidettavaksi,ja kun puhuin asiasta pari tuntia sitten KU-PEn alueen henkilöstöjärjestön puheenjohtajan kanssa,oli hän kiinnostunut siitä tulisiko tämän jälkeen mahdollisesti vielä avoimia virkoja enää täytetyksi,jos tähän nyt suostutaan.

Ja kun niitä ylitöitä ei saa tehdä,ja jonkin sortin valmius tulisi kuitenkin säilyttää,on ajatus kalustonsiirroista alkanut herätä niin kuin nyt on tehty.
Ajatus on varmasti omiaan motivoimaan joukkoa ,joka tekee 5-10 lähtöä vuodessa ja saa näin lisää vastuuta,ei epäilystäkään,mutta,mutta...
Kun tehtävien hoito siirtyy vapaaehtoisvoimin hoidettavaksi kirjaimellisesti ilmaiseksi,kyseessä kun ovat kuitenkin viikon kalleimmat tunnit,
näyttää se varmasti hyvältä talousvaikeuksissa pyörivän Vantaan kaupungin teknisen toimialan kuluissa,joihin KU-PE kuuluu.
Sopimuspalokuntien talkoot kun ovat jo kohtuullisen pienet muutenkin ,haetaan nyt rajoja sille mihin kaikkeen VPK suostuu ilmaiseksi ja mitä tarvitsee korvata.Kun vanhat sopimukset on kaiken lisäksi sanottu irti,oli ajoitus tehdylle päätökselle tarkoin harkittu,jotta olisi saatu homma näyttämään mahdollisimman halvalta juuri sopivasti kesän jälkeen alkavia kuntien talousarvioiden valmistelua varten.
Näin sopimustasoa olisi saatu ruuvattua reilusti alaspäin ennen lopullista tarjousta uudeksi sopimukseksi.
Muutama asia päätöksenteossa pääsi kuitenkin unohtumaan.
"Kädenojennus" tarkoitti siis tiettävästi sitä että kaksi miestä olisi kiinni autossa perjantaista klo 17.30 maanantaihin n.7.00-8.00 asti eli kolme yötä ja hiukan yli pari täyttä vuorokautta.
Vain ja ainostaan nämä henkilöt olisivat oikeutettuja käyttämään kyseistä yksikköä.
Kesäviikonloppuna se saattaa tietää melkoista työrupeamaa,onhan alueena 8 kuntaa ja kolmantena yönä saattaa lähtökynnys pikkuhiljaa rakoilla.Tarkoitushan oli että auto on koko alueen käytössä.Itse 8 vuotta palokunnan kotipäivystyksiä tehneenä voin kertoa että viikon jaksossa päivystäminen ja herääminen viitenä yönä viikossa alkaa pikkuhiljaa tuntua ja päivystykseen ryhtyvän on hyvä muistaa nytkin, ettei kyse olisi enää tässäkään hauskasta harrastuksesta vaan valmiudesta olla käytössä ympäri vuorokauden n. 62 tuntia putkeen.
Mitähän muuten työturvallisuuslaki ja työaikalaki sanoo moisesta,miestä kun ei saanut laitoksen ohjeen mukaan vaihtaa,ja näin VPKlainen saisi nyt tehdä 62 tuntia,mutta vakinainen ei saa tehdä maksimissaan kuin kaksi vuoroa eli 48 tuntia putkeen ja silloinkin hänen on välillä vaihdettava yksikköä.

Lähtövalmiutta ei tässä ilmoitettu "päätöksessä"
ollenkaan,joten se oli vielä kokonaan hakusessa.

Auton sijoituspaikka onkin sitten mielenkiintoinen asia.Minne kadun varteen säiliö olisi jätetty,kaikilla kun ei ole kahden ison auton paikkaa,ja se sammutusauton päivystys olisi kuitenkin ollut edelleen mukana.Päätöshän sanoi "henkilöt noutavat säiliöauton asemalta..."joten jonnekin se olisi silloin pitänyt viedä.
Ja sitten vielä :asian tiedoksi antaminen on jätetty ns.kolmannen osapuolen hoitoon eli joku periaatteessa täysin ulkopuolinen on kertonut että päivystys alkaa.
Kunnallinen päätöksenteko ja tiedoksiantaminen on ohjeistettu hallintomenettely- ja kunnallislaissa ja yksipuolinen ilmoitus kaatuu miten päin tahansa valitukseen, jos niin haluaa.
Jokainen tästä joukosta haluaa tehdä mahdollisimman hyvää yhteistyötä keskusasemien ja päällystön sekä päätöksentekijöiden kanssa.
Sen kaiken tulee vain noudattaa olemassaolevaa ohjeistusta ja asioista tulee kertoa avoimesti ennen päätöksentekoa ja tiedottaa siitä kaikille.Jos tästä olisi aloitettu keskustelu esimerkiksi kuukausi pari sitten ,olisi asia ehditty sopia palokunnissa,
hankkia mahdolliset lisäpäivystäjät sopia autoille tiloja ja kaikki muu käytännön järjestely olisi ehditty tehdä.

Vaikka halu ajaa "keikkaa " olisikin suuri,ei siihen saa ryhtyä hinnalla millä hyvänsä.
Nyt hintana on joko oma halu auttaa ilmaiseksi , joka sinänsä on hieno asia, vastaan liikelaitoksen taloudellinen tuloksentekotavoite johon sen on päästävä.

Kun lähtee auttamaan toisen ihmisen omaisuuden ja terveyden pelastamisessa valvottuaan ensin pari vuorokautta,on kaiken oltava ehdottomasti selvää jottei kukaan pääse sanomaan epäselvissä tilanteissa ja pahimmillaan vahinkotapauksissa "mutta kun toi käski ja sit me mentiin..."
Odotamme että siinä toisessa ojennetussa kädessä olisi muutakin kuin tyhjä arpa.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Jorma

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 05/06/05
Posts: 5
Hei sinä (tähtiensota tyyppi) Question
Olet asiallisesti paneutunut asiaan ja tässä tuli uusia näkökulmia esiin Exclaimation Perun edelliset puheeni ja toivotaan, että alpen kanssa päästään sopuun asiasta Cool
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
On tärkeää kuulla mahdollisimman monta kantaa
aiheeseen,niin sinun, minun kuin toivottavasti tuhannen muunkin, jotka tällä sivulla käyvät päivittäin.
Yhtä oikeaa totuutta kun ei ole olemassa,pysytään linjalla niin ollaan toivottavasti pian viisaampia.Ensi viikko jo kaiken muuttaa voi,luvassa on palaveria kuulemma tiistaina Vantaalla ja tölkki löytää tiensä varmasti oikeaan osoitteeseen jatkossakin,se kenen voimin on kai avun saajan kannalta loppujen lopuksi samantekevää.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by Jorma: Hei sinä (tähtiensota tyyppi) Question
Olet asiallisesti paneutunut asiaan ja tässä tuli uusia näkökulmia esiin Exclaimation Perun edelliset puheeni ja toivotaan, että alpen kanssa päästään sopuun asiasta Cool


Kukapa meistä ei olisi paneutunut asiaan, on vain todettava että on tilanteenhallintaorganisaatioita ja pelastustoimen organisaatioita.

Siunausta ja kaikkia sen tapaisia asioita sinullekin Jorma.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Neuvotteluasetelmat onkin tehty erityisen helpoiksi. Olemme nyt koko viikonlopun kartoittaneet tilannetta ja pohdiskeltavia asioita. Lyhyt katsaus viikonlopun konsultaatioista, jotain unohtui varmasti:

- Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee todellakin alepan oma käytös (tuleeko siwasta alepan kilpailija se jää nähtäväksi).

- Neuvottelukunta väänsi aluesopimusluonnosta pari vuotta ja läsnä oli koko ajan laitoksen edustus, nyt siihen vedettiin rastit päälle.

- uusi palokuntasopimus (sammutussopimus) pöytälaatikossa ja joillakin palokunnilla, hallintomenettelylain tulkinta tässä tilanteessa

-Viime joulukuinen neuvottelujen "vauhdittaminen" irtisanomalla kaikkien sopimukset.

- sopimuspalokuntien poistaminen loppuvuodesta K-U hälytysohjeista kokonaan ja täydellinen neuvottelemattomuus. Ote muistiosta: "Pelastuslaitoksen edustajat ilmoittivat, että mitään muutoksia hälytysohjeisiin ei tehdä. Perusteluina mainittiin mm. seuraavaa:
? Pelastuspäällikkö on ilmoittanut, ettei mitään muutoksia tehdä"
ja neuvottelujen yhteenveto oli: "Mitään muutoksia, joita neuvottelukunnan edustajat esittivät, eivät pelastuslaitoksen edustajat hyväksyneet."

- Miksi nyt sopimuspalokuntia "liitetään" hälytysohjeisiin vakinaisen yksikköjä miehittämällä, jos niillä ei muutenkaan tee mitään vrt. lukuisat tapaukset joissa VPK:n tölkki olisi ollut vieressä ja ajatettu laitoksen auto toiselta puolelta aluetta. (Autenttinen vastaus mestarilta: "saatiinhan samalla kaksi ammattipalomiestä".

- K-U Alepan "rekrytointiongelmat" viime keväänä opistolla siirretään sopimuspalokuntien niskaan?

- kilpailu saku-puolella, seurausta siitä?

- mikä on alepan ydintehtävä?

- alepan kalustostrategia

- Darthin kommentissa käsitelty ay-näkökulma

- VPK:n siirtoyritykset laitosten asemille. Onko syynä kalliiden kiinteistöjen kustannusten jyvittämisyritys, koska alepan omat laskelmat todistavat omien palokunnantalojen olevan selvästi halvin ratkaisu.

- sanelupolitiikka ja norsunluutornijohtaminen

- erikoistumiselta vedetään mattoalta (omat tölkit)

- tiedotusongelmat ja ylimielisyys tiedotettaessa ja asioiden valmistelussa ylipäätään

Lopuksi kaiken voi tiivistää tähän kuuluisaan heinäpaalikommenttiin johtotasolta.

Vääntäkää tästä sitten jotain... Kaikilla vapaaehtoissektorilla on kuitenkin halu kehittää toimintaa, mutta miten tässä tilanteessa onnistuu kehittäminen?

PS: Hesarin kuukausiliitteessä Vanni-norsu etsii uutta kotia!


Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by reksa:

Alle jääneet saavat tietenkin korvauksen tölkin liikennevakuutuksesta, olipa sitten kyse veparista tai ammattisällistä.


Vastuu käsittää muutakin kuin rahallisen korvauksen omaisille, puhumattakaan muutaman "urpon" aiheuttamasta imagotappiosta koko järjestelmälle.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by Rautakanki:
Koko tämä tilanne selvitetään ensiviikon aikana. Toivottavasti sitten päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.


Onko ensimmäinen lause tieto? Tuo toinen on jo valmiiksi bs:ää... Eikä edes tarvitse olla pessimisti.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by Clint Eastwood:
Quote by Rautakanki:
Koko tämä tilanne selvitetään ensiviikon aikana. Toivottavasti sitten päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.


Onko ensimmäinen lause tieto? Tuo toinen on jo valmiiksi bs:ää... Eikä edes tarvitse olla pessimisti.


Vastaan itselleni: oli tieto. Toinen oli bs.

Ja bulvaani on bulvaani.

Eli ideaa pidetään hyvänä ja kannatettavana. Siihen ollaan valmiita 100 euron korvausta vastaan. Kuultujen kommenttien mukaan amattilaisetkin pitävät tätä hyvänä ideana. Sillai, kyllä me ollaan väärässä.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
hot
No niin haluaisin jututtaa sitä ammattilaista joka antoi lausuntoja kädenojennuksesta tankin suhteen ?
Epäilen vahvasti ko. lausuntoa perättömäksi !
Täytynee lähteä laitokselle galluppia tekemään ja kysymään ovatko ammattilaiset edes asiasta kuulleet vielä ?
KU-PE tiedottaminen on hiukkasen tökännyt viimeaikoina myös muissa asioissa niin mites tällaisia pikku juttuja nyt sitten olisi ilmoiteltu !
Evil
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 10:51 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content