Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 21.07.2024 kello 02:12

Rescue.fi

Vakuutusyhtiöt: Paloturvallisuudessa on nyt uuden pohdinnan paikka


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
HS: Vakuutusyhtiöille tulossa suurpaloista ennätyslasku
"Suurpaloja on sattunut tänä vuonna niin paljon, että paloturvallisuudessa on nyt uuden pohdinnan paikka. Vakuutusalalla on suunniteltu, että vakuutettavilta kohteilta alettaisiin vaatia entistä parempaa palonsuojaustasoa", Vakuutusyhtiöiden keskusliiton vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen sanoo.
ja
Pekurinen moittii etenkin pk-yritysten palontorjuntavalmiuksia. Hän muistuttaa, että vakuutusyhtiöllä on oikeus valita asiakkaansa, ja vastedes valinnassa saatetaan käyttää entistä tiheämpää seulaa.
ja
Yllättävän paljon määräyksistä laistetaan. Jos viranomaisten suojeluohjeita on rikottu, meillä on mahdollisuus pienentää tai jopa evätä korvauksia. Sanktioita on kuitenkin käytetty harvoin. Nyt onkin puhuttu, että sanktioita pitäisi käyttää raskaammin, kun ei asia hyvällä mene eteenpäin."
Entäs jos alueen paloturvallisuutta on heikennetty esimerkiksi päivystävien tölkkien määrää pudottamalla, vahvuuksia pienentämällä tai asemia sulkemalla?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Quote by: Clint Eastwood

HS: Vakuutusyhtiöille tulossa suurpaloista ennätyslasku Entäs jos alueen paloturvallisuutta on heikennetty esimerkiksi päivystävien tölkkien määrää pudottamalla, vahvuuksia pienentämällä tai asemia sulkemalla?

Mutta kaikkihan on oikein mitoitettu, riskianalyysit tehty, eikä noilla varmaa ole vaikutusta...? Vakuutusyhtiöiden keskusliitto ei kyseenalaista pelastustoimen valmiuksia, jos se kerran voi valita asiakkaansa. Sitten vain ilmoitetaan firmalle, että olet meille liian kallis asiakas, liikaa vahinkoja, ja sopimus on irtisanottu. Voisiko siis yritysmaailma ilmoittaa pelastustoimelle, että olitte liian pienellä porukalla liikkeellä, kalustoa oli liian vähän ja tulitte liian kaukaa , kun lähin asema oli kesällä kiinni? Näistä olisi mielenkiintoista käydä ensimmäiset käräjät, ja katsoa onko palvelutasopäätös muutakin kuin pöydän takana virkamiestyönä tehty puuhastelu. Jos kaikki vain hymistelevät, ja toteavat että noin se olis mennyt muutenkin, ei ollut mitään pelastettavaa kun kaikki meni, ei kukaan saa ikinä oikeaa kuvaa pelastustoimen valmiuksista,jos niitä ei arvioida muualta kuin organisaation omasta toimesta. Antaisiko joku pelastuslaitos vakuutusyhtiön edustajan seurata omaa toimintaansa esimerkiksi 3-4 kk, ja arvioida sitä ulkopuolisen näkökulmasta, kyseenalaistaa toimintaa ja arvioida samalla olisiko vahinkoja voitu pienentää olemalla paikalla toisentyyppisillä vasteilla? Käsiä ylös kaikki riskienhallintapäälliköt ja muut jaosjeesukset, kyllähän se on varmaan mahdollista onhan, kaikkihan on kunnossa...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 02:12 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content