Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 19.05.2024 kello 23:14

Rescue.fi

Ministeriön virkamiesten vastuu,onko sitä ollenkaan?


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Hätäkeskuslaitoksen kustannukset, henkilöstömäärä ja työtehtävät ovat kasvaneet seitsemän vuoden aikana suuremmiksi kuin laitosta perustettaessa osattiin laskea.
Hätäkeskuslakia säädettäessä esitetyt ministeriön arviot perustuivat vuoden 1999 kustannustasoon, eikä niissä otettu huomioon esimerkiksi palkankorotuksia, korostaa sisäministeriön talousjohtaja Jukka Aalto.
Sisäministeriön valmiusjohtajan Janne Koivukosken mukaan hätäkeskusuudistus on saavuttanut taloudelliset tavoitteensa. Hän laskee järjestelmän tuottaneen todellisten kulujen mukaan säästöä jopa 8,4 miljoonaa euroa. "Tarkoituksena oli kustannusneutraalisti parantaa toiminnan laadullista tasoa", hän painottaa.
Kymmenen vuoden aikana maailma on muuttunut huomattavasti, muistuttaa Hätäkeskuslaitoksen palvelujohtaja Jukka Jalasvuori.
Laitosta perustettaessa ei osattu kuvitella kännyköiden yleistymistä.
Tässä muutamia poimintoja jo toisaalla esille tulleisiin hätäkeskusta koskeviin lausuntoihin,joita johtavat virkamiehet ovat päästelleet suustaan. Herrat Aalto,Koivukoski ja Jalasvuori ovat vilpittömän hämmästyneitä siitä,että jollekin on jopa maksettu tehdystä työstä, suomalaiset ovat ostaneet enemmän puhelimia kuin he ovat kaavailleet ( varmaan Nokian syy,kun ovat tehneet niitä liikaa,niin että niitä on ollut kaupassa ihan myytäväksi asti,ministeriö varmaan maksattaa vielä niillä ylimääräiset kulut), ja muutenkin on maailma muuttunut... Kun toimintasuunnitelmia tehdään, luulisi että henkilöt jotka ovat tekemisissä valtakunnallisesti merkittävän aiheen eli hätäkeskuslaitoksen,pelastustoimen yms. ja siihen liittyvän henkilöturvallisuuden ja riskien hallinnan kanssa,olisivat alansa muutoksia seuraavia, ja nopeasti näihin muutoksiin reagoivia ihmisiä. Nyt koko joukko avoimesti myöntää, ettei heillä ole mitään käsitystä siitä mitä alalla on tapahtunut viimeisen seitsemän vuoden aikana. Tehtäviä on tullut lisää,tämä on yllättänyt heidät ,mutta ei ketään muuta, kaikki muut paitsi he itse ovat ostaneet uutta tekniikka koteihinsa ja jopa käyttävät sitä, ja ihmisille maksetaan palkkaa tehdystä työstä, ja jopa silloin tällöin korotuksien kera. Olisiko kaiken kehityksen ja koko yhteiskunnan pitänyt pysähtyä muutamaksi vuodeksi,jotta joku virkamiestyöryhmä olisi ehtinyt miettiä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä? Kyseisten virkamiesten ammattitaidottomuus osoittaa vastuutonta toimintaa sellaisessa asemassa olevilta henilöiltä,joiden tulisi vastata valtakunnan päivittäisten turvallisuusasioiden hoidosta.Täydellinen suunnittelemattomuus ja kyvyttömyys hallita omaa alaansa on jo pelottavalla tasolla. Jos on vaadittu hätäkeskuslaitoksen johtajan eroa,niin antaa mennä, jos siihen on aihetta,mutta täältä on iso joukko tarjolla seuraksi. Miten tälläiset ammattitaidottomat ja julkisesti oman työnsä vaikeutta ihmettelevät virkamiehet saa pois tehtävistään? Onko kellään mitään vastuuta siitä, että he tekevät virheelliset laskelmat ja arviot,jotka johtavat jonkin toimialan pahoihin vaikeuksiin? Koko virkamiesjoukko kaipaa nyt melkoista remonttia, ja vastuunkantajia pitää löytyä enemmänkin kuin pelkkä johtaja, toimintaedellytykset ja nykytilaan johtaneet tapahtumat kun on saatu aikaiseksi jo vuosia sitten tehdyillä virheellisillä arvioilla.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:14 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content