Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.07.2024 kello 00:35

Rescue.fi

Viranomaistiedote


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Teksti-Tv:n tiedote, sivu 866 tänään; Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskus tiedottaa; Pudasjärven,Taivalkosken,Ylikiimingin ja Kuusamon alueella DNA-liittymien puhelinliikenne estynyt kaikkiin liittymiin.Alueella 37 tukiasemaa rikki, vian kestosta ei tietoa. Suora lainaus; Hätätapauksessa koettakaa soittaa toisesta liittymästä tai menkää kunnan paloasemalle... Tuon ensimmäisen ohjeen ymmärrän,mutta kun katsoo karttaa,voisi kuvitella että ihan ekaksi ei lähde Taivalkosken tai Pudasjärven takametsistä tekemään ilmoitusta maastopalosta paloasemalle...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Mites ihan vanha kikka, SIM-kortti veks ja sitten puhelua 112... Menee kilpailijan verkkoon ihan ilman denaakin jos sellaisen on Veli-Matti tai Juho paikalle tuonyt.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Jumankauta Clintti - täältä löytyy aina *ratkaisu*. Pitäisköhän viranomaistiedotteiden laatijoillekin vihjaista että julkaisisivat ne samantien myös täällä FRN:ssä jotta ongelmat ratkeaa.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Pitäisköhän operaattoripuolellakin vähän ajatella? Tuskin viranomaiset itse on keksineet rikki olevien tukiasemien lukumäärän. Ja toisaalta aina välillä on jossain mediassa nurinaa siitä, kun Suuren Ja Mahtavan itänaapurimme puolelta soitellaan 112seen ilman simmiä...
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
En viitsinyt sotkea itänaapuria tähän, koska toveri kekkonen neuvottelee uuden kaluston hankinnasta idän suunnalta parhaillaan.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Ja taas...
HELSINGIN SANOMAT MAANANTAINA 22.5.2006 Venäjältä tulvii häiriösoittoja itärajan hätäkeskuksiin Julkaistu 21.5. 22:52 Venäjältä tulvii Suomeen yleiseen hätänumeroon häiriösoittoja. Puhelut kuormittavat pahoin varsinkin Kaakkois-Suomen hätäkeskusta Kouvolassa, mutta ilmiö on tuttu myös muissa itärajaan rajoittuvissa hätäkeskuksissa. Häiriöpuhelut soitetaan yleensä sim-kortittomista matkapuhelimista. Siksi Suomen viranomaiset eivät ole pystyneet yksilöimään soittajia. Asiantuntija Osmo Malmin mukaan Kaakkois-Suomen hätäkeskukseen tuli viime vuonna 15 396 ilkivaltaista soittoa sim-kortittomista kännyköistä. Häiriöpuhelut olivat yli 12 prosenttia kaikista Kaakkois-Suomen hätäkeskukseen tulleista puheluista. Valtaosa ohjautui hätäkeskukseen itärajan viereisten tukiasemien kautta eli käytännössä Venäjältä, Malmi kertoo. Lisäksi Kouvolaan ohjautui venäläisistä liittymistä 1 973 ja suomalaisista numeroista 10 396 ilkivaltaista puhelua. Kaakkois-Suomen hätäkeskus teki häiriösoitoista tutkintapyynnön poliisille heinäkuussa. Poliisi keskeytti esitutkinnan keväällä, koska se ei pystynyt tunnistamaan soittajia eikä saamaan heitä kuulusteltaviksi. Venäjältä tulevat häiriöpuhelut käyvät kalliiksi. Borisovin mukaan niihin vastaaminen kuluttaa hätäkeskuksen voimavaroja kahden henkilötyövuoden verran vuodessa. Kyse on myös kansalaisturvallisuudesta, koska häiriöpuhelut tulevat yleensä rypäissä. Pahimmassa tapauksessa oikea avun tarvitsija voi joutua odottamaan häiriösoittojen takia. Hätäkeskusyksikön laatupäällikkö Ari Ekstrand kertoo välittäneensä viestiä venäläisten häiriösoitoista sisäministeriöön, mutta viranomaiset eivät ole ottaneet ongelmaa esille venäläisten kanssa. "Asia on ikävä, ja siitä olisi syytä keskustella sopivalla tasolla Venäjän viranomaisten kanssa", sanoo radiotarkastuksen päällikkö Pentti Lindfors Viestintävirastosta. Hän keksii häiriösoitoille vain yhden järkevän selityksen. "Kyse on varkaiden yrityksistä testata varastettuja puhelimia. En jaksa uskoa, että kyse olisi vain pilasoitoista." Lindfors arvioi, että häiriösoittojen määrä kertoo kännykkävarkauksien yleisyydestä.
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Savolaista logiikkaa...? Etelä-Savon hätäkeskus tiedottaa 29.6.2006 klo 18.15 Sonera-matkapuhelinliikenne on estynyt hätänumeroon alueella Jyväskylä-Suonenjoki-Varkaus- Punkaharju- Mikkeli pohjoispuolella. Vikaa korjataan parhaillaan. Kaikki ok tähän asti mutta sitten ohjeena jatkuu; Pyydetään välttamaan hätänumeroon soittamasta muutoin kuin hätätilanteissa. Ymmärrän kyllä, että keskuksen tukkeutumista, ja liikennettä pyritään korostetusti vähentämään tällä lauseella. Kyllähän sinne tulee tuhansia muitakin puheluita,se on tiedossa,mutta sittenkin, "soittakaa vain kun on hätä"... Ja se SIM-kortin poisotto pelaa ilmeisesti kuitenkin edelleen...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Hätäkeskukset puskevat lähes päivittäin tiedotetta maailmalle, joissa mainitaan milloin minkäkin operaattorin matkapuhelinliikenteen estyneen. Mites toi speksi on GSM:n osalta, jos oma operaattori katoaa ja vieraan verkolla on kuuluvuutta eikös 112:een pitäis päästä ihan normaalisti? Tai viimeistään "korttiveks"-tavalla? Onko tuossa jotain ongelmia vai miksi hätäpuheluiden estymisestä yhden operaattorin verkossa tehdään ongelma?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

tux10

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 03/09/06
Posts: 7
GSM-puhelimesta pystyy todellakin soittamaan hätänumeroon ilhan normaalisti, vaikkei oman operaattorin verkkoon olekkaan kuuluvuuttaan. Jos puhelin saa yhteyden edes johonkin verkkoon niin hätäpuhelut menevät vieraankin verkon lävitse.
"Tosimies juo maitoa!"
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Taas tiedotellaan:
Viranomaistiedote Itä-Hämeeseen Hämeen hätäkeskus tiedottaa 23.11.2006 klo 7.25: Puhelinliikenteessä on vikaa Hämeen hätäkeskuksen hälytysalueeseen kuuluvien Nastolan, Orimattilan ja Artjärven seuraavilla alueilla: Nastola: Säyhde, Immilä, Uusikylä, Metsäkylä Orimattila: Montari, Kulvanto Artjärvi: Artjärvi, Hietana Häiriö koskee PHP:n operoimaa kiinteää puhelinverkkoa sekä DNA:n matkaviestinverkkoa. Myös hätänumeroihin soittaminen on näiden yhteyksien kautta alueilla estynyt. Vikaa korjataan ja työn valmistumisesta ilmoitetaan.
YLE
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:35 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content